Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2022 16:01 - © Либералът с тоталитарен уклон
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1440 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 07.07.2022 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.07.2022г.

     На другата сутрин при Лапацалото пък беше другият изтъкнат деятел на либералната идея, президентът на "Алианс на либералите и демократите за Европа" (АЛДЕ) Илхан Кючук
image

И тоя още в началото, като либерален евродупетат, започва с евроколхозните глупости – дигитализацията, промяната на икономическия модел, "позеленяването" на икономиката.
Каква промяна на икономическия модел вижда този политически бърборко? Да не би либералите да кроят социалистическа революция в Евроколхозния свят и ние да не знаем?
А икономиката, в резултат на "позеленяването", през зимата е на път да посинее от студ.
И в отговор на въпроса на водещия либералът изказва едно тоталитарно мнение : "Никой няма право да се намесва във вътрешната политика на България". Става въпрос за посланик Митрофанова, подчинените ѝ дипломати–шпиони и изгонването им.
Как, а свободата да изявиш себе си? Отнемането на права не е либерално някак си. Не се осъжда едноличното решение на Херо Мустафа за изгонването.
Даже изказва лъжата : "Ясно е, че крайното решение е на външно министерство".
И разсъждава за противоречието "диктатурата и свободния свят".
"Безспорно в ситуация на война най–важното разделение е между това : кой е на страната на диктатурата и на агресора и кой е на страната на свободния свят", постулира гостът.
Ние сме застанали на страната на свободния свят, разбираме от думите му. И съответно плащаме определената политическа, социална и икономическа цена.
Какъв свободен свят бе, Кючук, като отричаш правото на Русия да ни шпионира? Не е последователно либерално едни страни – Съединените щати, Турция, Франция – да се месят във вътрешните ни работи и да ни шпионират, а Руската федерация да не може.
Ти самият каза : "Оценката винаги трябва да бъде една и съща. И аршина не може да бъде различен тук".
Да, ама в случая аршинът е двоен, както се казва.
И бърбори за изпразнени в днешния свят от съдържание понятия като "правото, на върховенството на правото, на международния ред, на високите демократични стандарти".
Вие като либерали не допускате ли промяна на световния ред към по–голяма свобода? Това към което се стремят Руската федерация, Китайската народна република и други страни. И какво знаеш за "диктатурата" на Владимир Путин?
И тоя се налапал с евроатлантически ценности като гъсе с черници. Ама много семпли тия евродупетати, бе.
Какви "високи демократични стандарти" въвежда Евроколхозът като премахва вземането на решения с консенсус и правото на вето на страните–членки.
И имало национален консенсус за членството на България в НАТО и Евроколхоза. Глупости.
И продължава с глупостите : "Така да направим като политици … да обединим усилията, националния капитал на нацията, и да тръгнем срещу тези големи предизвикателства, ние няма да бъдем нито на нивото на очакванията на собствените си граждани, нито ще може да отговорим на очакванията на нашите международни партньори".
Кючук, ама никак не ме интересува, какво очакват от мен евробюрократите Урсула фон дер Лайнен, Шарл Мишел и особено Жозеп Борел (Урсули, Борели и Шарлмишели – еднакви, безличностни, безизразни еврофунцкционери, както се изрази Петър Волгин).
След началото на войната "Всички очакваха, че Европа ще бъде разделена. Точно обратното – Европа е много по обединена от преди", твърди в противоречие с действителността гостът.
Такива клепари като нашите управници, послушни на евроколхозните чиновници, които от своя страна пък са покорни на Съединените щати, създават илюзията за единност – Полша преследва свои цели – заграбване на украински територии, Германия преследва свои цели – съхранение на икономиката си, Унгария преследва свои цели – съхранение на икономиката си и запазване жизнения стандарт на унгарците. Само ние се хвърляме като идиоти, полезни не за себе си, а за интересите на глобалната олигархия и либерастията да преизпълняваме санкциите. И се тупаме в гърдите като лоялни партньори. Кой ни го отчита – Никой  Еврокомисията "отряза" размера на безвъзмездните средства, които ще предостави на България по Плана за възстановяване и устойчивост. Корекцията надолу е в размер на 578 милиона евро, което е над 1 милиард лева.
Но важното е, че "Путин с диктатурата си ще успее да раздели свободния свят и всички тези отворени общества ще се поддадат на този натиск не се случи", пламенно се радва дупетатът.
"Първо либералите водят политика на отворените врати", изтъква  Илхан Кючук.
Но на практика отричат правото на Руската федерация и руският народ да имат право на свободно и независимо съществуване и второ : грубо затръшват вратата пред Митрофанова като я принуждават да иска затваряне на посолството.
И накрая да го питам световния либерал : Либерално ли е да ми преустановят достъпа до руски информационни сайтове и до сайта на президента на Руската федерация, а?
От партията, която се натиска за членство в "Алианс на либералите и демократите за Европа" – ПП "Продължаваме промяната". Ще приемат ли такава тоталитарна партия?
Иначе у нас съвсем либерално може да се пресича на червен светофар и да се трепят хора на тротоара от либерално оставени на свобода от правосъдната система престъпници.
Либералът нищо не каза за купуването на гласове, може би защото това е либерална ценност.

https://bnt.bg/news/ima-i-takava-politika-kakva-e-cenata-da-ya-otstoyavash-toshko-yordanov-307903news.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. morskipesni - Хубаво е това, че Вл. Владимирович обедини ЗДРАВИТЕ сили,
07.07.2022 17:04
а именно че има ясна, възмутена реакция, щом миризливците от либерастката кочина квичат. Яж домус, Илханчо- чунким те забележи (и смъмри) Аллах-или барем дрънкай с карар!
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
07.07.2022 18:43
Либерастията губи.
цитирай
3. iw69 - Либералите днес
07.07.2022 18:45
все повече се превръщат в новите фашисти.
цитирай
4. kvg55 - До 3. iw69
07.07.2022 18:55
Либерали, либерали, а се налагат като тоталитаристи.
цитирай
5. missana - Позеленяването се отлага задълго, ако не завинаги.
07.07.2022 20:10
Ще се молим на колене за въглища и мазут! /Имам предвид всички страни от ЕС/.
цитирай
6. kvg55 - До 5. missana
07.07.2022 21:41
Слънцето и вятърът са постоянни природни явление, но с периодични колебания, така че не може да се разчита само на тях за енергийното осигуряване.
цитирай
7. mt46 - ...
07.07.2022 22:12
Всеки лае, както знае...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
07.07.2022 22:19
Да, ама някои знаят, за какво лаят.
цитирай
9. nacionallist - Доживяхме турските ислямисти и те да станат либерали и демократи... :)
08.07.2022 10:44
... очаквам Хитлер да бъде обявен за новата икона на либерализма и свободата срещу Сталинизма на СССР. Предполагам, че Илханчо разбира от либерализъм, колкото магаре от покер. :)
цитирай
10. kvg55 - До 9. nacionallist
08.07.2022 10:46
Изгледай го – прост е като задник.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5762318
Постинги: 2809
Коментари: 25808
Гласове: 34186
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031