Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
30.11.2011 10:42 - ДА ОТКРАДНЕШ БЪДЕЩЕТО … заради едната суета
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 22925 Коментари: 106 Гласове:
144

Последна промяна: 30.11.2011 10:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    “Криза е”. “Пари няма”. “Ще се реже отвсякъде”. “Стискайте зъби още малко”. Рефрени на политическото говорене от последните две години. Преди кризата виновни бяха приватизацията, ревалоризацията, девалвацията, инфлацията, външния  дълг, хаоса на прехода и наследството на тоталитарната държава. 
    Сега обаче е криза. И парите стигат едва за постна пица. Или поне така настойчиво и последователно управляващите се опитват да ни внушат. Ежедневно. През всички медиини канали. Докато им повярваме. И престанем да питаме. И престанем да се съмняваме. Да търсим. Да искаме нещо повече от оцеляване. Нещо повече от живот ден за ден. Докато забравим да искаме бъдеще.
 

 КАКВО ИМА, КОГАТО НЯМА 

    Когато “няма” пари, правителството на ГЕРБ за две години инвестира 97.9 млн лева в строителство и ремонт на спортни имоти и съоръжения. Когато “няма” пари са обещани още 165.2 млн лева, от които 140 млн лева за национален стадион по футбол. От бюджета. Понеже България няма усвоено нито едно евро от ЕС за спортна инфраструктура.
     Когато “няма” пари кипи еуфорично строителство на съоръжения за елитен спорт. Режат се ленти пред телевизионни камери. Зад кадър остават без отговор въпроси за възвращаемост на инвестициите, разходите за текуща поддръжка и неведомите критерии, по които един или друг спорт, един или друг обект са удостоени с “вниманието” на властта.
     Когато “няма” пари, гражданите на България осъществиха мечтата на премиера да остане в историята, плащайки с данъците си строителството на спортна зала “Арена”  в София. Не че някой ги е питал искат ли и имат ли нужда от тази зала точно сега.
     Когато “няма” пари предстои откриването на лекоатлетическа писта в Правец на 01 декември, струваща на бюджета 1.1 млн лева.
     Когато “няма” пари се очаква старт на ремонта на зала “Фестивална” на стойност 1.5 млн лева, други 2 млн. лева са дадени за подмяна на седалки и осветление на стадионите в Пловдив и за видеоекран на гребния канал, 6 млн. струва на бюджета ремонта на басейните в комплекса “Дианабад”. Във Варна е открит “Спортпалас”, а в Разград ремонтиран стадиона.
   Когато “няма” пари, в бюджета на спортното министерство са предвидени средства за ремонт на 27 броя спортни площадки и 11 спортни зали за 2011 г, а за 2012 г съответно 33 площадки и 28 спортни зали (при това при едни и същи средства за двете години?!!), също над 15 млн лева за домакинства на международни състезания (2010 г и 2011 г).
   Когато “няма” пари, властта, в лицето на премиера и избрани министри, с интерес разглежда амбициозни идейни проекти за строителство на три нови стадиона (в Пловдив и София) с шармантни имена “Арена на розата”, “Септемврийска корона” и “Олимпийски съкровища”, всичките на стойност малко под половин милиард евро.
     В паралелния на изброеното “нямане” свят, в България има 625 000 ученици – бъдещето на страната, посещаващи 2 700 училища. В 600 от тях няма никаква спортна зала, а  500-600  са пригодили класни стаи за занимания със спорт (по данни на Иван Ценов, зам.министър на спорта, огласени на заседание на Комисията по правни въпроси към НС, Протокол 21 от 11.02.2010 г).       

КАКВО НЯМА, КОГАТО ИМА  

     Когато имаме спортна зала от ранга на “Арена” трябва да сме наясно, че разходите за издръжката й  годишно ще бъдат в рамките на 1-1.5 млн лева. Както и че в по-голяма част от времето тя ще стои затворена. Пет месеца след откриването, бутиковото “бижу” от колекцията на премиера няма собствен сайт в интернет, а планираните мероприятия за м. декември в него са по-малко от пръстите на едната ръка – един концерт, един конкурс и две спортни състезания (обявени на страницата на “Национална спортна база” ЕАД).
   Когато имаме “Арена”, готвим се да дадем 140 млн лева за национален футболен стадион,  трябва да сме наясно, че това е инфраструктура много повече за зрелища (с пуканки, чипс или бира в ръка), отколкото за спорт. Както и че правилото “хляб и зрелища” за плебса не е загубило валидността си.   
     Когато правителството с публични средства дотира професионалния спорт, “наливайки” пари във федерациите, с които те плащат наеми на зали, ремонти и модернизация на съоръжения, трябва да сме наясно, че въпреки щедрото субсидиране и въпреки облекченията, направени  специално в законодателството (отдаване на помещения под наем без тежките процедури по ЗОП, замяна на активи и пр.), държавните дружества са на загуба - “Национална спортна база”  ЕАД  (за 2010 загуба 1 447 000 лева), “Академика 2000” (за 2010 г загуба 127 000 лева).    Когато имаме 25 млн лева за развитие на спорта за високи постижения, ние даваме шанс на не повече от 500 човека за международна спортна кариера. Числата посочени по-долу са безпощадна илюстрация за това. Спечелените квоти за България за Олимпийските игри през 2010 г са 19, през 2011 г – 20. Участниците ни в Световни първенства през 2010 г  са 74, през 2011 г – 76, а в Европейски – по 122 (за 2010 г и за 2011 г).       

      Спечелени медали на летни Олимпийски игри

 

Година

 

Злато

 

Сребро

 

Бронз

 

Общо

 

1980 Москва

 

8

 

16

 

17

 

41

 

1984 Лос Анжелис

 

0

 

0

 

0

 

0

 

1988 Сеул

 

10

 

12

 

13

 

35

 

1992 Барселона

 

3

 

7

 

6

 

16

 

1996 Атланта

 

3

 

7

 

5

 

15

 

2000 Сидни

 

5

 

6

 

2

 

13

 

2004 Атина

 

2

 

1

 

8 + 6

 

17

 

2008 Пекин

 

1

 

3

 

1

 

5

   Когато имаме акцентирана политика и грижа за елитния професионален спорт, който носи слава, престиж и медали, ние сякаш сме загубили баланса с другия, масовия, чийто ефект е отместен във времето, но засяга сфери като качество на живот и здраве на нацията.      
     Когато имаме 263 млн лева (97.9 млн лева инвестирани за последните две години и още 165.2 млн лева обещани) за строителство на спортна инфраструктура и знаем, че сумата, необходима за изграждане на една училищна зала за спорт е около 500 000 лева, няма как да подминем лежерно факта, че с тези пари около 500 училища можеха да предложат достъпно място за спорт на подрастващите. Въпрос на визия и приоритети. За разлика от нас, съседна  Румъния през последните 5 години построи 400 зали с капацитет до 2 000 човека с идея да развива масовия детски спорт.

     Когато имаме, изграждаме и рекламираме спортна инфраструктура за елитен професионален спорт, ние нямаме другата – общонационална, достъпна (финансово) за всички слоеве от населението, нито поощряваме инициативи в тази посока.

     Ние имаме цяла дузина институции с претенции да се грижат за спорта – Министерство на физическото възпитание и спорта (МФВС), Министерство на образованието младежта и науката (МОМН), Национални спортни федерации, Национален дворец на децата, Български туристически съюз (БТС), Спортни клубове, Училище, Училищни спортни клубове, Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ), общински и областни администрации, регионални инспекторати по образованието (РИО) и пр., но нямаме  никаква система за отчетност и координираност между тях, нито критерии за ефективност. Още по-лошо. Средствата за издръжка на указаните институции надхвърлят тези за преките участници. МФВС предпочита да се ангажира с елитния спорт, оставяйки ученическия и масовия на общините и училищата. Вероятно защото в него няма видим резултат, няма аплаузи, телевизионни камери и дрънкане на тенекиени и стъклени трофеи.

     Ние имаме реновирани спортни площадки (макар и скромна цифра като инвестиция), но нямаме обвързващи договори за стопанисване и поддръжка, нито публичен регистър на опасните спортни съоръжения и запустели училищни дворове, нито регистър за това,  възможности за какъв спорт има в оборудваните училищни зали, където такива има.

     Въпреки, че имаме 4 303 спортни клуба, 65 000 картотекирани състезатели и амбициозни спортни строежи, ние не присъстваме на картата на европейските нации, които спортуват масово. Сумата, предвидена в бюджета за ученически и масов спорт е под 5 млн лева (срещу 25 млн за елитен), а проекта за  национална стратегия за развитие на спорта 2011 – 2020 г на стр. 7  “признава”, че “заниманията със спорт за деца се превръщат в елитарно занимание и са достъпни само за семейства с добри финансови възможности”.
     България е в челото на антикласация, правена от Евростат през 2010 г с едва 3% от населението, заявяващо, че спортува редовно. Българите, които не спортуват или го правят по-рядко от един път месечно са 82% - абсолютен шампион за ЕС. Световната здравна организация препоръчва за учениците интензивна физическа дейност по 60 минути всеки ден, за останалите (между 18 г и 65 г) по 30 минути дневно 3 - 5 пъти седмично, това обаче е като спомен от бъдещето за нация, научила се да “спортува” с дистанционното пред телевизора и по клавиатурата пред монитора.
     България е сред първите шест страни в Европа по разпространение на детското затлъстяване – 200 000 деца са с наднормено тегло. Същото важи и за 63% от българите и 50% от българките. А причината за това е колкото в нездравословното хранене, толкова и в обездвижването и ниската физическа активност.           

ДА ИМАШ ИЛИ ДА БЪДЕШ

     Тази дилема е решена от последното българско правителство в полза на Имането. България ще има инфраструктура за елитен професионален спорт. България ще има участия и ще домакинства на международни  спортни състезания. България вероятно ще има и медали - удобна патриотична индулгенция, оправдаваща скъпите ремонти и новите строежи.
     Самоцелната политика на “имането” триумфира с материалните си обекти, предназначени да “запазят” място в историята на зависимо и славолюбиво Его. Растящият им брой не може да замести стойност, която липсва и за създаването на която, пътищата са други. При толкова рекламирано “имане”, българите не сме, а и занапред няма да бъдем спортуваща нация. Защото бъдещето вече е пренесено в жертва на настоящето. Заради едната суета.

   

-----------------------------

Таблицата с брой участници и спечелени медали от български спортисти на Зимни Олимпийски игри, може да се види на този линк:


http://pozicii.net/2011/11/da-otkradnesh-badeshteto-ve-zaradi-ednata-sueta/


 

 




Гласувай:
144



1. анонимен - Към спортните проекти
30.11.2011 10:56
да добавя и обновяването на автопарка на парламента - изключително важна инвестиция в момент на криза!
цитирай
2. chara - Важна е Ани, как да не е...
30.11.2011 11:01
:)))
цитирай
3. boristodorov56 - Хубаво е да се правят спортни съоръжения, но за масов, а не за елитен професионален спорт, които си е бизнеса на част от "нашите" хора.
30.11.2011 11:17
Не поставяйте под съмнение нарцисизма на Вола!

Всичките тези строежи ще дадат доста лентички за рязане - май се е заразил от вуйчо му Тодор - правешкия копанар.
То хубаво се е заел да прави реформи, които са неизбежни, но тези реформи само на гърба на раята се мятат.
При 500 млн. въртящи се в сивата икономика, при 2 милиарда контрабанден внос; при неизчислимите ДДС-афери, при необозримите акцизни шашмалогии на Лукойл и Пещерските ракиджии, които той не се и кани да пипне с пръст - всичко започва да прилича на пир по време на чума.

Да им е честит на избралите го!

Предстоят още доста щастливи моменти - да бъдем търпеливи.
цитирай
4. chara - boristodorov56 Щастливите моменти тепърва предстоят, ама ...
30.11.2011 11:23
ще са на наш гръб!
За жалост!

цитирай
5. beckslover - Какво да му коментираш?!!
30.11.2011 11:25
:(
цитирай
6. chara - beckslover Не знам ... например летището в Балчик, което стана личен ангажимент
30.11.2011 11:29
на премиера към едно неслучайно голф игрище ...
Щото голфа е масов спорт по нашите земи!
Традиционен така да се каже!
цитирай
7. chavdar01 - ДА ОТКРАДНЕШ БЪДЕЩЕТО … заради...многото милиони е......едната суета!
30.11.2011 11:42
АКО НА МНОГОТО ОТКРАДНАТИ МИЛИОНИ ДРУГОТО ИМЕ Е СУЕТА,ЗНАЧИ Е ЗАРАДИ "СУЕТАТА".
цитирай
8. chara - chavdar01 "Защото каква полза за човека, ако придобие цял свят, а себе си погуби ..."
30.11.2011 11:49
Евангелие от Лука 9:24-25
цитирай
9. chavdar01 - chara,ПРАТИ ГО ТОВА ЕВАНГЕЛИЕ НА АДРЕС:
30.11.2011 11:56
БУЛ.ДОНДУКОВ-1.ДО МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛЯ.
цитирай
10. chara - chavdar01 Да го пратя ама ... то не е толкова интересно като Винету!
30.11.2011 11:59
:(
цитирай
11. idealist - Да си начеше Бойко егото,
30.11.2011 12:17
а че хората мизерстват, фирмите и общините фалират, безработицата нараства лавинообразно, кадърните и по-младите бягат масово в чужбина - на това "Майната му". Тъкмо ще останат само шепа верни избиратели и хрантутници.
цитирай
12. chara - idealist Така. Ако гледаме резултатите от последните избори "шепата" никак не е
30.11.2011 12:19
за пренебрегване, май.
:(
цитирай
13. voxpop - Здравейте Чара!
30.11.2011 12:42
При толкова очевадни абсурди, защо е нужно да се занимаваме повече с него?
Аут и толкова! И без друго се прави на артист, художник и футболист, нека се изявява на други поприща... Какво ще го търпим да ни се прави на сърдито момченце, че уж щял да си подаде оставката... Да ни плаши демек! Да я подава и край с цирка!
Поздрави!
цитирай
14. chara - voxpop Не вярвам, че е способен да преодолее себе си и да се раздели с властта,
30.11.2011 12:49
подавайки оставка?
С какво ще се занимава?
С футбол?
Или ще охранява ЛУКойл?
цитирай
15. анонимен - хаха, по повод Балчик
30.11.2011 12:53
току що по Хоризонт, видният голфмен Андрей Райчев беше на амбразурата...:)
цитирай
16. fireball - Браво Chara - много добре написано! ...
30.11.2011 12:54
Браво Chara - много добре написано!
Все се надявам кухият му мъжкарлък в едно поне да се прояви - да си хвърли оставката, дето все ни плаши...
Слушах го тука два дни - лъжи, лъжи, лъжи - че и на Меркел взе, че се изрепчи...
Няма ли кой да го "развие" в някое ООН, да го пратим там да оправя света...
цитирай
17. chara - То около Балчик има цели три голф игрища!
30.11.2011 12:58
анонимен написа:
току що по Хоризонт, видният голфмен Андрей Райчев беше на амбразурата...:)

цитирай
18. chara - fireball Хах, какво ООН ... виж как изглеждат отстрани нашите политици:
30.11.2011 13:00
"Как се вижда България отвън?

- Когато моите приятели от френските политически среди – министри, депутати, говорят за България неофициално, те много се смеят.

Така ли? Какво ги весели толкова?

- Българските политици. Не могат да ги взимат на сериозно. И плиткоумието, и посредствеността – всичко се вижда, всичко се знае. Нека никой не се заблуждава от доброто възпитание и изискванията на протокола, които стриктно се спазват на Запад. Това е само проформа. Всички там са наясно, че българската политическа върхушка, оформила се през последните 20 години, е куха. Пълна е с недоразумения и смешници. В същото време тук беше погубена цяла една генерация способни и качествени хора."

Цялото интервю е тук:
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=668&aid=15369
цитирай
19. voxpop - Струва ми се, че народът достатъчно му гледа сеира.
30.11.2011 13:01
На всички ни писна да ни навира егото и комплексите си.
Той че няма да се преодолее, няма, но много скоро ще бъде принуден.
Каквото и театро да разиграва, номерът вече не минава.
Стига му толкова. Да си ходи!


цитирай
20. chara - voxpop Много, ама много ми се ще да се окажеш прав!
30.11.2011 13:02
Ще видим!

Дано си прав!
:)
цитирай
21. vita - любопитно четиво
30.11.2011 13:02
още един опит за психопортрет на ББ:
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15565670,00.html?maca=bul-DarikNews_feed_bg-5504-html-cb
цитирай
22. estirbg - Нали знам какво ще се случи, и че Новият Световен Ред е и пред нашата врата,
30.11.2011 13:03
та няма как да не погледна на тези новопостроени спортни съоръжения и от другата страна...
Затвори не се изграждат, доколкото медията не споделя нищо за подобно строителство, а ще са необходими, предвид масовото недоволство, което ще се създаде вследствие подготвяните нови разпоредби и ново законодателство съпътстващи Новия Световен Ред...
Дали зад спортните предпочитения и страсти на премиера не се крие друг прикрит замисъл -
строителни съоръжения с двойна функция... както се трансформираха стадионите в Чили по време на Пиночет...
цитирай
23. chara - vita Интересно е да!
30.11.2011 13:06
Най-интересен ще е финала!
цитирай
24. chara - estirbg Чили, Пиночет ... много е зловещо всичко това!
30.11.2011 13:08
Някак ми се струва невъзможно за ХХІ в в Европа!
цитирай
25. monaliza121 - Привет!:))
30.11.2011 13:23
Чара, с изнесените данни ме съсипа, а толкова ми беше добре в мъглата на неизвестното.:)))
Не се учудвам на нашенските парадокси. Когато нямаме, се оказва винаги, че имаме и когато имаме, разбираме, че в действителност сме нямали?!?...
Не ходя на ресторант, когато нямам пари.
цитирай
26. chara - monaliza121 Ех ... ходенето на ресторант не е като помпозното строителство!
30.11.2011 13:28
Особено с пари от бюджета!
:)
цитирай
27. yotovava - Това добре.
30.11.2011 13:44
Но при правителството на тройната коалиция, когато имаше бюджетен излишък, какво се направи с него - оздрави се БДЖ ли? Или се реанимираха умиращи болници? ...
Много въпроси от много години, и като гледам - все едни и същи.


Валя
цитирай
28. hristo27 - Това сме нямали, онова сме нямали. Не е вярно! Имаме си 240 ...
30.11.2011 13:46

Това сме нямали, онова сме нямали. Не е вярно!

Имаме си 240 депутати с поняколко хилядарки заплата на месец.
Е, от тях три четвърти не ходят на работа, но това е дребна работа.
цитирай
29. chara - hristo27 Да! Депутати си имаме! А от тези, които присъстват, поне 10% никога
30.11.2011 13:48
не са казали дума от парламентарната трибуна!
Защо ли?
цитирай
30. poet - Изключително глупава статия,
30.11.2011 14:11
очевидно повлияна от емоционалното състояние на авторката, която явно е твърде далеч от спорта. Не е зле, когато се критикува да се критикува наистина аргументирано, а не със безумни изказвания от сорта на "зала арена стои празна и неизползваема", когато само за няколко месеца в нея се проведоха един куп мероприятия, както спортни, така и други. Относно отсъствието на събития през декември, нека авторката пита някое 10 годишно дете защо през декември няма спортни събития и дали могат ски да се карат в зала, тогава може би ще разбере защо аджеба няма мероприятия в тая пуста зала през декември.
Останалите аргументи са не по-малко нелепи и оставащите ми символи не биха стигнали да оборя всеки безумен пример, но призовавам авторката да мисли повече и по-малко да се влияе от емоциите си.
цитирай
31. bigbro - Привет!
30.11.2011 14:16
Едно от елементарните неща което трябва да се направи е да не може да се продава фирма преди да се издължат задълженията към държавата - дали от купувача, дали от продавача, няма значение. Този политик, който го направи ще му повярвам, че е честен. Само, че вече години никой не го прави. А там потъват милиарди
А ББ вече ми е просто жалък...
цитирай
32. chara - poet Уважавам мнението Ви, но не приемам даването на квалификации.
30.11.2011 14:22
Всички данни, посочени в статията са от доклади на министър Нейков, проект за стратегия за развитие на спорта за 2011 - 2020 г, държавен бюджет за 2010, проект за държавен бюджет за 2011 и Евростат.
Това, че зала Арена няма собствен сайт, можете да установите и сам.
А дали сте фен на професионалния спорт или на масовия, дали одобрявате харченето на публични средства, обслужващи 500 елитни спортисти, пренебрегвайки учащите се е въпрос на собствено виждане за света, който споделяме.
цитирай
33. chara - bigbro Потъват, да ...
30.11.2011 14:23
И друго. Никой не иска да разследва "потъването".
цитирай
34. poet - Масовият спорт е проблем
30.11.2011 14:29
на хората, професионалният на държавата. Всяко дете или човек може да спротува колкото си иска и където си иска. Поне в София във всеки квартал бяха изградени игрища за футбол, баскетбол, волейбол и др. спортове. Не е разумно да се обяснява затлъстяването на населението с поведението на държавата спрямо спорта.
При един развиващ се и успешен професионален спорт, възрващаемостта от инвестициите е гарантирана.

цитирай
35. dedenze - Браво !
30.11.2011 14:38
Политическото говорене е от 22 години. Днес е говорене на онези по- малко от 10 % забогатели от прехода, които даже се срамуват да се нарекат българи. Управлението също е тяхна еманация, ако можеха дъ бъдат политически откровени, биха казали - " Бедни, мрете по- бързо, вие сте ненужни !" Забравяйки, че богатството е временно и конюктурно състояние, за което небива да се избиват хора ! Бойко се прави на религиозен, дали разбира цената на славата и грандоманията !?
цитирай
36. chara - poet Позволете да не се съглася с Вас. Професионалният спорт е бизнес и
30.11.2011 14:38
е добре да бъде оставен на бизнеса.

Какво е онова, което ще оправдае харчене на 25 млн лева публични средства за 500 лева "елитен" спорт, срещу 5 млн лева за 7 000 000 човека.

За каква възвращаемост говорим не ви разбирам. Държавните дружества, притежаващи спортни имоти са на загуба, вижте ГФО, публични са.
Къде е възвращаемостта и за кого. За онези, които печелят тенекиени купи, в случай, че са придружени с чек - да! Но това не е възвращаемост на публична инвестиция.
Възвращаемост ще има напред във времето ако децата бъдат провокирани да спортуват в училище - имат условия за това, има стимулираща кампания, съпътстваща ученически турнири и прочие.
цитирай
37. chara - dedenze Амииии, ненужни?!! А кой ще гласува срещу 5 лева или срещу едно
30.11.2011 14:40
кебапче?
цитирай
38. анонимен - Правителството дали знае какво се случва със залите в Атина, Загреб, Белград?
30.11.2011 15:37
Големи, красиви и затворени.
Такива големи комплекси изискват професионално менажиране.
Ще видим какво ще стане тука с Арената.
Ама и име й измислиха - "Арена" . Все едно роби-гладиатори там ще се бият.
цитирай
39. hristo27 - не са казали дума от парламентар...
30.11.2011 15:55
chara написа:
не са казали дума от парламентарната трибуна!
Защо ли?



Защото знаят само думата "Дай" !
цитирай
40. chara - hristo27 Леле ...
30.11.2011 16:00
hristo27 написа:
chara написа:
не са казали дума от парламентарната трибуна!
Защо ли?



Защото знаят само думата "Дай" !

цитирай
41. chara - Христо, знаеш ли, че може и да не си прав ...
30.11.2011 16:02
Тези дни се чу, че и хороскопи можели да правят!

Горко ни!
:(
цитирай
42. makont - Как бе хора, та на трети в Арена ще пее Лепа Брена,
30.11.2011 16:30
тя целуна ББ. Сега той се мята в розови сънища. Е те това е менажиране. Световна звезда от Балканите. Какъв ти спорт. От него само се потиш. И синът ми спортуваше, от което отнесе скъсани връзки на коляното, защото точно но ББ трябваше да правят някакъв спектакъл по бойни изкуства. Е, 2500 лева за операцията не ги даде ББ, нито държавата. Аз собственоръчно си ги изчуках, колкото и цинично да звучи. И за какво да спортуват децата ни, та те една елементарна застраховка нямат. Познавам доста спортисти. Европейски шампион по самбо сега е таксиметров шофьор. Е, обаче има страхотни реакции докато шофира. А пък и какво му е лошото всички да станем мощни и красиви като Искра Фидософа, например. Тя сигурно е спортувала ядене на салам. И какво се огледахте в ББ. Сега е времето да го направим футболист на България, кака Искра-балерина на българия, а Дянков-отговорен готвач по постните пици. Те много добре знаят какво правят с нас, ние просто трябва да изчезнем, да мрем, да сме бедни и невежи, да сме търтеи, безчувствени, безамбициозни. Е те тогава ще ни управляват лесно, ама няма да стане, някак си не се подреждат керемидките им. Ние и без пари можем. Съвсем безплатно ще си тичаме в парка, ще си караме колело и ще живеем напук. Само стиснете зъби и вирнете брадичка. Получава се! Усмивки Чара. Прости ми, че за сериозното пиша с несериозни думи, но ти си широко скроен човек и ще ме разбереш.
цитирай
43. chara - makont Широко, широко!
30.11.2011 17:12
Щом премиера е горд с първо място в класация "футболист на годината" и търпя това, значи наистина сам мнооооого "широко" скроена!
:(
цитирай
44. alexs - Не е само това Чара, но това е чере...
30.11.2011 17:13
Не е само това Чара, но това е черешката на тортата!
Цената на кризата се плаща от бедните !
цитирай
45. smani - chara
30.11.2011 17:24
Няма смисъл да се оплакваме от едно управление, което не е по-лошо от предходните /не е и по-добро/.
Идеята на Бойко я схванахме - магистрали и спортни съоръжения, това ще продължи само още 2 години. После идват други с чисто нови безумия.
Все пак много време остава и е възможно Дянков да направи много бели, които предполагам ще бъдат необратими - премахването на клас прослужено време, субективни атестации на базата, на които едни ще получат повече, други по-малко. Д.С. сами да си плащат осигуровките /понеже заплатите са им много високи/; с памперси на работа и т.н и т.н.
цитирай
46. chara - alexs Е, аз не знам някой да е очаквал Златев, Гергов или ТИМ да я платят!
30.11.2011 17:44
:)
цитирай
47. chara - smani Съгласна съм, не е по-лошо, нито по-добро. От това, което вече беше.
30.11.2011 17:53
Да кажем, че ние сме виновни, щото сме станали по-чувствителни.
:(
Обаче толкова интелектуално немощно (елегантно казано), толкова арогантно и безпардонно, с огромна претенция ... такова чудо на това ниво не е било!!!
цитирай
48. zabunova - Поздравления!:)
30.11.2011 18:28
Поздравления!:)
цитирай
49. hatanasov - А само 1 помпичка...
30.11.2011 20:14
за бебе диабетик струва 8-10 000 лв. на родителите и месечни консумативи 500 лв/а касата покрива от тях само 100 лв.
цитирай
50. rokset - Чара,харесах поста.
30.11.2011 20:34
Доста си се разтърсила из документите и изводите са ти верни.Да ме прощава поета,ама в квартала няма каде да спортуваш.Във фитнеса искат 5 лева.Само една забележка,това не е от 2 години.Дават се пари за знайни и незнайни спортове,а в училищните зали пада мазилката от таваните.Така си е отдавна.Защото едно е да се снимаш с олимпийски шампион,а друго "с гаменчетата от квартала".Те децата затова взеха да тренират спорта "уличен бой" в училищните дворове,че нямат къде да си изкарват адреналина.
цитирай
51. idealist - chara
30.11.2011 20:57
Ами не са много - около 25% от избирателите само гласуваха за ГЕРБ.
цитирай
52. katan - Поздравявам те, Чара!
30.11.2011 21:03
Много неща си изнесла, но още колко много се крият някъде!
Поздравявам те за гражданската ти позизиция и доблест!
цитирай
53. chara - zabunova Благодаря!
30.11.2011 21:04
:)
цитирай
54. chara - hatanasov Това не го знаех. Знам други неща и те не ме радват никак.
30.11.2011 21:05
hatanasov написа:
за бебе диабетик струва 8-10 000 лв. на родителите и месечни консумативи 500 лв/а касата покрива от тях само 100 лв.

цитирай
55. chara - rokset Тук е мястото да кажа, че има отпуснати 3.4 млн лева от ЕС за реклама на спорта.
30.11.2011 21:09
Та благодарение на част от тези пари в 24 града ще може да се спортува безплатно в рамките на 150 часа.
Ето линк към списъка със залите и спортовете:

http://mpes.government.bg/Documents/PressCenter/News/OBOBSHTEN%20GRAFIK.pdf
цитирай
56. chara - idealist Така е! правих я тази сметка във форума на Дневник!
30.11.2011 21:10
Определено не се хареса!
Но това е факт!
:)
цитирай
57. chara - katan Ще призная, че и доста съм "спестила".
30.11.2011 21:11
Но който се интересува - информация за размисъл има достатъчно.
:)
цитирай
58. mamkamu - ...
30.11.2011 21:26
Много точно казано!!! Сякаш четеш мислите ми. Понякога си мисля, че приоритетите на това правителство са дълбоко сбъркани...

Но какво искаш... техният манталитет е сякаш копиран от някое шарено футболно списание :) Нито те ще ни разберат, нито ние тях! Бойко много присърце е взел старата имперска максима, че зрелищата осигуряват власт :) Само дето не е император... но знае ли човек...

Поздрав за думите казани на място! :)
цитирай
59. chara - mamkamu Ама каква обреченост, а?!!
30.11.2011 21:44
"Нито те ще ни разберат, нито ние тях!.."

:)

цитирай
60. tomich - И боговете на Олимп ще мълчат...
30.11.2011 21:57
Щом това са факти, и боговете на Олимп ще мълчат:)) Дълбоко се съмнявам, че сега можем да ги променим (фактите). Надеждата или "утехата", ако може да я наречем така, е че някои "елитни" наши спортисти ще се опитат да изкатерят Олимп и да поуспокоят сърдите богове...
Чара, моите поздравления за статията, но не смяташ ли, че спорната тема за масовия и елитарен спорт бледнее пред безспорните проблеми на здравеопазването, науката и образованието в условията на настъпващата чудовищна тотална криза, когато ще забравим дори да мислим за какъвто и да е спорт, за каквито и да са зрелища и гладиаторски борби на стадиони, арени и тем подобни... Разтреперващо е, нали?
цитирай
61. born - Отново точен и аргументиран пос...
01.12.2011 00:06
Отново точен и аргументиран постинг. Поздравления. Погледнете и това : http://hristo27.blog.bg/zabavlenie/2011/11/28/ne-iskam-poveche-da-sym-veneta.858020?utm_source=dnes&utm_medium=box&utm_campaign=blogs
цитирай
62. apostapostoloff - Спортна зала построиха, която е
01.12.2011 05:09
сбъркана като проект и не става за нищо. Сега сръбски чалгаджийки ще пеят в нея. Нова спортна зала при положение, че старите "Универсиада" и "Фестивална" стоят празни!!!

И изобщо, тези цървули не могат да разберат, че спортът е вреден, че не бива да се спортува. Цялото това идиотско министерство на спорта трябва да бъде закрито.

Тъпаците не могат да проумеят, че Стоичков не прославя България, той дори плюе на нея. Играл е за пари, а не за България.

Ето ви нещо много показателно: това лято бях в Барселона и когато в хотела поисках марка за България, те ме попитаха дали тази страна е в ЕС!!! Какъв Стоичков- никой вече не си спомня за него!

Не че министерството на културате не е излишно... И то е излишно, защото е една комунистическа измишльотина, създадена да следи, да дебне културните деятели. Сега го оглавява главанак, който строи "Лувър"! На гол корем, чифте пищови! Още повече, че България не притежава НИТО ЕДНА стойностна картина, която може да бъде изложена в него!

Управлява ни сбирщина от безмозъчни олигофрени, които умеят само едно: да изпълняват стриктно идиотските нареждания на Брюксел.
цитирай
63. chara - tomich Така е! За здравеопазване и образование обаче мога да пиша само пристрастно и затова ... се въздържм. За сега!
01.12.2011 07:25
" ...спорната тема за масовия и елитарен спорт бледнее пред безспорните проблеми на здравеопазването, науката и образованието ..."
цитирай
64. chara - born Благодаря!
01.12.2011 07:29
Добре казано!
:)
цитирай
65. bojo12345 - Темата за спорта е голяма...
01.12.2011 08:46
Правилно ,че без съоражения не може,за масов и елитен спорт,но това "бижу"за
толкова много пари, което не може да побере писта за атлетите??
Но спорта не е само стадиони и зали!За един елитен спортист,носещ медали днес се харчат средства и за поне 15 - 20 таблитки на ден!!!
До колкото си спомням от Еньо Тодоров /бивш треньор/,създал Пловдивската школа по висок скок.Той е човека с най големи заслуги за днешната шефка на БОК
,казаваше ,че освен свръх тежкия труд, на ден хапчетата за Стефка са стрували по онова време 150 ДМ.Днес големия спорт не може без големи пари!
Лошото е ,че някой трутат печалби на гърба на спортистите незаслужено!!!
цитирай
66. chara - bojo12345 Да и това го има - печалбите на гърба на спортистите!
01.12.2011 09:23
Но елитния спорт щом е бизнес, нека бизнеса да инвестира в него, а публичните средства на държавата да отиват в масовия и този за подрастващи.

Безобразие е от 2 700 училища 1 100 - 1 200 да нямат спортна зала, да се изсипват пари в "Арена", в клубни футболни стадиони (които май си имаха собственици, при това съвсем не случайни ... или греша?!!), в лекоатлетически писти (като тази в Правец), които само след 10 години ще бъдат придобити чрез фокусите на публично-частното партньорство известно от кого още сега, а междувременно ще бъдат все на загуба, която в крайна сметка ще плащат всички българи.
цитирай
67. bojo12345 - Нови времена ,следва да има и нови правила....
01.12.2011 10:21
Като бивш спортист,много ме боли ,когато става дума за спорт.За да се почне от
подрастващите,техните родители трябва да имат по-високи трудови доходи.
При пазарната икономика,която у нас е пазарна експлоатация,трудно ще постигнем постижинията от миналото.В богатите стани спорта също е много скъпо нещо.но там има средна класа и програми за децата в неравностойно положение ,да могат те да имат достъп безплатен за спортуване.
Политиците у нас първо мислят колко ще спечели някой наш човек ,от поръчката за ново спортно съоръжение.Нещата трябва да се обърнат на 360о,да се почне със създаване на средна класа,тогава нещата ще си дойдат на местото!!!
цитирай
68. zaw12929 - Да, "500 училища можеха да ...
01.12.2011 17:16
Да, "500 училища можеха да предложат достъпно място за спорт на подрастващите "НО И НА ТЯХ КАЗАХА НЯМА
ТИЯ СЛАГАТ КАТИНАРА НА ДЪРЖАВАТА....
цитирай
69. chara - bojo12345 Дано го доживеем!
01.12.2011 22:35
:)
цитирай
70. chara - zaw12929 Дано да грешите!
01.12.2011 22:36
Искрено се надявам!
Иначе 22 години за какво беше този живот в Ада?
цитирай
71. gothic - Слава Богу, синът ми плува три пъти ...
02.12.2011 18:51
Слава Богу, синът ми плува три пъти седмично в басейна на училището. Не знам обаче до кога.....
цитирай
72. kostadin - На средната класа среден пръст-...
03.12.2011 02:36
На средната класа среден пръст-това е глобализма.
Или си богат или си гюбре Така ще бъде, защото повечето чакате още Годо?
цитирай
73. chara - gothic В най-близкия басейн на баня Мадара се плува с карта срещу 80 лева
03.12.2011 14:06
3 пъти седмично и срещу 64 лева - 2 пъти!
За ученици!

Това е положението!
цитирай
74. chara - kostadin Боя се, че повечето (може и да греша), вече нищо и никого не чакат!
03.12.2011 14:07
:(
цитирай
75. анонимен - лесно е да плюеш
03.12.2011 14:21
лесно е да плюеш,да вадиш статистики отнякъде,да ги съшиеш с купешки,трудносмилаеми думи и да представиш тоя продукт на......как беше - плебса.
да се изтърсим от всичката гнилоч идваща отвсякъде и да бъдем градивни и позитивни - е това на нас ни е чуждо.по генезис сме негативни.авторката не прави изключение.поредната лъхаща на незадоволеност помия............. дълбок
полкон
цитирай
76. chara - Анонимни читателю под № 75, много мило да отделите от времето си. Нет-а е
03.12.2011 14:36
огромен. Вие избирате какво да четете. И дали въобще да четете.
Информация има достатъчно и тя е публична.
Винаги можете да се пробвате и да напишете нещо по-добро.
Лесно е. Сам го казвате.
Стига да не ви мързи.
цитирай
77. apostapostoloff - Масовият спорт на българите е
03.12.2011 16:44
4 х 100 на маса. И слава Богу...
цитирай
78. novitejivotni - Уважаема,
08.12.2011 06:32
искам да ви помоля за лична услуга. Знам че Биби разрешава проблемите на парче. Знам че който и да било гражданин може да отиде при него, да му изложи проблема си и проблема да бъде решен. Но понеже напоследък нямам много време за лична среща с него, то кой ли от българската млада интелигенция има време... то картофи трябва да се вадят, овцете много грижи искат и т.н. Та ето какво ви моля - понеже виждам че сте близка с прас(в)ешката глава - бихте ли го помолилили като се видят с Биби ( може и с Цвъци, то все тая ) да му предаде, че между Джебел и Ардино още не е изградена магистралата... Сигурен съм, че е пропуснал в залисията, от бързане, то не може навсякъде да огрее - разбирам го. А, и още нещичко - в село Дъждовница, Кърджалийско нещо се бави строежа на новата многофункционална спортна зала. Знам, знам, криза е - обаче аз като буден гражданин искам само да обърна внимание. Бъдете здрава !
цитирай
79. chara - novitejivotni Бива! Но в някой друг живот! :)
08.12.2011 10:39
"Главата" съм я виждала само на картинка, а и аз съм последния човек, когото тя би искала да види, камо ли да разговаря с мен.
За което аз не съжалявам!
:)
цитирай
80. lisa19 - Браво chara :)
10.12.2011 21:51
В някои училища наистина състоянието на спортните зали е ужасно. Защо не пообиколят тук-там да видят със собствените си очи и вместо да влагат толкова пари за определени хора, да направят така, че децата да влизат с удоволствие в училищната спортна зала. Тъмни,неприветливи, изоставени. Жалка картинка.
цитирай
81. kostadin - Той строи за бъдещето! Няма да е ...
16.12.2011 21:36
Той строи за бъдещето!
Няма да е все горе ...Но после може да уреди една приватизацийка за лев или без лев Лошо ли е?
цитирай
82. zabylgarite - въздухари са
23.12.2011 16:35
комунисти
купи депутатите на Волен

обаче ще му се върне тъпкано

това е закон в живота

поздрави!!!!!
цитирай
83. iliada - Весела и щастлива Нова година, С...
30.12.2011 13:13
Весела и щастлива Нова година ,Светле!
цитирай
84. zaw12929 - Поздравления за постинга!
30.12.2011 21:50
Това баба знае, това баба бае и Бойко прави и затова "не присъстваме на картата на европейските нации, които спортуват масово." и затова масово боледуваме... и се преселваме на оня свят

Успешна да е Новата 2012 за България!
цитирай
85. dmv - Нови лица, хех, Чара, смятам за у...
30.12.2011 21:50
Нови лица, хех, Чара, смятам за уместно да те поздравя за матеряла:))
цитирай
86. daan - СРЕЌНА НОВА 2012
01.01.2012 09:43
ТИ ПОСАКУВАМ ВО ГОДИНАТА 2012 ДА ТИ СЕ ИСПОЛНАТ СИТЕ СОНИШТА И ЖЕЛБИТЕ ДА СЕ ПРЕТВОТАТ ВО РЕЛНОСТ.
СРЦЕТО И ДУШАТА ДА ТИ СЕ НАПОЛНАТ СО ЉУБОВ И РАДОСТ.
цитирай
87. tutankhamon661 - Честита Нова година! Здраве, ...
02.01.2012 18:03
Честита Нова година!
Здраве, щастие, успехи и много любов!
цитирай
88. daan - СРЕЌНА НОВА 2012
02.01.2012 19:11
ТИ ПОСАКУВАМ ВО ГОДИНАТА 2012 ДА ТИ СЕ ИСПОЛНАТ СИТЕ СОНИШТА И ЖЕЛБИТЕ ДА СЕ ПРЕТВОТАТ ВО РЕЛНОСТ.
СРЦЕТО И ДУШАТА ДА ТИ СЕ НАПОЛНАТ СО ЉУБОВ И РАДОСТ.
цитирай
89. chara - iliada Илиянче благодаря! Щастлива нова година и на теб!
02.01.2012 19:12
Поздрави за доктора!
:)
цитирай
90. chara - tutankhamon661 Честита Нова година!
02.01.2012 19:13
Щастлив бъди и ти и спорна да ти е годината!
:)
цитирай
91. chara - daan От твоята клавиатура в божийте уши даан!
02.01.2012 19:15
Каквото си пожелаеш и още толкова от мен да го превърнеш в реалност през 2012 г!!!!
цитирай
92. alexs - Честита Нова година! Да си жива и ...
02.01.2012 21:27
Честита Нова година! Да си жива и здрава Щастлива !....и продължавай доброто дело като отваряш очите на слепите! Дано прогледнат и разберат истината!
цитирай
93. megg - Честита Нова година, Chara!
02.01.2012 22:12
Щастлива да е, мирна и светла! И - по - добра!
От сърце - пожелания за радост, пълнота и успехи! И - обич!
цитирай
94. tomich - За много години,Светле!
04.01.2012 22:53
От все сърце ти желая 2012 година да ти донесе много радост, светлина и надежди в живота и работата. Бъди здрава и щастлива и дано през Новата година да ти се случват само хубави неща...
цитирай
95. bojo12345 - Поздрави Чара. Ч Н Г Има една наша поговорка....
06.01.2012 17:23
" Дамските шапки и добрите биографии се правят от нищо"
Шапките - от разни изрезки от отпадъка .
Биографиите - от измислени виртуални заслуги от времето, преди да дойдат на власт!
Пример - ченгето Цветан -- куха спортна лейка, но го пратили на курсове без да знае езика,затова и борбата му с престъпността е ялова!!! За пожарникарчето - да не говорим - само дето не е спечелил олимпийски медал от някой спорт- може ,но още на олимпиади не раздават медали от тиква: ))))))
Успешна Нова Година!!!
цитирай
96. chara - alexs Честита Нова година и на теб!
06.01.2012 23:03
Благодаря за милите пожелания!
Да продължавам, казваш ...
Докато съм на свобода, ще продължавам, пък за после - с помощ от приятели!
:)
Успешна година и за теб!
цитирай
97. chara - megg Благодаря!
06.01.2012 23:04
Спорна и щастлива да е 2012 и за теб!
цитирай
98. chara - tomich Честита новата и на теб!
06.01.2012 23:05
Да ти е светло и усмихнато на душата!
:)))
цитирай
99. chara - bojo12345 Честита 2012!
06.01.2012 23:07
Истинските дами от НИЩО правят поне три неща - супа, скандал и салата!

Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна ...
:)))
цитирай
100. kostadin - Богатството на държавата са гра...
15.01.2012 12:18
Богатството на държавата са нейните граждани.Ако водачите нямат това усещане -то държавата не съществува.За съжаление последните паднали за България отдавна са всред мъртвите
цитирай
101. roy - Чара, винаги се разочаровам, ко...
17.01.2012 16:30
Чара,винаги се разочаровам ,когато видя,чуя или прочета - умен човек да пише глупости.Защо тръгваме с някакви стъкмени цифри отпреди 10 години?Защо не виждаме хубавото,което се прави за народа ни?Да,пари няма,но би ли ми казала кога през 22 годишния период на "демокрация" е имало?Това,което сега се прави ,в тези изключително сложни международни отношения е много повече от това което се е правила през предишните 20 години.Само можем да си представяме ,какво е могло да се направи,когато имаше какво да се продава,имаше много пари и ресур в държавата,а светът и всички борси летяхя нагоре.Жалко,за наивниците - те винаги ще са на опашката.Как може човек да е толкова късоглед,че да не вижда,направеното,построеното,това което ще остане за децата ни?Дано ти и такива като теб успеят да се отрезвят и да погледнат действителността извън матрицата.
На тези ,които си мислят,че това правителство е лошо - посочете ме някое,което и да е предишно което е направила повече и кога хората са били с пари и богати с работа и осигурени от държавата.Няма такъв период от близката ни история.Най-отговорно мога да кажа,че това е правителството,което чакахме.Никой не е съвършен,но с много греш ки корекции,нещата вървят - слава богу, и това никак не се харесва на някои много високопоставени задкулисни олигарси.Затова и има много лаещи песове, защото има още хранилки.Но, всяко нещо с времето си.
цитирай
102. cornflower - КРИЗАТА Е ИЗМИСЛЕНА ЗА ОПРАВДАНИЕ ...
19.01.2012 16:58
КРИЗАТА Е ИЗМИСЛЕНА ЗА ОПРАВДАНИЕ НА ПОДОБЕН РОД ПОЛИТИКА.
ВСЕ ПАК РАДВАЙТЕ СЕ, АКО НОВИЯТ ВИ КМЕТ НЕ Е ЧЕРВЕН.
цитирай
103. chara - roy Намирате ме умна! Благодаря!
19.01.2012 22:52
Сега да видим къде открихте в текста цифри отпреди 10 години?
Ако визирате статистиката за медалите - те са толкова, колкото са! Нито повече, нито по-малко! Можете да ги проверите на официалната страница на всяка една Олимпиада.
Всички останали цифри са от официални източници, най-вече от нормативни документи и стенограми на НС, МС и Спортното министерство. И тях можете да проверите. Не е задължително за ви харесват.
И още. Кое от построеното така ви въодушевява? Зала "Арена"? С парите за Арена можеха да се построят спортни зали в 200 от 500-те училища, които нямат никаква зала за спорт и ДА това щеше да е инвестиция в бъдещето. В децата.
Правителствата ги сменяме, за да правят живота ни по-добър, а не за да градят самоцелни "паметници" на собственото си "величие" с лелеяна надежда за оставане в историята.
Останалото съм го казала в текста.

П.П. За малко да забравя. И на олигарсите Златеви и на тях ли не им харесва ... правителството?!! Щото преките ми впечатления са други.
цитирай
104. roy - На cornflower ще кажа относно из...
22.01.2012 18:45
На cornflower ще кажа относно измислената криза - На 17 октомври 2010г се разрази голям скандал в Англия поради факта,че парламентът реши давдигне ДДСто от 17.5% на 20 % и да съкрати от бюджета ....84 милиарда паунда!!!(Поради измислена криза)Това бяха съкращения в области като образование - студентите бушуваха в Лондон,социални придобивки - инвалиди и стари хора бяхя орязани,армия - спряха от покупка на един самолетоносач(6 млрд.паунда)от поръчаните 2 такива и редица други лишения.Защо ли такава мощна икономика прави такива съкращения в бюджета само заради една измислена криза?!
На Чара - относно "паметниците" - ами да оплюем бай Тошо,че ни е построил магистрали с тунели и мостове високи по 120 метра щото е искал да се увековечи.Той си е имал други кусури,но да плюем по нещо ,което е безпорно хубаво само защото ние си мислим,че същите пари биха били вложени в нещо по-смислено е жалко и не буди доверие и чувство на обективност.Ако искаме да будим доверие и уважение трябва да се научим да уважаваме фактите.За златеви - незнам подробности ,но да не навлизаме в материи назовавани с три букви(ВИС,СИК и прочие.) - всяка власт търси подкрепа, но важното е в крайна сметка да остава нещо полезно,изградено и уредено.
цитирай
105. chara - roy Хайде и за строежите и за бай Тошо.
22.01.2012 19:05
Преди време написах нещо, което "взриви" не само блог.бг (има 337 коментара!), но и нет-пространството (можете да погледнете в нет-а).

Ето линк:
20 ГОДИНИ – СТРОИХМЕ ИЛИ РУШИХМЕ БЪЛГАРИЯ
http://chara.blog.bg/politika/2010/01/29/20-godini-stroihme-ili-rushihme-bylgariia.482007

Времето е онова, което ще отсъди правотата на всеки един от нас.

А ето този факт, с източник зам.министър на ГЕРБ пред НС:
"в България има 625 000 ученици – бъдещето на страната, посещаващи 2 700 училища. В 600 от тях няма никаква спортна зала, а 500-600 са пригодили класни стаи за занимания със спорт (по данни на Иван Ценов, зам.министър на спорта, огласени на заседание на Комисията по правни въпроси към НС, Протокол 21 от 11.02.2010 г)" си е факт откъдето и да го погледнете.
И никаква "Арена" няма да подобри качеството на живота на тези деца. Тъкмо обратното. Ще мултиплицира негативни ефекти във времето.
цитирай
106. roy - Това, че няма спортни зали в 600 у...
07.02.2012 10:23
Това ,че няма спортни зали в 600 училища нищо не значи по отношение на това дали децата ще спортуват или не.Когато бях ученик в училищата където учех нямаше зали,но откакто се помня винаги съв се занимавал със спорт.И още нещо, цифрите са сила,когато са верни.Не казвам,че твоите не са,но сигурно си си направила труда да откриеш статистиката: какъв процент от читателите,слушателите или зрителите,след като им се напълнят главите с цифри ,се втурват да ги проверяват.Макар и чистосърдечно(ако е така) да се ползуваш от статистиката,имай предвид,че това е най-лесно изопачимата материя,която силно зависи от методите,ползувателите и подбора на статистическите данни за публикуване.По принцип цифри вече не ме впечатляват ,а и уверявам те ,че не съм единствен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6424081
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031