Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2021 09:28 - Как да използваме електроенергията за да запазим природата
Автор: emomarina Категория: Технологии   
Прочетен: 532 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.11.2023 11:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Как да избегнем проблема с липсата на електрически капацитет в бъдеще?
За тази цел правителствата на различни държави разработват държавни програми, насочени към насърчаване на населението да намали потреблението на електроенергия, чрез използването на енергийно ефективни технологии, тарифни системи и енергоспестяващо оборудване. В допълнение към насърчаването на енергоспестяването на населението има технически решения в съоръжения с електрически мрежи. Така че, за да се намали консумацията на енергия, управляващите компании трябва да извършат електрически одит на съоръжението, насочен към идентифициране на енергийните ресурси на мрежата и въз основа на резултатите от проучването да инсталират оборудване, което контролира cos phi в мрежата. Това ще помогне за намаляване на реактивния компонент на мрежата, намаляване на тока и балансиране на фазите. Няма да навреди инсталирането на енергоспестяващ стабилизатор, който помага да се контролират нивата на напрежение в рамките на максимално допустими стандарти.. Такова оборудване ще осигури допълнителен ефект от 7 до 28% икономия.
Обикновените граждани също могат да допринесат за икономия на енергия. За да направите това можете да използвате многотарифни измервателни уреди, да се опитате да включите перални и съдомиялни машини през нощта, когато електричеството е няколко пъти по-евтино. В коридори и входове е необходимо да се използват сензори за движение за осветление, а също така да се опитате да смените всички лампи в апартамента с LED енергоспестяващи лампи.

Това е проект на https://dreamliving.bg за енергоспестяващи източници, които ще се развива в бъдеще. за да може да запазим природата чиста.


image

 Сменете крушките с нажежаема жичка с енергоспестяващо LED осветление. Въпреки, че енергоспестяващите лампи са 10 пъти по-скъпи от конвенционалните крушки с нажежаема жичка те издържат много по-дълго и консумират 4-5 пъти по-малко енергия. Например, 12w компактна енергоспестяваща лампа осигурява същото количество светлина като 60w лампа с нажежаема жичка. Това се дължи на факта, че енергоспестяващите ЛЕД лампи почти не се нагряват и изразходват енергия само за светлина, а не за топлина.
Средната експлоатация живот на конвенционалната лампа с нажежаема жичка е 1000 часа, докато този на Лед лампата е 15 пъти по-дълъг. Можете да забравите подмяната на крушки за почти три години






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: emomarina
Категория: Други
Прочетен: 3085
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031