Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2016 20:22 - Пустите швейцарци
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 3016 Коментари: 19 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Особен народ са това швейцарците. Нищо и никакви осем милиона, обаче така подредиха нещата, че чуете ли Швейцария, няма как да не се сетите я за стабилността на швейцарските банки, я за швейцарските часовници и швейцарската точност, я за качеството на швейцарската стомана, за лилавата крава, рекламираща нежния вкус на швейцарския шоколад, или за сиренето с дупки.
     В неделя швейцарците за пореден път показаха на Европа, че не са загубили разума си и че умеят да си правят сметката. На референдум, предложен от "зелените", за предсрочно закриване на петте атомни електроцентрали, работещи в страната, 55% от гражданите на конфедерацията гласуваха "против". В кантона Швиц предложението за закриване е отхвърлено от 68,1% от гласувалите. Дебатът за атомната енергетика върви в алпийската държава от 2011 г. след аварията в японската АЕЦ "Фукушима". Ако предложението беше прието, Швейцария още през 2017 г. трябваше да закрие три атомни централи, а останалите две - поетапно до 2029 г.
     Швейцария обаче не е България! Тя няма с лекота и без дебати като нас да затвори АЕЦ ей така, за да угоди на чужд интерес и да си причини невъзстановими икономически щети заради имагинерен политически дивидент. Затова и качеството на живот на швейцарците е в пъти по-добро от това на българите. В Швейцария днес работи и ще продължава да произвежда ток най-старата АЕЦ в света!
     Ние закрихме модернизирани блокове на АЕЦ "Козлодуй", които можеха да носят печалби още дълго. Спряхме и строителството на АЕЦ "Белене", макар да имаме лицензирана площадка, реактори, одобрение от Европейската комисия и от Агенцията за ядрено регулиране. Плащаме кротко скъпия ток на ВЕИ и американските ТЕЦ. Всичкото това заради едната похвала и отвъдокеанско потупване по рамото на кашкавал-политиците ни. Пустите швейцарци! Не ги могат нещата като нас и това е. 


Светла Василева


Тагове:   Швейцария,   АЕЦ,   референдум,


Гласувай:
25
21. planinitenabulgaria - Този постинг е от типа высшего класса, предвосхищавам излизането му на Първа!
28.11.2016 20:44
Аз съм бил много пъти в Шмейцария и знам от къде идват успехите им. Напр. те имат модерация за статиите по сайтовете, които считат за просташки или порчъчкови, защото изкривяват дествителната обстановка по света и в страната.
Та, от там...
цитирай
2. apostapostoloff - Е да де, за разлика от нас швейцарците
29.11.2016 06:00
много разбират от енергетика. Всички те са специалисти по ядрена физика, а и изобщо- народът им отбира от всичко и затова тези референдуми са толкова необходими и полезни.
цитирай
3. kolevn38 - Светле, не забравяй, че в Швейц никога не е стъпвал съветския кирзов ботуш.
29.11.2016 07:31
Ако швейцарците бяха в Курицата дето не е за граница никога нямаше да гласуват ЗА това да се строи една ненужна централа за да се напълнят гушите на червените пеликани.
цитирай
4. germantiger - ...
29.11.2016 10:19
БЪЛГАРИЯ - КУРВАТА НА ТУРЦИЯ И КУЧКАТА НА РУСИЯ!
цитирай
5. germantiger - 2
29.11.2016 10:22
Проблемите на България са на ПЪРВО МЯСТО тук – сред нейните предатели, печалбари, лъжетърговци или олигарси. За тези, които пишат срещу Европейския съюз и САЩ – защо децата ви бягат там, а не в Сибир, Куба и Корея?! Колко българи живеят в Щатите и кълнейки САЩ, заклевате ли българските си наследници?!

Когато пишете анти западна Европа и Америка, сещате ли се какво имате вие – там?!

Имате бгкръчми и ресторанти десетки (със сайтове) в „германия”, едно хубаво рекордно хоро си спретвате на стадион в Берлин, имате си бгучилища в Лондон, имате си ден на България в Чикаго и читалища също, в Испания и села с мнозинство в населението бгемигранти... Чужденците имат ли тук това и ако го имаха как вие бгнационалистите бихте писали против тях?!

ДЪРЖАВА В КОЯТО КОМУНИСТИТЕ НЕ БЯХА СМАЗАНИ, А БЕШЕ СЪЗДАДЕН ИКОНОМИЧЕСКИ МОДЕЛ ЗАМИСЛЕН ОТ ТЯХ, ДЪРЖАВА В КОЯТО МУТРИ И ДЕБЕЛИ ВРАТОВЕ БЯХА ГЕРОИ НА ПРЕХОДА (подобие само в Россия и никъде другаде), ДЪРЖАВА В КОЯТО МАНТАЛИТЕТА ДА МАЧКАШ РАБОТНИКА И ДА РАБОТИШ НЕУСТАВНО Е ПРАКТИКА...
ТАКАВА ДЪРЖАВА НЯМА ОПРАВЯНЕ!

ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ, МИСЛИ И ФАНТАЗИИ ЗА БЪДЕЩЕ, ПРОМЯНА КЪМ ДОБРО СА АБСУРДНИ, НАИВНИ И ИДИОТСКИ – БЕЗУМНИ! Цената ще бъде платена и тя се плаща не от днес, дай Бог да не е смъртта на цяла една нация (уж невъзможно, но дали?!).

Държава не се оправя и не се поправя с протести, палежи, дори с мечтите на някои да убива виновници. Бесилото, народния гняв, камъните в прозорците не създават утре работно място, не произвеждат хляб, нито печатат с вълшебна пръчка (разб. преса) пари...

Всеки, който си въобразява и се надява да има добро и по-добро е глупак!
цитирай
6. germantiger - 3
29.11.2016 10:28
БЪЛГАРИЯ НИКОГА (или поне в близките десетилетия) НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ, ЗАЩОТО:

1. След 1990г. никой червен не бе съден, червените пари не преминаха в държавата, а с тях бе създадена квазиикономика! Фалшивия фундамент, извратеното „стопанство и пазар”, мутренската среда са непреодолими и господстващи. Техните последствия дават и ще дават „плод” поколения подред!

2. Манталитета на бгработника (не всичкия – има чудесни млади и не само млади качествени професионалисти) да скатава, спи, краде и ПИЕ на работното място. Манталитета на бгработодателя (не всичкия – има съобразителни и коректни шефове) да плаща малко и със закъснение. Тези „две воли” са деструктивни, непродуктивни и традиционни!

3. Външните фактори – те са едва на трето или последно място за мен. Планове, общества, конспирации, велики сили и сие може да има и може би има, но те са след българина и неговите вини (не обикновения българин, който е ЖЕРТВА, а „необикновения” посткомунист - дивкапиталист или въобще изцеждащ своя народ. За проблемите на българина не е виновен баварския селянин, винаря в Бургундия и Шампан, лондонския финансист, австрийския коцертмайстер или друг нейде. До момента България получава повече пари, отколкото внася в ЕС (не съм му фен)! Сред външните ликвидатори на България пиша първо Россия и нейното лоби тук, след това турското, американското и европейското мисля въобще е последно – като влияние и вина!
цитирай
7. freeoldmen - Г-жо Сhara, моля, санирайте си блога.
29.11.2016 14:15
Вони, та се не трае...
цитирай
8. jelezov - Негърът се ражда негър и умира като ...
29.11.2016 16:03
Негърът се ражда негър и умира като негър. Никой и нищо не е в състояние да промени тази му природна определеност, независимо дали е милионер в САЩ или неграмотен и беден селянин от Централна Африка. Това е банална истина. Започвам с нея, за да премина към една друга, малко по трудна за разбиране истина – недостъпна за множество индивиди, което ги и определя като глупаци.
Комунистът и антикомунистът не се раждат с тази си определеност. Те я придобиват в процеса на социализацията си. Проблемът защо едни стават комунисти, а други антикомунисти е интересен и научно осветлен, но ще го игнорирам, като ненужен за доказателство на тезата, която предлагам на читателите. Неоспоримо е, че сред комунистите и антикомунистите се срещат умни и глупаци, добри и лоши, егоисти и алтруисти.
Умните от двете социални групи разбират че „комунист” и „антикомунист” са определения абсолютно различни от посочената по горе природно-расова определеност. Те разбират също така, че хората са способни да променят ценностната си ориентация ( идеологията, идеалите) под въздействието на различни фактори, по-често независими от волята им.
ГЛУПАЦИТЕ, както родените, така и придобилите умствена недостатъчност, не разбират тази ИСТИНА. Те не са способни да разберат, че децата и внуците на някогашните истински или не съвсем истински комунисти, като Сергей Станишев например, са скъсали окончателно и безвъзвратно с комунизма.
Тази неспособност е в основата на всичките писаници на четиримата коментатори – planinitenabulgaria, apostapostoloff, kolevn38, germantiger.
цитирай
9. latestnews - Госпожицата
29.11.2016 16:42
Такива гнусни филми се въртят за тая държава която вие благославяте и от която се възхищавате. Аз лично гледах такива по Ютууба в изобилие. Как най-големите мародьори и престъпници си крият контрабандата там. Немски филмове. Немската полиция гони най-опасните финансови престъпници във Вашата Любима Швейцария. Това едно на ръка. И номер две и там убиват неудобни граждани и има детска роботърговия. Как ли тия неща са ви убягнали? Или си заслужават?
цитирай
10. anonymous1212 - @ 8. jelezov +++++++
29.11.2016 16:51
" ГЛУПАЦИТЕ, както родените, така и придобилите умствена недостатъчност, не разбират тази ИСТИНА. Те не са способни да разберат, че децата и внуците на някогашните истински или не съвсем истински комунисти, като Сергей Станишев например, са скъсали окончателно и безвъзвратно с комунизма."
+++++++
Съвпадение или не - руският генерал губернатор на РБ, произхождащ от "истински или не съвсем истински комунисти" празнува рожденият си ден на 8.12 - считан за ден на кончината на СССР.
цитирай
11. germantiger - ...
29.11.2016 20:58
другарю мърша jelezov, при мен причините да съм анти КОМУ ОНАНИСТ първо са тези:

1. МОЙ ПРАДЯДО Е УБИТ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА ОТ КОМУНЯГИТЕ, ДО ДНЕС НЕ МУ СЕ ЗНАЕ ГРОБА – нейде в Кюстендилско!

2. МОЙ ДЯДО Е СЪДЕН ОТ НАРОДНИЯ СЪД – оправдан е благодарение на единствената уважавана (от мен) комунистка – Валя Вичева.

3. ФАМИЛИЯТА НА ГЕРМАНСКАТА МИ РОДА Е ПРОМЕНЕНА ОТ GOTTLIEB НА БОГОЛЮБОВИ – макар това в превод да е „равнозначно”.

4. ИМЕТО НА МАЙКА МИ (тогава бебе) СЪЩО Е ПРОМЕНЕНО!

5. Проблема с намиране на работа и „наблюдение” на роднините ми в няколко поколения беше практика и ежедневие.

6. Лично за мен – сега няма да „драматизирам”, друг път съм споменавал!
цитирай
12. krumbelosvet - Не сте права.
29.11.2016 21:54
Толкова не сте права, че сама трябва да знаете защо. Де световен банкер, де пръв съветски съюзник, "най-робски покорен" според уест-идиотите.
А към вечните анти и фоби - в Швейцерия не само руски ботуш, и ятаган не са видели. Но тия анти и фоби най ги боли, че по задниците на любимите им герои има по еднин отпечатък от подметка на ботуш, познай чий.
цитирай
13. germantiger - ...
29.11.2016 23:53
Грешиш

- колкото германец е клал руснак то мняма равнение - що кървища меса в калта и що могили забрадки на руски майки, съпоруги, сестри и дъщери - 40 млн са жертвите на изток, повечето руски и украински - екарисаж, мисълта ми е германеца ги е трил повечето отколкото онези него - черва и конечности на изток и урочища без хора после

- мисълта ми е - по смърт и кръв руснака е назад, загубил е сравнението както ВИЕ НА ИЗТОК ГО РАВНЯВАТЕ КОЙ БИЛ ОТГОРЕ - такова сравнение разбира се няма и войната е трагедия за всички народи, но част от вас така го теглите и на кантара олеквате с вашите мерки и теглилки

- лично моя дядо е убил няколко съветски калпака - руски ли са били - не знам, вероятно или не, съмнявам се че някой от вас може да изтъкне това за като руснак от вас избил германци

с две думи - вашоте любими са повече бити, избивани от моите и това го казвам, защото ЧАСТ ОТ ВАС така теглят, което е абсурдно, но с българина по български - само така трябва да се говори

повече сте бити, повече сте кървели и повече сте позорно губили в некадърност, все пак зазката не е бмв и никога няам да бъде

Напротив - руснаците в поредица войни от 20 век показват накадърност и мрат много за малко.

Грузинския боклук си въобразил, че суоми фините са нищо - реките руски с кръв потекли, в първата чеченска война гаврата бе кресчендо, но не като звук, а като смърт на малки руски момчета на по 18 години клани от чеченски изроди и батковци.

През ВСВ позора е невероятен - за 1 фритц падат по 4-5 до 6 съветски, спори се още за съотношението в загуби. Планетарния рекорд за обркъжение на човеци е при Киев - такъв няма в световната история - 673 хиляди руско-съветски са само в плен и германеца прави това при положение, че отстъпва в количество и качество на техниката си, но разбира се бие с ум, подготовка и професионализъм.

Тук един полулитовец изтребил 209 от ония източните:

http://germantiger/history/2015/04/27/bruno-siutkus-germanski-snaiper-geroizym-9.1357008

Няма руска мечка, тя е приключен случай, както и Германия - русия е 140 млн, сащ 300, само "фрг", британия и франция правят в повече от казака и това го пиша, защото представата на част ит русофилите в число, коиочество и някаква "голямост", иначе така не се сравнява - икономически русия е под никаква германия дори.

Видях ви бг армията и видях няколко западни - разликата е пропаст, мисълта ми е - 90% от вас сте лаладжии, приключен случай, вие както и руснаците живете с митове и за това понякога сте чудни или смешни.

Вие винаги ще си аресвате руснаците, а те почти винаги ще мрат с много свои некадърно за малко чужди, позорно понякога! И това е истината, а ако имате малко здрав разум вътре в себе си, чудесно знаете, че съм сурово горзно прав.
цитирай
14. jelezov - Нормалните читатели, независимо ...
30.11.2016 12:40
Нормалните читатели, независимо от идейните си убеждения, прочели коментарите на нещастния germantiger, вероятно разбират и са убедени, че не трябва да му отговарям. Защото спорът с душевно болен глупак е безцелно губене на време. Двете определения, които му давам не са без основание. Доказателство за тяхната действителност е качеството на текста, който той ни предлага.
цитирай
15. germantiger - ...
30.11.2016 14:56
14. jelezov - Нормалните читатели, независимо ...
12:40
Нормалните читатели, независимо от идейните си убеждения, прочели коментарите на нещастния germantiger, вероятно разбират и са убедени, че не трябва да му отговарям. Защото спорът с душевно болен глупак е безцелно губене на време. Двете определения, които му давам не са без основание. Доказателство за тяхната действителност е качеството на текста, който той ни предлага.

......

КВАЛИФИЦИРАШ ЛИЧНОСТТА МИ, НО НЕ СПОРИШ С АРГУМЕНТИТЕ МИ - познат похват и импотентност в случая при теб.
цитирай
16. jelezov - Господин "тигре", З...
30.11.2016 15:46
Господин "тигре",
Занимавам се с личността ви, а не споря (не оспорвам) аргументите по две причини: първо, действителни аргументи липсват; има брътвежи. Второ, личността ви е достатъчно елементарна, а двете определения, с които я "квалифицирах" са видни и с невъоръжено око. Не може да не се усъмниш в психичното здраве на човек, който си избира никнейм "тигър" и особено когато тигърът е германски. Вземам за пример само едно ваше изречение: "Вие винаги ще си аресвате руснаците, а те почти винаги ще мрат с много свои некадърно за малко чужди, позорно понякога!" Попитайте непознат човек, какво ще каже за автора му!
цитирай
17. germantiger - 1
30.11.2016 18:25
това брътвежи ли са другарю:

„ПОБЕДИТЕЛИТЕ” ОТ ИЗТОК – цената на победата

По инфо от германските архиви и WAST германските загуби на военни са не повече от 3,5 млн. на Източния фронт. Общо военните загуби на Германия на всички фронтове през ВСВ са 5 млн. цивилните над 3 млн. Общо загубите на Германия военни и цивилни 8-9 млн

Съветските БОЙНИ загуби са:
1. Според "Гриф секретности снят" на комисията водена от Г. Ф. Кривошеев – изследване 90-те години, са над 12,5млн.
2. Според картотеките на ЦАМО от 2000г. военните загуби на СССР са 14 млн. 507 хил. персонални досиета
3. Според ЦАМО на РФ, който се помещава в Подолск, картите на персонален отчет са 16 млн.

Отделно според Книга Памяти на отделните области в РФ към 2006г. има няколко милиона заявления и "безименни" неразпознати досиета и документи на военнослужещи. Според руските автори днес загубите на СССР безвъзвратните военни са 19-20 млн.
Отделно загубите на цивилните са спорни и се "колебаят' от 20 до повече милиони.
Германия губи срещу ВСИЧКИ ПРОТИВНИЦИ 8,5ЛН. ВЪВ ВОЙНАТА, С ИЗБИТИТЕ ОТ ГЛАД И НАСИЛИЕ ГЕРМАНСКИ ПЛЕННИЦИ В РУСКИ И СЪЮЗНИЧЕСКИ ЛАГЕРИ - 2,5 МЛН.

ОБЩО ГЕРМАНСКИ ЗАГУБИ ПРИБЛИЗИТЕЛНО 11 МЛН ВОЕННИ И ЦИВИЛНИ
ОБЩО СЪВЕТСКИ ЗАГУБИ 19-20 МЛН ВОЕННИ И МОЖЕ БИ ОЩЕ 20 МЛН ЦИВИЛНИ И ТО ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНСКИЯ ПРОТИВНИК
ГЕРМАНИЯ ГУБИ 11 МЛН СРЕЩУ ВСИЧКИ
СССР ГУБИ 40 МЛН ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ

С „ДВЕ ДУМИ”
За 1 германец са падали по няколко „победители” – просто факт и тук НЕ иде реч за цивилисти, а за бой, умение и опит – за сила, техника и командване... за войника!
цитирай
18. germantiger - 2
30.11.2016 18:26
това също ли са брътвежи

РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – трагикомичен мит

- Русия е няколко века под монголо-татарско иго
- Русия губи от шведите преди Полтава
- Русия губи война от Наполеон/е Буонапарте преди тази от 1812г., самия Кутузов яде зверски бой с руското царче и австрийското имперче от корсиканеца
- Русия губи Кримската война
- Русия губи Руско-японската
- Русия губи... ПЪРВАТА СВЕТОВНА ПРЕД ПОБЕДИТЕЛ... Германския втори Райх
- Русия губи Първата Чеченска позорно
Русия (за мен) НЕ губи Афганската, защото според военанализатори за 1 „казак” падат до 6-10 брадати „духове”, както и САЩ НЕ губи Виетнамската в която за 1 мериканос сдават до 12 „витконга”

С „ДВЕ ДУМИ”
РОССИЯ Е НЕПОБЕДИМА – тази НЕистина е ирелевантна за историята, но реална за леваците (разб. левите) в БГ
ЕДИНСТВЕНАТА „БЯЛА” АРМИЯ БЕЗ ПОРАЖЕНИЕ ДОСЕГА Е... е... е... американската за близо 2 века – просто факт!
цитирай
19. germantiger - 3
30.11.2016 18:26
ей това брътвеж му казваш

КАТ РОССИЯ НЯМА ДРУГА НА СВЕТА – още митове

- Русия никога не е била най-голямата империя нито в население нито в територия – такава е била британската с половин Африка, Индия, континента Австралия и доминиона Канада
- Русия и славянските народи днес НЕ са най-многобройни – в момента те са най-малобройните като бяла еизкова група след нартодите от романската езикова група и след тях тези от германската група
- Русия днес НЕ е надежда за българските тъпи зачервени лумпени, защото в днешна Русия владее КАПИТАЛИЗЪМ В ПЪТИ ПО-ДИВ ОТ ТОЗИ НА ЗАПАД – социализма другарите трябва да търсят днес в... Скандинавия – в русията им не, но те никога няма да бъдат „скадофили”, защото шведите, норвежците и финландците не са... руснаци ;)
- Русия е добро, а Запада зло – чудесно другари – тогава моля емигрирайте вие и вашите деца в... КУБА, северна КОРЕЯ, в СИБИР, ТУНДРАТА, ТАЙГАТА... в ИРАНН и в СИРИЯ – защо не сте там, а на „Уест”
- ПОМИСЛЕТЕ ЗА ПЪРВИТЕ 10 НЕЩА (примерно), КОИТО ПОЛЗВАТЕ ВСЕКИ ДЕН – ТЕ СА ЗАПАД, НЕ ИЗТОК – АВТОМОБИЛА, САМОЛЕТА, ВЛАКА, ТЕЛЕВИЗОРА И GSM-a, дори КОМПЮТЪРА ви (последния е дело на поколения умове, но първия работещ такъв е на германец – КОНРАД ЦУЗЕ и имам постинг за това, що иде реч до наистина великолепния учен Джон Атанасоф – той е американец, защото е роден там, защото не е знаел български и защото е работил и учил всичко що се зове американска наука
- Това което сега, точно в този момент ползвате – ИНТЕРНЕТ-а, също е западно творение и то правено за... американската армия в неговия фундамент и зародиш

С „ДВЕ ДУМИ”
РОССИЯ НЕ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ИМПЕРИЯ, НЕ Е НАЙ-МНОГОБРОЙНАТА ИМПЕРИЯ, РОССИЯ ВЕЧЕ НЕ Е СОЦИАЛИЗЪМ ДОРИ, А ЧЕРВЕН ИЗТОЧЕН И ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ, А ИЗТОКА ОТДАВНА ЗАГУБИ ТЕХНОЛОГИЧНАТА ВОЙНА СЪС ЗАПАДА – това е „баш” войната, която решава бъдещето.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 3962723
Постинги: 257
Коментари: 11542
Гласове: 88773
Календар
«  Октомври, 2017  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031