Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
28.09.2013 11:16 - Без избори до края на годината
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 14835 Коментари: 37 Гласове:
67


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Анализатори:  Кабинетът оцеля, протестът загуби моралното си основание, СДС се самоуби, бюджет 2014 ще е индикаторът ще има ли промяна в правенето на политика


    Събитията, белязали политическия септември, бяха дискутирани на среща, организирана през седмицата от Института за социални ценности и структури "Иван Хаджийски". Политологическите и социологически анализи на Борис Попиванов, Димитър Ганев, Първан Симеонов, Андрей Райчев, Андрей Бунджулов и Петър-Емил Митев се фокусираха върху 100-те дни на правителството, 100-те дни протест, ситуацията в политическите партии и международният контекст, който влияе или ще влияе на случващото се у нас.
      Еднозначен извод на всички участници в дискусията бе, че през септември силата на протеста отслабна, а опитите за партизирането му отнеха моралния ореол, който беше безспорно негово предимство. Липсата на ясна кауза, която да го разграничи от посланията на ГЕРБ, направи възможно присвояването му от страна на партията на Борисов, което се видя в събитията на 4 септември, коментира Борис Попиванов. Този акт отблъсна голяма част от участниците, но за отлива на протестиращи според Димитър Ганев вина има и умората. Септември е първият месец, в който протестът се превърна в една от многото теми на новинарските емисии, а не централна новина.
   Според Андрей Бунджулов, въпреки че има видим отлив, под повърхността на случващото се продължават да се натрупват напрежения, които имат потенциал да избухнат при първи повод. Така или иначе, противно на подгряваните от електронните медии и в социалните мрежи очаквания за връщане на масовостта на протеста от първите му дни, това не се случи през септември. Бунджулов смята, че ръководството на БСП преминава към нов етап на отношението си към правителството и той е: нека кабинетът носи своята отговорност. Според него отношението в ръководството на БСП, на ПГ и влиятелни нейни представители ще се диференцира и усложнява, което е добре. Защото кабинетът беше замислен като експертен, програмен, самостоятелен. А неговата опека, неговата задушаваща прегръдка вече е ненужна в степен, каквато беше преди месец-два.
    Според анализаторите поведението на парламентарните партии през идните един-два месеца е предвидимо. БСП и ДПС ще правят същото, което правеше и ГЕРБ, когато беше на тяхното място - ще печелят политическо време, харчейки пари, които ще потушават евентуални огнища на социално напрежение, които могат да добият особена острота през зимния период, когато би се отворил своеобразен втори фронт на протеста или дори нов протест. При националистите текат прегрупирания и очевидно територията, която се освобождава, ще стане обект на интерес от страна на НФСБ, който през последните седмици успя да приобщи към себе си няколко различни политически проекта, при това в доста прагматичен порядък. Единствената парламентарна партия, която може да има изненадващи ходове, е ГЕРБ, а най-любопитният сюжет, който ще бъде обект на наблюдение в следващите месеци, са отношенията между нея и Реформаторския блок.
     Според Б. Попиванов предстои да видим дали новоучредената партия БАСТА ще представлява втора резервна писта на Бойко Борисов или напротив, ще засилва пукнатините в могъщия доскоро корпус на ГЕРБ. Пукнатини се появиха и в Реформаторския блок. "Зелените" вече говорят как ще се явяват сами на европейските избори през 2014 г., отделно от другите. И президентският лагер не е пощаден от турболентността на времето. Малцина обърнаха внимание на изказването на Маргарита Попова, която влезе в спор с официалната позиция на президента по отношение на Сирия, на оставката на кабинета и за напускането на ГЕРБ на парламента, коментира Симеонов.
      Събитията в България протичат на фона на две геополитически събития от глобален мащаб, които имат отношение и към нашата страна. Едното е споразумението между Русия и САЩ, в което Сирия е само един от моментите, каза Петър-Емил Митев. Но въпросът за войната там има пряко българско измерение, предвид потока от бежанци и липсващия капацитет на страната ни да се справи със ситуацията. Бяла лястовица в доскоро напълно некоординираната външна политика е съвместната позиция на президента Плевнелиев и премиера Орешарски за Сирия.
   "В този контекст ние имаме и едно голямо отсъствие, това на еврокомисаря за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева. Има ли такъв изобщо еврокомисар е въпросът, който трябва да си поставим, или той действа само когато България не е замесена в международни проблеми", отбеляза Борис Попиванов. 
   Другото събитие са изборите в Германия. Вероятното влизане на социалдемократите в правителството ще има последици и за България, защото представлява нова крачка в утвърждаването на европейската левица.

Андрей Райчев:
Това вече не е граждански протест 

 
   Още при февруарския анализ ние казахме, че гражданският протест преминава в политически, т.е. събирането на граждани, за да спрат нещо, прерасна в политически митинг да се наложи нещо. Това са принципно различни неща. Да спреш нещо е гражданско, да наложиш нещо ново е политическо. Хората се изсипаха през февруари да кажат "не" на правителството, защото не можеха да си платят сметките и това започна да прераства в активност на враговете на Бойко Борисов. Гражданският протест през февруари прерасна в политически. Борисов се изплаши от втората фаза и слезе. През лятото имаме абсолютно същото. Започна като граждански протест - "махнете веднага Пеевски". Няма власт, която може да противостои на граждански протест, той е необикновено силен. Този започна да прераства в политически, т.е. в политическо описание на бъдещето - "нови избори", "слезте от власт", "долу БСП", "червени боклуци". Всичко това вече не е граждански протест.  Гражданският протест не може да бъде управляван. Той е като атомна бомба. Тук тръгнаха да превръщат гражданския протест в политически и при това в два политически - седесарски и борисовски, което още повече усложнява картината.
       Липсата на ясно отношение към Борисов уби СДС, което умря през май тази година. Тръгвайки да превръщат протеста в седесарски, сините, първо, се противопоставиха на цялата нация и, второ, укрепиха врага си - БСП, която нарасна рязко и силно от нива от 15-17% до над 20%. Вместо да се заемат с анализ на смъртта си през май 2013-а, те, понеже Иван Костов се оттегли, се обявиха за вече във властта, като забравиха две неща. Първо, че ще укрепят БСП с това, и второ, че не са решили главния си въпрос, който ги потопи, който превърна тази голяма българска партия в джудже, което не го пускат даже в парламента. Това е въпросът за Бойко Борисов. Те нито веднъж не можаха да изработят политика към него. Той беше ту Бърдоква, мутра, нещастник, клоун, ту - нашият шанс, спасител, антикомунист и водач на коалицията ни. Тази им неспособност да изберат той какъв е ги уби.

Петър Емил-Митев:
Бюджет 2014 ще стабилизира кабинета 

     Равносметката от политическото лято е, че кабинетът оцеля и избори до края на годината няма да има. Заради липсата на технологично време за организирането им и заради желанието на хората за стабилност. Едно нещо не може да се оспори на Орешарски - той е добър финансист, той е по-добър финансист от Дянков и ще направи по-добър бюджет от него. Ще направи бюджет със социални акценти. Този нов бюджет ще бъде фактор за стабилизацията на кабинета и за предотвратяване на граждански протести, което несъмнено е ахилесовата пета на правителството.

Борис Попиванов:
Вместо протестиращите в публичното пространство се върна премиерът

     В публичното пространство чрез серия интервюта и медийни изяви се върна премиерът Орешарски, който осезаемо отсъстваше в предишните месеци. Въпросът, който стои сега пред него, е дали ще може да докаже себе си като балансьор в разнопосочните послания на БСП и ДПС по основни въпроси, свързани с управленската програма и бюджета за 2014 г., или всичко ще се решава в диалог между партийните централи. В близките седмици бюджетът е онзи, който ще стане централен индикатор предстои ли в България промяна в правенето на политика или не.

Андрей Бунджулов:
Проблемът на БСП е в капсулацията

    Проблемът на БСП днес и на левицата като цяло вече не е разцеплението. Нито единството само по себе си. Проблемът е в капсулацията. Дори да приемем, че това капсулиране става на равнището на 700-800 хил. избиратели, мисля, че цената, която плаща БСП, не е управленската цена на кабинета "Орешарски". Цената, която ще плати БСП, е липсата на диалог вътре в партията и навън. Аз се опасявам, че ако продължи тази тенденция, БСП ще се срине на много ниско равнище. Така че тук проблемът е в отварянето, декапсулирането.

Първан Симеонов:
Шансът на Реформаторския блок минава през ГЕРБ, а Борисов се отърва от преки обвинения

    От една страна, Реформаторският блок е събрал хора с доста прагматичен политически опит, които ясно си дават сметка, че по всяка вероятност техният блок няма как да бъде всеобхватна огромна партия, няма как да бъде електорален бум, няма как да бъде ранното СДС. Ако в най-добрия случай Реформаторският блок е нишова партия, тя трябва да заеме своята ниша. Тази ниша не е толкова голяма. Това са западно ориентирани, либерално настроени, ако щете, консервативно настроени градски хора от среди, които нямат голяма численост. Единственият шанс Реформаторският блок да участва в следващо управление на страната минава през ГЕРБ.
      Деликатността на отношенията между двете формации се състои в това, че, от една страна, Реформаторският блок е конкурент на ГЕРБ за дясното, а от друга - блокът трябва да си остави вратичка по някакъв начин след избори, в никакъв случай преди това, за някакво взаимодействие с ГЕРБ. Той хем трябва да бие ГЕРБ, хем трябва да го държи пригоден за сътрудничество, което е трудно от гледна точка на моралния анонс, заявен от реформаторите. ГЕРБ пък няма никаква полза от това някой да се намесва в дясното пространство. Напротив. Партията на Борисов има полза да представи света разделен на две, където единственото и ефективното в битката срещу властта и статуквото е гласуването за нея. В същото време обаче ГЕРБ трябва да поощрява и да ухажва Реформаторския блок, представяйки себе си като единствен изразител на цялата енергия в обществото. И от двете страни имаме двояка позиция, която е безкрайно сложна като баланс. Шансовете на ГЕРБ за някакъв политически рестарт не са отминали, поради фактът, че ГЕРБ губи основно в два случая - когато джобът ни изтънява, т.е. когато ние обедняваме, и когато е уличен самият Борисов. А той в момента, изглежда, че се е отървал чисто политически - стои неприкосновен, няма политическа атака или някакъв тип обвинения към него, които да го засегнат пряко.
 

 Светла Василева

 



Гласувай:
67



1. injir - В БГ всеки граждански протест се ...
28.09.2013 13:24
В БГ всеки граждански протест се омърсява накрая от яхналата го политическа сила. У нас гласът на гражданите не се чува. И твоят - също.
цитирай
2. chara - injir Дори и така да е, това не означава, че не бива нищо да правим!
28.09.2013 15:21
Макар че аз мисля, че има чуваемост. Ако нямаше, сега Д.Пеевски щеше да е шеф на ДАНС.
цитирай
3. анонимен - Всеки един от публикуваните по-горе коментари
28.09.2013 16:25
е точен и верен в сферата и обема на коментираните факти. Ако всички се обединят, може би дават, макар и непълна, политикосоциална характеристика на ситуацията в момента и съвсем близкото бъдеще.
Докато преди три месеца България представляваше варел с бензин, с потопен в него къс фитил, и за да избухне бяха необходими само още няколко искри, в момента България представлява варел пълен с нафта, и за да се запали е необходим доста силен пламък и висока температура.
Все пак в момента и в близко време, скоростта на развитие на някаква ситуация, а те предстоят, зависи от това, дали няма да изникнат непредсказуеми и непредвидени "катализатори" , които да доведат до по-бързото достигане на необходимата пламна температура, за да "избухне варела с нафта" .
цитирай
4. chara - andreshko Да, привидно ситуацията стигна някаква равновесна точка.
28.09.2013 16:40
Да видим, дали отнякъде няма да ни пратят някой пореден атрактор, който да тласне нещата в някаква (предварително известна нему) посока.
цитирай
5. vencivaleri1951 - Привет !
28.09.2013 17:19
В такова безумие живеем, че вече на много ог нас им е все едно какво става или има да става. Орешарски / а и вного от хората му/ е приличен министър председател от където и да го погледнеш, но какво от това? До и срещу себе си има абсолютно не мислещи и не можещи политици. Междуличностната вражда блокира всяко разумно движение. За втори път българският народ се сблъсква с експремиер който не може да повярва/а от там и да се примири / че е екс. Костов се обиди на суверена и го "наказа " с двугодишно мълчание. Борисов също май се обиди и ни "наказва" с пдевдоопозиционна логорея, подкрепена с ефтини циркаджилъци. Станишев поне се е усетил , че няма как да повтори премиерстването си , но пък се е съродоточил в това , Борисов да не управлява. Местан стоеше добре като вития , но докато лидер беше "Сокола". Сега и той нрезе в дребнотемието и гафоне напук на опонента.
Избори нищо няма да решат, но ако ги има в близко бъдеще, най изненадания ще бъде Борисов според мен.
цитирай
6. chara - Венци, аз лично се изморих от случвания, вувузели, тъпани и идиотски крясъци!
28.09.2013 17:42
Тези дни гледам, че кмета на Ботевград се е заканил за става депутат! Бази Боже! Синът му е вече втори мандат в НС - Дидко Георгиев, депутат-риба, син на баща си, послушен, зависим и не особено интелигентен, но ... социално приспособим. Дали да уточня, че е в ПГ на ГЕРБ, май не е необходимо. Както знаеш по традиция у нас интелигентните са натикани по мухлясълите ъгли или изгонени зад граница. Арогатнтната посредственост вилнее за ужас на едни и за радост на други. Времето е разглобено, а светът някак отесня.
Все по-трудно намирам аргументи за оптимизъм.
цитирай
7. djadotorbalan6 - Андрей Райчев,
28.09.2013 18:18
както винаги, в десетката.
цитирай
8. theeconomist - Привет Чара........
28.09.2013 18:58
Прекрасна, сериозна и смислена публикация за разлика от глупостите с които аз занимавам блогърите...! Поздравления!

А изборите... изборите се печелят не от тези, които са на улиците, а от тези, които си седят в къщи!

И всяко преиграване, води до неочаквани резултата. Най - хубавото тепървем предстои.:-))))))))))
цитирай
9. chara - theeconomist На края всичко ще бъде наред!
28.09.2013 19:07
Изборите са театър, в който гражданите са публика, валидираща избора на партиите. А изборът на партиите се случва по едни правила, за които не искам да говоря.
цитирай
10. alexs - И какви са тези правила за избора на ...
28.09.2013 20:53
И какви са тези правила за избора на партиите ???
Ами то няма голяма разлика между ГЕРБ и БСП и двете работят за олигархията против интересите на обикновените хора и българската държава! Затова целта на олигархията беше да омаскари протеста!
По принцип има четири етапа в един такъв протест ...
1 Властта се прави че не го забелязва омаловажава го ..
2.Властта усмива и омаскарява протеста...
3. Власта Отвръща с насилие и заплахи...
4 Накрая протестиращите постигат целта си..
И изборът не трябва да е на партиите а на народа!
цитирай
11. chara - alexs Не знам какви са. Правилата за избор на хора, които партиите предлагат в
28.09.2013 21:16
листите. Мога само да предполагам. Не членувам в партия. А слухове няма да споделям.
ГЕРБ и БСП в някакъв смисъл са само маски. Под тях е и едно и също и не съвсем. В частта, в която става въпрос за пари, как се казва фирмата "ГЕРБ" , "ДПС", НФСБ", "АТАКА" или "БСП" е без значение.
цитирай
12. injir - Не е ли странно, че и досега никой не ...
28.09.2013 21:53
Не е ли странно , че и досега никой не иска да отговори на въпроса,,Кой предложи Пеевски?,,. Отговорът ще е доказателство, че всички са свързани с олигархичните кръгове, които командват.
цитирай
13. chara - injir Отговорът няма да отиде по-далеч от Местан или Станишев.
28.09.2013 23:13
Странно също и че се протестира срещу някаква имагинерна олигархия, но конкретни имена няма назовани. Това последното обаче е обяснимо. Всеки дръзнал да персонифицира олигарх, трябва да е готов и да защити позицията си в съда. Нали не си правим илюзии, че тези хора (т.нар. олигарси) ще оставят нещата така. Което още веднъж иде да покаже, че анонимното несанкционирано викане на площада, в кръчмата и пред монитора, не е като аргументирането с носене на персонална отговорност.
цитирай
14. evrazol - Прочетох само до тук: /10-11ти ред отгоре/
29.09.2013 01:33
опитите за партизирането му /на протеста/ отнеха моралния ореол, който беше безспорно негово предимство.

Сега признаваме, че протеста имал моралния ореол. Кой е носител на неморалния също е ясно. Останалото е рафинирана вече шестдесет години червена демагогия.
цитирай
15. apostapostoloff - Избори ще има, но...
29.09.2013 04:48
чак след 4 години.
цитирай
16. rvmarkov - Допадна ми това изречение от изказването на Андрей Бунджулов:
29.09.2013 06:35
"Аз се опасявам, че ако продължи тази тенденция, БСП ще се срине на много ниско равнище."

Възходът и паданието на БСП и сателитите й (а те са всички партии на статуквото) са в обратна зависимост с възхода и падението на България.
цитирай
17. yotovava - Всъщност тактиката на изчакването си изигра козовете.
29.09.2013 08:07
Но иде зима. И никой не бива да си прави илюзии, че няма да се намери мощен фитил и този варел с нафта да не гръмне.
Хареса ми Татяна Дончева, която открито заяви, че щом партията се срасне с олигархичните модели, тя няма как да се реформира.
Виж, Светле, това, че няма масовка по протеста, не значи, че не го подкрепят. Хората се умориха, но не са се отказали.
цитирай
18. josarian - Светле, ти не си никакъв анализатор, ти си просто рупор на орките от долната Земя - Позитано 20:)
29.09.2013 08:58
Всичките тези глупости, дето ги плещиш, от сорта на соросоиди, партийни протести и т.н., са партийните повели на оня противен мерзавец, дето ви е яхнал и еднолично Ви дърпа юздите. А зад него - цялото олигархическо войнство. Проблема е в това, че хората ненавиждат БСП и цялата червена безродна сган, която съсипа живота им последните 23 години, а в момента отново опитваща се да ни "спасява". Тук не става въпрос за поддръжници или противници на ГЕРБ, ГРОБ, БЗНС или ТКЗС например - истината е, че протестиращите протестират срещу всичката онази гадост, която олицетворяват наглите мръсници, дето са се барикадирали на Позитано 20.
Отвратен съм от това, което се случва в България, от безочието, наглостта и арогантността на твоите червени вождове, от цялата дирижирана от ДС вакханалия през последните 23 тодини. От цялото сриване на държавата и нейните устои. А това беше търсен ефект, целенасочено действие на мръсниците от ДС, това беше тяхното отмъщение към българският народ - заради стремежа му към свобода. И сега, когато последните умни, разсъждаващи и интелигентни българи са по жълтите павета, отстояващи гражданските си права, нещастници като теб, дузината черевни "социолози", "политолози", воглаве с гьонсурата Станишев, ги наричат соросоиди, платени и незнам още какви си. Но това си е за Ваша сметка, право на Свободна Воля да бъдем хора или свине има всеки от нас.
цитирай
19. chara - От всичко, изписано до тук най ми допадна това: "твоите червени Вождове"!
29.09.2013 09:57
Вождът на тази територия е един, не му създавайте дискомфорт с конкуренция! :)

Не знам защо мислите политическия пейзаж в държавичката като цветен. Да, външно той е цветен. За хората, които поглъщат и осмислят света от телевизора. Махнете грима и перушината от политиците ни (с извинение) и ще откриете 100% сиво.
А, да, и пари.
И жажда за власт.
Заради самата власт. Не за друго. И не заради вас.
Това мисля, трябва вече да сте го разбрали.

И на мен ми е писнало. Бях на дискусията в Института "Иван Хаджийски" през юли. Бях и сега през септември. Това, че не ви харесва какво се дискутира там, не означава, че тези мнения и тази експертиза и тези внушения (ако щете) не се правят.

И преди сте ги критикували. Но какво от това. Продължавам да смятам, че всяко мнение има право да бъде чуто. Точно заради това (а не, за да се харесвам на когото и да било) публикувах този мой текст тук. В него няма мое мнение за дискусията. Тя говори сама за себе си.

И нямам идея защо @ josarian ме нападате в лично качество. Нима искате да се върнат времената на Живков, когато цареше единомислие на 99.9%!
цитирай
20. syrmaepon - Журналистът трябва да представи ...
29.09.2013 10:42
Журналистът трябва да представи всички гледни точки и поради това някои считат, че той трябва да е безпристрастен. Стига да може. Обаче журналистът е също гражданин и има право пристрастие и лично мнение. Протестът може временно да заглъхне, но той постави изисквания към политиците и гражданството обяви своята активна позиция. Оттук нататък политиците ще бъдат следени за всяка грешка. Да не говорим, че БСП и ДПС за няколко месеца сътвориха толкова ненужни грешки - ако наистина бяха политици, можеха изначално да избегнат. Но точно тази година показаха истинското си лице. Аз вярвам, че в БСП има свестни хора. Къде са? И колко голяма би могла да бъде тяхната търпимост? За съжаление в БСП си мислят, че щом масовката работи и това ни стига. Проблемът на СДС е че техният електорат отрано се одръпна от тях, защото мисли, разсъждава и не допуска да го правят на идиот. Проблемът на БСП е че нейния електорат въпреки че вижда че го правят на идиот продължават да гласуват за поредния престъпник. До кога? Накрая БСП ще се превърне в етническа партия, поне тази година това се видя много добре.
цитирай
21. josarian - Светле, не се прави на умряла лисица, няма смисъл - всички червени сте извадени като от матрица:)
29.09.2013 19:14
Достатъчно е човек да съзре кепето със закичения на него супермен с червена петолъчка вместо мозък, за да му стане ясно, че таааайничко се кланяш на Бог Комун и неговите пророци от Позитано 20. В тази връзка - много добре би се вързал на снимката и един АК-47 в нежните ръчички. Но това си е твое право, само дето е в разрез с безпристрастността, дето се опитваш да пробутваш.
цитирай
22. ok3223 - ИЗБОРИ
29.09.2013 20:01
apostapostoloff написа:
чак след 4 години.


Това е самата истина. "Протеста" от начало беше и в момента е, поръчан от Отворено общество и Герб, и днес се крепи от тях.
Бюджетите отъняха, платените протестери огладняха, много от хората разбраха ясно кой стои зад тях,(Тиквата, соросоиди,СДС, ДСБ, пресните 70 партийки, не прескочили 4%,), всякаква платена и неплатена паплач ... като няма гориво(пари)огънят гасне.
Ореха ще изкара мандата напук на врачките политолози, като ще се направи така през мандата, ГРОБ да се обезсили, защо не и разпадне, както стана навремето с НДСВ.
Та ГЕРБ, както Реформаторския на КУНЕВА в известен смисъл са клонинги на покойното НДСВ, и следовници на на Симо Ментата, негови чада и възпитаници.
Ако прокуратурата успее да вкара Цецо 6-ка в затвора, разпада ще е бърз ... началото вече е поставено.
Тиквата, с неговите гафове прави всичко това да се случи възможно най-бързо. И последният наивник разбра, че ГЕРБ не нормална партия, а банда от мафиоти с главатар Боко тиквата. С една цел, властта ... за грабеж и лично обогатяване.
За много от гласувалите за ГРОБ днес това става все по-ясно и те няма да гласуват вече за тях.
ГЕРБ вече е "колос" на глинени крака и падането му е предстоящо при най-малкото сътресение. Тиквата вече е почти политически ТРУП ...И остава малко, за да бъде погребан при едни бъдещи избори.
След 4 год. ще са сянка на това, което са днес.
Тогава БСП, дано са умни, ще могат да направят много за българският народ.
Има сериозни шансове кабинета на Ореха да изкара пълните 4 години на мандата.
Дано да е за доброто на България.
т
цитирай
23. ok3223 - Жоска
29.09.2013 20:21
ти да не си безпристрастен, та искаш другите да не са пристрастени, и да блеят в унисон на собствените пристрастени словонасирания.
Значи ти можеш, а другите не могат. Ай сиктир дъртофелнико. За разлика от Светла, аз съм силно пристрастен и истината, само истината, са важни за мен.
А каквосе репчиш като строшен пищов, не плашиш никой, нито пък някой обръща внимание на простотиите дето бълваш, като настъпена с крак пепелянка катадневно.
Светла ни поднася информация за състояло се съвещание на влъхви-политолози, чието мнение за мен не струва грош,
а ти я упрекваш за измислени грехове за необективност и пр., без да имаш основание.
цитирай
24. chara - josarian Добре е когато обвиняваш, да се аргументираш. Това, че шапката ми не се
29.09.2013 20:30
харесва някому, не е мой проблем, а на онзи, който има претенции към нея.
В това пространство съм от 2007 г. И съм все с тази шапка. От тогава до сега се смениха четири правителства. Аз обаче съм си същата. Хайде сега се посърфирай из онова, което съм писала през последните 6 години и намери нещо, което да аргументира тезата ти.
цитирай
25. josarian - Айде мерси за предложението, да чета мога, но и разбирам това дето чета, чел съм те,
29.09.2013 23:41
твоето писание е нескопосан опит за манипулиране на заблудени овце. Предложи писанията си на капацитети като varq1, мен ме остави да живея в заблуда. А проблема не е в шапката, хич не ми пречи даже, а в това дето се крие под нея, Светле. Човек, който нарича соросоиди и платени протестиращите против червеното и престъпно олигархическо правителство какъв може да бъде, освен застъпник за черното дело на орките, м?
цитирай
26. josarian - О, ти знаеш на колко години съм!? Съмнявам се да ти кажа, до дъртофелник имам още 20-30 години:)
29.09.2013 23:46
ok3223 написа:
Ай сиктир дъртофелнико. За разлика от Светла, аз съм силно пристрастен и истината, само истината, са важни за мен.
....


Нали съм ти казал да вървиш да си пишеш одите за социалистическия рог на изобилието и да громиш капиталистическия враг, какви ми ги бълбукаш тук? Упреците ми към Светлето са си точно на мястото, тя много добре ме разбира, но не иска да си признае:)
цитирай
27. chara - josarian Ще помоля когато ме четете, да го правите бавно и внимателно и да не
30.09.2013 00:22
ми приписвате думи, които не съм казала.
Къде сте прочел думата "соросоиди" тук в блога ми в мой текст или в мой коментар?

Протестиращите не знам платени ли са или не, а и не ме интересува особено. Но част от "домакините" на протеста са платени и те пишат в отчетите си ясно за какво им се плаща. Сядайте, намерете ги и четете! Ще научите интересни неща! Без четене нищо не става! Думи на вятъра! Без доказателства!
цитирай
28. syrmaepon - "Част от домакините" ? Според теб, кое е вярно: 1народът няма право на глас 2 не може да се самоорганизира 3 нашите винаги са прави
30.09.2013 09:59
chara написа:
ми приписвате думи, които не съм казала.
Къде сте прочел думата "соросоиди" тук в блога ми в мой текст или в мой коментар?

Протестиращите не знам платени ли са или не, а и не ме интересува особено. Но част от "домакините" на протеста са платени и те пишат в отчетите си ясно за какво им се плаща. Сядайте, намерете ги и четете! Ще научите интересни неща! Без четене нищо не става! Думи на вятъра! Без доказателства!


Сериозно питам: Смяташ ли че ръководителите на БСП не са престъпници, чисти и справедливи като изворна вода? Къде смяташ, че е твоето място? Сред "червените" дори и там да има престъпници ? Като се бори човек срещу престъпността кара наред , не я дели на червена или синя, по-малка или по-голяма, нашата и вашата.....
цитирай
29. syrmaepon - Ами направи характепистика и на ...
30.09.2013 10:25
Ами направи характепистика и на "антипротеста" - той платен ли е или не? Кои и какви са участниците в него?
цитирай
30. chara - syrmaepon Един контра въпрос. Валентин Златев, на когото имах "удоволствието"
30.09.2013 16:43
да се противопоставя, какъв е според вас?

Не мислете българския свят партийно оцветен. Защото не е. По-горе обясних защо.

Ако ме питате къде съм, аз съм срещу такива като Златев. Не ми пука от кой цвят са. Това, което казвам е, че едно е да викаш анонимно в тълпата, друго да излезеш с името си и да изобличиш някого от ефира на национална ТВ (това го направих още през ноември 2008 г., вие тогава къде бяхте?) . После да опишеш къде е прекрачил закона в книга. И да я подпишеш с името си. След което да понесеш последствията. И да не опищиш целия свят, че си репресиран.

А вие срещу кого сте? Персонално? И къде го заявихте. С името си.
цитирай
31. josarian - Чета бавно и внимателно, но всичко разбирам и когато чета светкавично бързо. Аз съм от хората, които вдяват много бързо, Светле, имам глава на раменете си и
01.10.2013 08:19
chara написа:
ми приписвате думи, които не съм казала.
Къде сте прочел думата "соросоиди" тук в блога ми в мой текст или в мой коментар?
Протестиращите не знам платени ли са или не, а и не ме интересува особено. Но част от "домакините" на протеста са платени и те пишат в отчетите си ясно за какво им се плаща. Сядайте, намерете ги и четете! Ще научите интересни неща! Без четене нищо не става! Думи на вятъра! Без доказателства!

Аз съм от хората, които вдяват много бързо, Светле, имам глава на раменете си и имам способността да разсъждавам и анализирам това, което чета, а твоите писаници са предназначени за хора, които се усмихват или освирепяват при показване на пръстче. По долу имаш цяла статия, вменяваща връзките на протестиращите със Сорос. Който всъщност вече е един престарял филантроп, но нейсе - нали е важно червената пропаганда да мята зрелищни бомби по врага - в случая гражданското общество. Но да приемем, че тезата ти е вярна - тогава от кого да очаква помощ зараждащото се едва 23 години след промените гражданско общество? От Ким Ир Чур III-ти ли? Или от наследниците на този, дето си го кичнала на кепето си? От тях освен пушки и автомати друга помощ недва ли ще видят. Анализаторите, които цитираш не са никакви анализатори, те са аналлизатори, ккато казва един мой много добър приятел, на когото супермегагигаспециалиста по въпросите на националната сигурност Делян Пеевски се закани че няма да има редакция на медия в България, която да го вземе на работа. А, пропо, никъде не съм чел твой анализ да речем на мръсотиите, които надробиха Станишев и компания, за омразата, която насажда между хората, за дебелоочието и арогантността на партията, която представлява. Не съм чел и ред за това кой, защо и с каква цел натресе Делян Пеевски за шеф на ДАНС, след като самият той е разследван от ДАНС? И едва ли някога ще прочета:)
цитирай
32. chara - josarian Хайде пак да кажа, да не ми приписвате думи, които са чужди. Връзки
01.10.2013 23:13
на протестиращите с когото и да било коментират хората, които ги наблюдават. Аз споделих чутото.

Интересувам се от други неща, отнасящи се до "комуникаторите" на протестиращите и когато ми се потвърди първоначалното инфо, ще го споделя, независимо колко човека, институции, партии, НПО-та и медиини "звезди"ще разгневи. Фактите са факти и ще ги оглася такива каквито са.
цитирай
33. josarian - Ок, добре, така да бъде, стигнахме до споделеното чуто, нема се трепеме, я. В крайна сметка си ми симпатична:)
02.10.2013 20:51
Аз пък отново ще кажа, че не протестиращите са проблема, който и да ги подкрепя. В крайна сметка някой ДС професионалист-злоумишленик може да си спретне някаква компрометираща организацийка и да метне някое и друго черно- леке например, и след това да го понесе това леке по всичките негови медии, нали така? Проблема е, че протестиращите протестират срещу престъпните действия на това правителство, назначено от комунистическите олигарси и срещу арогантността и безочието на самите комунисти, които надминаха всички граници. Всичко друго са манипулативни внушения. Разбираш ме за какво ти говоря, но се впрягаш, защото те обвинявам, че с текстовете си ставаш рупор и се поставяш лекинко в услуга на Долната Земя и Орките.
цитирай
34. chara - josarian И най-лошият мир бил по-добър от войната беше казал някой.
02.10.2013 21:43
Ако заравяме томахавките, образно казано, значи може да обсъдим нещо разумно, нали.
Защо оцветяваш олигарсите? Цеко Минев, Цветан Василев, Оги Донев, Валентин Златев и т.н. знайни и незнайни само червенички ли са. Или просто си плащат на всички, а може би си назначават всички, въртейки ги за удоволствие на електората!
Съгласна съм, че най-малкото общо кратно на повечето в т.нар. "политически елит" е БКП. Откъдето и да го погледнеш. Аз мисля, че на повечето от "елитните" отдавна в главите им е останала само идеята за властта. А да, и за парите. Другото е от ... Лукавия.
цитирай
35. josarian - Оцветявам олигарсите в интерес на историческата истина.
05.10.2013 18:48
А тя е, че 99% от българските олигарси се пръкнаха от средите на комунистическата ДС и от редиците на партийните и комсомолски функционери. И бяха спонсорирани с пари на БКП, които всъщност са пари на държавата, на хората. Нещо против тези ми думи? Да, във времето е нормално всички тези безрозници да се нагаждат според обстановката за да запазят и увеличат парите си, за сметка на всички нас, естествено. И никой не е в състояние да ме убеди, че мръсника Сергей Станишев и неговото обкръжение не се поставиха в услуга на тези олигархични кръгове. Арогантното и безоччливо назначение на Дилян Пеевски е най-голямото доказателство. доказателство. Това правителство и тази тройна коалиция, които ни управляват в момента са практически на комунистическата Държавна Сигуррност, изродена до най-отвратителна форма. Нещо против тези ми думи? Нищо не видях да коментираш по въпроса - нито дума за Станишев и компания, нито дума за връцките на БСП с олигархията и ДС, никкаъв коментар, но затова - "Протести за няколко хиляди долара в повече", "Кънчо Стойчев: Границата между протест и рекет е много тънка", "Протестиращите през февруари знаеха какво искат, днешните - не"...Затова твърдя, че ти си просто рупор на Позитано 20. Факт.
цитирай
36. chara - josarian Щом четеш този блог значи вече знаеш, че нямам нищо против думите ти!
05.10.2013 20:53
Нямам идея защо ми припомняш факта откъде са произлезли БГ олигарсите. То е естествено от там да е генезисът им - друго просто нямаше, нали така? Не знам защо си фиксиран върху Станишев. Той за мен не е интересен. Ако проявяваш интерес към БСП не гледай него, а компанията му. Много неща може и да ти станат ясни. Виж кой е от ляво, а кой от дясно. После събери две плюс две.

Приемам, че не ти харесва, това което пиша, понеже си на друго мнение. Но продължавам да смятам, чу всяко мнение и всяка позиция трябва да бъдат чувани. Казвам го, понеже цитираш интервюто ми с трите момчета в Плевен, които са организирали февруарските протести. Това са техни думи. Те така мислят. Какво предлагаш, да ги заличим, да ги изметем? И после какво? Един народ, една партия и каквото там всичко по едно, а, да, и една истина! Това аз го живях вече, благодаря! :)
цитирай
37. svilen75 - Избори до края на годината няма да ...
10.10.2013 00:32
Избори до края на годината няма да има - това е ясно на всички, няма нужда някакви "анализатори" (симпатизиращи на БСП) да се правят на умни:
След като подаде оставка или пък падне кабинета, президента връчва мандат да състави кабинет на първата политическа сила. Ако тя не може - на втората, ако и тя не може - на трета, по свой избор. Дори да стане така, че някоя или всичките върнат мандата веднага при получаването му (както през тази зима), то пак ще минат една-две седмици.
2. След това Президента назначава служебен кабинет и насрочва избори в тримесечен срок. Логично е, за да имат време партиите да се подготвят за избори, то датата да е към края на този тримесечен срок. Имайки предвид зимните празници - със сигурност изборите ще бъдат след Нова година.

Така, че избори тази година няма да има, ще има следващата година ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6425175
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031