Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.05.2011 14:26 - ГЕРБ - картоф с часовников механизъм
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 33312 Коментари: 85 Гласове:
127


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Ако някой ден на българите ни хрумне да учредим награда за дейност, променила живота на всеки един от нас, управлението на ПП “ГЕРБ” ще е един от безспорните фаворити за номинация в категорията “цялостен принос”. Не само поради “експертността”, “предвидимостта”, “последователността”, “аргументираността”, “иновативността”, “смелостта” и “креативността”, иманентно присъстващи във всичките му прояви, а най-вече поради огромния шанс да се окаже най-скъпото за всеки български гражданин. Без разлика на политически цвят, възраст, пол и религия. За идния половин век! image

За няколко  (милиарда) Евро повече

     Помните ли приказката на Андерсен за грозното пате, което след година на премеждия, отхвърляне и обиди се превръща в изящен лебед?!! Същата метаморфоза претърпя пред очите ни  позицията на министър председателя  за  АЕЦ Белене. От “гьол за 800 млн. лева” до структуро определящ проект, без който икономиката ще банкрутира. Всяко едно от становищата му беше  заявявано категорично, безапелационно и по начин, не допускащ “глезотии” от типа – коментари, опониране или дебат.
     Какво е онова, което  накара  Борисов в рамките само на година да смени мнението си на 180?, до толкова, че правителството на ПП “ГЕРБ” за по-малко от две години да налее 296 млн Евро в Нищото на “гьола” в Белене? Това са над 790 хил лева на ден! В период на криза, в който от всички електронни медии Дянков ни внушава неуморно: “Няма пари!”, предлагайки ни да се задоволим с “постна пица”!  С. Сакскобурготски и С. Станишев заедно, изляха там 430 млн. Евро (287 хил лева на ден), но за осем години и то  в период на растеж!
     Всъщност, ако следваме логиката на премиера, цената на мега проекта няма значение, щом не даваме ние парите. В публичното пространство правят “браунови разходки” различни числа – 6 , 8, че дори и 14 милиарда Евро!  Независимо какво ще е последното (в милиарди!!!) и кой ще финансира строителството, в крайна сметка всичко, заедно с лихвите, ще платят  потребителите на електричеството, произвеждано от централата. Ние и децата ни. Така, както родителите ни платиха АЕЦ “Козлодуй”, “Плама”, “Кремиковци”, “Стомана” и пр. мега градежи на тоталитарна България.
     Да бъде или не … И на тази трагедия (почти по Шекспир) се вижда края. Слага го скандалният анекс 12, задължаващ държавата да подпише окончателен договор за строителство до 01 юли 2011 г. Актът на подписването му бе окачествен от външния министър Н. Младенов като пробив в националната сигурност. Б. Борисов и С. Дянков обаче заявиха, че нищо съществено не се е случило и … “изляха” още 2 милиона Евро в “гьола”, наемайки консултант, който да сметне разходи/ползи от проекта. За два месеца! Макар според Т. Трайков за подобен анализ да са нужни около 18 ! Странно защо до сега не бяха се сетили да го направят?!!
     Странни са и други неща. “Изгрева” на звездата на новия “експерт” по ядрена енергетика – Валентин Златев, например. Въпреки демонстрираното си приятелство с Б. Борисов и Г. Първанов, директора на “ЛУКойл” се появи на сцената в качеството си на консултант не на България и на българското правителство, а на “Росатом”.
     Какво би следвало да означава това?
     Че петролният бизнес “затихва” и милиардите сменят посоката?
    Че АЕЦ Белене е новата юзда на хомота, чрез която дистанционно ще се управлява  България?
     Че има  вечни интереси или пък зависимости, пред които “национална сигурност” и “национален интерес” са само висящи в пространството думи?
    Или просто става дума  за пари.  Които Б. Борисов и “Гражданите за ЕВРОПЕЙСКО развитие” ще запишат на сметката на всеки един от гражданите на България. А може вече и да са ги записали …
     “Само” няколко (милиарда) Евро повече.

 Цената на политика Борисов

     Истерията и медийния  грохот около проекта Белене, почти прикриха един не по-малко скъп и обвързващ  страната пакт, към който премиера  присъедини  България (на 25 март 2011 г) … тихомълком. Без дебат! Без каквато и да е предварителна информация на страниците на Министерски съвет, Министерство на финансите или поне на БНБ.
     За разлика от АЕЦ, от която (ако се построи) поне ще има ток, то участието ни в “Евро плюс” не е ясно какво ще донесе, освен задължението да предоставим   колосалните  за мащаба ни като икономика –  6.1 млрд Евро!  Това е около два пъти повече от държавния дълг и три пъти повече от фискалния ни резерв към момента!
     Замислен от Германия и Франция  като “пакт за конкурентноспособност” и “пакт за финансова стабилност”, той не е подписан от Швеция, Англия, Чехия и Унгария. И докато за страните членки на еврозоната, участието е безалтернативно, то за останалите (в т.ч. и за България) е въпрос на преценка на ползи и ангажиране на широка обществена подкрепа, доколкото ще засегне живота на всеки гражданин. Правителство на ПП “ГЕРБ” не само не потърси  подкрепа, но дори скри негативните становища на БНБ и Министерство на финансите. В този контекст параметрите на българското участие и до днес са  някъде в “зоната на здрача”, което поражда съмнения за незащитен национален интерес.
     Промъкващите се в публичното пространство информации за ангажименти относно премахване на регулациите между работни заплати и инфлация, синхронизиране на данъчните основи между отделните държави, макар и добро за ЕС като цяло, няма как да радва българските граждани (най-бедни в Евросъюза) и ще ликвидира съществуващата сега привлекателност на създадената данъчна среда от ниски преки данъци у нас.  Самият механизъм на изчисляване на вноската на база БВП и броя на населението, без съобразяване с нивата на дълга и отклоненията от финансовата дисциплина, произведе неприемлив за здравия разум абсурд.
     България – страна, доброволно лишила се от част от суверенитета си, поради наложен валутен борд, оцеляваща на границата на мизерията, но спазваща  спартанска фискална дисциплина, ще бъде “наказана” за това с най-висока вноска в структуриращия се гаранционен фонд на пакта – 17% от БВП! “Дисциплинирането” на държави с по-лежерно отношение към фискалната дисциплина, за сметка на онези, които я спазват години наред, няма как да не провокира усещане за  несправедливост.
     С подписа си Борисов сложи живота на държавата и българските граждани в коловоз за половин век напред! Еднолично! Не знам доколко си дава сметка за това?!!     Неясните обяснения на членове на кабинета, че тепърва детайлите ще се обсъждат, изясняват, както и че ще предявим някакви наши претенции и т.н., са най-малкото смешни. Вероятно  така си е мислел и проф. Беров, чието правителство през 1993 г сключи договор за заем  с ЕБВР по т.нар. сметка  за ядрена безопасност на стойност 24 млн екю, срещу които обеща  да затвори малките блокове на Козлодуй през 1998 г. Едва ли остана човек в държавата, който да не разбра цената на  тези 24 млн екю!
     Българските политици все още отказват да разберат, че в Европа няма практика нещата да се случват в последния момент, поради нечий каприз или моментно настроение, че подписването на договор не е формалност, нито учтивост, а ангажимент, както и че експертно аргументираният отказ предизвиква повече респект и уважение, отколкото безгръбначното съгласие и хленченето след това. 
     Неясните аргументи на Борисов, да ни направи съпричастни към новия финансов блок, провокираха слухове за неформални уговорки за допускане на страната в предверието на еврозоната. Нещо подобно би оправдало подписа на премиера под “Евро плюс”. Уви! Самият той разсея подобни надежди. Така въпросът защо към спартанския ни живот се  добавят и стоманени белезници остава открит. Дали пък това е някакъв вид  “индулгенция” на премиера, която ще платим всички ние? Колкото и да е абсурдно днес това предположение, ако след време се окаже, че не е лишено от смисъл,  политикът Борисов ще ни излезе наистина много, много, много … скъп! Цели 6 млрд Евро! Два пъти повече от държавния дълг и три пъти повече от фискалния ни резерв!

     След две години във властта,  управлението на ГЕРБ все повече заприличва на портокал с часовников механизъм. На външен вид уж жив организъм с привлекателен цвят и сладък сок, а всъщност само механична играчка с часовникова пружина, навивана неизвестно от кого (Антони Бърджес). Ако трябва да сме прецизни  и коректни към управляващите и доктрините на Борисов, в действителност портокалът пред очите ни метаморфира в картоф, а пружината на  механизма все така неясно кой навива ли навива … Докога ли?!!




Гласувай:
130



1. hristo27 - Механичната играчка, за която имаш ...
26.05.2011 14:48
Механичната играчка, за която имаш предвид поне има по-дълъг живот. На мен повече ми прилича на балон с изрисуваните ЧЕТИРИ букви. Проблемът тук е, че балоните имат много кратък живот. Този май ще се спука есента.
цитирай
2. chara - hristo27 Да видим ...
26.05.2011 14:52
Ще удържи ли до есента!
:)
цитирай
3. boristodorov56 - Не трогай Винету!
26.05.2011 14:56
Той е слънцето и въздуха на народа, затова българчетата ще останат и без тях!
Всъщност, Винету няма избор (получил е всичко от Кремъл чрез Златев) и не може да откаже на никакво предложение - в противен случай го чака съдбата на А. Луканов или И. Павлов.

Боже, пази България от Русия - ти си ни последната опора!

цитирай
4. chara - boristodorov56 А от другия Голям Брат ...
26.05.2011 15:01
от него, какво?
:)))
цитирай
5. boristodorov56 - Нали не искаш да ни пращат масрафа и собствената глупост?
26.05.2011 15:30
chara написа:
А от другия Голям Брат от него, какво?
:)))


Другия Голем Брат е мечтаната дестинация на останалите тук пълнолетни граждани.
Да се плашим от него ли?
Сега да не е 1963 година?
Хайде холан - та нали към света сме тръгнали,
а не към мъртвите сибирски полета!
Това горното не се отнася за кумЪнизите!

Би ми било интересно да знам с какво е страшен Другият Голем Брат за нас и България?



цитирай
6. chara - boristodorov56 Ами, ами ...
26.05.2011 15:33
Чудя се с какво Борисов ще "компенсира" пристрастията си към единия, пред другия?

Щото "пристрастията" накрая нали знаеш на чия сметка са?!!
На тия дето оставаме тук!
:)
цитирай
7. chara - Важното е чувството за хумор да не ни напуска ...
26.05.2011 15:44
анонимен написа:
Приказката за стълбата и нейното поредно житейско утвърждение...

Но да не губим кураж и Еленин ще мине покрай Земята по същото време!



Що се отнася до стълбата, уви! прав сте!
цитирай
8. haralanov - ГЕРБ са Мафия в най-чист вид
26.05.2011 16:08
ГЕРБ управлението е ,,единен управленски картел".Зад този картел стоят ,,прокуратура и съд, медии и анализатори".Гражданите(колкото и малко да са те)са натикани в миша дупка.Тяхното съществуване е напълно маргинализирано.Не само аз го пиша и повтарям(някои откровено ми се смеят за това).Не е далеч деня в,който ГЕРБ и БСП ще управляват заедно.Не без помощта и на Аамет Циганина!Провалът на ГЕРБ управлението ще е съвсем видим след предстоящите местни и президентски избори!
цитирай
9. polopot - А от другия Голям Брат от него, ка...
26.05.2011 16:15
chara написа:
А от другия Голям Брат от него, какво?
:)))


Е как какво, същото... 25% от "Лукойл" са собственост на американската петролна компания "КонокоФилипс" (а пък парите за компанията "Коноко" ги осигуряваше Д.П.Морган архитекта на ФЕД) . Тези 25 % бяха собственост на руската държава и бяха продадени на американците с личната благословия на брата Путин...Така, че те двамата братя отдавна са се прегърнали в Лукойл...
цитирай
10. анонимен - Днес пък запял отново срещу
26.05.2011 16:33
"Белене". Защо ли? Защото пак Златев ще произвежда и алтернвативна енерегия ;)))
"От трън, та на глог, и с "Евро +" отгоре.
цитирай
11. анонимен - FYI:
26.05.2011 16:44
< http://www.pakalertpress.com/2011/05/20/bad-news-from-nasa-proof-that-comet-elenin-is-affecting-earth-video/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+pakalert+%28Pak+Alert+Press%29 >
цитирай
12. chara - haralanov Гражданите ... то за тях се сещат само по време на избори!
26.05.2011 16:49
Иначе беше ... как беше всъщност - "матриЯл", "ши..н народ", то е обидно да си го спомням!
:(


цитирай
13. chara - parasol Срещу Белене ...
26.05.2011 16:51
Не думай!
:)
И докога така! До вечерта!
Утре пак ще е изгодно да го строим!
цитирай
14. mt46 - Не помня такова у-правление -
26.05.2011 17:19
което за 2 г. да е направило толкова гафове!... Което да е толкова нагло, грабителско, антисоциално, антинародно...Което така безмилостно да погазва, да потиска народа /си/... Стана "и от турско по-лошо"!...
цитирай
15. neprosvet - "Дилема
26.05.2011 17:35
Отпред - морето
отзад - ТКЗС-то ", беше казал Р.Ралин.
Сега сме изправени пред друга дилема между ЕС и Русия! Както и да ги подредим все сме в средата, все сме в безисходица!? Докога така? Някой вижда ли изход?
цитирай
16. анонимен - -:)
26.05.2011 17:55
Понякога дискусията ми заприличва на споровете в гостилницата на Странджата ...:)
Защо обаче никой поне не извика " Да живей България" !
Па после да се напием, да забравим сиромашията и да ни стане весело, весело...:)
цитирай
17. mikino - Много прилича на Т. Ж. тоз Бобо бе! ...
26.05.2011 18:00
Много прилича на Т.Ж. тоз Бобо бе! Просто като гледам архивни кадри и ги сравня със сегашната ситуация... Приличат си по лъжите, по гешевтите и поведението. Цялата пасмина е досущ като комунистите, които ни убеждаваха в светлото бъдеще. Сега пак ни убеждават, че живеем добре, но фактите показват друго.
Според мен народа все още спи. Не помни снимките на Борисов, не помни каква е била ролята на тая мутра, не помни и всички останали... Нито веднъж не се замисли, аджебЪ тия хора какви са, от къде са! Ако няма кой да им отвори очите, хората няма да се вдигнат. Плюс това, доста останаха разочаровани от протестите, защото зад всеки такъв, се крие партиен интерес.
Предполагам, че това правителство няма да падне, ще изкара мандата си. Хич не ми се ще да го вярвам, но ще видите, че на следващите избори отново ще имаме червени лидери...
Поздрави Чара!
цитирай
18. dmv - Знам само едно, ако всички предишни ...
26.05.2011 18:40
Знам само едно,ако всички предишни са били зле,този направо ни закопава!!
Изнудват големите строителни фирми..абе мизерия,да си ходи другарят Борисов,никакъв демократ не е той!!!
цитирай
19. анонимен - Знам, че нашия проточил се преход бе ...
26.05.2011 19:11
Знам,че нашия проточил се преход бе безкръвен.Не съм сигурен обаче ако тоя остане до есента дали няма да се пролее кръв.
цитирай
20. ok3223 - Не виждам
26.05.2011 19:26
лошото на АЕЦ" Белене".
От всичко,което съм чел и чул,в подтекста винаги прозира"един основен аргумент",прикрит с изсмукани от пръстите измиислици на явни и неявни русофоби.Продали се на задокеанския "благодетел".
НА протестантски активисти плъзнали по България,подобни на Б-56.
НА възпит.на елитни СЪВЕТСКИ университети(Ан. Грънчаров),на КГБ,ГРУ и чужди секретни служби(Иво Инджев и комп),които се мъчат да ИЗПЕРАТ"калните си съвести"(шпионин и съвест) като играят диригенти на организирани от тях АГИТКИ от русофоби и блудни овце.
Жалка картинка.Подмазване и трупане заслуги пред новите господари.
ЕДИНСТВНИИЯТ ИМ "СЕРИОЗЕН" ДОВОД Е,"ПОНЕЖЕ Е РУСКА".
Руснаците построиха десетки централи у тях и в чужбина,Китай и тн.Всичките работят безотказно.
Турците настояха Русия да им построи З-4 АЕЦ,като строежа на едната ще започне до есента.Друга щяла да е в одринско,блиизо до нас.
Всичко върви по ноти.Без усуквания и пазарлъци.В проектна готовност е първата и започва строежа.
Ако има страна,с която Турция е воювала най-много и е била побеждавана най-често,това е Русия.Изтикана от Крим, Балк.полуостров и тн.Били са врагове векове.
Не вярвам и вие не вярвате, Русия да е предложила по-добри условия на турците за строежа АЕЦ,отколкото на нас.Точно обратното е в рамките на разумното.И там всичко е ок,а тук вой до бога и цигански пазарлъци.Защо?Докаваме колко сме правоверни на новите братя.
Козлодуй се изчерпва.След 10-15 год,ако не сме построили Белене-увисваме.Тока от АЕЦ е най-евтин и еколог.чист.
От вятърните центр.тока е 6 пъти по-скъп.
От ТЕЦ-3 пъти
От ВЕЦ е 2 пъти по-скъп.
Във Франция 80% от ел.енергия се произвежда в АЕЦ и тока за бита е 2 пъти по-евтин,отколкото в Бг.
ИЛИ ФРАНЦУЗИТЕ И ТУРЦИТЕ СА ПО-ГЛУПАВИ ОТ НАС?!
РАЗТАКАНЕ, КОЕТО ИЗКУСТВЕНО ОСКЪПЯВА строежа на "БЕЛЕНЕ".
ИЛИ СТРОИШ ИЛИ НЕ.20 ГОД.ЦИГАНИИ И ТЪПИ ИЗЦЕПКИ НА тъпи ПОЛИТИКАНИ.
Станахме за смях на кокошките.
Ще строим, или не.
Ако да.Да почваме,ако НЕ.
КРАЙ И... ТОЧКА.
цитирай
21. zahariada - Поздрав!
26.05.2011 19:31
Не може ли тиква със същия механизъм? Все пак най-стария прякор е Боко Тиквата.
цитирай
22. анонимен - Не може ли тиква със същия механи...
26.05.2011 19:39
zahariada написа:
Не може ли тиква със същия механизъм? Все пак най-стария прякор е Боко Тиквата.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
цитирай
23. chara - mt46 И аз не помня ...
26.05.2011 20:22
Леле ...
Да не би пък малко да съм живяла?
Хм!
цитирай
24. chara - neprosvet Вижда се ... на хоризонта!
26.05.2011 20:23
Ей го къде е!
:)
цитирай
25. bigbro - Жалко за нас.
26.05.2011 20:24
Щом сме си го избрали, ще си платим.
ПП. Не съм го искал ББ и не го искам. За простаци не гласувам.
цитирай
26. chara - andreshko Обещавам ти специално есе за Нашата България!
26.05.2011 20:24
Пък накрая и ще викнем!
цитирай
27. chara - mikino Ама той Борисов си е привързан към Т.Ж.
26.05.2011 20:26
и към Правец, и към В. Златев и към ... и т.н.
цитирай
28. chara - ok3223 За АЕЦ - абсолютно съгласна! "Да" или "Не" - взема се решение,
26.05.2011 20:31
аргуменира се и се почва или да се строи или се плащат неустойките и се преработва не знам за кой път "великата" Енергийна стратегия, дето ГЕРБ я обеща за октомври 2009, после за декември 2010, ей на вече е края на май 2011!

Като решат какво да правят, да го заявят с достойнство, а и на нас да ни "спестят" униженията! Че станахме за смях на целия свят!
цитирай
29. chara - zahariada Не знам ...
26.05.2011 20:32
Но може да опиташ нещо в този план!
:)))
цитирай
30. chara - bigbro Е, така се получава, когато "денят за размисъл" по традиция не е денят преди
26.05.2011 20:33
избора, а след него!
:)))
цитирай
31. mikino - и към Правец, и към В. Златев и към. . . ...
26.05.2011 21:04
chara написа:
и към Правец, и към В. Златев и към ... и т.н.

Ами народа къде е тогава? Ако всички знаеха, що за мафиот, излязъл от комунистическтата помия...? Не съм убедена, че щеше да спи толкова дълбоко, че чак и да сънува Бойко президент... По стаКМистиката, ако днес бяха изборите, ГЕРБ категорично води???
цитирай
32. анонимен - поредната тъпа завистлива статия ...
26.05.2011 21:41
поредната тъпа завистлива статия срещу ГЕРБ - нищо ново на хоризонта
аз мога да напиша 10 пъти по толкова за която и да било друга партия, ДПС, БСП, НДСВ СК....и какво следва от това? най-лесно е да плюеш, да отричаш, да охулваш
а като си толкова кадърна и умна, що не направиш партия, да излезеш с програма и цели, да се явиш на избори, да спечелиш....но не можеш, защото не ти стиска, защото си проста пръчка, ноо....да лаеш , това ти се отдава
цитирай
33. jim101 - Това е моят коментар
26.05.2011 22:04
УПРАВЛЯВАЩИТЕ В СТРАНАТА ЯВНО НЕ ОСЪЗНАВАТ КОЯ Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ДА ИМ БЪДЕ ПРЕДОСТАВЕНА ВЛАСТТА ИЛИ ДОКОЛКО МОЖЕ БИ Е ВАЖНА ТЯ ЗА КРЕДИТА ИМ НА ДОВЕРИЕ. ТРЯБВА ДА СА НАЯСНО ОБАЧЕ, ЧЕ МАКАР И ДА РАЗЧИТАТ НА РОБСКОТО САМОСЪЗНАНИЕ И ПРИМИРЕНЧЕСТВОТО НА БЪЛГАРИНА, АКО НЕ ПОКАЖАТ НА ОМЕРЗЕНИЯТ ОТ РАЗБОЙНИЧЕСКИЯ ПРЕХОД БЪЛГАРСКИ НАРОД ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ГРАБИТЕЛИТЕ МУ, ЧРЕЗ АДЕКВАТНИ ЗАКОНОДАТЕЛНИ И СЪДЕБНИ РЕФОРМИ ЩЕ ЗАГУБЯТ НЕ САМО СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. ПРИ ПОДОБЕН ПРОВАЛ, ТЕ НЕ САМО ЩЕ ОТИДАТ ПРАВО В ИСТОРИЯТА/КЪДЕТО МОЖЕ БИ ИСКАТ ДА ОТИДАТ С ПОНАПЪЛНЕНИ... още ДЖОБОВЕ/, А И ЩЕ ОТВОРЯТ ПЪТ НА ДОСТА ПО-РАДИКАЛНО НАСТРОЕНИ ГРАЖДАНСКО-ПОЛИТИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ, КОИТО ЩЕ ВЪРНАТ БАЛАНСА В ОБЩЕСТВОТО И РАВНОВЕСИЕТО В ДУШИТЕ НА ХОРАТА. НА ХОРАТА ГОСПОДА. НА ВСИЧКИ ОБИКНОВЕНИ, НЕ СПЕЦИАЛНИ ПО СЕКСУАЛНОСТ, ИЗВРАТЕНОСТ, ЕЛИТАРНОСТ, СНОБИЗЪМ, ПАТРИОТИЗЪМ, ФАЛШИВА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ И ПРОЧИЕ ЛЮДИ, КОИТО НОСЯТ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА НА ПЛЕЩИТЕ СИ И МОЖЕ БИ ВЕЧЕ УПРЕКВАТ СВОИТЕ РОДИТЕЛИ, ЗАЩО ЗА БОГА СА ГИ ВЪЗПИТАЛИ В ЦЕННОСТИ, В КОИТО ВЕЧЕ САМО ГЛУПАЦИТЕ ВЯРВАТ.
цитирай
34. анонимен - ан.32,
26.05.2011 23:00
за да се регистрира партия в БГ се искат 50000лв.
цитирай
35. chara - Да си дойдем на думата! "Най-обичам" така анонимно, злобничко и с лични атаки!
26.05.2011 23:04
анонимен написа:
поредната тъпа завистлива статия срещу ГЕРБ - нищо ново на хоризонта
аз мога да напиша 10 пъти по толкова за която и да било друга партия, ДПС, БСП, НДСВ СК....и какво следва от това? най-лесно е да плюеш, да отричаш, да охулваш
а като си толкова кадърна и умна, що не направиш партия, да излезеш с програма и цели, да се явиш на избори, да спечелиш....но не можеш, защото не ти стиска, защото си проста пръчка, ноо....да лаеш , това ти се отдава


Ако имате аргументи, споделете ги.
Аз каквото имах да казвам, съм го казала!
цитирай
36. chara - jim101 Не мога да не се съглася ...
26.05.2011 23:06
Макар да ми се ще да е по-различно!
:)
цитирай
37. eleonoraknyazheva - Накрая пак
27.05.2011 00:06
ще стане : Спасяването на давещите се, е дело на самите давещи се.
Около мен в махалата всички, които все още живеят в къщи от времената на СОЦ-а, са си сложили по един слънчев панел (батерия) на покривите...Чудя се и аз ли да взема да си сложа един, на балкона на панелката.
цитирай
38. penchoan - Добрата новина е, че както ГЕРБ, ...
27.05.2011 00:08
Добрата новина е, че както ГЕРБ, така и ЕС вече се клатят. След Гърция, Исландия, Испания, Белгия, Португалия и други кандидати за фалит, ще се срути картонената кула на ЕС. Така че пактът за стабилност или за нестабилност е почти без значение. ГЕРБ ще устискат с голям зор до изборите, но след тях идва зима и край на управлението им.
цитирай
39. анонимен - Добрата новина е, че както ГЕРБ, ...
27.05.2011 01:31
penchoan написа:
Добрата новина е, че както ГЕРБ, така и ЕС вече се клатят.

то и мъдете на коча се клатят, ама не падат.
това за края на ГЕРБ го слушаме отдавна, първо до зимата нямаше да изкарат, после до пролетта, после до лятото, после до есента
иска ви се, ама няма :)
ГЕРБ ще си изкара мандата, че и следващия
цитирай
40. анонимен - мдаа, много некадърни Кутевите ...
27.05.2011 01:38
мдаа, много некадърни Кутевите плювачи, все едно и също повтарят
а Бойко ще си изкара мандата, че и следващ ще има, защото народа вече поумня
виждаме кой работи и кой мъти водата
цитирай
41. анонимен - Някои хора мислят със задника си.
27.05.2011 02:37
14. mt46 - Не помня такова у-правление -
26.05 17:19
което за 2 г. да е направило толкова гафове!... Което да е толкова нагло, грабителско, антисоциално, антинародно...Което така безмилостно да погазва, да потиска народа /си/... Стана "и от турско по-лошо"!...

Човек с мозък не може да напише това. Ами Луканов, Виденов, Беров и Станишев?
Тук май гаргата се е репродуцирал в 20 грачещи елемента. Едва сега имаме нормален премиер след комунистическите мекерета.
Единствено за АЕЦ - белене са справедливи критиките. Трябва да бягаме надалеч от адското изчадие Русия.
цитирай
42. анонимен - И без ЕС В ОНД ли ще идем?
27.05.2011 02:44
penchoan написа:
Добрата новина е, че както ГЕРБ, така и ЕС вече се клатят. След Гърция, Исландия, Испания, Белгия, Португалия и други кандидати за фалит, ще се срути картонената кула на ЕС. Така че пактът за стабилност или за нестабилност е почти без значение. ГЕРБ ще устискат с голям зор до изборите, но след тях идва зима и край на управлението им.


Или с единствената комунистическа тирания в Европа Беларус? Тоя ако не е русофил и комунист, няма какъв да е.
цитирай
43. andrei - Дали ще го наречем Тиква,Рапон или Главанак,
27.05.2011 07:29
има ли значение,щом е тъпак и БЪРДОКВА!
цитирай
44. mt46 - Аноним-ник 41,
27.05.2011 07:43
помня цялата история /истерия/ на прехода... Всички се пръкнаха изпод полата на БКП... Достойни демократи като П. Дертлиев, М. Дренчев... бяха деликатно отстранени... Да, и при другите не беше добре... Но никой не си е позволявал 2 г. да замрази заплати, пенсии... Да "рита топка" с митни-чари, да слага чадър над Мишо Бирата, да праща гражданите да си ходят на село и да садят картофи...
До ок3223 - не съм русофоб, а българофил... След 20 г. народът ни ще се е стопил наполовина - и няма да има нужда от ни от АЕЦ, ни от ток...
цитирай
45. chara - До Анонимните Е, щом е толкова прекрасно управлението на ГЕРБ,
27.05.2011 08:49
поради що не го защитавате с имената си?
цитирай
46. brand - Браво!
27.05.2011 09:27
Наистина достойна статия.
Крайно време е да се назовават нещата с истинските имена - т.е. с резултата от делата ни - независимо дали човека е обикновен или политик, особено това важи за политиците. Свърши времето на "поемане на отговорност" на думи, на тези избори всеки мъдро трябва за се определи какво иска и към какво се стреми. Това е най-главната задача стояща пред тази част от поколението на България на чиито гръб българските политици натрупаха трудов стаж и се учеха на "политика". Не е необходимо да се караме по форумите за "имиджа" на някоя партия или политик, крайно време е да помислим за себе си - Какво Получихме и Какво искаме да получим ... Пожелавам на всички дискутиращи да преосмислят Жизнената си стратегия, да отсеем тези, които наистина искат да направят нещо добро за Българската нация.

http://karierna-investicya.blogspot.com/

цитирай
47. анонимен - Поздрави, Чара!
27.05.2011 09:55
Лошото в нашата ситуация е, че трябва да избираме между лошо и по-лошо. Все пак смятам, че ГЕРБ е доста по-положително явление от предните три.
цитирай
48. georgimarinov - На всички защитници на бащицата ББ и ...
27.05.2011 09:56
На всички защитници на бащицата ББ и отрочето му ГЕРБ препоръчвам да прочетат на къде са ни повели според последния излязъл на яви доклад на Уоролик. ще го намерите в блога ми.
цитирай
49. hamstera - поради що не го защитавате с имената ...
27.05.2011 09:58
chara написа:
поради що не го защитавате с имената си?

Поради комунистическата си идентичност! Такива са всичките - помолни, лъжливи и лицемерни! Същите качества съотнасям и за цялото управление на Боката!
Друго се питам, тоя народ още ли не е разбрал, че го лъжат 20 години? Номенклатурчиците са си все същите и все са на кяр, за сметка на народа.
Драга Чара, статията е написана много добре - подравявам те! Някъде и з горните кометари прочетох въпрос към теб, защо не създадеш партия и не се пробваш политиката... Е вЕрвай ми, изсмях се! Революциите не се правят с партии а с лидери! Има такива, аз лично познавам поне трима души, които са способни да закрепят България и ще го направят с желание и от душа. Проблемът е там, че заради комунистическата сган, същите млади и пробивни хора не могат да излязат на "сцената". Народа продължава да пее за партии и харизматични личности и зяпайки с отворена уста пропуска, качествените и можещите. Ето за това ти и много като теб, не желаят да се включат в политиката. Политика вече стана мръсна дума, а у нас политика = мафия!
цитирай
50. chara - katana За съжаление си мисля, че ние никога не сме избирали!
27.05.2011 10:03
Нима да избираш някого, който друг вече е избрал по неясно какви правила е избор?
Защо "избрахме" Даниел Георгиев, Емил Димитров, Лъчезар Иванов, Цецка Цачева, Искра Фидосова или пък преди Жоро Тъпото, Васил Михайлов - Нубиеца, неупоменатите политически "звезди" да се считат изброени.
Кой здрав разум би ги избрал?
цитирай
51. chara - hamstera И аз познавам хора, които притежават експертиза, воля и
27.05.2011 10:27
желание да променят нещата.
Но те уверявам, че няма съществуваща партия, която да ги заслужава!

Докато в политиката, администрацията и прочие, попадат хора с автобиографии, а не хора с биографии - така ще е!
За съжаление ...
цитирай
52. анонимен - Васко го познавах лично. :-))) Не беше тъп. Приложиха му т.н. "тролене"
27.05.2011 10:45
chara написа:
Нима да избираш някого, който друг вече е избрал по неясно какви правила е избор?
Защо "избрахме" Даниел Георгиев, Емил Димитров, Лъчезар Иванов, Цецка Цачева, Искра Фидосова или пък преди Жоро Тъпото, Васил Михайлов - Нубиеца, неупоменатите политически "звезди" да се считат изброени.
Кой здрав разум би ги избрал?

Абе, ат край време приказвам, че една група от 5000-6000 души трябва да бъдат прибрани в някой стадион и да ги питат, разпитват. Пък после нека съдят прибралия ги за нарушение на човешки права.
цитирай
53. pontis - chara,
27.05.2011 10:53
сред целия шум наоколо, остават няколко разпознаваеми гласове. В този смисъл и за пореден път, най-искреното ми уважение. За това, че продължаваш.
цитирай
54. анонимен - Някога един генерал е произнесъл следните думи
27.05.2011 11:16
"Майка България не се нуждае от воиннопленници". Казал го е, след като е видял едни издевателства над едни българи. Същият той е опердашил едни братя в Добруджа.
ген. Колев
цитирай
55. анонимен - Катана, знаеш много добре, че дълги ...
27.05.2011 11:29
Катана, знаеш много добре, че дълги години историческата гилдия приемаше този факт за по-страшен от ерес!

Но нека направим един друг разрез на предстоящите събития през есента - всчки са се точат за избори. Гацо Бацовият коментар беше по-просташки и циничен, но и по-обективен. В същото време, не дай Боже, да ни сполети някое по-мащабно бедствие или авария. Никой, ама никой от тъй наречения ни "политически елит", бил той бивш или настоящ, и идея си няма как ще се реагира и какво ще се прави, ако нещо се случи. И не му и пука!
Край на коментара.
цитирай
56. gothic - Превръщането на грозното пате в ...
27.05.2011 11:33
Превръщането на грозното пате в лебед ли? Ами причината е в раздаваните под масата карти. Наричани благозвучно комисионни. Един юнак родом от Сирищник си оправи живота по този начин. Роденият в Банкя да не е по-глупав?
цитирай
57. hamstera - желание да променят нещата. Но те ...
27.05.2011 11:33
chara написа:
желание да променят нещата.
Но те уверявам, че няма съществуваща партия, която да ги заслужава!

Докато в политиката, администрацията и прочие, попадат хора с автобиографии, а не хора с биографии - така ще е!
За съжаление ...

Точно това ми беше мисълта - тоз народ да вземе да спре да мисли за партии, а за хора. Ако десет кадърни люде примерно, успеят да спечелят доверие, да се направи партия или сдружение е най-лесно!
Трябва да се азбравят старите кучета. Като дойдат нови - да бъдат проверени от към минало - никаква партийна принадлежност, връзки с ДС и познанства с мафията! Новите лица трябва да са борбени, готови да дадат силите си за Родината и най-вече честни! Чакам ги, мамка муууууу! Виждам ги, но ги мачкат...
цитирай
58. анонимен - Четейки коментар 58 ми изплува Б...
27.05.2011 11:51
Четейки коментар 58 ми изплува Ботевото:
"... Ти го чакаш да се роди,
а аз викам - умряло е!
Що е то? Патриотизмът на дядо владика!..."

А у нас владици бол!
цитирай
59. mikino - Четейки коментар 58 ми изплува Б...
27.05.2011 12:15
анонимен написа:
Четейки коментар 58 ми изплува Ботевото:
"... Ти го чакаш да се роди,
а аз викам - умряло е!
Що е то? Патриотизмът на дядо владика!..."

А у нас владици бол!

Въпросът е да отсеем, кои са истинскита, защото лъжливите с лопата да ги ринеш!
цитирай
60. анонимен - Тези дни с децата прочетохме &qu...
27.05.2011 12:35
Тези дни с децата прочетохме "Джелсомино в страната на лъжците" от Джани Родари. Като малък съм я чел, но не я помнех. Добре, че от пиар изяви някои хора не им остава време да четат. Иначе тази книга щеше да бъде арестувана показно поради удивителната прилика на краля-пират Джакомоне I с действително лице на власт. А може би тексът трябва да се изучава в училище, защото това е история, която постоянно се случва някъде по света, но все по-рядко се намира някой като Джелсомино, който да може с гласа си да обедини хората и да ги накара да забравят страха си. Е на сегашния крал времето му изтича, но всички които преживяват или са преживявали от власта отдавна за забравили да казват истината.
Накъде вървим тогава?
Бъдещето не е в нас, а в нашите деца и възпитанието, което им даваме въпреки средата, в която живеем. Да сеем в душите им любов.
България е една плодородна земя, която заслужава по-добри времена и по-образован и мислещ народ!
цитирай
61. pukamuli - По Татово бях безпартиен..
27.05.2011 12:52
...но последните двадесетина години,определено ме тласкат към марксистко-ленинските разсъждения!Изключвам хардлайнерските,но социалноикономическите нямат аналог,като хуманност!
цитирай
62. chara - hamstera Това няма как да се случи!
27.05.2011 12:54
"тоз народ да вземе да спре да мисли за партии, а за хора"

Ако от сутрин до мрак от всички електронни и печатни медии те зомбират с една мантра "зали и магистрали" , внушавайки индиректно, че асфалтът е номер едно, а хората ... да стискат зъбки още 2, 3 , 5 години и да чакат ...

Писала съм го и преди, пак ще го напиша. Магистралите са хубаво нещо, но само когато не са за сметка на всичко останало. Това първо.
Второ. Магистралите могат да бъдат достойнство на територията. Хората са достойнството на държавата.
Мислех си, че това е елементарна истина. Уви!!! Пък знам ли ... може и да е заблуда ...
цитирай
63. chara - gothic На тези "юнаци " дали пък няма да им преседне ...
27.05.2011 12:57
:)
цитирай
64. chara - Перфектно казано!
27.05.2011 12:59
harta написа:
Уважаема chara,
Мисля че днес часовниковия механизъм на Бърджес е заменен с компютърна конфигурация от завода за полупроводници в Правец. Архаичното навиване на пружината е заменено от дистанционно подавани по мрежата команди.


:)
цитирай
65. borjanmljakov - Не е лесно да се добави нещо по въпрос,
27.05.2011 13:21
промислен вече от мощния аналитичен ум на блогера цхара.
цитирай
66. анонимен - Борисов е най-страхотния премиер ...
27.05.2011 14:54
Борисов е най-страхотния премиер не само в България, но и в Европа. Няма друг като него да съчетава толкова качества: честен, патриот, умен, страхотен изказ /винаги печели словесните си двубой с противниците си/, говори ясно и точно по темата, винаги с цифри и аргументи и винаги ги поставя на място, само с няколко изречения. Не е надут, не се големее, много е земен, с чувство за хумор. Държи се с хората много искрено и приятелски. Само за 1,5 направи толкова много за БГ във вътрешен и международен план
цитирай
67. haralanov - И още нещо...
27.05.2011 15:43
Посланик на велика сила определя настоящия ни премиер като престъпник с непредсказуемо поведение. Ако сме нормална страна, вече трябва да се е случило едно от двете: оставка на престъпника или опровержение на изнесената информация. Вместо това българските медии мълчат, сякаш не се е случило нищо.
цитирай
68. анонимен - Ти само за Герб,
27.05.2011 18:00
Бойко Борисов ли можеш да пишеш? Дай нещо за Костов, за Станишев, за големите разбойници?
цитирай
69. анонимен - Не ми се мисли, ако стане нещо.... Не дай Боже!
27.05.2011 18:23
анонимен написа:
Катана, знаеш много добре, че дълги години историческата гилдия приемаше този факт за по-страшен от ерес!

Но нека направим един друг разрез на предстоящите събития през есента - всчки са се точат за избори. Гацо Бацовият коментар беше по-просташки и циничен, но и по-обективен. В същото време, не дай Боже, да ни сполети някое по-мащабно бедствие или авария. Никой, ама никой от тъй наречения ни "политически елит", бил той бивш или настоящ, и идея си няма как ще се реагира и какво ще се прави, ако нещо се случи. И не му и пука!
Край на коментара.

цитирай
70. анонимен - Не е така, както си мислиш. Всяка социалноикономическа система, която е базирана
27.05.2011 18:26
pukamuli написа:
...но последните двадесетина години,определено ме тласкат към марксистко-ленинските разсъждения!Изключвам хардлайнерските,но социалноикономическите нямат аналог,като хуманност!

на Марсковата идеология стига до диктатура.
цитирай
71. chara - Грешите! Вижте статиите , писани през 2007 - 2008 в началото на блога!
27.05.2011 23:51
анонимен написа:
Ти само за ГЕРБ, Бойко Борисов ли можеш да пишеш? Дай нещо за Костов, за Станишев, за големите разбойници?


:)
цитирай
72. ok3223 - Лекетата са на работа
28.05.2011 07:46
Тук някой трие избирателно неугодните на гербермафията изказвания.Не 1 и 2-десетки.
Най-интересните и мотивирани изказвания.
Хакери,или админите на блога.Чара не е ...
До анонимите лекета,наети за служебна защита на ББ и ГЕРБ.
Костов е ясен на всички и днес е "мъртва душа".
Не виждам С.Станишев(макар да не ми е по сърце) в какво може да бъде упрекван.Направи,каквото можа,честно и почтено.
Не откраднал нищо.
Не е милиионер и притежател на замък,като Боко Б.
Метресата му не е спестила от закуски за петилетка 170 милиона.
Не е бил мафиот,нито производител и разпространител на дроги.
Не е бил личен телохранител и доверено лице на двама от най-печените политически мошеници в новата ни политическа история. Какъвто беше Боко Б на Тодор Живков и Симо Кобурготски.
Не е продал"Кремикавци" за 1 долар.
Натресоха му властта с мандата на ДПС,друг вариант нямаше.Подпиран от ДПС и изнудван от Кобурга и Доган,и винаги в служебно малцинство.Без да е бил на стаж при Живков и Кобуга,както се хвали Боко Б.
УСПЯ ЗАЕДНО С ТАКИВА КАТО НЕГО.
Да съживи икономиката на Бг,като тя направи за 4 год.голям скок напред и нагоре.Цфрите го доказват.
Намали безработицата под 10%.
Увеличиха се заплатите.
Пенсиите бяха увеличении с над 60%.
Откри четри магистралки, всяка от която бе по дълга от "Люлин".
Без бомбастични изцепки и аларми напразни.
Остави фиксален резерв от над 8 милиарда.
Не се е въртял като турски дервиш,като Боко Б.
Днеска казва едно,утре друго.
Каквото е казвал,казано е.
Беше новак в занаята.Като такъв се справи добре.
В сравнение с Боко Б.-10 пъти по-добре.
Не е БИЛ малоумник да казва,че е всьо в Бг,
ПО 100 ПЪТИ НА ДЕН ДА ПОВТАРЯ ПАПАГАЛСКИ АЗ И АЗ, за смях на
нормалните хора.
Сбирщината ГЕРБ,събрала боклука от всички партии и финансирана от бизнесмафията и ОЛИГАРСИ,триково и с ПР акции,с бомбастични лъжи награби
властта,зомбира народа.СЕГА ОЛЕЛЕ.КАКВОТО си ПОСТЕЛЕШ(избрал) НА НЕГО ЛЯГАШ.
НИКОЙ НЕ НИЕ ВИНОВЕН,нали! хох
цитирай
73. анонимен - Подобно нагло поведение към гражданите НИКОЙ премиер не си беше позволявал:
29.05.2011 00:49
Бойко Борисов стана по рязък след като местен земеделец го провокира с въпроса "Хубаво е, че строите пътища г-н премиер, но дали ще има кой да ходи и кара по тях".

"Що за глупост, ходете си тогава по тези пътища с магарето. Да не би да сте избягали досега като нямате пътища.

http://www.ekipnews.com/news/bulgaria/vytreshna_politika/premieryt_obeshta_za_tri_godini_da_vyrne_bylgarite_ot_chuzhbina/108556/

цитирай
74. pomiqrat - Единствения интелигентен човек в ...
29.05.2011 11:30
Единствения интелигентен човек в цялто правителство е министир Росен Плевленлиев. С един умен човек нямам как да се случи нещо хубаво.
цитирай
75. born - Относно доктрините на ББ
30.05.2011 21:00
Имам чувството, че терминът "доктрина" в случая трябва да се приравнява с "ентропия" /хаос/ в интердисциплинарния му смисъл. Има ли досега ББ някаква последователност в оценките на събитията и перспективите ? Лашкане в противоположни направления по почти всеки възникнал проблем. Дано се премести в президентството. Там ще бъде с по-малко властови правомощия и повече егоцентрични възможности.
цитирай
76. lado - Бедния народ: "Боко, само ти ...
01.06.2011 22:02
Бедния народ: "Боко, само ти ни остана"!
цитирай
77. kostadin - Световната финансова система е ...
03.06.2011 22:19
Световната финансова система е помпа която изсмуква голяма част от живота на хората.Дали хората могат да променят това?Хилядолетията за сега не са дали положителен отговор,а става все по лошо-дедите ни са работели и са изхранвали многобройна челяд -явно не са ги крали толкова много Сега дъжници стават и неродените още деца
цитирай
78. ujcmd - Въпроси относно EURO PLUS
19.06.2011 17:51
Първо -
В статията ти пишеш че, членската ни такса в този пакт е 6,1 млрд Евро.
От къде намери тази цифра? Какъв е източника ти?
Аз лично се поразрових в интернет и не намерих информация за това.
Намерих обаче, че таксата на Германия е 22 млрд Евро. В тази връзка наща такса да е 6,1 млрд Евро ми звучи като научна фантастика!
(Меркел също иска по-дълъг период за изплащането на германския дял. Няма нищо лошо в това.)

Второ-
Знаеш ли какви са идеита на пакта?
Една от идеите е: Всяка държава се задължава да представи пакет от мерки, които ще приедприеме в идните 12 месеца. Мерките трябва да правят държавата по конкурентно способна (например). Остават ни още 9 месеца изпълним да реализираме реално марките, които сме си избрали. След 9 месеца идва ЕК и гледа дали резултати да налице.
По-добре ли щише да бъде, да не бяхме в пакта и администрацията и държавните служители да люпят семки? Сега ще са задължени всяка година да се поизпотят за заплатите си!

Друга идея е: никоя от държавите членки не може да прави големи промени във фискалната си политика, без консултация с другите държави в пакта. Това значи, че български политици ще имат глас за фискалната политика на Германия например. Този пакт ни дава правото да имаме мнени в Европа по много, ама много важни въпроси!

Влизането ни в този пакт беше абсолютно задължително.
Браво но ГЕРБ!
цитирай
79. penchoan - Отпред - морето отзад - ТКЗС-то ...
19.06.2011 19:23
neprosvet написа:
Отпред - морето
отзад - ТКЗС-то ", беше казал Р.Ралин.
Сега сме изправени пред друга дилема между ЕС и Русия! Както и да ги подредим все сме в средата, все сме в безисходица!? Докога така? Някой вижда ли изход?


Средата е спасение, а не безизходица. Не ни трябва нито ЕС, нито Русия. Норвегия не е член на ЕС и все повече нейни граждани не желаят да влизат там. Неутралните страни винаги са печелили. Вече дори се появи партия с предложение за референдум за излизане от ЕС. Това не е толкова важно, ЕС сам ще се разпадне до 1 година. Много по-важно е излизане от НАТО, който е терористична организация - най-голямата заплаха за националната ни сигурност, докато не е станало прекалено късно.
цитирай
80. chara - ujcmd Прав си! Няма официално инфо! Нито на страницата на МС, нито на страницата
19.06.2011 20:22
на МФ, нито на БНБ!
Затова чети тук:
http://www.livebiz.bg/blogs/s/1306389290
и тук:
http://www.businessweek.bg/news.php?category=1&id=5647

Що се отнася до идеите за конкурентноспособност, няма проблем!
Справка: Доктрините Борисов - картоф и овчар!
Супер са! Като за матриЯла!
Да видим как ще се харесат на ЕС!
:)

Щото там говорят за други неща ... съвсем, ама съвсем други. Все едно сме в различни Вселени!
цитирай
81. solinvictus - В момента в Испания се събуждат за ...
21.06.2011 23:12
В момента в Испания се събуждат за движение в което да няма политици щото им писна на крадците от ляво и отдясно да ги грабят и лъжат.Оня ден бяха излезнали 35 000 души и интересното е ,че не допуснаха нито един агент провокатор и не се сбиха!
Сега и грците разбраха ,че ги са ги управлявали две крадливи фамилии близо 20 30 години и са ги завлекли с 300 000 000 000 евра ....... мадре мия пор Диос!!!

Та нашите камунисти са като детска играчка пред тия!
Бат Бойко ги е стегнал щом се оплакват и то администрацията ,значи е добре!
хехехехе
цитирай
82. ok3223 - . ujcmd - Въпроси относно EURO PLUS
22.06.2011 08:17
Когато задаваш въпроси,на които си приготвил "отговори" г-не,се налага да почете човек.
ЕТО ДВЕ СТАТИИ ОТ"БЛОГЪТ ПО ИКОНОМИКА" НА Г.Ангелов,старши икономист в ИПИ.
"FSM или как обещахме 6.1 евро на Еврозоната"
от 28 март 2011год. и
"Разширяването на Еврозоната:Поглед от към България"
също от март 2011год.
Таам ше видиш и разбереш как и защо,по кои закони на неправото България през следващите 20-на год.ще трябва да даде 6.1 милиарда като начало,за да спасява от фалити най-богатите в ЕС страни,като Белгия,Ирландия,Испаниия, Италия и пр.които са на ръба на фалита.А това е около 1000 лв.на човек За всеки българин в помощ на потъващите.
Как ние при нищожно участие от 0.06% в общия дълг на ЕС, ще трябва да отделяме по 17% от БВП, докато
Люксмбург, при 0.06% като нас само 2.8% от БВП, а
Полша при-1.9% само 2.6% от БВП;
Италия при 20.22% само 0.6%;
Франция при 17.8% сомо 0.8%- БВП и тн.
се така са подредени.
Щели да ни питат от Германи и Италия,от ЕС за фиксалната политика.
Смешки.Колкото ни питат сега.
Имало идеи.
Абе несретнико.В света идеи милион.
Добрите са малко,още по-малко са тези,които магат да ги разпознаят и приложат.
В ТОВА Е ПРОБЛЕМА НА СВЕТА.
НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА В ЕС ДА НАЛИВА ПАРИ И СПАСЯВА БОГАТИТЕ. БНБ, МФ, ИПИ и много икономистибяха против влизането в пакта при тези условия.
БОЙКО Б.ОТЪРЧА И ПОДПИСА ПАКТА.Докато страни като Словакия, Унгария и др.не го подписаха.НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ЗАДЪЛЖИ.
Люпенето на семке и поритет на такива като теб,които решават държавни проблеми и се изказват без да ги ПОЗНАВАТ И разбират,като шампион в тази дисциплина е д-р Боко Б.
И сега на книга и по-закон,с куп пакети от мерки и теглилки,от Брюксел задължаваТ страните от ЕС да играят по правилата.Но никой не може да ги наложи,и за това половината са пред фалит,и живеят добре на кредит,като САЩ,който при държван дълг от 40 трилиона долара,си свирка и учи другите как се живее от аванта.
Д-Р Б.Б ИЗВЪРШИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРЕД БГ, КАТО ПОДПИСА ТОЗИ АКТ.
цитирай
83. ujcmd - До ok3223
22.06.2011 19:27
Приятелю,
няколко неща -
1. Абстрахирай се от това, че не харесваш Бойко
2. България изнася най-много за Гърция - 9.8% от целия износ. Гърция не трябва да фалира!
3. Огромна част от кредитирането в България идва от гръцки банки /ОББ, Постбанк, Пиреус, Алфа банк/. Гърция не трябва да фалира!
4. Българският лев е вързан с еврото. Еврото не трябва да пада.
5. Прочети статията ми -
http://ujcmd.blog.bg/politika/2011/06/22/.768399
6. Съгласен съм че България трябва да си издейства по-малка вноска в спасителния фонд от тези 6,1 млрд. Евро. НС още не е ратифицирало документа, така че не е късно!

Не гледай само повърхтността. Нещата са по-дълбоки.
Влизането в пакта е единственото логично решение.
цитирай
84. penchoan - Пактът за стабилност е капан за н...
22.06.2011 21:02
Пактът за стабилност е капан за наивници. Целта на пакта е, когато има кризисни моменти в икономиката. тежестта да се поема от голямата част от населението - работещи и пенсионери, а не от олигархията. Техните печалби трябва да остават недосегаеми за което и да е правителство.
А би трябвало да е обратно - заплатите и пенсиите да са гарантирани, а при криза да се намаляват баснословните печалби на олигарсите.
цитирай
85. rumyana88 - Къде са работните места?
25.09.2012 12:00
Може да се е увеличила безработицата при новото правителство,но средната заплата в сръбско издателство е 800евро,а в БГ до 800лева трудно стига. Тоест 1ин работещ може да издържа цялото семейство,стоките от първа необходимост на пазара в Ниш са по-евтини поне с 1ин лев спрямо БГ.В Сърбия при Борис Тадич чуждестранни инвестиции са в Сърбия и защо никой не ги привлича да дойдат в България?
Например в Ниш : Август 2011Г.-Завод за авточасти-"Леони",до края на годината 3 хипермаркета.От 2012г. още един хипермаркет, от февруари завод за леки сплави-гаражни и портални врати , фабрика за компост , от март още един завод за авточасти-"Леони", от април турска фирма е изгражда завод за алуминй ,който ще изнася индустриални продукти на руския пазар , на 16.04.2012 г. отвори нов завод на „Фиат” до този на „Застава” в Крагуевац-инвестиция в размер на 1млрд. Евро , след Великден южно-корейските фирми „Шинвони” и „Юра” са открили нови заводи като към тях ще се присъедини и трета корейска компания , отново през април 2012 г. италианската фирма „Калеаро” е отворила фарика за навигационни систими по лиценз на немска фирма и т.н.
Можете ли да проучите?
Същевременно най-голямата инвестиция в България за същия период, която дори не е „на зелено” е концесията на „Софийска вода”.
Днес стартовата заплата на сръпски шофьор на цистерна/5дни работи,5дни почива/е 60000динара или 520евро.
Стоките от първа необходимост на пазара в Ниш са по-евтини поне с 1ин лев спрямо София,защото субсидията на декар-земя е 14евро.
Джузепе Калеаро от„Калеаро-Холдинг”при откриванетона фарика за навигационни систими по лиценз на"Телефункен"в Ниш каза"Сърбия е най-доброто място за технологични инвестиции в региона"
В световно неизвестната Сурдолица има 6 работещи завода. За2012г. инвестиции в:Рафинерия Панчево за първите 6месеца има 548млн. евро,Рафинерия Смедерево инвестиции-250млн.долара.Рафинерия Београд инвестиции15,38млн.евро на българските"Evropetroleum"и4,62млн.евро на Приста Оил. Инвестиции на Газпром -Сърбия за 2012г 248млн.евро.
Нови инвестиции има и в Аранджеловац,Крушевац,около Београд,в Войводина и т.н.
След военни конфликти с Босна,Хърватска,Косово и бомбандировки на Нато те са в по-добро положение-икономическо од нас. Всеки жител на Косово и Метохия получава по още една заплата и/или пенсия отгоре за да не си продава имотите на Шиптарите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6424013
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031