Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2020 07:01 - © Матео Салвини : Европейският съюз е бърлога на змии и чакали
Автор: vaquero Категория: Забавление   
Прочетен: 4753 Коментари: 18 Гласове:
12

Последна промяна: 05.05.2020 11:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.05.2020г.

     Руската федерация, Китайската народна република и Република Куба правели пропаганда с помощта си за Република Италия в борбата ѝ с коронавируса, шушне либералната преса в западния свят. Могат – правят!
Помощта, предоставена от няколко държави на италианската държава, една от най-очуканите от пандемията Covid-19, беше изобилно предадена в изображения, като тези петдесет и двама кубински лекари и медицински сестри, изпратени от Хавана, заснети на 22 март след току-що приземения самолет, с кубинското знаме в едната ръка и гигантски портрет на Фидел Кастро в другата, пише френският Le Monde.
"Трябва да осъществим революционната си мисия", цитира Radio France Internationale (RFI) член на кубинската група лекари и медицински сестри пристигнали в Италия.
"Пропагандата" на Китай и Русия в Италия с медицински екипи, тестове, медикаменти и прочие била толкова мощна, че предизвикала душевно разстройство у ръководителя на евросъюзната външна политика и дипломация Хосеп Борел, което го накарало да изплеще : "Трябва да сме наясно, че има геополитически компонент, включително борба за влияние в политиката на щедрост", казал той. "Въоръжени с факти, ние трябва да защитаваме Европейския съюз от неговите недоброжелатели". В същия ден Китай организира повторно транспортирането на 100 000 маски и 50 000 теста за коронавирус до Италия, след другарското присвояването на предишната пратка от членовете на ЕС Чехия и Полша.
"Копринените пътища" на здравето! Така китайският президент Си Цзинпин нарече помощта за Италия – Още на 12 март първата група лекари и медицински сестри от Съчуан пристигна в Италия, облечени в червени якета и носещи плюшена панда в ръка, направи заглавия в Китай.
Оказва се, че широкият жест на Путин е много уместна инвестиция в образа на Русия и дългосрочна инвестиция в геополитиката. От друга страна, това може да се разглежда като специална операция на руските войски за придобиване на необходимия опит. Във всеки случай обаче Русия успя да покаже на целия свят, че не е страна на морални изроди и още по-малко враг на Европа, за което постоянно пише либералната преса.
А завистникът Макрон възроптал да не се преувеличава помощта на Русия, Китай и Куба за Италия. Трябвало да се обърне внимание "на това, което правят" партньорите от ЕС и НАТО.
А какво правят партньорите от Европейския съюз, споделя на страницата си в социалните мрежи бившият италиански министър на външните работи и вицепремиер, сега опозиционен политик и федерален секретар на "Северната лига" Матео Салвини : "Европа – моето възмущение и презрение. В продължение на 15 дни решават дали да помогнат на Италия, и ако да, то кой и как ще помогне ... А междувременно хората умират. Това не е съюз, това е бърлога на змии и чакали. Първо побеждаваме вируса, а след това мислим за ЕС. Ако е необходимо, ще кажем сбогом. Без никаква благодарност".
Общо 46.1 % от италианците искат страната да напусне Европейския съюз. Това сочат резултатите от допитване на "Термометро политико", италиански институт за социологически проучвания. Въпросът е бил : "Бихте ли се съгласили да излезем от еврозоната и ЕС", зададен на фона на нарастващото недоволство сред населението срещу Евросъюза, най-вече заради липсата на адекватна помощ за Италия в борбата с COVID-19.
Die Welt в статията "Дълбокото разочарование на Италия от Германия" цитира професорът по политология Джовани Орсина от университета в Рим : "Много италианци имат чувството, че ЕС и особено Германия по време на тази трудна криза, която Италия сега изпитва, не проявяват солидарност Първоначалните забрани за износ на медицинско оборудване от други страни от ЕС и коментарът на ръководителя на ЕЦБ Кристин Лагард също допринесоха за това негативно възприятие".
https://www.lemonde.fr/international/article/2020/03/25/la-politique-de-generosite-interessee-de-la-chine-et-de-la-russie-en-italie_6034433_3210.html
https://www.welt.de/politik/ausland/plus207292031/Corona-Krise-Italiens-Wut-auf-Deutschland.html?cid=onsite.onsitesearch


image
Помощ за Италия от Куба


image
Помощ за Италия от Китай


image
Помощ за Италия от Руската федерация


image
Руските военни атакуват Италия с бойни отровни вещества




Гласувай:
14


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Които могат,
05.05.2020 13:03
добре е да помагат, независимо от идеологии, раси и т. н.
цитирай
2. get - . . . Краваров, като гледам източ...
05.05.2020 13:19
... Краваров, като гледам източниците от "които си подготвил" поста си ... да те попитам теб - ПОЛИГЛОТА НА БЛОГ БГ.
- Праларе италиано ... Шпрехен зи дойч - както и Парлеву франсе :)))
цитирай
3. fun1001 - :-))))))
05.05.2020 14:04
бравоо на ВаГиниеро,Пич е..знае 4-5 езика,нищо,че е..мекичък)

парларе италиано..вуле ву куше авек моа..сесоа...

цитирай
4. vaquero - До 1. mt46
05.05.2020 16:16
Не можеш да помогнеш насила.
цитирай
5. vaquero - До 2. get
05.05.2020 16:19
Колко пъти ти казвам, че информацията чини пари.
цитирай
6. vaquero - До 3. fun1001
05.05.2020 16:21
Пърле, пърле!
цитирай
7. get - До 5. vaquero - Бре КРАВАРОВ - счИтоводителю, колко пъти да ти обяснявам - елементарни принципи ... ?
05.05.2020 17:17
vaquero написа:
Колко пъти ти казвам, че информацията чини пари.


... от ПАЗАРНОТО СТОПАНСТВО?

- Боклук-стока - кой дава за нея пари - бре? ... Туй в свищовската стопанска АКАДЕМИЯ - не сте ли го, учили ?
цитирай
8. mileidi46 - :))))
05.05.2020 17:28
Освен змии и чакали.пълно е с мноого педофили и убийци...скоро ще им чуете имената!!!Поименно....барабар с премиера на Брюксел и с кралското семейство...!!Много СКОРО!!!
цитирай
9. vaquero - До 7. get
05.05.2020 18:30
Ха! Информацията е най-скъпата стока.
цитирай
10. vaquero - До 8. mileidi46
05.05.2020 18:32
Така е! Особено сред католическите и протестански попове.
цитирай
11. get - До 9. vaquero - То като всичко друго у МАРКС-СТАЛИНСКАТА ПОЛИТ-ИКОНОМИЯ ... ?
05.05.2020 19:03
vaquero написа:
Ха! Информацията е най-скъпата стока.


... и информацията ТИ - толкоз чини :((( !

Другарю ... на една стока ЦЕНАТА - НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ ЕДИНСТВЕНО ОТ количествения показател: НА ВЛОЖЕН ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ТРУД .... А И ОТ КАЧЕСТВОТО Й?

Поради тази ПРИЧИНА ИМЕННО ... ЧЕРВЕНИТЕ НИ ВОЖДОВЕ ... предпочитаха да СЕ ПОЛЗВАТ ОТ ЗАПАДНАТА - НЕ ОТ СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА СТОКА ?!

Що ме караш мен юриста - да обяснявам на теб "икономист-счИтоводителя" - пазарните приници на ТЪРСЕНЕ-ПРЕДЛАГАНЕ и ОТ КАКВО ТЕ СЕ ВЛИЯЯТ ? ... ВСЪЩНОСТ ТИ "СТОКОЗНАНИЕ" - учил ли си в Свищов - в Икономическият ТЕХНИКУМ ... какъвто ЯВНО си изкарал ?!
цитирай
12. vaquero - До 11. get
05.05.2020 20:07
Абе, постоянно ме питаш, значи информацията ми е ценна.
цитирай
13. get - До 12. vaquero - Ми приятелче, ако не съм аз - КОГА САМ СЪС СОБСТВЕНАТА СИ ГЛАВА - ЩЕ СЕ ... ?
05.05.2020 20:44
vaquero написа:
Абе, постоянно ме питаш, значи информацията ми е ценна.


... ЩЕ СЕ НАУЧИШ ДА МИСЛИШ :))) ?

Това, че приписваш ПОЛИТИКО-ПРОПАГАНДНИ ПАСКВИЛИ от разни българско езични "проксита на Руската федерация" - с това КАКВО ИСКАШ ДА КАЖЕШ?

- Че четеш В ОРИГИНАЛ НА ФРЕНСКИ от вестника на който името му звучи ЛЕМОНДЕ ли ? ... или са наясно, КАКВИ С ТОНОВЕ ПРОПАГАНДНИ ЛЪЖИ СЕ ТИРАЖИРАТ - И ИНТЕРЕСНОТО Е, ЧЕ НЕ "СРЕЩУ ОСНОВНИЯ ВРАГ НА РУСИЯ" ... ами СРЕЩУ ЕВРОПА - която ПРЕДСТАВИ СИ - ПРЕЧИ В МОМЕНТА, КАКТО НА РУСИЯ - ТАКА И НА ВРАГЪТ Й САЩ ?

Ти НЕ МОЖЕШ ЛИ - ИЛИ НЕ ИСКАШ ДА РАЗБЕРЕШ ПРОСТАТА ИСТИНА?
В момента ЕВРОПАТА СЕ ЯВЯВА ДРАЗНИТЕЛ - КАКТО ЗА РУСИЯТА, ТАКА и "за врага й" АМЕРИКАТА :))) !

Искаш ли ФАКТИ УДОСТОВЕРЯВАЩИ ТВЪРДЯНОТО ОТ МЕН ... ма КАТО МЪЛЧИШ, КАТО БОЛШЕВИК НА РАЗПИТ ... КАК ДА ДИСКУТИРАМ - ПО ТЕЗИ ВЪПРОСИ, ПО КОИТО ТИ БЕЗ ДА СИ ДАВАШ УСИЛИЯ - НЯМАШ И ГРАМ ПОНЯТИЕ ?!

п.п.
И да те видят КОЛКО СИ "НА ТИ" ПО ВЪПРОСИТЕ ЗА КОИТО ТВЪРДИШ, че са ти ясни?

Хайде - елементарна задача-въпрос, като за студент-икономист първокурсник?

Учебника от който ТИ и АЗ СМЕ учили Полит-икономия на социализма - Е?
а) написан кога;
б) къде;
в) в изготвянето на макета му - кой е участвал с основни препоръки(становища).

- отговаряйки на този елементарен въпрос-условие ДОНЯКЪДЕ ЩЕ ДОКАЖЕШ, ТВЪРДЕНИЕТО СИ - ЧЕ ПРИТЕЖАВАНАТА В ТВОЯТА ГЛАВА ИНФОРМАЦИЯ - ИМА НЯКАКВА СТОЙНОСТ ... ПОНЕ ТЕОРИТИЧНА :))?!
цитирай
14. vaquero - До 13. get
06.05.2020 13:22
Не съм усвоявал марксизма-ленинизма от учебник, а от произведенията на класиците и от практическата им дейност. Зарежи жълтите буржоазни книжки и се заеми сериозно да изучаваш марксистката философия - диалектическия и историческия материализъм. Тя ще ти даде правилен мироглед за политическите събития.
цитирай
15. get - До 14. vaquero - Ти навремето, когато си се явявал на изпит "Политикономия на социализма" ... вероятно ... ?
06.05.2020 17:59
vaquero написа:
Не съм усвоявал марксизма-ленинизма от учебник, а от произведенията на класиците и от практическата им дейност. Зарежи жълтите буржоазни книжки и се заеми сериозно да изучаваш марксистката философия - диалектическия и историческия материализъм. Тя ще ти даде правилен мироглед за политическите събития.


... си чел ОТ ЧЕРНОВИТЕ ЗАПИСКИ ПО ВЪПРОСА - оставени ни в архивите на Маркс и Ленин - Ъм? :))) - Направо ти повярвах ?! :))) !
цитирай
16. vaquero - До 15. get
06.05.2020 20:57
Говоря ти, когато съм изучавал марксизма-ленинизма, а не когато съм чел за изпит.
цитирай
17. krumbelosvet - Гет е прав
16.05.2020 19:10
Западът излъчва чиста истина, без пропаганда.
Обратното правят враговете на Запада, на първо място Русия, Китай и БСП. Не ги е срам!!!
цитирай
18. vaquero - До 17. krumbelosvet
17.05.2020 07:47
Лицемери и лъжци са тези от изтока.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vaquero
Категория: Забавление
Прочетен: 1163759
Постинги: 270
Коментари: 6279
Гласове: 11458
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031