Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2020 18:03 - Резолюцията на ЕП: Звучен шамар срещу управляващите в България
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 1356 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Европейдкият парламент диагностицира: Липса на демокрация, корупция и натиск върху инакомислещите у нас

Основните акценти в резолюцията за България, която приеха евродепутатите, съдържа призиви за безусловно зачитане на европейските ценности, по-адекватна и ефективна борба с корупцията по високите етажи, съдебна реформа и осигуряване свобода на медиите.
Евродепутатите призовават за пълно и безусловно зачитане на европейските ценности.
• Солидарност с исканията за справедливост, прозрачност и демокрация
• Евродепутатите осъждат полицейското насилие над протестиращи и журналисти, обезпокоени са от незаконните одити на частни предприятия
• Загриженост относно процеса на конституционна реформа и плановете за промени на избирателния закон преди изборите
Парламентът изразява съжаление относно „значителното влошаване“ по отношение на зачитането на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, пише БГНЕС.
В резолюция, приета с 358 гласа „за“, 277 „против“ и 56 „въздържал се“, евродепутатите изразяват „недвусмислената си подкрепа за българския народ в неговите легитимни искания и стремежи за справедливост, прозрачност, отчетност и демокрация“. Те осъждат насилствената и непропорционална намеса на полицията, най-вече твърденията за използване на сила срещу жени, деца и журналисти, както и „незаконните и прекомерни одити“ на частни предприятия, изразили своята подкрепа за протестите.
В текста се отбелязва „значително влошаване на зачитането на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната власт, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите“. Той се съсредоточава и върху продължаващите системни проблеми в съдебната система, по-специално липсата на законодателна рамка за търсене на отговорност от Висшия съдебен съвет и главния прокурор.
Други опасения включват:
• конституционната реформа, която трябва да бъде в съответствие с международните стандарти,
• възможни промени в изборното законодателство, близо до предстоящите парламентарни избори,
• прибързано приемане на законодателство,
• разследвания на корупцията по високите етажи на властта без осезаеми резултати,
• състоянието на основните права, например по отношение на подбуждащи омраза изказвания, основана на пол и сексуална ориентация дискриминация, правата на ромите и на лицата, търсещи убежище.
Евродепутатите осъждат кампаниите за оклеветяване и осъждат насилието над журналисти. Те са дълбоко загрижени от влошаването на свободата на медиите, на прозрачността и от липсата на разнообразие в собствеността на медиите, както и от твърденията за отпускане на европейски средства за приятелски настроени към правителството медии. Те подчертават необходимостта от по-строг контрол върху начина, по който се изразходват средствата на ЕС, и от незабавна реакция на опасенията, че парите на данъкоплатците се използват за обогатяване на близки до управляващата партия лица.
„Върховенството на закона означава разделение на властите, но твърденията за съдебна корупция и политически съдебни преследвания се увеличават. Означава свобода на медиите, но ние сме свидетели на нарастващо влияние на властите в обществените медии и прилагането на клиентелизъм, когато става въпрос за частни медии. Означава отстояване на гражданските права, но сме свидетели на полицейска жестокост и потискане на правата на малцинствата“, заяви Хуан Фернандо Лопес Агилар (С&Д, Испания).






 



Гласувай:
6



1. apostapostoloff - Резолюцията е само една левичарска пръдня.
09.10.2020 19:34
Тя няма никаква стойност и значение. Премести си го Бойко от единия крачол в другия.
цитирай
2. iw69 - Ех, Апостолов,
09.10.2020 19:41
отново блесна с твоя фекално-герберистки език!
цитирай
3. bojo12345 - На предложения от тв материал, на моменти имах чувството, че ЕП работи в България и то сега.
09.10.2020 19:48
Специално спирането на тока и превода - сякаш там беше внедрен български електротехник, който избирателно да спира според темата. Точно така, както става и тук - ту няма ток, ту липсва вода, ту токови удари. Пък от народното събрание един водач , приличащ на Хитлер, всеки ден опортюнира на всички изказвания и защитава като Зоя Космодемянская единствено правата партия.
Явно мафията е проникнала като новият ковид по въздушно-капков път във всеки форум.
цитирай
4. leonleonovpom2 - Ще издам една тайна!
09.10.2020 21:26
Мнозина се чудят- Пустол за какво ползва Хамилите?
Но веднъж една се загубила и й проверили товара!
Той бил разделен на две равни части- едната - от словесни бисери- жемчужини, а другата - от контейнер с фекалии И хамилите ги разнасят по блоговете, където той щедро ги ръси! И ароматизира- респективно!
Иначе , истина е, че за тази работа никога пари не иска! Даже , като го спрат, за да го питат какво и колко иска в брой, бяга с хамилата в галоп ? И куче не може да стигне хамила Тя и птицата се нарича хамилска, защото бяга бързо, като хамилата !И мозъкът й е като на нея!
Интересно, хората искат да му платят А той сигурно си мисли, че ще яде кютек!?
Може би някъде, от друго място, ги получава? Парите, не сопите! За добре свършена работа по ароматизацията?
Даже се носи с аромата и определение за Пустол-Пустол Ароматния!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821047
Постинги: 2499
Коментари: 6276
Гласове: 16451
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031