Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2013 16:49 - Септември - Рубиконът на България
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3745 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Aвтор: Теодор Спасов

Август - Рубиконът на България
/демограф - защо е септември вижте на края/
05.08.2013 10:21 551 6

Вече се изхабих на тема протести. Почти не останаха мои размишления, които не съм споделил тук. Но дори и с риск да се повтарям и да ви отегча, не смятам да спра да пиша за наглостта на политиците и отношението им към протестиращите. Нищо, че през август на никого не му се занимава с политика.

Всичко, което правят "социалистите" и техните коалиционни партньори през последните 50 дни (безумните назначения, разхождащите се сред протестиращите Мая Манолова и Волен Сидеров, провокацията с белия автобус, обвинението, че протестиращите сме жадни за кръв, червените връзки, с които се бяха издокарали на Бузлуджа и т.н.), освен с някакви користни икономически цели, то е и за да ни покажат, че те ще си правят каквото поискат, че нашето мнение за тях е без значение, че те са силните, а ние слабите. Такова им е нивото. Ниско. И това е техният начин да доминират над нас.

А всичко, което правим ние, протестиращите, е позитивно – лозунгите, усмивките ни, първорфмансите... Самото ни присъствие на жълтите павета е красиво.

Защо се правят, че не ни чуват?

Понеже съм склонен да си съчинявам всякакви конспиративни теории, достигнах до извода, че назначаването на Пеевски беше умишлен ход, за да се възмутим, за да излезем на улицата, за да ни убедят, че те са непобедими и ще правят каквото си поискат, въпреки протестите ни. Затова продължават да назначават хора без качества (и даже с криминално минало) на крайно неподходящи за тях чиновнически постове, както са правили и по времето на целия Преход. А и за да разполагат с глуповати и послушни чиновници навсякъде. Който и да назначат на важен държавен пост, той ще прави това, което му наредят силните в партията, която ги е издигнала. Затова за тях няма никакво значение кой ще бъде той. С тези недопустими в страна на 1000 километра северозападно от София назначения, те целят основно да ни дразнят, колкото и наивно да ви изглежда това мое мнение. Поне в тази ситуация можеше да постъпят по-разумно, но ето, че алчността и първичността им надделяват многократно над интелекта им.

Тяхната крайна цел е да ни превърнат в бананова република от латиноамериканския регион, в която пропастта между бедни (нас) и богати (тях) да бъде огромна, интелигентни хора просто да няма, а посредствеността да цари сред всичките слоеве на обществото - такова общество, каквото сте виждали в латино сериалите. Затова мечтаят всички, които по нечестен начин са се облагодетелствали по времето на Прехода. Защото само в такова общество биха се чувствали наистина значими.

Постъпките на властимащите са глупави и детински, което доказва, че повечето български политици не са особено зрели и умни. Те са просто нагли и алчни кукли на конци. Искам да кажа, че не би било особено трудно да бъдат победени с нашето добро настроение.

Защо Волен Сидеров и Мая Манолова чат-пат се разхождат сред протестиращите? Поради три причини.

Първата е, че знаят, че няма да бъдат набити, защото лицата на тези протести са предимно на добре възпитани и интелигентни хора. А и полицията ги охранява.

Втората е да ни провокират, с надеждата при възможност да се изкарат жертви.

И третата е, че така ни дразнят и демонстрират колко не им пука, че ние протестираме.

А може би има и четвърта причина, поради която политическия „елит“ да постъпва така – множеството от депутатите напомпват собственото си разклатено самочувствие чрез тази агресия, което, благодарения на оборския им произход, не е с особено покритие. А и те самите осъзнават добре това и предполагам, че живеят с чувство за малоценност, макар и да не го разкриват.

Случката с белия автобус, когато полицията прояви насилие срещу мирно протестиращите, според мен също беше умишлена провокация, за да ни демонстрират, че ще ни смажат без да им мигне окото, ако не сведем глава пред тяхната власт.

Едва ли беше случаен часът, в който автобусът премина през мястото, където имаше най-много протестиращи, когато най-гледаната телевизия излъчва своята късна емисия новини.

Не беше случайно, че някои полицаи държаха да покажат и на медиите, че трябва да внимават в картинката, чупейки камери на журналисти. Дори и удряйки камерите на предаващи случващото се в пряк ефир телевизионни екипи.

Не беше случайно наличието на хора, които мятаха камъни – нещо твърде необичайно за протестите ДАНСwithme.

Не беше случайно, че паветата на някои места по централните софийски улици, както никога преди, можеха да се вадят с голи ръце.

За да ни дразни, Станишев, човекът, чиято политическа кариера ми се струва, че ще завърши по-зле и от тази на Виденов, ни обвини, че протестиращите искаме кръв, че едва ли не хората са искали да убият депутатите в автобуса.

А всъщност, след като Мая Манолова на другия ден си позволи да извърви разстоянието от бившия партиен дом до Съдебната палата (в ролята на бял автобус), заобиколена от протестиращи през целия път и без да пострада, някой изобщо смята ли все още, че ако депутатите бяха излезли пеша през множеството на 23 юли, щяха да пострадат?! Аз съм убеден, че нямаше.  

Червеното парти на Бузлуджа, или както там се нарича ежегодното струпване на копнеещи за безплатна екскурзия и кебапчета на корем пенсионери, страдащи да се върне времето на бай Тошо, също беше поредната провокация.

Ако преди 10 години някой ми беше казал, че през 2013 година ще имаме министри, демонстративно носещи червени връзки на шиите си, нямаше да повярвам.

Да, точно толкова нисши са, колкото искат да изглеждат. Затова постъпват като деца-хулигани.

Единственият начин, за да ги преборим, е като не спираме мирните и позитивни протести.

Дори и през август те трябва да продължат!

Както винаги досега, продължавайте да отивате с добро настроение, усмихвайте се, демонстрирайте величие на духа, увереност и постоянство.

Облечете се цветно, напишети си интересен или забавен лозунг, вземете децата си и кучетата си, стига да не ги е страх от шума и тълпата, демонстрирайте своето духовно надмощие и се усмихвайте.

Не свеждайте глави дори и за ден, нищо че е август и депутатите са в отпуска. Министерският съвет няма да почива.

Не позволявайте техният план да успее.  

………………………………………………………………………………………………….

Теодоре,
Всичко написано е вярно. Освен да ни дразнят, ТЕ изпробваха зрелостта, търпението и смелостта на протестиращите.

И още едно – в сравнението на всички характеристики и похвати, това им нагло поведение показва, че ТЕ считат 12 май – денят на преврата си, за нов 9-ти Септември...

И не без основание. Бузлуджа ще бледнее пред манифестациите на комунистическа наглост на 09 Септември тази година.

Ще бледнее по национални щети и касапницата на души, която ще бъде устроена на свободните българи.

И нов „Народен” съд ще има – младежта на България, зараждащият се български национален елит, с който всяка цивилизована държава би се гордяла, ще бъде безмилостно осъден на остракиране/прогонване/.

Всичко от 9-то септемврийския им преврат ще стане част от 12-майският им преврат. С освирепялата им жажда за още 45 години антибългарска диктатура.

Без да си дават сметка, че подобни неща се повтарят в историята, но само като фарс.

Защото или ще се озоват в диктатура без да ги има българите, или ще бъдат издухани от властта от някое малко момиченце с флагче в ръцете. И то точно на 9-ти септември.

Иска им се 9-ти септември 1944г. И може да си го получат –сърпа и чука са още тука...

Но само ако друга манифастация не ги натика обратно в дупките им завинаги.

И то точно 9-ти септември.




Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,   креди,


Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Ох, не знаех, че демографът е протестър.
05.08.2016 16:41
Всичко си идва на мяатото. Постът е от 13-та година. Днес вече никой не се хвали, че е от "умните и красивите".Защото ръпо и грозно се ос.аха. Извинете за думата, но точността над всичко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960747
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол