Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.12.2015 09:27 - Проф. Людмил Георгиев: Следващият след Местан ще бъде Борисов
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 22736 Коментари: 51 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Българските политици трябва да тичат в Москва и да се извиняват, казва преподавателят по етническа психология от Софийския университет

Интервю на Светла Василева

image

- Проф. Георгиев, преди месец в интервю пред сайта "Афера" казахте, че дните на Лютви Местан в ДПС са преброени. Познахте. Кое ви накара да сте толкова категоричен?  
- Още щом Местан прочете от трибуната на Народното събрание декларацията за сваления руски самолет, казах, че той е пътник, понеже знам начина на мислене на Ахмед Доган.

- Да, но Ахмед Доган отдавна не присъства в публичното пространство.
- Това ме беше заблудило и мен преди три години, защото си мислех, че той управлява процесите, но очевидно не е било така. Тази декларация е била последната капка, която е преляла чашата на търпението му, и той е решил да се намеси. Местан поведе ДПС в много погрешна посока. 

- Публичното внушение беше, че Местан не е самостоятелен играч, а по-скоро кукла на конци?
- Очевидно не е било така.

- Какво не му стигаше на Местан - власт, или нещо му обещаха, че той тръгна в посока Турция?
- Залитането до крайност към сегашния управляващ елит в Турция, резултат на което беше и въпросната декларация, коства неговото политическо битие. Има и нещо друго. Аз едва сега си обяснявам предателството, което Местан осъществи спрямо БСП. Имам предвид свалянето на правителството на Орешарски. Очевидно това е било подготвена игра, тъй като кабинетът "Орешарски" стабилизира ситуацията в България. Помните какви писъци бяха, че правителството тогава било взело 1 млрд. заем при положение, че днес този заем е вече 21 млрд. лв., взети от кабинета "Бойко Борисов 2". Аз се ужасявам от тези неща. Ако човек се опита да мисли в тази посока, какво ще се окаже? Свалянето на кабинета "Орешарски" пак ли е съгласувано с Турция? А повторното идване на Бойко Борисов на власт?

- Нищо чудно да се окажете прав.
- Много опасни въпроси са това и службите трябва да намерят отговорите им.

- Тези теми не се артикулират в публичното пространство.
- Да, защото ние се плъзгаме все по повърхността. Търсим само скандала, не търсим общото. Доган даде много знаци. Това, което каза за ДПС и за партиите в България, е една част. Фундаменталните теми са свързани с ЕС, САЩ и, разбира се, с регионалната роля на Турция, а също и с конфликта Русия-Турция. Това са сериозни въпроси и аз не виждам истински дебат по тях в България.

- Тук дебатът е между това кой господар да си изберем - Русия или САЩ.
- Така е, а това, което предлага Доган, е позициониране на страната в тази сложна ситуация с оглед на собствения ни национален интерес години напред.

- Българският национален интерес обаче не е дефиниран.
- Навремето националният интерес беше членството ни в ЕС и НАТО. То е глупост, разбира се, защото това не може да е национален интерес.

- Ако слушаме президента, нашият национален интерес е да сме примерни членове на ЕС?
- Дайте да говорим за сериозни  неща, да не говорим за президента. Той е комична фигура.

- Прави ли ви впечатление, че иначе словоохотливият Борисов отсъства от цялата медийна шумотевица, която се създаде около случващото се в ДПС навръх Рождество?
- Не само той отсъства, а и други партийни лидери. И те мълчат. Борисов е страхлив човек и няма как да очакваме нещо от него. Той не е визионер, не може да предложи визия за държавата и за националните интереси.

- Говорят само представители на патриотични формации.
- Да, и Радан Кънев, който изговори доста глупости, но аз имам въпрос към него. Ако наистина хората около Местан и самият той отиват към Народната партия "Свобода и достойнство" на Корман Исмаилов и Касим Дал, Реформаторският блок какво прави?
Иначе това, което каза Доган, ние сме си го говорили много пъти с вас  за невъзможността Европа да се превърне в единен държавен субект. Всъщност това пречи на Европа да бъде нормален актьор, голям играч в световен план. Това, когато го каже Доган, е едно, когато го каже университетски професор, е друго и не се чува обикновено. Освен това не бива да забравяме, че светът вече не е еднополюсен, че Русия и Китай заявиха своите безпощадни позиции за края на еднополюсния свят. В самите Съединени щати, ако се следи предизборната кампания, ще се види, че стават странни неща. САЩ са раздвоени вътрешно както никога досега. Догодина те имат избори, които ще се окажат исторически за съдбата и на Щатите, и на света. Големият политик, голямата държава, ако мислим себе си за такава, трябва да събере целия си интелектуален потенциал, за да прогнозира какво би могло да стане и да даде варианти за поведение на нацията в бъдеще. Това тук не се случва. В България се действа на парче.

- Догодина има избори и у нас, а ако на някой му хрумне, току-виж станали две в едно, но защо ги правим, нали уж, за да изберем по-доброто и хората да живеем по-добре, а то от година на година става по-зле?
- Основният проблем на България, за който винаги говоря, е бедността. В интерес на истината Доган не каза нищо по тази тема в речта си, но тя не присъства и в темите, които коментират и другите ни политици. Направи ми впечатление едно изказване на български турчин от Могиляне, показано по телевизията. Той каза: "Вижте, те са богати, те са с парите, кой ще бъде, няма значение, а ние сме фукари (бедняци)". Ето това е. За това се чудят обикновените хора - и турците, и циганите, и българите, как да свържат двата края, и е очевидно, че бедността е взела невероятни размери. Проблемът с оцеляването е жесток. България не е привлекателно място за живеене. Тук няма перспектива, няма обещание за бъдеще и затова всички напускат. И българи, и цигани, и турци. Всички бягат от тази държава. За какво си говорим ние въобще?

- Това е реалност, факт, от една страна. От друга обаче, ако си със завряна в телевизора глава, ще ти обяснят, че 94% от еврофондовете са усвоени, че има построени километри магистрали, спортни зали, площадки, други благини, тук всичко е прекрасно. И има стабилност.
- Аз не знам каква е тази стабилност, на отчаянието най-вероятно. Стабилността на ужасяващата бедност. Стабилността на глупавия политически елит. Уникална драма преживяваме в момента.

- Няма нищо сериозно, което да се изправи срещу статуквото в момента. Доган хвърли камък в блатото, с което сякаш застраши позициите на много хора, не мислите ли?    
- Споделям тази теза.

- Интересна ми е реакцията на Борисов, който беше казал, че е "поръчан" от Доган?
- Аз затова и казах, че това Доган няма никога да му го прости. Очаквам следващия след Местан да бъде Борисов. Аз мисля, че Русия и САЩ, ЕС няма значение тук, вече се споразумяха по отношение на бъдещето на света. Такова усещане имам. Мисля, че нещата в Сирия ще се решат следващата година, проблемите с Украйна ще бъдат забравени. Оттам нататък оставям на хората и на политиците да си правят изводи за България. Казал съм го в интервю с вас преди година и пак ще го повторя. Българските политици трябва да тичат в Москва и да се извиняват, и да възстановяват "Южен поток", да възстановяват "Бургас-Александруполис", да възстановяват АЕЦ "Белене".

- Аз се съмнявам, че те са способни да вземат този завой?
- О, не, българските политици са факири в това и тук става въпрос не само за сегашния елит, а за всички елити в историята на България. Освен това те би следвало да разполагат с много повече информация от нас, което пък им дава предимство да реагират своевременно.

- Какво очаквате да се случи през 2016 г.?
- Пак ще го кажа: очаквам политиците да отидат в Москва, за да се случат проектите, които сега са спрени. Вижте, 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" приключват след по-малко от 10 години. Абсурдно е да се плаща на американските централи, които пият кръвта на бедния народ, а да не се реализират проекти, които ще помогнат и на хората, и на икономиката. Това просто е безумие, макар че от друга страна си е чисто предателство.

- Министрите на енергетиката и на туризма вече бяха в Русия...
- Те бяха, но министър Ангелкова направи там пореден гаф. Обяви, че цената на визите за руснаците ще падне от 35 на 10 евро, това не се случи и вчера руските туроператори огласиха, че обещанието не е спазено.

- Какво ще се случи с ДПС?
- Обективно ситуацията изисква Доган да се върне като действащ лидер на партията. Няма кой друг да свърши неговата работа. Не само за ДПС, но и за България говоря.

- Сега ще скочат патриотите и ще заговорят за етническата партия.
- Чакайте. По какво се различава анализът на Ахмед Доган от анализите на другите патриотични лидери. Те говорят едно и също в момента и за Европа, и за Щатите, и за Русия.

- Само правителството не е ясно какво говори, понеже се опитва да минава между капките.
- Борисов няма да може да балансира още дълго. Да управляваш държава не е като да мажеш филия с мас. Ако той реши да бяга от управлението на държавата, което явно не е по силите му, той ще се кандидатира за президент. Както говори софийската мълва, "проектът ГЕРБ" вече приключва.      
    

 duma.bg




Гласувай:
41



1. josarian - Светле, вие, краставите магарета как така се надушвате!? Откъде го изкопа този професор-орк!? От страната на Мордор, видно е.
30.12.2015 09:55
И той е от онези, палавите розови езичета, дето интимно банят достойнството на ДС агента Меди Доган и стоящата зад него библиотекарска ДС дружинка!? Направо да му се сгади човек, като си помисли накъде се мъчите да наклоните везните - в полза на Империята на Злото и нейния Мордорски Злодей...
цитирай
2. dedenze - Да, извиненията скоро ще започнат!
30.12.2015 12:17
Ние сме с моментно по-силния, нашите политици са просто гъзомияри и нагаждачи! Точно го е казал проф. Георгиев " българските политици са факири в това и тук става въпрос не само за сегашния елит, а за всички елити в историята на България. "
За жалост с тях винаги има "групис", възторъжени, безмозъчни поддръжници като по- горния коментатор !
За 25 години няма програма, път и ясни национални интереси, формулирани и приети от НС !? Питат се "стратегическите" партньори и се изпълняват заповеди, типичен пример за маринетно поведение и управление са Борисов и Плевнелиев, които будят тъжен смях и удивление, като крайно посредствени и некадърни актьори на международната сцена ! Зловещото в случая е, че казионните и мафиотски медии, управляващата клика ни увешават с примери, лентички, матинета ... че сме добре, че имаме възход, че е извършен икономически подвиг при който е усигурена по една филия хляб на месец повече за бедствуващите българи !? Същевременно една малка, известна групичка си кара ските, празнува в Гърция, Турция .... и прави задръствания по новите магистралки .....????
цитирай
3. kvg55 - Борисов излезе хитър, макар и по...
30.12.2015 13:44
Борисов излезе хитър, макар и по-малко, като Живков.
Изказването му за събитията около Местан и в Кърджали
внушава, че той предварително е знаел за интересите на
Турция към България и ролята на Местан, което не е вярно.
Само Местан и Борисов не са достатъчни. Много мутри от икономиката
и политиката ни трябва да бъдат обезглавени в буквалния смисъл на думата.
цитирай
4. rustam - Разбира се, че не е знаел
30.12.2015 14:32
kvg55 написа:
Борисов излезе хитър, макар и по-малко, като Живков.
Изказването му за събитията около Местан и в Кърджали
внушава, че той предварително е знаел за интересите на
Турция към България и ролята на Местан, което не е вярно.
Само Местан и Борисов не са достатъчни. Много мутри от икономиката
и политиката ни трябва да бъдат обезглавени в буквалния смисъл на думата.


Но виж за т.н. "външен министър" не съм сигурен дали не е знаел. Митов е нещо като куриер за специални съобщения между Премиера и "Козяк".
цитирай
5. rustam - Идиотското е,
30.12.2015 14:37
че нашите специални служби дотолкова са политически нагодени, че на практика не разследват т.н. "политически елит" по отношение на шпионаж и предателство. Значи, това от шефове на парламентарни партии, министри, премиер въобще са като свещени крави. А като знам лакомията и продажността на нашите политици, най-лесният начин някоя чужда държава да задейства своите планове спрямо БГ е да си хване за шпионин лице от посочената категория.
цитирай
6. anonymous1212 - Няма как да не се съгласиш с уважавания професор!!!
30.12.2015 16:25
Всичко е казано много точно и е вярно!
Ето напр. това:

" Да управляваш държава не е като да мажеш филия с мас. "

Някой да не е съгласен!
цитирай
7. asthfghl - "Етническа психология"?
30.12.2015 17:27
И такова нещо ли има...
цитирай
8. asthfghl - 6.
30.12.2015 17:30
Мога да се сетя за поне няколко дузини още други неща, като които не е управляването на държава и които, строго погледнато, са си напълно верни.

Така например може да се каже, че да управляваш държава не е като помпането на гума на колело с ръчна помпа. Или пък като простирането на три-четвърти чорапи на сгъваема сушилня. Или пък като решаването на квадратни уравнения с неподострен молив HB. Или като симултанен превод в ефир от корейски.

Като цяло, само по себе си подобно изявление не съдържа кой знае колко вложен смисъл ;)

Между другото, кое прави един "уважаван професор" уважаван? Титлата "професор", или някакви постижения, с които си е заслужил уважение? Ако е второто - то бихте ли ми посочили няколко такива постижения, с които въпросният професор си е заслужил уважение? Ако ли пък е първото - в такъв случай струва ми се, че няма какво повече да коментирам.
цитирай
9. bojil - Тук професорът преиграва и смесва ...
30.12.2015 17:37
Тук професорът преиграва и смесва желаното с възможното. Борисов нито е имал връзки с Турция,нито има кой да го махне от партията,която той самият основа. Местан бе поканен от Доган в ДПС затова лесно може да изхвърчи от нея по всяко време,а нещата с Бойко са коренно различни- неговата позиция е много по-близка до онази на Доган,отколкото до тази на Местан. Това,че професорът има партиен цвят и пристрастие не помага желаното да стане възможно,така че за отхвърлянето на Бойко от ГЕРБ или дори от властта ще трябва доста да се почака. Единственият вариант за предсрочното му махане е организиран русофилски военен преврат,но при сегашната международна позиция на България никой няма да допусне русофилите да си развяват безконтролно байрака и да си правят политически експерименти на Българския гръб,както го направиха през юни-юли 1913 г. и през септември 1944 г.
цитирай
10. schumpov - В цялата дандания местан-доган, се ...
30.12.2015 17:50
В цялата дандания местан-доган, се сетих за "оня списък". Сега има ли друг списък.
цитирай
11. rustam - Ти наистина ли си мислиш, че
30.12.2015 17:55
bojil написа:
Тук професорът преиграва и смесва желаното с възможното. Борисов нито е имал връзки с Турция,нито има кой да го махне от партията,която той самият основа. Местан бе поканен от Доган в ДПС затова лесно може да изхвърчи от нея по всяко време,а нещата с Бойко са коренно различни- неговата позиция е много по-близка до онази на Доган,отколкото до тази на Местан. Това,че професорът има партиен цвят и пристрастие не помага желаното да стане възможно,така че за отхвърлянето на Бойко от ГЕРБ или дори от властта ще трябва доста да се почака. Единственият вариант за предсрочното му махане е организиран русофилски военен преврат,но при сегашната международна позиция на България никой няма да допусне русофилите да си развяват безконтролно байрака и да си правят политически експерименти на Българския гръб,както го направиха през юни-юли 1913 г. и през септември 1944 г.


Борисов "сам си направи партията"? От момента на поставянето му като Главен секретар на МВР Борисов реализира Проект, който е финансиран, при това, доста сериозно. Борисов нямаше финасовия ресурс, който да обезпечи първо движението, после партията ГЕРБ от първия й ден!

Нашият премиер няма думата при назначаването на ключови министерски постове в правителството. На него хората за тези позиции се "спускат". този, който ги спуска, той ще му даде и командата "Свободно".
цитирай
12. josarian - Деденценценценце, само да ти припомня, че бъдещето винаги е принадлежало на младите, умните и красивите. А не на провалените, тъпите и старите.
30.12.2015 17:57
dedenze написа:
Ние сме с моментно по-силния, нашите политици са просто гъзомияри и нагаждачи! Точно го е казал проф. Георгиев " българските политици са факири в това и тук става въпрос не само за сегашния елит, а за всички елити в историята на България. "
За жалост с тях винаги има "групис", възторъжени, безмозъчни поддръжници като по- горния коментатор !
За 25 години няма програма, път и ясни национални интереси, формулирани и приети от НС !? Питат се "стратегическите" партньори и се изпълняват заповеди, типичен пример за маринетно поведение и управление са Борисов и Плевнелиев, които будят тъжен смях и удивление, като крайно посредствени и некадърни актьори на международната сцена ! Зловещото в случая е, че казионните и мафиотски медии, управляващата клика ни увешават с примери, лентички, матинета ... че сме добре, че имаме възход, че е извършен икономически подвиг при който е усигурена по една филия хляб на месец повече за бедствуващите българи !? Същевременно една малка, известна групичка си кара ските, празнува в Гърция, Турция .... и прави задръствания по новите магистралки .....????


Това така, за всеки случай - за да не го забравите. Че нещо деменцията ви гони, червените чукундури. И още нещо - колкото и да се напъват някои, не ще успеят да завъртят назад Колелото на Историята. Най-много от мнооооогото напъване да не свършат точно тази работа, която са искали.
цитирай
13. anonymous1212 - @ 8. asthfghl
30.12.2015 18:13
Благодаря !
Радвам се, че си съгласен че да:

" Да управляваш държава не е като да мажеш филия с мас. "

Защо е уважаван?

Защото има смелостта да каже, че че две плюс две прави четири, а не да повтаря като зомбиран опорни точки спуснати откозяк!
Когато това е позволено, всичко останало, което е казал предстои.
цитирай
14. planinitenabulgaria - Всеми оплачиваными тролами - горячими воленсидеровскими приветами!!!
30.12.2015 18:22
На някои от коментираалите им отива да се изкоментирват върху статията, но на други да се докосват до подметнатия в политиическото пространство пенис и да се ловнат на него хич им не отива.Става въпрос за поръчкова статия, чрез която госпожа тролката води хибридна война срещу България.
Аз ще преведа на музикаален език това поръчково интервю с поздрав към нея по случай Новата Година:
https://www.youtube/watch?v=NcmCOjFMJzQ
цитирай
15. asthfghl - 13.
30.12.2015 18:23
В такъв случай се опасявам, че ще се наложи да дефинираш по-конкретно едното "две" и другото "две" в уравнението.
цитирай
16. asthfghl - 14.
30.12.2015 18:26
Искаш да кажеш:

"Всем платным троллам - пламенный воленсидеровский привет!"

От една страна, слагането на произволни руско звучащи окончания на български думи и произнасянето им с мек акцент не прави изречението руско. От друга страна, Гугъл невинаги върши адекватна работа ;)
цитирай
17. anonymous1212 - @ 15. asthfghl
30.12.2015 18:30
Sapienti sat

цитирай
18. josarian - Каква смелост в този словоблудец, немога да разбера!?
30.12.2015 18:30
anonymous1212 написа:
Благодаря !
Радвам се, че си съгласен че да:

" Да управляваш държава не е като да мажеш филия с мас. "

Защо е уважаван?

Защото има смелостта да каже, че че две плюс две прави четири, а не да повтаря като зомбиран опорни точки спуснати откозяк!
Когато това е позволено, всичко останало, което е казал предстои.


Това, дето казва, че бай Доган щял да ни освобождава от НАТО, САЩ и ЕС, в полза на Путя ли!?
цитирай
19. rvmarkov - Българският национален интерес, който ще предложим (ДПЗЦС) за разглеждане в обществения дебат:
30.12.2015 18:31
Първо, за да се постигне той, статуквото трябва да е невъзвратимо в миналото, многобройните му членове (сред които, разбира се и г-н Доган) да са осъдени, надявам се, успешно и пратени да изплащат греховете си в затвора.

След това - целите:

България е държава на всички български граждани.

В България няма безработица, бедност, инфлация и икономиката работи на пълни обороти.

В България и най-нискоквалифицираният труд позволява достоен живот и всички български граждани са горди членове на това общество.

Постигането на горните цели може да се осъществи с нова икономическа политика и външна такава, която е подчинена на първата (Девиз на външната ни политика: "България няма вечни врагове и приятели, България има вечни интереси"). За икономическата политика е нужна принципно нова макроикономическа парадигма, която, за радост, вече съществува.

цитирай
20. asthfghl - 17.
30.12.2015 18:34
Scio.
цитирай
21. stariatb - Обяснимо пристрастие.
30.12.2015 19:59
Проф. Людмил Георгиев доскоро е членувал в ДПС.
цитирай
22. josarian - А преди това сигурно в БКП и в ДС:)
30.12.2015 20:25
stariatb написа:
Проф. Людмил Георгиев доскоро е членувал в ДПС.

цитирай
23. anonymous1212 - Проф. Людмил Георгиев доскоро е ...
30.12.2015 20:46
stariatb написа:
Проф. Людмил Георгиев доскоро е членувал в ДПС.


Какво значи доскоро?
Година, две, пет, десет....?
Времето е относително!
цитирай
24. josarian - До 2010 е бил член на мафията, след това е минал в нелегалност и сега, в удобния момент, са го активизирали.
30.12.2015 20:57
anonymous1212 написа:
stariatb написа:
Проф. Людмил Георгиев доскоро е членувал в ДПС.


Какво значи доскоро?
Година, две, пет, десет....?
Времето е относително!

цитирай
25. anonymous1212 - А преди това сигурно в БКП и в ДС:) ...
30.12.2015 20:59
josarian написа:
stariatb написа:
А преди това сигурно в БКП и в ДС:)
Проф. Людмил Георгиев доскоро е членувал в ДПС.



Тя и съпругата на Мавъра беше партиен групов отговорник в един научен институт, а затова защо мълчиш!

Защо групов отговорник(?), а не секретар - щото нямаше необходимия капацитет!
цитирай
26. josarian - Дреме ми на сайдера за Мавъра, той си е от вашето, червеното котило - пиши си ти за него и жена му.
30.12.2015 21:18
anonymous1212 написа:
josarian написа:
stariatb написа:
А преди това сигурно в БКП и в ДС:)
Проф. Людмил Георгиев доскоро е членувал в ДПС.



Тя и съпругата на Мавъра беше партиен групов отговорник в един научен институт, а затова защо мълчиш!
Защо групов отговорник(?), а не секретар - щото нямаше необходимия капацитет!


Аз не искам днес да гледам разни ДС муцуни от тАлавизора и чаровни Светлета да ми навират в носа подобни аналлизатори като горния професор по ибрикчийство. Гледай и си чети ти такива гадории, чугун тъп.
цитирай
27. anonymous1212 - А преди това сигурно в БКП и в ДС:) ...
30.12.2015 21:45
josarian написа:
anonymous1212 написа:
josarian написа:
stariatb написа:
А преди това сигурно в БКП и в ДС:)
Проф. Людмил Георгиев доскоро е членувал в ДПС.



Тя и съпругата на Мавъра беше партиен групов отговорник в един научен институт, а затова защо мълчиш!
Защо групов отговорник(?), а не секретар - щото нямаше необходимия капацитет!


Аз не искам днес да гледам разни ДС муцуни от тАлавизора и чаровни Светлета да ми навират в носа подобни аналлизатори като горния професор по ибрикчийство. Гледай и си чети ти такива гадории, чугун тъп.



"ЧУГУН ТЪП" - това ли са ти аргументите?
Слабоватичко :)
цитирай
28. josarian - Не, това са фактите:)
30.12.2015 21:57
anonymous1212 написа:



"ЧУГУН ТЪП" - това ли са ти аргументите?
Слабоватичко :)

цитирай
29. freeoldmen - 27. anonymous1212
30.12.2015 22:08
josarian е виден тълкувател на фактите.

Само виж любимият му метод да ги представя, като взема произволна статия от Нета,
заменя, примерно, Русия със САЩ, както е в последния му постинг, или пък
Доган с Местан, или пък рускоговорящ пенсионер, тероризиран от бандити, с украинскоговорящ такъв...
И ето ти Истина!
....
Извод:
Не си губи времето да обясняваш на такава гнида.
цитирай
30. asthfghl - 23.
30.12.2015 22:24
"Времето е относително!"

Веднъж в ДС - завинаги в ДС. Основен принцип на ДС.
цитирай
31. getmans1 - Да се повтарят ОТ от ул. Козяк не бива и не може, само от „Руски свят“ бива и може. „Анонимните“ ега си майтапа дето се превърнахте ...
30.12.2015 22:26
anonymous1212 написа:
Благодаря !
Радвам се, че си съгласен че да:

" Да управляваш държава не е като да мажеш филия с мас. "

Защо е уважаван?

Защото има смелостта да каже, че че две плюс две прави четири, а не да повтаря като зомбиран опорни точки спуснати откозяк!
Когато това е позволено, всичко останало, което е казал предстои.


... и що трябва да си криете лицата като се вижда и цял свят знае цветът на задниците ви!?!

Преди няколко години плъзна модата да се кара кола с маска, вашата беше много модерна сред циганетата, ха-ха и хе-хе!
цитирай
32. josarian - По пет на нож ще ви взимам, съветофили нагли, като парцали ще ви размятам из блога:)
30.12.2015 22:26
freeoldmen написа:
josarian е виден тълкувател на фактите.

Само виж любимият му метод да ги представя, като взема произволна статия от Нета,
заменя, примерно, Русия със САЩ, както е в последния му постинг, или пък
Доган с Местан, или пък рускоговорящ пенсионер, тероризиран от бандити, с украинскоговорящ такъв...
И ето ти Истина!
....
Извод:
Не си губи времето да обясняваш на такава гнида.


Специално ще се постарая да ви е постоянно вътре, докато не истерясате напълно. След това - на заслужена почивка в психушката на "навсекикилометър":)
цитирай
33. getmans1 - Онзи ден го гледах по НТВ, горкия ...
30.12.2015 22:37
Онзи ден го гледах по НТВ, горкия професор и любим събеседник на домакинката на блога.
Не само зависим както говори клюката, партийно и финансово а и недопустимо за анализатор е, че е лично пристрастен. Ката дневно с аферата кроят схеми и предположения и ако нещо се случи в живота опищяват света как са го били предсказали. Ега си и претенциите!

Та за предаването, този си каза каквото си бе намислил и след него Илиян Василев с дипломатична елегантност го навря там където му е мястото ... в миша дупка, в случая и аз се правя на дипломат.:)))
цитирай
34. chavdar01 - ХОРА-А-А-А-А-А!!!
30.12.2015 22:42
МИСЛЕТЕ БЕ!!!
НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ САМО НА ПАРИЧНИ ИНТЕРЕСИ!!!
МИСЛЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!!!
КАКВА ИСКАТЕ ДА БЪДЕ ВАШАТА И НАШАТА СТРАНА?????????
КАКВО ЩЕ ОСТАВИТЕ НА ВАШИТЕ И НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ??????
А???????
МИСЛЕТЕ!!!
АКО ИМАТЕ С КАКВО?!
цитирай
35. freeoldmen - 32. josarian
30.12.2015 23:23
Ти си обикновен провокатор, виж си статистиката и сметни колко добичета
се ловят на мръсотиите ти.
На мен ми стигат заглавията ти.
Останалите 5-6 човека в блога, дето те четат, са тъжни неуспели да се вредят
в ограбването и унищожението на България прошляци, въпреки че са готови да продадат и майка си.

Ама никой не ви приема офертите.
Господарите ви си имат достатъчно отрепки.
Преварили са ви.
Отново.

Та разбирам вашият зов към облаците поне за капка дъжд.
Едно едничко грантче даже...

цитирай
36. energywatch - @ 9. bojil
30.12.2015 23:34
Нека да видим какво ще стане с цената на тока на т.нар. "свободния" енергиен пазар!

Мисля, че една или две ревизорки ще си отидат до-месец дава!
И ....Баце ще ги последва!
цитирай
37. kuschel - Егати тъпия ник Джосарян. Веднага ...
31.12.2015 00:16
Егати тъпия ник Джосарян. Веднага буди асоциации за насран.
цитирай
38. blackpredator - Гетьооо, Гетьо, каунь
31.12.2015 00:53
getmans1 написа:
в случая и аз се правя на дипломат

дипломате, вместо да четешеш Инджев и:
Илиян Василев в Нова тв:
"Изолацията от Русия за нас е задължителна."

чети :
Збигнев Бжежински:
"Днес интересите на САЩ и Русия до голяма степен съвпадат."
цитирай
39. staler - еми да де, това е проблема--прод...
31.12.2015 04:42
еми да де,това е проблема--продажните елити от освобождението насам....прав е г-н професора и наи смешното е че сам потвърждава малформациите в съзнанието на българина/петстин години са си те баш бая /........1.в москва никои не трябва да ходи да се извинява,професоре......такива филми ги има само когато някои се изживява като малък брат силно жадуващ да целива бутовете на некои голем брат......т.е.правилното е-изработва се общо национална концепция на основа на професионална експертиза дали например южен поток може да е полезен и при какви условия и ако да,......отива екип от политици и експерти и казва на гусин путин----тръбата ви ни интересува,можем да отстъпим дотук,ако подпишем на тая позиция,ще го изпълним независимо от меркел,маккеин,минджев и партиините фирми с корупционните им мераци..... . точка.....2.доган не е патриот.никога не е бил и няма да бъде.също както и местан,николаи младенов,луканов,костов,михаилова,станишев,плвенлиев,боику,радан,протестърите ......и т.н.....просто в момента личните му интереси съвпадат до известна степен с националните ,което е чиста случаиност .
цитирай
40. apostapostoloff - Работата е ясна:
31.12.2015 06:11
през 2016 г. Борисов се проваля напълно и пада от власт. На предсрочните избори народните маси, подкрепяни от международното положение, гласуват за БСП. БСП печели изборите с пълно мнозинство и въвежда ред в страната. Излизаме от ЕС и НАТО, разрушаваме популистките магистрали и даваме на хората хляб.

Послепис: журналистите от "Дума" ще взимат заплати от 10 000 лева.
цитирай
41. getmans1 - О-о, ЧерКратун, пак четеш Бжежи...
31.12.2015 09:35
О-о, ЧерКратун, пак четеш Бжежински като Дявола Евангилието и хайде оди цункай кунки Догански а ний с Местан ще се оправим!
цитирай
42. asthfghl - 41.
31.12.2015 10:28
"ЕвангИлието"!?
цитирай
43. josarian - Само трябва да си изберат банка, която пак да опраскат, нали:))))))))))))))))))
31.12.2015 11:02
apostapostoloff написа:
Работата е ясна: през 2016 г. Борисов се проваля напълно и пада от власт. На предсрочните избори народните маси, подкрепяни от международното положение, гласуват за БСП. БСП печели изборите с пълно мнозинство и въвежда ред в страната. Излизаме от ЕС и НАТО, разрушаваме популистките магистрали и даваме на хората хляб.

Послепис: журналистите от "Дума" ще взимат заплати от 10 000 лева.

цитирай
44. josarian - Ооооо, Кухелев, теб са те пуснали от психушката на "навсекикилометър" за празниците!?
31.12.2015 11:04
kuschel написа:
Егати тъпия ник Джосарян. Веднага буди асоциации за насран.


Следващият път като те вкарат отново, повикай Путкин и най-българина от всички българи Меди Доган, да те освободят:)
цитирай
45. josarian - Привет Гетманс! Спкойно можем да кажем, че Илиян Василев съсем дипломатично навря професора по ибрикчийство на кучето в гъза - там, където му е мястото:)
31.12.2015 11:07
getmans1 написа:
Онзи ден го гледах по НТВ, горкия професор и любим събеседник на домакинката на блога.
Не само зависим както говори клюката, партийно и финансово а и недопустимо за анализатор е, че е лично пристрастен. Ката дневно с аферата кроят схеми и предположения и ако нещо се случи в живота опищяват света как са го били предсказали. Ега си и претенциите!

Та за предаването, този си каза каквото си бе намислил и след него Илиян Василев с дипломатична елегантност го навря там където му е мястото ... в миша дупка, в случая и аз се правя на дипломат.:)))

цитирай
46. zaw12929 - ХАЙДЕ ДА НЕ СЕ ДЕЛИМ НА ИБРИКЧИИ И ... ОБИДЧИИ, МНОГОЗНАЙКОВЦИ...
31.12.2015 13:51
Има достатъчно мераклии тук , като песове да се давят и раздират нощта с лай, защото блатото в което живеем е тъмна студена нощ и съмването е... далеч . Човеци, които се гордеят, че не са ... ибрикчии.

Всеки, който формира група ибрикчии, сам пада в капана- ибрикът е символ на по висока култура- този съд стои в клозета на турците и те го ползват, а тоалетните им са от тухли, измазани, варосани, а нашенските- векове са били ... място оградено със слънчогледови стебла за облекчаване, след което си ходиш с коришка на дупето. Нямате толерантност, уважение- сигурно ви сърбят задните части.... Не коментирате текста, а...нападате професора... Русия...Турция... има ли нещо добро за вас, което да ни обедини за добруването на децата ни или сте с парализирани мозъци?!
Няма да посоча имена- с блогове отврат, тече отрова от омраза. И друг път го писах- Доган доказа че е истински българин, защитава родината си и живее по завета на Левски, заедно... Пишете коментари, споделяйте идеи... ум, мъдрост,
толкова писания- и само упреци. Умният винаги ще излезе от положение, което мъдрият няма да допусне... Когато един мъдрец говори- затова е професор... да разберем какво казва, ЗаЩОТО проф. д. пс. н, Людмил Дочев Георгиев Катедра ... 2001: Е Професор по социална, етническа и политическа психология в СУ ''Св. Кл. Охридски''. ТОЙ СИ ГОВОРИ, КАТО ЕКСПРЕРТ- А НИЕ?! не ... стига..........
Ако не се обединим около и за България... не ни чака добруване...
Нова година идва с надежди!
цитирай
47. blackpredator - 42
31.12.2015 16:21
asthfghl написа:
"ЕвангИлието"!?

ЕвангИлието от Илиян
цитирай
48. staler - когато някои е болен от спин, това че ...
31.12.2015 22:51
когато някои е болен от спин,това че ще хване пневмония не е много важно....политическите ни субекти са марионетни,тъжното е че неплатената мислеща интелигенция ,чиито представител както изглежда е проф георгиев,нищо ново не е измислила......какви са фактите:свободата от турско робство ни беше подарена/неколко стотин опълченци не могат да изтрият позора от робското покорство/.оттам насетне се редуват "елити" набутващи ни ту в един ту в друг блок на некоя велика сила,но задължително под формата на безгласни ибрикчии.....в наши дни:перестроиката на архитъпака горбачов все пак имаше положителна страна,даваше ни шанс да се еманципираме и развием като независима страна,което е абсолютно необходимо условие за да станем и просперираща такава.........луканов и другарите му побързаха да изтъргуват тази възможност на световния банкерочифутски елит като разбира се,не пропуснаха да плячкосат и просерат построеното през соца......е,кремъл не прощава такива волности на подопечните си,андреи луканов го освиткаха,но какво от това?......еманципиралият се дс-проект доган отрязал публично главата на взелият се прекалено на сериозно турчеещ се местан,като оправдал това с международното положение и любофта си към родината.междувременно пък евроатлантическият /,на цру,сорос,държавния департамент за колониални администрации с местен произход и прилежащите им нпо-та/ проект боику не дочакал телефонно обаждане от голям началник и героично отказал на великата порта,като се позовал също на любоф към българия,радан се изцепил с присъщата на бит педерас истеричност в подкрепа на местан.......само плевнялиев си мълчал като комсомолец на партиино събрание,основателно подозираики,че нещо маи е пропуснал от дипломатическата поща в президентството....има нещо ново г-н президент,има....чуите интервюто на екс външния ни министър с правилно гражданство николаи младенов,които до вчера организираше конференции с брадати субекти и както си му е реда/новия световен/днес координира в оон борбата срещу тях....
цитирай
49. staler - . . . . . колкото до нас --нормалните ...
31.12.2015 23:41
.....колкото до нас --нормалните българи ,които сме и патриоти в здравословни количества------подобни гореописани герои не са ни нужни въобще като участници в политическия живот,камо ли да задават тона и определят генералните линии.......целта е развитие и просперитет.......,членството в нато и ес може да помага,може и да пречи......по тесни връзки с русия на путин могат да помагат,могат и да пречат......баланс е нужен.но не за да са навън великите щастливи,а за да се постигат нашите цели.....тоест.....търсят се стотина-двеста души за длъжността-- управляващи,с умствени способности позволяващи да се попълни правилно тест за шоф.книжка,без тежки зависимости от миналото и настоящето си......
цитирай
50. tomich - Което и да е интервю се взима с точно ...
01.01.2016 20:25
Което и да е интервю се взима с точно определена цел. Би ли отговорила, каква е била твоята цел?
Съдейки по зададените въпроси и отговорите на Л.Георгиев, останах с впечатление, че задаваш въпроси и изказваш мнения, които като че ли внушават желаната от теб насока на отговорите и откриват "зелена улица" на интервюирания да говори за онова, което някои искат да чуят или да прочетат (Личи от акцента в заглавиета на постинга). Това не гарантира обаче, че то е истина или цялата истина... Съжалявам, Чара, но интервюто с този пишман професор е лишено от сериозен обективен анализ на случилото се - пълно е с предположения, измислици-недомислици. Нищо чудно че има толкова негативни оценки...
цитирай
51. getmans1 - Може да е грешно изписано но е вярно, затова ви остава утеха една, да ми броети грешките :)))
02.01.2016 18:19
blackpredator написа:
asthfghl написа:
"ЕвангИлието"!?

ЕвангИлието от Илиян

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6417692
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031