Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.05.2012 07:48 - “ПАРИ НЯМА”, НО ИМА … ЗА “ПОДАРЪЦИ”. Държавата с пореден “дар” за частна компания в Правец
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 16114 Коментари: 38 Гласове:
98


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     “Пари няма” е рефрен на лицемерното политическо говорене. Също като неуморните призиви за затягане на коланите в името на митичните фискална стабилност, дисциплинираност и прочие съвременни божества, в чиито олтари принесохме в жертва здравето, образованието, щастието, настоящето, а вероятно и бъдещето си.

     Хората са толкова  глупави, че повторното насилие им изглежда справедливо. Неумолима присъда, произнесена от френския философ Хелвеций през ХVІІІ век и уви, все още актуална.

     “Пари няма” е цинична индулгенция за обща консумация. В действителност, пари  има. Дори и днес. Но не за всички, а за избрани. Те сякаш никога не свършват за тях. Само дето многократното финансиране на частните им проекти с публични средства под благовидния предлог на имагинерен обществен интерес,  не прави харченето  по-справедливо.

     С гласовете на общинските съветници на Правец (5-ма от ГЕРБ и 4-ма от БСП с вот “за”), на редовно заседание на 27.04.2012 г стартира процедура, приключването на която ще превърне изградената през 2011 г с пари на българските данъкоплатци и вече снабдена с престижен международен сертификат лекоатлетическа писта в най-новия  брилянт в короната от притежания на частната компания “Тера тур сервиз” ЕООД. Към тази скрита приватизация, както вероятно би я определил председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров, се върви след поредица от лежерно пренебрегнати нормативни актове.

     В не толкова далечната 2002 г, община Правец регистрира съвместно с фирма “Тера тур сервиз” ЕООД акционерно дружество “Университетски недвижими имоти - Правец” (“УНИ” АД). Предметът на дейност на новоучредената компания, посочен пред съда, е изграждане и стопанисване на обекти и съоръжения на територията на общината, отдаване на вещи под наем, всички видове търговски сделки обезпечаващи образователни и културни програми, спортна дейност и свързаните с тях услуги. При учредяването, общината “внася” в капитала на дружеството спортен комплекс, състоящ се от спортна зала, футболен стадион, тенис кортове – 3 броя, мотостадион и резервен стадион или застроен терен с площ от 68 832 кв.м, оценен на 448 842 лева.  “Тера тур сервиз” ЕООД внася ефективно 336 631 лева,  (и обещава да внесе до две години още 1 009 895 лева), срещу които получава веднага 75% от акциите, респективно и от собствеността на дружеството. За община Правец срещу  апортираните застроени 68 832 кв.м остават едва 25%.

     До 2009 г  в съвместното дружество “УНИ” АД, е “внесена” почти цялата атрактивна публична собственост на гр. Правец - Културен дом, Младежки дом, Търговски комплекс и разположена в центъра Административно стопанска сграда. Въпреки, че делът на частната компания е намален до 69%, общината не може да влияе нито на решенията нито на действията, които другият акционер взема по отношение на “УНИ” АД, доколкото, съгласно устава на дружество, те се приемат с обикновено или с квалифицирано мнозинство. Община Правец със своите едва 31% няма шанс нито за квалифицирано, нито за обикновено такова. Нещо повече. В последните годишни финансови отчети “Тера Тур сервиз” сочи “УНИ” АД за СВОЕ ДЪЩЕРНО ДРУЖЕСТВО и пояснява:“Дъщерни са тези предприятия, които се намират  под контрола на Дружеството (разбирай на “Тера Тур сервиз” ЕООД, бел. автора). Контролът върху дъщерните предприятия се изразява във възможността да се ръководи финансовата и оперативната политика на дъщерното предприятие така, че да се извличат изгоди в резултат от дейността му.”

     От 2007 година “УНИ” АД работи на загуба, видно от годишните финансови отчети, представени в Търговския регистър:

2007 г – приходи 1 130 000 лева, загуба в размер на 159 787 лева

2008 г – приходи 876 000 лева, загуба в размер на 397 000 лева

2009 г – приходи 715 000 лева, загуба в размер на 99 028 лева

2010 г – приходи 969 000 лева, загуба в размер на 654 000 лева.

     Община Правец “спестява” резултатите от дейността на съвместното дружество в отчетите си, декларирани пред Сметната палата особено последния от 2010 г., който е заверен с резерви.  Пропускът е  отбелязан в одитен доклад  № 0100004711, който прави извод,  че счетоводните книжа  не дават вярна и честна представа за имущественото и финансовото състояние на общината.

     Въпреки, че “УНИ” АД е губещо и участието в него не само не носи дивидент, а превръща община Правец в длъжник на съакционера   и в своеобразен негов заложник,  тя продължава кротко и безропотно да следва политиката, диктувана от “Тера тур сервиз” ЕООД. С решение  164 от 17.11.2010 г общинските съветници дават съгласие общината да придобие безвъзмездно от “УНИ” АД собствеността върху част от апортирания от самата нея през 2002 г спортен комплекс. Въпросната част - УПИ ІХ в кв. 9 по плана на града, представляваща съществуваща лекоатлетическа писта и стадион, е обособена като отделен имот само 20 дни преди това (с решение 145 от 27.10.2010 г). На 06.12.2010 “УНИ” АД дарява на община Правец имота. Смущаващото в това своеобразно “кълбо назад” е липсата на оценка от вещи лица за стойността на “дарението”. Отписването му от активите на “УНИ” АД и завеждане в отчетите на общината поражда промени в счетоводните баланси, които няма как да отговарят на изискванията за честност, достоверност и коректност при отсъствието на финансов еквивалент на подарения имот. Община Правец няма и надлежно оформен титул за собственост на “подаръка”.  Подминавайки тези “подробности”, общинските съветници дават съгласие съществуващата лекоатлетическата писта  да се предостави за безвъзмездно ползване на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) за срок от 10 години след въвеждането й в експлоатация. Учреденото право на ползване е вписано надлежно в  имотния регистър с акт 183/2010 на 13.12.2010 г.

     През 2011 г федерацията по лека атлетика (БФЛА) с пари, получени от държавния бюджет чрез министерство на физическото възпитание и спорта, изгражда нова лекоатлетическа писта на мястото на съществуващата, открита на 01. декември 2011 г на специална церемония. Съоръжението струва на българските граждани  1 100 000 лева.

     Идва ред на второто “кълбо назад”. В докладна записка 08.00-150 от 20.04.2012  г. кмета на Правец Румен Гунински аргументира пред общинските съветници необходимостта от обратно “връщане” на имота, “дарен” на общината  от “УНИ” АД обратно в дружеството, с ангажимента за изграждане на трибуни с 5000 седящи места около пистата, за които общината няма финансов ресурс и които “УНИ” АД в писмо 2600-13 от 06.04.2012 г заявява, че ще осигури. Вместо да обяви, че търси инвеститори, с което да диферсифицира зависимостта от  “Тера тур сервиз” ЕООД, под чиито контрол е почти цялата атрактивна публична собственост в града, на общинските съветници е предложено връщане на актива в губещото дружество. Тази логика изглежда странна, освен ако … изначално уговорката не е била точно такава – бонусиране на имота с пари на данъкоплатците и връщане в дъщерното дружество на частната “Тера тур сервиз” ЕООД, собственост на Васил Златев, кмет на града за периода 1968 – 1989 г.   

     Това съвсем не е първият подарък, който “Тера тур сервиз” ЕООД ще получи от държавата и българските граждани. Данъкоплатците вече осигуриха на компанията, собственик на голф игрище и хотели в Правец, както следва: 

- изграждане на битова и дъждовна канализация по улици в квартала на голф-комплекса (Договор с МРРБ от 28.01. 2008 г) на стойност 3 370 146 лева

-   изграждане на канализационен колектор  (Договор с МРРБ от 06.04. 2008 г) на стойност 2 392 146 лева 

- изграждане на външен довеждащ колектор до голф-клуб Правец (Договор с МРРБ от м. декември 2008 г) на стойност 345 000  лева.

-  трасировка на път в местността “Скърнава”, обслужващ голф комплекса и четири къщи, попадащи в района (Договор с МРРБ от 14.04. 2008 г) на стойност 287 058 лева.

     Европейските данъкоплатци също дават своя “принос” за комфорта на “Тера тур сервиз” ЕООД, финансирайки разширяване на уличната мрежа на Правец приоритетно в голф комплекса чрез Мярка 322 на ПРСР, по договор от 11.01.2011 г на стойност 2 390 062 лева. А им предстои да финансират и ремонта на пътя до бившата резиденция на Тодор Живков, днес собственост на Васил Златев. Новата лекоатлетическа писта ще е поредната вкусна хапка за несекващия апетит на петия по богатство, според класацията на в. “Пари” за 2010 г. българин, а също  бонус към голф комплекса и източник на допълнителни приходи за хотелите, които притежава в Правец. Цинично е обаче парите на данъкоплатците, инвестирани чрез Сдружение с нестопанска цел в ОБЩЕСТВЕНА полза, каквото е Българската федерация по лека атлетика, в крайна сметка да обслужват частен интерес. Подобен фокус в ЕС дефинират като нерегламентирана държавна помощ и го санкционират. А България изглежда съвсем не е бедна държава, след като все още има пари за подобни “подаръци”. Сега остава само да приемем, че раздаването им е справедливо. 

 

Въпроси към  Павлин Цветков, общински съветник в Правец от партия Национален фронт за спасение на България. 

Господин Цветков, Вие гласувахте “против” решението, с което на практика се стартира процедура за обратно връщане на имота, подарен от “УНИ” АД на общината, но вече с бонус нова лекоатлетическа писта. Защо?

- Дружеството „Университетски недвижими имоти – Правец”, в което общината е съакционер с фирма „Тера тур сервиз” на В. Златев, от години работи на загуба. В действителност общото дружество е източвано преднамерено от фирма „Тера тур сервиз”, която е обявила в Търговския регистър, че УНИ е нейно дъщерно предприятие. Това означава, че В. Златев упражнява пълен контрол върху управлението на съвместното дружество чрез своята фирма. В годишния финансов отчет на УНИ за 2010 г. са декларирани краткосрочни и дългосрочни задължения към фирмата на Златев в размер на около 1 100 000 лв. Тъй като няма никаква печалба, общината не получава и една стотинка дивидент, въпреки че е внесла в капитала на УНИ имоти за десетки милиони левове – спортен комплекс със зала, стадиони, кортове, футболни игрища и др. С решението, срещу което гласувахме с моя колега от НФСБ, общината на практика прави поредния подарък на Златев. Считам, че общината няма никаква полза да прехвърля активи в едно губещо предприятие, защото това на практика означава да загуби тези активи. Още повече, че тази писта е изградена с парите на всички данъкоплатци и не следва да минава под контрола на едно частно предприятие. Пистата трябва да запази публичния си характер и под някаква форма да бъде достъпна за всички, които се занимават с организиран спорт.

   Правец е малък град с едва 3 800 жители, факт който прави съмнителни повечето инвестиции на публични средства откъм ефективност. Попитахме в нарочно писмо президента на БФЛА Добромир Карамаринов и министър Свилен Нейков по какви критерии го избраха, за да изградят тук лекоатлетическа писта и очакваме отговорите им. Според Вас кое е било определящо да предпочетат Правец пред Силистра, Хасково, Враца или Плевен където освен всичко останало има и спортни училища със специалност “лека атлетика”, възпитаниците на които могат само да мечтаят за такова модерно съоръжение от международен клас?

- Предполагам, че „неустоимият чар” на фамилия Златеви и въздействието на тяхното приказно богатство са предопределили изборът на Правец за бенефициент на тази инвестиция. Министър Нейков е чест гост в хотела на В. Златев, а също така участва в почти всяко мероприятие в изграденото от тях голф игрище. Председателят на БФЛА г-н Карамаринов от няколко години е станал наш съгражданин – има вилен имот в една от махалите на Правец. Даже сме съседи. Не мога обаче да преценя дали този факт е повлиял в някаква степен за това, пистата да се направи тук. 

Вие сте малцинство в общинския съвет на Правец. Смятате ли да предприемете нещо, което да спре порочната практика парите на данъкоплатците, похарчени уж в името на обществен интерес в крайна сметка да обслужват частен такъв?

- В общинския съвет на Правец е налице негласна коалиция между ГЕРБ и БСП. Това е абсолютен прецедент в политическия живот на страната! Обикновено по решенията, по които не можем да постигнем пълен консенсус, гласуването е 11 срещу 2-ма. Гарант на мнозинството в Общинския съвет на Правец е самата фамилия Златеви, затова и тази странна коалиция ще просъществува дотогава, докато е необходима за обслужването на интересите им. Аз и моят колега нямаме никакъв шанс да се преборим за каквото и да било на общинско ниво. В българската прокуратура нямам никакво доверие. Вероятно ще подадем сигнал до Европейските институции за заобикаляне на закона и за нерегламентирана държавна помощ, отпусната на частно предприятие.

  

Светла Василева





Гласувай:
99




1. andrei - А бе Светле,та ГЕРБ И БСП са в коалиция още от преди изборите...
10.05.2012 08:19
Чак сега ли схващаш играта?Ако все още се учудваш на грабежа и далаверите в Правешка община,какво да кажем за другите дестинации в България!!!За още една година от управлението на ГЕРБ,което им остава,ще се нагледаш на още грабеж, като за последно.Бедна ти е фантазията,какво се замисля от милиционеро-комунистическите мутри и ИДИОТИ!?Но при такъв овчедушен и робски народ-друго действие не се очаква.Виждам и чета,както твоите публикации,така и на други будни хора,но те трудно достигат до сивото вещество на българите,което се съмнявам че им е останало в главите.Поздрав и бъди здрава!
цитирай
2. chara - Андрей, случката описана в статията е за онези, които все питат "Къде са парите?"
10.05.2012 08:24
Ами, ето там са!
цитирай
3. chavdar01 - ЧЕСНО ДА СИ КАЖА И АЗ НЕ РАЗБИРАМ СА ЧИЙ К.. СА ИМ ТЕЗИ ИНВЕСТИЦИИ В С.ПРАВЕЦ!
10.05.2012 08:38
НА ВРЕМЕТО ПРЕДИ ДЕМОКРАЦИЯТА СЪМ СВИРИЛ В НОВИЯТ ХОТЕЛ ПРАВЕЦ.ТОВА БЕШЕ ЕДИН НОРМАЛЕН ХОТЕЛ ДАЖЕ БЕШЕ ПО-ГОЛЯМ ОТ НУЖДИТЕ НА ПРАВЕЦ.ДОЙДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА И СЪБОРИХА НОВИЯТ ХОТЕЛ И НАПРАВИХА ПО-НОВ.ОТ КАКЪВ ЗОР.ДА НЕ БИ ДА СЕ УВЕЛИЧИ ПОТОКА НА ТУРИСТИ,ГЛУПОСТИ.ПЪЛНА ГРАНДОМАНИЯ И СУЕТА! ЗАМО СЕ ЗАКОПАХА ЕДНИ ПАРИ В НЕНУЖНО МЯСТО.ТОВА САМО ГОВОРИ ЗА АКЪЛА НА БГ."БИЗНЕСМЕНИТЕ",КОИТО СА АБСОЛЮТНО ИЗМИСЛЕНИ ГЕРОИ,КОИТО НЯМАТ АКЪЛ ДА СИ ОТИДАТ ДО ВКЪЩИ САМИ!
цитирай
4. mt46 - Поздрав, Светла!
10.05.2012 08:42
Пари има - но само за определени, "наши" хора, за акулите, за мутриотите... Това е най-антисоциалното, най-антинародното правителство-грабителство от 20 и кусур години насам...
цитирай
5. hristo27 - "НародА иска да има, нема лабаво...", казваше едно време Тато.
10.05.2012 09:14
Така, за едни си има, а за други - нЕма.

" ... До 80% от основната заплата за годината или общо 22 заплати за година е максималният размер на допълнителното възнаграждение, което ще могат да получават държавните служители за постигнати резултати. Това предвиждат приетите на второ четене промени в Закона за държавния служител ..."
............................................................................................................................
Ето част от "приноса" на правителствто за фискална стабилност. Какво от това, че баба Пена с 40 годишен стаж на полето взима 150 лв пенсия!...
И благодарение на тази стабилност, България е държавата в ЕС с най-ниски доходи.
цитирай
6. yotovava - - В общинския съвет на Правец е налице негласна коалиция между ГЕРБ и БСП.
10.05.2012 09:22
Или - където е текло, пак ще тече...
цитирай
7. анонимен - Светле, абе защо академичната общност се скъса да протестира за
10.05.2012 09:29
базата на ВИФ на морето, а за това си трае? Не, че не знам отговора, ама все пак...
цитирай
8. chara - chavdar01 Щом си свирил в хотела в Правец значи познаваш Румен Гунински - някога
10.05.2012 09:48
сервитьор в бар Шатрата. Днес - кмет на Правец!
Досущ като Плевнелиев. От никому неизвестен за две години - чак президент стана!
Да му се не види и демокрацията!
:)
цитирай
9. chara - mt46 Така е. Всички са равни, но някои са по (равни!)
10.05.2012 09:50
Проблемът не е в "по-равните", а в останалите, които търпим всичко това без да си даваме сметка, че е на наш гръб.
цитирай
10. chara - hristo27 Ами питай матриЯла, който си брои стотинките за хляб, като дойдат при
10.05.2012 09:52
него "богоизбраните" с мерцедесите да му обещават светли бъднини, що ги слуша?!!
Аз съм питала. И отговорите не ми харесаха ...
Направо ме отчаяха!
:(
цитирай
11. chara - yotovava Валя, ама то се оказа, че не само там!
10.05.2012 09:54
Аз друго не приемам. При 13 мандата за общински съветници, БСП имат 6, а ГЕРБ 5, обаче председателя на общинския съвет е от ... ГЕРБ.
Е, ако това не е подмяна на вот-а на избирателите?!!
цитирай
12. chara - katana Хахаха! Когато огласявахме Бялата книга за Правец в БТА през 2010 имаше
10.05.2012 10:01
няколко репортерки от телевизия Алма Матер. Не зададоха нито един въпрос за грабната база на техническия университет на брега на Правешкия язовир, която Златев разруши, за да си строи там индивидуални ВИП къщички. Случая беше подробно описан в книгата.
Хайде кажи как така Министерство на спорта и Федерацията по лека атлетика изсипаха 1 100 000 лева, взети от всеки един от нас, на място, където вандалски беше унищожено учебно спортно съоръжение?!! И тия 1 100 000 лева в крайна сметка ще отидат при тоя дето срина гребната база. Като награда. Понеже е ... "законопослушен".
цитирай
13. chavdar01 - В ШАТРАТА СЪМ ХОДИЛ САМО ЕДИН ПЪТ ПО ТОВА ВРЕМЕ КАТО КЛИЕНТ.МОЖЕ И ДА МИ Е СЕРВИРАЛ,НО ТОГАВА Е БИЛ СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТЕН.ПРОСТО СЕРВИТЬОР.
10.05.2012 10:18
ХОТЕЛА БЕШЕ ДО ШАТРАТА.И ТАМ ИМАХ "ЧЕСТА" ДА СВИРЯ НА СВАДБАТА НА НЯКОЙ КОЙТО БЕШЕ БЛИЗЪК НА БАЙ ТОШО.ДАЖЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПРИСЪСТВА И ТОЙ.НО В ПОСЛЕДСТВИЕ БАЙ ТОШО НЕ ДОЙДЕ.МОЖЕ ДА Е БИЛ ЗЛАТЕВ,ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК.БЕШЕ ОТДАВНА-88 ГОД.СПОМНЯМ СИ САМО ЧЕ МНОГО ТРУДНО СИ ВЗЕХМЕ ПАРИТЕ ЗА ТОВА ЧЕ СВИРИХМЕ НА СВАДБАТА.
цитирай
14. chara - chavdar01 Нещата не са се променили много от тогава.
10.05.2012 10:44
:)
цитирай
15. tikoev - сервитьор в бар Шатрата. Днес - кмет ...
10.05.2012 10:51
chara написа:
сервитьор в бар Шатрата. Днес - кмет на Правец!
Досущ като Плевнелиев. От никому неизвестен за две години - чак президент стана!
Да му се не види и демокрацията!
:)

А кой беше охрана на Тато и какво е научил от него?
цитирай
16. kostadin - Парите никога не са били проблем за ...
10.05.2012 10:52
Парите никога не са били проблем за власт имащите.Сегашните се подготвят за изборите догодина Трябват им зависими хора които по места ще се боричкат за още малко привилегии,без това да засегне върховете.Та закона за конфискациите е също мярка в посока ,спечелване отново на изборите По тази причина Герб се радва на роенето на партиите през тази година.Три години се подготвя ново преразпределяне на сферите на влияние.Лошото е ,че по принцип няма растеж на производството.
Всъшност всяка партия е една дружина от войни застанали зад определен феодал.Когато феодалите разкъсат държавата то нея просто я няма.Коя от партиите е излязла с програма и коя се е отчела за изпълнението ?Всички поемат политическата отговорност -но това е като обещан подарък за свадбата .
Вземете най - елементарният закон за решаване на кучешкият проблем до 2011.Някой да понесе отговорността за неизпълнението му .
Интересно ми е до кога законите ще се приемат с около 70 до 90 депутата
Сбърканото и гнилото не е в Дания ,а у нас
цитирай
17. tikoev - Парите никога не са били проблем за ...
10.05.2012 10:57
kostadin написа:
Парите никога не са били проблем за власт имащите.Сегашните се подготвят за изборите догодина Трябват им зависими хора които по места ще се боричкат за още малко привилегии,без това да засегне върховете.Та закона за конфискациите е също мярка в посока ,спечелване отново на изборите По тази причина Герб се радва на роенето на партиите през тази година.
Сбърканото и гнилото не е в Дания ,а у нас

И Мегленчето сега ще помогне като обърка останалите необъркани. И готово. Затова и Дянков толкова уверено казва, че "ще сме на власт дълго време".
цитирай
18. анонимен - Именно, Светле!
10.05.2012 12:03
За това са ми смешни и едните и другите, че и журналята.
цитирай
19. chara - tikoev Мнооого добър въпрос!
10.05.2012 14:10
:)
цитирай
20. chara - kostadin Не само кучешкия проблем ... а завода за боклук?!!
10.05.2012 14:17
Наскоро четох едни мемоари на първия български представител в Швеция, пратен там от ДКНТП. Става въпрос за времето между 1967 - 1972 г. Та през 1971 г Софийска обща пратила делегация в Стокхолм да проучи как събират боклука шведите и как третират отпадъците.
И от 1971 г до днес ... никакъв прогрес!
цитирай
21. chara - tikoev Дянков даде едно интервю при Росен Петров или при Цв. Ризова, не помня
10.05.2012 14:20
точно, в което каза, че след този мандат счита ангажимента си към България за приключен и има планове за себе си, които не са свързани с оставането му в страната.
Е, какво да очакваме от такъв министър на финансите?
Да мисли за добруването на държавата?
За гражданите?
цитирай
22. chara - katana Смешното и тъжното тук са ... тънка е границата!
10.05.2012 14:20
:)
цитирай
23. bigbro - Привет, Светла!
10.05.2012 14:52
Няма оправия! Май, маите трябва да познаят за края на 2012 .... Наскоро научих нещо за независимата съдебна система:
...................................
"Съдебният заседател не е съдия, но е равностоен член на състава, разглеждащ и решаващ делата. Като част от съдебния състав, съдебният заседател има еднакви права със съдиите и равен глас с тях. Съдебни заседатели участват в разглеждането на наказателни дела за престъпления, за които се предвижда наказание повече от 5 години лишаване от свобода. В тези случаи съдебният състав се състои от един съдия и двама съдебни заседатели. Ако предвиденото наказание е не по-малко от 15 години лишаване от свобода, съдебният състав е трима съдебни заседатели и двама съдии."
.................................
Броят на съдебните заседатели се определя от съда, а самите съдебни заседатели се избират от общинските съвети - разбирай на квотен принцип ГЕРБ, БСП, ДПС.... В момента най-много съдебни заседатели има ГЕРБ...Що ми приказва ББ за независима съдебна система?
цитирай
24. chara - bigbro То говоренето е за доверчивия матриЯл ...
10.05.2012 15:06
Лошото е, че недоверчивия е критично малко май!
цитирай
25. planinitenabulgaria - Брависимо, Чара!
10.05.2012 16:25
В очите на хората най-могъщият олигарх в страната е Васил Златев. Докато поетите контактуват индиректно с Бога, за тоя твърдят, че контактувал директно с Путин.
цитирай
26. kostadin - Наскоро четох едни мемоари на пъ...
10.05.2012 16:26
chara написа:
Наскоро четох едни мемоари на първия български представител в Швеция, пратен там от ДКНТП. Става въпрос за времето между 1967 - 1972 г. Та през 1971 г Софийска обща пратила делегация в Стокхолм да проучи как събират боклука шведите и как третират отпадъците.
И от 1971 г до днес ... никакъв прогрес!

Това е един от греховете на Боко! Тези преди него не ги и броя

Да не говориш за пожара във Враца За там също няма отговорни ,но аз не изреждах всичко ,а дадох пример за неизпълнение на закон.Да не говорим за пренебрегване на конституцията-здравеопазването е безплатно в нашата все още социална република.А недай си боже да обсъждаме приемането на законите от нашата представителна демокрация.–Ей хора , тази демокрация е измисрена от робовладелците в Гърция ,защото само свободните граждани са имали право на глас.Мислите ли ,че робовладелците ги е еня за стандарта ви на живот ,когато няма сила която да им се опре)
цитирай
27. chara - planinitenabulgaria Чак пък с Путин. Воже да създава впечатление, че е на "ти" с него,
10.05.2012 16:46
ама той и Бойко го раздава на "ти" с Господ, така че ...
:)
цитирай
28. chara - kostadin Отговорни и виновни в БГ няма! Време е това да се разбере!
10.05.2012 16:49
Понеже, за да има вина трябвало да има доказан умисъл ...
цитирай
29. mitkaloto - " Дий воле, дий" До ...
10.05.2012 16:56
" Дий воле,дий"
До кога?
цитирай
30. chara - mitkaloto Как докога? До 2020 г според Плевнелиев! Още 2-3 години според Борисов!
10.05.2012 17:30
Според А. Меркел още не по-малко от 10 г ...
И така до края на света!
Щастливото Утре мержелее на хоризонта!
цитирай
31. haralanov - Здравей,Светле!
10.05.2012 18:34
Аз не знам дали в държавичката ни има или няма пари!?
Зависи сигурно за какво иде реч...
От няколко дни едно нещо не ми дава мира...
Една позната на 55 години е с лек инсулт.Нейният мъж почина преди два месеца.Живее със 115 лв. на месец.Като лекарствата и месечно са 30 лв.Сподели с мен,че каквото и да прави не може да разпредели парите за всичко и гладува.Срамно е,че в ЕС е възможно някъде да бъде оставен да живее човек с месечен доход от 115 лв.На мен лично ми тежи!
цитирай
32. gocho52 - "Пари няма"м...
10.05.2012 18:37
Имам други, по-ценни неща...
Няма да ги кажа, че завистниците само това чакат.
цитирай
33. chara - Минчо, 115 лева на месец е доход, съизмерим с такъв от черния континент
10.05.2012 18:43
Ужас!
цитирай
34. kostadin - Понеже, за да има вина трябвало да ...
10.05.2012 23:44
chara написа:
Понеже, за да има вина трябвало да има доказан умисъл ...

Това не се доказва .Нужни са много сопи.

- за 115-те лв.- ако питаш Бойко той може и да се разплаче ,но изход ще намери и ще каже ,че всеки сам подрежда живота си Ами това си е признание ,че няма държава .
цитирай
35. diso - Явно тенденцията се засилва
11.05.2012 07:16
Този пример не е изолиран и Златеви не са единствените, които се облажават от подобни схеми.
цитирай
36. chara - kostadin Съгласна съм за държавата!
11.05.2012 08:03
Няма я. Отдавна. За някои.
цитирай
37. chara - diso Публикуването на статията спря процедурата на "скрита приватизация" на
11.05.2012 08:06
пистата. Засега.
Като знам какви са апетитите обаче, със сигурно ще опитват отново и отново.

Важното е да им се противопоставяме, защото става въпрос за нашите пари, събрани от всеки един.
цитирай
38. lyudmilstefanov - Какво пише във в. Ди велт?
21.06.2012 06:44
Че в България медиите принадлежат на мафията. И че само шепа блогъри били независими. И това ме подсети отново да прочета твоя блог... Поздравления!!!
цитирай
39. chara - lyudmilstefanov :)
21.06.2012 20:09
Удоволствието е мое!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6425686
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031