Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
03.06.2016 09:37 - Няма да стане!
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 7698 Коментари: 28 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     България подкрепя Споразумението за трансатлантическа търговия, инвестиции и партньорство между ЕС и САЩ (ТТИП). Това обяви в сряда по време на парламентарен контрол министър Меглена Кунева. Каза го като нещо подразбиращо се и неподлежащо на дебат.
     Коя България подкрепя ТТИП, г-жо Кунева? Аз не го подкрепям, а такива като мен има още 35 000 българи. Толкова потвърдиха позицията с подписите си и ги пратиха в Брюксел. Колко ли още са "против", но не успяха да се включат в инициативата. Всички ние сме част от онези близо 4 милиона европейци, които още преди година казахме ясно и категорично "НЕ!" на споразумението. Не в този му вид! Не на договорки, правени на тъмно, далеч от граждански контрол. Вие обаче не ни чувате. Какво тук значи някакъв народ, пък бил той и българският, пред отвъдокеански обещания я за сияйни бъднини, я за високоплатени постове?
     С какво право говорите от името на България при положение, че депутатите отказаха да дебатират споразумението? С какво право заявявате подкрепа, ангажирайки всеки български гражданин, след като правителството все още не е направило оценка на въздействието на ТТИП? Министър Лукарски, чието министерство би следвало да е водещо, да публикува анализи и да излезе с позиция, има едно-единствено изказване по темата. В него обаче той говори на брюкселски, а не на български.
     "Грийнпийс" огласи смущаваща информация около същността на преговорите. Ден след изтичането й Франсоа Оланд заяви, че Франция е против споразумението. Вас обаче нищо не ви смущава! Дори имате наглостта да твърдите, че България била равноправен участник в преговорите. Вярвате ли си, г-жо Кунева? Защото аз не ви вярвам. Защо ли? Спомнете си преговорите за членството ни в ЕС, глава "Енергетика". Тогава ни "спазарихте" за 17 дни! Знаем какво последва. Сега се готвите да ни повторите. Няма да стане! Този път - не!


Светла Василева

duma.bg



Гласувай:
39



1. olivie - махнете интересчийската подлога Кунева, или я подведете под отговорност по собствения й закон!
03.06.2016 09:43
Вън от всички постове, определящи бъдещето на страната!!!
цитирай
2. kunkata - Oбречени сме! Този ЕС е сякаш дяв...
03.06.2016 11:23
Oбречени сме! Този ЕС е сякаш дяволски съюз!
цитирай
3. batogo - !!!:)))
03.06.2016 11:30
Вашите мисли са за рУсия и пУтин, а не за интереса български. :)))
цитирай
4. kolchakova - Мисля, че това ТТИП
03.06.2016 11:45
преди се наричаше по друг начин и му смениха името, за да не дразни толкова европейците. Много важно ми се струва някоя организация, която наистина се вълнува от този ТТИП, да подхване ограмотителна кампания сред населението, защото информационното затъмнение е пълно. Под ограмотителна кампания разбирам не да се пишат само оценки за документа, а общодостъпно да се оповестят текстове от него и да се разяснят. Няма как да се вземе активно страна само въз основа на текст на Велислава Дърева, какъвто бях чела преди година, наистина - много убедително написан, но все пак само с оценки и само от един човек, при това - популярен само в определени среди.
цитирай
5. haralanov - Аз също подкрепям споразумението между ЕС и САЩ (ТТИП)
03.06.2016 12:33
В края на краищата на този свят винаги е имало за и против нещо си...
Ти и останалите 35 000 си имате ваше право да не подкрепяте...
цитирай
6. kolevn38 - Ами пътят към Евразийската зоологическа градина е открит за вас - спасявайте се и ни оставете да се мъчим тук:)
03.06.2016 13:19
kunkata написа:
Oбречени сме! Този ЕС е сякаш дяволски съюз!


цитирай
7. josarian - И аз подкрепям - всеки си има право на мнение.
03.06.2016 13:25
haralanov написа:
В края на краищата на този свят винаги е имало за и против нещо си...
Ти и останалите 35 000 си имате ваше право да не подкрепяте...

Тя и останалите 35 000 също, както имат и правото да изберат дали да целунат Тошко Африкански под опашката или да не го направят. Е, направиха го. Същите тези 35 000. Толкова останаха. Аз никога няма да го направя, нито пък няколкото милиона нормални българи.
цитирай
8. josarian - И аз подкрепям - всеки си има право на мнение.
03.06.2016 13:26
haralanov написа:
В края на краищата на този свят винаги е имало за и против нещо си...
Ти и останалите 35 000 си имате ваше право да не подкрепяте...

Тя и останалите 35 000 също, както имат и правото да изберат дали да целунат Тошко Африкански под опашката или да не го направят. Е, направиха го. Същите тези 35 000. Толкова останаха. Аз никога няма да го направя, нито пък няколкото милиона нормални българи.
цитирай
9. blackpredator - е няма как
03.06.2016 13:50
блоговите ГМО продукти да не подкрепят ТТИП
цитирай
10. chavdar01 - СОРОСОИДИТЕ СА ПАК В АТАКА!
03.06.2016 13:59
НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ТЕЗИ ГНИДИ!!!
ЧАРА,ЧАРА-А-А-А,КАКВО ХУБАВО ЗА БЪЛГАРИЯ Е НАПРАВИЛА ТАЗИ "ГОСПОЖА" КУНЕВА?
ЦЕЛИЯТ И ЖИВОТ Е ЕДНА ДАЛАВЕРА!!!
цитирай
11. staler - юесеи произвежда понастоящем в...
03.06.2016 15:48
юесеи произвежда понастоящем военна продукция,аити технологии и продукти,шистов газ и нефт и гмо-лаина....против първите три нямам нищо против---ако си купим един нов самальот раптор,ще си го изплатим за 20тина години и всички ще са доволни,шистовият нефт и газ могат да доидат на полувин цена/или на колкото преценят американските другари/ от руските,щот долара както знаем,е безкраен и неизчерпаем в вселената,значи и с това сме о.к.,аити технологиите и продуктите и без друго всички ги ползваме,.....гмо лаината ако ги ядат кунева,иоско и колев,също нема лошо...по ми е интересно да видя високо субсидираните селско стоп.производители от франция,германия,дания,велика британия.....какъв ще го ядат.
цитирай
12. blackpredator - Йоско,
03.06.2016 15:49
каква Путландия ви гони, теб и останалите идиоти?
DW директно пише:ТТИП-"Кошмарът може да се сбъдне"
В Хановер десетки хиляди души от цяла Германия се събраха в центъра на Хановер на протест срещу споразуменията за свободна търговия между ЕС и САЩ.
се Йосковци, батОговци и Харалановци и и....

Оланд:
"Никога няма да приемем поставянето под въпрос на основните ни принципи за нашето селско стопанство, за културата ни, за реципрочния принцип за достъп до държавните пазари", заяви Оланд.
Ето защо на този етап Франция казва "не" на това, което ни е известно в момента от търговските международни преговори."

Франция казва НЕ, а тифозни въшки като вас и Кунка Пръмова паразитират в снагата на държавата
цитирай
13. milady - Блеки ,понякога си...гениален просто....Подкрепям!
03.06.2016 16:00
blackpredator написа:
блоговите ГМО продукти да не подкрепят ТТИП

цитирай
14. staler - клекнали викаш. . . . колко да са к...
03.06.2016 16:28
клекнали викаш....колко да са клекнали?можеш да купиш,изнудваш,манипулираш политически елит,протестите в момента са само плаха репетиция на метежа които предстои....секретността при преговорите не е заради бг електората..
цитирай
15. staler - прерията е целата в гмо фуражи, к...
03.06.2016 17:08
прерията е целата в гмо фуражи,калифорния ,флорида и т.н. бълват плодове и зеленчуци с конкурентни на високо молекулните полимери своиства,пилетата им са с бедра като на щрауси,говедата се отглеждат в концлагери/раждат се,спят и се хранят в купчини лаина/и това което ги спасява са антибиотици,хормони и т.н.... т. е .имаме свръхиндустриализирано селско стоп.производство.....когато всичко това доиде на европ.пазар,европ.фермери ще фалират моменталически въпреки субсидиите....тогава ше видими кои е клекнал и кои го е надървил..
цитирай
16. dartanjan - "2. kunkata - Oбречени сме! ...
03.06.2016 20:08
"2. kunkata - Oбречени сме! Този ЕС е сякаш дяв...
11:23
Oбречени сме! Този ЕС е сякаш дяволски съюз!"

Божието слово записано в Библията и библейските прорчества ни и казват какво да очакваме от сатанинската богохулна система на вавилон.
Те ни рзкриват бъдещите събития до самият край на човешката история на тази Земя, кой стои зад тях, и кой е духовният център на бунта срещу Бога.


Кунева и повечето назначени администратори на вавилонската система за България са просто нейни верни храненици. Те си заработва социалният статут с вярна служба на въстаналите срещу Бога. В тях няма любов и истина. Те са заменени с гордост, егоизъм и суета - принципите на хаосът.
цитирай
17. olivie - Аз гласувах в аткетата
03.06.2016 20:34
но не защото щели да съсипят селското ни стопанство, каквото отдавна нямаме. Дали ще ядеш палмово сирене от родните мафиоти, или от хамериканските заместители на нормална храна също не е от значение. Протестирам против принципа, който ни дои още от американските ТЕЦ-ове - че ползваш, не ползваш, плащаш ако не храна, то загубите на тия дето са те включили в бизнес плана си /какво ги е еня че нямаш зъби, да са ти изникнали нови, ми тъй де/ А Путин няма нищо общо с това ТТИП/утката/, Ердоган ще изреве, Ердотан, че целия ЕС ще спре да му купува зарзавата, а тъпите хора могат само това да произвеждат..... Ай със здраве и умната!
цитирай
18. kunkata - Oбречени сме! Този ЕС е сякаш дяв...
03.06.2016 20:43
kunkata написа:
kunkata написа:
kolevn38 написа:
kunkata написа:
Oбречени сме! Този ЕС е сякаш дяволски съюз!




Колев, ясно е че адски мразите бившия строй, но НАСТОЯВАМ да не ми го пъхате наляво и надясно по коментари и постове. Още повече, когато ама изобщо не става дума за това. Помолих ви да ми услужите с 400 лв., защото преди имаше кой да ми даде, но сега...


цитирай
19. getmans1 - 99. 99% от критикуващите Планът Ран ...
03.06.2016 21:18
99.99% от критикуващите Планът Ран и Ът никога не са прочели и ред от него но го громят на поразия разните ГМО блогови авторитети.
Същото сега е и с ТТИП и авторката добре го знае това, ГМОЧеПъ също го знае, и онзи дето вчера излязъл от лайната в американската ферма и той го знае а въпросът тука е, оти ги ручаме!?

И отговорът е много прост, по заповед на щуката.

Само за сведение, десетките хиляди в Германия са най-много 2-3 десетки а и 10 да са пак са пренебрежително малко.
цитирай
20. zaw12929 - Една птичка пролет не прави
03.06.2016 21:50
haralanov написа:
В края на краищата на този свят винаги е имало за и против нещо си...
Ти и останалите 35 000 си имате ваше право да не подкрепяте...


само врагове на България го подкрепят, а вие изглеждате интелигентен?! Объркахте ли се или сте сбърканяк?!
цитирай
21. theeconomist - Кунева вярва на всичко!
04.06.2016 00:25
Даже вярва,че не е Пръмова....

Всеки обаче има право да яде каквото....може да си купи или изпроси!
цитирай
22. staler - иоско нема как да ти е хем родината ...
04.06.2016 01:41
иоско нема как да ти е хем родината мила,хем и монсанто,тоже....кат ми притребва виза за корея или русия,шъ ти се обадим...горе неква фуражка за ран-ът мъца---ран-ът е просто стандартен мвф-план...прилага се в страни от третия свят с цел прилапване на активи--енергетика,водоснабдяване,комуникации,мин.ресурси,банки,застраховане....както и вкарване в дългова яма.....нещо да ви се струва познато?....колко са пилците в еуропа ше ги брои по коледа,ако шмъркел успее с графика...аи мноо здраве че работа ме чака в обора..
цитирай
23. kolevn38 - Аз пък ви казах откъде да търсите пари назаем - от червените куфарни милионери, Светлето ги знае кои са.
04.06.2016 02:53
kunkata написа:
kunkata написа:
kunkata написа:
kolevn38 написа:
kunkata написа:
Oбречени сме! Този ЕС е сякаш дяволски съюз!




Колев, ясно е че адски мразите бившия строй, но НАСТОЯВАМ да не ми го пъхате наляво и надясно по коментари и постове. Още повече, когато ама изобщо не става дума за това. Помолих ви да ми услужите с 400 лв., защото преди имаше кой да ми даде, но сега...




И едно важно допълнение - вие сте готов да продадете свободата си за 400лв и да целунете Тодор Живков под опашката, а аз не:)
цитирай
24. olivie - Не планът Ран - Ът е виновен, а това че червени политикономисти като Костов го въвеждаха
04.06.2016 07:32
Във втората, така да се каже секретна негова част, потулвана от купените медии се говори не за това че е убийствен, а за това какво би станало, ако се приватизират над 80% от икономиката /което Костов направи и доказа че е вярно, а съсипията пълна/ Ама какво да прави горкото мангалче с тия 1млн. партийни членове и техните семейства?..... /данни към 01.01.1990г/ Нали требеше да им даде старт в живота, какво като това ще унищожи икономиката на България? Аз винаги съм бил безпартиен и надпартиен и да ви кажа, че бившите червени партийци, като Плевню, Кунчето и др. най - много реват, че не им стигна времето да отхапят от баницата. Дори изтърваха и от тая на КТБ. Ама некадърното си остава такова за цял живот /веднаж президент - цял живот призидент/ Помнете, че само апетитът е до гроб у подобни твари.
цитирай
25. getmans1 - „Грешка!“
04.06.2016 08:37
staler написа:
иоско нема как да ти е хем родината мила,хем и монсанто,тоже....кат ми притребва виза за корея или русия,шъ ти се обадим...горе неква фуражка за ран-ът мъца---ран-ът е просто стандартен мвф-план...прилага се в страни от третия свят с цел прилапване на активи--енергетика,водоснабдяване,комуникации,мин.ресурси,банки,застраховане....както и вкарване в дългова яма.....нещо да ви се струва познато?....колко са пилците в еуропа ше ги брои по коледа,ако шмъркел успее с графика...аи мноо здраве че работа ме чака в обора..

цитирай
26. getmans1 - Гениално! Почти съвършено ... „изтропване“!!!
04.06.2016 08:41
olivie написа:
Във втората, така да се каже секретна негова част, потулвана от купените медии се говори не за това че е убийствен, а за това какво би станало, ако се приватизират над 80% от икономиката /което Костов направи и доказа че е вярно, а съсипията пълна/ Ама какво да прави горкото мангалче с тия 1млн. партийни членове и техните семейства?..... /данни към 01.01.1990г/ Нали требеше да им даде старт в живота, какво като това ще унищожи икономиката на България? Аз винаги съм бил безпартиен и надпартиен и да ви кажа, че бившите червени партийци, като Плевню, Кунчето и др. най - много реват, че не им стигна времето да отхапят от баницата. Дори изтърваха и от тая на КТБ. Ама некадърното си остава такова за цял живот /веднаж президент - цял живот призидент/ Помнете, че само апетитът е до гроб у подобни твари.

цитирай
27. alibaba5 - Шъ стани:)
05.06.2016 00:05
И никой няя да ви пита:)
цитирай
28. pando - Даже и да стане
07.06.2016 12:57
Рано или късно ще има Видов ден...Да,за съжаление на власт са национални предатели.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6425738
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031