Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 00:33 - Отворено писмо до г-ца Бехар.
Автор: kirilstankov Категория: Политика   
Прочетен: 40051 Коментари: 44 Гласове:
60

Последна промяна: 31.01.2013 14:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Г-це Бехар,

Казвам се Кирил Станков, българин съм.

Реших да ви пиша, защото съм силно изненадан (да не кажа и възмутен) от отвореното ви писмо -  fakti.bg/mnenia/58053-g-n-faraj-elate-v-balgaria-za-da-se-ubedite-che-greshite  - до г-н Фараж (когото нямам честта да познавам). Като българин учил и живял в Израел и Канада и върнал се тук, за да поддържа родителите си, но и с някаква надежда за развитие, реших да не остана безраличен към наивните твърдения във вашия текст. За да не досаждам на вас и останалите неколцина читатели на това скромно мое откровение, ще спестя подробностите колко факултета бих могъл да завърша – избрах само един и имам скромната титла Бакалавър по Изкуствата от Тел-Авивският Университет.

За разлика от вас, Ралица, аз не произхождам от семейство с много успешен PR бизнес и не успях да се посветя на благотворителни дейности по време на образованието си, защото пристигнах в Израел с 50 долара, подарък от чичо ми и много хъс. Наложи ми се в продължение на 5 години да спя по 4-5 часа на ден, защото трябваше да работя като куриер нощно време и като готвач в пицария за да платя образованието си (каня ви някой ден да пробвате от моите пици с билогично чисти продукти – прекрасни са!). Също така искам да спомена, че Тел Авив (както и Единбург) е град със страхотна атмосфера, особено след някой атентат. Мисля, че с това се изчерпват приликите между нас.

Моята силна връзка с България е причината да напиша това писмо. Аз обичам тази страна, природата й, и хората, които познавам – моите приятели. Избрах да живея на село, далеч от големия град. И в това село живеят около 120 души. Съдейки по моите съселяни, коментарите на г-н Фараж са доста точни. В момента съм дал заеми и вересии за около 1000 лева на хора, които просто не могат да свързват двата края, всеки месец! За щастие имам професия (освен кинорежисурата, която в нашата прекрасна  - според вас – страна не може да ми осигури нормално преживяване), позволяваща ми да живея с доходи над средните в България.

Вие цитирате данни на официални институции в България, които - априори – обслужват интересите на правителството. Тези данни са абсолютно неверни. Смея да твърдя, че средната, официално платена (тоест не сива и черна запалата) далеч не надхвърля 500-600 лева. Невероятно е, че млади лекари и учители започват и с по-малко от това. Забравяте да споменете във вашето писмо, че по данни на същата тази статистика едно 4-членно семейство има нужда от 1800-2000 лева (двама родители и две деца). Тази сума не се получава дори и според „вашата” средна заплата. А и тя не включва дори и една едноседмична почивка - било то в България или съседни нам държави (за Великобритния няма какво да говорим).

Ралица, според вас – дори и да сте права – нормално ли е в една държава от ЕС 27% да живеят на границата на бедността или под нея? Това е почти всеки трети човек и дете! Аз съм изключително учуден от наивността ви да се обуславяте с информация, тиражирана от едно правителство, което прикрива импотентността си с масова дезинформация, демагогия и популизъм!

България (и управляващите я олигарси) позволяват бизнес само на хора от тяхната клика. Опитайте да „въртите” честен, малък бизнес и ще видите как бюрокрацията, абсурдните наредби и нереалните данъци и такси ще ви съсипят. Голяма работа, че учредителния капитал (отскоро) е 1 евро. Какво е 1 евро в България, след като Кремиковци струва пoловината? Какво, наистина е 1 евро, като всеки заблуден проверяващ очаква да го „почерпите” поне за 10 (ей-така, за да „не се хващаме за дреболии”). И колко евро да очакват хората от десетки държавни предприятия, неполучили заплати с месеци? Каква държава е това? Ако аз не платя заплата на моите работници до 10-то число ще ми "цъфнат" 5 инспектора и икономическа полиция...

И така... Вие, Ралица, пишете само за числа и цифри. Твърдите, че има потенциал в България. Ала това е далеч от истината. Причината тези цифри да нямат значение, е, че моралът и атмосферата в тази „държава” са непоносими. И ако аз бях на 20 години щях да си стягам багажа не по икономически (защото да – тук е възможно да се оцелее), а по човешко-морално-философки причини. Убеден съм, че преди да имате „оферти” от 4 университета във Великобритания сте посещавали елитно училище в България, вероятно не под „шапката” на МНО. Че сте имали достъп до курсове и учители, които по никакъв начин децата от моето село не могат да си позволят. И че когато сте искали пари в брой от баща си (в съседната стая) по Скайп, малко хора са можели да си позволят компютър и интернет достъп (а и днес в моето село има максимум 10 такива).

Тоест - животът ви е минал в един кръг повече или по-малко отдалечен от живуркането, на което са обречни 80% от представителите на тази заг(н)иваща нация.

Забравяте да споменете, че България е управляна в последните години (няма да уточнявам колко) от една институционализирана мафия, че корупцията и чалгата са завладели тотално това общество, че образователната ни система бълва некадърни, самонадеяни изтърсаци. За здравеопазването няма да говоря – ако искате да видите как е, идете на един преглед и лабораторни изследвания  в който и да е провинциален град. Че шансовете за професионално развитие са нулеви, защото тук наука и индустрия няма, а само далавери. Че културата и изкуството са едва ли не „табу”, а малкото занимаващи се с тях са смятани за „лузери” и откачалки. И, че София – моя роден град – далеч не е България.

Да, аз също се върнах тук след 16 години в чужбина и то доста успешни – творчески и финансово. За разлика от вас, аз съм не толкова млад и имам други причини, които ме карат да остана тук. Ала с всичката гнусотия, която ни залива в последните години – като се започне с икономиката и се свърши с екологията – аз не мога да виня нито г-н Фараж за неговите твърдения, нито всеки млад българин, който мисли да напусне тази страна. Просто „страна” вече няма. Мафията си я привитизира и прави каквото си иска и си има официална статистика с която да замазва положението.

Искам да използвам възможността да ви поканя в моето село, и в близкия провинциален град, за да ви покажа колко много се заблуждавате. И да имам лично възможността да ви кажа как вашето самодоволство и късогледство са една от причините т.нар. елит на България да не прави нищо полезно за спасяването на тази „нация”.

И аз написах това писмо с добри чувства, но и с малко гняв. С гнева на нашето поколение, което изгуби най-хубавите си години в т.нар. „преход”. Не очаквам отговор от вас.

 

С умиление,

Кирил Станков.




Гласувай:
64


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Еврейката Бехар хвали Тиквата,
30.01.2013 06:22
та аджеба най-накрая да посочи Хизбула,като извършител на атентата в Сарафово.А,ако заяви,че враговете на Израел са врагове и на България,тогава ще и дойде сърце на място.Не е познала чифутката!!!
цитирай
2. kirilstankov - Просто се чудех кога ли ще се появи първия антисемитски коментар, пък той тук пръв... Ура, злобата не умира!
30.01.2013 10:49
andrei написа:
та аджеба най-накрая да посочи Хизбула,като извършител на атентата в Сарафово.А,ако заяви,че враговете на Израел са врагове и на България,тогава ще и дойде сърце на място.Не е познала чифутката!!!

цитирай
3. kapito - Всеки има право на мнение. Съгласни ...
30.01.2013 12:45
Всеки има право на мнение. Съгласни и несъгласни с него - също. ...
цитирай
4. kleotemida - И прав, и неправ.
30.01.2013 13:11
Поне за 2-3 съществени неща относно Великобритания, не относно България.
цитирай
5. starotomagare - Поздравления!Мисля ,че сте попаднали точно в десятката!
30.01.2013 13:46
Трябва да си призная ,че и аз се подразних по същия повод но се надявах някой по-млад и с повече познания за света около нас а не само от България да и го каже.Аз съм от по-старото поколение за което този ,,преход"дойде твърде късно след като предишната система ме беше мачкала достатъчно и ако не е успяла да ме смачка то поне успя да ми провали най-хубавите години за които имах толкова много идеи и мечти.Искрено се радвам ,че не са изчезнали такива българи като вас.Страната ни се нуждае от още много такива.Не е лесно да се реализираш в чужбина но да се върнеш и да се бориш тук ,това е истинското предизвикателство и дано все повече млади българи по света го приемат.Пожелавам и на вас успехи!
цитирай
6. dexter - А как да стане според автора?
30.01.2013 14:15
Стоим си на село и чакаме да ни паднат три пъти по-големи заплати? Стоим си в предприятието от 8 до 16, бачкаме колкото да изпълним нормата и само гледаме как да се скатаем?
Много добър беше старта на статията, в който казвате, че в Израел сте си скъсали д-то от бачкане за да уцелеете и да изкласите. Тук няма как да е по различно. Ако искаш да преживяваш, ще бачкаш и ще се развиваш, а няма да стоиш и да се оплакваш колко е зле и как едва свързваш двата края и си на версия (говоря принципно).
Вярно е, че едни имат по-летящ старт от други, но докато не престанем да гледаме в паничката на другия, а не се хванем за нашата си, ще умираме от глад и ще тънем в лайна и мизерия. На готово няма кой да ни храни. Всъщност всеки от тези, които чакат на готово, са безгласните единици, които хранят мафията. В държавите за които говорите, това е просто бизнес, връзки, познанства, лобиране. Вярно е, че в България всичко е като разграден двор, но нещата според мен се нареждат и няма как да е по друг начин докато не се изковат някакви правила.
Да поясня, че също съм родом от малък провинциален град. Минал съм през големия град, работил съм и съм учил в чужбина и сега също съм се в влял в бг-бизнеса и се мъча да оцелея. Работил съм както в българско село, така и в чужди такива. Работил съм за български и за чужди фирми. Семейството ми не е богато, но винаги е търсило своите алтернативи като е имало своите пикове и спадове. Смея да твърдя, че знам как да се изкарват и малко и много пари с труд.
Правенето на бизнес е еднакво трудно и тук и навън. Ако пък си просто служител, тук бачкаш за малко, там си скъсваш д-то, но и парите си струват. Всичко е въпрос на избор, приспособяване към обстановката и правилата. Ако имаш дупе оцеляваш, ако не, стоиш и се оплакваш и чакаш...
Колкото до изкуството, то също е бизнес (за съжаление или не). Или знаеш как да го правиш или го правиш за някой който знае как или не се занимаваш с изкуство. При желание, начин има.
цитирай
7. tribun - Нека не забравяме историята си
30.01.2013 14:16
Ето и позицията на Англия изказана на Берлинския конгрес през 1878 от външния министър Лорд Роберт Гаскойн-Сесил, трети маркиз на Солсбъри
,,Допускането до крайбрежието на Егейско море на една нова морска сила не може да бъде посрещнато без остро чувство на съжаление от силите съседни на Средиземноморието.Ако България вместо да се простира от Егейско море до Охридското езеро,бъде ограничена на юг до линията на Балкана, а другата част от провинцията остане под властта на султана,тези опасности ще бъдат чувствително смекчени.”Всички знаем какво е решението на Берлинския конгрес.
Нека да се обърнем към още един факт от подготовката на Берлинския конгрес така нареченото Англо - Руско споразумение , срещата граф Павел Шувалов - лорд Солсбъри.,,Постигнато е съгласие: от българските земи между р. Дунав и Стара планина да бъде създадено васално на Османската империя с политическа автономия Княжество България, Южна България да бъде организирана като област с широка автономия в състава на Османската империя; останалите български земи получават реформи като обикновени провинции на империята; Южна Бесарабия, Батум и Карс се връщат на Русия,,Оставям ви сами да направите изводите колко ,,благосклонни” са били Великите сили към България,чиято съдба се решава без участието на нито един българин.
цитирай
8. konspiratora - Напълно подкрепям dexter. В Аме...
30.01.2013 14:51
Напълно подкрепям dexter. В Америка и Англия хората си скъсват задника, да бачкат като чистят кенефи, мият чинии или слугуват, а в България тази работа е срамна. Там може да си селскостопански работник - тук не. И защо? Защото хроата в БГ са свикнали, че в България скатавката е нещо нормално - покриваме се, някой ни плаща смешна сума... ама нали така или иначе ние не му бачкаме и така. Важното е да пием ракия уикенда. Истината е че от 16 годишен ям ляйната на БГ бизнеса. Работил съм като градинар в САЩ и им теглих една майна въпреки големите пари които ми даваха - защо ли? Защото реших че не искам да печеля много като градинар в САЩ, а искам да печеля добре като мениджър в България и го постигнах. Веряно, глътна 10 години от тогава но постигнах резултати над средните за страната. Струваше ми безсънни нищи, бачкане, скандали но го направих. Ако искате да станете виш мениджър в САЩ, Великобритания или друга бяла страна ще ви коства също толкова време, та дори и повече. За това по-добре се стегнете и спрете да се жалвате и започнете да бачкате здраво - тогава ще печелите добре и в България. И да не забраняме, че продуктивността на Българите е една от най-слабите в света... но искаме да сме шефчета, да получаваме милиони за да можем да купуваме салфетки в родните дискотеки.
цитирай
9. ivabel - Искате да кажете, че тук наистина е толкова зле и вие ще тръгнете веднага за
30.01.2013 14:56
...Великобритания, както и хората от Вашето обкръжение?
Мисля, че колкото и да сте реалистичен, не сте прав. Просто не разбирате оптимизма на Ралица, която е отскоро на 20 години :) И дано сред нея и нейното поколение има повече оптимисти, а не песимисти "с гняв", "изгубили най-добрите си години в т.нар. преход".
И аз съм завършила навън, и аз се върнах тук малко след това, но не живея във Вашата България. В моята България има много хора, които работят достатъчно и добре, пътуват, продължават да учат, развиват се. Въпрос на среда. Има и такива, които се опитват да променят нещата в страната, така че да няма голяма разлика между всичките Българии.
Относно грозните изказвания за България на въпросният господин, можем само да отговорим с усмивка на кампанията им "Моля ви, не идвайте във Великобритания! Тук вали!" - "Нашите искрени съболезнования! А у нас е слънчево!"
цитирай
10. bezmitove - Е не може човек да се сдържи и да ви чете глупостите на 6, 8 и 9!!!
30.01.2013 16:09

Вие чувате ли се какви простащини дрънчите тук?!
dexter, кога ти и подобни като тебе ще спрете най-накрая да папагалствате тези простащини, видите ли как всички трябвало да бъдат инициативни, амбициозни, предприемчиви?
Как е на Запад?
Там няма такива, които работят на село, и от 8 до 18 часа?
Или е точно обратното, болшинството в западните държави си кютат цял живот на заплата(но в пъти по-голяма от тази в България)?
А всъщност точно тези папагалски простотии, които сте пльоснали и тук са много вредни за българското общество!
Направена е такава просташка среда в България, в която принуждават всички да стават бизнесмени, мениджъри, предприемачи, което е пълна идиотия!!!
И папагалите по форуми, по блогове, по сайтове не спират да крякат, ама как, виждате ли това било много важно?!!!

konspiratora, и ти продължаваш със същите папагалствания??!!!
Ти изобщо имаш ли и най-малка представа каква е възможността да намериш селскостопанска работа в България, сравнено със някоя западна страна, например с Англия?
Или просто дрънкаш простотии колкото да се намираш на приказка?!

ivabel, абе ти чуваш ли се изобщо какви простотии дрънкаш, как някой не разбирал оптимизма на 20 г. Ралица?
Ти първо наясно ли си на кого е дъщеря тя?
Знаеш ли кой е Максим Бехар?!

Изобщо се чудя на акъла ви как може да пишете такива безмислици, без първо ни най малко да се информирате?!
И вие ако сте бъдещето на България, горко и!
цитирай
11. dexter - Вие чувате ли се какви простащини ...
30.01.2013 16:25
bezmitove написа:

Вие чувате ли се какви простащини дрънчите тук?!
dexter, кога ти и подобни като тебе ще спрете най-накрая да папагалствате тези простащини!


А държавата ли им дава заплатата или бизнеса? Или пък им дават пари по цял ден да си клатят ... без нищо да вършат. Иди бачкай там и тогава говори като са простащини. И пари ще изкараш. Когато тук всички почнат да бачкат като на запад, тогава и тук ще има заплати. От къде да дойдат парите?
Ако си толкова отворен, направи фирма и наеми служители тук с европейските заплати и работи с българи за българския пазар.

Видял съм как се бачка там и как се бачка тук щом съм го написал.

А форумните папагали стоят по форумите, оплакват се и плюят колко ни е зле дереджето докато бачкат за някои и са на мижавата си заплата. Хвана ли къде е разликата и кой е форумния папагал, който говори простащини? Спирам да отговарям, че аз имам да правя пари. Вие си пишете.

цитирай
12. bezmitove - Кои са тези "бизнеса", които "давали"?
30.01.2013 16:48

Да не би "случайййййно" да си си сложил розовите очила на английски флагчета и да виждаш в България бизнесмени, които много давали.
А като си свалиш очилата да видиш, че това са боклуци и отрепки от мутри, "бивши" БКП и ДС функционери, доносници и вече техните отрочета, които безмилостно, арогантно и по най нагъл и просташки начин ограбват българския народ, като му "дават" заплата, с която да живее колкото да не умре в мизерия и нищета.
Докато те с ограбените от българите пари живеят в охолство и разкош?

"От къде да дойдат парите?"
А парите за хилядите им палати, за хилядите им хотели, за бентлитата им, за мерцедесите ес класа на мутресите им, за обучението на дъщерите и синовете им в скъпи западни училища и университети от къде дойдоха според тебе, А?!
От труда на българина или от Англия, от САЩ...от Марс?!
цитирай
13. planinitenabulgaria - Само един евреин
30.01.2013 16:48
припознавам безусловно като висше Божие творение - Алексис Вяйсенберг...
цитирай
14. railwaymodel - Подкрепата е важна...
30.01.2013 16:53
...за това открито писмо!!!
Няма нищо което да не го кажем на глас с определението - ВЯРНО Е!!!
И все пак препоръчваме на автора (с който сме напълно съгласни) да се огледа
по-внимателно и ...ще намери. Едно вруго общество (да - тук в България) което не слуша чалга, състои се от няколко поколения (включително и от 4изгубените" или "погубени" такива) умни, можещи и работещи хора. Тук и сега. В България.
Там е истината и това е все пак надеждата за нашата мила страна.
Станат ли повече тези хора, ще намерим начин да поправим и държавата.
А до тогава - търсите, намирате и се включвате в истински икономически (извън мафиотските структури) и културен живот.
Вие може би като режисьор, сте се досетили, че става нещо такова в "бекграунда" и за това сте се върнали и останали в родната си страна!!!
Поздравления за писмото!!!
цитирай
15. pukamuli - Абсолютно си прав,г-н Станков!
30.01.2013 17:03
Г-ца Бехар и няколкото блогъри тук,въртят едни същи PR-балончета,от които ни е писнало вече 20--на години!В началото цъкахме и кимахме с глава,че панацеята на благополучието ни е в работата на няколко места,денонощно,но отрезняхме!
цитирай
16. ivabel - Раят е само в ума ни
30.01.2013 17:28
Уважаеми г-н bezmitove, много добре знам коя е Ралица, както и кой е баща й. Това не помага на Вашето плюене без никаква теза. Никой не Ви спира да си стегнете куфарите за където и да било. (Въпреки, че образованието малко ми пречи, мога да Ви влезна в тона - препоръчвам ви Африка - там икономиката е свободна, образованието - трудно достъпно, и все още има канибали, които може да Ви се зарадват. Ако все пак държите - отидете във Великобритания, но там вали ;) ).
Смятам, че писмото на Ралица Бехар е детско, самоцелно и иррационално. Въпреки това, то е единственото в отговор на глупавите изявления на британски политик и евродепутат, който плюе страната, в която сме избрали да живеем съзнателния си живот, и чиито изказвания също не приемам.
Освен това, наистина България е пълна с хора, които не вярват в нищо, но затова проблемът е в собствената им глава!
цитирай
17. turb04 - Човекът е абсолютно прав, а имам ...
30.01.2013 18:56
Човекът е абсолютно прав, а имам усещането, че идиотско-оптимистичните коментари са от клакьори!
За какво говорите - няма индустрия, няма потребление! Откъде да дойде светлото бъдеще?!
За четири години само измисляха данъци и такси - посочете ми поне една работеща инициатива за насърчаване на бизнеса и привличане на инвеститори, защото ние без чужди инвеститори сме за мустака!
Вчера ли, днес ли се оказа, че сме на 87 място по свобода на медиите и, видиш ли, Бехар ще излезе единствената, дето пише свободно...
цитирай
18. valsodar - Пoдкрепям изцяло казаното от теб. ...
30.01.2013 20:07
Пoдкрепям изцяло казаното от теб.
Няма какво да се добави.
Това е истинското положение на нещата, за всички виждащи реалността.

Достойна позиция!
Поклон.
цитирай
19. kostadin - Горкият студент от Израел, инте...
30.01.2013 20:16
Горкият студент от Израел ,интересно кой го е спонсорирал за пътните до САЩ ,след като сигурно са повече от 50долара.
цитирай
20. zapetaikata - ХвАла, КирилЕ!
30.01.2013 20:57
ного убаво си го написАл/а:)))
секаш си чел мислите ми....
не съм чел к`ви ги е редила Ралица...да не е щерката на Максимо/Господ здраве да му дава:) - без никакъв подтекст го казвам...Бог ми е свидетел:) немам сили да мразим............ па и он е от нашата черга:)

могат много пАри да спечелАт..и нЕка ги спечелАт!!!
ама....НЕ и ДРУГОТО......вълци в овчи кожи СА!!!
дано се умИрат га ги зЕмат - пАрите, , НИХ ДРУГО ИМ НЕ трЕбе:))))))))))

48 часа се бех зарЕкъл да не влАзам у Мрежата, ама....оно като те бута...
е, са разбрах зАщо е бИло:)))))))))

ако не ме обзЕеме мрЪзело, че напиша една депеша до Главната прокурорка, па....що сабя покаже:)))))))))

Не светО, България е оцелЕла, зАщо се е смЕла...през сълзи!!!!

Бъди здрав/а!!!


цитирай
21. rumi4ka - Абсолютно сте прав!
30.01.2013 21:24
защото - нема такава държава! за съжаление.
цитирай
22. bezmitove - ivabel пак дрънкаш глупости, и то на теми, които изобщо не са ти ясни
30.01.2013 21:40

Какъв ум, какъв рай там, какви 5 лева?!
Ум и рай?! Много си далече от истината...не му е тук мястото да ти обяснявам.

Аха, знаеш кои са Бехар. Сега да не кажеш, и че съвсем случайно работиш в някоя от техните фирми?
Изобщооо...

"Смятам, че писмото на Ралица Бехар е детско, самоцелно и иррационално."
Ти май и изобщо не схващаш как ги злепоставяш още повече с подобни глупави и неадекватни коментари?!

Плюел бил!? Човека казва истината. Между впрочем то това, и ние си го и знаем, че е така. Ама такива като вас с Бехарови, които се правите на ударени и слепи, заслужавате да ви подпука човек с една дряновица неокастрена. Та малко от малко да спрете да се правите, че не виждате в каква мизерия и нищета живее българския народ!
цитирай
23. zapetaikata - И така, и иначе!:)))
30.01.2013 22:02
Прочетох какво е казала упоменатата Ралица Бехар. За мен няма значение чия щерка е тя! Защото аз не приличам на баща си, по мислене!
Преди месец време, мисля, на бизнес форум на Албиона нейният баща Максим Бехар представи България като най-добрата среда за бизнес, като посочи аргумент- " евтината работна ръка"!!! Абсурд! при положение, че искаме да НЕ ни третират като втора ръка европейци!

В задачата се пита : дали Ралица мисли като българка или като достойна наследница на баща си?
М.Бехар: Двете същности се покриват!

Да, ама не!
"Елате ни вижте", по Иван Вазов:)





цитирай
24. darkangel - Моля преди да кажете, че във Великобритания се скъсват от бачкане
31.01.2013 11:20
Да прочетете тази статия на СЪН.
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4764841/Why-work.html
Мисля, че е жалко това, че българското Външно министерство мълчи по темата.
На автора браво!
Много добре сте го казал на младата дама!
цитирай
25. beyou - за размисъл
31.01.2013 11:35
Напълно подкрепям казаното от вас г-н Станков! Колкото до "розовомислещите" хора, ми се иска да ги попитам - къде живеете? В рая, който се намира само в умовете ви? Докато отношението на държавата към поданиците й е такова, наистина рая ще бъде само в умовете на хората, които със свръхусилията си ще се опитват да го създават и около себе си. За целта ще ви препоръчам две статии за размисъл:
http://frognews.bg/news_51007/%D0%9F%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2%20%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE,%20%D0%BD%D0%BE%20%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%20%D0%BE%D1%82%20%D1%80%D0%B0%D0%BA%20%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B0%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%20%D0%B4%D0%B0%20%D0%B3%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B5

http://bgnews.me/bgnews/%D0%B0%D0%BD%D1%8E-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD/

цитирай
26. dianay - напълно подкрепям!
31.01.2013 13:38
Отношението на такива псевдоелитни личности, които едва ли знаят как точно се живее с 385,5 евро на месец, просто е нагло. Да, ние сме точно такива, каквито сме: бедни, гладни, без грам аристократично двуличие, и на всичкото отгоре имаме нахалството да искаме по- добър живот, защото сме наясно, че нашият не става. Само децата, чиито родители ги изпратиха далеч по разбираеми причини, могат да допуснат, че това е нормална държава.
цитирай
27. bgwoman - Браво!!!!
31.01.2013 15:08
Достоен отговор!!!
цитирай
28. mais - Дрънканици. Като навсякъде...
31.01.2013 15:55
Един се хванал за името (антисемитски... дрън-дрън), на друг му върви бизнесът тук (браво!), плюят се един-друг... Искате ли един показател за стандарт на живот? Да ви помогна - колко процента дава средностатистическият (не ти, "преуспелият" бизнесмен) ЗА ХРАНА. За да не ровите из мрежата, ще ви съобщя. Австралия - 3,6%, Канада около 4%, САЩ малко над 5%... Според официалната статистика в БГ (тя винагио е поразкрасена), българинът дава 40% (ЧЕТИРИДЕСЕТ ПРОЦЕНТА!!!) от доходите си за храна!!! Ало-о-о-о-о! Доволните! Някой умен беше казал: "По-добре недоволен човек, отколкото доволна свиня." На когото му харесва - ОК. НО да си трае, ако обича! И да не аплодира глупостите, написани от изоглавената Бехар. А, и да запали една свещ, че не е "предствителна извадка".
цитирай
29. antoniaa - ...
31.01.2013 16:40
Като е тръгнало....На 24 съм, сравнително млада, завършила съм СУ (между другото ПиАр), била съм в Лондон за една седмица с туристическа цел и там за малко да ме бият едни наши момчета гастербайтери-пияници. Както и да е. Може ли и аз да дойда на село или само за Ралица е поканата?
:D
цитирай
30. vaskoblue - Браво!
31.01.2013 20:02
на автора!
цитирай
31. mirabach - Много сполучливо описание на бъ...
31.01.2013 22:19
Много сполучливо описание на българската действителност, за съжаление. След обезвереното поколение на прехода изглежда израства едно общество характеризиращо се с безкритичност и притъпена ценностна система. Това е може би резултат на понижените стандарти в обучението или на системно промиване на мозъци, наред със съвкупност от други причини, но е жалко, когато оформящата се нова интелигенция не може да направи реален, етичен анализа на съществуващото положение. Как тогава да се стреми да изгради по-добро бъдеще?
цитирай
32. mariana58 - супер описание
01.02.2013 00:11
искам да се свържа с вас имам бизнес предложение,
цитирай
33. staler - в странни времена живеем. бълга...
01.02.2013 04:37
в странни времена живеем.българката от евреиски произход бехар е много по българка по дух отколкото етническите ми съплеменници учили недоучили насам натам.какво казва българската евреика бехар господа---тя казва:ние си знаем кочината в която живеем и проблема си е наш.но не може да се оставим безгласно разни индивиди изкарващи прехраната си по един от наи непристоините начини--с политика,да използват името българин за изтривалка.колкото до останалото---да,има нужда от реформи.да,правителствата ни са корумпирани,колониални и т.н. да,стандарта ни е африкански....но все пак за любителите на цифри--некои въпроси:какъв процент от англичаните притежава собствени,изплатени жилища?какъв процент от дохода им отива за рента?за сметки по кредити за коли,дрехи,обучение,тоалетна хартия,трева,обзавеждане....?какво ядат тия лаинари?какво дишат?кое точно покрива огромното им самочувствие--това че са тъпи и зомбирани и не знаят нищо за околните ли?
цитирай
34. theeconomist - Г-н Безмотив, е
01.02.2013 09:19
един от плеадата вдъхновенни клакьори, като вмирчо, тутанчо, парасолчо и други натегачи, които цял живот са бозали от държавната крава.

Тяхното мислене е подпечатано от чиновническото преспапие, а креативността им се ограничава от ръкавелите дето търкат по държавните бюра!

С какво се различава г-ца Бехарова, от Калинката, Куневица и другите знайни и незнайни чеда на затлъстялата на наш гръб номенКЛАТУРА? С нищо!
цитирай
35. ralitsabehar - Отговор до г-н Станков
01.02.2013 15:41
Уважаеми г-н Станков,

Благодаря за писмото. Чувствам се смутена – нито съм депутат, нито известна личност, за да получавам отворени писма.

Имали сте интересен живот, приемете моите уважения за него, за труда, който сте положили, и за Вашите успехи.

Различните хора имат различен живот – някои успяват повече, някои по-малко. Познавам голям брой хора, които са имали прекрасни условия, за да се развиват – пари, елитни училища, достъп до важни места, и въпреки това не са успели. И обратното – много, ама много хора, които само с труда си са направили своя живот и живота на хиляди хора край тях щастлив и успешен. Само да уточня, че моето училище беше под „шапката“ на МОМН.

Опитвам се да защитя България от хора, които дори не я познават. Съзнавам многобройните проблеми, които държавата ни има, и те не са само в областта на корупцията, престъпността, съдебната система. Те са навсякъде.

Но това не означава, че трябва да позволим който и да е чужденец да ни унижава публично. Защото утре Вие или много други българи ще искате да правите бизнес където и да е в Европа и именно лошият ни имидж ще ни попречи да направим това. Вярвам, че Вашите биологично чисти продукти са прекрасни, но ако хора като Найджъл Фараж говорят всеки ден чрез медиите колко корумпирани са българите, то тогава и един домат няма да можете да продадете извън България, защото тихо и кротко ще си стоим тук и ще се съгласяваме с всяка ругатня.

Аз не приемам този подход. Искам и занапред в моя живот нещата да се казват честно и почтено и всички истини да бъдат наистина истини. И добрите, и лошите. Без манипулации.

Сигурна съм, че ако ругаем България, тя никога няма да се промени. Ако позволим други хора да я ругаят – тя пак няма да се промени. Знам също така, че само ние можем да я направим по-добра.

Благодаря Ви още веднъж за интереса Ви към мен и моето мнение, с което смятам, че допринесох поне малко за изчистването на имиджа на България. Ако не у нас, то поне в чужбина.

Желая Ви успех!

Ралица
цитирай
36. morwen - Регистрирах се специално, за да ...
01.02.2013 15:45
Регистрирах се специално, за да коментирам.

Най-сетне мнение, с което да се съглася. Аз съм в последната година от обучението си по право в Англия. Аз и родителите ми съзнателно направихме избора да уча тук, и в следствие на това всичките им финанси отиват по издръжката (таксата е със студентски заем). От Северозападна България съм, а не от столицата. Именно заради тази отговорност за личния ми избор, аз не мога да се оплаквам, че ми е тежко. Да, реализацията е трудна, но не защото съм българка, а защото конкуренцията е голяма. Никога не съм имала проблем със социалната интеграцията. Имам много близки приятели тук, на които винаги мога да разчитам. Приятелят ми е англичанин. Това, което твърди г-ца Бехар, че в България сме по-искрени и учтиви, рязко се разминава с моите преживявания по търсене на работа като преводач в български издателства. Едно от тях веднага ми отговори надменно, че не би могло да ми заплаща по европейски стандарти, при условие, че аз бях готова да работя заради стажа, без заплащане.

Това, което най-сетне ми отвори очите за истинския проблем в България, обаче, е това масово заяждане с Англия. News feed-а ми във Facebook е пълен с онази статия на г-н Каролев Fu*k off, Mr Farage. Наскоро не съм виждала такава сплотеност в българското общество. Нищо подобно не се случва при откриване на дискриминационни проблеми, или пък когато някоя професия иска по-голяма заплата. Нито пък относно проблемите в училище. Може да се поинтересуваме само ако някой отвън ни каже, че сме зле. Иначе "у дома" не сме толкова обидчиви...

Най-тъжното е, че продължаваме да мислим, че миналото ни, кухнята ни и природата ни са много по-престижни от човещината и критичността, нужна за едно гражданско общество... Много ми е мъчно, защото семейството ми е в България, имам изключително умни и талантливи приятели, заради които винаги ще се връщам. Но като човек, уважаващ себе си, не искам да оставам за дълго.
цитирай
37. veshin - BRAVO!
01.02.2013 22:49
BRAVO NA AVTORA !
цитирай
38. staler - г-це morwen извинете за нахалст...
02.02.2013 03:08
г-це morwen извинете за нахалството ,мога ли да ви попитам:как си обяснсвате това че полит.естаблишмънт на англия и обществото там като цяло приема радушно,без възражения млади хора,показали способности да завършат висше образование,също така изградени вече специалисти --лекари,мед.персонал,програмисти и т.н.,но като доиде ред да се отвори възможност и за некои др.соц.групи/например-цигани,хора без образование и квалификация,и пр/ нещо се дърпат?на мен лично това ми прилича на кражба--даите ни талантливите,умните,можещите, другото си го задръжте.как ще обясните факта че същият този западен полит.естаблишмънт припозна в "старите-нови"муцуни на родния ни полит.елит/говоря за комун.ни номенклатура/хората с които ще правят бизнес/общ европеиски дом/?не е ли това една от главните причини сега бг да е на дъното?как ще обясните факта че много от парите на родната ни политическа и друга мафия без проблем намират топъл прием в банките на острова?не миришат нали?мога да ви задам още около 48 въпроса.ние нещастните бг граждани поехме в пълен размер пасивите и активите на глобализацията.много моля,нека и другите ,къде ,къде по велики и проспериращи нации да направят същото,please....
цитирай
39. morwen - Мога да си обясня причините, защото ...
02.02.2013 11:27
Мога да си обясня причините, защото съм виждала проблемите им с имигрантите.
Тяхната социална политика изобщо не е без вина, но си е тяхна. Съгласна съм, че има двоен стандарт, да. Аз самата съм го преживяла при чакането на студентско разрешение за работа. Не и приятно, когато ти се случи, но знаех за тези неща, още преди да замина, и си търпях последствията.

Това, което не разбирам, е как може да искаме много от една държава, която не ни е родна, а да се примиряваме с положението в България. Вие как си обяснявате, че навсякъде гръмнаха обиди на дребно към Англия, а едно ето такова тъжно и за жалост още актуално видео няма шанс скоро да добие популярност и да предизвика масово негодувание: http://www.youtube.com/watch?v=FTt1MyXCfzs
За съжаление не виждам адекватни приоритети в съзнанието на голяма част от сънародниците си. И не мисля, че този проблем може да се разреши отвън.

Тези планове за кампания за разубеждаване на българи и румънци от местене в Англия никъде не е официално съобщена от правителството. Всичко стана по слухове. А партията на Найджъл Фараж в момента няма дори един представител в парламента, така че това, че цяла Англия ни обижда, също е преувеличено. Струва ми се, че цялото нещо започна да излиза извън контрол. Иска ми се много по-важни неща да имаха потенциал да стават толкова популярни и да предизвикват такава спонтанна реакция в българското общество.

Съгласна съм, че като държава сме поели и пасивите на глобализацията. Само че преди да си търсим правата международно, защо не се опитаме у дома? И не говоря за политика, а за чисто човешки отношения. В София съм била дискриминирана много по-често като "провинциалист", отколкото в Англия като българка. И ми е тъжно, че тук, в Англия (където в никакъв случай не ми е много лесно) все пак ми е по-лесно от у дома.

И последно - не може изборът на квалифицираните хора, които решават да се преместят, да е "кражба", защото никой не ги кара насила...
цитирай
40. darktales - @
02.02.2013 17:15
След четвърт век демокрация:

- апотеозът на икономическото развитие: 50% "сива икономика"; хора живеещи в коптори без ток, вода и перспектива да измъкнат от там поне децата си; хора с по 40 г. стаж живеещи на студено и полугладни;
- апотеозът на борбата с престъпността: главорези си устройват престрелки до Съдебната палата, ей така през улицата;
- апотеозът на политическото развитие: управляват ни бившите милиционери, партийни секретари и тем подобни иже с ними;
- апотеозът на социалната и здравна политика: деца в домовете ядат миша отрова, мечтаейки си за бонбонки; най-болното и умиращо население в Европа;
- апотеозът на промяната на перспективите: сигурният начин да успееш е някой да те вкара в далаверите.

Свещен дълг на всеки родител е да направи всичко възможно, щото детето му да не остава на такова място.
цитирай
41. staler - г-це morwen, никои не оспорва из...
02.02.2013 20:20
г-це morwen,никои не оспорва избора на хората напуснали страната.аз също съм един от тях.но този "избор"е предопределен от един друг избор--г-н беикър/визирам и целия зап.полит.елит,разбира се/ казва че единствената реална опозиция на комунистите в бг е покоиния луканов.какво се крие зад тези думи г-це---това че запада сключва сделка с върхушката на комун.ни номенклатура---вие г-да комунисти ще смените външно-полит.си ориентация/против москва и за евроатлант.солидарност,каквото и да означава това/и ще изпълните един либерален модел според които в българия ще има един полит.-иконом.елит притежаващ цялата власт а ние ще ви легитимираме пред света на капитала.народа кучета го яли. икономика не ви трябва-кои ще бере ягодите в англия?имате умни ,талантливи деца?моля,ще им дадем възможност да се развиват.имате специалисти?че на нас такива ни трябват,came on.имате откраднати милиони?че какъв е проблема.имате свободни военни бази?мммм идеално и без пари.от молове нуждаете ли се?готово.а,ама на вас и циганите ви са множко.спазвате ли им правата,мултикултурно?дръжте си ги и да ги интегрирате ,еи.и т.н.....колкото до спонтанната негативна реакция в бг---оказва се че не всичко е загубено в тази страна,новото поколение е пораснало.
цитирай
42. borsi - Поздравления за написаното!
04.02.2013 07:57
Поздравления за написаното!
цитирай
43. georgealall - нека изясним нещо
05.02.2013 12:07
в българия няма здравеопазване, няма инокономика, няма енертика, науката, образуванието и културата се унищожават систтематично, верно - строят се някакви магистрали обаче пък за сметак на това спорат никакъв го няма имаме само дав олимпийски медала, следващия път и толкова няма да имаме, бизнеса за 4 годинти ДЪРжАВАТА го разруши, каквоот бе останало от него, селско стопанство нямаме, индустрия нямаме, нуждаем се от пенсионна реформа.
За сметак на това можем да посочим много европейски държави които са Социалин държави - Скандинавието (дания, швеция финладия...) Франци, ИСпания.... хайде на де давам и други пример. във франция майка на две деца с 14 години трудов стаж може да се пенсионира съвесем спокойно. В дания има безплатно здравеопазвне. България дори не е европейска държава - ние по стандарт сме по-зле от АЛбания, в която им само камъни и бункери а това говори много фалираца гърция е 60 процента по-добре от нас.. за какво говорим?
Дянков не изплаща дългове на държавата към бизнеса, бизнемсмени фалират, безработицата расте - достига 30 процента според ЕВростат.
Кое му е хубавото?
Като си млад, предпиремчив на 25 години и нямаш трудов стаж никой не иска дате назначи.
като си опитен и предприемчив на 40 години ти казват - стар си.
въпроса не опира до предприемчивост, а до връзки, до лобита.
Ако си адвокат дъщеря ти става адвокатка или прокурорка, но не и инжинерка.
Ако си лекарка, синът ти става лекар, за да можеш да ог вклиниш.. Останалоот са изключения.
цитирай
44. georgealall - новото поколение е дори по-лошо от предишните
05.02.2013 12:13
това са в голямата си част подлизурковци, кариеристи, бездуховни хора, не са прочели една книга, бъркат Къци Вапцаров никола вапцаров, не знаят кой е Яворов - тъврдят че се застрелял на Вола. За Левски знаят, че е име на отбор. пишат с техпнически грешки, вкл. и в официално докуменит, не спазват пълен член, не са социални - възпитават ги компютрите и медиите, които им промиват мозъците. постоянон четат пропаганда. Голямата част не гледат знаучно-образователин програри, а се зомбират с глупости.
Огкъде да дойде това по-добро поколение. Предното на бащите и майките ни поне бяха духовни и морално извисени хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kirilstankov
Категория: Лични дневници
Прочетен: 141120
Постинги: 12
Коментари: 119
Гласове: 127
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031