Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
10.11.2010 09:33 - ВИЕ ПОДПИСАХТЕ ТОВА, ГОСПОДИН ПРЕМИЕР
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 29735 Коментари: 66 Гласове:
136


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Думите отлитат, написаното остава!* И подписаното – също! Още повече, когато подписващият е не кой да е, а Премиера на страната. Подписът му придава на купища изписана хартия, статут на официален документ с всички произтичащи от това ангажименти, отговорности и очаквания. Когато е поставен под Доклада по проекта за Закона за Държавния бюджет на България, той следва да гарантира безкомпромисна точност, експертност и достоверност на документа, събиращ във фокус интереса на обществото, доколкото задава рамка на възможности и невъзможности за година напред.      Четейки Приложение 1 към Доклада по проекта на ЗДБ на РБ за 2011г , представляваща Бюджет по отговорности, в т. 2. Бюджет на Министерски съвет (стр. 76) се натъкнах на следната фамозна обосновка:   
 
     “Мисията на Министерски съвет е да осъществява резултатно изпълнение на националните политики, с които България да бъде конкурентноспособна страна членка на ЕС с постоянно повишаване качеството на живот.      През 2011 ще продължи работата по създаването на единна организационна култура, която да отразява ценностите, стила, навиците, психологическите нужди и проблеми на администрацията, базирана на мотивирани, лоялни и професионално подготвени служители. Посредством изпълнението на националните политики се цели България да стане страна със силна конкурентноспособна икономика и устойчив икономически растеж, със стабилни и високи доходи на населението, с модерна инфраструктура, страна с високо качество на здравните, социалните и образователните услуги, инвестираща в наука и технологии и квалифицирана работна сила.”
     От така написания текст за мен е ясно (дано да греша!!!), че Министерски съвет през следващата година ще имитира някаква работа, защото не ми е известно до сега правителството на ГЕРБ да е обявило, мотивирало или поне очертало национална политика в някаква област. Ние знаем, че предстои “разтърсваща” реформа на образованието, както и някакви реформи на пенсионната и осигурителната системи, също и в здравеопазването. Индустрията, промишлеността – няма и намек за приоритети. За енергетиката - стратегически отрасъл, свързан с националната сигурност, има проект на стратегия, но е достатъчно да се проследи позицията на правителството за АЕЦ “Белене”, за да стане ясно защо има проект, а няма политика.        Що се отнася до “постоянното повишаване на качеството на живот”, на фона на убийствените статистики и тенденции от 2007 г насам, поставящи ни на последните места между страните членки на ЕС по този показател, написаното звучи цинично и не знам защо напомня за отминали и не толкова далечни времена, когато решенията на форумите на Партията бяха все в “в името на човека” и за “задоволяване на все по-нарастващите нужди на трудещите се”.      “Черешката на тортата” във всичко цитирано обаче е продължаването на “работата по създаването на единна организационна култура, която да отразява ценностите, стила, навиците, психологическите нужди и проблеми на администрацията”. Култовата фраза се появява за пръв път в проекта за бюджет за 2011 г. В бюджетите до 2000 година такъв “бисер” – няма! Т.е. тя е продукт на екипите на Дянков и на Борисов. Аз не разбирам защо “психологическите нужди”, “проблеми” и “навици” на администрацията имат място в аргументиране на разходите на Министерски съвет. Допускам, че Симеон Дяков не би могъл да даде смислен отговор, как фразата е попаднала там. За Бойко Борисов съм сигурна.      Лъжата е красноречива, а истината проста! В потвърждение на максимата е и казаното от Премиера по време на обсъждане на проекта за държавен бюджет на заседание на МС:      “БОЙКО БОРИСОВ: Толкова пари има – толкова пари разпределяме. Стягате се всички, разходи се намаляват, далеч сме от намалението на разходите, които още могат да се направят”. (Стенограма МС 29.09.10, Точка 59, Проект на Решение за одобряване проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2011 г.)      Казаното обезсмисля всичкото многословие и фалшиво красноречие, че дори и безумните аргументи в проекта за Бюджет 2011. Защо тогава го подписахте господин Премиер?!!    ---------------------
  • Verba volant, scripta manent
 

Текстът е публикуван на страниците на:

Позиции.нет
http://pozicii.net/2010/11/vie-podpisahte-tova-gospodin-premier/
Афера.бг
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=14739&Itemid=9
Кафене.нет
http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=14100572
Земеделско знаме.ком
http://zemedelskozname.com/BZNS/?p=1504
ЗонаБГ.инфо
http://zonabg.info/Focus.40_42/9495.article/


Тагове:   Бойко Борисов,


Гласувай:
136



1. divna8 - Красноречието е за литературата. . ...
10.11.2010 09:48
Красноречието е за литературата...
Документите изискват точен, кратък и максимално ясен израз,
без никакво наличие на двузначност... Този израз е... за бюджет за закупуване на локум, с който съседите подмамват туристите ни :))) Смея се, но ми е тъжно!

"“работата по създаването на единна организационна култура, която да отразява ценностите, стила, навиците, психологическите нужди и проблеми на администрацията”. "
цитирай
2. strannica - ...
10.11.2010 09:50
То може и да го няма в по-раншните бюджети, но...през декември 2009 се прави зала за фитнес в сградата на Министерство на финансите - само оборудването е към 60 000 лв. Вероятно - в помощ на “създаването на единна организационна култура, която да отразява ценностите, стила, навиците, психологическите нужди и проблеми на администрацията”. От кое перо от бюджета са взети парите? Насред криза! В страната не е останал повече нито един нерешен проблем, който изисква финансиране.
Ходенето на С.Дянков до Китай с едно девойче на държавни разноски сигурно и то е в този контекст.
Виц от соца:
"- Всичко в името на човека, всичко за благото на човека!
- Ние дори знаем кой е човека!"
За 20 години тези "човеци" много се нароиха.((
цитирай
3. chara - divna8 Аз си мислех, че при толкова администрация, все някой финално изчита
10.11.2010 09:58
текстовете!
Очевидно греша!
:(
цитирай
4. chara - strannica Това с "психологическите нужди" направо ме ... обезоръжи!
10.11.2010 10:00
:)
цитирай
5. bowman - Системата е болна ...
10.11.2010 10:02
..още от дъното, има промяна от това което се практикуваше с години.
Относно разпределянето на парите ,политиката да се харчат пари с които не разполагаш не е по-логична от това което се практикуваше практически десетилетия. Дали можеше да бъде по-добре, сигурно , но в страна в която да спънеш съседа в политиката е модус операнди на политиката по традиция мръсните душички никога няма да са самотни.
цитирай
6. andrei - От тикви-тиквена политика...
10.11.2010 10:08
Не станали ясно на всички,че това правителство е назначено да имитира управление и политики.Единствената цел е да се протака,колкото се може повече,докато се узакони напълно заграбеното и да си измият ръцете с давностни срокове.
цитирай
7. chara - bowman Що се отнася до харченето - през 2011 е заложено същото като през 2010,
10.11.2010 10:12
което ни обрича да останем в блатото на нищослучването!
Понеже тази година нищо не се случи - нито със здравеопазването, нито с образованието, нито пенсионната система.
За да се случи нещо, първо трябва да има визия затова какви искаме да бъдем, що за държава с какви приоритети. Като ги очертаем - да насочим там енергия и финанси. Понеже от този дебат политиците бягат, поне моето впечатление е такова, очевидно е, че трябва гражданите да го инициират. Иначе всички пари, които събират от нас и преразпределят чрез бюджета, ще потъват като вода в пясък. Безсмислено, безконтролно и нецелесъобразно.
цитирай
8. chara - andrei Днес си снизходителен към управляващите!
10.11.2010 10:15
Пиша го, защото аз политика от тях до момента в никакво направление не съм видяла.
Може и да пропускам нещо, даже добре би било да пропускам нещо, но като се замисля ...
Не, не съзирам политики!
цитирай
9. andrei - Чара,ако трябва да бъда конкретен и подробен
10.11.2010 10:31
за безумията на това "управление",ще трябва да напиша стотици страници.За това казвам че от тикви не може да се очаква нещо позитивно и градивно.Вари я,печи я тиквата си е тиква,както и от Главанак не се става министър-председател.Това е положението...
цитирай
10. chara - andrei Сигурна съм за страниците.
10.11.2010 10:34
Не съм си представяла, че посредствеността ще ни завладее до такава степен и до такива нива!!!
:(
цитирай
11. анонимен - Чара, ти от пожарникар какво очакваш?!!
10.11.2010 10:53
Виж му езика, който използва пред камерите ...
Ясно е всичко!
Поздрави!
Мира
цитирай
12. chara - до Мира Е, как какво - да гаси пожари!
10.11.2010 11:04
Шегувам се!
:)
цитирай
13. gkowachew - Прочетете някои интервюта
10.11.2010 11:05
от д-р Николай Михайлов- психиатър и богослов...И пак ще коментираме...:)))
цитирай
14. chara - gkowachew Коментирайте на воля!
10.11.2010 11:07
Няма проблем!
Що се отнася до д-р Михайлов - изчела съм доста неща!
С удоволствие при това, колкото и да са противоречиви мненията относно "диагнозите" му.
:)
цитирай
15. smani - chara
10.11.2010 12:13
Трябва вече да е ясно на всички българи, че първо ще строим и построим магистралите, за да има европейски вид Родината. След това е всичко останало.
Премиерът го заяви в прав текст при хубавото Цвети на четири очички. :)
А иначе всичко, което излиза от държавната администрация като писменост и култура е пълно с бисери и клишета, неизбежно е и не е за първи път.
цитирай
16. chara - smani Това за "европейския вид на Родината" го знам! От години!
10.11.2010 12:21
Ето ти пример: През 2009 г, за да има европейски вид град Правец (култов град!), общината похарчи 16 000 за ... пилони! Нови и лъскави! 9 броя. Не че там няма. Има!
Повече откъдето и да било другаде на човек от населението.
Същата тази година даде едва 1 600 лева за компютри за читалищата!
:)
Такива неща ...
цитирай
17. mamkamu - +
10.11.2010 13:21
Аз отдавна съм забелязал, че ГЕРБ ги бива по-скоро в думите, отколкото... в цифрите и това, за което пишеш е показателен пример.

Те бюджет ли правят или упражнение по безмислени словесни съчетания? Да се чуди човек, да се смее ли, да плаче ли :)

Неприятното е, че ни връщат към една забравена лексика от други времена. Новоговорът отново навлиза в обществения ни живот, ползвайки нови думи, но стари словосъчетания.
цитирай
18. nicodima - Много странно...
10.11.2010 13:27
Преглеждайки ЗДБ за 2010 г., търсейки данни за НЗОК, попаднах на една странна графа към програмите, субсидирани от бюджета към различните министерства. Наред с отявлени, субсидирани от държавата безумия, се мъдреше програма"Администрация" към всяко министерство, като за здравното тя беше 17 ,5 млн. Разбирам, че може би съм лаик, но ми се струва резонно да ни се обясни точка по точка този бюджет. А за финансирането на политическите партии - нищо не видях, а може би е така скатано някъде, че да не се намери от пръв поглед. по Закона за политическите партии и те се финансират от бюджета, т.е. - до голяма степен от нас, данъкоплатците.
цитирай
19. chara - mamkamu И аз си помислих за Оруел, новоговора и връщането към него!
10.11.2010 13:41
Министерство на Информацията, на Истината и т.н.
Това ще е ужасно!
Леле ...
цитирай
20. chara - nicodima Бюджетната субсидия за политическите партии е "скрита" тук:
10.11.2010 13:57
http://lex.bg/laws/ldoc/2135501352
чл. 27
:)
цитирай
21. nicodima - Значи - за 1 глас - 12 лв, ако трябва да сме по-конкретни.
10.11.2010 14:09
т.е. 20 млн за ГЕРБ, 9 млн. за БСП и близо 7,5 млн. за ДПС...
Да се чудиш защо не повишиха минималната работна заплата, що партиен апарат се изхранва от нас! Е, затова пък аз обичам цифрите ; )...
А за тази Програма "Администрация" знаеш ли нещо?
цитирай
22. lado - Защо тази фраза е подписана от Боко? ...
10.11.2010 14:47
Защо тази фраза е подписана от Боко? Прозвучало му е като приказките на Тато за развития социализъм. Или като Лопе де Вега...Имаше един виц на времето.


Субсидията беше 60 млн, в новия бюджет е 50 млн. лева. Около двайсет лв на глас беше преди.
цитирай
23. анонимен - ей тука сте събрани колкото за един ...
10.11.2010 14:54
ей тука сте събрани колкото за един министерски съвет, да ви дадем ли властта за 2 седмици? много е скучно по медиите в момента.
цитирай
24. anonymous1212 - Тази години ще има пари за "психологическите нужди" на нашата админстрация,
10.11.2010 15:00
а догодина, както върви ще трябват пари за "ПСИХИАТРИЧНИТЕ НУЖДИ И ПРОБЛЕМИ" на нашата бюрокрация!
цитирай
25. nicodima - До Ладо: 5% от минималната работна заплата на 1 действителен глас
10.11.2010 15:04
lado написа:
Защо тази фраза е подписана от Боко? Прозвучало му е като приказките на Тато за развития социализъм. Или като Лопе де Вега...Имаше един виц на времето.


Субсидията беше 60 млн, в новия бюджет е 50 млн. лева. Около двайсет лв на глас беше преди.


Видях цифра от 50 млн. в бюджета на НС, но предположих, че може и да не е за това... Горе-долу толкова излиза...
цитирай
26. fireball - Всичко е объркано в главите на тези ...
10.11.2010 16:17
Всичко е объркано в главите на тези хора! Министерски съвет и Мисия!!!! ЧЕ това да не е някаква организация или сдружение... Боже господи!! А надолу просто е пълен смях!!! Така се получава когато неграмотници копират от разни книжки, без точно да знаят кое какво означава!
цитирай
27. анонимен - ia po-vnimatelno s Premieryt, towa e 4ovek kato vsi4ki hora deto mogata da se nanormalni i inormalni
10.11.2010 16:29
abe on 4oweko e bolen wie na lyjec i dvuli4nik go izkarahte.
nevidite li 4e podpisva kakwoto mu dadyt, emi nemoje da 4ete, nemoje da shvane i nemoje da vzeme samostoiatelno resenie, no ne e boklik.
e, ne i sportist, ama ia kolko bivsi systezateli niakoi pokani za da si poigrae s tiah.
ima nesto destko w nego, nesto detisko, nesto mamino, i to dusica nosi i to iska da se gushka, ia gle vse cveta okolo nego-kato4eli e zavyrsilo botanika: Cwetelin4eto, Cwecanow, Cweca.....

miriasaite malko-she zeme da se izdue ot prejazdane i da se prysne. posle kilarite she ostanat bez onez 400 kaimeta i she zemat nas da ni iztepat...
цитирай
28. анонимен - Systemata bachka! ne e bolna
10.11.2010 16:31
Prosto raboti za svoite celi.... koi sme nie che da raboti za nas? q procetete : http://bgsviat.narod.ru/
цитирай
29. mikino - Нямам думи...
10.11.2010 16:56
Вече даже не мога и да се ядосвам! Не мога да асимилирам, как може някой икономически грамотен, да подпише такова нещо. Нито Бойкото нито оня михлюз финасовия министър имат понятие от икономика! Дори исказванията му на Дянковото са необосновани и нелогични!!!
Спи ли тоя народ, дрогира ли се кфо става вече не знам!!!! Ядосана съм!
цитирай
30. анонимен - kalcat ni cesyn i 4er piper na glavite...
10.11.2010 17:56
Samo da vnimavame da ne prokarat zdrava zdravna reforma, zastoto samo edna zdravo prokarana zdravna reforma moje da spomogne da bydat izlekuvani onezi EGNeta s Gerbalnata paraliza na mozycite, zastoto kogato zdravnata reforma gi podhvane zdravo te ste ozdraveiat i nali mojete da si predstavite kakwa pakost moje edno EGN, dow4era boleduvalo a ot dnes ozdravialo da si predstavite kakvi zolumi moje da sytvori..

s drugi dumi nikakwa zdrav zdravna reforma-iskame premier psihiceski bolen na granicata na shizofreniata, i MVrist ministyr s paranio4ni izrigvania- ina4e idat 4ervenite kuman4i ili sinite patladjani, se za kiopolo na vypros stva lelio Spasiike, kalcat ni cesyn i 4er piper na glavite...
цитирай
31. mun4o59 - Така е при ББ...
10.11.2010 18:01
Важното е да се чува сирената на пожарната кола. Пожара се разгаря, а нама вода за гасене. Важна е обаче сирената, за да се чува, че нещо се работи. Та всяка една реформа бързо става "ПРОФОРМА". Казвам го така, че да резбере и най-простия Пожарникар.
цитирай
32. chara - fireball Копи/пейст-а е много заразителен!
10.11.2010 19:27
И номерът "минава" не само пред МС, сигурно ще мине и в НС!
Като приемат закона за бюджета, ще ми е интересно това шармантно аргументиране дали ще си остане!
цитирай
33. chara - mikino Как така какво става - посредствеността е всепобеждаваща и
10.11.2010 19:28
всепоглъщаща!
За жалост!
цитирай
34. chara - mun4o59 Те пожарникарите, дали четат блогове?!!
10.11.2010 19:29
:)
цитирай
35. tomich - Поздравления за публикацията!
10.11.2010 20:08
Chara, прочетох два пъти твоя пост и не можах да повярвам на очите си! До там ли я докарахме, че в официални правителствени документи да се пишат абсолютни глупотерии! Не съм очаквал отговорни за съдбата на държавата управляващи от най-висок ранг да паднат толкова ниско в интелектуално отношение! Възмутен съм до степен да се изчервя до корените на косата ми от срам за тия хора като прочетох цитатите от Приложение1 към Доклада по проекта на ЗДБ на РБ за 2011г.
Подчертания от тебе със синьо техт от това приложение е връх на невежество, некомпетентност и спокойно може да влезе в Книгите на Гинес... Какво чета аз м....у
стара? Тезиси и лозунги на БСП, които красяха ТКЗС-та, ферми за крави, свине и други еднокопитни и двукопитни животни и говеда или документ за конкретнти цели и работа? За съжаление по всичко личи, че това е докумунт "Ала -бала", т.е. документ за "имитация на работа" . А от "единната организационна(?) култура" едва не получих инфаркт...Всичко това може да се обясни или с некадърност и непросветеност на този/тези, които са написали и редактирали Приложението, или с целенасочена обмислена тактика на протакане на решения и забатачване на нерешените проблеми, за да се печели време (наближават избори!). Във всички случаи обаче се питам дали Бойко Борисов автоматично е подписал поднесения му Доклад по проекта или е сложил подписа си в състояние на цугцванг?...
Тежки времена ни очакват...
цитирай
36. fireball - Ще я докараме още по-нататък! СЕга ...
10.11.2010 20:17
Ще я докараме още по-нататък! СЕга ме сразиха, като показаха как започват да разрушават рибарското селище край Варна и обяснението как "нямало луксозни имоти в България" - те били пренебрежимо малко!!!!!! В същото време угодническите медии не показаха и секунда от протеста на учените днес. Всъщност този комунистически трик на игноранса - щом не те показваме значи тебе те нема - е отдавна известен! С което натиска за ликвидиране на БАН намира своето обяснение - да няма просветени хора, които да забелязват и засичат подобни нонсенси в документите, които управляващите възнамеряват да нацвъкат през следващите години. Нека да останат само възторга от футболните изяви на Пожарникаря и суперменските бутафории на милиционера Цветанов!
цитирай
37. tera - chara,
10.11.2010 20:34
този лаф там не е случаен и не става дума за недоглеждане според мен.
Това витиевато изречение ми се струва, че дава възможност да се заложат и оправдаят всякакви разходи, свързани с "нуждите" на администрацията.

"създаването на единна организационна култура, която да отразява ценностите, стила, навиците, психологическите нужди и проблеми на администрацията, базирана на мотивирани, лоялни и професионално подготвени служители."

Мисля, че с това изречение могат да се оправдаят сума тийм-билдинзи, всякакъв род обучения, дори и басейни с джакузита, ако щеш! :)))
цитирай
38. osi4kata - чара, отново си на ниво :)
10.11.2010 21:02
винаги си била.

Обещанията и празните приказки са на световно ниво, мила. Както и лъжливите статистики. Не са само в България.

Чувала ли си го това - "Да го духат бедните"... За съжаление, може би само в България. бедните хора са умни. И се усещат. :)
цитирай
39. chara - tomich Не знам дали ще ми повярваш, но аз четох този текст многократно!
10.11.2010 22:03
Многократно!
И реших да го споделя в мрежата, защото всеки има право да знае! Пък после да мисли и да преценява какво се случва и ще се случва!
И как всичко ще бъде "законосъобразно"
цитирай
40. chara - fireball Съгласна съм!
10.11.2010 22:05
Цинично е да се твърди, че образованието е приоритет.

Виж това, няма да го публикувам в блога:
http://pozicii.net/2010/11/darzhavata-ni-predyavi-smetkata-za-2011-g-na-men-ne-mi-haresa-ve/
:(
цитирай
41. chara - tera Могат, могат!
10.11.2010 22:06
:)
цитирай
42. chara - osi4kata Въпросът е могат ли нещо да променят ...
10.11.2010 22:07
:)
цитирай
43. osi4kata - :) има само един начин и ти знаеш ...
10.11.2010 22:19
chara написа:
:)


има само един начин и ти знаеш какъв е...:)))
цитирай
44. анонимен - Нека все пак му отдадем дължимото:
10.11.2010 22:37
значи може да се подписва ;)))
цитирай
45. анонимен - привет chiara
10.11.2010 22:52
привет chiara, меко казано ми е непонятно как така се учудваш на елементарни неща като това че ББ се подписва като селски кмет на всяко листо което му поднасят, та нима забравяш че той все пак е само един пожарникаро-полицай. Освен това т.н. министър на финансите е по манталитет един счетоводител на средно голямо бюджетно предприятие и като такъв знае показания му в началния курс на икономически техникум (така се наричаха на времето сегашните икономическите гимназии) фокус с ваденето на празните джобове или съвременния вариант-посни пици. Те дори не са чували за елементарния смисъл на същноста бюджета - неговата разпределителна социално-икономическа същност. Тези лаици го виждат като семейния си бюджет - колкото по малко харчи женати и децата толкова повече ще имаш в банката- пълен идеотизъм от икономическа гледна точка. Не са дори и сънували че икономията е МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА - към което ни водят с бодра стъпка. В случая идиотите сме ние че търпим и се надяваме на "божието" възмездие. Е гарантирам че няма да го дочакаме, поне тези идиоти докато са на власт!
цитирай
46. анонимен - Да, и какво от това?
11.11.2010 04:07
Да, и какво от това?
цитирай
47. анонимен - Министерски съвет има мисия и нито ...
11.11.2010 04:11
Министерски съвет има мисия и нито чара, нито красотата ще го отклони от целта, нито микиното, нито никодимото.
цитирай
48. zdravezateb - Поздравления, чара
11.11.2010 07:19
Много си права!
цитирай
49. chara - До анонимен 46. Мисля, че не сте ме разбрали точно.
11.11.2010 07:24
Аз НЕ съм изненадана от факта, че Премиерът подписва, а министерството на Дянков фабрикува подобни документи.
Изненадва ме, че при такава администрация в държавата - над 87 000 човека, НИКОЙ, очевидно, не прочита финално онова, което ще придобие статут на официален документ, след подписването от Борисов. Това е проект за Закон все пак! Не е проста заповед!

Нека кажа и още нещо.
Във въпросния документ има още една фамозна глупост, която не съм коментирала.
Интересно ми е след обсъждането в НС всичко това ще остане ли в този вид.
цитирай
50. chara - zdravezateb Благодаря!
11.11.2010 07:25
Слънчев ден!
цитирай
51. анонимен - www.kidsuggboots.org
11.11.2010 08:41
Uggs for kids have moved beyond trendy and have become a kids' fashion staple. Their traditional boot might have been last year's biggest must-have, but the quality and practicality of their products make Uggs for kids cool this year and every year
цитирай
52. bovari - Благодаря, че прочете и заради нас.
11.11.2010 08:46
Повечето от нас обръгнахме от напразното говорене, а колко пък са тези, които ще си направят труда да четат, пък и защо ли :((
Макар че, ако се четат законите сами подсказват добри нови решения. Казвам по повод един закон, който съм чела, ама...има ли смисъл:(
цитирай
53. nicodima - Каква е целта и мисията, че нещо не те разбирам?
11.11.2010 09:15
анонимен написа:
Министерски съвет има мисия и нито чара, нито красотата ще го отклони от целта, нито микиното, нито никодимото.

цитирай
54. darcy - И аз се учудвам,
11.11.2010 12:39
че се учудвате от пожарникаря слънце. Той всичко прави по презумпция, по задължение (никога обаче по принуда!) и защото действията му вече са механизирани.
цитирай
55. анонимен - Каква е целта и мисията, че нещо не те ...
11.11.2010 18:46
nicodima написа:
Каква е целта и мисията, че нещо не те разбирам?

Светлото бъдеще, което тук разни тъмнят.
цитирай
56. petarpeev - Жалко
11.11.2010 20:04
Наистина жалко, звучи толкова соц и лицемерно.Толкова не бюджетно.
цитирай
57. dolsineq - "- ВИЕ ПОДПИСАХТЕ ТОВА, ГО...
11.11.2010 20:22
"- ВИЕ ПОДПИСАХТЕ ТОВА, ГОСПОДИН ПРЕМИЕР" - модерно е да се забравя, пък и ако всичко се помни, къде ще му излезе края...
цитирай
58. анонимен - кофти
12.11.2010 09:15
недоразумението дянков отдавна трябваше да е изгонен но всичката тая паплач от гроб знаят че изхвърлят ли го си отиват и те,а стоенето в парламента е дохоностно,ще си мирват до последно а след тях потоп
цитирай
59. chara - petarpeev Това е положението!
12.11.2010 09:19
Лицемерието тържествува безпределно!
цитирай
60. chara - до анонимен 58 Няма да го изгонят. Скоро. Поне не, докато не приключи бюджетната
12.11.2010 09:21
процедура.
Няма логика. Ако назначат нов - той ще трябва да започва всичко отначало.
Така че ... мистър "Постна пица" ще продължава да ни "радва"!
цитирай
61. анонимен - Не си хаби творчеството
13.11.2010 07:56
с тоя толуп-"премиера".От него нищо не зависи и кога осъзнаеш че тези които ги гледаме по сеир сандъка са кукли може и да пораснеш:)))
цитирай
62. анонимен - Откровено - 08:38, 13 ное
13.11.2010 10:28
РАВНОСМЕТКА

Казах аз, но кой да чуе.
Пожарната не е държава.
В пожарната са два маркуча
и със малко пипе става.

Държавата е сложно нещо-
здравеопазване, финанси.
Проблемите са твърде много
за неопитни стажанти.

Колко пъти да те лъжат
теб, народе глуповати.
Сбирщина от кол и въже
да направиш депутати.

Защо бе братя нискочели
избрахте тоя главанак.
Не го ли виждате-не фели,
не става даже за чирак.

Дадохте му много време,
да седне да се обучава.
Но къде ти, няма начин,
свикнал е да поучава.

Проблеми купища се трупат.
Прииждат нови на пълчища.
А министрите нещастни,
са като пилета в калчища.

Прекарал се е и си трае.
Такъв е нашият народ.
Одери му десет кожи,
няма да се мръдне пак.
цитирай
63. nakom - Много хубав постинг Chara
13.11.2010 13:15
Но, обръщението трябва да е към народа избрал премиера, а не към самият премиер.Да се обръщаш към балкански политик, засягайки го на съвест е кауза пердута.Пътят на България е, да се образова народът и като му се показват грешките, а не като ръчкаме политиците на статуквото, очаквайки промяна от тях.
цитирай
64. анонимен - Да!"Хубав постинг"
14.11.2010 01:41
и с това се изчерпва всичко!критерии разни...Моя е друг.Спри да пишеш за помиярите в тази държава и ще направиш добро на невежеството.Угаси телевизора и прочети нещо и ако след време не си промениш съзнанието си кажи-един Асан ми каза истина една...Повярвай и ще спечелиш и не се изисква друго освен желание-дори от любопитство си струва да опиташ.:)
цитирай
65. masterpiece08 - Мдам, няма спасение! Много е жалко, ...
14.11.2010 19:22
Мдам, няма спасение! Много е жалко, но народът вече масово се изнася навън, скоро няма да има пред кого да разиграват телевизионните си риалитита с полицейски екшъни...
цитирай
66. vesvas4 - vesvas4 - ЗАДГРАНИЧЕН РЕВОЛЮЦИОНЕН ЩАБ"СВЯТА И ЧИСТА БЪЛГАРИЯ"
19.03.2011 10:45
CHARA,CHARA, СПРИ ГИ ТЕЗИ ХОРА!
ЗАЩО БРЕ ХОРА ИСКАТЕ ДА УНИЩОЖИТЕ ТОВА "ГЕРБЕРЧЕ"? ВИЖТЕ КАК ХУБАВО СИ РАСТЕ В НЕПРЕКЪСНАТО ОБГРИЖВАНАТА МУ ПОЧВА. А И НА ВСЯКО НЕГОВО ЛИСТЕНЦЕ ПИШЕ СТАРИЯ ЛОЗУНГ: "25 ПО-БЕДНИ ГОДИНИ!"
КОЛКО ЛИ СА ЛИСТЕНЦАТА ОБЩО?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6424346
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031