Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.12.2015 08:45 - Теменужени заклинания
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 4418 Коментари: 9 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     И ни закле Теменужка Петкова "никой да не се притеснява за шоковото поскъпване на цената на електрическата енергия". Да не си и помисля дори! Понеже то ще се съпровожда с анализ на рисковете. И защото вчера енергийното ведомство създало работна група, която щяла била да се притеснява вместо нас. Съвместно с Европейската комисия при това. Чиновниците от Брюксел щели да учат нашите как да определят колко български домакинства са "енергийно бедни" и как да ги защитят. А пък експертите на Световната банка щели да им кажат кой модел за либерализация на пазара са ни избрали.
     Ясно е, че министърката не си е свършила работата. Няма анализ на ефектите от освобождаването на пазара. Нищо не е направила и в посока защита на уязвимите потребители. До вчера нямаше дори група, която поне да дефинира що е то "енергийна бедност", макар че докладът на ЕК по темата е публикуван преди месеци и е само 91 странички. Все можеше някой от министерството да го изчете. Не боли. Там всичко е казано и обяснено. Но не. Тя прави група, която тепърва ще се събира, конституира и заседава. Междувременно цените ще станат шокови. И тогава никакви заклинания няма да помогнат. Дори теменужени.
 

Светла Василева



duma.bg



Гласувай:
29



1. vencivaleri1951 - Привет "Чара"
12.12.2015 09:19
И да знаеш, че "рашките" пак са виновни. Нали там "вождът" им беше казал нещо за
електрификацията и съветската власт. И се почна една -мощности, жици...мощности ,жици.... Не може това противоестествено напичкване с ТЕЦове, ВЕЦове и ужас-съветски АЕЦове ! Трябва да се затварят тези мощности -и се затварят.
Не може обаче да се затворят изведнъж, и по въпроса се работи за да се стигне до обем на мощности като в благословената 1939та година. Да е имало тогава енергийни недоволства? Всякакви недоволства е имало-за ток и парно не.
И ако перифразираме лафа на един друг съветски вожд-"няма жица, няма проблем" , то нещата си идват на мястото
Като се замисли човек то и при точният цитат пак си идват на мястото:(
цитирай
2. chavdar01 - "И ни закле Теменужка Петкова ...
12.12.2015 10:56
"И ни закле Теменужка Петкова "никой да не се притеснява за шоковото поскъпване на цената на електрическата енергия". Да не си и помисля дори! Понеже то ще се съпровожда с анализ на рисковете. И защото вчера енергийното ведомство създало работна група, която щяла била да се притеснява вместо нас".
ЩОМ ЕНЕРГИЙНАТА ГРУПА ЩЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА ВМЕСТО НАС,ДА ВЗЕМЕ ТАЗИ ГРУПА И ДА НИ ПЛАЩА ТОКА ВМЕСТО НАС!!!
ЧЕ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК ПАК ЗАПОЧНАХА ДА ИДВАТ ПО 200-300 ЛЕВА МЕСЕЧНО?!
МАФИЯ!!!
ЕНЕРГИЙНА И ПРАВИТЕЛСТВЕНА!!!
цитирай
3. chavdar01 - ТЕМЕНУЖНИКА СЕ ИЗКАЗА ТОЛКОВА НЕПОДГОТВЕНА ЗА ТОКА,КОЛКОТО И
12.12.2015 11:02
ЛИЛИЯТА ДЕТО НИКОГА НЯМА ДА ЦЪФНЕ СЕ ИЗКАЗА НЕПОДГОТВЕНА ЗА ВИНЕТКИТЕ!!!
цитирай
4. dedenze - Лилията каза не карайте коли, Нушето казва не ползувайте ток ! Просто нали !?
12.12.2015 11:13
Аз не мога да разбера защо българина е толкова тъп !? Въвежда се нов посредник в електроразпределението и се твърди, че тока ще поевтинее КАК с перпетуммобиле ли!? Хитро е измислено, не ДКЕВР и Правителство ще бъдат виновни, а Ганчо доставчика !?
цитирай
5. kvg55 - Като ще работим със заклинания, да ...
12.12.2015 21:16
Като ще работим със заклинания, да преименуват
министрите шамани, ръководени от премиер-шаман.

Коментарите са трепач.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Так точно
13.12.2015 06:57
думает тоже Воленым Сидеровом!
В действтелност нещата са съвсем различни и дълбоко трагични. Има едно правило, известно на хората, раблитили десетки години в етергетиката. И то е:
Всичко в енергетиката е разпределено!
То важи със същата сила както друго едно правило:
Никой не мвоже да промени съдебната система!
Останалото са брътвежи в хладна треска на платените воленсидеровци в нета.
цитирай
7. josarian - Светле чета написаното и се сещам освен за скъпия ток, за скъпите нефт, бензин, дизел и газ.
13.12.2015 07:10
И като се сещам за тези тъй нелицеприятни факти, се питам къде ли отива разликата от маржа между тези цени, които ние плащаме и реалните цени? И се сещам, че маржа е твърде вероятно, направо сигурно дори, отива в дълбокия джоб на братска Путландия, която два пъти ни е освобождавала и се готви да го направи трети път. Част от парите ни, защото това са нашите пари, отиват и в алчния джоб на путинските лакеи в Булгаристан, които усърдно подготвят почвата, която да попие кръвта ни, когато пристигне братската помощ на Великия Диктатор. Та, в тази връзка, така и така си в Правец, ако се не лъжа, защо не попиташ в едно интервю другаря Валентин Златев и компания: кога Лукойл ще започне да отчислява данък печалба в Булгаристан, кога ще свие маржа на горивата до нормални нива, и тн и тн. Иначе за тока те подкрепям. И, Слава Богу, най-накрая махна оня сатрапин барабар с кепето.
цитирай
8. ivanna4ev - Много често в публичното простр...
13.12.2015 22:10
Много често в публичното пространство се споделя мнението, че да - неизгодни за България са договорите/които са си чиста проба престъпни/ и с ЕРП-тата, и с ВЕИ-тата, и с т.н. американски централи, но не можело да се пипат, защото щяло, видите ли, да ни излезе скъпо. По-евтино ли е съществуването им? Само че за да се пипнат трябва дупе. Аз не знам дали путинските лакеи имат такова, но със сигурност знам, че евроатлантическите такива го нямат, защото те освен лакеи са и лекета.
цитирай
9. bojinkata - Каквито бяха калинките, такива са и ...
30.12.2015 11:21
Каквито бяха калинките, такива са и теменужките! Садени от тиква!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6425892
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031