Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
12.12.2013 14:26 - Доц. Мая Иванова: Окупаторите стигнаха до абсурда
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 31788 Коментари: 73 Гласове:
67

Последна промяна: 12.12.2013 14:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Неслучайно движението без цел тръгна от нашия факултет, казва преподавателката по естетика на Софийския университет


Интервю на Светла Василева

image

Мая Иванова е завършила класическа филология и философия в Софийския университет „Св. Кл. Охридски“. В момента е доцент във Философския факултет на Алма матер, доктор по естетика.


- Доц. Иванова, вие отдавна сте свързана с Философския факултет на университета. Оттук започна окупацията. Как коментирате този факт?

- Може би си заслужава да кажем какво е философското образование днес, какви са критериите. Те са сведени до нула, така да се каже. Ако навремето това беше факултет, в който влизаха най-добрите, с много съревнование и борба, сега вече се влиза по диплома, след 3-то, 4-то класиране. Можеш да влезеш с тройка, т.е. влизат хора с нулева подготовка. Но една от претенциите на тези студенти е, че те са цветът… В интелектуално отношение те са аграматически субекти и това не е само мое мнение. Те са на нивото на ПУЦ, на доброто гимназиално образование навремето, дори не достигат и него. Вижте начина, по който те говорят. Не могат да направят едно съждение, нямат семантичното богатство. Давам ви примери от студентите, на които преподавам – студент, завършващ културология, не може да напише правилно своята специалност. Няма да коментирам журналисти, на които три пъти трябва да напишеш на дъската разликата между „скулптура“ и „скулптор“. Пишат ви примерно „подрЪжателна функция“. От дръжка ли идва, не знам. Невежеството е пълно. Но тези деца, искам да подчертая, не са виновни. Те са в такъв контекст. И след като духът на времето е такъв, университетът се е превърнал, общо взето, в бизнес предприятие и ето какви са резултатите.

Тук е един от големите проблеми и аз не знам защо никой не взема отношение за един очебиещ факт. Защо движението тръгна от Софийския университет, и то от т.нар. хуманитарни специалности, а не от медици, инженери, архитекти? Всъщност проблемът е, че това са хора – бъдещи безработни, и ако говорим за какво трябва да се борят тези студенти, то е за конкретни практики и политики, най-вече такива, които се отнасят за тях самите.

- Само студентите ли са в основата на случващото се?

- В някакво предаване се каза, че 85% от преподавателите не били компетентни. Има и такъв момент. Но има и по-страшни неща и те трябва отвътре да се кажат. Софийският университет е може би единственото място, където преподавателите могат да не си вземат часовете и да си получават заплатата. При нас е пълна разхайтеност. Извинявайте, но ако ние сме морални субекти, би следвало да си връщаме част от заплатите и студентите би следвало да пледират за това.

Другото, което трябва да се направи. Държавата има нужда от лекари, от инженери, от информатици. Обаче в нашата специалност приемът е 60 човека. Бога ми, защо са необходими 60 човека само във философия? До края на обучението остават 20-30 души, но и тези, които завършат, изобщо не могат да се реализират. Според мен е крайно време нашите дисциплини да се изучават като свободно избираеми във всички специалности – те са, така да се каже, общообразователни, те формират изяществото на речта, на душата. Няма такава професия философ. Каква ти е професията – “аз мисля”! “Аз мисля” е можел Декарт да си го позволи в онези времена, с което искам да кажа, че неслучайно движението без цел тръгна от нашия факултет.

- Защо да нямат цел, те искат оставка?

- Студентите – 99% от тях, са абсолютно аполитични. Това до известна степен е и духът на времето. Не им пука. Докато беше на власт предишното правителство с неговите лидери, те кротко стояха и наблюдаваха – „Цоко и Боко“, „Боко и Цоко“. Хубаво. Когато настъпиха изборите за президент, аз казах: „Трябва да гласувате“. Те отговориха: „Госпожо, ние ще гласуваме за Светльо Витков“. Казах им: „Добре, вие сте ироници, но все пак мислете за съдбата на България“. И в крайна сметка какво се получи, човекът от плевнята ни дойде на главата. Ето, това е одиозното.

- Това е бунтът на младите, не мислите ли?

- Първото нещо, което ме кара да се усъмня. Тръгвам от чисто психологическа гледна точка. Гневът е нетърпеливо състояние. Както казва Ницше: благородните хора са гневливи. Мигът, в който нещо те разгневи, ти го казваш и след това забравяш. Какво се получи. Първият гняв заради онова одиозно предложение изкара всички ни на улицата. И този вик беше чут. А какво направиха тези дечица? Всичко това те превърнаха в комедия. Трагедията, продължена във времето, става комедия. Истинският гняв беше тогава. Какви са тези сърдити, гневни млади хора, които толкова дълго са задържали в себе си този гняв?

Второ. Кога избухва техният гняв? Той избухва съвсем неслучайно един ден преди нашето събрание на Философския факултет. Предната вечер те окупират аудиторията, на следващия ден идват при нас треперещи да ни молят за нашето съгласие. Кой нормален човек би дал подобно съгласие.

Другото нещо. Симпатичното при гнева на младите е, че той е бурно, смело, дръзко нахалство, но с някакво ако щете чувство на хумор, с някакво ако щете усъмняване. Ако трябва да направим аналогия – то тя е с дадаистите. Само че нашите са недодръзнали дадаисти, те не притежават и тази култура, не притежават и тези дарби. Какво казват дадаистите: “Колко лесно е дада, като детската игра, да се смееш без глава”, а нашите – колко лесно е така ти един вид да правиш революция, окупация. Основният патос на дадаизма е деструктивния. Всичко трябва да бъде разрушено, за да се започне наново. Обаче, пита се - колко време трае дадаизма, този симпатичен младежки гняв, който поставя някакви ирационални желания. Един от тях казва: не трябва да има нищо – империалисти, болшевики, политици, демократи, буржоа, пролетарии, аристокрация, полиция. Нищо. Ние искаме абсурда. Ние искаме да пикаем в различни цветове. Това са дадаистите. Е, да де, ама това течение трае 2 годинки. След тях на древен ред идва много по-мъдрия сюрреализам, но вече насочен към това да се съгражда.

От тази деструкция ухае на инфантилизъм. Те не могат да разберат, че в обществото има психологическа умора от тяхната истерия. Те ми приличат на разказа на Хулио Кортасар – Речите на дотегливко. Едни ежедневни клиширани фрази, които нищо не говорят. Те не могат да разберат, че и Френската революция и Октомврийската революция и 1968 година са дълбоко назад във времето и че човечеството е разбрало, че изхода не е в революцията, е а в еволюцията. А те са превърнали университета в щаб на революцията. Това е един много зле скълъпен политически миманс. Те се изживяват като революционери. Някакви юмруци, някакви вериги, някакви вопли “ние ще победим”.

Това, което искам да кажа от гледна точка на естетиката, тръгвайки дори от античността – може би първата естетическа категория най-важната – това е мярата. Неслучайно в античността съществува категорията “хюбрис”. Човек е наказан когато пристъпи мярата. Тези деца се вживяха в ролята на някакви безпрекословни авторитети.

- „Вживяването“ в ролята не беше ли подпомогнато отвън?

- Аз гледам на тези деца с уплах и състрадание, защото те са безвинно виновни жертви на своите манипулатори. Една от характеристиките на фашизма, на този толкова обикновен фашизъм, е политическото покваряване на младежта. За мен това е най-голямото престъпление по отношение на тези млади хора, защото те идват като едни чисти души. Ние, преподавателите, ги възпитаваме. Но трябва да ги възпитаваме да мислят диалогично, да се съмняват, не да им налагаме ценности, а да ги караме те самите да ги проиграват в живота. Това, което е ужасяващо за тези млади революционери, е, че им липсва именно усъмняването. Това е страшно. В една крехка възраст те се превръщат във фанатици. Неслучайно Кант казва – мисли със своя собствен ум, имай дързостта да мислиш! Те не мислят самостоятелно, това първо. Второто, което им липсва, е естетическата добродетел, която е в основата на човешките взаимоотношения. Пак Кант казва: в своите общувания ти винаги се поставяй на мястото на другия, винаги имай чувство за другия, емпатия за другия. А те не искат да чуят другата гледна точка. В момента най-актуалните философско-морални учения са за човека през призмата на другия. Човекът става човек през другите в общуването с тях. Ето това е изчезнало. Тях ги възпитават като някакви нарциси. Его. ХиперЕго. Изчезва емпатията, съчувствието, състраданието. Те живеят в една виртуална стерилна реалност. За да изградиш себе си като чувствително същество, най-важното сетиво е осезанието, докосването, а те живеят алиенирани пред екрана. Нямат досег с реалния човек, нямат представа за него и стават абсолютни еготици в морален смисъл.

Реално много повече са студентите, които искат да учат, но техният глас не се чува, защото медиите не им поднасят микрофон. Много деца работят през лятото, за да могат да учат. Други работят и учат. Питам аз: кой ви спонсорира, кой стои зад вас, как вие може да си позволите този лукс. Бих казала, че това е една от най-тъмните страници в историята на университета.

- Те казват друго: „Нас не ни чуват“, „Не ни забелязват“…

- Нарцисизъм е това и своеобразен естетически есхибиционизъм. Хубаво, излезли по площадите но и самите постановки и самите хепънинги толкова вяли, толкова клиширани – ние вече това сме го виждали. Оправдано е да търсят някаква естетическа изява. Всички тези неща, които ги разиграват – те са една условна реалност. Изкуството е условна реалност. Именно в изкуството нещата могат да бъдат съвършени. Никога в живота такова нещо не може да се случи. Те действат на принципа – тук, сега и веднага, улови мига! Такова нещо може да се случи само във вълшебните приказки. Вижте какво четат днес децата (Хари Потър например) и какво им се вменява и това е дълбоко обработване на душите, един вид им се казва – няма нужда да учите, няма нужда да се трудите, важното е вълшебството, магията, всичко на света става с вълшебна пръчица. А всъщност животът е труд, животът е усилие. Още Ницше го казва – за да изваяш себе си като произведение на изкуството, се изискват страхотна дисциплина и усилие, това не е да отидеш в пластичната хирургия и да те направят Аполон. А тези деца са зарибени по този начин – тук, сега, веднага, на часа и ако може никаква отсрочка.

- Те претендират за „нов морал“.

- Да, повтарят тази мантра, но ако ги запиташ, няма да могат да ти отговорят що е то. Ето това е страшното. Те не могат да узурпират морала. Те бяха една шепа хора, между които – не всички студенти. Аз затова питам – те кого представляват? Освен себе си? Второто нещо, което бих питала, като оставим настрана нелепия въпрос „Кой“. Аз бях на пресконференцията при ректора и на въпроса кой им даде ключовете и веригите, тогава казаха, че това не е важно и това е реторичен въпрос. Те искат оставка сега и веднага, но не си задават въпроса, че зад всеки депутат стоят хора и ти не можеш да оспорваш избора на тези хора, на хиляди хора. Те изповядват вид социален расизъм – те са висша раса, те се чистите, моралните. Аз обаче питам, доколко вие сте чисти и морални, като пристъпихте много от правните норми. Второ. Вие в момента в качеството на какви се явявате – студенти ли сте, революционери ли сте или обслужващо средство на политически партии, невлезли в парламента. Моралът си е морал, но във всички цивилизовани общества има правни норми! Затова Платон навремето е казал нещо много мъдро след хиляди опити да въдвори идеалната държава – идеална държава не е възможна за хората, защото те са все пак човешки същества! Законите уреждат човешките взаимоотношения. Затова тези студенти да бъдат така добри да се вгледат в законите, да видят хилядите несъответствия и разминавания на законите в академичното пространство, да се опитат да ги усъвършенстват, да имат изисквания по отношение на дейността на преподавателите, на преподаването, на своите собствени права.

- Как ви се струва университетът тези дни, върна ли се академичният дух?

- Онзи ден влязох и се ужасих. Първо, докато беше окупиран – ранички, шалтета и т.н. Сега е другият цирк – минали сме на фаза дадзибао, хунвейбинската история. Облепено отвсякъде и се питаш къде се намираш – в политическа централа или в един храм, в който сме единени от общи ценности и пориви към знанието. Гледам залепено и за Украйна: „Ние сме за Украйна“. Изпратили трима студенти там. А кой ги спонсорира, кой ги изпрати? За нас са ясни нещата. Сценариите са едни и същи и режисьорите са едни и същи, няма разнообразие. Там един от лозунгите – познайте какъв е: „Кой не скача, е руснак“. Кой не скача, у нас е червен! И те претендират че са млади, оригинални. Ако сте същинско ново поколение, откъде изровихте това „червени боклуци“? Знаете ли например, че Пикасо е бил комунист, че всички сюрреалисти са били комунисти, че всички авторитети в момента хуманитари – са неомарксисти по някакъв начин. А всички повтарят мантрата „ние сме десни“.

- Сега тук десните са праведници, а левите – грешници! И то някак  изначално!

- По принцип всички млади хора са леви. На Запад всички тези движения са леви. А нашите окупатори един вид са десни. От каква позиция са десни?! На тях им е осигурено време да учат, а не да развиват политика. Но не са виновни те. Двойно по-виновни са тези, които ги манипулират и които им създават фалшиво самочувствие, което ще гръмне като един балон, както гръмват всички балони. И тогава за тези деца ужасът ще бъде много по-голям.

В първите дни на окупацията ми се наложи да отида до кабинета си. На излизане с най-добро чувство им казвам: Вижте какво, мили деца, играта свърши, излезте с чест от ситуацията. Колкото повече я разтягате във времето, ще изпаднете в карикатурата и във фарса. Спрете дотук. Не спряха. И сега какво? Те подчиняват своето действие на някакви разнородни желания. Сега вече не е оставка, не е кой кого назначил, а „ние ще помагаме на Украйна“. След това – ние се противопоставяме на новия закон за полицията. Така може да си избират неща до безкрай и това ще бъде перманентната революция, може би ще я изнасяме и в чужбина. Това е движение заради самото движение. Ето, историята с двамата професори. Този клип показа много низка черта на техния характер. Трябва да се прави разлика между битовата личност на един човек и неговата социална роля. Едгар Алън По – завършен алкохолик – гений. Второ. Тези професори са там в собствения си кабинет в битността си на обикновени хора, не са там в статуса си на професори. Те не изнасят лекция. Трето. Във всеки кабинет има вино, бонбони и т.н. Те са там в частно пространство и се черпят за нещо. Какво правят там тези студенти? Това е толкова мерзко, толкова долно. Това е Оруел 1984 – нравствената полиция, те вече се изживяват като такива. В един момент ще стигнат до извода на дадаистите: „Абе, искаме да пикаем в различни цветове“. Това е абсурдът. Те всъщност стигнаха до абсурда. И в крайна сметка нищо няма да постигнат.

- Как ще приключи всичко това? 

- Изкуство е да излезеш от тази ситуация, и то с минимални морални щети. Иначе ставаш карикатура. Това е техният проблем. Те са вече в ситуация без изход. Вместо честно да кажат: направихме някои грешки, дотук сме, те продължават. Можеха сега в чест на студентския празник да го направят. Времето, в което живеем, е време на диалога, на консенсуса, на плурализма. Не може да си досадно монологичен и да имаш пълна глухота – морална и интелектуална, за доводите на другия. Те злоупотребиха и продължават да злоупотребяват с търпението и с почтеността на останалите студенти, на преподавателите и персонала, на българите изобщо.

 



Гласувай:
70



1. mileidi46 - WOW!!!
12.12.2013 14:44
Страхотно!!Много ми хареса дотук,но нямам време да го дочета ..трябва да излизам..като се върна ще го прочета ,ще го науча найзуст...:))
Много стойностен поглед!!Поздрави!!
цитирай
2. dedenze - Браво ! За жалост нито един от "окупаторите" няма да прочете това интервю !
12.12.2013 15:08
Тъжни, големи истини за едно подчинено, чуждофилско и изгубено поколение от слуги на чужди интереси ! Забележете американският посланик в Украйна раздава понички на протестиращите !? Интересно дали тримата наши студенти са хапнали от тях, дали са цункали посланика !?
цитирай
3. andrei - Стойностни разсъждения на един
12.12.2013 15:31
истински човек и преподавател!!!
цитирай
4. ka4ak - Да ме извинят жените,които носят името МАЯ,но направо го излагаш името и с тази Мая!:(
12.12.2013 15:55
Точно философски погледнато,е наплямпала маса глупости,след като не може да дефинира,МОРАЛ и ПРАВО!!!:(((
САМИЯТ ФАКТ,ЧЕ КЪРЛЕЖА/НАРЕЧЕН ПРАВИТЕЛСТВО/Е ,НА ВЛАСТ,НЕЗАКОННО И Е ПОДДЪРЖАН ОТ ТРИ ПАРТИИ,КОИТО СЪЩО СА НЕЗАКОННИ,ОБЕЗМИСЛЯ ЦЯЛАТО ИНТЕРВЮ Светла!!!:(
Седи на заплата и макар че съзнава,че е безумие,продължава да я взима!!!:(((
Това е всичко друго,но не и МОРАЛ!:(
ПОЗДРАВИ!!!:)))
цитирай
5. blackpredator - Не са виновни толкова децата
12.12.2013 16:40
Псевдоавторитети им внушиха, че могат да се изживяват като артефакти преди да са станали предмет.
Нарцисизмът е в тениите, които паразитират в душите им, викайки "Там е кърлежа!"
Досущ като при дедо Вазов: "Тамо са раите!"
Права е Мая, докато не се опълчим, раята никога няма да види Рая.
Докато има комсомолци, мутирали в бокомолци, внуците на Павлик Морозов ще дават цвят на обществото ни...
И не само цвят. И бит...
цитирай
6. ivanna4ev - Умен, очевидно, човек. Да заявиш ...
12.12.2013 18:46
Умен,очевидно,човек.Да заявиш какво харесваш или какво не,какво приемаш или какво не с аргументи-ясни и точни...дефицит си е това днес у нас.Защото "модното" в последните години е да се търси нещо в нищото и което е още по-тъпо - да се представя упорито и безочливо едно завършено 'нищо" като "нещо".А в условията на такава "мода" аргументите са противопоказни.Пък и у едни такива трубадури къде ти капацитет за аргументи.
цитирай
7. smilodont - Е толкова много приказки само да ...
12.12.2013 20:13
Е толкова много приказки само да кажеш че статуквото ти харесва . Хм само да ги нямаше тези тъпи студенти .
цитирай
8. tomich - "Стойностни разсъждения на един"
12.12.2013 22:45
andrei написа:
истински човек и преподавател!!!

Нима?! В какво съзираш стойността на подобни ръзсъждения?
Това дори не са разсъждения, а злобни аморални брътвежи.Мога да ти опиша цялостно психологичния портрет на тази доцентка - "истински човек и продавател!!!" - без да я познавам, само по снимката й. Направи си и ти труда, да прочетеш между редовете на интервюто, и ако разбираш малко от психология и антропология, да проникнеш, образно казано, зад горната част на физиономията от снимката, така наречено "чело". Давам ти джокери: пръстите и "пръстените"на дясната ръка, гривните върху ръкава на блузата, свитите устни. Обърни внимание особено на очите, прическата и на огромния полуразкрит вероятно посребрен аксесоар. Тогава може би ще си промениш мнението за този уникален човешки екземпляр. Успех!

цитирай
9. larryone - Е толкова много приказки само да ...
13.12.2013 08:11
smilodont написа:
Е толкова много приказки само да кажеш че статуквото ти харесва . Хм само да ги нямаше тези тъпи студенти .


Изключително точно! Доц. Иванова показва, че нищо не е разбрала, а и не и трябва. Точно такива закостенели, дълбоко фосилизирани "мозъци", пречат на съвременното образование и развитие на младежите.
цитирай
10. evrazol - Тя говори за емпатия
13.12.2013 08:38
Но до толкова, до колкото каузата и, логическата и постановка, сами се нуждаят от емпатия. Тук емпатията свършва. Целият философски инстументариум, рутина и знания са сложени на едната везна, за да уравновесят проблема наречен "неграмотен протест на неграмотни хора". И почти успява да уравновеси "голите егоцентрични претенции". Цялата и философска тежест противостои на явлението студентски протест с голям зор.

В същност, дори да е права, ние всички усещаме на гърба си резултата от практическото приложение на тази праведност. Това, което срещаме в реалния си живот, е развяваната правда, развяваната истина, а не прилаганата. И децата намират психологически изход в отказ от диалога.

Каузата на преподавателката е да аргументира несъстоятелността на протестите. А не да ги изследва и разбира, след което да предложи решение на конфликта. Тя дори не успява да забележи конфликт. Не може да го формулира. Нима цялото философско наследство на света е нужно за обяснение на едно просто явление - Младежите не приемат демагогията.
цитирай
11. chara - Колеги, виждам смело "оспорвате" доц. Иванова. Колцина от вас преподават в
13.12.2013 08:44
Алма матер, че така компетентно се изказвате за студентите?

Колцина от вас познават класическата и съвременната естетика, че с такава лекота раздавате присъди?

Свършиха аргументите и стигнахте до дрехите и външния вид на доц. Иванова ...

Прощавайте, но това е смешно и елементарно.


цитирай
12. alexs - Грешни протестиращи срещу грешни ...
13.12.2013 09:53
Грешни протестиращи срещу грешни управляващи!Нима протестиращите поставиха истинските проблеми а нима настоящия парламент е парламента на на народа....или е назначен от мутроолигархията и външни сили.
Днешните протестиращи са удобните протестиращи те не задават неудобните въпроси за прехода! Само недай си боже да дойдат други протестиращи, които да поискат преразглеждане на приватизацията и анулиране на неизгодните договори и премахване на мутроолигархичната система крепители на която са всички парламентарни партии включително и реформаторския блок....
цитирай
13. antikom - Аман от интернационалсоциалцървулпрогресизЪм! И кво като е преподавателка в университет. И онзи с руската водка и евромурафетите - и той е преподавател там!
13.12.2013 09:53
Комунализмът си личи и зад философските размисли!
Да си бяхте карали сите направо през диалеко-метериалистическата религия!
Хайде холан!
цитирай
14. jelezov - От доста време с интерес очаквам ...
13.12.2013 09:54
От доста време с интерес очаквам интервютата на Светла Василева. Това последното също притежава определени достойнства. Доц. Иванова споделя мисли, които са интересни защото идват, така да се каже, от кухнята. Коментарите, както е нормално за блоговото виртуално пространство, имат оценъчна природа и затова са два вида: изразяващи ляво и дясно идейно отношение към интервюто. Но има и трети вид коментари, които пак имат оценъчен характер, но съдържат глупости, писани от глупаци. Такъв е коментарът на ka4ak. Дори логиката и стила само на заглавието му са доказателство за това, че авторът му страда от интелектуална недостатъчност.
Но страшното е в това, че и хабилитиран преподавател във Философски факултет говори глупости. Пример: „Те не могат да разберат, че и Френската революция и Октомврийската революция и 1968 година са дълбоко назад във времето и че човечеството е разбрало, че изхода не е в революцията, е а в еволюцията. А те са превърнали университета в щаб на революцията.” В цитата има три неоспорими глупости:
1. Човечеството не е и не може да бъде субект, който да разбере, „че изхода не е в революцията, а е в еволюцията.
2. Революцията и еволюцията не са алтернативи. Революцията е момент от еволюцията, е прекъсване в непрекъснатото развитие (еволюция) на битието изобщо. Неразбирането и неприемането
на този най-основен диалектически принцип е простимо например за инженерите, лекарите, агрономите и т. н., въпреки че много често се срещат със случаи, демонстриращи единството на дискретността и континуитета. Но за философ това неразбиране е непростимо. Революциите не са останали далеч назад във времето, напротив, социалната революция, която ще помете капитализма е съвсем актуална, просто чука на вратата на съвременния свят.
3. Окупирането на Университета не е революция, а е чиста проба КОНТРАРЕВОЛЮЦИЯ, доказателство за което може да бъдат дори само лозунгите против „червените боклуци”.
цитирай
15. chara - Добре проф. Людмил Георгиев - не ви хареса, доц. Силвия Минева - не ви хареса,
13.12.2013 10:02
доц. Мая Иванова - тя!

Понеже говорят неща, които не съвпадат с вашия поглед върху света. И понеже ги казват с името си и понеже имат позиция, публично огласена.

В този ред на мисли, кой ви харесва, бихте ли споделили! Понеже ако няма такъв критиките тук са заради самия спорт!

Спортувайте тогава по клавиатурите. Ефектът от това е никакъв.
цитирай
16. chara - Ще си позволя да припомня нещо за революцията. И защо такава няма да има в БГ.
13.12.2013 10:07
Който има време и му се чете да погледне написаното от княз Кропоктин (теоретик на анархизма). Той казва, че гневът е достатъчен единствено за бунт. За революция трябва повече. Необходима е Надежда.

Вие надежда да виждате наоколо ... или поне на хоризонта ...
цитирай
17. chavdar01 - И ВСЕ ПАК!
13.12.2013 10:30
ПО ДОБРЕ ЗАКОСТЕНЕЛ УЧЕН,ОТКОЛКОТО ЗАКОСТЕНЕЛ МЪРЗЕЛ!

И ПРЕДИ ДА ПЛЮЕТЕ,ВИЖТЕ САМИТЕ ВИЕ ДАЛИ ИМАТЕ ЗДРАВА
НАУЧНА ОСНОВА ПОД КРАКАТА СИ НА КОЯТО ДА СТЪПИТЕ!
ИНАЧЕ СТАВА КАТО ОНЗИ СТАР ВИЦ!
-"И АЗ НЕ ЗНАМ КАК Е,НО И ТАКА НЕ Е"!

цитирай
18. vencivaleri1951 - Закостеняла, но я се помъчи да
13.12.2013 11:17
larryone написа:
smilodont написа:
Е толкова много приказки само да кажеш че статуквото ти харесва . Хм само да ги нямаше тези тъпи студенти .


Изключително точно! Доц. Иванова показва, че нищо не е разбрала, а и не и трябва. Точно такива закостенели, дълбоко фосилизирани "мозъци", пречат на съвременното образование и развитие на младежите.



да я обориш докторе. Или отговори на един от въпросите и.
Например :
Защо не стачкуват и не окупират студентите по медицина.
Бъди здрав!
цитирай
19. vencivaleri1951 - Истина е, че езикът на интервюираната
13.12.2013 11:48
е прекалено професионален/поетите на говорят в ежедневието си с мерена реч например:)/, но всичко е истина. Истина , е че хуманитерните дисциплини произвеждат безработни, истина е, че студентите се "превърнаха" в маша на определени политически амбиции. Много точни са въпросите :-Защо не стачкуват медици и програмисти например....Кой даде ключовете от Унинерситета?
Аз не мога да разбера и нещо друго. Нима подхранващите различните протести/за и против/ не виждат, че всичко се е превърнало вече в пародия. Жалки и клиширани са хората пред микрофоните които ни обясняват защо трябва да си отиват Плевнелиев, Орешарски и проче. Едни и същи лица, едни и същи думи...
Питам се и друго Светла. Защо вашего брата журналиста продължавате да отразявате тези квази протести. Никой не се интересува от тях и нищо не може да се случи като последствие . Броят се някакви дни, нервят се шофьори , плащаме от джоба си този кич...
Престанете ли да отразявате тези мероприятия, ще спихнат. Гледала си например депутатството. Няма ли камери-стават горе долу нормални хора. В обектив ли са-полудяват:) Бъди здрава и все така Charovna)
цитирай
20. janabel - Точно !
13.12.2013 12:01
,, младите инстинктивно искат нещо , което не могат да формулират "
цитирай
21. usandthem - Менопаузата е много тъжен момент в живота на човека.
13.12.2013 12:24
Казвам на човека, защото е видимо тъжен и при венци-валери, например. В стремежа си да заглушат тази тъга, хората са готови на всичко за да привлекат вниманието на околните. Включително и това да наричат другите "нарциси" . Всъщност, разбираема е омразата на въпросната преподавателка. Тя, съдейки по снимката, и на млади години е мразела другите млади - на повечето от тях не са им били нужни бижута и екстравагантни прически ,за да спечелят внимание. Тази бълвоч от омраза се споделя от нейните подобия - хората, които в силно конкурентна среда не могат да стигнат позициите, които в тоталитарното и пост тоталитарно общество са постижими с помощта на партийни,или роднински и приятелски връзки. Госпожата е станала изразител на всеобщата им "жалба за младост" и времената, в които венци, с оскъдният си ум и дислекцията, като бонус, работеше в планов отдел и така планираше, че заедно с другите нему подобни планьори, го докараха до там, че техният непрежалим и сега лидер ,да заяви : Социализма се оказа едно недоносче, другари ! ". По същото време кушел беше началник цех - мечтата на всеки цървул от времето на развития соц. Като продължение на добрите соц. традиции, да издигаме не най-кадърните, а най-верните и най-нашите, го докарахме до олигофрените Миков и Манолова начело на държавата в комплект с корумпетата Бисеров и фашизираният Сидеров - председател на нравствената комисия ! Най -голямата глупост е да поставяте под съмнение необходимостта от остър протест на младите срещу статуквото. Ако идиотите в управлението не са ви достатъчен повод, може да прибавите към тях доносниците Статковци, Драгановци и прочее случайници в образованието и науката. Но вие всичко това го знаете. Обаче, както вече казах - менопаузата е жесток и тъжен момент в живота на човека. За съжаление ,някои индивиди реагират на този неизбежен момент с озлобяване и омраза към онези, които са още много далеко от тази тъга. Тъга, станала причина за това интервю, а подозирам и за този постинг !
цитирай
22. freeoldmen - Не им харесвали на коментиралите професор и двама доценти...
13.12.2013 12:39
Че какво да им харесаме, любезна Чара? В една провалена държава, мащеха за своят народ, няма авторитети, които да са уважавани, защото докато обществото пропадаше, тези си седяха по удобните местенца. Тази последната критикува порядките в СУ. Ами аз ли да ги оправям, който съм виждал Университета само отвън?
Като чаткам по клавиатурата ефектът може да е никакъв, но се чудя какъв ще е ефектът от успешната кариера на такива авторитетни учени...
цитирай
23. kenzovnaks - freeoldman
13.12.2013 14:32
ти си човека!
цитирай
24. vencivaleri1951 - Днес петък 13ти е шастливият ми ден
13.12.2013 15:16
[quote=usandthem]Казвам на човека, защото е видимо тъжен и при венци-валери, например.

"Спряният" от соца за "Нобелова премия" "usandthem" ме споменава в коментара си, па макар и наблягайки за "оскъдния ми ум "и това , че общо взето се боря с дислекцията си. Иронизира отнетите ни бонуси/ на мен и Кушел / като работещи в планов отдел и началник цех съответно. Всичко това го свързва с тъгата съпровождаша "менопаузата"

Не USA:) Бонусът по отношение на планов отдел беше доста по голям. Планов отдел бе бонус към направлението ми:) Ако ти също бориш дислекция и неволно си объркал отдел с комитет ще те разбера:)
И не тъга , а гняв драги съпровожда менопаузата ми. Гняв защото докато Кушел е блъскал в цеха, аз по строежите, самовлюбени "засранци" като твоя милост попадайки незнайно как във властта закриха цехове, сринаха строежи...
Ти често сравняваш недолюбваните от теб с персонажи от известна опера на Маскани, но я попитай тези "млади хора" и окупанти на които се възхищаваш дали знаят кой е Маскани. И не защитават ли "Селската /си/ чест" скачайки по площада и ходейки по посолства не забелязвайки /защо ли/ че в страните на тези посланици ни наричат "хлебарки". Плюят ни от всякъде, а те простнали чаршафи демонстрират въпросната чест.
Гневен съм и зарад други бонуси. Например бонус за мен беше и да се "кефя" живеейки повече от година на фургон в Козлодуй при изграждането на малките реактори, та като дойдете Вие просветлените Свише/кътали се до тогава в някакви службици/ да ги затворите. Впрочем и Надежда, и Миглена "затварачките" подобно на теб подкрепят тези "млади хора". Те знаят защо/няма да се сврат в Сандански/, а ти" нобелисте"знаеш ли?

Може би в "списъчния състав" се надяваш да се сдобиеш и с втория "си" работник:(

Мъка "Нобелисте", мъка...И без менопауза при теб е мъка... Бъди здрав
цитирай
25. blackpredator - usandthem,
13.12.2013 17:04
лапсус, не нарциси, а задници.
Верно, "Менопаузата е много тъжен момент в живота на човека.". Все пак е имал фертилен период. За разлика от хора като теб с хиатус в биографията. Ни с ръкавелите на плановик, ни шляпащ в цеха...
Помня ви! Навремето ни карахте да ходим с къса коса, сега ни карате да сме обръснати.
Теркът ви е като на тоя у Банкя. Надуваеми любовници, видяли шанс да бъдат забелязани покрай Шахо Студента, та да се изживеят като хора.

Пластмаса, загубена у тупиците на генома...
цитирай
26. usandthem - vencivaleri1951- къде щеше да си ти, партизансккото отроче, ако
13.12.2013 17:29
не беше баща ти, генерала ?! Е на този въпрос, насаме със себе си, нощем ,под юргана , се опитай,ама честно, ако можеш, да си отговориш. И не се опитвай да оправдаеш провала на легиона некадърници, като теб, които докараха нещата до там, че Живков да се отрече от идеологията ви, а Петър Младенов да заяви, че положението в страната е катастрофално. По времето, когато нямаше нито седесета, нито "затварячи" , нито "рушащи". Бяхте си все същите муцуни от същото политбюро със същите плановици, началник цехове, първи, втори, та и трети секретари на партията.Нямаше опозиция, нямаше американска армия ,никой не ни беше обявил война. Всичко беше цветя и рози, народа богатееше, соц индустрията покоряваше класациите, селското стопанство заливаше света с продукция, компютрите "Правец" бяха мечтата на младежите по цял свят. Изобщо неспирен възход и благоденствие.... И изведнъж, като гръм от ясно небе, същото това политбюро реши да махне Живков, а Младенов рече, че всичко било от картон, декори зад които истината и озъбено свирепо куче. После Луканов рече, че сме се набълбукали със заеми, че с тях сме кретали последните години и сега нямало пари да ги връщаме. Нямало пари, бе ! След 45 години неспирен възход, сега парите ги нямало ! И то преди още да дойдат брадатите разбойници от СДС ! Баси майката, ами сега ?!! И всичките тези легион комунисти, които се кълняха, че ще дадат живота си за Партията, си я сложиха на кура и се втурнаха да правят бизнес. Мълча си и ти, партизански сине, като мишок се скри и гледаше как твоите идоли ,държаха в църквата едни големи, като колци свещи и го раздаваха по вярващи от патриарха ! Жалки, страхливи нищожества ! Гледахте как вашия комунизъм отива на майната си, пращан там от вашето политбюро, на вашата партия и си мълчахте като мишоци !От раз се отрекохте от всичко и станахте първи строители на капитализма. И сега плюете срещу децата, които не искат да мълчат като мишки, като вас , защото никога не сте били и няма да бъдете ,като тях !

https://www.youtube.com/watch?v=SHn6nDd6_5Y
цитирай
27. evrazol - Колцина от вас преподават ???
13.12.2013 18:17
Кой възпита неуважението към знаещите и можещите? Не са ли онези, които съизмерваха интелекта със служебното положение и партииния пост? Не са ли и днес "авторитетите" по-известни с поста, или парите си, вместо с интелектуалните си достижения? И ти очакваш ние да ги приемем? Да ги слушаме с уважение? Не! Колкото и да съм прост, колкото и да съм беден, няма как да ми назначат авторитет. Все някак ще си го намеря сам.

Дцентити и авторитетити са обществено непознати, именно понеже произвеждаха и провеждаха политики, вместо да произвеждат наука и култура. Време е да съберат плодовете на своите усилия.

Можеш зълго да заблуждаваш някого, можеш веднъж да заблудиш всички, но не можеш дълго да заблуждаваш всички. И когато си го правил от висотата на поста си, с лостовете на този пост, хората започват да не те забелязват. Та дори и да си най-новия светия. Просто се налага да вземеш всичките си истини и достижения, да ги навиеш на фуниика и да си ги ползваш сам.
цитирай
28. vencivaleri1951 - "Нобелисте" не ми пробутвай
13.12.2013 18:22
[quote=usandthem]

номера с това какво са казали написалите "прощалните си писма". Мога да ти говоря много по този въпрос, но нямам навика да "ровя кокалите" на мъртвите

Ще ти кажа само за един от "държалите свещи" и отвратилите те. Ще ти кажа , че е бил семинарист и от него съм чул, че е отишъл да учи в Семинарията по лично убеждение. Отворени са архивите и можеш да провериш, че когато му "искат главата" като военен министър след опита за преврат на Анев и Горуня едно от "прегрешенията" му е , че е бил религиозен. Същият човек не прати детето си да учи за дипломат, културтрегер , а го прати във войската, където загина. Впрочем помня, че ти рови и неговите кокали в писанията си преди време.

Сега за "генералското и партизанско чедо" и" какво да мисля под юргана"

Спомена за "менопаузата "ми :) Тоест глупаво е да мисля на това място докато имам малко силици още за по приятни неща.:) Пък и умът ми "оскъден" що да стори?:)

Питаш ме къде към щял да бъда ако...
Не знам. Не знаеш и ти къде си щял да бъдеш ако...
Искам и аз да те попитам нещо. Ти откъде си сигурен , че в рода ми/не фамилията/ няма и друг генерал от малко по друга школа.
След това аз работя по дълго при "капа" отколкото при "соца" и общо взето се справям не лошо.

И нещо друго. Ние с "менопаузата"и с тъга в очите/Кушел, Светла,моя милост.../ умни, глупави, смешни, жалки не сме анонимни. Аз например съм в блога и с "оскъдния си ум", и с тъжната си физономия, и с дислексията си...
Чудя се драги защо ти надареният, елитният, собственикът на работник/егати уродливия израз, но е твой/ си се "забулил" като ханъма ?.







цитирай
29. otempora - Опошляването, обезличаването на ...
13.12.2013 18:40
Опошляването, обезличаването на образованието обезсмисля дипломът за висше образование и прави евтини както новозавършващите, така и изградени вече специалисти.
Например: При кандидатстване на новозавършил и опитен специалист за място в държавното предприятие, двамата са с диплом за висше образование, но печели този, чиито чичо е директор на предприятието. След това некадърния младок твори велики бели на поста.
цитирай
30. smilodont - Е толкова много приказки само да ...
13.12.2013 18:47
vencivaleri1951 написа:
larryone написа:
smilodont написа:
Е толкова много приказки само да кажеш че статуквото ти харесва . Хм само да ги нямаше тези тъпи студенти .


Изключително точно! Доц. Иванова показва, че нищо не е разбрала, а и не и трябва. Точно такива закостенели, дълбоко фосилизирани "мозъци", пречат на съвременното образование и развитие на младежите.



да я обориш докторе. Или отговори на един от въпросите и.
Например :
Защо не стачкуват и не окупират студентите по медицина.
Бъди здрав!

Още един доволен от разпада на държавата от унижението на българина. Не съм нито доктор нито професор . Българин съм и ме е срам че държавата ми е най бедната държава в Европа с най корумпираните политици остана да ме убедите че България е и с най тъпите професори .
цитирай
31. usandthem - Прощални писма ,викаш :) Чети, умньо !
13.12.2013 19:40
http://www.decommunization.org/Articles/Hristov7.htm

http://vbox7.com/play:47f60080

http://e-vestnik.bg/19145

Мани ме мене, приеми, че съм загубеняк, простак, унтерменш и т.н.т. и се успокой - какво тук значи някаква си личност. Или, както казва един друг твой съмишленик, че искам да блесна и търся внимание. Добре - признах си, айде и той да се успокои. Ама виж датата, бе - 11 ноември 1989 г. - няма Костов, няма Надка, даже Филип Димитров, този рушител на великото селско стопанство го няма още. Не сме окупирани, една пушка не е гръмнала. Един милион комунета, готови да умрат за партията и комунистическия идеал, даже поне милион и двама, ако те броим теб и черното влечуго, люпят семки и се хилят. Кремиковци - работи, Плама - работи, Нефтохим - работи. ТКЗС -ето - работи, АПК - работи, МТС - работи. Цялата соц. икономика - работи, та се къса. Няма го проклетото СДС, няма го даже лошият и подъл вълк - Сорос. А парите ги няма, няма го и пенсионният фонд. Няма го и валутния резерв! И изведнъж първите мъже на партията и държавата излизат и хъката-мъката, другари, ние тука, таковата, малко се поосрахме , ама айде каквото било-било, па да плеснем с ръце и да се прегърнем, консенсус, таковата, пък ние сега сме измислили една друга схема, нема да се пуашите ! :) И се почва демонтаж на соц държавата. Милиони мишлета гледа тъпо театъра "Свирепата битка между лявото и дясното", без да усещат, че на тях все им е в централното - отзад. А тези, които докараха социализма до под кривата круша, се нагърбват сега вече, да градят капитализма. Щото те са умните, те бившите пролетарии с правилен работническо-селски произход, сега са крупните бизнесмени и банкери. По някаква много случайна случайност почти всички от тях са и бивши доносници и ченгета от ДС. И всеки път като питам партизанските чеда, бившите партийни и профсъюзни секретари и въобще всички, които си бъркаха в носа и получаваха заплати : " ЩО, КАТО БЕШЕ ТОЛКОВА ХУБАВО ВСИЧКО, ГО ПРЕЕБАХТЕ, БЕ, СЕЛТАЦИ ?!!" - Отговор няма !
цитирай
32. smilodont - Алма матер, че така компетентно се ...
13.12.2013 20:23
chara написа:
Алма матер, че така компетентно се изказвате за студентите?

Колцина от вас познават класическата и съвременната естетика, че с такава лекота раздавате присъди?

Свършиха аргументите и стигнахте до дрехите и външния вид на доц. Иванова ...

Прощавайте, но това е смешно и елементарно.



Чара няма нищо лошо в това че пишеш за този или онзи напротив точно затова и те четем и коментираме . Е вярно на един му харесва на друг не му оттърва но такъв е живота . Само с едно не съм съгласен че това се е превърнало в спорт .
цитирай
33. josarian - Рупор на тъмните сили, това си ти, Светле, спор няма
13.12.2013 23:49
грам внимание не заслужаваш. И на челна стойка да застанете вие червените, пак няма да се харесате на нормалните хора - обречени сте на тотален провал заради тъпото си упорство и удобно зариване на главите в задницие. Точка.
цитирай
34. vencivaleri1951 - Дали си глупав или умен не винаги е от значение "Нобелисте"
14.12.2013 11:44
[quote=usandthem]http://www.decommunization.org/Articles/Hristov7.htm

http://vbox7.com/play:47f60080

http://e-vestnik.bg/19145

Още повече , че много малко зависят от теб тези качества. От теб зависи да бъдеш възпитан или не, да бъдеш свестен или не.
Всуе е ерудицията ако е притежание на тшестлевен човек. Тогава той не знае и не чувства какво говори и пише.
Ти какво...Наместник Божи ли си, че "гониш от храма"? Кой ти е дал право на подобна лустрация.
Защо смяташ, че "зад фереджето " ти е позволено всичко - да си язвителен към хора зарад биологични промени,/интересно дамите в семейството ти не минават ли през менопауза/ болестни състояния/дислексия/ или възможност за възприемане и ковуникиране/оскъден ум/?
Защо смяташ, че като се изокаш на "Селтаци" и "преебахте" си "върха на сладоледа"
Ще ти кажа и нещо друго за "селтаците". Израснал съм/ а и сега живея почти там за да помагам/ на място което е било зестра на баба ми. Съседи са от фамилите на Крапчеви и Йоцови. Израснал съм с децата им- играл, ходилна училище, а по късно и по интимни моменти е имало.Естествено е и да сме спорели. Спорим и днес. Осъмвали са в спорове и родителите ни. Толкова злоба обаче през тези години не съм видял колкото в коментарите ти в блога.
Ти си злобен и радикален защото не знаеш какво е репресия/не зависимо в каква посока/ Социализъмът бил недоносче, Капиталзъмът у нас също бил такъв и ти си против тях. Хубаво ...Ама как си против тях? Ти за това по навик ми предлагаш да мисля под юргана. То е така защото там ти "революционерстваш" . И си на бунт срещу "Кремъл", и си на "Майдана", и си окупирал" Алма Матер"

За разлика от теб "любимите" ти партизани като не им е харесвало нещо са се постарали да го променят. Прави или не е друг въпрос. Дали зарад идея, дали зарад кариера, дари зарад завист си е техна работа. Залагали са на "сукното" живота си и са правели това което са искали. За това за тях и песни и стихове има. За нервен и анонимен блогър няма.

цитирай
35. chara - Много телевизия гледаш Симеон! :)
14.12.2013 12:24
"Междузвездни войни" е култов филм, но е филм.

Светът е шарен, не е черно-бял.

цитирай
36. josarian - АЗ ПРЕДЛАГАМ ДА КОМЕНТИРАМЕ ЕДНА ДРУГА ОКУПАЦИЯ - ТАЗИ НА ПАРЛАМЕНТА!
14.12.2013 12:28
Защото там едни отвратителни и нагли червени мръсници са се залостили вътре и са се обградили с жандарми, вериги и заграждения и работят срещу бъдещете но България, връщайки ни назад, към миналото. Светле предлагам да помолиш госпожа другарката Доцент Мая Василева да се произнесе по така поставения от мен въпрос - какво мисли за омразните окупатори в парламента.
цитирай
37. ivesa - Чужди са ми песимистичните прогнози за ...
14.12.2013 13:57
провали и липси на постижения.По природа съм позитивно мислещ човек и не приемам черногледството,особено когато се основава на повърхностни и некомпетентни анализи.Мнението ми за еволюцията и революцията съвпада с написаното в коментар с №14.Почтеността на студентите и преподавателите от СУ,които не подкрепят" окупацията",но търпеливо симулират обучение, е доста съмнителна.Щом не протестират срещу невзимането на часовете от преподавателите,които усвояват пари,без да влагат труд,тези студенти наистина са лишени от добродетели.Да се говори за злоупотреба с търпението на българите изобщо,е смешно,защото по-голямата част от българските граждани искат промяна на политическото статукво.Социологическите изследвания непрекъснато ни го доказват.Поздрави!:)
цитирай
38. jelezov - ОТГОВОР НА chara, КОМЕНТАРИ №№ 15, 16
14.12.2013 14:49
Уважаема г-жо Василева,
Нормално е човек да не харесва („харесва” тук не е точната дума) тези, които имат различни от неговите възгледи по особено важни проблеми. Човешко е. Аз „харесвам” и тримата, - и проф. Георгиев, и доц. Минева, и доц. Иванова – защото са хора с леви убеждения. Споделям много от това, което те казват. Но не всичко! Защото се отнасям към тях като комунист-марксист и то с „името си”. И не ги харесвам, доколкото не споделям тяхната идеология, която може да бъде определена като социалдемократически реформизъм. Различието между този последния и марксизма е много дълбоко. Неговото осъзнаване ще има съдбовно значение за оцеляването на човечеството, доколкото ще го освобождава от реформистките илюзии за постепенното облагородяване на капитализма, от илюзията за еволюцията, както я разбира доц. Иванова. Много бих се радвал, ако вие или доц. Мая Иванова докажете тук, в този блог, че цитатът, определен от мен като глупост, не е такъв, а глупаво е моето отношение към него.
Сега за революцията. Познавам добре идеологията на анархизма, уважавам личността и възгледите на княз Кропоткин, за разлика от такива видни анархисти като Прудон, Бакунин или Махно. Цитираната от вас негова мисъл е точна. У нас, за разлика от другите бивши соцстрани, действително не се вижда надежда. За това има причини и виновни. Основният виновник е българска интелигенция, особено продажната част от нея.
Питате кой ми харесва. Страшното е, че не са много интелектуалците от много висок ранг, които "харесвам". Но бих ви препоръчал да интервюирате например професорите Евгени Гиндев и Орлин Загоров. Няма да съжалявате.
цитирай
39. rakurs - Мръсниците нямат цвят ,а интереси
14.12.2013 16:10
josarian написа:
Защото там едни отвратителни и нагли червени мръсници са се залостили вътре и са се обградили с жандарми, вериги и заграждения и работят срещу бъдещете но България, връщайки ни назад, към миналото. Светле предлагам да помолиш госпожа другарката Доцент Мая Василева да се произнесе по така поставения от мен въпрос - какво мисли за омразните окупатори в парламента.

цитирай
40. chara - Симеон, Мая Иванова е отговорила на въпроса ти. Копирам, да не ти причинявам
14.12.2013 17:32
страдание :), да четеш отново текста:

"Те искат оставка сега и веднага, но не си задават въпроса, че зад всеки депутат стоят хора и ти не можеш да оспорваш избора на тези хора, на хиляди хора. Те изповядват вид социален расизъм – те са висша раса, те се чистите, моралните. Аз обаче питам, доколко вие сте чисти и морални, като пристъпихте много от правните норми. Второ. Вие в момента в качеството на какви се явявате – студенти ли сте, революционери ли сте или обслужващо средство на политически партии, невлезли в парламента. Моралът си е морал, но във всички цивилизовани общества има правни норми!"
цитирай
41. josarian - Колко хора стоят зад тези нагли червени свине-окупатори, Светле!?
14.12.2013 19:25
Колко процента от общо гласувалите и колко процента от имащите право да гласуват!? Отново казвам - тъмните сили са те завладели, работиш за каузата на хора, които са преки наследници на убийци и мъчители на българския народ, а за последните 23 години го разсипаха всячески.
цитирай
42. vencivaleri1951 - Добре де "летецо"
14.12.2013 20:04
josarian написа:
Колко процента от общо гласувалите и колко процента от имащите право да гласуват!? Отново казвам - тъмните сили са те завладели, работиш за каузата на хора, които са преки наследници на убийци и мъчители на българския народ, а за последните 23 години го разсипаха всячески.


Какво предлагаш?Да се забрани на определени партии да се явяват на избори. Да се забрани на определена част от електората да гласува.
"Ранобудните " да посочват състава на следващото правителство. Борисов да стане пожизнен премиер, държавен глава, патриарх, мюфтия...
.
Впрочем двама от ранобудните доценти вече осребриха ранобЛудието си като секретари на президента. Като дойде рулетката на президента за КС ще осребри и ранобЛусието си и един професор. Ще отидат да учат няколко студенти ранобЛудници на Запад и с това ще приключи всичко. Изборите за които се ежиш ще дойдат. Първо европейските, после президентските, после парлавентартиге. Не е задължителен порядъка. Бъди сигурен, че Боко ще яде сериозен пердах на тях. Бъди сигурен, че току ко назначените ще напуснат президентската администрация...
цитирай
43. chara - Симеон, ще го напиша само веднъж и повече няма да се връщам към това.
14.12.2013 21:02
2011 г. октомври имаше избори за местна власт.
Правих логистика и бях в екипа на млад политик, който се кандидатира в Правец. Култова община, която все още живее в кланово-родова зависимост. Писала съм многократно за тези неща.

Играхме срещу ГЕРБ. И срещу БСП.
Без структури и без подкрепа. На инат. Да покажем, че така повече не може. И че има и друг начин за управление. И че Берлинската стена рухна отдавна.

Няма да разказвам какво съм преживяла. Хейтът тук е котешко мъркане ... в сравнение с онази предизборна кампания. Няма с какво да ме изненадате. Вярвай ми. Нито ще надминете правчани по мерзост. Не можете.

На финала, след всички битки, спечелихме 15% от доверието. Абсолютно сами! От 13 общински съветници - 6 от БСП, 5 от ГЕРБ, другите 2-ма са в общината, благодарение и на моите усилия.

С което само казвам, че светът не е черно-бял. Щеше да е просто, ако беше. Но не е. И по-добре.





цитирай
44. josarian - Хич и не става въпрос за ГЕРБ,
15.12.2013 02:26
въпросът е, че българският народ неможе да ви понася повече - ама грам. Нещо сте в грешка, като ни натиквате пред лицето битката ви с ГЕРБ, в голяма грешка. Комунистите дължат извинения и обяснения на българският народ за всичките си свинства, включително и за тези от последните месеци - вие сте тъмното минало на България а искате хората да ви приемат за светлото бъдеще. Е, няма как да стане. Вие сте обречени, времето ви отдавна мина, просто не желаете да го признаете.
цитирай
45. chara - Много смело - да говориш от името на целия народ. Не мислиш ли?
15.12.2013 09:29
Кой народ? Тоя от жълтите павета? Или народа от селцата с по 100 човека?
Кога за последно си минавал оттатък гара Яна, за да знаеш какво се случва с "народа"?

Ще помоля, да не ме етикираш. Аз не те. Това първо. И второ. "Етикетът" ти съдържа подвеждаща информация. Под всеки пост обяснявам, че не членувам в политически организации. Те са за хора, подсъзнателно търсещи подчинение. И разни други скучни неща.

Ако излезеш от телевизора и блога ще разбереш, че отдавна няма нито комунисти, нито демократи, нито каузи, нито идеи, нито каквото и да било.
Само интереси и пари. За съжаление.
Останалото е за добитъка ако приемем тезата на Хайне за четирите категории хора - студенти, професори, филистери и добитък с преобладаване на последната.
цитирай
46. josarian - Светле, очеизвадно е къде и как членуваш, не те знам дали се водиш официално или не, това си е твое право.
15.12.2013 11:45
Пътувам през седмица в Северозападна и Югозападна България по работа, минавам по 600км, много добре виждам какво е положението и много добре знам кой и защо доведе България до това положение - червените мръсници с помощта на добрите хора детето ги подкрепят от овчедушие по силата на рефлексията, както е модерно сега да казва един изявен ДС офицер, рефлексията нареченена на руския учен Павлов. Разбираш ме за що именно ти говоря. Тъй че твоите любими червени вождове си отгледаха мучащ добитък, под формата на прости, бедни, болни и необразовани хора, икономически зависими от 5 лв увеличение на пенсията и сега със садистично удоволствие го експлоатират. Медените сказки, които ми лееш тук са за замазване на очите на несведущите.
цитирай
47. josarian - Колко процента от общо гласувалите ...
15.12.2013 11:53
vencivaleri1951 написа:
josarian написа:
Колко процента от общо гласувалите и колко процента от имащите право да гласуват!? Отново казвам - тъмните сили са те завладели, работиш за каузата на хора, които са преки наследници на убийци и мъчители на българския народ, а за последните 23 години го разсипаха всячески.


Какво предлагаш?Да се забрани на определени партии да се явяват на избори. Да се забрани на определена част от електората да гласува.
"Ранобудните " да посочват състава на следващото правителство. Борисов да стане пожизнен премиер, държавен глава, патриарх, мюфтия.....

Венци, ти си от малкото нормални хора в червените редици, които заслужават уважение и нормално отношение, въпреки различията и несъгласияето което имаме. Ще ти кажа какво предлагам: предлагам престъпната партия да отреже опашката си веднъж завинаги. Да признае вината си и се извини на българския народ. Да се пренапишат учебниците по история, в които ясно и категорично да се опише възможно най-безпристрасто историята ни от последните 6-70 години - с всички подробности. За да може, Венци, децата ни да направят своя информиран избор утре пред урните. А не сега хора, дето са преки наследници на убийците и мъчителите на българския народ да ни се представят за спасители и радетели за права, свободи, равенство и братство. Ето, това на първо време ще е достатъчно. Когато се случи това, ще има всички възможни условия за обедиение на нацията. А сега, хора които до вчера ни учеха силно да любим тях и да мразим всички останали, са наметнали овчи кожи и се опитват да ни вменят, че злото е в друг, и те се явяват отново в лицето на Партия кърмилница и родилница. Благодаря, но няма нужда.
цитирай
48. josarian - Нямам нужда от подобни вметки, мерси, остави ги за себе си,
15.12.2013 12:02
rakurs написа:
Мръсниците нямат цвят а интереси

josarian написа:

Защото там едни отвратителни и нагли червени мръсници са се залостили вътре и са се обградили с жандарми, вериги и заграждения и работят срещу бъдещете но България, връщайки ни назад, към миналото. Светле предлагам да помолиш госпожа другарката Доцент Мая Василева да се произнесе по така поставения от мен въпрос - какво мисли за омразните окупатори в парламента.



Истината е, че същите тези червени дембили десетилетия наред селектираха най-големите мръсници в редиците си - именно те ни съсипаха живота последните 23 години. Именно те са от червеното котило. И всичко това се случи с подкрепата именно на честните, бедни и измъчени пенсионери, дето все още вярват, че ще им увеличат пенсиите с 5лв и ще им намялат тока с 2.50лв а фафлата ще стане 5стотинки. Така че, молбата ми е да не ми пробутваш въпросните мъдрости - те са нужни единствено да заблудят някой Мунчо, докаран на жълтите павета за да олигави ръчицата на Станишев.
цитирай
49. chara - Симеон, къде видя "мои любими червени вождове"? И въобще някакви любими вождове?
15.12.2013 12:45
Вменяваш ми думи и действия, които не съм си и помисляла.

Ясно е, че никой освен "праведниците", самообявили се за такива, не бива да съществува на тази територия. "Грешниците" - да мрат.
Да ги заличим. Да ги изметем.
Нали така?!!
Какво чакате тогава? Дерзайте.
Да видим докъде ще стигне смелостта ви.

На мен лично ми е все едно.


цитирай
50. josarian - Повече от видно е, че са ти любими червените вождове - с нескрито наслаждение защитаваш спуснатите ти директиви и опорни точки
15.12.2013 13:51
Право на съществуване имат всички, включително и най-наглите престъпници. Но те нямат право да ни управляват, което така старателно се мъчат да правят в момента. А хората и каузата дето защитаваш са просто категорично престъпни - техните решения и действия са пестъпни. Впротивовес на три процентното увеличение на пенсиите и петпроцентното намаление на тока ни натрисат торба с лайна за шеф на ДАНС, като преди това прекрояват специално за целта законите, натрисат ни някакви тъмни назначения, поднасят ни спорни евразийски идеи за нови свръхчовеци - апропо, леко фашизоидно звучи това - по същество това са нежелани от болшинството от хората. И сега и в миналото.
цитирай
51. anonymous1212 - @50 Мони малко си объркал адреса!
15.12.2013 14:14
50. josarian каза за chara
"Повече от видно е, че са ти любими червените вождове - с нескрито наслаждение защитаваш спуснатите ти директиви и опорни точки"
ако беше вярно нямаше партийната организация на Правец да я обсъжда на свои заседания и нямаше нескончаемо да пише пасквили срещу нея във в. "Правешки глас"!
Просто Мони малко си объркал адреса!

http://smotri.com/video/view/?id=v25473569b62



цитирай
52. josarian - Адреса е много точен - цялата червена партия срещу собствения си народ
15.12.2013 16:01
вече над 120 години занимавате българският народ с крамолите и междуособиците си. Пълна отврат. Да бяхте поне се извинили за гадостите, що ли!?
цитирай
53. ivanna4ev - Толерантност или снизхожд...
15.12.2013 22:06


Толерантност или снизхождение,или и двете,посрещат агресивното отрицание на какво ли не,което по нагъл и безцеремонен начин самоналага себе си.Изродено в или продиктувано от не друго,а омраза.Най-често обект на това "отношение" са комунизъм,комунисти,ляво като политика или мислене,Русия,Изтока като по-обобщено,че и славянството дори.Това отрицание и тази омраза се леят в последните години от къде ли не,от явни и анонимни,от обществени фактори и невзрачни мижитурки,от откровени андрешковци и тарикати.Чакайте бе,отрицателите - кои сте вие и какво имате зад себе си?Нали сменихте комунизма с демокрация.Какъв комунизъм продължава да ви блъска по празните тикви 25 години от как него го няма като фактор,влияещ на обществено-политическият живот в страната.Как така той продължава да пречи за бляскавите евро-атлантически върхове,които "модерна" България отдвна трябваше да е покорила?Че и задължение за "извинение" се вменява.На какво отгоре? На това,че от една шибана чифчийска държава с полугладно население,България е станала страна-индустриална,а по жизнен стандарт българина е започнал да дели мегдан с първите 15-20 държави в света?Или за това,че е било отнето краденото?Колко пъти тези дето отрекоха и продължават да отричат времето преди 89-та посочиха как се е променил живота на българина 20 или 25 години след 44-та и 20 или 25 години след 89-та.Номера,че и след 89-та управляват или предопределят управлението същите,които и преди 89-та е за малоумници.Първото сигурно доказателство за това би било,че едва ли софийските лумпени щяха да си играят на канадска борба с полицията,че едва ли щеше да е такъв престиж да си окупатор или да принуждаваш другите да понасят идиотиите ти,едва ли полуанонимни шмекери и тарикати щяха да раздават определения,квалификации,истини и правосъдие от последна инстанция,едва ли мазни западноевропейски и презокеански толуми щяха демонстративно да си стискат носа като чуят България или българин,едва ли родни политически и медийни измекяри денонощно щяхя да внушават на българина,как добре че са западноевропейските данакоплатци,които снизходително да го обличат и хранят.При наличието на обществени фактори с елементарно чувство за национална чест и достойнство това няма как да вирее.Което не е така,когато във някакъв такъв фактор се окажат,колкото и временно и моментно да е,самовлюбени и амбициозни малкоможещи,за да не кажа неможещи,капацитета на които достига единствено за арогантни епитети и булевардни квалификации.Всичко това е сигурно доказателство,че лявото политическо влияние в сегашна България е никакво.Една голяма част от днешните мразещи отрицатели са много наясно с това.
Уважаеми мразещи, на вас проблем не са ви никакви комунисти,компартии,русии,изтоци и все от този род.Проблем сте си самите вие.Просто не ви бива.Не ставате.На какво не се упражнявахте и подвеждахте българската овца-СДС-та,ОДС-та,НДСВ-та...и на цветната леха заложихте и все тая.Едно читаво нещо не излезе.И да я нямаше тази "комунистическа" както казвате партия..../то поне наистина да беше партия като партия,че и лява,ама туй е друга тема/ и да я нямаше нея,и да ги нямаше ДПС,Атака,ВМРО и....и всяка,която си изберете или не ви изнася - все тая-вие сте това,толкова сте - достигнахте тавана с появата си и себе си няма да надскочите.Казвал съм го и в други разговори - така нареченото "дясно" се роди на боклука и за съжаление си остана там.
цитирай
54. born - До пияните професори всичко много ...
15.12.2013 22:47
До пияните професори всичко много ми хариса, но пледоарията в тяхна защита бе тъпа. Защо. Професорчетата не могат да си пият ичкията в Алма матер, защото тя не е пивница или кръчма. Язък за финалната капка горччилка в иначе състоятелния анализ.Освен това техните кабинети не са лично техни и т.н.
цитирай
55. jelezov - Коментарът на ivan4ev съдържа н...
16.12.2013 13:30
Коментарът на ivan4ev съдържа неоспорими истини, но, питам се, потребни ли са? За психично болни хора като josarian те са безполезни. На нормалните хора, били те с леви или десни убеждения, са известни. Но и едните и другите си задават множество въпроси, отговорите на които реално са извън дихотомиите добро-зло, морално-неморално.
Отговорите на въпросите защо се случво всичко това, което днес ни вълнува; какви са причините; има ли виновни и кои са те, и много още въпроси от този порядък, са от полето на науката. Но научното мислене може да достигне до обективната истина за конкретните социални явления, само ако тръгне от истинни най-общи абстракции, какъвто например е диалектическия принцип за единството на прекъснатост и непрекъснатост във всяко движение и развитие. Затова назовах глупост съждението на доц. Иванова „Те не могат да разберат, че и Френската революция и Октомврийската революция и 1968 година са дълбоко назад във времето и че човечеството е разбрало, че изхода не е в революцията, е а в еволюцията.”( коментар № 14) и продължавам да настоявам разбирането ми да бъде опровергано.
цитирай
56. josarian - jelezov, Каква точно диагноза ми постави?
16.12.2013 20:23
Остра форма на болезнена непоносимост към гнусни червени кенефи, имащи себе си за светлото бъдеще на неориентираното човечеството, ли? Ако е така, имай предвид, че тази дигноза ме освобождава от наказателна отговорност и с удоволствие ще ти пренаредя чуковете и сърповете в тиквата като се засечем някъде:)
цитирай
57. josarian - ivanna4ev, не знам кой кого и какво мрази, но отлично помня че навремето комунистите ни учех силно да любим тях и още по силно да мразим всички останали
16.12.2013 20:31
[quote=ivanna4ev]
Толерантност или снизхождение,или и двете,посрещат агресивното отрицание на какво ли не,което по нагъл и безцеремонен начин самоналага себе си.Изродено в или продиктувано от не друго,а омраза.Най-често обект на това "отношение" са комунизъм,комунисти,ляво като политика или мислене,Русия,Изтока като по-обобщено,че и славянството дори.Това отрицание и тази омраза се леят в последните години от къде ли не,от явни и анонимни,от обществени фактори и невзрачни мижитурки,от откровени андрешковци и тарикати.Чакайте бе,отрицателите - кои сте вие и какво имате зад себе си?Нали сменихте комунизма с демокрация.Какъв комунизъм продължава да ви блъска по празните тикви 25 години от как него го няма като фактор, ...[quote=ivanna4ev]

Така че опита ти да сглобиш някакво манипулационно-дезинформационно меропритие може да мине пред varq1 например или някой друг виден Мунчо, но не и пред нормално разсъждаващи хора:)
цитирай
58. kostadin - Много слюнка изплюхме Е ,от това става ли по- добре?
17.12.2013 00:11
Всички сме с превръзка на очите и опитите да опознаем света около нас допирайки го с пръст няма да ни помогнат.Никой ли не проумява ,че сме в лагер и нямаме право да мечтаем или да си спомняме хубавото и лошото от младините ни.
Трябва да се започва от нулата.Поне това капитализма не го е още забранил.А разприте водещи до все по голямо разединение неминуемо ни водят към смъртта на българският етнос в република BG
цитирай
59. josarian - Костадинчо, някои сме опознали света мноооого отдавна. И прекрасно знаем комунистите и социалистите какви нагли престъпници са.
17.12.2013 18:07
kostadin написа:
Всички сме с превръзка на очите и опитите да опознаем света около нас допирайки го с пръст няма да ни помогнат.Никой ли не проумява ,че сме в лагер и нямаме право да мечтаем или да си спомняме хубавото и лошото от младините ни.
Трябва да се започва от нулата.Поне това капитализма не го е още забранил...


Твоите младини вероятно е имало само хубави неща, но аз много добре си спомням и лошите, колкото и да се мъчите да предстите един провален строй за Света Манна небесна. Един ден всички щесе превърнем в пепел и тъпите ви утопични идеи ще урат със вас - вкаменените червени пънове. Но дотогава трябва да информираме децата си какви нагли свине се опитват да ги управляват - преки наследници на изверги, убийци и мъчители на българския народ.
цитирай
60. ikra - Поздрави :) Всеки има право на мнение :)
17.12.2013 20:21
Смела и навярно реална гледна точка от страна на авторката. Наистина голяма част от университетите, а и не само - училищата също се превърнаха в един вид инкубатори, които гонят само колко ученици ще привлекат, защото с ученика върви и субсидията, а какво ще бъде качеството...
А относно хората, които са ни управлявали от 1990 година насам, можем да кажем доста, но се вижда, че на част от политиците много им е удачно все да хвърлят вината върху БСП и ДПС. Защо не си отговорите какво направиха СДС демократите :) Какво направиха ДСБ :) Та нали властта беше тотално в техните ръце. Не знам да е имало драстично развитие в даден отрасъл по време на управлението на когото и да е било. Навярно политиците има на какво да се учат, но на МОРАЛ е задължително!
Докато хората, милеещи за държавата, не се хванат да работят заедно за нейното развитие и просперитет, няма какво светло бъдеще да ни очаква.
Спокойна вечер и нека бъдем малко по-позитивни :)
цитирай
61. kostadin - Всички сме с превръзка на очите и ...
18.12.2013 14:05
josarian написа:
kostadin написа:
Всички сме с превръзка на очите и опитите да опознаем света около нас допирайки го с пръст няма да ни помогнат.Никой ли не проумява ,че сме в лагер и нямаме право да мечтаем или да си спомняме хубавото и лошото от младините ни.
Трябва да се започва от нулата.Поне това капитализма не го е още забранил...


Твоите младини вероятно е имало само хубави неща, но аз много добре си спомням и лошите, колкото и да се мъчите да предстите един провален строй за Света Манна небесна. Един ден всички щесе превърнем в пепел и тъпите ви утопични идеи ще урат със вас - вкаменените червени пънове. Но дотогава трябва да информираме децата си какви нагли свине се опитват да ги управляват - преки наследници на изверги, убийци и мъчители на българския народ.

Не знам що за хамелеон си ти .Ако в живота ти е имало само лоши неща ,то не знам дали не си и с някакво хронично тежко заболяване.Съжалявам за което!
Един народ лишен от проидводствата си ,един народ който си наряза оръжията и за сметка на това се смъкна под нивото на Бангладеш и т. н.явно не е добре.Утре ако ни спрат храната няма от къде да си намерим друга.При Тошо лош или добър станахме 9 000 000 , а сега клоним към 6 000 000 -всичко това е от добруване Найстина последните над 24 години са един геноциден кошмар.Ти за тези ли години говориш-защото много "демократи "казват ,че това било много отдавна и не трябва да се връщаме към разследване на началото на голямата кражба и добрите пожелания на Филип Димитров да отидем за 40 години в пустинята на синайският полуостров.Може би трябва да благодарим на лидерите ни през тези години ,че ни подсигуриха пустиня в България?
цитирай
62. rakurs - jsarian
18.12.2013 18:28
Собствения ми малък бизнес ме е поставил в положение да не чакам милостиня.А при теб проблема е еднопосочен, тоест ограничен.
цитирай
63. josarian - kostadin , АЗ СЪМ ЧОВЕК, НОРМАЛЕН ЧОВЕК, АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ, АЗ НЕ СЪМ СОЦИАЛИСТ
19.12.2013 11:13
В моя живот е имало всичко, както във всеки нормален човешки живот - и добро и лошо. Помня какви гнусни червени свине бяхте тогава и виждам, че сте станали още по гнусни сега. И търсите проблема в нас, нормалните хора. Вие сте злото на България, вие сте проклятието на Бългаирия, вие сте отвратителното минало и за съжаление също така отвратителното настояще - гнусни, нагли, отвратителни червени свине:)
цитирай
64. josarian - Никога не съм чакал от никого милостиня - от червени свине пък още по малко!
19.12.2013 11:15
rakurs написа:
Собствения ми малък бизнес ме е поставил в положение да не чакам милостиня.А при теб проблема е еднопосочен, тоест ограничен.


Милостиня чакат Мунчовците и скотовете дето комунистите ги създадоха за собствена употреба. Те още си чакат увеличението на пенсиите с 5лв и намалението на тока с 5% - това вероятно ще ги направи по щастлливи и ще ги накара още повече да обичет Партията Кърмилница.
цитирай
65. josarian - Да Икра, всеки има право на мнение, безпорно
19.12.2013 11:20
ikra написа:

...А относно хората, които са ни управлявали от 1990 година насам, можем да кажем доста, но се вижда, че на част от политиците много им е удачно все да хвърлят вината върху БСП и ДПС. Защо не си отговорите какво направиха СДС демократите :) Какво направиха ДСБ :) Та нали властта беше тотално в техните ръце. Не знам да е имало драстично развитие в даден отрасъл по време на управлението на когото и да е било. Навярно политиците има на какво да се учат, но на МОРАЛ е задължително!
Докато хората, милеещи за държавата, не се хванат да работят заедно за нейното развитие и просперитет, няма какво светло бъдеще да ни очаква.
Спокойна вечер и нека бъдем малко по-позитивни :)


От думите ти забелязвам, че си привърженик на тандема БСП - ДПС, за мен пък те са олицетворение на Злото, те са Тъмните Сили завладели България. Едните са преки наследници на БКП, която убиваше и мъчеше български граждани, и все още се гордеят с това, нежели да се извинят. Другите пък са директно създадени от ДС с едничката цел да подкрепят другите - дори създателят им и моментният им ръководител са не просто няккави пионки на ДС а дейни служители на отвратителната комунистическа организация.
цитирай
66. kostadin - В моя живот е имало всичко, както във ...
19.12.2013 11:49
josarian написа:
В моя живот е имало всичко, както във всеки нормален човешки живот - и добро и лошо. Помня какви гнусни червени свине бяхте тогава и виждам, че сте станали още по гнусни сега. И търсите проблема в нас, нормалните хора. Вие сте злото на България, вие сте проклятието на Бългаирия, вие сте отвратителното минало и за съжаление също така отвратителното настояще - гнусни, нагли, отвратителни червени свине:)

Отново говориш без да определяш безвремието .Ти може би си мислиш ,че нещо се е променило след падането на Татото?-Всичко си е същото но все по разпадащо се вследствие на алчността на всички партиици.На тях им е много радостно ,че съществуват такива хора ,като тебе които им се хващат на плоските пинизи.
Първо не бъркай идеите с изпълнителите на политическите роли.
Второ не съм бил комунист или партиец
Всичко това не е важно ,ако си разбрал ,че долнопробни изверги винаги е имало,но въпреки тях ще трябва да започнем от 0 ,ако искаме да ни има на тази земя.С оплюване нищо няма да постигнем ,цялата политическа пасмина изредила се във властта е имунизирана срещу нормалните желания на нормалните хора.
Помисли само ,кой нормален човек ще плаче ,че е ограбен над 25 години?
По добре е да си гледаме живота ,а то крадените пари ще си отминат и без нашите вопли ,има достатачно динозаври по света които вече са почти извзели всичко създадено от човечеството.Хубавото е ,че обикновените хора са много повече от владетелите на машинката за печатене на пари.От хората зависи кога ще бъдат погребани хората от върховете на елитите,достатъчно е хората да разберат ,че използването на парите ги води към най- оптималното и почти незабележимо финансово феодално робство. Предполагам ,че ти все още живееш приел принципа на девиза -"Най- лесно се живее ,когато имам пари"
цитирай
67. blagorodnik - Респект пред chara!
25.12.2013 08:36
Възхищавам й се на смелостта да отстоява гледището си. Твърде много емоция и твърде малко разум в някои от изказващите по-горе. Малко са вече трезвомислещите, които могат спокойно и аргументирано да изложат мнението си. Подкрепям Мая Иванова, но ще се радвам да има и друга гледна точка. Това обаче си е решение на Светлето, блога си е неин. Весели празници! Бъдете благословени с мир и мъдрост през новата 2014 година.
цитирай
68. josarian - В моя живот е имало всичко, както във ...
28.12.2013 16:14
kostadin написа:
josarian написа:
В моя живот е имало всичко, както във всеки нормален човешки живот - и добро и лошо. Помня какви гнусни червени свине бяхте тогава и виждам, че сте станали още по гнусни сега. И търсите проблема в нас, нормалните хора. Вие сте злото на България, вие сте проклятието на Бългаирия, вие сте отвратителното минало и за съжаление също така отвратителното настояще - гнусни, нагли, отвратителни червени свине:)

Отново говориш без да определяш безвремието .Ти може би си мислиш ,че нещо се е променило след падането на Татото?-Всичко си е същото но все по разпадащо се вследствие на алчността на всички партиици.На тях им е много радостно ,че съществуват такива хора ,като тебе които им се хващат на плоските пинизи.
Първо не бъркай идеите с изпълнителите на политическите роли.
Второ не съм бил комунист или партиец
Всичко това не е важно ,ако си разбрал ,че долнопробни изверги винаги е имало,но въпреки тях ще трябва да започнем от 0


Много си далеч от това, което аз чувствам, знам, мога, усещам и разбирам, ходи да бистриш световните теории на конспирацията с червените кенефи и да обсъждаш световните заговори на евреите, соросоидите и зелените влечуги, които са завладели умовете ви. И всяка сутрин поглеждай нагоре като излезеш на улицата - ако има кеймтрейлс веднага се прибирай, лошите хамериканци са ти поръсили с химикали доматито за да те подчинят на и нтересите си.
цитирай
69. josarian - червен blagorodnikо, това, което виждам, че Чара отстоява са опорните точки на червените свине от Позитано 20
28.12.2013 16:17
но това си е нейно право на личен избор - или работиш за Светлите сили или за Тъмните. Да е жива и здрава през цялата 2014 година, Позитано 20 да и дава сила, здраве и мъдрост за да слушжи вярно и безпрекословно на червените си вождове, в усилията да доунищожат България.
цитирай
70. cornflower - Светла,
30.12.2013 09:20
откъде я изрови тая кичозната...
Към теб - уважение!
Живи и здрави през новата 2014 г, пък нека младите наистина да ни водят в борбата - нашето поколение не успя...
цитирай
71. kostadin - В моя живот е имало всичко, както във ...
31.12.2013 13:27
josarian написа:
kostadin написа:
josarian написа:
В моя живот е имало всичко, както във всеки нормален човешки живот - и добро и лошо. Помня какви гнусни червени свине бяхте тогава и виждам, че сте станали още по гнусни сега. И търсите проблема в нас, нормалните хора. Вие сте злото на България, вие сте проклятието на Бългаирия, вие сте отвратителното минало и за съжаление също така отвратителното настояще - гнусни, нагли, отвратителни червени свине:)

Отново говориш без да определяш безвремието .Ти може би си мислиш ,че нещо се е променило след падането на Татото?-Всичко си е същото но все по разпадащо се вследствие на алчността на всички партиици.На тях им е много радостно ,че съществуват такива хора ,като тебе които им се хващат на плоските пинизи.
Първо не бъркай идеите с изпълнителите на политическите роли.
Второ не съм бил комунист или партиец
Всичко това не е важно ,ако си разбрал ,че долнопробни изверги винаги е имало,но въпреки тях ще трябва да започнем от 0


Много си далеч от това, което аз чувствам, знам, мога, усещам и разбирам, ходи да бистриш световните теории на конспирацията с червените кенефи и да обсъждаш световните заговори на евреите, соросоидите и зелените влечуги, които са завладели умовете ви. И всяка сутрин поглеждай нагоре като излезеш на улицата - ако има кеймтрейлс веднага се прибирай, лошите хамериканци са ти поръсили с химикали доматито за да те подчинят на и нтересите си.

Тази година хамериканците ми погубиха крушите.
И понеже си от умните ,сигурно не си произвеждаш сама нищо за ядене?
Народ ,който не си произвежда храната е мъртвец или бъдещ мъртвец.
Как си мислиш ,че може да оцелеят българите и за в бъдеще?
цитирай
72. josarian - Отново говориш без да определяш ...
01.01.2014 23:49
kostadin написа:
josarian написа:
kostadin написа:

Отново говориш без да определяш безвремието .Ти може би си мислиш ,че нещо се е променило след падането на Татото?-Всичко си е същото но все по разпадащо се вследствие на алчността на всички партиици.На тях им е много радостно ,че съществуват такива хора ,като тебе които им се хващат на плоските пинизи.
Първо не бъркай идеите с изпълнителите на политическите роли.
Второ не съм бил комунист или партиец
Всичко това не е важно ,ако си разбрал ,че долнопробни изверги винаги е имало,но въпреки тях ще трябва да започнем от 0


Много си далеч от това, което аз чувствам, знам, мога, усещам и разбирам, ходи да бистриш световните теории на конспирацията с червените кенефи и да обсъждаш световните заговори на евреите, соросоидите и зелените влечуги, които са завладели умовете ви. И всяка сутрин поглеждай нагоре като излезеш на улицата - ако има кеймтрейлс веднага се прибирай, лошите хамериканци са ти поръсили с химикали доматито за да те подчинят на и нтересите си.

Тази година хамериканците ми погубиха крушите.
И понеже си от умните ,сигурно не си произвеждаш сама нищо за ядене?
Народ ,който не си произвежда храната е мъртвец или бъдещ мъртвец.
Как си мислиш ,че може да оцелеят българите и за в бъдеще?


Аз отдавна се храня само със Слънчева енергия, на вас оставям да копате и да гризете сурови царевица, компири и тикви за да станете безсмъртни. Аз предпочитам да изгоря, но да светя. Разговорът приключи.
цитирай
73. kostadin - Отново говориш без да определяш ...
02.01.2014 13:04
josarian написа:
kostadin написа:
josarian написа:
kostadin написа:

Отново говориш без да определяш безвремието .Ти може би си мислиш ,че нещо се е променило след падането на Татото?-Всичко си е същото но все по разпадащо се вследствие на алчността на всички партиици.На тях им е много радостно ,че съществуват такива хора ,като тебе които им се хващат на плоските пинизи.
Първо не бъркай идеите с изпълнителите на политическите роли.
Второ не съм бил комунист или партиец
Всичко това не е важно ,ако си разбрал ,че долнопробни изверги винаги е имало,но въпреки тях ще трябва да започнем от 0


Много си далеч от това, което аз чувствам, знам, мога, усещам и разбирам, ходи да бистриш световните теории на конспирацията с червените кенефи и да обсъждаш световните заговори на евреите, соросоидите и зелените влечуги, които са завладели умовете ви. И всяка сутрин поглеждай нагоре като излезеш на улицата - ако има кеймтрейлс веднага се прибирай, лошите хамериканци са ти поръсили с химикали доматито за да те подчинят на и нтересите си.

Тази година хамериканците ми погубиха крушите.
И понеже си от умните ,сигурно не си произвеждаш сама нищо за ядене?
Народ ,който не си произвежда храната е мъртвец или бъдещ мъртвец.
Как си мислиш ,че може да оцелеят българите и за в бъдеще?


Аз отдавна се храня само със Слънчева енергия, на вас оставям да копате и да гризете сурови царевица, компири и тикви за да станете безсмъртни. Аз предпочитам да изгоря, но да светя. Разговорът приключи.

Просто не си за заблазяване !
Не се притеснявай,когато си отидеш ще ти изчезне и Егото.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6425510
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031