Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2016 20:48 - Ех, Бруте Борисов!
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 3250 Коментари: 21 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      И ти ли, Бруте Борисов? И ти ли ни предаде, не знам за кой път, нареждайки на послушковците си министри да одобрят подписването на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение с Канада, известно като СЕТА? Без дебат, без анализ на ефектите от евентуалното му прилагане върху българското селско стопанство и българския малък и среден бизнес? Щракна с пръсти, пусна еднолично заповед по гарнизона и мушмороците от кабинета придадоха законна форма на решението ти. С подписите си. Неприсъствено! Няма такава наглост! Както и такова национално предателство!
      Нима не видя как се отстоява общностен интерес от малка Валония, която се противопостави не само на Канада, но и на целия ЕС, като заяви, че няма да стори нищо срещу себе си? Няма да подпише споразумение, което не гарантира в достатъчна степен живота, правата, бизнеса, поминъка и бъдещето на гражданите й. А ти накара министрите си да подписват, баш когато се разбра, че СЕТА няма да я бъде? Дали пък някой "началник" не ти иска подписа срещу Валония?
      И знаеш ли, трябва много, ама много да те е срам от себе си, защото хич не си толкова твърд за колкото искаш да минеш. Напротив. Страхлив си. Ужасно при това. И ти личи. Страх те е от шамарите на "началниците" ти - все едно кои са и къде са - в Брюксел, Берлин, Москва, Анкара или Вашингтон. Управляващите на Валония са много по-достойни за уважение от теб. Между другото министър-президентът на френскоезичната общност в Белгия, която се обяви против СЕТА - Руди Демот, е трайно свързан с България. От години. Съпругата му е българка от Стара Загора. Той се държа по-достойно, защитавайки интереса на 3,6 млн. валонци и 1,1 млн. жители на столичния район Брюксел, отколкото ти, макар българите да сме почти два пъти повече.
     Наясно сме, Бруте Борисов, че не си чел текста на Споразумението. Наясно сме, че и никой от кабинета ти не го е чел. Затова ни омайваш с приказки за някакви визи за Канада. Но знаеш ли, ти си следващият... 

Светла ВасилеваГласувай:
27
71. vencivaleri1951 - Ама не е той Чара-Бай...онзи е невинен
25.10.2016 20:53
Той Прокопиев донесъл документа за подпис. Та нали министрите негови
цитирай
2. theeconomist - Чел го е, ма на
25.10.2016 20:54
санскритски.....
цитирай
3. apostapostoloff - Когато в Брюксел пръднат,
26.10.2016 06:05
в София Борисов се насира.
цитирай
4. enetrada - Лелче от комунистическия парцал ...
26.10.2016 10:25
Лелче от комунистическия парцал Дума,
пак са те напомпили комуноидите, но от това истината за вашия червен фашизъм, за който жалите, не става по-красива.
Ето този постинг няма да бъде напомпен.


Как се променят нещата, а?!
Как лесно забравяме лошото?! Как бързо се свиква с хубавото, със Свободата?! Днес, когато можем спокойно и свободно да пътуваме, да ходим на почивки и екскурзии, да изпращаме децата си в престижни университети…
Само преди 30 години по границата ни пак имаше опънати телени мрежи. Имаше и забранена буферна зона.
В нея имаше и електросигнализационна система по направленията към Турция, Гърция и Югославия, известна с името „Кльон“.
Целта беше да се предотврати бягството на българи от свинщината, наречена комунизъм.
На границата застрелваха. В гръб.
Застрелваха не емигранти.
Застрелваха българи.

Чета в архивите:
Доклад на Ангел Солаков, министър на вътрешните работи.
„За подривната дейност на империалистическите разузнавания и китайските разколници против НРБ и борбата на ДС за нейното осуетяване”, изнесен пред пленум на ЦК на БКП на 23.3.1967 г.:
„От 1963 до 1966 г. са извършили подготовка и опит за бягство зад граница 4192 младежи. От тях 407 успяха да осъществят намеренията си, а 25 бяха убити на границата…“

Чета и в архивните единици на Комисията по досиетата: „От 1973 до 2.11.1977 г. включително граждани на ГДР, ПНР, УНР, СРР и ЧССР са извършили 385 опита да нарушат държавната граница. 355 от нарушителите са били задържани, а 11 от тях са били ликвидирани при опит да избягат на съседна територия…“ Ф.14 оп 3 ае. 134, с. 119 -122

Забележете – само за три години, от 63-та до 66 -та – 4192 младежи.

Колко разбити семейства, колко заличени съдби, колко вкарани в затворите?!
Само защото са искали свобода.
Само защото не са искали да живеят в една жалка руска губерния, управлявана от жалки руски марионетки.

Това е точно по времето, когато Тодор Живков предава целият златен резерв на БНБ – 32 тона злато на руснаците. Предава го, защото в хазната не е останал и долар. Щото руснака не иска рубли и левчета…

Българите нямаха право да имат частна собственост. Нива, трактор, магазинче, мандричка.
За разлика от Османската империя през 19 век, когато много заможни българи са изпращали децата си да учат в престижни европейски училища и университети, по времето на социализма на българите това беше забранено.
За разлика от Османската империя в средата на 19 век, когато българите са издавали десетки вестници, по времето на Народната република на българите беше забранена издателска дейност.
За разпространение на позиви арестуваха, биеха и дори убиваха.
Дори за виц.
Русия беше забранила на България да търгува свободно.
България предаваше селскостопанската си продукция на Русия под себестойност и беше задължена да изкупува всевъзможни руски боклуци, остарели и неефективни технологии, и оръжие.
Резултата го знаем – 1989 г. – 10 милиарда долара дълг.
Това са 150 милиона заплати на един инженер по това време.
Съсипана икономика, неконкурентна, енергоемка.
Досъсипана и фалирана умишлено.
От същите тези безродни комунистически клефуци.
Днес има уроди, които хвалят това време.
Днес има уроди, за които това е нормално.
Днес има уроди, които не се срамуват, че са били част от този репресивен апарат и дори се кандидатират за президент.
Голяма част от тези уроди изпращат днес клефуците си в престижни американски и европейски училища и университети.
Но в същия момент плещят за Русия.
Защо плещят ли?! Защото в момента Русия източва годишно от България над 25 милиарда лева.
С най-скъпия газ за България, с организиран картел при горивата, работещ с убийствена свръхнадценка, през телекомуникационни компании, аптечни вериги, ВЕИ-та, хотели и хотелски вериги, булгартабаци, депесета, бесепета…
И всички тези безродни уроди са закачени на кранчетата, от които Кремъл продължава да пие българска кръв.
Затова плещят за Русия, но изпращат децата си на Запад.
Защото не искат техните деца да живеят в една руска губерния, превзета от корупция и престъпност.
Е, когато през 1990 г. падна Желязната завеса и комунистическите управляващи премахнаха забраната за напускане, само в рамките на няколко месеца половин милион българи напуснаха Родината.
Напуснаха една бедна, фалирала, разкапана социалистическа кочина, която осъмна от „дружбата“ с СССР с 10 милиарда долара външен дълг. С най-ниски пенсии и заплати в Европа.
Спомням си Лукановата зима, разхищенията на държавните предприятия, организирано от същите комунисти, съпътстващата мутризация, ръководена от МВР и ченгетата от Държавна сигурност, безогледното раздаване на кредити и изкуствената хиперинфлация, предизвикана при следващото правителство на БСП.
12 банки, всички до една ръководени от агенти на Държавна сигурност, заедно с управителя на БНБ – Тодор Вълчев, доказан агент на ДС – 300 МИЛИАРДА ЛЕВА РАЗДАДЕНИ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ.
Изкуствена хиперинфлация, която стопи спестяванията на всички българи на НУЛА ЛЕВА.
Само в тези 6 години от България избягаха над 1,5 милиона българи.
Избягаха по белия свят, да търсят нормален живот и достойно заплащане на труда си.
Избягаха за да търсят бъдеще за децата си в нормални държави, където никога не е стъпвал руски ботуш.
Това беше и целта на комунистите и техните господари в Кремъл – да лишат нацията от съпротивителните й сили, от можещи, търсещи, независими и свободолюбиви хора, за да могат да доминират политически чрез гласовете за ДПС и дъртите безмозъчни урунгели за БСП.
Схемата работи успешно и до днес чрез поредната мимикрия на поредните управляващи.
Е, познавам и лично подобни уроди. Включително и млади. Те хвалят онова време, в което нямаха право да напускат България, в което нямаха право да имат собственост, да произвеждат и да продават свободно, да пътуват. Онова време, в което застрелваха на границата.
И го правят, докато доволни и ухилени споделят снимки от Венеция или Лондон.
Е, не са ли уроди?!

Ето същинското лице на вашият прехвален социализъм. Вижте се колко социални и колко малко продажни сте били, нещастти съветски подлоги и как сте се отнасяли с народа си, как сте го предавали и продавали, само за да сте на власт и да грабите.
Заслужавате единствено презрението на българите и ще го получите, за да има справедливост!
цитирай
5. bashtata - кои са по-големи уроди?
26.10.2016 13:23
Не знам дали само с демагогия може населението на България да нарасне от 7 на 9 милиона и само 4192 младежи, да са опитали да напуснат, а след като демагогията беше премахната и се освободи всичко "Само в тези 6 години от България избягаха над 1,5 милиона българи" и числото на населението обитаващо (защото това не е живот за по-голямата част от останалите) територията, вместо да достигне 10 милиона стана?.. вие кажете.
цитирай
6. ravramov - Факт е, че ГРОБ
26.10.2016 13:39
са най-големите национални предатели и българоубийци управлявали страната от Освобождението до днес!
цитирай
7. ravramov - Напълно си права, уважаема enetrada, за престъпния комунистически режим!
26.10.2016 13:53
Но в същото време няма как да се съглася с написаното от теб, че младите българи "... не са искали да живеят в една жалка руска губерния, управлявана от жалки руски марионетки". Твърдението, че НРБ е била руска губерния, управлявана от руски марионетки е откровена лъжа или по-скоро ти още не си разбарала кой извърши кървавата болшевишка революция в царска Русия през 1917 г. и изби над 60 млн. руснаци. Кой наложи безбожния комунистически режим в Русия и у нас? Кой създаде СССР и НРБ?

цитирай
8. enetrada - Всъщност този текст не е мой, видях ...
26.10.2016 14:38
Всъщност този текст не е мой, видях го сутринта, и понеже този постинг е напомпен, както и на оня икономист, другият вечно помпащ се комуняга, няма да види първа страница,абонирана за путинофилите безродници като леля чара, го постнах.

http://batogo/hobi/2016/10/26/istinata-samo-istinata-cialata-istina-za-komunisticheskiia-r.1484939
цитирай
9. enetrada - ти добре ли си?
26.10.2016 14:41
ravramov написа:
са най-големите национални предатели и българоубийци управлявали страната от Освобождението до днес!


че ГЕрБ са идиоти, е ясно за всекиго, но забравихте ли червения фашизъм между 1944 и 1989, когато нямаше държава, а съветска колония, управлявана от престъпници

или ти е мъчно за манифестациите на 7 ноември
цитирай
10. aculata - Постинга си е готин и въобще не е н...
26.10.2016 15:35
Постинга си е готин и въобще не е напомпан, напротив!
А вие enetrada, apostapostoloff и др. що не я подкрепихте когато пишеше против проруските олигарси, а се скрихте в миши дупки, а?
А planinitenabulgaria да вземе да се изкачи на Било планина и да разкаже за нея, като е толкова загрижен за планините ни!
цитирай
11. enetrada - - Жалък си, Михайлов!автор: ...
26.10.2016 16:54
- Жалък си, Михайлов!

автор: chara категория: Политика


Ето от тоя постинг, също напомпан, понеже ВСИчКИ постинги на комуноидите са напомпани, ясно се вижда обликът на др. чара.
Не видях да е писала нещо за проруски оигарси, а видях това - бясна злоба по адрес на Евгени Михайлов, защото разкри истинския лик на комунистката и путинистката бокова, срам за нацията и света.


пак да повторя - журналисти в комунистическия парцал Дума няма.
цитирай
12. bojinkata - Постинга си е готин и въобще не е н...
26.10.2016 16:59
aculata написа:
Постинга си е готин и въобще не е напомпан, напротив!
А вие enetrada, apostapostoloff и др. що не я подкрепихте когато пишеше против проруските олигарси, а се скрихте в миши дупки, а?
А planinitenabulgaria да вземе да се изкачи на Било планина и да разкаже за нея, като е толкова загрижен за планините ни!

Очевидно са на хранилка при шорош! Карат по опорнита точки!
цитирай
13. planinitenabulgaria - Постингът Ви е написан с много страст,
26.10.2016 18:27
напомня ми за арията на момичето от езерото от едноимената опера на Росини, добила известност с наименованието "Ми пуси".
Има ли мисъл, има ли чувство, така се прави изкуство!
цитирай
14. wasp - Ей загубеняк...
26.10.2016 19:11
ravramov написа:
са най-големите национални предатели и българоубийци управлявали страната от Освобождението до днес!Най-големите национални предатели и българоубийци управлявали страната от Освобождението до днес са комунистите.

Те отнеха земята на българина и го научиха да мързелува и краде - това никога няма да им се прости!

Те се отрекоха от своите братя македонските българи и ги навряха в ръцете на сръбските цървули - това никога няма да им се прости!

искаш ли още ...
цитирай
15. ravramov - А каква е разликата между БКП и ГРОБ, отворко wasp???
26.10.2016 19:34
Аз мога да ти кажа каква е приликата.
цитирай
16. wasp - @ravramov
26.10.2016 19:40
ravramov написа:
Аз мога да ти кажа каква е приликата.


герб = бсп но са пълни аматьори в сравнение с бкп-бсп

нищо лично


осата
цитирай
17. aculata - Нека да повторя - постинга си е готин и заслужава първата позиция!
26.10.2016 19:53
А сега до споменатите по-горе от мен!
С едно-две изключения (има такива), никой от десните (условно казано) тук не подкрепиха Chara, когато изнесе данните за проруските олигарси.
Данни с факти и документи!
Търсете, ако щете, как и кой пусна инфото напр. за договора за Росенец?
Как и кой пусна инфото по ТВ за имотите на държавни служители на РФ в България и кои са продавачите (с факти и документи от имотния регистър)?
Да не би да сте вие?

А за planinitenabulgaria, когато се качи на Било планина, тогава ще получи адмирации!
цитирай
18. apostapostoloff - Ама видяхте ли как Методи Андреев
27.10.2016 05:29
натика Таско Ерменков в кучи гъз?! Скри му шайбата, разказа му играта. Докара го до истински бяс. Голям смях падна...
цитирай
19. alibaba5 - Ноооу
27.10.2016 12:13
си жалка сал съ чуда кат съ видиш у оглидалоту ни тъ лий срам малце
цитирай
20. plamenporchev - .., а керванът си върви. ;)
30.10.2016 22:50
.., а керванът си върви. ;)
цитирай
21. plamenporchev - ...керванът спря в един оазис... :)
17.11.2016 10:34

Жега!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 3962723
Постинги: 257
Коментари: 11542
Гласове: 88773
Календар
«  Октомври, 2017  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031