Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2018 10:06 - Това, което имаме като Цветан
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 543 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това, което имаме като Цветан Автор: Анастас Добрев ВСИЧКИ СТАТИИ НА АВТОРА 


http://glasove.com/categories/na-fokus/news/tova-koeto-imame-kato-cvetan20.04.201



 Доскоро хараламбенето му се ограничаваше до клишето и не правеше особено впечатление, а втурнатата след победителите журналистика отдавна спря да забелязва непоръбената реч на Цветан Цветанов. Нещо повече – търсеше дълбок смисъл зад словоблудството и дори се напъваше да го тълкува. През последната година, обаче, това, което имаме като Цветан, изкълчи до неузнаваемост не само формата, но и смисъла на думите. Интригантството и стократно повторената лъжа се превърнаха в негов специалитет. А войнствените нотки в изказванията му го разкриха като човек, който явно никога не е тренирал карате. За разлика от „бореца за мир“ Борисов. Бездарието му като "велик манипулатор" се разкри в хода на войната, която ГЕРБ обяви на президента.

image 

 

Преди година Цветанов бе зачислен като персонално покритие на президента Радев. Кой точно треньор му възложи задачата, може само да гадаем. Но с присъщото си старание и копойски инстинкт, той се захвана здраво да я изпълнява.

 

Само да се обади Радев и до пет минути насреща му ще цъфне Цветанов с дежурния си набор от критики. Те са едни и същи, неоснователни и неадекватни на ситуацията, но очевидно целта е просто да бъдат повторени сто пъти. В торбата с лъжите задължително влизат: БСП (и в частност близостта на президента с издигналата го, забележете, партия), Решетников (когото упорито пришиват към Радев, за да скрият, че работи за ГЕРБ), някакви кьорфишеци, свързани с финансирането на предизборната президентска кампания. И най-тежкото, геополитическо оръжие в арсенала – „Радев ни отдалечава от ЕС и НАТО“. Тъкмо последното навежда на мисълта, че цветановата стратегия му е подсказана отвън. Най-вероятно между две хапки по време на молитвена закуска.

 

Колкото по-близо до истината е държавният глава, толково по-ожесточени стават критиките на неговия антагонист.

 

Черната радиостанция на ГЕРБ не пропусна да се обади и след последния Консултатитивен съвет за национална сигурност при президента. И как иначе - спешно трябваше да се разсеят основателните забележки на Радев за поетите, но неизпълнени от правителството ангажименти по модернизацията на армията.

 

След като патроните за „БСП“ и „Решетников“ вече бяха изгърмяни в парламента по-рано през деня, за КСНС бе запазен абсолютния коз – „президентът иска да излезем от ЕС и НАТО“. Цветанът на мисълта обрисува крайно драматична ситуация от кухнята на съвета – как президентът раздал на участниците покъртителна чернова на становище, в която  се поставя под въпрос, едва ли не, светата евроатлантическа ориентация на страната. Но след острите възражения на Цветанов, този зловреден текст бил редактиран, а евроатлантизмът – спасен.

 

От президенството мигом опровергаха лъжливата версия на овчарчето, но отново бе похабена излишна енергия за преливане от пусто в празно. А „нахранените“ медии за пореден път създадоха впечатлението, че в ситуацията има нещо нередно. Така Цветанов запя в двуглас с бившия президент Плевнелиев, който му държи исото и преди дни също брътвеше от телевизора, че наследникът му на поста не е достатъчно правоверен атлантик.

 

Този спектакъл се разиграва за н-ти път през последната година. Каквото и да каже държавният глава, изневиделица се явява Цветанов и започва да каканиже обичайните си глупости. Провокацията цели да вкара президента в обяснителен режим и да внуши презумпция за виновност.

 

Ако се съди по словесните гърчове на Цветанов, чиито интензитет расте напоследък, в ГЕРБ явно чувстват, че са на път да загубят състезанието по популярност с държавния глава, особено в частта „почтеност“. И затова хапят, лъжат, манипулират, използват думите като нервно-паралитичен газ. Своего рода новичок.

 

И докато Цветанов тича превъзбудено по терена с викове „Бият по евроатлантизма!“ и хвърля словесни шашки пред медиите, Борисов се кипри с фалшивата поза на „гълъб на мира“, който отказва да води „войните на президента“. Демек, не ние търсим конфронтация – той ни предизвиква. Разиграва се някаква пошла версия на „Смотаняци“, с тази разлика, че Цветанов не е Чарли Шийн и не е никак смешно.

 

Борисов, който набута Цветанов в ролята на „лошото ченге“, запазвайки за себе си тази на „доброто“, би трябвало да е наясно, че при високия рейтинг на Румен Радев всяка изстреляна по него стрела се обръща срещу ГЕРБ. И срещу Борисов персонално. Особено когато се върши толкова бездарно. Добре ще е да си върже малко „дясната ръка“, ако все още има контрол над нея. Което съвсем не е сигурно...




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. zaw12929 - при високия рейтинг на Румен Радев ...
23.04.2018 14:23
при високия рейтинг на Румен Радев всяка изстреляна по него стрела се обръща срещу ГЕРБ. И срещу Борисов персонално
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39918190
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930