Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.03.2010 09:42 - Истинското лице на Октопода
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 39977 Коментари: 67 Гласове:
90


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

      Nomina Sunt Odiosa – имената са омразни. Тази фраза на Овидий придобива странна актуалност в публичното пространство, когато клишета  от типа “комунисти”,  “ченгета”, “агенти”, “олигарси” и прочие, не са достатъчни, за да обяснят събития, на които сме свидетели и съвременници и да посочат персонифици-рани инициатори и извършители.

     Истинското лице на Октопода има много имена. Неспоменаването им – спестява неприятности. Премълчаването им – придава анонимност, тайнственост, мистичност, недосегаемост и неразгадаемост на образа. Така ние само констатираме наличие на нова семантика при пълно отсъствие на лексика. Но достатъчно ли ни е това?!! И каква е цената на компромиса? Едва ли е повече от временна илюзорна сигурност … Жертвайки правото и свободата да назоваваме случващото се с истинските му имена, ние се обричаме да понесем и последствията – т.е. да се лишим и от свободата и от сигурността си в едно недалечно и безприютно бъдеще.

     Nomina Sunt Odiosa … имената са омразни. Но ако не ги назовем, оставаме Октопода анонимен. А той съвсем не е такъв.

     В края на 2006 г. общинският съвет на Правец приема Решение № 85, с което обявява два земеделски имота в землището на града № 000956 и № 000968 за частна общинска собственост, дава съгласие за продажбата им чрез конкурс, посочвайки задължително условие за предназначението на терените: “изграждане на цялостен терен за спорт и отдих; оформяне на зона за отдих”. Привидно волята на общинските съветници е в интерес на териториалната общност. Но само привидно, защото …

     Елегантно, сред условията за участие в  конкурса е вместено дискриминиращо условие: участниците да са имали предишни договорни отношения с общината. На конкурса се явява един единствен участник, който купува парцелите (с обща площ около 63 дка) от общината с договор от 22.01.2007 г, заплащайки сумата от 283 000 лева, която е едва с 6.50 лв по-висока, от първоначално обявената в тръжното досие (282 973.50 лв). Купувачът не е случаен, както следва да предположим и от условията за участие. Това е компанията на Васил Златев – “Тера Тур Сервиз” ЕООД, инвеститор първи клас с проект за голф комплекс, простиращ се и върху въпросните терени. Вероятно чарът на първокласен инвеститор, какъвто безспорно притежава Васил Златев или публичната слава на политическите и бизнес контакти и протекции на Валентин Златев (ген. директор на “Лукойл България”) са замаяли общинските съветници, така щото те да прочетат Закона, както Дяволът обича да чете Евангелието. Няма друго обяснение на факта, че с акта на продажбата, те продават и около 3 дка терен с постройки върху него, собственост на Технически университет – София, съществуващ в балансите му като учебна гребна база с хангар за лодки и две бунгала (съгласно АДС 1105/1995), попадащ в границите и част от въпросните 63 дка. Според “прочита” на закона от кмета на Правец през 2001 г – Цанко Маринов, Техническият университет НЕ Е държавна организация, ерго – няма права върху терена, затова гребната база “тихичко” е актувана заедно с двата земеделски имоти за частна общинска собственост (АОС 128/2001). През октомври 2008 г отново  Цанко Маринов, но вече в качеството на и.д.  областен управител на София област, отписва 3 -те дка на гребната база от държавната собственост, по искане на тогавашния кмет Красимир Живков.

     Според МРРБ, кмета на община Правец е деактувал имота на ТУ без да са налице правопораждащи факти.  А според решение 802/2009 на АССО, заповедта за премахване на постройките от терена е НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНА. Кметът, издал незаконната заповед – Красимир Живков – днес е областен управител на Софийска област.

     Защо се случва всичко това? За да се изгради “зона за спорт и отдих”, каквото е привидното желание на общинските съветници?

     Не!

     Инвеститорът първи клас Васил Златев, чрез “Тера Тур сервиз” ЕООД предприема изграждане на вилни имоти в частна полза с цел продажба, като част от проект “Правец ризорт енд кънтри клуб – II част”. В името на това е унищожена гребната база на Техническия университет, а също и изсечени десетки многогодишни тополи по крайбрежието на язовира в Правец. В името на това и самият  язовир е “изваден” от активите на държавното ЕАД “Напоителни системи”, с едно от последните решения на кабинета Станишев и прехвърлен в собственост на общината. Сигналите до Началника на  РУ на полицията  и жалбите в прокуратурата в Ботевград са безрезултатни.

image

На двете снимки - изглед от крайбрежието на Правешкия язовир, който НИКОГА вече няма да е същия. Тополите са изсечени. Предстои изграждане на вили в частна полза, макар терена да бе отреден за зона за "спорт и отдих" в интерес на териотриалната общност. 

image

     Преди дни, сдружение “Гражданска инициатива за Правец” поиска от Административен съд София област прогласяване на НИЩОЖНОСТ на решение № 85 на общинския съвет, поради   МАТЕРИАЛНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ на общинския съвет и ПРЕВРАТНО УПРАЖНЯВАНЕ НА ВЛАСТ.

     Nomina Sunt Odiosa … имената са омразни. Да продължаваме ли да мълчим обаче?!! И до кога?!! Докато “първокласните” отнемат и малкото, което ни е останало … правото да назоваваме имената им.


-------------------------
Статията е публикувана тук:

ПОЗИЦИИ.нет
http://pozicii.net/?p=109

АФЕРА.бг
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=9730&Itemid=9

ВЛАСТТА.ком
http://www.vlastta.com/nivo1.php?id1=&id2=&id3=4334&table=analizi&sluchai=1

КАФЕНЕ.нет
http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=10700335



Тагове:   Правец,   октопод,


Гласувай:
90



1. lado - Едното пипало не знае какво прави ...
23.03.2010 10:00
Едното пипало не знае какво прави другото...
Поздрави!
цитирай
2. nicodima - Поздрави, Чара!
23.03.2010 10:21
Обществените поръчки и конкурси никога не се печелят от случайни фирми. Винаги има ограничителна клауза за допускане до конкурса. Защо обаче не се търси вина за съставянето на тази ограничителна клауза!
А баба Пена от Горна Баня със сигурност ще отиде да играе на голф игрището като Масако Оя, нали това е идеята на "зоната за отдих"...
цитирай
3. chara - За интересуващите се, на този линк:
23.03.2010 10:27
http://212.122.175.110/delovodna_sistema.nsf
дело 199 година 2010 - всички документи по делото към момента
цитирай
4. chara - lado Не знам дали е така! Или само така си дава вид!
23.03.2010 10:27
:)
цитирай
5. chara - nicodima А какво стана между другото с игрището на Мадам Оя?
23.03.2010 10:29
Янчулев тогава прави първа копка, доколкото си спомням и после ...
цитирай
6. nicodima - Дълга и широка...
23.03.2010 10:53
chara написа:
Янчулев тогава прави първа копка, доколкото си спомням и после ...


Чети тук, като си по-свободна:
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=336&aid=8123
Хубав ден!
цитирай
7. chara - nicodima Мдам. Прочетох!.. Ама не ми стана много ясно кой кум, кой сват ...
23.03.2010 11:16
Така е с голфа у нас!
Скандали и ... мистерии ...
цитирай
8. kundalini - Интересно ще бъде да научим
23.03.2010 11:27
решението на Административен съд София област, когато същото стане факт.

Поздрави!
:)
цитирай
9. анонимен - Абе какъв голф в тая страна? Всички голф проекти са
23.03.2010 11:28
пране на пари,
пране на пари,
пране на пари,
и пак
пране на пари!
Само вижте кой "инвестира" в гоф и ....
Пък после Nomina Sunt Odiosa !
цитирай
10. chara - kundalini В момета има "ЖЕСТОК" натиск върху членове на сдружението
23.03.2010 11:31
да оттеглят иска си от Административия съд т.е. делото да НЕ стигне в съдебна зала.
Заседанието е насрочено за 9 април в АССО!
цитирай
11. анонимен - Видео за унищожените лодки на гребната база на Технически университет - София,
23.03.2010 11:45
попадаща в парцелите, предназначени за "зона за отдих" край Правешкия язовир

http://video.qip.ru/video/view/?id=v1331701ed45

Картината е от складовете на фирма "Тера Тур сервиз", инвеститор на голф комплекса край Правец
цитирай
12. анонимен - Вече го четох в другия ти
23.03.2010 11:54
блог, но и тук искам да те поздравя за конкретиката и за храбрата гражданска позиция!
цитирай
13. анонимен - Браво!
23.03.2010 12:15
Дано като си ги изтипосала, да не останем само с това!
цитирай
14. chara - angpiskova Рано е да се каже с какво ще останем!
23.03.2010 12:20
Мога да кажа БЕЗ какво вече останаха гражданите на Правец!
Вече са без язовир по "заслуга" на правителството на "Станишев" и благодарение на общинските си съветици.
А също и благодарение на "логистиката" на Златеви в прокуратурата и съда.
цитирай
15. chara - parasol благодаря Слави!
23.03.2010 12:21
Нали знаеш приказката за кучетата и кервана ...
Пиша тук, дано кучетата станем повече, че иначе ще ни "обезклавят" някой ден!
цитирай
16. анонимен - Докато разни " Соколи", гарвани, врани и тем подобни
23.03.2010 12:23
върлуват и разнасят зараза с екскрементите си , нищо по-добро от описаното няма да се случва. 40 години съм работил в енергетиката, много неща са ме очудвали, но останах поразен от факта, че между нас се е подвизавал и един философ - Ахмед Доган.
Този съвременен всестранно развит гений в науката , един съвременен български Леонардо, показа нагледно, че няма граници и области, и закони, за да бъде полезен за себе си и "обръча от фирми" около него.
Вместо да си губи времето в Парламента, на крилата на фантазията си, той твори в личната си лаборатория. И не само твори, но и печели милиони. Това започва още от крехката детска възраст, когато седейки върху кукуто, философски е изследвал отделящите се газове и начини за оползотворяването им. Забелязвайки всестранните му интереси, не случайно ДС го е взело под наблюдение още преди да се научи да говори, за да може да го контролира от първите произнесени думи.
По подобен начин са растели и са се развивали "първокласните". Абсолютно неточно е да смятаме, че това е "Октопода". Това е Злокачествен Тумор с разсейки във всички области на социалния и икономически живот в България. Разрастващ се на принципа "Hodie mihi, cras tibi" / Днес на мене, утре на тебе/. Страхувам се, че вече е много късно да бъде отстранен дори и по хирургически път, пък бил той и безкръвен.
Може би спасението е в откриване и имплантиране на антитуморни тела. За такива като Доган и на всички известно-неизвестни с омразни имена. Но и на тези, които ще ги сменят.
Qui vivra, verra ! / Който остане жив, той ще види /.





цитирай
17. zahariada - Така е.
23.03.2010 12:39
Много точното наименоване на операциите си, показва, че те са наясно и вътре в нещата. Това е само щрих. Поздрав!
цитирай
18. chara - andreshko Знаеш ли кое за мен е странно, дори в случая с Доган?!!
23.03.2010 13:01
Нямаш идея колко десетки хора са знаели за случващото се!!!
И нищо, ама нищо не са направили!
От ... страх!

Feci quod potui faciant meliora potentes
цитирай
19. chara - zahariada Ама как няма да са наясно, разбира се!!!
23.03.2010 13:04
Ако си бил кмет при Тодор Живков в родното село/град на Т.Живков 20 години - как няма да си наясно с "игрите"?!!
С "купуването" на общински съветници, на прокурори, на магистрати, на полицай, на медии!
С действието на "моркова" и "тоягата" , според случая ...
цитирай
20. haralanov - Истинското лице на Октопода...
23.03.2010 13:23
Взрете се внимателно в лицето на Гоце и ще видите истинското лице на Октопода!Всички пипала и разклонения водят към него,както и той води към тях.Споменатият Златев е част от ловната му дружинка.,,Лапването,, на едно язовирче край Правец е нищо работа!Гоце и приятелчетата му са лапнали цялата ни държавичка!Който не го знае този факт е или пълен наивник или абсолютен глупак!
цитирай
21. chara - haralanov Минчо, само да добавя в стила на написаното от теб:
23.03.2010 13:34
и който си въобразява, че след 20 години държавичката не се управлява от Правец е ... мил наивник!
Всякакви пътища водят натам!
Ловни дружинки, бизнес съдружия, сътрапезия, родства и т.н.
цитирай
22. ka4ak - Точно за това поставих като отправна точка,че тестта е Президента!!!
23.03.2010 14:14
След това може да кажем,дали ще има истински октопод,защото сегашния е точно като в природата,при опасност изхвърля боя и апваш една гола вода,с цвят де...(((
цитирай
23. lado - Ta за метафората "истинско ...
23.03.2010 14:34
Ta за метафората "истинско лице на октопода" - даже октопода не знае истинския си лик поради възможността да променя външния си вид, форма и колорит. Не само пипалата правят сравнението сполучливо.
Един ден изглежда като триглавата коалиционна ламя, после като Бойко, който разбира се, че само пипало...
Главата , къде е главата? Дали е колективен орган или едноличен?
Отплеснах се, извинявай!
цитирай
24. eien - Чара, ама тази държава значи
23.03.2010 14:36
била управлявана? Бреххххх!
И октоподът е ерзац-октопод. Ще се убедите.
цитирай
25. chara - ka4ak Прав си, защото нали знаеш членовете на "ловната дружинка"!!!
23.03.2010 14:44
Sapienti sat ...
цитирай
26. chara - lado Пипалата са много, да! Когато казваме обаче "белите якички", "ченгетата",
23.03.2010 14:46
"агентите" и т.н. ние ги обезличаваме и ги правим анонимни.
А те не са!
Ние сме малка държава и нещата са проследими. Само трябва да се следва пътя на парите, интереса и властта!
:)
цитирай
27. chara - eien В природата рано или късно идва по-голямо животно, което изпапква по-малкото
23.03.2010 14:48

Нищо чудно това да се случи и тук след време.
Или пък един "голям брат" да бъде сменен от друг такъв.
цитирай
28. анонимен - Bravo!
23.03.2010 15:25
Bravo na avtorkata, ne samo grajdamski doblesten, no i elegantno napisan text.
Fani Tsurakova
цитирай
29. bovari - 10. chara - kundalini В момета има "ЖЕСТОК" натиск върху членове на сдружението
23.03.2010 17:25
Хвала за гражданската доблест на всички от сдружението!!
Това е начинът да противостоим - открито, с имената си!
Колкото повече подобни битки се водят, толкова по-силно ще става гражданскотго общество. Иначе само си приказваме.
И мисля, че в полезрението на националните медии трябва да бъдат именно подобни "схватки", а не кой какво и на кого точно е казал в едно или друго шоу.

Чест и почитания!




цитирай
30. kalin8 - Това е само
23.03.2010 17:31
едно от лицата....Видимо си добре запозната с този случай,но едвали гарван гарвану око ще извади и този път.
Б.
цитирай
31. amenda - Бях на едно обучение в Правец, мястото бе прекрасно наистина- имам предвид язовира.
23.03.2010 17:40
Скоро попаднах и на виртуалния рекламен проект за продажба на комплекса с вилите и хотелката част... Е, не се учудих... Някак си започваме да приемаме безмълвно такива неща, да преглъщаме подобни кражби. Защо ли претръпваме? Защото е практика... И докога? Къде е предела ни?
цитирай
32. chara - kalin8 Разбирам песимизма ти!
23.03.2010 17:50
Знам как "действат" в такива случай!
Знам и сега какво правят!
И те уверявам, че никак, ама никак е е лесно, когато имаш отсреща подобен противник, който не играе по правилата, т.е. по законния начин ...
Знам също, че едно е да се чете всичко това тук или да се гледа по новините, а съвсем друго да усещаш натиска, обикновено "нерегламентиран", с всичките си сетива!
Това не означава обаче, че трябва да се отказваме!
Как ли пък не!
цитирай
33. chara - amenda И докога? Къде е предела ни?
23.03.2010 17:54
Предела, границата, прага на търпимост - за всеки е различен и всеки си го поставя сам!

В този голф комплекс толкова закони са нарушени, че ако някой ден все пак някой се осмели да ги разследва реално, без политически и съдебен "чадър", не знам колко години лишаване от свобода ще получат виновните лица.
Няма да са под 100 обаче!!!
цитирай
34. chara - Fani @ 28 Благодаря за подкрепата!
23.03.2010 17:55
:)
цитирай
35. анонимен - bravo afture, inspirirash!
23.03.2010 19:29
Първо ни казаха че било ОКТОПОД
после се поправиха и обиясниха, че небило ОКТОПОД а ОКТОПУТ,
онзи ден се оказа че ОКТОПУТЪТ е ОКТОГЪЗ,

а днес декларират че това било всъшност ОКТОПИШЛЯКЪТ на ГейРъб.
Демек секи ГейБрикчия макручар, по така от нивото маркучари с щуцери, а най-маркуча-щуцеристът е с кран за подмяна на млекото..

аре аре аре кви 490 уволнени от МНО кви 500 от МВР? 1000 не ами 10 000 държавни служители да бъдат съкратени, това ще са на Серго, Царго и Донганго мусхмороците. ама с това бюджет оправя ли се?
И както всеки нормален октопод има едно мъъънано хоботче за което да се ловят глупналите рибки цаца, не Цеца или Цецо, цаца е рибка , морска, пържена с картофки и студена бира а за децата лимонада си беше супер. ама та както е при нормалните октоподи, така при ОКТОПИШЛЯКЪТ на ГейРъбите има там едно манано пипетче, което така опиква нощем нашият светъл финансов спасител, пудел Дянков, че се чудя абе шо Селинджерът неземе да на пише бестселарът си за 2010 Спасителят в Рубът, ама от човекот земал та ни напуснал неотдавна и като четем днес за неговият спасител за онази цъфнала ръж си казвам да спсиме ние Дянкоф от Дянкоф че как е почнал да ни трепа всичките ше земе да се самоутрепа он сам и после да си немаме касиер с чувство за арт фискална поезия, дриймс, който да се мерка щтракнат с дигиталка по гениталки за които да се чудиме шо като сензорът е фуул фреим, шо му пипетката текава като от 3А група на детската градина от Лозенец.
Да спасиме Дянков от Дянков и да освободиме хоризонт за следващият идиотов от бандата на Цар Герпиро.
Най-добре е да повикат бати Цецо и какъ Цеца, която ще пее революционни песни стил алл Молотов-Берия, докато Багеристът на ГейБърите в стил Джерзински-Ягода отравят и заравя телата из полетата на демокрацията.

урааааааа, ърааааааа, орааааааа!
цитирай
36. yuliya2006 - ИСКАМ РАЗРЕШЕНИЕ ДА ГО КАЧА КАТО SOS ...
23.03.2010 20:06
ИСКАМ РАЗРЕШЕНИЕ ДА ГО КАЧА КАТО SOS КЪМ РЕКЛАМНИЯ МИ БАНЕР?

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
37. edinman - chara- Харесват ли ти анонимните ?
23.03.2010 20:21
В тях има много чар!Особено в този над мен!
Май е влюбен в себе си?
цитирай
38. chara - yuliya2006 Разрешавам, разбира се!
23.03.2010 21:22
Джул, ти нали си наясно, че след като е публикувано тук, процесът на цитиране, препечатване и т.н. разпространение е неконтролируем и аз нямам нищо против това!
цитирай
39. chara - edinman Ох, анонимните са ми "слабост"!
23.03.2010 21:26
Непрекъснато тестват прага ми на търпимост!
Пръстчето ми все се протяга към клавиш Delete, ама ... какво да ги правиш - неизживяно детство е това или страдат от липса на внимание!
:)
Днес съм ларж!
цитирай
40. krizata - Зад този постинг стои силна личн...
23.03.2010 21:31
Зад този постинг стои силна личност, решена да извърви пътя докрай.
Как го правиш, дай сила и на нас, слабите (без капка ирония)!
Поздрави!
цитирай
41. anonymous1212 - Визуализация на ОКТОПОДА в Правец
23.03.2010 21:44
Една изразителна рисунка /точно по темата/

Пипалата на ОКТОПОДА (Златеви) са полазили цялото обществено здание:
общинa (municipio), полиция (prefettura), съд (tribunale),
университет (universita), банкa (banca), училищe (scuola), затвор (carceri)!!!, министерство (ministero), болница (hospedale)...
http://andreapalamara.files.wordpress.com/2009/11/piovra1.jpg

Карикатура: Златев и властта
http://www.liceodavincitv.it/didatt/ipertesti/fasc/origini/immagini/foto/piovra.gif

Източник
van_helsing
http://bot.bg/v4/?t=vcontent&id=8751
цитирай
42. krassko - Съжелявам, че ще те разочаровам :)
24.03.2010 06:10
Но това е една "кокошкарска" далавера.

Пипалата на "октопода" са там където има "печелба" над 1 милион лв,
а "лицето" му търси там където става въпрос за над 10 милиона :)

Ползата от подобни "проекти" е, че се създава някаква "временна" заетост, а хазната си получава приходите от тарифни такси и данъци. В крайна сметка подобни "проекти" се компроментират след 7 - 8 години, защото са изградени на неподходящо място и в неподходящо време. Има десетки такива примери през последните двадесет години. Хубавото е, че някой , макар и малко на брой, са удачни, работят добре, плащат си данъците и осигуряват работни места.

И в заключение: нормално е ген. директор на “Лукойл България” да се "облажи" - това е България, а не Китай - където за подобни неща бесят на площада.
цитирай
43. chara - krassko Не ме разочароваш! От позицията на Златев и за него това е ... нищо работа!
24.03.2010 07:27
Нормално!
Границите на нормалността отдавна са размити и изместени, след като се "посяга" и на имоти , собственост на ВУЗ, отредени за учебна база.

Що се отнася до финансовия израз на далаверата, уверявам те - и в този случай е за милиони. Не считам за ноебходимо необходимо да отегчавам и травмирам четящите с всичко, което се е случило (а и което не се е случило) през последните 10 години в Правец с активното "участие" на Златеви.
цитирай
44. chara - krizata И аз не знам!
24.03.2010 07:39
Чувството ми за справедливост очевидно е жестоко провокирано!
:)
цитирай
45. bigbrother2 - Наблюдавам те!
24.03.2010 08:28
Ще те вкарам в къщата!:)))
цитирай
46. chara - bigbrother2 Аааа друго си е в къщата?!!
24.03.2010 08:59
Всъщност, това заплаха ли е или обещание?!!
:)
цитирай
47. bigbrother2 - Не давам обяснения
24.03.2010 10:19
За добро е. Но по-късно.
цитирай
48. анонимен - колко?
25.03.2010 12:43
chara я кяжи сега колко ти плаща Петко Данчев на теб и Павлинчо :)))))
цитирай
49. galatceq - " изглед от крайбрежието на ...
25.03.2010 12:53
" изглед от крайбрежието на Правешкия язовир, който НИКОГА вече няма да е същия. Тополите са изсечени. Предстои изграждане на вили в частна полза, макар терена да бе отреден за зона за "спорт и отдих" в интерес на териотриалната общност. " - :(( много е жалко, че хората не могат да оценят природата и вкопчени в материалния интерес я погубват , не могат ли да разберат, че всичко е взаимосвързано и нарушавайки баланса в даден момент всички ние трябва да плащаме за това ?
цитирай
50. chara - До Анонимен 48. А КОЙ ПИТА?!!
25.03.2010 16:17
анонимен написа:
chara я кяжи сега колко ти плаща Петко Данчев на теб и Павлинчо :)))))


Я да се обозначим!
:)
цитирай
51. razkazvachka - истинското лице, както и истинското име
26.03.2010 10:25
на октопода - е Хищни Пипала, безлични за онова, което причиняват
цитирай
52. pegas08 - Хоп... малко Октопод!
26.03.2010 17:27
На българския Мъдоф и компания!

Аферим, Ахмед ага!
Ти ги тръшна на земята.
Вода ще пиеме сега.
От водоема на мечтата.


Това е геният народен,
Компютър даде на света.
А пък смесен с Анадолен.
Прави нови чудеса!


За Нобел, нямаме носител.
По- достоен от Доган.
От нашия велик мислител,
Инженер, политикан!


Прегърнал българска поука.
Претворена в дела.
"Политика службата не тика."
Смело в бизнеса влетя.


Търсеха го в Парламента.
От него- нито дим или следа.
А той, чертаел фундамента,
На Цанков камък скицата!


"Идеята за Слънчев мир.
Аз превърнах в язовир.
С хонорара на часа.
Булките ще облека."
цитирай
53. chara - pegas08 Добър опит за Догана!
26.03.2010 18:58
Що не се пробваш върху Златното "момче"?!!
:)
цитирай
54. chara - galatceq :(
26.03.2010 19:00
galatceq написа:
" много е жалко, че хората не могат да оценят природата и вкопчени в материалния интерес я погубват , не могат ли да разберат, че всичко е взаимосвързано и нарушавайки баланса в даден момент всички ние трябва да плащаме за това ?


Те тези хора май само от материален интерес разбират ...
цитирай
55. harvi - Чара, поздрави за позицията ти!
26.03.2010 23:35
Да не забравяме, че Валентин Златев се ожени в Резиденция Бояна! А после някой се сърди, че бил млад милиардер! Много добре си описала цялия маршрут на Октопода в тази посока! Ако България се управлява от Алексей Петров, Валентин Златев, Красимир Гергов - значи все още ни управлява КГБ (по-точно олигарсите, които той създаде).
цитирай
56. kostadin - Управляват ни тези, които не си г...
30.03.2010 15:05
Управляват ни тези ,които не си губеха времето по митингите на площадите, на т.н. мирна революция.Сега вече знаете ,какво означава личен контакт и вярна информация.Тези хора са ги ималиМожем само да им се радваме!Кой взел - взел,другите ще пием поедна студена вода .Побързайте с водата!
Върху Доган ще се пробват работодателите му !
цитирай
57. анонимен - питам пак, колко?!
06.04.2010 16:45
пак те питам chara, кяжи колко ти плаща Петко Данчев на теб и Павлинчо ???????
цитирай
58. chara - До ЛЮБОПИТКОТО @57
06.04.2010 18:57
Отговор на въпроса, който ви вълнува, ще получите на домашния си адрес.
До няколко дни. Стойте си в къщи, да не се налага да изпращам куриерите втори път, че са глезени и се сърдят.
:)
цитирай
59. анонимен - Е, сигурно не е толкова, колкото на ...
06.04.2010 18:57
Е, сигурно не е толкова ,колкото на Соколчето -философ.
Хубаво е ,че глутниците на хайрсъзите са няколко -иначе нищо конкретно нямаше да знаем.
цитирай
60. moliv67 - защо ми се струва, че съзирам сред коментиращите ярка ненавист
06.04.2010 22:52
Просто не знам за какво става на въпрос, но... май дърветата, небето, водата, земята са по- красиви от нас. Те нямат користни мисли. Дълбайте в мръсотията, щом ви е кална баня.
цитирай
61. анонимен - 57анони
09.04.2010 18:32
Ма кои бея тия Петко Данчев и Павличо бре?
цитирай
62. tomich - Търсят се жилиатовци
09.04.2010 22:33
Понеже в постинга става дума за октопод, асоциативно се сетих за романа на Виктор Юго "Морски труженици" и главния му герой рибаря Жилиат. Той спечелва неравната смъртоносна битка с морското чудовище октопод благодарение на изключителната си смелост и жажда за живот. И побеждава октопода по единствено възможния начин, отсичайки пипалата му. Та се замислих, дали притежаваме тази сила и мъжественост и воля на Жилиат, за да отсечем не едно, две или три пипала, а всичките на българския Октопод. Защото едва тогава можем да се освободим от смъртоносната му прегръдка. Не можем да осъществим тази жизнено важна цел само с тупане в гърдите, взаимно оплюване и омаскаряване без да се обединим около нея, защото българският Октопод е неизмеримо по-страшен и по-опасен от романизирания на Юго. Трябват ни много жилиатовци, а как да ги открием и има ли ги въобще, когато всички сме разделени и виждаме, или по точно си въобразяваме че виждаме, само врагове срещу себе си! Нямам повече думи...
Чара, поздравявам те за наистина смелата гражданска позиция!
цитирай
63. анонимен - ИСТИНАТА
12.04.2010 14:09
ТАКА ЧЕ chara, НЕ СЕ ПРАВИ НА РАЗСЕЯНА, А КАЖИ НА ЧОВЕКА ПО - ГОРЕ, КОЛКО ВИ ПЛАЩА ИЛИ КАКВО ВИ ОБЕЩА ПЕТКО ДАНЧЕВ НА ТЕБ И ПАВЛИНЧО :))))))))
цитирай
64. анонимен - Абе да беше само тя, а то Светът се ...
12.04.2010 17:17
Абе да беше само тя ,а то Светът се изпълни с български патриоти и родолюбци
цитирай
65. reporter - Днес национална медия публикува ...
10.05.2010 22:06
Днес национална медия публикува нещо от местния вестник. Ето линка§ http://www.blitz.bg/news/article/77995
цитирай
66. анонимен - OKTOPOD
05.06.2010 12:51
цитирай
67. istinata1 - q
22.07.2010 12:05
q
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6425668
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031