Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2011 13:24 - Защо трябва да накажем ГЕРБ на 23-ти октомври?
Автор: idealist Категория: Политика   
Прочетен: 1842 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    Вече повече от 2 години ГЕРБ се упражнява на наш гръб и се опитва да управлява България. Социологическите проучвания показват, че за 65-70 % от българите е ясно – това управление се провали. Очакванията на хората бяха излъгани за пореден път. Митът за Юнака, който ще ни оправи, рухна.

   Кои са най-ярките провали в управлението на ГЕРБ? Ето част от тях:

1.    Липсата на ясна програма и конкретни мерки за изход на България от кризата. Свидетели сме как десетки пъти беше променяно мнението на премиера и правителството по въпроса как да излезем от кризата. Понякога в рамките на един ден чувахме две коренно противоположни твърдения. Пълен хаос и управленска немощ. И това – при наличието на сериозен фискален резерв, оставен от правителството на С. Станишев. И при уж пълната подкрепа за Б. Борисов от страна на десните европейски правителства и на Европейската комисия. Резултатат от тази безпътица – хиляди фалирали фирми, стотици хиляди нови безработни, свити доходи, драстичен спад на инвестициите, замразени пенсии и заплати, огромна задлъжналост – и на общините, и междуфирмена.

2.    Връщане на политиката на противопоставяне, на охулване на опонента, на разделение на обществото. В своята безпомощност да управлява, ГЕРБ вече трета година повтаря една и съща неистина – колко лошо наследство били получили. В такива случаи народът казва: „На кривата ракета – космосът й пречи!”. ГЕРБ вече е в тотална вътрешно-политическа изолация. Дори десните партии, с които уж са от едно политическо семейство, отдавна се разграничиха от безумната икономическа и социална политика на това правителство. Обществото ни отново е разделено. Политиката на противопоставяне и генериране на напрежение доведе до масовите протести по повод случилото се в с. Катуница. Никой в България днес не е по-спокоен отколкото преди 2 години.

3.    Извършените политически чистки и назначения показаха пълния кадрови провал на ГЕРБ. За година и половина  бяха сменени 3-ма министри на здравеопазването. Но така и не беше стартирана сериозна реформа, която да подобри нещата в тази жизненоважна област. Земеделските производители бяха дадени на мошеничката с фалшиви дипломи Калина Илиева - дъщеря на началника на Софийската противопожарна служба комисар Иван Илиев. Трима директори на Изпълнителна агенция „Пътища” бяха сменени за 18 месеца. ГЕРБ уволни хиляди добри експерти в изпълнителната власт, за да устрои свои верни послушници. И провалите не спират. Нещо повече – цялата държавна машина вече е впрегната в услуга на партията ГЕРБ. Стигна се дотам да се прави политическа агитация сред учениците и дори първокласниците!

4.    Сериозно бе накърнен обликът на България пред нашите европейски и международни партньори. Не може да си сменяш ежедневно позицията по важни въпроси на 180 градуса и хората да те уважават като партньор. Не може да даваш съвети на европейските лидери да намаляват заплати и пенсии и някой да те приема за сериозен политик. Реалният израз на отношението на Европа към България е неприемането ни в Шенген. Това е звучен политически шамар за днешните ни управници и ясна оценка за политиката им.

5.    Излъгани бяха очакванията на българите за реални резултати в борбата с престъпността и корупцията. Случаят с тъй наречения цар Киро е едно красноречиво доказателство за това. Цв. Цветанов се хвали, че са спрели отвличанията. Но днес вместо това ежеседмично сме свидетели на жестоки убийства. Бедността и безработицата доведоха до невиждан ръст на битовата престъпност и кражбите. Корупцията на най-високите етажи на власта се прикрива. Никой не каза истинските мотиви за смяната на министрите на здравеопазването и на транспорта. Нито за смяната на десетки зам.-министри и шефове на агенции. Това уж бяха хора, назначени от Б. Борисов да се борят с корупцията. А какво да кажем за историята с апартаментите на главния борец за законност – Цветан Цветанов? Тъщата му била дала парите, но не искала да каже откъде ги има. Нима някой вярва на тези лъжи?! Скандалът с подслушаните телефонни разговори на Бойко Борисов, Симеон Дянков и Ваньо Танов беше ярко доказателство, че държавата на най-високо ниво покровителства контрабандата и злоупотребите с ДДС и акциз. Трябваше ли Европейската комисия да ни казва, че е недопустимо МВР да приема дарения, за да сложи спирачка на лакомията на министър Цветанов?

6.    В България се вихри невиждана по мащаби полицейщина и използване на репресивния апарат за политическа разправа с опонентите. Скандалната шефка на Софийски градски съд Владимира Янева е издала 1748 разрешения за подслушване само за два месеца откакто е на поста си. В момента около 8 000 онкоболни са лишени от възможност за лечение поради липса на средства и апаратура, а бюджетът на МВР е раздут до размера на половината от бюджета ни за здравеопазване. Стигна се дотам, че с подслушване и заплахи се оказва политически рекет над опонентите на ГЕРБ, за да се откажат от участие в местните избори или да приемат да бъдат кандидати на ГЕРБ. В същото време кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев упорито мълчи по скандала с подкупи, в който е бил въвлечен.

7.    Върху общините в България се оказва финансов геноцид. Към днешна дата дълговете на общините надхвърлят 208 млн. лв. В същото време се бавят разплащанията към тях на средствата по реализираните проекти от еврофондовете. Това допълнително затруднява работата на хиляди фирми, лишава от заплати стотици хиляди българи и води до ръст на безработицата. Усвояването на еврофондовете в България за 2 г. управление е едва 13 %, което ни нарежда на предпоследно място в ЕС. През изминалите 4 г. от мандата на местната власт се доказа и управленската немощ на кметовете от ГЕРБ. Община Видин е със спрян ток и вода заради дългове. Сливен от години е разкопан и непроходим под мъдрото управление на номинирания вече от ГЕРБ Йордан Лечков.

 Списъкът с управленските провали и лъжите на ГЕРБ може да бъде продължен още.

    Протестите на земеделските производители, протестите на лекарите, протестите на майките, протестите срещу мутризацията на страната ни и случилото се в Катуница – всичко това е олицетворение на управленското безсилие на Б. Борисов и ГЕРБ.

    Предстоящите избори на 23-ти октомври са важно изпитание за целия български народ. На тях трябва да кажем категорично „СТИГА!” на това безотговорно управление. Да кажем ясно „НЕ!” на полицейщината, на мутризацията на страната, на политическата партизанщина на ГЕРБ!

    Не го ли направим ние, българските избиратели – няма кой друг да го направи. Европа може да ни помогне само, ако имаме стабилно и можещо управление в страната.

 





Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dedenze - Според мен всички партии плачат за подобаващо наказание не само ГЕРБ !
21.10.2011 17:43
Що си относя до космоса и ракетата, предпочитам автентичният фолклор:
"На калпавия х.. , вълната му пречи !"
цитирай
2. idealist - :)
21.10.2011 18:15
И фолклорният израз е точен, да :)
цитирай
3. rumyana88 - Къде са инвестициите
25.09.2012 11:56
Може да се е увеличила безработицата при новото правителство,но средната заплата в сръбско издателство е 800евро,а в БГ до 800лева трудно стига. Тоест 1ин работещ може да издържа цялото семейство,стоките от първа необходимост на пазара в Ниш са по-евтини поне с 1ин лев спрямо БГ.В Сърбия при Борис Тадич чуждестранни инвестиции са в Сърбия и защо никой не ги привлича да дойдат в България?
Например в Ниш : Август 2011Г.-Завод за авточасти-"Леони",до края на годината 3 хипермаркета.От 2012г. още един хипермаркет, от февруари завод за леки сплави-гаражни и портални врати , фабрика за компост , от март още един завод за авточасти-"Леони", от април турска фирма е изгражда завод за алуминй ,който ще изнася индустриални продукти на руския пазар , на 16.04.2012 г. отвори нов завод на „Фиат” до този на „Застава” в Крагуевац-инвестиция в размер на 1млрд. Евро , след Великден южно-корейските фирми „Шинвони” и „Юра” са открили нови заводи като към тях ще се присъедини и трета корейска компания , отново през април 2012 г. италианската фирма „Калеаро” е отворила фарика за навигационни систими по лиценз на немска фирма и т.н.
Можете ли да проучите?
Същевременно най-голямата инвестиция в България за същия период, която дори не е „на зелено” е концесията на „Софийска вода”.

Днес стартовата заплата на сръпски шофьор на цистерна/5дни работи,5дни почива/е 60000динара или 520евро.
Стоките от първа необходимост на пазара в Ниш са по-евтини поне с 1ин лев спрямо София,защото субсидията на декар-земя е 14евро.
Джузепе Калеаро от„Калеаро-Холдинг”при откриванетона фарика за навигационни систими по лиценз на"Телефункен"в Ниш каза"Сърбия е най-доброто място за технологични инвестиции в региона"
В световно неизвестната Сурдолица има 6 работещи завода. За2012г. инвестиции в:Рафинерия Панчево за първите 6месеца има 548млн. евро,Рафинерия Смедерево инвестиции-250млн.долара.Рафинерия Београд инвестиции15,38млн.евро на българските"Evropetroleum"и4,62млн.евро на Приста Оил. Инвестиции на Газпром -Сърбия за 2012г 248млн.евро.
Нови инвестиции има и в Аранджеловац,Крушевац,около Београд,в Войводина и т.н.След военни конфликти с Босна,Хърватска,Косово и бомбандировки на Нато те са в по-добро положение-икономическо од нас. Всеки жител на Косово и Метохия получава по още една заплата и/или пенсия отгоре за да не си продава имотите на Шиптарите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: idealist
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3784187
Постинги: 444
Коментари: 6971
Гласове: 20400
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031