Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
17.09.2016 08:15 - Не! Истина е!
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 5471 Коментари: 8 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     "Не е истина! Това вече не е истина!" Думите са на майката на съученичка на момичето, заставено да се съблече голо на улицата от две свои връстнички. Клипът с издевателството е качен в социалните мрежи. Споделян е многократно. Но не остава там. Подхващат го телевизиите. Как не! Има насилие, агресия, скандал. Ама главните действащи лица са деца. Какво от това? Още по-добре. За рейтинга. БТВ излъчва ужасяващите кадри на 15 септември в най-гледаното време сутринта. Вместо оптимистично послание и пожелание за успешна учебна година, родители и деца почти десет минути са "къпани" в гнусни сцени на унижение. В звук и образ. Вчера Нова ТВ подхваща темата. Клипът отново се върти. Няма отърване!
      Защо с такава мазохистична наслада "поглъщаме" чуждото нещастие? Защо тиражираме насилието? Нима излъчването на клипа ще спре агресията? Или ще накара главните "героини" в него да се замислят? Или пък родителите им? Няма. Някакви институции ще се самосезират. Нещо ще направят. Нещо ще отчетат. Формално. СЕМ ще остане безучастен. Толкова.
      Не е истина, възмущава се майка. Напротив. Истина е. Случва се с нас. С нашите деца. Ние всички сме част от нея. И тук невинни няма.


Светла Василева



Тагове:   училище,   бТВ,   насилие,   Нова тв,


Гласувай:
35



1. jelezov - Превеждам от руски език статията на ...
17.09.2016 13:37
Превеждам от руски език статията на Андрей Курпатов „Четвърта световна. Идиоти!”,(http://svetoven.pogled/news/77011/CHetvarta-svetovna-Idioti) за да я пествам в моя блог. Едновременно пиша коментар към нея, под формата на отделен пост, в който ще допълня смисъла на въпросната статия – изразен най-точно с въпроса „Как да разберем загадъчната тенденция на всеобщо оглупяване”, с въпроса за причините за всеобщото озверяване или по-точно – оскотяване, което не отричат много мислители с различна ценностна ориентация.
Случката, коментирана от г-жа С. Василева, може да се третира и като невинна ДЕТСКА лудория и като синдром на социална патология – единство на взаимно обусловените оглупяване и озверяване.
цитирай
2. apostapostoloff - Като се има предвид, че в САЩ ежедневно
17.09.2016 19:50
се извършват 8 убийства, целият този нашенски телевизионен цирк става още по- жалък и отвртаителен.

А на Планинарчето ще кажа, че в "Дума" не плащат добре. Това го знам от личен опит- освен 15 книги съм публикувал и стотици статии в целия столичен печат. В "Дума" комай работят вече само истински идеалисти.
цитирай
3. eloiz - Чара,
17.09.2016 23:31
нормално е медиите да реагират по този начин, други новини в държавата няма - няма нормални новини, всичко останало е комюникета, предварително известни неща - най-вероятно затова те не реагират като медии, а като махленски клюкарки. Ще им мине, като го пуснат още няколко пъти, и у някого се обади естествената гнусливост, поне. Смятам обаче, че онези, които са отговорни за появата на тази "новина" от вчера)) в програмите, просто не гледат собствените си телевизии), друго обяснение няма.
цитирай
4. kbalenciaga - Това е положението днес
18.09.2016 03:33
Ясно е, че целенасочено и умишлено се тиражира това, и то точно на 15 септември.
И не е за пари.
Основните цели са, на първо място да се отвлече вниманието от важните въпроси за обществото. Да се назлобят хората още повече. А от друга страна да се покаже, че и има и такива, които са по зле от тях. А и да се рекламира такова поведение!
Толкова са Опростачени тези от Столичната средна класа, че да приемат тази проява на промиване на мозъци за нещо нормално(като явния платен писач от по горе planinitenabulgaria), че явно, няма накъде повече!
цитирай
5. apostapostoloff - Отново ще се намеся. Телевизионната
18.09.2016 06:36
журналистика попадна в ръцете на прононсирани простаци. Още преди години Теди Москов заговори за това, че в нашите телевизии работят вече само тъпанари.

Аз многократно съм повтарял, че телевизионерът е кръстоска между курва лайно и идиот. Сега вече на всички стана ясно, че не съм бил чак толкова далеч от истината.

Българските телевизионни журналисти превърнаха телевизията в библия на идиота. Но не са само те. В телевизиите се подвизават и ред други изроди. Погледнете VIP Brother, порадвайте се и на оня хубостник Слави Трифонов. Ужас, отврат и гадост струят отвсякъде.
цитирай
6. kuschel - Ще пусна поста ти във фейсбук. Имам ...
18.09.2016 07:22
Ще пусна поста ти във фейсбук. Имам доста приятели между които и Валентин Георгиев, който публикува мои неща в ОНовини.
цитирай
7. krassko - Следващия път
18.09.2016 08:42
Ще съблекат и учителка
цитирай
8. krumbelosvet - Това е Пулицър
27.09.2016 07:27
Пулицър - образец за ФИНАНСОВ успех. Щом се кланяме на Мамон, изчезва Христос. ТОЙ ГО Е КАЗАЛ. "Не може да се молите на Бога и на Мамон." (Мамон е ханаанско божество на богатството.)
Нашите медии копираха от Америка виждането на Пулицър за сензации и жълтини в медиите, което има ФИНАНСОВ успех, но отравя въздуха на обществото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6424244
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031