Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.05.2016 08:38 - Проф. Михаил Мирчев: Сега Европа е опасност за САЩ
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 3113 Коментари: 5 Гласове:
28


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Така заляха медиите с идеологемите и цензурата на мултикултурализма, че разумните хора психясват, като гледат телевизия, казва социологът


Интервю на Светла Василева



image

Михаил Мирчев е роден на 24 октомври 1954 г. в София. Завършил е философия и социология в СУ "Св. Климент Охридски". Професор по социология в УНСС. Научен ръководител на социологическа агенция АССА-М.


"Те правят всичко възможно европейските държави да се разпаднат. Толкова е радикално, че не е за вярване. "

- Проф. Мирчев, вървим ли към нова Средновековна Европа, онази на 200 парчета?
- Задавате ми смел въпрос. За мнозина днес той вероятно звучи не само неочаквано, но и глуповато провокативно. За всички онези, които не гледат честно към политическите и обществените реалности в Европа от последните 7-8 години, които са със "широко затворени очи" пред реалностите. Те по инерция още си мислят, че въпреки кризата след 2008 г. ние сме обречени на прогрес и развитие. И отхвърлят всяка мисъл или прогноза за обратното - за деградиране на цивилизованото ни европейско общество и връщането му към примитивни форми, да не говорим за превземането му от някакви "нови варвари".
      Но вижте фактите, съберете ги, осмислете ги в тяхната системност и сами ще се запитате: Кога и как стана пречупването? Кога така радикално завихме назад - не просто към обедняване и криза, а към деградиране и разпадане?
     В сегашната глобализирана България, заедно с повечето други страни от Южна и Източна Европа, така рязко се разрасна гето-бедността, кварталите и селищата с примитивна мизерия, че човек се чуди: Как е възможно хем да сме общество на информацията и високите технологии, хем 30% от населението да е върнато в VІІ век като "цивилизованост", като малограмотност и безкултурие, като жестоко отношение към жената и децата, като религиозен фанатизъм и безмисловност, като липса на елементарна хигиена и здравни навици?
Това е население, което съвременната олигархична държава и неолиберална политика избутва под чертата на "жизнения минимум", към "абсолютната бедност". Става дума за население, което се сегрегира в свои криминализирани племенни структури, които няма как да се интегрират в съвременното общество. Тези общности живеят като архаични племена, отделят се в своите т. нар. "сиви зони". Това са нашите цигански гета, пред които полицията и всички други държавни и общински власти са безсилни и примирени. Това са запечатаните от сепаратистките протурски партии (вече стават 3 на брой) български турци, българи мюсюлмани, ислямизирани цигани - в техните бедни села или мизерни крайни квартали, закрепостени от местните феодали. За жалост, това ще са и сега формиращите се нови ислямистки анклави в България - в тях ще се концентрират идващите уж "бежанци" от Турция и Арабия, от Африка и Афганистан.

- В този смисъл ли се връщаме или ни връщат към тъмно и безпросветно Средновековие?
- Точно в този смисъл. И да не ме разберете неправилно. Не ме обвинявайте във високомерен европоцентризъм или в някакъв расизъм. Обективно, ако сме честни, ще видим, че става дума за деградиращ феномен, разцепващ цивилизованата структура на населението на две несъвместими части. И това става не само в "изостанала" държава като България. Вижте "развитите" държави като Франция и Белгия, Германия и Швеция, Италия и Испания, Гърция и Австрия. Те са ни изпреварили в разцепването. Там ислямистките анклави на арабски и турски, на африкански и източни имигранти (1-во, 2-ро и 3-то поколения) вече са такава гражданска маса, толкова критичен висок процент, така арогантни пред властите и държавата, че стават неудържими. Онези държави не могат да се справят. Това вече е очевидно за всеки свободно мислещ човек.
      Европа вече е разломена на две цивилизационно противостоящи си части. Модерната информационна и индивидуалистична европейска цивилизация срещу внесената отвън примитивна и религиозно фанатизирана пред-цивилизация. Това е обратното на идеята за глобализация. В науката се нарича с два други термина: глокализация и трайбализъм. И в двата случая националната държава е обезсилена и обект на хибридна война. При глобализацията, за да се пренесе държавният суверенитет към глобални властови центрове и правителства. При глокализацията, за да се разпадне националната държава и общество на локални региончета и дори на племенни общностни структури.

- И по тази логика стигаме до проекта за 200 държавици на мястото на сегашната Европа, така ли?
- Точно така. Това е прогноза за "развитието" на Европа от преди 30 години, направена в САЩ. Биг Брадър няма интерес Европа като Европейски съюз да бъде нещо монолитно и силно, да им бъде икономически и обществен конкурент. САЩ искаха Европа като послушно средство срещу социализма и СССР до 1991 година. Тогава те финансираха и модернизираха Западна и Северна Европа, за да докажат превъзходството на капитализма като обществен строй и като икономика.
     Интересът на САЩ се обърна след победата на техния Еднополюсен Световен Ред през 90-те години. Сега Европа е опасност за САЩ. И като индустриална съхраненост и велик технологичен потенциал. И като култура, историческа традиция, устойчива демокрация, като образовани и културни народни маси. И като златни резерви и огромни финанси за открадване. И като алтернативна световна валута с голям финансов сегмент. И като стари нации, с достойнство, патриотизъм и самосъхраняващ се национализъм. Всичко това, в своята системна съвкупност, е пряка опасност за хегемона на света. Още повече във фаза на неговото собствено отслабване и упадък.
     Затова е неистовата атака, поне от 2013 г., да се наложи договорът ТТИП - за да се подчинят държавите на корпорациите и монополите. Затова е бруталният натиск ние в България да привилегироваме циганите - като антисоциална и паразитна част от обществото срещу държавата. Затова от 2015 г. организираха многомилионната "бежанска" вълна към Европа. Затова така са подчинили Ангела Меркел, че човек се чуди за психичното й състояние. Затова така подкрепят Султан Ердоган и го натрапват на Европа. Затова така заляха медиите с идеологемите и цензурата на мултикултурализма, че разумните хора психясват, като гледат телевизия и четат вестници. Всичко това е хибридна война на САЩ срещу конкурента си Обединена Европа.
     Затова те правят всичко възможно европейските държави да се разпаднат. Вижте колко опита вече има. Шотландия срещу Англия. Каталуния срещу Испания. Кърджали срещу България. Украйна вече е обречена на разделяне на няколко части. България и Македония са подготвени за разделяне на по две, после на по още няколко части. В Италия и Испания тлее разделение. Ако този процес бъде отпушен и когато започне, после доминото вероятно ще ускори разпадането. Сега Европа е с около 35 държави и държавици. В миражите на Биг Брадър е да станем над 100. За да се върнем дори не към Средновековието, а дори към Античността с тогавашните градове-държавици. Така големият и силният срещу себе си ще има само дребосъци, при това неорганизирани и лесни за превземане. Толкова е радикално, че не е за вярване. Толкова е радикално като замисъл и проект, че много хора са парализирани от страх дори да се замислят. 

- Твърдите, че демографската катастрофа е първостепенен проблем. Защо?
- Защото у нас вече не става дума за демографска криза. Това е общ проблем на Европа. България вече е в спиралата на демографска катастрофа - поне от 1997 година насам, и вече ускорено от 2009. От 2004 г. аз многократно съм обяснявал същността на проблема. Същността е, че ние в България имаме възпроизводство на населението на 3 скорости, а сега чрез пришълците "бежанци" ще ни добавят още една скорост. Чрез различната раждаемост на практика нашето общество се разцепва цивилизационно, разломява се граждански.
     Ето, вижте числата. Примитивните гето-цигани раждат средно по 4-5 деца на една жена, при това изпреварват образованите и социализирани българки с едно поколение. Едните започват да раждат на 15 години средно, другите - на 30 години. В изостаналите ислямизирани общности се раждат по 2-3 деца на една жена. Докато в цивилизованата, образована и адаптирана към модерна Европа част от населението на България - българско и православно, ядрото на българската нация - се раждат вече средно под 1 дете на една жена. Да не говорим, че немалка част точно от тези деца ние ги раждаме и образоваме, възпитаваме и зареждаме с амбиция за реализация тук, после ги изнасяме като емигранти при богатите народи и ги подаряваме на техните икономики и държави.
     Това са трите скорости на възпроизводство. Гето-циганите набъбват като брой и процент през 15 години. Ислямизираните общности се увеличават числено по-бавно, но бързо нарастват като процент от населението поради общото намаляване. А и те имат голям потенциал за механичен прираст - чрез внос на турци в Кърджали и другаде в страната.

- А четвъртата скорост на демографската катастрофа?
- Четвъртата скорост е страшна демографска заплаха. Ислямизираните "бежанци", араби и африканци, идват тук сред нас със своето многоженство, идват с норма на раждаемост от една жена над 7 деца, идват с претенции за предстоящо "съединяване на семейства". Точно затова предпазването на България от голяма маса бежанци е с фатална важност.
     Точно по тази страна на заплахата за православна и цивилизована България все още не се говори активно и публично. Проблемът "бежанци" все още се разглежда само в къса времева перспектива - няколко години. А демографската перспектива е в дълги периоди от време - 15 години напред, после още 15 години напред. И точно в такава дълга перспектива можем рационално да отговорим на въпроса: България като българска ще оцелее ли? Правим ли необходимото, за да се спасим? Мислим ли смело за заплахите пред нашия род и Родина? Говорим ли навреме за реалностите, които могат да се окажат фатални за нас - като нация и народ, като цивилизация и дух, като ген и историческа предопределеност?
     В този дух бе моят анализ, с тревога и предупреждение към колегите, на изключително интересната конференция преди дни в Софийския университет. Темата й бе провокативна, но много точна: "Ще се разпадне ли Европейският съюз?" За мен още по-настойчивият въпрос е: Ще оцелее ли България? Като българска и цивилизована.
Днес проблемите пред България са като един усукан възел. Някой следва да го разсече. По друг начин няма как да стане. Затова са ни нужни смели политици, не само умни и прозорливи, но и смели. Това е ключовото и животоспасяващото за нас и нашата Родина.

 
duma.bg




Гласувай:
30


Вълнообразно


1. kvg55 - Затова е и стремежът от страна на САЩ ...
09.05.2016 10:00
Затова е и стремежът от страна на САЩ да подчинят Европейския съюз - нашественици, ТТИП и прочие заговори.
цитирай
2. apostapostoloff - А кой ще ни
09.05.2016 11:06
даде пари?!
цитирай
3. dedenze - Ето днешното, металноувредено апостолче е отговорило на всички въпроси !
10.05.2016 22:20
Българина не пита как с общи усилия да изкара пари и да стане значим !? Той търси решението по циганорски от възстановаяване на Третата българска държава до днес - някой да му даде пари! Особено след фердинандските изцепки, Нойския договор и загубата на независимост след него !
цитирай
4. demograph - Михаил Мирчев е авторитета Ви..!! Ясно.
16.05.2016 20:51
Какво друго може да каже той, освен да повтаря опорни точки или да спуска опорните точки на министерството за дезинформация на Туземия, чрез подобни форумци....
Chara, не ви ли смущава това, че публикациите ви са адмирирани от измета в блог бг?...
цитирай
5. dobronameren - Demograph попита Чара, не я ли смущава, че публикациите й се харесват от червените блогъри
01.06.2016 19:30
Аз да допълня - Няма начин да не е така. Интервютата й са изключително само със съветски другари. Това е нейно право, но е редно да не премълчава в биографиите на своите контрагенти такива факти. Например: Въпросният Михаил Мирчев е син на оня Стоян Мирчев от Политбюрото на БКП. А синът му, кръстен на дядо си Стоян Мирчев, е настоящ депутат от ПГ на БСП.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6428549
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031