Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
08.02.2017 20:11 - Наглост с парното
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 2952 Коментари: 2 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Вчера, 76 часа след първото спиране на парното в четири гъсто населени жилищни квартала на София, кметът на столицата благоволи да си спомни, че е и принципал на топлофикационното дружество. Някъде между всичко, което изговори за фините прахови частици, замърсяването на въздуха, нивото на реките и пускането на третата линия на метрото, Йорданка Фандъкова каза, че топлоподаването е възстановено в част от засегнатите квартали, но... не съвсем. Защото може да има проблеми по високите части, каквото и да означава това. С други думи хем има, хем няма, да го разбира кой както си ще.
    Столичната топлофикация е собственик на близо 1000 км подземна инфраструктура, която "плаче" за ремонт. Само че тя не е сред любимите на ГЕРБ автомагистрали и спортни зали, пред които ритуално се режат ленти и се прави пиар. Защото е скрита и "невидима". Пък и последните директори на топлофикационното дружество са я бивши банкери (сегашният), я бивши журналисти икономисти (предходният). Те освен финансови потоци и приходи-разходи, друго едва ли гледат. Но като докарват счетоводните баланси "на шест", защото така са им наредили началниците, а инфраструктурата гърми по шевовете, както е в момента, какво печелят от това потребителите?
    Какво от това, че "Топлофикация София" е свила загубата си през 2016 г., след като за цялата година е ремонтирала едва 1,4 км от топлопреносната си мрежа при заложени в инвестиционния й план 21 км? Не стигат неудобствата, причинени на абонатите, не стига, че никой не се ангажира със срок за възстановяване на топлоподаването, ами говорител на енергийното дружество "успокоява" клиентите, че ще плащат само енергията, отчетена от топломера. И толкоз. А неустойката за липсата на топлоподаване над 48 часа? С нея какво правим? Никой нищо не казва, но ние отговора си го знаем. Да не си потребител в България. Хеле пък лоялен потребител.
    Новоназначеният министър на енергетиката от немай къде обеща на брифинг вчера да подпише заповед, с която идния понеделник да започне проверка в дружеството. То хубаво, ама проверките трябва да са постоянни с цел превенция. Защото, като се счупи колата, пътища много. Иначе Николай Павлов направи бърз преглед на газо- и електроснабдяването в страната и обяви като основна своя задача подобряване на финансовото състояние на енергийните дружества и на паричните им потоци. И пак стигнахме там, откъдето тръгнахме. Финансите и счетоводството. Само дето енергетиката е много повече от това. Вижда се. А хиляди столичани го усещат на гърба си от неделя, че до днес и не се знае още колко напред. Добре е и министърът, и кметът да го разберат. Ако не могат, да питат. Има кого.   

Светла Василева



Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Да не говорим за това, че студът
09.02.2017 06:12
може да предизвика дори смъртни случаи. Сърдечно болните, които у нас са хиляди, не бива да се излагат на студ- това за тях е фатално. Шефовете на тази "Топлофкация", която вече 27 години ни трови живота, трябваше вече да са уволнени! Защото тази работа е много, много сериозна- тя е поредният пирон в ковчега на ГЕРБ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6417402
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031