Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.08.2013 19:09 - Протести за няколко хиляди долара в повече
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 23413 Коментари: 54 Гласове:
66

Последна промяна: 02.08.2013 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Днес сутрешният блок на БНТ беше решил да направи равносметка на протестите. С две думи какво постигна летният уличен карнавално-цирков фест и докъде го до докараха крясъците, врясъците и скандиранията. Да отчетат успеха се явиха Антоанета Цонева - директор на института за развитие на публичната среда и Асен Генов, представен като съосновател на фондация "14 януари". И двамата активни участници в протестите. И двамата, свързани с неправителствени организации, финансирани от американския Тръст за гражданско общество с десетки хиляди долари. И двамата с претенция, макар и негласна, да правят фрейминг. Обяснено на езика на интелигентните тази дейност се свежда до следното: избиране на отделни аспекти от реалността и превръщането им в забележими за обществото, чрез популяризиране на определена трактовка, съпътствана с даване на морална оценка и разсъждения за причините, които са ги породили. А по-просто казано - моделиране на общественото мнение.       Разбира се за успех изобщо не стана дума, но зрителите нямаше как да не забележат смущението и неумелото бягане по тъч линията на двамата гости по три теми, които очевадно разклатиха увереността им. 

       Задкулисието. Онова, срещу което протестиращите А. Цонева и А. Генов изпълниха до краен предел студиото на БНТ с клиширани фрази изведнъж ги вцепени, когато водещият запита за  другото задкулисие, онова надничащо зад тях. То не било интересно. Нито предмет на дискусията. И не е по темата.

 

   С кого искате да водите диалог, на кого имате доверие - на реформаторския блок, на президента, на Саша Безуханова или на някой друг, опита се да разбере журналистът. Мълчание. Почти като онова на едни агнета. Цонева само призна, че вярва единствено в себе си и успя да каже, че в момента разговорът не е този.

     Искате оставка сега и веднага, а после какво - пита отново водещият. Още по-оглушително трещи мълчанието на гостите. Спасението идва в мантрата за "върховенството на закона" като рецепта срещу задкулисието и алтернатива на случващото се. Изречена от протестиращите, които многократно ежедневно нарушиха не една от действащите норми в страната, точно тази фраза звучи най-малкото неубедително. С газене на закона да зовеш за "върховенството" му е меко казано цинично.

    Онова, което истински разгневи гостите обаче беше въпросът за произхода на парите, с които се финансират организациите им. До там, че водещият беше принуден да се оправдава, че е попитал. Неудобната истина е, че Тръстът за гражданско общество, разпределил 75 млн. долара до края на 2012 г. за финансиране на НПО-та, е създаден от  група частни американски фондации. Институтът за развитие на публичната среда, чийто директор е А. Цонева е финансиран съответно със 76,500 долара за периода 1 юли 2011 г. – 1 октомври 2012 г. и със 75 000 долара за периода 15 юни 2012 г. – 15 юни 2013 г. по проектите „Граждански дневен ред 2.0” и „Програма за развитие и устойчивост”. Фондация "14 февруари", чийто съосновател е Асен Генов, който е и администратор на събитието #ДАНСwithme е получила 79 960 долара от Тръста за гражданско общество по проект „Отговорни политики, прозрачност и неприкосновеност на личния живот в дигиталната среда”.
     Съмненията, че "нашенски" НПО се създават отвън с цел намеса във вътрешните работи на държавата очевидно съвсем не са безпочвени. Няма смяна на системата в призива "Оставка"! Има интереси и пари. Долари. Десетки хиляди ...

 

Светла Василева







Гласувай:
69



1. idealist - Да,
02.08.2013 20:33
Жалка картинка бяха тия двамата. При това в услужливата към тях БНТ. Представям си, ако ги беше поразпитал някой по-нахакан водещ :)
цитирай
2. chavdar01 - ВСИЧКО Е ЯСНО!
02.08.2013 20:46
ОТВЪН СЕ ОПИТВАТ ДА ПОМАГАТ НА БОЙКО И КОМПАНИЯ!
ЯВНО И ТЯХ ГИ Е ЗАХРАНИЛ С МНОГО ПАРИ И СЕГА СЕ СТРАХУВАТ ДА НЕ СЕ РАЗЧУЕ?!
цитирай
3. chara - idealist Не че Маринов не опита, ама те така му се нахвърлиха ...
02.08.2013 21:12
Пък уж демократи били!
И пари за демокрация получават!
Ама то получаването не е като отговарянето на неудобни въпроси!
цитирай
4. chara - chavdar01 Е, опитват ама ...
02.08.2013 21:13
Не са заложили на правилните хора, явно.
Ще ги сменят наесен.
цитирай
5. sestra - БНТ е манипулирана медия
02.08.2013 22:13
и са поканили хора, които биха могли да си позволят да притискат с въпроси. Имах удоволствието да наблюдавам ежедневно по Канал 3 интервюта наживо с огромно мнозинство хора, които слагат в джоба си всеки един от правителство и парламент. По простата причина, че са наясно каква промяна на системата искат и ни един и една не каза, че това може да стане отведнъж. А има и още една причина за това съдържателно говорене - на тези хора устите не са залепени с банкноти, както бяха на дечицата пред централата на ГЕРБ. Има и трета - те нямат какво да губят. Ние впрочем. Не разбирам позицията ти, Чара.
цитирай
6. chara - sestra Позицията е следната. След като някой заявява претенция за морален
02.08.2013 22:41
стожер и съдник, понеже поне 100 пъти беше изговорено и от Антоанета и от Асен, че иде реч за ценности, да бъде така добър да отговаря на въпроси, които така или иначе витаят в публичното пространство. Не беше нужно да нападат журналиста, че ги пита нещо, което не са очаквали или не им е по вкуса.
Всеки, които излиза на светло, трябва да е наясно, че ще го гледат под лупа. както и че няма да го щадят. Тук щадят само арогантните като Биби.

Ако пък не искат въпроси, имат избор. Седят си в офисите и си харчат кротко паричките. Както правят много други като тях.
цитирай
7. smilodont - Мен ме е срам
02.08.2013 23:21
а вие как се чуствате .Думите се изхабеха . http://offnews.bg/index.php/227585/vlastta-pred-nov-katarzis-izbra-si-zam-ministar-kogoto-bsp-obvini-v-koruptsiya
цитирай
8. chara - smilodont Наблюдавам с интерес докъде ще стигне всичко това.
02.08.2013 23:46
Няма от какво да ме е срам. Не съм член на БСП нито на ДПС.
цитирай
9. djgator - Отличен анализ
03.08.2013 00:09
Сега ще се опитат да ни пробутат "реформ.блок", а резервния отбор са тия двамата. Това ще са "алтернативите" при следващите избори - наслука!
цитирай
10. drakulla - С
03.08.2013 00:19
тяхната терминология ( Генов) - на тия еничари трябва да им се набиват постоянно канчетата. Нагли, арогантни подлоги. Искам и децата да започнат да им подвикват по улиците, докато се разкарат от България.
цитирай
11. chara - djgator Те нека си го пробутват реформаторския блок! Аз обаче съм резервина.
03.08.2013 00:24
Само изказването на д-р Петър Москов (ДСБ), който раздели хората на смислени и безсмислени, полезни и безполезни е достатъчно, за да ги наблюдавам с интерес и да очаквам и от тях нови "подвизи".
цитирай
12. alexs - 23 години крадяха без изключение ...
03.08.2013 10:10
23 години крадяха без изключение при всички правителства! Стига толкова!
цитирай
13. blackpredator - Постулат на Предатора
03.08.2013 10:20
Край магистралите и строителите им, винаги се навъртат добре платени протестиращи проститутки...
цитирай
14. stefbelchev - #ДАНСwithme е получила 79 960 долара от Тръста за гражданско общество по проект „Отговорни политики, прозрачност и неприкосновеност на личния живот в дигиталнат
03.08.2013 10:31
директор е А. Цонева е финансиран съответно със 76,500 долара за периода 1 юли 2011 г. – 1 октомври 2012 г. и със 75 000 долара за периода 15 юни 2012 г. – 15 юни 2013 г. по проектите „Граждански дневен ред 2.0” и „Програма за развитие и устойчивост”. Фондация "14 февруари", чийто съосновател е Асен Генов, който е и администратор на събитието #ДАНСwithme е получила 79 960 долара от Тръста за гражданско общество по проект „Отговорни политики, прозрачност и неприкосновеност на личния живот в дигиталната среда”.
Съмненията, че "нашенски" НПО се създават отвън с цел намеса във вътрешните работи на държавата очевидно съвсем не са безпочвени. Няма смяна на системата в призива "Оставка"! Има интереси и пари.
цитирай
15. stefbelchev - И двамата правят фрейминг...фрейминг...фрейминг...фрейминг...
03.08.2013 10:36
...И двамата с претенция, макар и негласна, да правят фрейминг. Обяснено на езика на интелигентните тази дейност се свежда до следното: избиране на отделни аспекти от реалността и превръщането им в забележими за обществото, чрез популяризиране на определена трактовка, съпътствана с даване на морална оценка и разсъждения за причините, които са ги породили. А по-просто казано - моделиране на общественото мнение...
цитирай
16. july26 - Тия протести според мен са израз на липсващия хоризонт за каквото и да било развитие, както и
03.08.2013 11:19
липсата на мащаб. България съвсем заприлича на гето заради отредената ни роля на "бели негри" в рамките на ЕС. Приеха ни в Клуба на богатите единствено за да се гарантира евтина работна ръка като спомагателен персонал, като в във всяко отношение на практика сме в неравностойно положение спрямо ядрото държави от Еврозоната.
Оттук и възможността супер лесно да бъдем манипулирани и изкарани на улицата, финансирани или не от някого. А че е по евтино за жълти стотинки да се направи така че да се хванем за гушите и да се блокираме съвсем вместо да наливат милиарди в бездънни каци като Гърция примерно- разбира се, че е далеч по ефективно за Владетелите на новия обществен ред.
цитирай
17. josarian - Светле, Светлееее, само американци и империалисти са ви в тъпите червени тикви:)
03.08.2013 11:24
А нещо за червените олигарси и техните торби с лайна, назначени за шефове на ДАНС и т.н., нито дума. За това, че червената престъпна мафия ппревърна България в посткомунистически турски кенеф, нито дума, нали? Същите сте си като преди 70 години, не сте мръднали в развитието си, няма и да мръднете. Само дето някои от вас станаха милиардери за сметка на нас, обикновените българи. Помниш ли, едно време ни учехте силно да любим и силно да мразим - да обичаме, вас, червените свине, и да мразим всички останали. Не мисля че бъдещето на България е пред 80 годишните пилони на НДК, по 30 годишните жълти павета е, да знаеш, вервай ми:)
цитирай
18. josarian - Светле, Светлееее, само американци и империалисти са ви в тъпите червени тикви:)
03.08.2013 11:25
А нещо за червените олигарси и техните торби с лайна, назначени за шефове на ДАНС и т.н., нито дума. За това, че червената престъпна мафия ппревърна България в посткомунистически турски кенеф, нито дума, нали? Същите сте си като преди 70 години, не сте мръднали в развитието си, няма и да мръднете. Само дето някои от вас станаха милиардери за сметка на нас, обикновените българи. Помниш ли, едно време ни учехте силно да любим и силно да мразим - да обичаме, вас, червените свине, и да мразим всички останали. Не мисля че бъдещето на България е пред 80 годишните пилони на НДК, по 30 годишните жълти павета е, да знаеш, вервай ми:)
цитирай
19. alexs - липсата на мащаб. България съвсем ...
03.08.2013 11:36
july26 написа:
липсата на мащаб. България съвсем заприлича на гето заради отредената ни роля на "бели негри" в рамките на ЕС. Приеха ни в Клуба на богатите единствено за да се гарантира евтина работна ръка като спомагателен персонал, като в във всяко отношение на практика сме в неравностойно положение спрямо ядрото държави от Еврозоната.
Оттук и възможността супер лесно да бъдем манипулирани и изкарани на улицата, финансирани или не от някого. А че е по евтино за жълти стотинки да се направи така че да се хванем за гушите и да се блокираме съвсем вместо да наливат милиарди в бездънни каци като Гърция примерно- разбира се, че е далеч по ефективно за Владетелите на новия обществен ред.

Да Европа няма намерение да налива пари в България които после да бъдат окрадени от червената олигархия а няма да послужат за благоденствието на българския народ.
цитирай
20. energywatch - Ето го и коментируемият "сутрешния блок"!
03.08.2013 11:45
http://www.youtube.com/watch?v=y3wTOcRejTQ

Всеки, който се появи по медиите, трябва да знае, че трябва да отговаря от къде са парите (Follow The Money), кой го финансира! (па бил той "блогер" или президент)
Не престъпление е това, че за проект, консултация или друга свършена работа си получил дължимото заплащане!
Но когато те питат (като публична личност, която е или се готви да влезне в политиката) , как или за какво получи това финансиране, всяко затаяване на истината предизвиква съмнения!
цитирай
21. mitkaloto - Браво!!! Думите са излишни.
03.08.2013 11:53
Браво!!! Думите са излишни.
цитирай
22. chara - josarian Друго си е да имаш аргументи: "тъпите червени тикви", "червените свине"
03.08.2013 12:16
А като стана дума за "червените олигарси" защо протестиращите свенливо мълчат и не ги назовават по име? Защо не скандират пред домовете им или пред фабриките им, пред редакциите на медиите им? За мен това е странно!

Няма да ме видите на пилоните пред НДК. Нито на жълтите павета на Ларгото. Под лозунги апелиращи и нагнетяващи омраза не заставам.

"Мразя ви безплатно" (някои май го правели и "платно", но това е друга тема)! Добре. Въпрос на личен избор. Но не е моят избор.
цитирай
23. ok3223 - А нещо за червените олигарси и те...
03.08.2013 13:22
josarian написа:
А нещо за червените олигарси и техните торби с лайна, назначени за шефове на ДАНС и т.н., нито дума. За това, че червената престъпна мафия ппревърна България в посткомунистически турски кенеф, нито дума, нали? Същите сте си като преди 70 години, не сте мръднали в развитието си, няма и да мръднете. Само дето някои от вас станаха милиардери за сметка на нас, обикновените българи. Помниш ли, едно време ни учехте силно да любим и силно да мразим - да обичаме, вас, червените свине, и да мразим всички останали. Не мисля че бъдещето на България е пред 80 годишните пилони на НДК, по 30 годишните жълти павета е, да знаеш, вервай ми:)


Бе josirian-чо и свинска главо, която знае само да квиччи и грухти, защото и тя е платена от секретните сметки на ЦРУ чрез тези фондаци. Затова и всекидневно замърсяваш блог.бг със словесни нечистотии и отровни изпарения, за които заслужаваш погнусата на българите.
Та свиньо шопска. Известно ли ти е, че в САЩ със специален закон, всички организации, подобни на тези "Гражднски движения", институти и клонове на фондации и пр.институции с "неясна цел,"
КОИТО СЕ ФИНАНСИРАТ ОТВЪН, С ЧУЖДИ СРЕДСТВА, СЕ РЕГИСТРИРАТ НЕЗАБАВНО ОТ фБР КАТО ЧУЖДА АГЕНТУРА ... ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, И СЕ ВОДЯТ НА СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ И ОТЧЕТ.
Така е навсякъде, в всички страни, където тези Неправителствени организации се подвизават, като се опитват да редят нещата, както са им казали тези, които ги финансират.
Посерко. Костов,Ал.Божков, Йорданов, Плевнята,тиквата Боко,когото и да подхванеш от СДС и ДСБ, от НДСВ, от билите на власт през последните 24год. и станали богаташи, някои са били червени партийци, болшинството не са.
И те са били такива комунисти навремето, каквито демократи са днес у нас.
НАГАЖДАЧИ И ХАМЕЛЕОНИ готови да служат на всеки силен на дено, за да са на държавната ясла и да папкат от нея.
Какъв комунист е бил БОКО ТИКВАТА навремето.
Що за демократ е сега. Какво му е общото с демокрацията днес.
цитирай
24. jelezov - ЗА ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТИ
03.08.2013 13:29
Вчера съвсем случайно се запознах с възрастен човек, който ме увери, че получава всеки ден по 50 лв. за участието си в протестите. Каза, че майките с деца получавали по 80 лв. Обстоятелствата бяха такива, че имам основание да приема казаното за стопроцентова истина. В подкрепа на увереността ми ще посоча такъв факт: в самото начало на „демокрацията” станах неволен свидетел на разговор по монетен телефонен апарат, в който лекуващ се в Балнеосанаториума в Банкя увещаваще съпругата си, че трябва да участва в поредния протест в София, единствено за да не изтърве надницата. Значи сегашните „спонтанни” протести не са безпрецедентни. Всичко това ми дава моралното право да попитам: нима, след като е категорично ясно, че платените протести са морално осъдителни, те не са и престъпно нарушаване на закони? Освен всичко друго, тук става дума за десетки милиони лева, произходът на които вероятно е престъпен. Кой би следвало да сезира компетентните органи? Защо до сега това не е сторено?
Няколко думи за коментара 17. на josarian. Този нещастник не е в състояние да проумее, че с подобни писания нанася тежък удар върху „идеите”, които защитава. Всеки непредубеден човек, четейки страховитите му заклинания, ще констатира, че има работа с човек, страдащ от тежка форма на умствена недостатъчност.
цитирай
25. kbalenciaga - Антоанета Цонева и Асен Генов, тези клоуни са платени
03.08.2013 13:43

за да участват в Цирка на Червените олигарси и Западните държави.

Не случайно са сложили на преден план в протестите, и показват по медиите, такива платени смешници като Антоанета Цонева и Асен Генов!
Така българите масово се отдръпнаха от протестите.

От тук следва, от всичкото случило се през последните месеци в България, един от най големите изводи е,
че с днешните протести още повече отблъснаха българския народ от това, да си търси правата.
Точно по сценария...
цитирай
26. tomcat2 - В началото протестиращите лумпени ...
03.08.2013 14:21
В началото протестиращите лумпени бяха противни и дразнещи ,сега са просто смешни!
цитирай
27. gocho52 - Не са почтени тези хора...
03.08.2013 14:22
Бих им теглил една майна,
ако не ме беше срам.
цитирай
28. alexs - БСП ГЕРБ все един дол дренки необ...
03.08.2013 14:31
БСП ГЕРБ все един дол дренки необходима е смяна на модела! И ревизия на прехода!
цитирай
29. gabar4eto - zdr
03.08.2013 14:49
Zdr Priqtelko-Kolko malko sa tezi kato tebe -koito postavqt taka prozrachno nehstata.Nenvijdam tezi fondacii osobeno Otvoreno obshtestvo koeto e masha na amerikanskata politika a edin miliarder na koito edinstventa politika e razdelqi i vladei , no tezi koito taka sa se vkopchili v tazi fiks ideq sa tezi koito prepirat parite na tezi amerikanci i evreii
цитирай
30. staler - преди изборите големия вашингт...
03.08.2013 18:55
преди изборите големия вашингтонски брат заложи на едно конче---мутроборисов,което се оказа куцо.сергеико разбира се ,се обиди--това ли бе отплатата за нагъзената му политика с предишните бсп-правителства/да не забравяме кои даде безплатни бази на америкосите/.и както се обиди показа на когото трябва че бсп-клона на комун.мафия е незабиколим фактор в бг политиката ---плюна в лицето на генералгубернатора по въпроса за атентата,и набързо спретна неколко компроматчета с които стопи преднината на конкурентите от другия комун.мафиотски клон-герб.тези своеволия на местна почва в колониалната кочина БГ изнервиха световното политбюро което винаги е кадрувало поне три длъжности в всяко едно от демократичните ни правителства---мин.председателя,финансовия министър и този на външните работи...и ето го отговора---цялата феикпасмина на платените нпо-та на площада,гладни стачки на масони като сугарев,писма на семити,национално необединителни прояви на олиго-президента,медиен шум в 100%тово контролируемите медии,сребърници за честнопротестиращи редови граждани от фондациите,олигарсите на директно командване/бориславова,прокопиев и т.н./...и пр....целта разбира се не ена всяка цена да се свали правителството на бсп/макар и не толкова зависимо,колкото криминалния престъпник борисов,то бързо влезе в правия път--хизбула са извършителите по последни данни,я/колкото да се създаде един модел на псевдо-граждански контрол с които се решават едновременно две задачи--1.натиск върху всяко следващо правителство /какво точно ще се изисква от тях,няма да знаят нито отворенообществените кукери от площада,нито техните началници дори/...2.подмяна на каквато и да е автентична гражданска проява./да не забравяме че февруарските протести завари всички по вертикалата--от командния пулт в вашингтон до местните саибии неподготвени./.
цитирай
31. yotovava - И така
03.08.2013 19:11
имаме една партия - имаме опоненти
едните са червени кратуни - другите седерасти, гробари и прочее.

Едната малоумно се изцепи, че на Бузлуджа на две полянки били паркирали 700 автобуса.
За сведение целият автобусен парк на София е 544 автобуса.
Логистиката показва, че за да паркира един автобус, да слязат хората от него са нужни 15 минути. Или 4 автобуса на час.
Да приемем, че на всяка от полянките едновременно са паркирали и разтоварвали по два автобуса, следва 8 за час.
Когато разделим 700 : 8 = получаваме 99 часа. За толкова евентуално би могло.

Дотук със сухата статистика.
Аз ходя на протестите. И никой не ми плаща. И всъщност не лобирам за ГЕРБ.
Колкото 700 автобуса са паркирали на Бузлуджа - а това пак не може да достигне прокламираните 55 000 привърженици, толкова и за плащането на тези протести.

цитирай
32. vencivaleri1951 - vv1951 А брои ли " белия автобус" Йотова:)))))
03.08.2013 20:14
[quote=yotovava]имаме една партия - имаме опоненти
едните са червени кратуни - другите седерасти, гробари и прочее.

Йотова пиши си римите-правиш го добре. Остави автобусите да ги брои Катана. Не повтарай изчисленията му-смешни са. Пространство има колкото искаш под върха, не за 50, а за в няколко пъти повече. За паркриане също. Не казвам че са били 50, 20или 70хиляди. Дъщеря ми главно зарад татко , но и зарад купона закара челядта. Аз не можах да отида. Най- интересното е, че по въпроса с бройката и двамата дават различни мнения. Баща ми каза, че тази година били по малко-от арканите му някои ги няма вече. Щерката казва, че били повече-повече приятели видяла:) Та всеки с интереса си поетесо:)

Ние "Сафо" почнахме нещо да броим много. Колко на пилоните, колко пред парламента, колко на "Бузлуджа", колко били бюлетините в Костинброд/друго твое лйбимо броене:)))/....Броим всичко, щяло и не щяло

Само дето нас не ни броят за нищо! Бъди здрава!
цитирай
33. ivanna4ev - Истинaтa е, че не сaмо у нaс се нaм...
03.08.2013 21:15
Истинaтa е,че не сaмо у нaс се нaмирaт местни измекяри,които с готовност се постaвят в услугa нa зaпaдно-европейскa или презокеaнскa зaгриженост зa модернизирaне и демокрaтизирaне нa пореднaтa изостaнaлa държaвa,зa осигурявaне личните прaвa,свободи и блaгосъстояние нa aборигените живеещи в нея.
цитирай
34. yotovava - 33. vencivaleri1951 - vv
03.08.2013 21:20
Сега внимателно чети, а после изтрещявай.

Градският транспорт в София разполага също и с автобуси марка BMC 220 SLF. Сглобявани са в Турция. Те имат следните технически характеристики:

Двигател: Cummins ISBe 220.30 (EURO 3), 6-цилиндров, турбодизелов с междинно охлаждане и работен обем 5,9 л., мощност 220 к.с. при 2500 об/мин и въртящ момент 820 Нм при 1500 об/мин
Предавателна кутия: ZF 4HP 502C, автоматична с 4 предни и 1 задна предавка.
Размери (мм):
Дължина - 11 914
Ширина - 2519
Височина - 2949


И така, площта на един автобус е:
2,5 х 12 м =30 кв м х 700 = 21 000 кв
като добави и по метър минимум между тях
:))))))))))))))))))
Венци, аз съм машинен инженер и една от специализациите ми е Складови операции. Изчислявахме точно маршрутите на карите в един склад.

По-нататаък ще си поговорим и за Костинбродските бюлетини. Щото цял живот работя в полиграфията.
цитирай
35. vencivaleri1951 - vv1951 е се съмнявам в начетеността ти Йотова
03.08.2013 23:57
yotovava написа:
Сега внимателно чети, а после изтрещявай.

Градският транспорт в София разполага също и с автобуси марка BMC 220 SLF. Сглобявани са в Турция. Те имат следните технически характеристики:

Двигател: Cummins ISBe 220.30 (EURO 3), 6-цилиндров, турбодизелов с междинно охлаждане и работен обем 5,9 л., мощност 220 к.с. при 2500 об/мин и въртящ момент 820 Нм при 1500 об/мин
Предавателна кутия: ZF 4HP 502C, автоматична с 4 предни и 1 задна предавка.
Размери (мм):
Дължина - 11 914
Ширина - 2519
Височина - 2949


И така, площта на един автобус е:
2,5 х 12 м =30 кв м х 700 = 21 000 кв
като добави и по метър минимум между тях
:))))))))))))))))))
Венци, аз съм машинен инженер и една от специализациите ми е Складови операции. Изчислявахме точно маршрутите на карите в един склад.

По-нататаък ще си поговорим и за Костинбродските бюлетини. Щото цял живот работя в полиграфията.


Аз не разбирам кой знае колко от автомобили. Дори предпочитам да ме /из/возят:)
Репликата ми в превод беше:-Няма нищо общо с темата на Светла.
А темата е интересна и сериозна. Бих и дал дори име.
НПОтата на Сорос против олигархията:)

Все пак поради симпатия ще те имформирам за движения на автобуси към Бузлуджа от София в деня Х -От Лзенец 2 автобуса, Триадица 1, Изток 2, младост 1 -4автобуса....Ще проуча и за труги квартали, но срещу поощрение:)))
Впрочем от Костимброд и Сливница-1 автобус:)))
Хаактеристиките на возилата не дават, параметри тоже. Служу...:))))
ПС Аааа. ето от къде имате "спойка" с Катаната. Той ми се хвалеше как рисувал цици с електрокар на асвалта. Значи той ги е рисувал/правил/ ти си ги складирала:)))


цитирай
36. staler - иотовава, ваи, ваи, прецакала си ...
04.08.2013 02:29
иотовава,ваи,ваи,прецакала си се.спешно намери някои от куриерите.виж,довода ти с автобусите е необорим--много ясно е че щом под бузлуджа не могат да паркират 700стин автобуса,назначения милиардер сорос не харчи пари от специалните фондове на специалните служби по демократични трансмутации и протуберанси в обществено-политическите пространства на колониални страни трета ръка като египет,либия,украина,сърбия,турция,тунис,алжир,българия....и е несъмнено че новосформиралата се млада ,интелигентна,плащаща сметки средна класа се е пръкнала от нищото на виртуалното фъкбук пространство,защото откъде другаде да се пръкне след като в изброените страни освен фондации нищо друго не вирее.
цитирай
37. yotovava - 38. staler
04.08.2013 09:28
Коментарът ми е напълно в тон с постинга. Постингът казва - вие протестиращите сте платени.
Аз отговарям - дотолкова сме платени, доколкото са се събрали 700 автобуса под Бузлуджа.
И изложих аргументи. Обори ми аргументите и ми докажи, че аз когато отивам на жълтите павета, получавам пари. При това ходя със сина си, който е на 11.
цитирай
38. chara - Валя, темата не е дали протестиращите са платени. Далеч съм от мисълта, че А. Генов
04.08.2013 09:49
и А. Цонева "споделят" паричките си с протестиращи. Би било наивно! Те не са такива хора! Самият Генов няма други доходи, защо да споделя тези (получените от Тръста) с някой друг, пък бил той и участник в протестите.

Коментирам въпросите на водещия Марин Маринов, които ги смутиха. Че последният даже ги разгневи.
:)

цитирай
39. darktales - @
04.08.2013 12:52
chara написа:
А като стана дума за "червените олигарси" защо протестиращите свенливо мълчат и не ги назовават по име? Защо не скандират пред домовете им или пред фабриките им, пред редакциите на медиите им? За мен това е странно!


Да. Но пък имаше идея протестиращи момци (задължително само от мъжки пол) да вървят по маршрута на протестите със сапове на кирка в ръце и да гледат лошо. Засега не се осъществи, но идеята е дълбока и остроумна и добре символизира духа на лятната бг недореволюция - някакви хора, които не са за каквото се смятат, вървят не където трябва и правят нещо което няма смисъл.
цитирай
40. apostapostoloff - Майко!
04.08.2013 15:40
" избиране на отделни аспекти от реалността и превръщането им в забележими за обществото, чрез популяризиране на определена трактовка, съпътствана с даване на морална оценка и разсъждения за причините, които са ги породили."

То не бяха идиотщини, то не беше чудо!
цитирай
41. kundalini - Провокирани от текста бележки
04.08.2013 16:16
Наистина е важно и задължително подпомаганите от Тръста винаги да могат да защитят своята работа и своето заплащане! Днес никой не може да ме убеди, че някой работи без пари за полза роду:) Абсурдно е да има достъп до точната информация колко е инвестирал Тръста, а самите те един вид да се крият зад общи фрази Напълно погрешна комуникационна политика на тези НПО-тата!

Внушението, обаче, прокарано в края на текста, че се "търси намеса във вътрешната политика" е неуместно, подвеждащо, един вид демагогия, което по горната логика също може да се приеме...като "платена поръчка":) Да помогнеш на някого да работи обществена работа, която е необходима, не е престъпление, а още по-малко трябва да търсим винаги под вола теле:) По същата логика може да се набедят в груба намеса във вътрешните работи и холандски и белгийски фондове, които подкрепят наши НПО-та!

От друга страна, малко встрани от текста, но малко:) е, че аз самата подкрепям протестите и всеки изминал ден доказва не само, че са необходими и наложителни!

И на последно място, но не и по-важност, давам три примера, които на мен като обикновен гражданин, а не политикан!, по безспорен начин доказват, че хамериканците не са ни враг:)

Фондация "Сийдър"
Фортисимо Фамилия
Американски войници ремонтират детска градина в Ямбол/инфо от последните дни, но не е изключение, а политика на "лошите" американци да достигат до хората!/

Не мога да зная всичко, но ми се иска да науча кой руски Тръст подкрепя наши НПО-та, а не олигарси! които подкрепят явно или тайно същи:)

Сега отивам да изгледам клипа, провокирал твоя текст.:)

Бъди здрава!

цитирай
42. josarian - Безкрайно прав съм, Светле - много точни са определенията ми даже,
04.08.2013 17:05
chara написа:
А като стана дума за "червените олигарси" защо протестиращите свенливо мълчат и не ги назовават по име? Защо не скандират пред домовете им или пред фабриките им, пред редакциите на медиите им? За мен това е странно!

Няма да ме видите на пилоните пред НДК. Нито на жълтите павета на Ларгото. Под лозунги апелиращи и нагнетяващи омраза не заставам.

"Мразя ви безплатно" (някои май го правели и "платно", но това е друга тема)! Добре. Въпрос на личен избор. Но не е моят избор.


Червените кратуни са си за мразене, защото съсипаха живато ни през тези 23 години - да ги обичаме и да бъдем толерантни ли!? И защо!? Нали бяхме толерантни преди 23 години и ги пожалихме - нямаше ексцесии, нямаше сцени на насилие. А помниш какви писъци и врясъци надаваха тогава червените ти приятели, нали? Ще ги колят, ще ги бесят, ще ги палят... И какво стана!? Обраха ни и превърнаха България в отвритетелен посткомунистически кенеф!! Единствената от бившите соцстрани отвратителна посткомунистическа държава. И това стана с прякото участие на червените ти приятелчета, не на тези момчета и момичета дето са на жълтите павета. Тяхното бъдеще е открадното от червените олигарси, с помощта на 80 годишните попикани грипове пред пилоните на НДК. Незнам кой, дали и защо взима пари да протестира - факта обаче си е факт, българските комунисти са най-алчните, най-бузкрупулните и безродни мошеници в целия бивш соцлагер. Те превърнаха държавата си в отвратителен поскомунистически кенеф, факт. И сега отново идват да ни спасяват. Как, като назначават Дилян Пеевски за шеф на ДАНС - човек отгледан и отчуван от кукловодите за да защитава интересите им!? И това е най-малкия пример. Така че, хайде по-полека с платените протести, моля. Добре е първо да ни известиш ако знаеш, кой гений на комунистическата ченгесарска мисъл ни натресе торба с лайна за шеф на ДАНС. Пък тогава ни доказвай как и от кого са платени тридесетхилядни протести.
цитирай
43. josarian - В началото и някои от вас бяха комунисти, но сега сте 80 годишни попикани грипове и малка част супербогати червени олигарси:)
04.08.2013 17:10
tomcat2 написа:
В началото протестиращите лумпени бяха противни и дразнещи ,сега са просто смешни!


Така че, мнението ти е абсолютно немеродавно. Ще се видим отново септември. Тогава януари и февруапи 1997 година ще ви се сторят свежа разходка из полето:)
цитирай
44. staler - уотовава, не очакваш да тръгна след ...
04.08.2013 20:26
уотовава,не очакваш да тръгна след теб и 11-годишния ти син и да ви гледам в ръцете ,нали?ако искаше станишко,/мвр и бг службите не са кръгли идиоти все пак/отдавна да го е направил.с записи,видео,идентификация---като пеперуди в хербарии,горе-долу сте и толкова на брои,активистите,колкото за един хербарии.не е прост станишко,защо му е да настъпи мотиката?ако приемем уововава че ти и невръстния ти син сте невинни овце,защо тогава не се запитате тия декори,тоя реквизит,актиорския състав кои ги заплаща?наи-баш-будните интелигентни граждани с какво се изхранват,в какви организации,с чии пари?саита "слободията"например кои го спонсорира и има ли опастност сугаревич наистина да огладнее?кажи ми уововава какви са ти конкретните искания към конкретните държ,институции?едно по едно и бавно,като за по прости? оставка добре.друго?...п.п.новината за детските пързалки предизвика у мен неочаквано дълготраина ерекция.надявам се с личния състав на чуждозамния лигион да е същото,защото децата станаха кът по тия ширини.
цитирай
45. ivanna4ev - Някои от коментиращите ми се струва ...
04.08.2013 21:27
Някои от коментиращите ми се струва че отиват твърде далеч.Не че и в Блог.бг не се изявяват форумни герои и бабаити,но тук все пак като че има някакъв стремеж да не се ходи до крайности.
josarian-е,аз уважавам хората със самочувствие.Не уважавам тези,които парадират със самочувствие,търсейки забелязване,както и самозабравящи се от прекалено самочувствие.Нямам илюзии,че моето мнение има значение за тебе.Бъди сигурен,че и твоето за мен също.Ако и хората като теб да си падат по това,всяко нещо,което им се иска да е някак,или им изнася да е някак,да се приема от тези,пред които се появявате,за априори вярно.
Наколко неща -
- преди 20 и не знам колко години сте пожалили някои. Кой кого josarian-е - вие тях или те вас?
- българските комунисти превърнали България в посткомунистически кенеф - българските комунисти реално са влияели върху управлението на страната от 44 до 89 година.Хайде да опитаме да видим как реално се е променил живота на българина 20 години след 44-та и 20 години след 89-та.Само че няма да имаме предвид живота на 10-15 хиляди софийски дрислювци и малко по-малко провинциална измет.Комунисти ли изпратиха ликвидаторите,които разрушиха и разграбиха бългорското земеделие?Те ли закриха българската индустрия? Последният,който поне се опитваше да бъде съхранено нещо от тях - Жан Виденов (по мое мнение най-българският премиер в годините на т.н. "преход") стана най-окаляният и оплют държавник от българското стадо.
- някой бил откраднал нечие бъдеще - ами нали в името на това бъдеще хора като теб носеха на ръце и се кланяха на Желю,на Филип,на Костов,на Симеон,на Бойко.Или на тях им пречили пак комунисти някакви-може би Първанов и Станишев,дето пуснаха американските бази в България,дето бяха преки участници в ликвидирането на националния суверинитет,чрез т.н. "членство" в измисления Европейски съюз.Апропо-сещаш ли се,че щяхме да съдим едни държавници,дето били говорили за някакво членство,в някакъв друг съюз.За това,че били говорили за нещо такова.
- няколко думи за т.н. "олигарси".Олигарси в червена (с всичките условности на тази дума) среда не виреят jusarian-е. Те се появяват и виреят в по-модерни условия.И при тях цвят няма.За да ги има са им нужни палячовци и те си ги създават или купуват за жълти вмирисани стотинки,боядисвайки ги в който от дъгата цвят си избереш.Всъщност чувал ли си за олигарси у нас преди 89-та.И апропо-сещаш ли се за нещото,наричано "национализация" след 44-та.
- и по други неща би могло да се поговори и коментира,но не бих подминал и това -
.....................
josarian - Светле, Светлееее, само американци и империалисти са ви в тъпите червени тикви:)
...................
Мисля,че е под достойнството на един,поне средно интелигентен мъж,да се нахвърля по такъв тъпанарски начин върху една жена,пък била тя и политик или журналист.Ако си мъж де.
цитирай
46. josarian - Иванчев, блог.бг отдавна се е превърнал в жалко свърталище на такива като теб и като тези, пред пилоните на НДК
04.08.2013 22:32
Не ми се занимава да влизам в полемики с хора, които отдавна са провалили идеите си и все още подкрепят червените си вождове. Пиши си постовете, ходи си на Бузлуджа и вярвай в Светлото бъдеще. Но пак ще кажа - бъдещето на България е в ръцете на тези, дето изкарват с труда си жалките ви пенсии. А пари за пенсии няма, защото България през 1989 година беше на нула. След това още два пъти ни ограбихте - с инфлацията и фалитите на банките 1996 година и с бандитската приватизация. Всичко беше договорено и ръководено от кукловодите от комунистическата ДС, не от лошите империалисти. Така че, не нам тези медени сказки, моля!
цитирай
47. ivanna4ev - josarian-е, на Бузлуджа не ходя, ...
04.08.2013 23:09
josarian-е,на Бузлуджа не ходя,пред пилоните също,а и на жълтите павета. Междувпрочем какво имаш предвид за тези пред пилоните - че са кофти матрял или че си по-качествен от тях.За пенсията...как да ти кажа-има време,дано доживея.Изкарвам левчетата си с труд,за който се съмнявам,че имаш дупе.Но това са лични неща.
Другото ти е нескопосано.И след сто години ще повтаряте същите комунисти,ченгета и не знам още какви виновни ви.Простичко е - можете единствено за други някои да говорите,да каляте и плюете,за да оправдавате някак неосъществените си афиши.За себе си и след сто години няма да говорите защото би трябвало да има нещо създадено,съградено,осъществено и извън сферата на личният келепир.За което определено се иска можене.
цитирай
48. chara - josarian Впечатлена съм от интелигентите ви, прекрасни и чудесни аргументи!
05.08.2013 14:40
Предлагате ми да мразя! Няма да стане! Не искам.

Така и не отговорихте на въпросите ми. Защо? Отговорите още не са "спуснати" от А.Генов през хаштага на протестите ли? Не ги и чакайте! Това момче по-далеч от "Оставка" няма капацитет да стигне. Уви!
цитирай
49. josarian - Предлагам да изметем хората, които 45 години ни учеха силно да мразим и силно да любим:)
05.08.2013 22:38
Да любим тях и да мразим всички останали. А през изминалите 23 години правят всичко възможно да бъдем силно разделени, справка - речта на Станишев на Бузлуджа. Един малък пример просто. За предизборната кампания на БСП пък да не говорим - тя си беше един отвратителен червен фашистки преврат, узурпиране на властта, тотално противопоставяне на българи срещу българи, демонстриране на силна омраза и ненавист, безкрупулна надменност и наглост. На фона на тази адска и долна вакханалия всички медени приказки за социално загрижената левица са пълни глупости, изречени от хора, чиято единствена цел е да се докопат до властта за да вършат пъклените си дела в угода на мафията и на червената олигархия.
А аргументите ми, апропо, са си точно на мястото. Има и много по-силни и по-нелицеприятни за шайката от вмраморени комунистически мозъци, коментиращи тук, но е безпредметно да се занимавам да пиша - на челата на всички им пише:"НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ!":)
п.п.Така че останете си със здраве, плюйте на воля по "платените" протестиращи и честичко наминавайте покрай пилоните на НДК да носите памперси и гинко-билоба на 80 годишните младежи - в тях е бъдещето на България:)
цитирай
50. miuenski - АЗ САМО ДА ПОПИТАМ. КЪДЕ СА МИ ПАР...
06.08.2013 15:37
АЗ САМО ДА ПОПИТАМ. КЪДЕ СА МИ ПАРИТЕ???
цитирай
51. eteternity - комунистически дечица
08.08.2013 10:59
Вие комунистите, техните дечица, внучета и правнучета-всички вие сте душевно и психично болни хорица. Нагла и безскрупулна терористична организация. Това сте всички вие и няма и да се оправите. Гена ви пошъл, престъпен. Съжалявам ви!!!!
цитирай
52. apostapostoloff - Сбиха се две мафиотски шайки, като
08.08.2013 14:41
и двете ни убеждават, че те са "народът". А ние, народът, гледаме отстрани и вече ни де драйфа от тези гадове, които близо два месеца ни досаждат с мърсотиите си.

И накрая какво? Оставка НЯМА да има. Избори ЩЕ ИМА, но след 4 години. Туй то, толкоз.

Старата номенклатурна мафия печели, а мафията на "новобогаташите" губи. Толкова простичко е всичко това...
цитирай
53. kostadin - Спомнете си 89 година -навън про...
09.08.2013 20:29
Спомнете си 89 година -навън протестни митинги ,а зад стените на властта нови договаряния.Протестите сега са измислени за да се скрият во веки веков виновниците облажили се от преврата през 89 година.
цитирай
54. stefbelchev - ...образоваността не е еднозначна с интелигентност, а купешките приказки с почтеност.
13.08.2013 23:05
Най-страшното е, че в продължение на две десетилетия бе формирана неспособна на самостоятелно и критично мислене огромна маса от хора, която е със самочувствие, че знае всичко, че е невероятно компетентна и значима, че има право да определя съдбата на народа си и която е изключително лесно манипулируема. Това е най-страшното, защото то касае всичко около нас, при което образоваността не е еднозначна с интелигентност, а купешките приказки с почтеност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6425175
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031