Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
19.07.2013 14:16 - Георг Спартански: В Плевен хората не виждат смисъл от такъв тип протести
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 18624 Коментари: 32 Гласове:
50


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Най-голям интерес от размириците има ГЕРБ, казва общинският съветник от Плевен

Интервю на Светла Василева

                                                                                                                                                                                                 
image  
Георг Спартански е роден през 1963 г. Възпитаник е на немската гимназия в Монтана и на юридическия факултет на Софийския университет. Магистър по право с 23-годишна адвокатска практика. Три мандата е председател на общинския съвет в Плевен, избиран с подкрепата на ОДС и на коалиция "Заедно за община Плевен". Сега е член на съвета, подкрепен от ПП "Българска нова демокрация". Четири мандата е член на делегацията на България в Конгреса на местните и регионални власти в Съвета на Европа, Страсбург.



-  Господин Спартански, в София има протести срещу правителството, парламента и срещу всички и всичко. Протестира ли Плевен?
- Плевен публично почти не протестира. В първия ден на протестите, чийто повод беше скандалното назначение на шеф на ДАНС, след покана в социалната мрежа фейсбук пред сградата на община Плевен на централния градски площад се събраха около 100 човека. Когато 10 минути преди обявения начален час на протеста от 18,30 ч. отидох пред кметството, аз се оказах първият гражданин, попаднал там, ако изключим две журналистки, дошли да отразят събитието. Даже се пошегувах, че май две журналистки ще отразяват един протестиращ... Останах един час. Хората се събраха и разговаряха тихо, на групи от по няколко човека. Нямаше официално заявени организатори, нямаше говорители, нямаше искания, нямаше плакати и лозунги. Едва ли човек, минаващ наблизо, би разбрал защо са се събрали. Повече не отидох на протести, защото не смятам, че хаотичното събиране на хора без конкретно формулирани и адресирани искания е смислено. След това, в следващите дни, групата, която се събира да протестира, се редуцира до около 10-20 човека. Имам пряко впечатление за броя им, тъй като офисът ми е наблизо и виждам какво се случва всеки ден. Разбира се, от лични разговори с гражданите на Плевен знам, че много хора са недоволни от положението в България - икономическо, финансово, политическо. Но огромната част от тях не виждат смисъл от така организирани и провеждани протести.

- А имаше ли протести в града през февруари?
- Да, през февруари имаше протести. Те бяха много по-многолюдни. Участваха многократно повече хора, въпреки студеното време. Организираха се всеки ден, правеха се шествия, имаше озвучаване, което позволяваше на оратори да вземат думата.

- Как си обяснявате, че сега никой не протестира?
- Голяма част от хората не виждат смисъл от ТАКА провеждани протести - само фактът, че си недоволен и ти е писнало от много неща, не е достатъчен, за да се осъществи промяна. Трябва да имаш и визия как да се променят нещата, трябва да има какво да предложиш, трябва да формулираш искания и да ги адресираш точно, да ги аргументираш убедително и да ги защитиш адекватно. Другото е просто губене на време.

- Следите все пак какво се случва. Как ще  го коментирате?
- Протестите са право на гражданите. Всеки, който е недоволен, има право на гражданска позиция, това е демократично. Радвам се, че част от гражданите вече не желаят да бъдат обекти на политика, а искат да се превърнат в нейни субекти, да се опитат активно да повлияят на управленските решения и на местно, и на национално ниво. Винаги съм бил убеден привърженик на тезата, че животът ни е такъв, какъвто си го направим и какъвто си го заслужим! Не е достатъчно обаче само да критикуваме и да сме "анти", за да подобрим живота си и качеството на управлението. Трябва да можем да предлагаме и политики "за". Това обаче минава през придобиване на политическа култура и повишаването й, през разбиране и възприемане на механизмите на демокрацията. Нещата в политиката никога не са само в черно и бяло, има още стотици цветни нюанси! Не може да се прави политика в условията на демокрация само с понятия като "долу" и "да живее", само с "ура" и "уууу". Полюсното мислене е контрапродуктивно. Впечатлен съм от това, което съвсем наскоро каза Лешек Балцерович при визитата си у нас - че няма ляво и дясно, а има успешна и неуспешна политика. Улисани в идеологически клишета, ние забравяме живия живот, а именно той е, който интересува хората. Демокрацията не предполага врагове, а опоненти в политическия спор, предполага не политика на силата, а сила на политическите аргументи и задължителното качество да можеш да чуваш аргументите и на своя опонент, вместо да го сатанизираш.

- Как мислите, стъпвайки на политическия си опит - протестите спонтанни ли са, или има организиране? Защо толкова се иска свалянето на правителството, като изборите бяха само преди два месеца?
- Вярвам, че голяма част от протестиращите са водени от чиста емоция и от желание да демонстрират гражданска позиция. Властта трябва да бъде поставяна под натиск, за да чуе гласа на хората, който да бъде коректив на неудачни управленски решения. Ще бъде политически наивно обаче да се мисли, че няма групи от хора, които са там, изпратени да обслужат конкретни конюнктурни партийни интереси. Задачата очевидно е да се подгряват протестите, за да не спада ентусиазмът. Кой има интерес от предсрочни избори? Очевидно най-голям пряк интерес има ГЕРБ. ГЕРБ не е демократична дясна партия, както се опитват да внушават. Те нито са демократични, нито са десни, дори не са партия. Те нямат идеология, нямат демократични механизми за вземане на решения. Тяхната спойка е властта. Те съществуват само във властта и само чрез нея. Очевидно е, че изваждането им от властта инициира и усили центробежни сили на разпад в тази "партия". Оставането им за дълъг период от време в опозиция ще превърне тези центробежни сили в трайна тенденция, а това е равно на политическа смърт за проекта ГЕРБ. Ето защо те искат избори сега, веднага, вярвайки, че тези избори ще ги върнат във властта и ще осуетят лавина наказателни дела срещу ръководни членове на партията им. Т.е. идеята е чрез максимално бързо връщане във властта да се спасят от съдебно преследване. Разбира се, и замитане на следите от това, което са вършили... И не на последно място - възстановяване на каналите, чрез които в тази партия се вливаха пълноводни парични потоци.

- А десницата?
- Интерес от тези протести на пръв поглед има и опитващата се да се съвземе след фиаското на 12 май българска десница. Падане на правителството и евентуални предсрочни избори сякаш й дават втори, неочакван шанс за политическо възкръсване. Избори през есента обаче по никакъв начин няма да доведат до връщане на десницата на политическата сцена - тя се нуждае от технологично време, за да събере, образно казано, счупените парчета в единно цяло. Този процес е бавен, труден и минава през стопяване на ледове от недоверие както между самите отделни части на десницата, така и (което е много по-важно!) през спечелване на доверието на избирателя. Това обаче не става с лозунги, а с реални политически послания, поднесени на адекватен език и от подходящи хора. На този етап бъдещото "дясно" не е готово за избори и скандирането "оставка, оставка" е по-скоро желание да се харесаш и да бъдеш припознат от протестиращия избирател, отколкото реално намерение. Затова личното ми мнение е, че чисто политически падането на правителството сега би обслужило само и единствено интересите на ГЕРБ. Парадоксално е, но според мен има и трета група, която има практически интерес от падане на правителството, и тя е в средите на БСП. Провалът на кабинета "Орешарски" би дал възможност за реванш и разчистване на политически сметки вътре в редиците на левицата, което, съдейки по публичното им говорене, е пряка и непосредствена цел на определени кръгове вътре в БСП.

- Как ще приключи всичко това според вас?
- Ще ми се да вярвам, че всичко ще приключи в интерес не на една или друга партия, а на България. Ще ми се да вярвам и убедено ще работя за това, тези, които в момента се чувстват непредставени в парламента, да получат своето политическо представителство там. Но убедено твърдя, че най-креативното, което можем да направим, за да се сбъднат нашите желания, не е просто да крещим, че не сме представени, а да си отговорим на два прости въпроса - защо не сме представени и какво да направим, за да сме представени!

- Всъщност в Плевен има протест, но той е друг - граждани искат оставката на кмета на града. Защо?
- Да, преди броени дни група граждани организираха подписка за оставката на кмета на община Плевен - д-р Димитър Стойков (ГЕРБ). Доколкото знам, само за няколко дни в нея се подписаха няколко хиляди плевенчани. Организаторите са бивши служители на община Плевен, уволнени от кмета веднага след встъпването му в длъжност през ноември 2011 г., които обжалваха заповедите за уволненията си. Те бяха възстановени на работа, тъй като съдът реши, че са уволнени незаконосъобразно. Но на следващия ден след повторното им назначаване отново брутално бяха изритани на улицата с нови заповеди за уволнение. Разбира се, това е само формален повод за подписката. Всеобщо е недоволството на гражданите, че Плевен не върви на добре, че се управлява лошо, некомпетентно, че в управлението на общинските дела се вихри шуробаджанащина и роднински назначения, че градът и общината са оставени на автопилот, докато кметът, вместо да управлява общинските дела, полага труд по два допълнителни трудови договора - като хирург в плевенската болница и като преподавател в Медицинския университет в града. Практически той блести със своето отсъствие, занимавайки се с личния си бизнес. Да си лекар и преподавател е високохуманно занимание и достойна за уважение професия. Но не е морално да се нарушава законът! Член 42, ал.1, т.7 на Закона за местното самоуправление и местната администрация повелява, че пълномощията на кмет се прекратяват с решение на общинската избирателна комисия (ОИК), ако същият постъпи на работа по друго трудово или служебно правоотношение. Като юрист твърдя, че кметът на община Плевен вече в продължение на година и осем месеца грубо гази закона, занимавайки се с личния си бизнес в ущърб на общинските дела. Това, освен че е незаконно, е и неморално.

- Има ли шанс ОИК да го освободи?
- За да бъдат предсрочно прекратени пълномощията му, има два юридически начина - или с решение на ОИК, или да подаде оставка под натиска на граждански протест, както това стана във Варна например. Първото зависи от волята за точно прилагане на закона от страна на ОИК, каквато очевидно няма. Конюнктурното мнозинство в нея, образувано от представителите на ГЕРБ и някои други партии, ревностно защитава кмета, изпълнявайки политическа поръчка. Що се отнася до подаването на оставка, аз лично не съм наивник, за да вярвам, че кметът сам ще стигне до такова решение. Дали ще бъде мотивиран да го направи, зависи от силата на гражданския протест срещу него в името на по-доброто бъдеще на Плевен. Но пак ще кажа - не е достатъчно да се вика "долу", а трябва да се предложи реална управленска алтернатива на порочното управление, демонстрирано от ГЕРБ в Плевен. Иначе и Плевен ще изпадне в ситуацията "Варна" - бе свален един провалил се управник, но не се даде на града нова алтернатива.

 

 



Гласувай:
50



1. tomcat2 - А, какво съвпадение в Пловдив също ...
19.07.2013 14:56
А,какво съвпадение в Пловдив също не подкрепяме протестите,както и във Варна,Бургас,Стара Загора и май цялата останала част на България освен София!Хм интересно!
цитирай
2. chara - tomcat2 Е как, по ТВ показват всяка вечер София, Пловдив и Варна!
19.07.2013 15:01
Вярно в Пловдив и Варна скромен брой протестиращи, но все пак!
цитирай
3. stefbelchev - Не са накърнени само интересите на Герб. Да, не са във властта, но са с депутатско представяне.
19.07.2013 15:20
Последните разкрития на разкриващата журналистка показа старите муцуни на старите опозиционери, непредставени в Парламента - остатътците от умниците от ДСБ и умниците от СДС, чиито избиратели бяха погълнати от Герб...Тези протести обаче, макар и със закъснение, заради нечий умствен недостиг, позволиха на гербистите да се усетят, че Куневица, ДСБ и СДС дърпат летните завивки на Герб и не е случаен факта за Синия летен вятър на Промяната и Падналите листа от Гербера. Колкото по-рано са изборите, толкова по няма да стане престуктурирането от Герб към Куневица и сие...всички те обаче - бивши червени лакеи и сервитьори на Столетницата...
цитирай
4. tomcat2 - Телевизия не гледам, може и да са ...
19.07.2013 15:21
Телевизия не гледам,може и да са мобилизирали твърдото ядро малоумнци на герб и тук таме някой полезен идиот!Ще намина днеска през центъра да ги вида тези чукундури ако изобщо се съберат!
цитирай
5. chara - stefbelchev Аз споделям теорията на социолога от Пловдив доц. Иво Христов,
19.07.2013 15:43
според когото: Протестиращите биват използвани като масовка в челния сблъсък между два олигархични клана в страната

:)
цитирай
6. chara - tomcat2 В Плевен миналата неделя бяха 10-15 човека. Това е.
19.07.2013 15:45
Нищо не съм чула за Русе, нито за Стара Загора. Нито за Бургас ...
цитирай
7. turb04 - Ако Бойко реши да се връща в НС и пр...
19.07.2013 15:52
Ако Бойко реши да се връща в НС и протестите се спихнат - ясно.
От друга страна, контрапротестите и подкрепата за Послушарски са от А. Петров и С. Бинев...
Изобщо, чудничко, та дрънка...
Посланиците играят интифада с ББ, защото все пак се води някакво дясно, ама и там е вяло.
Този протест не е градивен и не е конструктивен, защото, както и през февруари, никой не знае какво реално се иска.
Истината е, че за да се промени НАИСТИНА нещо, всички партии следва да се дерегистрират и да се почне на равни начала и на чисто.
Да, настоящите партии пак ще имат скрит и сериозен ресурс, но по силата на евентуален читав Изборен кодекс, дори може да останат и извън НС.
Това е хипотетично, естествено, но дерегистрацията е единствения начин, който би могъл да бъде поне относително справедлив!
цитирай
8. ivanna4ev - С тези протести София надминава ...
19.07.2013 16:54
С тези протести София надминава себе си по цинизъм.Протестиращите не били съгласни с резултатите от изборите.Добре-къде е гаранцията,че ще са съгласни с резултатите от едни евентуално нови след два-три месеца да речем или година.Или ще я караме по онова "Избори до дупка" на един софийски комплексар./Когато ще вземем властта - и с малко да е,но завинаги./ Не били съгласни с назначения на ВИС-аджии.Виж ако е СИК-аджия си е друго нещо.Поискаха да се закрият едва ли не партиите.После се оказа,че не всички,а някои.И с какви ли не още бисери ни "изненадват" ежедневно чрез услужливите медии.Но като че наистина надминаха себе си със заявената претенция,че били представителите на умните и интелигентни хора в обществото,от което да се чуди човек - да се смее ли ...? А това,че в другата,според мен истинската България,протестите,дотолкова,доколкото ги има,са мижави,се дължи-пак според мен,на това,че малко "умни"и "интелигентни" останаха там.
цитирай
9. анонимен - От интервюто не става ясно
19.07.2013 19:06
кмета д-р Димитър Стойков в момента на избирането му дали е бил в трудови правоотношения като хирург в плевенската болница и като преподавател в Медицинския университет в Плевен, но явно е бил ?

Защото тогава според мен е в сила
Чл. 38. (7) (Нова - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) Кметовете на общини, райони и кметства имат всички права по трудово правоотношение освен тези, които противоречат или са несъвместими с тяхното правно положение.

а не цитирания
чл.Член 42, ал.1, т.7 на Закона за местното самоуправление и местната администрация, който касае прекратяване на правомощията на кмета, ако той влезе в друго трудово, или служебно правоотношения след избора му, т.е. по време на работата му като кмет.

Заслужава си да се уточни дали греша аз, или ... ?

Колкото до коментара на tomcat2, явно той живее или извън Пловдив, или в някакъв негов "антинатовски" паралелен свят и е с притъпени зрителни и звукови възприятия.
цитирай
10. chara - turb04 Ммм, утопично ми се струва това с дерегистрацията!
19.07.2013 19:09
:)
цитирай
11. chara - ivanna4ev Протестиращите вчера сериозно успяха да разгневят доста граждани,
19.07.2013 19:12
които бяхапринудени да плащат за такси, за да се придвижт до работа и т.н. понеже идеалният център се оказа блокиран. Най-странното беше, че Раковска примерно беше блокирана от 10 човека, а около тях се суетяха 20 полицаи.
цитирай
12. chara - andreshko Според неофициален разговор с представител на ОИК
19.07.2013 19:16
Член 42, ал.1, т.7 от ЗМСМА е достатъчно основание за прекратяване на правомощията само дето искат да им се преставят трудовите договори. Всъщност и кмета не крие, че има два действащи такива към м. февруари 2013 г. с болницата имедицинския. То и няма как да скрие, понеже хирургията е пълна с негови пациенти. Т.е. над година и половина той си работи на воля на три места!

Въпросът е, докато е лекар и преподавател, кога му остава време за града, който все пак е 6-ти по големина в страната!
цитирай
13. turb04 - :) Това е най-справедливото ...
19.07.2013 19:30
chara написа:
:)


Това е най-справедливото решение, но никой с партийна принадлежност не го харесва. :)
Защо да е утопично?
Дава се равен старт. :=)
цитирай
14. анонимен - Пак не ми е ясно
19.07.2013 19:38
чл. 42 при какви обстоятелства е в сила ? При заварено положение преди избора, или след избора ?
А чл.38 за какво се отнася ?

Колкото до моралната страна и "достатъчността" на времето за кметуване - това е отделен въпрос, още повече сравним с правата за "съвместяване" на "странична дейност" на любимите ни "народни" представители извън изнурителните им парламентарни "занимания".
цитирай
15. tomich - Жалко
19.07.2013 22:05
По думите и клишетата, които произнася този "виден" юрист, веднага се вижда от коя партия е или на коя партия симпатизира...Съжалявам и се извинявам, но не очаквах толкова слабо и безинтересно интервю. Просто няма какво да коментирам.
цитирай
16. chara - andreshko Предполагам при същите, при които и областни управители, министри
19.07.2013 23:50
и прочие при назначаване, избиране следва да напуснат управителни съвети на фондации, НПО и да прекратят участие в търговски дружества.

Отделен въпрос от това е, че физически е невъзможно да се работи на три трудови договора. Наясно съм, че лекции могат да се четат и събота и неделя и вечер, но с операциите въпросът не стои така. Там е невъзможно в точен час да оставиш пациента и да хукнеш в общината да работиш за гражданите, които са те избрали. При това с презумпцията, че ще се трудиш поне 8 часа на ден за тях.
цитирай
17. smilodont - А, какво съвпадение в Пловдив също ...
20.07.2013 00:33
tomcat2 написа:
А,какво съвпадение в Пловдив също не подкрепяме протестите,както и във Варна,Бургас,Стара Загора и май цялата останала част на България освен София!Хм интересно!

Едва ли можеш да говориш от цял град . Питам се на какво сте доволни защото за недоволство българина доста може да говори пък и аз съм си българин че и от Пловдив . Аз например от двадесет години съм недоволен и винаги ще се намери някой който да ми обеснява че живея хубаво и всичко е както трябва . В същото време ако се престоря на слушател започвам да слушам същите мой приказки но в други истории от същите тези мой упоненти . Ах колко е хубав живота хм в България ли
цитирай
18. kbalenciaga - Тези протести си изпълниха задачата точно по плановете на Червените олигарси
20.07.2013 00:47
Вече 24 години българския народ е мачкан, унижаван, подтискан, и от вътрешни и от външни отрепки!
Парата се е натрупала и вероятността нещо да избухне, да гръмне никак не беше малка, НО( ГОЛЯМОТО "НО").
Червените олигарси със своите слуги измислиха този хитър и уникален смея да твърдя план, за изпускане на парата в свирката.
Просто хвърлиха въдицата на лапнишараните от Столичната средна класа и ги направиха водачи, та дори и движеща сила на протестите.
Разбира се, вследствие на това, българския народ като знае какви подлоги на управляващите са протестиращите от ССК се отдръпна от протестите!
Точно по план.
И така Червените олигарси, чрез своите слуги и подлоги от ССК обезсилиха протестната форма като цяло.
Така се запазва статуквото на варварския капитализъм наложен в България от Червените олигарси под диктата на Западните държави!
"НО"...
цитирай
19. gocho52 - Анархо-комунизмът е на Улицата...
20.07.2013 10:59
Искат си Бойкото.
цитирай
20. dedenze - Липсата на доблест, чест и съвест в политичеката класа ражда протестите !
20.07.2013 11:01
Тези протестиращи агитки са организирани партиино с помощни материали и техника. Чест му прави на Спартански да го заяви публично ! Исканията са ясни - стани да седна аз ! 10 % ходят за да гледат безплатен цирк. Утре да има нови избори, резултата ще е един и същи - нулев и тъжен, грабежа продължава с пълна сила !
цитирай
21. bogolubie - Коментарът под №21 е мой. Аз съм Естир с блог bogolubie.
20.07.2013 14:21
Само този факт, който изложих, е достатъчен да има протести с призив за оставка. Изобщо не става въпрос за Герб и протестиращите си го казват. Още в началото бях против Бойко Борисов, заради безотговорното строене на джамии с неговото разрешение. И той е ибрикчия. Не си дава сметка какво върши, защото, за да прецени ставащото, трябва да има познания, дори най-елементарни, за исляма. ДПС просто се подиграват с българите на всички нива, а те се радват, че са толерантни. Сега в Народното събрание политиката е против народа. Подобренията за ток и пенсии и др са прах в очите на хората, нищожни. Но за сметка на това, дяволската сила зае позиции, които, ако се оставят по-дълго на тях, ще довършат пълната разруха на България. Както Исав за паничка леща замени първородството си, така и нашият народ прави поредната крачка към гибелта си. Браво на младите хора, които отиват всеки ден на протестите!!! Те са умни и ръководени от чистата и свята Сила и това ще се види есента по-ясно!
цитирай
22. krassko - С Орешарски, бат Сали и Мишо - шамара ще направим България цветуща градина.
20.07.2013 14:22
А протестиращите от жълтите павета да ги пратим в Белене да видят какво е гьол.

цитирай
23. kbalenciaga - bogolubie, не само че пишеш тотални простотии
20.07.2013 15:00

Но и точно такива като тебе надъхани, заблудени и фанатизирани вярващи настройват хората едни срещу други на верска основа!
ПОСПРИ СЕ МАЛКО!!!

Точно водачите на ДПС са "бивши" доносници на ДС и са под пълната зависимост на Червените олигарси. Както и българите от ДПС.
И точно заради този контрол в България положението е сравнително спокойно, що се отнася до етническия мир.

Ти изобщо знаеш ли какво се случва в Западните държави относно ислямизацията, в Германия например?!
Че дрънкаш такива простотии тука.

цитирай
24. bogolubie - Да, знам.
20.07.2013 15:15
Знам и тук какво се случва, за разлика от теб.
цитирай
25. get - - Уважаема Чара ! - Казват, че ...
20.07.2013 17:38
... За да направиш нещо съзидателно, е като при раждането на Дете ! - няма ли любов и желание от бащата и майката - Що за дете ще се роди и израсте ?!

- И трето, което пиша под впечатление, думите които се разменят между пишещите и съответно се чудя ... дали страстите които са ги породили ? - не са нещо от вида на гениалното прозрение на поета:
Нощта ражда из мъртва утроба, вековната злоба на роба: своя пурпурен гняв - величав ... ! ... нощ(безпаметност и сънни кошмари !) ... мъртво (гроб, смърт, тлен - утроба, която не ражда а поглъща роденото ... ?!

- Това е дивият без-паметен(предметен), гняв ... на роба(?) ... пък било то дори , "Величав" :(((

- Е не, не искам - да бъда безпаметен ... и още по-малко, роб на чужда воля !

- Дано бъда правилно разбран - а който, Не ... така би следвало, да бъде !

В заключение ще кажа !
- Който не знае накъде е тръгнал, задължително стига на грешното място !
цитирай
26. ivanna4ev - И кaкво-турците ли сa ни виновни...
20.07.2013 18:05
И кaкво-турците ли сa ни виновни?Или ДПС?Те ли тръгнaхa дa нaсaждaт омрaзa в еднa чaст от бългaрите към другa чaст от бългaрите?Не бяхa ли сaмите те по-кресливи и от ДПС по т.н. Възродителен процес?Aмa били по-добрaтa чaст от нaциятa-кaто протестирaщите днес дето били умните и интелигентните.Кaкво не беше с крясъците - демокрaтични сили ли не прaвихме,НДСВ ли,ГЕРБ ли и кaкво читaво се получи или остaнa.И все едни комунисти,ченгетa,ДС-тa,ДПС-тa ни пречaт и провaлят.Никой не ни е виновен.Толковa ни бивa. Кaто сме овце ще живеем кaто овце.
цитирай
27. zaw12929 - точна констатация
20.07.2013 21:30
Улисани в идеологически клишета, ние забравяме живия живот, а именно той е, който интересува хората. Демокрацията не предполага врагове, а опоненти в политическия спор, предполага не политика на силата, а сила на политическите аргументи и задължителното качество да можеш да чуваш аргументите и на своя опонент, вместо да го сатанизираш
цитирай
28. alexs - Февруарските протести бяха лоши за ...
21.07.2013 23:45
Февруарските протести бяха лоши за ГЕРБ Сегашните са лоши за БСП. А кой да мисли за България!
Засега БСП показа че е на нивото на ГЕРБ! Другото лице на мутроолигархичната система!
цитирай
29. monaliza121 - Kаква е целта на това интервю?
22.07.2013 00:14
Със същия успех можеше да зададеш въпросите и на бай Стоян до нас, който не е магистър и щеше да получиш точно такива клишета запаметени в пенсионерския клуб. Обвиненията в липса на политическа, здравна, правна и всякаква друга култура са опит да се вменява вина на хората, когато съответната институция не работи.
Не е нужна политическа култура за да разбереш, че една многократно провалила се в управлението на държавата партия не може да сътвори чудеса. Огледалото на доктор Парнасъс към светлото бъдеще е разбито.
цитирай
30. vladov2007 - Протестиращите са мили, но нищо не ...
22.07.2013 02:12
Протестиращите са мили, но нищо не ги оправдава да пречат. В страната хора умират от глад, безработица... имахме запалвания- сега с всеки ден животът на бедните се успокоява, условията за бизнес се подобряват.. и ще се отварят работни места- щом Правителството ще се разплати с бизнеса

АКТУАЛИЗИРА СЕ БюДЖЕТА, ЗА ДА СЕ ПЛАТИ НА БИЗНЕСА- БюДЖЕТЪТ Е ЗАКОН И НЯМА КАК ДА СЕ НАРУШАВА

ПРЕТЕНДЕНТИТЕ СЮЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЛЪЖАТ, ЗА ДА НАДЪХВАТ ХОРАТА ДА ПРОТЕСТИРАТ... САМО С ЛЪЖИ

ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ ИМА ВЕЧЕ ШИРОКА ПОДКРЕПА И ТО НЯМА КАК ДА ИЗОСТАВИ ЗАДСАЧИТЕ ПОСТАВЕНИ МУ ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, А ДА ИЗПЪЛНИ ЦИНИЧНИТЕ ИСКАНИЯ... ТО ДАЖЕ НЕ ПРИЛАГА ЗАКОНА, ЗА ДА СПРЕ ТЕЗИ ПРОТИВОЗАКОННИ ДЕЙСТВИЯ... НАЛИ СА УМНИ, ИНТЕЛИГЕНТНО- НЕКА СЕ ЗАСРЯМЯТ , ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ... ПОСТЪПКИТЕ ИМ ПРЕЧАТ... НА ДЪРЖАВАТА
цитирай
цитирай
31. born - Протестиращите са мили, но нищо не ...
24.07.2013 00:04
vladov2007 написа:
Протестиращите са мили, но нищо не ги оправдава да пречат. В страната хора умират от глад, безработица... имахме запалвания- сега с всеки ден животът на бедните се успокоява, условията за бизнес се подобряват.. и ще се отварят работни места- щом Правителството ще се разплати с бизнеса
Ако това мафиотско нещо в България наричате бизнес, значи въобще не сте в час. Бизнес , който зависи и се издържа само от държавата, не е бизнес, а мафиотска структура. Само за сведение : книгите и учебниците се облагат с ДДС, за разлика от хазарта. Какво повече да говорим ?

АКТУАЛИЗИРА СЕ БюДЖЕТА, ЗА ДА СЕ ПЛАТИ НА БИЗНЕСА- БюДЖЕТЪТ Е ЗАКОН И НЯМА КАК ДА СЕ НАРУШАВА

ПРЕТЕНДЕНТИТЕ СЮЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЛЪЖАТ, ЗА ДА НАДЪХВАТ ХОРАТА ДА ПРОТЕСТИРАТ... САМО С ЛЪЖИ

ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ ИМА ВЕЧЕ ШИРОКА ПОДКРЕПА И ТО НЯМА КАК ДА ИЗОСТАВИ ЗАДСАЧИТЕ ПОСТАВЕНИ МУ ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, А ДА ИЗПЪЛНИ ЦИНИЧНИТЕ ИСКАНИЯ... ТО ДАЖЕ НЕ ПРИЛАГА ЗАКОНА, ЗА ДА СПРЕ ТЕЗИ ПРОТИВОЗАКОННИ ДЕЙСТВИЯ... НАЛИ СА УМНИ, ИНТЕЛИГЕНТНО- НЕКА СЕ ЗАСРЯМЯТ , ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ, ЧЕ... ПОСТЪПКИТЕ ИМ ПРЕЧАТ... НА ДЪРЖАВАТА
цитирай

цитирай
32. otempora - В Плевен Станишев и компания под...
29.07.2013 19:05
В Плевен Станишев и компания подхвърлиха кокал - възможността за продължаване на строителството на АЕЦ Белене, така че не само, че не се очакват протести, а напротив, възможна е и подкрепа на това правителство. Горкият Плевен, превърна се в град-помияр, готов да оближе всяка ръка, подаваща му кокал.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6425566
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031