Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2013 23:25 - Бат Бойко не се смее така,че ще дойде време да плачеш и неговия колега Реджеп Ердоган
Автор: gonzoto Категория: Политика   
Прочетен: 1085 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Бойко Борисов и Реджеп Ердоган в резиденция „Евксиноград" преди година. Снимка: архив, Булфото Турският премиер Реджеп Ердоган би трябвало да се поучи от Бойко Борисов. Това заяви доскорошният ни премиер, помолен да коментира протестите в Турция.

Когато хората имат различно мнение, подаваш оставката, отиваш на избори и хората пак те избират като първа политическа сила, обясни Борисов.

Бойко Борисов подаде оставката на кабинета на 20 февруари, след като протестите в страната ескалираха и бяха окървавени. „Не полагам асфалт, за да се лее кръв по него“, заяви тогава Борисов.

От началото на протестите в Турция загинаха четирима души. Продължаващото вече седмица недоволство в южната ни съседка първоначално беше насочено срещу намерения за посегателство срещу парка Гези в центъра на Истанбул. Демонстрациите обаче бързо прераснаха в антиправителствени с искане за оставката на премиера Реджеп Ердоган.

Ердоган очевидно няма никакви намерения да сдава властта. Снощи той призова незабавно да се сложи край на антиправителствените протести. "Призовавам към незабавен край на демонстрациите, които изгубиха демократичния си характер и се превърнаха във вандализъм, с разрушаване и обиране на магазини", заяви Ердоган.

"Файненшъл таймс" обаче избира да направи сравнение между Ердоган и руския президент Владимир Путин. „Ердоган иска да управлява до 2024 г., а политиката му започна да се върти само около постигането на тази цел. Той започва в доста голяма степен да прилича на Владимир Путин, който също иска да управлява до 2024 г.“, отбелязва вестникът.

„Путин се върна в Кремъл като президент на Русия и се изправи пред протестите на малцинство, на което той отказа правото да се чува гласът му. Ердоган нападна протестиращите с полицейски действия по-брутални от всичко, което Кремъл хвърли по улиците на Москва през зимата на 2011-12 г. Полицията на Путин използваше сълзотворен газ и арестуваше протестиращи, но никога в такива мащаби като в Турция", посочва изданието.

Затова Ердоган трябва да избере кой е в действителност - турският Де Гол или турският Путин, коментира "Файненшъл таймс".




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. gonzoto - Бат Бойко не се смее така,че ще дойде време да плачеш и неговия колега Реджеп Ердоган
07.06.2013 23:36
За Бойко-нямам думи за него.Срина цялата икономика на Р България.Малко срама няма ли.То бива мутра да си,ама гледай поне икономиката на държавата да върви,стига с тая безработица.Хората са чудят как да изкарат карат някой лев за да изхранват семействата си,а ти ходиш магитрали да строиш.Унищожи държавата откакто дойде на власт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gonzoto
Категория: Политика
Прочетен: 187595
Постинги: 241
Коментари: 258
Гласове: 77
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930