Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.07.2013 12:13 - Протестиращите през февруари знаеха какво искат, днешните - не
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 43187 Коментари: 70 Гласове:
55


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Трима от участниците в зимните протести от Плевен коментират случващото се в София сега


image


Андрей Мошев е роден през 1968 г. Възпитаник на Техникума по автотранспорт в Плевен и на Стопанската академия в Свищов. От 1990 г. се занимава с частен бизнес.













image

Георги Георгиев
е роден през 1970 г. Завършил е Техникума по автотранспорт в Плевен, банков служител.





image
Калоян Рачалов е роден през 1979 г., възпитаник на Техникума по строителство и архитектура в Плевен. Работил в сферата на търговията. В момента безработен.


 

- Вие сте участници във февруарските протести в Плевен. Колко хора излязоха тогава?
Калоян Рачалов: Плевен беше в пълно медийно затъмнение. На 19 февруари, когато беше най-големият протест, мисля, че бяха около 5000-6000 човека.      
Георги Георгиев: Февруарските протести стартираха от Варна. Според съобщения в медиите около 50 000 човека са излезли по улиците на града тогава. Това бяха истинските протести.
К.Р.: Днешните протестиращи казват, че ние сме "глупави", нищо не знаем и не разбираме. Само че те сега също искат нов Изборен кодекс, нещо, което ние "глупавите" предложихме преди месеци.
Андрей Мошев: Управляващите успяха да разцепят февруарските протести. Аз излязох да протестирам срещу ЧЕЗ, защото сметките за трите ми търговски обекта станаха двойни! При това нищо не беше се променило в обичайния ми начин на работа. Платих си тока, защото ако не бях го направил, нямаше да мога да работя. Но аз излязох и защото не бях съгласен с управлението през последните 3,5 години - мутренстко-милиционерско. Аз съм на 45 г. Бивш емигрант съм, видял съм всякакви неща. Напуснах заради един цар, който дойде да ни оправи за 800 дни. Б.Борисов за 3,5 г. съсипа държавата. Заставам зад всяка моя дума и мога да споря с всеки. Занимавам се с бизнес от 1991 г. Никога бизнесът, говорим за съвсем малкия бизнес, не е бил поставян на колене. В моя квартал имаше 6-7 колеги като мен. За последните 3,5 г. сме останали трима. Февруарските протести логично прераснаха в антиправителствени. Сигурен съм, че ако сега попитате хората, те ще кажат, че това бяха най-тежките години в България. Аз сега не виждам как ще се възстанови държавата, икономиката, ако тръгнем наново на избори, месец след като вече сме гласували. И не мога да разбера защо тази фирма "ГЕРБ", аз така я наричам, защо не могат да разберат, че не ги искат хората.
Сега има протестиращи, онези, които са пред парламента, но сигурно част от тях не са си направили труда да гласуват на последните избори. И не знам на кого се сърдят. На себе си или на правителството. Според мен трябва да се даде толеранс до догодина, това правителство да промени Изборния кодекс, защото без него нищо няма да стане. Сега в момента ще бъде пагубно за цялата държава, ако се тръгне на избори.

- Казахте, че ГЕРБ са съсипали малкия бизнес. Вас притесняваха ли ви?
А.М.: Да, но не пряко. Започва се с проверки на НАП, на ХЕИ, Агенция по храните, Здравната инспекцията, Инспекция по труда, потребителите (понеже съм зависим и от закона за туризма като собственик на кафене). Единият ми акт от потребителите е за 500 лв. Той не може да се обжалва. Може само да се плати. Актът е за това, че фирмата, която ми е направила карт-менюто за кафенето, не е написала, че кафето е 60 мл. ГЕРБ увеличиха стойността на актовете. За големия бизнес с луксозните заведения това може да са джобни пари, но за мен е месечната заплата на една от служителките в заведението. Другият ми акт е на магазина, отново за 500 лв. Затова, че вакуумираните колбаси, които идват от завода производител на бройка - по фактура, по сертификат, по стокова разписка, нямат указана цена за килограм. Като имам за една година актове за 1000 лв., какво да правя? Как да платя осигуровки, заплати. Аз давам работа на шест човека, които гледам да са добре. Преди две седмици на проверка бяха от Инспекцията по труда. Да не говорим за Закона за тютюнопушенето. Зимата бях пред затваряне на заведението, защото аз не съм сладкарница, а кафене. Тук човек влиза, пие едно кафе, пуши цигара и излиза. В заведението няма малки деца. Аз зимата си изгоних клиентите навън и бях пред фалит. Това е косвеният натиск, който 3,5 г. 95% от хората, които са като мен с малък бизнес, сме го изпитали на гърба си.
Аз имам глоба от НАП за една вафла "Мура", продадена без касов бон. В същото време синът ми си идва с бележка от една от големите вериги магазини, на която пише "нефискален бон". И аз питах данъчните, понеже седяха при мен цяла седмица и ми следиха оборотите за година назад за цялата фирма, защо за тази верига може. Отговориха ми - те са по друг параграф. Да не говоря за разрешителните режими. Мога да покажа десетина папки с разрешителни. И всички са с такси. И всички се оправдават с Европейския съюз. Аз съм обиколил половин Европа, живял съм зад граница като емигрант, такова нещо няма никъде. Ето го натиска, който ни срива.

- Протестирали сте през февруари, но сега не участвате?
А.М.: Февруарските протести тръгнаха от социални и станаха политически, но аз питам сега тези протестиращи, интелигентните, болшинството от тях. Аз също искам да протестирам. Но съвестта ми не може да ми го позволи това нещо. Ще се повтори всичко отново. Пак ще се върне този порочен модел. Аз затова питам защо тези хора не излязоха още февруари месец срещу по-големия геноцид, който беше упражняван, а сега са на улицата. И техните искания въобще не са обосновани така, както бяха обосновани нашите преди месеци.
Г.Г.: Правителството вече направи някои неща, реални при това - вдигна майчинските, промени закона за енергетиката. В България е така - за големия преход трябва да има виновен и за такъв са посочени комунистите. Ние не сме гласували за БСП, БКП и т.н., обаче все пак те са избрани, направиха кабинет. В цял свят 100 дни се дават на едно правителство да работи, да постигне нещо и на базата на тези резултати да се иска вот на недоверие или да продължи напред.
А.М.: Протестиращите сега, защо не излязоха да протестират, когато Б.Борисов стана главен секретар на МВР? Защо никой не протестира, когато назначи всичките калинки-малинки. Колко пъти ГЕРБ смени за 3,5 г. здравния министър? Това е министерство, което засяга всеки. То не бяха намерени по кръстовища, то не бяха тежки артилерии. Ами назначенията в ДКЕВР по времето на Б.Борисов - една колежка, която продава цигари по интернет незаконно. Отделно от това няма и образование за поста. Защо никой не излезе да протистира срещу това? Правителството наистина направи непростима грешка с назначението на Д. Пеевски, но това са неща, които се поправиха. След изборите много ясно се вижда, поне за мен, аз говоря винаги от мое име, коя телевизия накъде накланя везните и как ги прави нещата. За мен телевизиите трябва да са обективни. Това, че някой има пристрастия, не бива да ги показва. Защото аз лично се почувствах обиден от това, че в сутрешно предаване на национална телевизия ме наричат "лумпен", понеже съм участвал във февруарските протести.
Г.Г.: Онова, за което трябва да настоявате вие, журналистите, мисля аз, е да кажете на правителството, че трябва да направи ревизия по сектори и да огласи в какво състояние заварва държавата. Ясен отчет трябва да има, както направиха ГЕРБ, когато започнаха да управляват. В крайна сметка те завариха едно много добро състояние на финансите.

- Плевен не се е присъединил към настоящите протести?
Г.Г.: Ние сме против протестите за сваляне на правителството.
К.Р.: Сега тук вечер протестират 10-15 човека. Те имат искания. Всеки има искания в тази държава, но никой не предлага решения. Какво е решението? На всеки три месеца да сме в избори ли? Ние "глупавите", през февруари внесохме искане за промяна на Изборния кодекс, а умните сега дори не знаят какво искат.
А.М.: Това, което чувам аз цял месец, е "червени боклуци". Въпреки че съм дясно мислещ човек и винаги съм гласувал за дясното и аз 1989 г. съм викал същото, но днес след 23 г. ми е странно, че се връщаме на изходна позиция. Само, дето сме по-зле.
Г.Г.: Всичко е декапитализирано, разпродадено, загубени са работни места. Стандартът на живот не се е вдигнал, напротив - паднал е. В България живеят над 50% под социалния мининум и на границата на бедността.
К.Р.: На февруарските протести ние излизахме при минусови температури, защото вече нямаше накъде. Те ни убиха направо. И когато започнахме да искаме оставката на правителството на ГЕРБ, вече се виждаше какво е направило то. А сега искат да свалят това правителство, без то да е работило. Нека му се остави някакво време да работи, да видим какво ще свърши.

- Кой според вас има интерес от събаряне на кабинета и дестабилизация на страната?
Г.Г.: ГЕРБ, кръгът около президента. Той затова взема страна, което е недопустимо за институцията, която представлява. И дясното, което не влезе в парламента след последните избори и което сега прави опити да се сглоби отново. Очевидно те са си стиснали ръцете и сега клатят правителството. Протестите са платени, мисля, че това вече стана ясно.
К.Р.: Президентът Плевнелиев през февруари каза да сме спокойни, да сме разумни, да се приберем и да не протестираме. А сега иска да се вслушаме в гласа на протестиращите. Сега протестът е много симпатичен, според него. Това говори само за едно, че той не е президент на всички българи.
А.М.: По време на февруарските протести бях на кръстопът. Чудех се дали да си продам бизнеса и да се махна оттук. И повярвах, че нещо ще се промени. И то на толкова години. Аз не съм на 20 г. или като интелигентните и умните, които сега с компютрите си уж щели да работят на улицата. Няма един от тях, който да излезе и да ми каже, аз искам това и това. Защото аз мога да кажа веднага пет неща, които ги искам. Ние сме ги казали февруари. Закона за референдумите, монополите, Избирателен кодекс, съдебната система, обществените съвети. Аз наистина не мога да си обясня какво точно искат те.

 
Интервю на Светла Василева

 



Гласувай:
58



1. stefbelchev - ...Здравей, милосърдна и хуманна България!
24.07.2013 12:18
Истинският християнин-българин си спа през тази нощ, спокойно или под напрежение. През изминалата нощ зомбита-българи и подлуднали българи се опитали да направят нещо лошо, присъщо на зомбитата-араби...Нашата родна полиция ги опазила от собствените им огньове...Слава богу, не се състояла западно-европейската Вартоломеева нощ, въпреки Сърцето на източно-европейския Данко. Здравей, милосърдна и хуманна България!
цитирай
2. nrd - Няма светлина !
24.07.2013 12:25
Вярвах в добротата и разума!Надявах се,че ще има "утро",но не стана!Подкрепа за всички,които все още вярват-от днес без мен!
цитирай
3. tomcat2 - Ако тези протестиращи бяха в сащ ...
24.07.2013 12:35
Ако тези протестиращи бяха в сащ досега половината да са в интензивното и изпочупени от бой от страна на полицията,другата половина подсъдими за нарушаване на общественият ред.Чудя се аз на толеранса ,който проявяват нашите органи на реда.Хвърлят се по коли и автобуси и после крещят 'Убийци" Мафия".Е тва е путкинска работа с извинение.Ясно се вижда ,че целят провокация на правителството.Същите циркове сме ги гледали и в ЛИбия,Украйна,Грузия,Сърбия,Сирия и къде ли не схемата е една и съща!Мая Манолова какво написа в своето журналистическо разследване относно протестите:
"Готви се ескалация на напрежението и това се вижда и чува от екраните на различните тв канали. Явно парите за организирани протестиращи са на привършване и вече е налице готовност да се мине към открита агресия."

Като по часовник са !
цитирай
4. mitkaloto - Бити, но щастливи!!!До следващото ...
24.07.2013 13:17
Бити,но щастливи!!!До следващото правителство.Бити,но нещастни!
цитирай
5. apostapostoloff - Точно тези са духовните наставници на
24.07.2013 13:26
нацията- пилешки мозъци с килийно образование. Те искаха по- ниски сметки за ток (да ги е.а в олигофрените), а днешните протестиращи искат държавата ни да се отърси от собствената си низост.

Не можахте ли да напишете нещо по- тъпо?...
цитирай
6. chara - mitkaloto И от какво извира това "щастие", че не ми е ясно?!
24.07.2013 13:51
:)
цитирай
7. varg1 - Абсолютно
24.07.2013 14:00
знаят какво искат.Хаос и държавата да не работи,за да може спокойно да си вършат далаверите.
цитирай
8. анонимен - Всичко е един безмислен фарс, по...
24.07.2013 14:04
Всичко е един безмислен фарс, помпан яко от медиите (които естествено се инжектират от САЩ). Толкова е банално всичко. ЦРУ нямат никаква фантазия. Пробутват един и същ мухлясал сценарий навсякъде.
цитирай
9. dedenze - Разделяй и владей, след нас потоп !
24.07.2013 14:37
Това е партийната идеология. Която води до снощните събития:
http://dedenze.blog.bg/novini/2013/07/24/glupenderi-taka-ne-stava.1133139
цитирай
10. sestra - Не виждам смисъл
24.07.2013 16:23
в тези разсъждения, нито нечия народна полза. Дори и полза за изпълнителите на държавната власт в момента. Дори и за ГЕРБ, въпреки, че го споменават на всяко второ изречение. Безумие някакво.
цитирай
11. chara - sestra Тези хора имат право на мнение и на позиция. Те са гласували на всички
24.07.2013 16:53
избори. Застанали са с имената и лицата зад думите си. При това в град, в който анонимността е лукс.

Чест им прави, че се съгласиха публично да споделят мислите си и да изложат аргументите си.
цитирай
12. haralanov - Днешните протестиращи знаят какво искат!
24.07.2013 18:15
-Оставка на правителството на БСП,ДПС и АТАКА.
-Нови избори.
цитирай
13. aip55 - Всяка
24.07.2013 18:17
-власт си има машинка за подтискане на разбесували се маси, като тези протестиращи. Трябва да си използват правомощията и да накажат морално и физически виновните за подстрекаване на протестите. Какъв ти мирен протест, като са изпочупили прозорците на парламентарният рейс? Много хрисимо се представят. Това е повод да задържат виновните и да платят щетите в троен размер плюс затвор за опит за нанасяне на телесни повреди на депутати!
цитирай
14. chavdar01 - СНОЩИ ВИДЯХ САМО НАРКОМАНИ!
24.07.2013 18:28
Е,ИМАШЕ И ПИЯНИЦИ И СКИНАРИ И РАЗБИРА СЕ ГЕРБЕРАСТИ,КАТО НАПРИМЕР
БИВШИЯТ ШЕФ НА БДЖ(ОТ ГЕРБ)КОЙТО ТАКОВА МАМАТА НА ЖЕЛЕЗНИЦАТА С ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ ДА МОЖЕ ШЕФА МУ ДА ПРИВАТИЗИРА ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ БЕЗ ПАРИ,КАКТО СЕГА ПРИВАТИЗИРА В БАНКЯ ИЗВОРА,ЦЕНТЪРА И БАНЯТА НА ПРИНЦИПА ПОЛУЧАВАШ СЕГА,А ПЛАЩАШ СЛЕД 15(ПЕТНАДЕСЕТ)ГОДИНИ!
ГЕРБЕРСКИТЕ БОКЛУЦИ,ТЕ "КЛАТЯТ" ДЪРЖАВАТА,ЗА ДА НЕ ВЛЕЗНАТ В ЗАТВОРА,НО НЯМА ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ!!!
"МАЙОР ВЕКИЛСКИ"ГИ ЧАКА!!!
цитирай
15. chara - По принцип протестите са масови, но отговорността е персонална!
24.07.2013 18:48
А това, че не се налагат санкции за неспазване на полицейско разпореждане или за увреждане на общинска собственост или за подстрекателство, е учудващо за мен!
цитирай
16. kass - chara
24.07.2013 19:09
Тези протести не искат нищо от това правителство - ни меда, ни жилото... Всъщност ги разбирам донякъде, само не разбирам защо не се подсигуряват от евентуално повторение на ситуацията. Аз не харесвам това правителство, вече два месеца ги врънкаме за нов ИК, но те нещо са все заети с други неща. Не им искам и еднократните помощи за първолаците - искам да намалят ДДС-то за лекарствата и стоките от първа необходимост. Първолаците имат закуски в училище и безплатни учебници, и са им нужни не повече от 10 -на тетрадки, но ако се случи да се разболеят се поболяват и родителите им :)... Принципно има много за протестиране, пардон за искане, но управляващите трябва да научат и още един урок, че нямаме нерви да ги чакаме да се намоткат... Тъй, че 100-дена ще изтекат скоро и е добре да се позамислят... А днешните протестиращи в София са с една крачка назад от февруарци и скоро ще се научат и те, че няма нищо срамно в това да си искаш правата, когато системно ти ги нарушават, нещо повече дори е задължително :)...
Поздрави!
цитирай
17. scarlety - ***
24.07.2013 19:21
Правителството през февруари не допусна проливането на кръв, днешното - да.
цитирай
18. syrmaepon - Подкрепям последното мнение. С ...
24.07.2013 19:31
Подкрепям последното мнение.С подхвърляне на трохи въпросите въобще няма да се решат.Мисля, че протестиращите ясно показаха, че са наясно кой управлява всички правителства до едно - мафията.И на това все някога трябва да му се тури край.И да , въпросът не е само в цената на ел.енергията или други цени, а в доходите и национална стратегия в икономиката.Не виждам въобще това правителство да се отличава от предното.Боята не е разлика отдавна.Действително трябва нов избирателен кодекс на първо време, но това е само началото.Само че и тоя път хитрите лисици не желаят да приемат доводите на различните страни по него, защото знаят какво значи това.Като не искат мирно да пуснат гражданите и да чуят техните предложение, ще се наложи това да стане със сила.Това не е нещо ново в света.Така е било и ще бъде.
цитирай
19. danailvdimitrov - "Протестирам значи съществувам"
24.07.2013 20:26
И преди и винаги, революция,улица лумпени и диригенти са една и съща форма на екзистенция.

Невзрачният човек се идентифицира с протеста, който разрешава неговия вътрешен проблем за идентичност.

Протестиращият е духовен пролетарии.
цитирай
20. kbalenciaga - kushel, да това е Фарс, Цирк
24.07.2013 20:30
но съгласи се, че не може да се осъществи без сериозна вътрешна намеса.
На върха разбира се са Червените олигарси.
Под тях техните слуги, които диктуват какво да се прави.
Тук са и управляващите политици от ГЕРБ, БСП, ДПС, ДСБ, АТАКА...
Има също и много политолози, социолози, пиари, мениджъри...
Изобщо Цирка е много пластов, има йерархия.

Но над Червените олигарси са точно "висшите" чиновниците от ЕС.
Не от САЩ, не от Русия, а от ЕС.
Разбира се САЩ и Русия и те имат своите интереси, но са по-малки от интересите на Западните държави от ЕС.
И както направиха при изминалия период(2007г. - 2013г) .
При дадени от ЕС 5 млд. евро на България, толкова са взели като вноски от България, така ще направят и сега.
Ще продължават да лъжат и мамят българите как Западните държави помагали на България, а истината е че те са пиявици, които смучат от България!
цитирай
21. antikom - Боже, Боже!
24.07.2013 21:01
Светлито,
т.нар. Чара си е червена знаменоска.

Хората заради такива като теб, скъпа ми Чара, ги е срам да се нарекат българи!

цитирай
22. evrazol - Много съм тъп. Помогнете да разбера ...
24.07.2013 21:34
Червените олигарси /няма спор май, че са червени всичките/ инспирират протест срещу червеното правителство, което им пречи на интересите чрез тоталната си борба срещу олигархията. Те искат да върнат Бойко, щото той най-добре им обслужва интересите, за разлика от Станишев и Орешарски. Платени лумпени окупират парламента и пречат на правителството да работи, но то понеже е демократично, не обръща внимание на провокациите. Само Волен Сидеров се бори с лумпените, като истински патриот, но БСП не одобрява това, щото са демократични. Сорос и Прокопиев атакуват с десен блок, европейски дипломати, платени медии и платени протестиращи, които дори не знаят какво искат.

Целокупният народ кротко прави подписка в защита на демократично избрания парламент и правителство, за да могат те да работят. А също така и подписка срещу недемократично избрания президент, за да го импиичмнат.

Това ли е логиката на изложената тук теза, или пак не съм разбрал? Изглежда ми много здрава логика. Ясна, обективна и аргументирана като експертно правителство!
цитирай
23. christof - Не съм съгласен, че ония от февруари ...
24.07.2013 21:50
Не съм съгласен, че ония от февруари знаели какво искат, а тези - не. Ония от февруари искаха да дойде Партията-хранилница и да ги нахрани като им намали сметките за ток и им увеличи доходите (без изобщо да си дават сметка как и за сметка на кого ще стане това), а тези искат тотално прочистване на Държавата от цялата гнилоч и зарази, които я тормозят вече 24 години. Онези искаха да се нахранят днес и сега, а тези искат бъдеще за себе си и за децата си. И още нещо - докато не разберете, че онова, против което протестираха хората през февруари е пряка функция на това, против което протестират хората днес, никога, ама НИКОГА няма да се оправите.
цитирай
24. eloiz - А мен ме притеснява това,
24.07.2013 21:54
че дирижираните и подстрекавани протести, каквито са тези, напълно обезсмислят представата за протест в очите на обикновените хора - все пак има още шест милиона души поне, освен тези три хиляди, които и в момента си мислят, че са пъпа на света в София. "Протестирайте, и ние ще ви плащаме и ще ви се хилим отстрани, играейки игричките си, а вие пак ще сте прецакани". Не зная дали кукловодите разбират, че след протестите и метежите идва ред на гражданската война на озверели от мизерия и лъжи хора...
цитирай
25. kbalenciaga - evrazol, не се прави на ударен!
24.07.2013 22:08

Много добре разбираш всичко тииии, хитра лисицо!
Не си наясно, че Червените олигарси са реалните управляващи в България, които дърпат конците?
Не си ли наясно че Боко Тиквата, Доган, Волен Сидеров, Станишев, Костов са пионки, марионетки на Червените олигарси?
Не си наясно че всичките тези заедно + политолози, журналисти, социолози и т.н. заедно играят в Цирка, защитавайки своята алчност и интересите на Червените олигарси за сметка на българския народ?

цитирай
26. alexs - Срам и позор за днешните социалисти ...
24.07.2013 22:16
Срам и позор за днешните социалисти предали героите си като Гео Милев Вапцаров децата от Ястребино. Каква социална и каква лява партия вие БСП и ДС сте главните виновници за изродския каптализъм от феодален тип - МУТРООЛИГАРХИЯ. Вие създадохте мародерите Костов И Борисов за да оправдаете състествуването си и излъжете нешстния български народ! Дошла 1989г. част от апарата а БКП и ДС си спретна дворцов преврат и реши да заграби богатствата на България и те да станат капиталисти някои от истинските комунисти не можаха да приживеят предателството на БСП като Митка Гръбчева
http://www.blitz.bg/article/24031

Каква лява партия е днешната БСП приела плосък данък 10 процента за богатите в цивилизованите страни богатите плащат 40 процента, а за бедните необлагаем минимум.
И не разделяйте протестите от февруари и сега народа иска да се отърве от мутроолигархията ....Ясно целта е да бъде разделен народа, за да го влаее олигархията от БСП и ГЕРБ.
цитирай
27. bumerang - ...
24.07.2013 22:45
"И не мога да разбера защо тази фирма "ГЕРБ", аз така я наричам, защо не могат да разберат, че не ги искат хората..."
Отговарям на А.М.:
По същата причина, поради която сега управляващите фирми на могат да разберат, че не ги искат хората.(все пак в интерес на истината г-на да си спомни, че въпросната фирма ГЕРБ беше най-малко неисканата поради това, че имаше най-много гласове на изборите).
т.е. причината за неразбирането е една: властта дава облаги и никоя от "фирмите" не иска да се лиши от тях. А аз като потребител искам да се спазват изискванията и за грамажа на кафето, и за цената на салама. и санитарно-хигиенните норми и трудовото законодателство в заведенията и магазините, независимо кои са на власт
цитирай
28. chara - Не знам защо и как се намесиха тук пак някакви комунисти и прочие клишета,
24.07.2013 22:48
които би трябвало да са знаци от последна инстанция, при това неоспорими, но само ще вметна за онези, които са чели текста по диагонал, че и тримата ми събеседници никога не са гласували, нито са фенове на БСП.
цитирай
29. chara - "Хората заради такива като теб, скъпа ми Чара, ги е срам да се нарекат българи!"
24.07.2013 22:58
Где ги тези хора, нека се обявят тук с имената си, както съм направила аз и да се аргументират!

Мен ме беше срам от Борисов например. Аргументирала съм се защо и съм изпратила текста си до него в качеството му на премиер и до партията, на която той беше лидер. Смятам, че така е коректно.

ПРИСЪСТВИЕТО НА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО Е ОБИДА
http://chara.blog.bg/politika/2012/02/01/prisystvieto-na-premiera-borisov-v-publichnoto-prostranstvo-.893667

Многократно съм писала и срещу бившия областен управител на София област и бивш (също) кмет на Правец. И на него съм изпращала копие от текстовете си с аргументите си. Защото смятам, че така е коректно.

ГЕРБ си призна: корупцията е решение
http://chara.blog.bg/novini/2011/02/01/gerb-si-prizna-korupciiata-e-reshenie.677468

Срамните "тайни" на кадрите
http://chara.blog.bg/politika/2010/12/07/sramnite-quot-taini-quot-na-kadrite.646816
цитирай
30. chara - Може да не се харесва на аудиторията на блога, но в Плевен - шестият по големина
24.07.2013 23:02
град в станата, протести няма. Факт.
Протести няма и в Русе. Също и в Бургас. Това са все големи градове.
цитирай
31. christof - chara
24.07.2013 23:17
Принципно ме кефи да те чета, но последният ти коментар ме издразни, честно. Протестите, скъпа, трябва да са в София. Там са тези, срещу които се протестира - там са Народното събрание, там е Министерския съвет, там са централите на партиите, там са всички онези символи, срещу които е насочен гневът на хората. А това, че в другите градове няма физически протести, съвсем не означава, че хората не ги подкрепят. В крайна сметка не може 70-80% от България да се изнесе в София през делнични дни. Престанете да спекулирате!
цитирай
32. dimat - Към олигофрена apostapostoloff,
24.07.2013 23:23
ти професионален идиот ли си,или ти е по рождение.Слушай сега кретен неземний,
говоря,като един от онези февруарските протестиращ,които кретени,като тебе презират.Признавам,че не веднага разбрах,че протестите запознаха не "спонтанно",а след добре организирана провокация,започнала,от така,презряните от висши плужеци,като теб,"сметки за тока".Някой си мислеше,че те ще се локализират около тях и ЕРП-та ,правейки си някакви бакалски сметки.Само,че,получи се така,че "духът беше изпуснат от бутилката" и процесът получи неочаквано развитие.Стигна се до исканията за оставка на правителството И НЕЩО МНОГО ПО-СТРАШНО,ЗА МАФИЯТА - ИСКАНИЯ,ЗА СМЯНА НА ЦЯЛАТА ТАЗИ УРОДЛИВА СИСТЕМА!!!Разбираш,ли главоч такъв,кое беше,най-опасното,до което можеше,да се стигне,но,за съжаление,не се стигна.Мафията успя да се окопити и да овладее и запази старата система.ТОВА БЕШЕ НАЙ-ВАЖНОТО И ЗАВОЕВАНИЕ.ЗА НЕЯ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ,КОЙ ЩЕ Е НА ВЛАСТ -БОЙКОВЦИ,СТАНИШЕВЦИ,ДОГАНОВЦИ....,ЗАЩОТО,ВСЕ НЯКОЙ ОТ ТЯХ ЩЕШЕ ДА КРЕПИ СИСТЕМАТА.Затова,една от първите цели,които си постави СИСТЕМАТА,беше,да организира настоящите "протести",преследвайки поне две важни цели: едната,да бъдат оплюти февруарските протестиращи,точно в олигофренския ти стил(виждате ли,какви бяха "онези",с техните мизерни искания за цените на тока,без да се споменава,за другите,по-съществени,и вижте,какви светли личности са сегашните с тяхната борба,за "идеали",а не за мизерния хляб).Цялата медийна паплач се хвърли,да отразява светлия ореол,на "протестиращите".Само,че сегашните "протестиращи",нещо,се сецнаха - искат оставка на правителството и...а,нов избирателен закон.И кой ще "изработи" този закон?Естествено,старите к*ви.Така,кукловодите,постигнаха един допълнителен
ефект.Показаха ги,като безпомощни глупаци,които НЕ ЗНАЯТ КАКВО ИСКАТ и така да внушат на цялото електорално стадо собствената му безпомощност и тяхната незаменимост.За съжаление,успяват,с такива олигофрени,като теб.
цитирай
33. chara - Направих уговорка, че текста може да не се хареса. Но фактите са такива,
24.07.2013 23:34
каквито са!

А доколкото знам протеста е и срещу нещо, наречено мафия. Поне такива лозунги има. Нима във Варна няма мафия? Февруари защо се запали Пламен Горанов? Не беше ли и заради една групировка, окупирала града? Този град обаче не благоволи да се вдигне да гласува.

За мен е интересно колко от протестиращите са гласували? Никой не ги пита! Защо?
На кого имат доверие? Никой не ги пита! Защо?
Какво искат след "оставката"? Никой не ги пита! Защо?

Ако някой иска нещо да променя и сега може, ама трябва да се лиши от лично време и да сяда да чете. Защото, който и да дойде, остави ли се без контрол, ефектът ще е същият. А контролът изисква постоянно ежедневно усилие! :) Нещо, за което малцина са готови. Къде по-лесно е да се шпацира по улиците с бира (а от снощи и с шампанско) в ръка.
цитирай
34. tamperto - ,
24.07.2013 23:54
Протестиращите имат много ясни искания, ама е по-удобно да се твърди, че нямат. Поне една вечер ходила ли си на протеста?
цитирай
35. dimat - chara,
25.07.2013 00:02
Аз съм един от негласувалите и негласуващите.Моите основания за това са изложени в dimat.blog.bg .Ако желаеш,можеш да надникнеш.
цитирай
36. kbalenciaga - chara, ще си позволя да пиша нещо малко по различно в тази твоя тема
25.07.2013 00:33
Но не мога да мълча, както правят много други...

Първо нали знаеш, че визираната от теб групировка е и собственик на мястото където сега "излагаме" постовете и темите си?

После за П.Г.
Той не отишъл пред общината рано сутринта с намерението да се унищожи, А ТОЧНО НАПРОТИВ!
Той е отишъл там за да се бори за живота си.
Всичко започва от един митинг, на който протестират онези дни, но никой не смее да изрече основните срещу които се протестира(както правя и аз тук).
Но там от еуфорията Той взима микрофона и вика пред всички долу за въпросните.
Нали се сещаш какво е последвало след това?
Как действат те?
Вероятно първо са му се обадили, и са му казали, че ще си плати за думите.
И че няма как да се отърве от това.
А той е работил като алпинист, по блоковете...
Сещаш се как би работил в бъдеще след това.
А и в чужбина да отиде, и там не е сигурно за него...

Та от тук той е решил да се бори за живота си, като дори се е подготвил с платнище и др.
"НО", този от охраната, който е отишъл при него в решаващия момент, сещаш ли се, с голяма вероятност от кои е бил назначен там?
И за това вероятно не е направил необходимото охранителя.
Престъпна небрежност...

За това знаят най близките на П.Г. Тези които го познават добре. И знаят как би реагирал в подобни ситуации.
НО, "свободните" медии не разпитват тях, а негови "приятели"(които всъщност са лакоми за слава и известност)...

И така с тази измама, измамиха за кой ли път и българския народ...
И не случайно го героизираха по този начин...
Тука вече навлизаме в използването на енергията за манипулация...
С една такава измама, поставена като символ на такова голямо човешко вълнение, не следва нищо добро...
Но тук вече навлизаме в нещо, което не е за тази тема, не е за такъв тип платформи...
цитирай
37. dinkov - Динков
25.07.2013 04:16
Генезисът, първопричината и на февруарските протести и на сегашните е един и същ. А той се казва накратко "комунисти станали капиталисти". Само, че тъй като нашите братя комунисти нямат наяждане, от капиталисти станаха олигарси, а такъв им бе замисъла още от 10.11.1898 г. Те обсебиха (откраднаха) огромната бивша държавна, социалистическа собственост,( която по своята форма, бе общонародна, на всеки един български гражданин, съсобственост и без пари посредством ЗАКОНИ написани от ужким демократично избрани парламенти, спомнете си "Закона за масовата приватизация", РМД - тата и още други законови способи), стана тяхна лична, частна собственост.
А от собствеността се извличат доходи. От огромна собственост огромни доходи. Огромните доходи монополизират пазара и извличат още по-огромни доходи. Стават олигарси и правят каквото си искат.
Разбира се, подхвърлят трохички... кой взел магазинче - две, кой кафененце, кой с малко повечко ум направил някое дребно предприятие и всичките тези хора помислиха, че са станали хора.
ДА ама НЕ. Какво като имаш магазинче, номера е олигарси посредством монополни образования да ти продават ток, гориво, храна, облекло, парно накратко да те доят отвсякъде.Разбира се може, а дори е желателно посредством чужди компании. Тогава каламбурата е пълна и ошашавените хора не разбират какво става. Да но по някое време се усещат инстинктивно,
че просто са изиграни, аут са от играта и идва февруари 2013 г. Бутат бат'Бойко от власт и си мислят, че всичко сега ще се оправи. След юни 2013 разбират, че за пореден път са изиграни от братята комунисти (под комунисти разбирам висшата номенклатура, трансформирала се в олигархия) и пак излизат голяма част на улицата. Разбира се братята комунисти трябва да се защитят като разделят хората. Те това и правят. Разделят. Затова ни и владеят.
По-умните го разбраха и се ориентираха към терминал 2. Останалите млади в страната не искат да живеят така. Затова са на улицата. Стискам им палци дано променят нещо.
Ицко
цитирай
38. yotovava - Светле, аз също съм гласувала на всички избори,
25.07.2013 08:10
и, мисля в това си се уверила, досега винаги съм заставала зад името си.
И тъй като се включвам в протестите, ще ти го река в прав ред, ако като журналист не си го разбрала - основната причини, която кара хората да излизат на площада, е опитът за масово лобиране за интересите на друга страна.
Само за твое сведение - цели випуски от елитни гимназии пълнят не нашите, а чуждестранните университети - децата ни, кръвта ни, мозъкът ни изтича, не, не изтича, бяга на запад, защото тук може да се обрече само на изплащане на Белене и Южен поток до гроб, до девето коляно.
Ти ми кажи как да вярвам на един лидер, който даже не е български гражданин, че защитава моите интереси?
цитирай
39. idealist - yotovava
25.07.2013 08:20
Масово лобиране, казваш? Шистовия газ ли имаш предвид? И какво ти пречи Южен поток - това е проект, който е съгласуван с европейската комисия? Той пречи само на американските геополитически интереси. За американците ли да лобираме сега, не разбирам? Защото са натрупали трилиони долари дълг, над 4 пъти над БВП, на гърба на останалия свят?
Кой лидер не е български гражданин според теб? И нима Буда е идеалът ти за наш управник? Може би към Б. Борисов не важат моралните ни изисквания? А знаеш ли, че днес лицето Борисов отива да си рита мачле с бистришките тигри и ЦСКА? Сещаш ли се колко му пука за ставащото в държавата ни?

http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=361799
цитирай
40. monaliza121 - Здравей, Чара!
25.07.2013 08:24
Вярвам, че протестите ще доведат до положителен резултат. Вярвам, че управляващият елит в България трябва да се оттегли. Единствената надежда това да се постигне е чрез гражданското общество. - Юрген Рот

Какво искат протестиращите? Този въпрос се върти и дъвче непрекъснато.
Нов политически морал - ето това искат протестиращите. Всяко правителство, нарушаващо законите на държавата трябва да подава оставка. Само така ще се изгради нов политически морал. Сбъркахме и си понасяме отговорността. Как? Само на думи не става. Политическа отговорност се понася с оставка. Германският президент Вулф подаде оставка заради банков кредит, предполагащ политически услуги, а нашите политици идват на власт с тази цел: политически слугинаж.
Само нови избори не решават проблема, необходим е строг контрол на всяко правителство от гражданското общество. Така управляващите ще разберат, че народът не е публика и те не са актьори, които ще получат аплодисменти, дори и да объркат текста, а зад кулисите ще си разпределят парите от билетите.
Уважавам блога ти, но последните ти интервюта ме разочароват не с отговорите на интервюираните, а с изискващата тенденциозност на въпросите ти.
цитирай
41. idealist - monaliza121
25.07.2013 08:36
И аз очаквам президентът Плевналиев да подаде оставка заради скандала с офшорките му и данъчните му измами. Но не подава, нали? За теб, обаче, неговият морал май не е важен? Както 4 г. не ви беше важен моралът на Борисов, Цветанов и Фидосова? Само опонентите им искаш да са морални, нали?
цитирай
42. yotovava - Шистов газ не се добива в България. Къде забрави Белене - 22 милиарда!
25.07.2013 08:42
Къде учат или работят твоите деца?
Защо поевтиняването на тока с 5% се вади на преден план, а никой не споменава повишеното гориво?
А новият заем за 1 милиард, той кого ще натовари - мене или тебе?
цитирай
43. idealist - yotovava
25.07.2013 09:05
Да ти опресня услужливо късата памет - в началото на годината Б. Борисов емитира държавен дълг за 800 млн. лв. с падеж на главницата и лихвата през м. август 2013г. Защо не си спомням ти тогава да си питала къде ще отидат тези пари, м? Или пък защо имаше над 350 млн. лв. просрочен за връщане на бизнеса ДДС? Да ти събера ли тези две числа или сама ще се справиш?
цитирай
44. chara - Това, че има протести е хубаво. Но нали не е задължително всички да ги харесваме. Под
25.07.2013 09:11
строй, при това. И да ги венцехвалим. Протестите си имат фенове. ТВ-медии денонощно занимават с тях целия ефир.

Мен ме интересуват другите, онези, които не протестират, защо го правят и защо не се поддават на еуфорията (макар че какво еуфорично има в това 40 дена да повтаряш зомбирано "оставка" без идея за после, не разбирам).

И друго не разбирам. Защо е тази словесна агресия към хората, които не протестират? Те имат право да не го правят! Имат и аргументи! Факт.

И последно. Нещо, което подозирах и което тази сутрин най-после беше изговорено в ефир. Тези протести са несанкционирани. Те не се провеждат по закона за митингите, протестите и събранията. Уж искаме правова държава, ред и равенство пред закона, а в действителност протестиращите са извън тези рамки. Мен това би ме притеснило.
цитирай
45. yotovava - 44. idealist
25.07.2013 09:19
Емитирането на тази емисия трябваше да се погаси, когато се изплатят субсидиите за земеделците.
Ха сега като голям математист-умнист да ми отговориш дали са изплатени тези субсидии по еврофондовете и ако не са, защо?
цитирай
46. yotovava - 44. idealist -
25.07.2013 09:20
Апропо, нали в предизборния си клип Орешко точно това обясняваше, че "пари има, но Герб не искаше да ги събира - ще намерим тези пари от спирането на контрабандните канали..."
Аз живея на Красно село и още преди да вляза в пазара ме посрещат десетина братя и сестри мургавелки, които процеждат през зъби - Цииигарииии....
А 6. управление е триста метра.
цитирай
47. favn56 - Към идеалиста
25.07.2013 09:26
Ти как ще коментираш това
http://pressadaily.bg/publication/13702-%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D0%BB%D1%8A%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/
цитирай
48. favn56 - Към Чара
25.07.2013 09:28
Кой казва, че тези, които не се включват в протеста, НЕ ГО подкрепят. Напротив, в провинцията има повече подкрепа, но поради естеството - а именно, че там хората са малко, познават се и - забележи - ЗАВИСЯТ от много местни велможи, те просто не го показват.
цитирай
49. анонимен - chara - Докато в гонене на една цел
25.07.2013 11:03
в протести в различно време, продължава деленето на "нашите-февруарските" и "сегашните-неориентираните", ще търпим мазохистично продължаващите извращения и от днешните "експерти по управление на държава". Ще търпим в името на насаждания страх, че всичко пак ще се повтори, че е безсмислено да искаме нещо различно от досегашното, вкл. и "днешното".
Нека само си припомним афоризма на Хераклит : „Панта рей“.

В името и за потвърждение на горното НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ДЕЛИ И РАЗДЕЛЯ историята на негодуванието на "преди и сега" и да отрича ЖЕЛАНИЕТО ДА СЕ ПРЕБОРИМ "сега и веднага" !

Защото всяко изчакване ще води до натрупване на нови политически и икономически грешки, НЕЩО ЕЖЕДНЕВНО НАБЛЮДАВАНО ОТ НЕПРЕДУБЕДЕНИТЕ, и НЕПОПРАВИМИ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАПРЕД от "управлението" на "най-компетентните експерти" събрани в кабинета на една пионка - Орешарски.

Само един пример за нещо, което следя професионално :

Министерството на енергетиката продължава да е в колапс и осткавено на автопилот, а "експерта по минни катастрофи и спасяване на затрупани миньори" - фъфльото министър, стои в Ураново, "дава ценни указания и ръководи" професионалните спасители, като в същото време трупа нереален "професионален стаж" за пенсия. Стои там, защото не знае какво да прави в министерството, където го натикаха "по поръчение" !

Срещу това днес се протестира !

И нека протестиращите през февруари да не се правят на "политически ощипани булки " !!!!
цитирай
50. vassiko - Ти ми кажи как да вярвам на един ли...
25.07.2013 11:04
yotovava написа:
Ти ми кажи как да вярвам на един лидер, който даже не е български гражданин, че защитава моите интереси?


Интересно ми е, а Бойко Борисов чии интереси защитаваше ??? Кави са "посланията" в намереното наскоро тефтерче....?
цитирай
51. zarenkow - Напротив, днешните протестиращи отлично знаят,
25.07.2013 11:11
какво искат. Искат забрана на престъпните организации, всъщност една с клонинги бсп, дпс, атака. Искат избавление от заразата водеща към гибел десетилетия страната. Платените протести , преди са били в десетеки хиляди само в мечтите на организаторите им. Видяха се в София колко бяха, а на остров Тамбокту може да са били повече, кой да знае . :))) Развитието на събитията ще покаже, какво искат наистина необременените млади хора. Необременени с престъпни, лъжливи и крадливи родители, необременени със семейните "ценности" на една от най престъпните идеологии еквивалентна на фашизма.
цитирай
52. sande - Протестиращите сега знаят какво искат, а тези през феруари не знаеха, че ....
25.07.2013 11:35
... че участват в преврат на БСП - Станишков и КГБ за вземане на властта в Бг.

Сега искат оставка на правителството, което съчиниха Доган и Станишков / и някой друг, който се крие в тъмното/

Станишковци са разобличени Завинаги!

Не ги защищавеайте! Докога хитрия Доган Дръндарски ще управлява България? Не става. Искаме Чиста и Свята Република!
.
цитирай
53. valeska - Чиста и Свята Република!
25.07.2013 11:51
За да се озаптят политиците и да не употребяват протестиращите, най-важно е да има закони, които да се изпълняват със запетайките и да са особено строги точно за политиците. Защото от техните грешки страдат всички. Съдебната власт да е наистина независима и там политически назначения да няма. Не напразно Европейският съюз настоява за реформи в съдебната система. В противен случай ще имаме дежавю при всяко следващо правителство и парламент.
цитирай
54. mglishev - Знаем, знаем.
25.07.2013 12:08
През февруари протестирахме същите хора, благодаря. И тогава, и сега знаем какво искаме:
- сваляне на различните БКП-мафии от власт;
- цивилизовано управление на страната.

Не, не искаме лъжите и "мерките" било на ГЕРБ, било на БСП, ДПС и АТАКА.

Протестираме тези, на които българското скудоумие и наглостта на мутрите отказва представителство в управлението. Тоест - протестираме заради това, че създаваме БВП, а не сме представени по никакъв начин.

Накъсо - искаме оставки. Много оставки. И то трайни.
цитирай
55. stefbelchev - Искам оставката на градоначалника на София - самоковската даскалка Фандък...
25.07.2013 12:30
Божа или дяволска е работата, която създава психопати или ъндърграунд-мутри, които...и преди, и сега...копнеят да се ренесанасират във власт, за да си менят по минимум 2 пъти на ден разпоредбите? Божа или дяволска и ортанизацията?!?
Разни хора, разни идеали...Слава богу...
Едни си имат василкунчевия-левски трагичен февруари, други - като импотентните от жълтите павета, ми крадат хетеро-сексуалните летни вечери, в опитите си да ме отвратят, с ненормалните си увлечения...?!?
цитирай
56. miuenski - ЗА ДА НЕ ПОВТАРЯМ БОСИЯ: htt...
25.07.2013 12:40
ЗА ДА НЕ ПОВТАРЯМ БОСИЯ:

http://bosia.blog.bg/politika/2013/07/25/niakoi-mitove-i-klisheta-prechat-na-bylgarite-da-vidiat-isti.1133479

ОЩЕ НЕЩО - ТУК ИМА КОМЕНТАРИ, КОИТО ОБИЖДАТ ХОРАТА КАТО МЕН, А АЗ СЪМ ПРОСТО ЕДИН
ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕР
НАРКОМАТОР
ПИЯНИСТЕР
ГЕРБЕРИСТ
СЕДЕСАСТ
СОРОСОИДОЛОПОКЛОННИК
СКИНИСТ
ПЛАТЕН (ЗА ДВАЙСЕТИНА ДЕНА - ПО 150-200 ЛЕВА НА ДЕН ЗА КОЛИЧКА С ДЕТЕ + ЖЕНАТА) И СЕГА ЧАКАМ ДА ПАДНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО, ТА ДА ИДЕМ НА ЗАСЛУЖЕНА ПОЧИВКА С ПАРИТЕ ОТ ПАШАТА/БОЙКО/СОРОС/ЮЕСЕЙ НА НЯКОЕ ЕКЗОТИЧНО МЯСТО
цитирай
57. chichstefcho - ...
25.07.2013 12:51
Изглежда в Плевен живеят много тъпаци. Даже болшинството са тъпаци.
Това интервю е смешно, просто и тенденциознно.
Тия тримцата изобщо не могат да бъдат премер за каквото и да е било.
Февруаските протести бяха тъпотия и в тях участваха тъпаци.
цитирай
58. chara - Това последното си го запазвам като култово обобщение на дискусията!
25.07.2013 14:11
chichstefcho написа:
Изглежда в Плевен живеят много тъпаци. Даже болшинството са тъпаци.
Това интервю е смешно, просто и тенденциознно.
Тия тримцата изобщо не могат да бъдат премер за каквото и да е било.
Февруаските протести бяха тъпотия и в тях участваха тъпаци.

цитирай
59. chara - Имам въпрос към протестиращите, ако им стиска до отговорят с имената си обаче:
25.07.2013 14:12
Кои са "белите ангели" на протеста?
цитирай
60. monaliza121 - Прочети още веднъж какво съм написала
25.07.2013 14:54
idealist написа:
И аз очаквам президентът Плевналиев да подаде оставка заради скандала с офшорките му и данъчните му измами. Но не подава, нали? За теб, обаче, неговият морал май не е важен? Както 4 г. не ви беше важен моралът на Борисов, Цветанов и Фидосова? Само опонентите им искаш да са морални, нали?


ВСЯКО ПРАВИТЕЛСТВО.
Не си позволявай своеволието да ме причисляваш към ГЕРБ или друга партия, да ми вменяваш вина в съучастничество, защото не ме познаваш. Бях на протестите, които свалиха правителството на ГЕРБ. Покрепям сегашните и всички следващи, които ще научат управляващите да си подават оставката винаги когато се компрометират.
цитирай
61. gocho52 - Аз протестирах през февруари.
25.07.2013 18:47
Протестирах против беднотията...
Протестирах против Мутрата.
цитирай
62. idealist - Ти наистина ли нямаш хабер?
25.07.2013 20:35
yotovava написа:
Емитирането на тази емисия трябваше да се погаси, когато се изплатят субсидиите за земеделците.
Ха сега като голям математист-умнист да ми отговориш дали са изплатени тези субсидии по еврофондовете и ако не са, защо?

За 3.5 г. ГЕРБ намалиха резерва с 4 млрд. и увеличиха дълга на държавата с още 4 млрд. Не го ли знаеш това или се правиш на глуха? Ти видя ли нещо от тези 8 млрд.? Защото българите не видяха нищо в замразените си заплати и пенсии.
Защо ли да ти обяснявам - пей си там твойта песничка, щом ти се услажда. Сигурно си имаш причина.
цитирай
63. injir - Високите цени на тока не са ли сле...
25.07.2013 22:11
Високите цени на тока не са ли следствие на някои сделки, направени от Р.Овч. ... А пък той от коя партия беше...
цитирай
64. ivanna4ev - Светлито, т. нар. Чара си е червена ...
27.07.2013 02:41
antikom написа:
Светлито,
т.нар. Чара си е червена знаменоска.

Хората заради такива като теб, скъпа ми Чара, ги е срам да се нарекат българи!


Бихте ли ми посочили един от вашите нечервени знаменосци,заради който и аз да се гордея като се нарека българин.Може би самият вие?
цитирай
65. kostadin - Не разбирате ли, че всичко, което ...
28.07.2013 12:48
Не разбрах защо Чара ви се вижда по този безусловно блудкав начин?

Не разбирате ли ,че всичко, което става в държавата ни е добре обмислено .След тези последните протести виновни за разграбването на народното богатство няма да има.
Все пак капитализма не забранява обединяването на хората и, ако има мераклии, то е възможно да се обособи каквото си искате мини общество ...
цитирай
66. ivanna4ev - Че ти чул ли си днешните т. н. прот...
28.07.2013 13:29
Че ти чул ли си днешните т.н. протестирaщи дa говорят зa рaзгрaбено и присвоено?
цитирай
67. kostadin - Достатъчно ясно съм го казал. Ол...
28.07.2013 14:22
Достатъчно ясно съм го казал.
Олигархи -без имена това е име на животно ,което никойне е виждал,но то съществува и се нарича право на някой да печати банкноти -в тях е скрито нещастието на хората по света.Може и да не ти е известно но в BG е частна повече от 68% от обработваемата земя т. е. вече е изкупена за хартийките ,които имат малцина от българите -ти от къде ще си вадиш храната след някоя година?
цитирай
68. realdemocracy - ГЕРБ БЕШЕ ПОГРЕБАН ОТ СЕГАШНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ
29.07.2013 15:02
Разберете го "ГЕРБ БЕШЕ ПОГРЕБАН ОТ СЕГАШНИТЕ ПРОТЕСТИРАЩИ РИТУАЛНО".
Колко ви требва да го разберете. Телевизиите СА СОБСТВЕНОСТ НА СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ.
ДА НЕМОЖЕТЕ ДА ПЛАЩАТЕ ЗАПЛАТИ НА 300 лева аре ся на 450 - това казват от БСП.
Разберете най после АЛТЕРНАТИВА ИМА: ИДД
Какъв е проблема да направи ИДД 121-130 депутата които да са там за заплатите и да гласуват така както искаме на сайта на ИДД ???
ЕТО ГО ПРОЧЕТЕТЕ И РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ:

http://realdemocracy.blog.bg/

Опомнете се САМО ОРГАНИЗИРАНИ ДЕЙСТВИЯ ЩЕ ПРЕМАХНАТ МАФИЯТА ОТ БЪЛГАРИЯ.
Сега комунистката пропаганда ВИ ПРОМЕНЯ МОЗЪЦИТЕ ДА НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ ЗА ДА СЕ НАКРАДАТ.
Само да ПОПИТАМ - СИК И ВИС , ВИС-2 НЕ ВИ ЛИ КРАДОХА С РЕКЕТ???????
Да НЕ БИ ДА СТЕ ИМ ДАВАЛИ ДОБРОВОЛНО ЗАСТРАХОВКАТА??? ДА ТОЧНО ТАКИВА ХОРА СЕГА СА МИНИСТРИ И УПРАВИТЕЛИ ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ.
ПОКРЕПЯТЕ СИК и ВИС МАФИЯТА.
Колкото повече стоите и чакате ДА ВИ ОПРАВЯТ ТОЛКОВА ЩЕ ВИ ОПРАВЯТ АМА ОТЗАД.

САМО С ТОВА ИДД ЩЕ СЕ ПОСТИГНЕ ТОВА КОЕТО ВСИЧКИ ИСКАМЕ.
Така е било така и ще бъде октопода има много пипала - да му отрежем главата.
цитирай
69. realdemocracy - ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ЩЕ СТАНЕ ОТ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е
29.07.2013 15:21
Ще се увеличи инфлацията с нея и лихвите.
Ще се намали бизнеса с него и заетите с работа - ще се Вдигне безработицата.
Ще изчезнат всички тези малки заведения които са правили протестите февруари - както е казал бил е Гурбетчия - ПАК ЩЕ Е ГУРБЕТЧИЯ.
Ще останат само НЯКОИ от програмистите И ЩЕ ПЛАЩАТ 2 заплати на БСП ДПС И АТАКА и НА СИК И ВИС/ВИС2, и ще остава една за тях с която да си платят само и единствено хляба за има нема 10-20 дена.
Пенсиите ще са вдигнати С ЦЕНАТА НА НОВИ ЗАЕМИ.
Брутния Вътрешен Продукт е 80 милиарда ЛЕВА, значи от 37 милиарда Евро заем в лева е:72.15 милиярда - Значи още ЦЕЛИ 7.85 милиарда ЗАЕМИ МОЖЕ ДА ВЗЕМАТ КАТО ТУКА ЩЕ СА И НОВИЯТ МИЛИЯРД.
Как ще вдигнат пенсиите много просто:
Всеки пенсионер с още 72 лева на месец =
(80 000 000 000-72 000 000 000)/(2 300 000)/4/12
Като ЦЕЛИ 4 (4ката горе е за това, 12 месеца и 2.3мил пенсионери - като някои ще умрат и ще са по малко) години ще управляват "ДОБРЕ".
След като стигнат заем равен на "Брутния Вътрешен Продукт (БВП)" ще следват избори.
На тез избори те знаят ЧЕ НЯМА да имат мнозинство и пак някой от ДЕСНИТЕ ще управлява.
Но Дотогава няма да има 200-500 хиляди млади в България ЗАЩОТО 4 години без работа и пари с кредити на главата НЕМОЖЕ ДА ЖИВЕЯТ.
Покрепете ни СЕГА ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА САМИ ДА СЕ ОПРАВЯТЕ В ЧУЖБИНА.
цитирай
70. realdemocracy - КАК ДА НЯМА ПРЕДЛОЖЕНИЯ
29.07.2013 15:56
Аман бе - ето ви решения:
Намаляване на МРЗ на 200 лева.
Намаляване на максималната пенсия на 200 лева (или поне за пенсионери военни и полицаи)
Намаляване на Данака на Физическо Лице и на Осигуровките.
Премахване на Здравните осигуровнки и замената им с Здравни застраховки - както е по цел свят.
Премахване на задължителните здравни застрховки/осигуровки. Който не се е осигурил ЩЕ СИ ПЛАЩА А НЕ ОТ ДАНАЦИТЕ. ТАКА Е ПО ЦЕЛ СВЯТ.
Намаляване на Основния лихвен Процент и на лихвите по кредитите - напримерно макс кредитна лихва 4 процента.
Забрана на комисионни и такси по кредити и причисляването им като платена Главница.
ТОВА И САМО ТОВА ЩЕ ОПРАВИ БИЗНЕСА - И НЕТРЯБВА ДА СЕ ПРОПУСКА НИЩО ТОВА СА АБСОЛЮТНО НЕОБХОДИМИ НЕЩА.
Банките са супер богати и затова си копуват депутати а даже и парламента и правителството.
Уволняване дисциплинарно на дирецтора на БНБ за НЕКАДЪРНОСТ.
Така е по цял свят и Европа включително.
Толкова ли беше трудно да се вземат мерките за затягане на коланите?
Що протестирате с леви идеи ??? искате да стане като палежите в Атина и цяла Гърция? Искате да се возите в градския транспорт безплатно?
Искате да има по малко безработица като се СУБСИДИРАТ НА МЛАДИТЕ ЗАПЛАТИТЕ - т.е. те да вземат пари без да вършат работа за да си хортуват в парламента и да лапат бакшиши в Милиони????
Искате да се ОЩЕ ПО БЕДНИ.
На сайта на БНБ :
2009:
http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/200910_s_ged_pub_bg.pdf

2013:
http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/201305_s_ged_pub_bg.pdf
Последното е преди да вземат парите и счупения рейс.

А ето 2008 и статистика с графика:
http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_download/a_200806_s_ged_press_bg.pdf

КОЙ Е ВЗЕЛ НАЙ МНОГО ПАРИ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ.
От 2008 до сега от 31 милярда е станал на 38 милярда ЕВРО.
При падането на БКП и Тодор Живков беше:
10 милярда долара.

ОЩЕ ИСКАЙТЕ ДЪЛГ ЗА ПЕНСИИ И СОЦИАЛНИ И НЕ СИ СЕДАЙТЕ НА ЗАДНИЦИТЕ ДА РАБОТИТЕ.
цитирай
71. bojinkata - Правителството през февруари не ...
25.08.2013 20:12
scarlety написа:
Правителството през февруари не допусна проливането на кръв, днешното - да.

Да, доста лютеница се разля, гереберасте смотан!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6424595
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031