Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
27.09.2012 15:51 - Ние българите сме щастливи, богати и ларж
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 27495 Коментари: 71 Гласове:
98


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     Противно на всички класации и рейтинги, запазили трайно за нас последните си места, ние българите не сме такива, каквито упорито ни  внушават, старателно и последователно убеждават, че сме – нещастни, бедни, нетолерантни. Нищо подобно.

Ние българите сме щастливи

     Пенсионерите ни са щастливи – увеличиха им пенсиите. Работещите са щастливи – вдигнаха размера на минималната работна заплата. Собствениците на недвижими имоти са щастливи – няма да им се налага да доказват платени здравни осигуровки при разпореждане със собствеността. Медицинските ни специалисти са щастливи – обещаха от 2013 г да им увеличат заплатите. Учителите и научните работници  преливат от щастие – образованието и иновациите са прогласени за приоритет на държавата. Служителите във ведомствата по сигурността няма как да са нещастни – при милиардния бюджет, с който разполагат. Президентът ни е щастлив – достатъчно е да се погледнат фотосесиите му. Министрите и те – кой от кой по-щастлив. Археолози, депутати, кметове – също. У нас дори мечките са щастливи. Имат собствен резерват. Блатните кокичета, и те – щастливи. Лично премиерът се зае да осигури комфорта им. Кокошките ни са щастливи. До една. Без изключения. Опитните плъхове, мишки, жаби, зайци и прочие също са щастливи. Доказано. Със сертификат от Европа.  Прасетата ни до месеци ще са щастливи на сто процента. След тях идва ред на кравите.  Специални вентилация, климатизация, пили за нокти, биберони, играчки, настилки за изтъркване на копита и ергономични постели за отмора – всичко е осигурено. За щастието.
      Щастливи сме …

И сме богати

     Пенсионерите ни забогатяха   има-няма с 9 лева. Работещите за минимална заплата – с цели 20 лева.
     Богати сме. Щом кротко и по график вече 15 години изплащаме обезщетения, присъдени от Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ – Страсбург), вместо да отстраним причините, станали основание за налагане санкции на държавата.
     Богати сме. Щом към съмнително ниските цени, за които продадохме индустрията и комуникациите си, добавихме безропотно кешов бонус, на който ни осъдиха “благодарните” купувачи в Арбитражния съд в Париж.

     Богати сме, щом инвестираме пъти повече средства в примитивно производство на тютюни, вместо в научни изследвания и иновации – през 2010 г. 116 млн. лева за тютюн срещу 4 млн. лева за научни изследвания и 45 млн. лева за иновации, през 2011 г. – 70 млн. лева за тютюн срещу 5 млн. лева за наука и 36 млн. лева за иновации. Тази година платихме на тютюнопроизводителите 73 млн. лева. Науката и иновациите “компенсирахме” с въздушни кули от красиви обещания.  
     Богати сме, щом с лежерно безгрижие гледаме как специалистите ни напускат страната и с лека ръка подаряваме талантливите си деца на света.

     Богати сме, щом харчим милиард за поддържане системата на МВР, чиято ефективност се измерва с невзрачните 6%.
      Богати сме, щом треторазрядните ни футболни отбори могат да си позволят воаяж с правителствения самолет.
     Богати сме, щом строим бутикови и на хартия “многофункционални” спортни зали, докато 600 от 2 700 училища сме оставили без обикновен физкултурен салон, а в други 500 сме пригодили класни стаи за такъв .
    Богати сме, щом имаме пари за мастодонти като новопостроеното “военно НДК” в центъра на столицата, което стои пивече от три години без да е използвано и ден, щом изградихме парк за отдих на площ от 365 дка на безумно място – край летище “София”, в който никой не иска да си почива вече трета година.

     Богати сме, щом години наред наливаме пари в АЕЦ “Белене”, а после го изоставяме. На финала нищо чудно да се окаже, че с всички средства, излезли от джобовете ни – в това число тези за неустойките, чиито размер достигна фантастичните два милиарда лева!,  сме можели да построим единия блок на централата. Вместо генерираща мощност,  за сега имаме пари, хвърлени на вятъра.
   Богати сме, щом финансираме приоритетно строителството на магистрали, а съществуващата инфраструктура на електротранспорта, сочен за перспективен в европейски мащаб заради климата и социалната му функция, негласно унищожаваме.
      Всичко изброено говори за едно – богати, богати, богати сме!

И толерантни

     Поискаха ни 800 дни. Ние дадохме в пъти повече. Провъзгласиха ни за лош матер’ял, нарекоха ни “шибан народ”, прасета, квичащи в кочина и кучета, които трябва да се държат на къс повод. Обвиниха ни, че не се втурваме ентусиазирано да ставаме овчари, че сами сме си виновни, щом сме останали без работа, че сме склонни да се самобичуваме, когато казваме, че корупцията минира обществото ни. Оставихме се да ни управляват хора без образование, на “сладури” поверихме сложни инженерни системи, на "специалисти" по орлите - ядрената централа,  а на “калинки” да се разпореждат с милиарди. Случайни хора на неслучайни места, срещнати на кръстовище, в училищен двор или препоръчани заради “експертиза”, недоказана и неразгадаема, все по-често се разпореждат с живота ни. Обръчи от фирми години наред изпомпват общински бюджети, приятелски кръгове печелят апетитни държавни поръчки. Всичко това – пред лежерно премрежените ни погледи. Танц на ръба на закона. И оттатък него.
     Толерантни сме. Щом не искаме избори при вида на празната зала по време на парламентарен контрол.
   Толерантни сме. Щом не изкрещяхме “оставка” при огласяване на случая с “Мишо Бирата”.
   Толеранти сме, щом не казахме “вън” след всяка една от многото обиди, отправени ни от най-високо политическо ниво.
   Толерантни сме. Щом продължаваме да мълчим след фиаското на луксозния правителствен воаяж до Катар и дори сега, след атентата на летището в Бургас.
  Толерантни сме. Щом не сме на улицата, протестирайки срещу бедността, безработицата и некомпетентното управление.
      Толерантни сме, или … овчедушни, бедни и нещастни.
     Време е да решим какви искаме да бъдем.




Светла Василева




Тагове:   българи,   богати,   щастливи,


Гласувай:
98



1. starbuck69 - :)
27.09.2012 16:24
Все пак сме страната на неогряващото слънце. И винаги на страната на губещите. Затова открай време плащаме репарации, имперски данъци, или глоби , наложени ни от този или онзи съюз....
Иначе преливаме от щастие като Цанков камък от хонорари.:)))
цитирай
2. dedenze - Всички констатации са вярни !
27.09.2012 16:35
Бих добавил, освен щастието, богатството и толерантността, че сме доста тъпи и неуки, начело с политическата класа, която до днес не разбра, че личният келепир и далавера не водят до никъде, даже не водят и до затвора . Затова всички цивилизовани народи ни се смеят и преиздават Алеко Константинов !?
цитирай
3. анонимен - Простият човек е щастлив човек. ...
27.09.2012 16:35
Простият човек е щастлив човек. Много добре се разбираме, защото сме прости. /Цитат, заимстван от Първия !/
цитирай
4. chara - starbuck69 Хех, от щастие може и да преливат ... някои ...
27.09.2012 16:36
Всуе ...
цитирай
5. li4kata - Заспали сме!
27.09.2012 16:43
Будителите ни се отрекоха от нас.
Не можеш да събудиш човек, който се прави, че спи...
цитирай
6. chara - dedenze Тъпи и неуки - мечта за всеки тиранин, съвременен феодал или както
27.09.2012 16:49
там го наречем ...
цитирай
7. chara - li4kata Аааааааааааааа не се прави, не се прави ...
27.09.2012 16:50
Спи си, щото е по удобно!
цитирай
8. kostadin - Виж как инстините изкачат като п...
27.09.2012 16:52
Виж как инстините изкачат като поток .Мисля ,че и Боко е доволен ,пък и неговите работодатели зад океана .Държавата е доволна инфлацията е по висока от направените придобивки ,а хората вече са свикнали да са бедни -значи им харесва .
Пълно щастие настъпи братя българи отидете и ги изберете отново всичките тези хвалипръцковци намиращи се в парламента и извън него
цитирай
9. faktifakti - Докато сме безучастни ще бъдем по този начин "щастливи".
27.09.2012 16:58
Явно нацията не е огладняла достатъчно, за да започне да мисли по - адекватно.. И да мисли.
цитирай
10. logo - Браво!
27.09.2012 17:02
Да добавя само че сме и много възпитани. И сме си избрали възпитан премиер, а не грубиянин като сръбския, който бил казал: "Майната му на такъв ЕС, за който гей парад е входен билет". Ние сме толерантни и при нас гей-парадите отдавна не са проблем. В студентските общежития сме се погрижили да има достатъчно секс, алкохол и други подходящи за младежите субстанции като полицията и властта закрилят и поддържат техните доставчици

Освен това сме много пестеливи - имаме най-пестеливия бюджет. И се справяме с бюджета все по-успешно защото пенсионерите умират млади и така се правят големи икономии и Бойко ще може да увеличи минималните заплати догодина преди изборите. Това разбира се прави хората постоянно щастливи. Мнозина даже откачат от щастие и се самоубиват, но няма пълно щастие, нали?
цитирай
11. chara - kostadin Ще ги изберат разбира се, ти съмняваш ли се?
27.09.2012 17:17
:(
цитирай
12. chara - faktifakti Не е огладнял народа, още може!
27.09.2012 17:20
Макар да ми се струва невероятно, ама ...
цитирай
13. chara - logo Съгласна!
27.09.2012 17:21
:)))
цитирай
14. tit - Решения взимат онези,
27.09.2012 17:37
които знаят какво искат.:)
За сега е ясно само какво не искаме, поради което всеки път го получаваме!:)
цитирай
15. chara - tit Да, съгласна!
27.09.2012 17:55
:)
цитирай
16. haralanov - Не съм го написал аз но е вярно
27.09.2012 18:11
България отдавна се управлява в някакви сумрачни задкулисия, където маските се свалят, ръкавите се запретват до лактите, и на пура и уиски се взимат съдбоносни за държавата ни решения. Хванати сме в капан, защото нахалството на въпросните задкулисия е стигнало дотам да гледа на нас само като на публика, която трябва да си седи по местата и да се кикоти на тъпи бурлески. Подценяват ни, подиграват ни се, направо ни се плезят в лицата. Подхвърлят ни обидни темички за хилеж и в това време лапат като топъл хляб ресурсите на държавата.
цитирай
17. sparotok - !
27.09.2012 18:26
Светле, отдавна е установено, че е много по-трудно да накараш бедни и уморени хора да се борят за правата си отколкото такива, които живеят добре и искат да запазят привилегиите си.

Имам приятел, който става в 5 ч. сутринта и се прибира в къщи към 19-20 ч...Това той не го прави по желание, или защото иска да забогатее, а просто защото трябва да оцелее.

Голяма част от сънародниците ни са в същото положение - опитват се да оцелеят. Затворили са се за околния свят защото си имат достатъчно грижи на главата. Трудно е да раздвижиш такива хора...

Има и друга група, те са по-добре, но сякаш имат капаци на очите...лесно се лъжат...Не защото са прости, а защото са прекалено добри...

Третата, сравнително малка група са тарикати. Те са добре (поне от 1944 г. насам). Готови са да продадат и майчиното си мляко, стига "великите сили" да им позволят да си запазят властта...

Има и още една група, тя има съвест и съчувствие...но не и с решителност...

За да се излекува едно заболяване е нужно първо да се постави правилна диагноза. Следващия етап е да се назначи подходящо лечение. Последната, най-важна фаза е - да се изпълни както трябва това предписано лечение.

Ние сме на етап диагноза, тя се прави от тези със съвест и сърце...Това не е никак малко (преди време за такива неща биеха и затваряха), нужно е обаче да се изгради стратегия за следващите две фази.

Поне за мен "лечението" на България може да се направи само от едно ново гражданско движение...ама наистина ново, не предрешено:)

Поздрави!
цитирай
18. monaliza121 - Шибан народ
27.09.2012 18:29
И кой ни нарече така? Не съм чула... Веднага да се поправи на... толерантен народ:(
Щастието и богатството в описания от теб вид сме си го заслужили /не мислиш ли?/
с дългогодишна толерантност.:(
цитирай
19. chara - Минчо, така е!
27.09.2012 18:37
Напоследък задкулисията до там обнагляха, че станаха публични!
цитирай
20. chara - sparotok Не съм изненадана.
27.09.2012 18:40
Ако това ще те разведри по някакъв начин и аз ставам в 6.00 и се прибирам в 20.00 ... ама какво от това.
То четенето и писането, не е като копаенето. Открай време по нашите географски ширини този вид труд се е считал за празна работа.
Не се оплаквам. Просто споделям какво е да се усетиш Дон Кихот в ХХІ век!
:)
цитирай
21. kostadin - Чара, радостен съм да ти кажа, че ...
27.09.2012 18:41
Чара ,радостен съм да ти кажа ,че току що, научих приятни новини.
Виж:
http://nikolaijambol.blogspot.com/2012/09/blog-post_26.html
цитирай
22. анонимен - И все пак наистина сме :
27.09.2012 18:53
щастливи, защото можем свободно да пишем, критикуваме, а някои и да словоблудстват, по всякакви теми и адреси;

богати, защото светът вече е отворен за нас и научаваме, знаем, или излизат наяве истини за всичко и всеки, неща които в миналото бяха с гриф "строго секретни в един екземпляр" ;

толерантни, защото до сега търпим, а трябваше не само да пратим в историята непрочетеното си минало, но в затвора всички виновници за всичко случвало се и преживяно преди "промяните", както и плуващата след това и до днес, по върховете на държавата и партиите не пяна, а мръсна утайка с криминален и ДС привкус !
цитирай
23. gocho52 - От работа не се ставало богат...
27.09.2012 18:59
На мен обаче ми се работи.
Дано са щастливи тия, дето ми взеха работата!
Не ги псувам. Страх ме е да не се навъдят повече...
цитирай
24. chara - kostadin Нямам думи ...
27.09.2012 19:10
:(
цитирай
25. chara - gocho52 Внучката на Шмиргела в един разговор ми каза: на злото отговарям с добро,
27.09.2012 19:11
на доброто - с още по-добро ...
Това е!
:)
цитирай
26. анонимен - "Толерантни сме, или. . . о...
27.09.2012 19:15
"Толерантни сме,или...овчедушни,бедни и нещастни!"
Главата ми не го побира този парадокс!Как може голяма част от народа ни да благовее,пред доказана мутра и 100%-тов престъпник и всички,които са против него да ги засипват с хули,псувни,ругателства и да повтарят като невменяеми"мачкай Боко"!Това граничи с "лудостта на един народ"!
цитирай
27. kostadin - щастливи, защото можем свободно да ...
27.09.2012 19:17
andreshko написа:
щастливи, защото можем свободно да пишем, критикуваме, а някои и да словоблудстват, по всякакви теми и адреси;

богати, защото светът вече е отворен за нас и научаваме, знаем, или излизат наяве истини за всичко и всеки, неща които в миналото бяха с гриф "строго секретни в един екземпляр" ;

толерантни, защото до сега търпим, а трябваше не само да пратим в историята непрочетеното си минало, но в затвора всички виновници за всичко случвало се и преживяно преди "промяните", както и плуващата след това и до днес, по върховете на държавата и партиите не пяна, а мръсна утайка с криминален и ДС привкус !

Знаеш ли ,че аз сигурно съм бил цял живот щастлив ,защото в моята среда сме си говорили каквото сме искали и мислили Жалко ,че си бил нещастен.
А ти си помисли каква е тази държава ,която преговаря 6 месеца с нов инвеститор и не знае впрочем, кой стои насреща .
цитирай
28. sparotok - промяна
27.09.2012 19:52
chara написа:
Ако това ще те разведри по някакъв начин и аз ставам в 6.00 и се прибирам в 20.00 ... ама какво от това.
То четенето и писането, не е като копаенето. Открай време по нашите географски ширини този вид труд се е считал за празна работа.
Не се оплаквам. Просто споделям какво е да се усетиш Дон Кихот в ХХІ век!
:)


Светле, историята се променя от хора като Дон Кихот...Вятърните мелници могат да смачкат много хора при въртенето си...но и те се чупят...
цитирай
29. hristo27 - " Генералния директор на Е...
27.09.2012 20:11
" Генералния директор на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) Джовани Кеслер изрази тревога от развитието на делото срещу Марио Николов за злоупотреба със средства по САПАРД... "
"... По същия случай имаше присъди и наказания в Германия, а става въпрос за едно и също събитие, и едни и същи доказателства... Случаят е показателен за българската съдебна система и трябва да се разбере как е възможно по едни и същи доказателства едни лица в една държава да са осъдени, а в друга държава да има оправдателни присъди... "
...............................................................................................

Трябва да сме горди с нашата правораздавателна система, нали?
цитирай
30. анонимен - лично аз съм и щастлив и имам всичко ...
27.09.2012 20:40
лично аз съм и щастлив и имам всичко което ми трябва
цитирай
31. анонимен - И що така? Констатациите вече не ни ...
27.09.2012 21:00
И що така? Констатациите вече не ни топлят. Чака се седерунгелите да изплюят камъчето. Сбъднахме ли заветната им мечта да се превърнем в световни аутсайдери и първокласни американски гъзолизци. Колониална територия с марионетно правителство, крайна демокрация и господство на религиозно-демагогски мироглед. Това искахте-това получихте. М.....
цитирай
32. blackpredator - Като чета коментара на Андрешко,
27.09.2012 21:00
Се сетих за поантата на друг ЕлинПелинов разказ. „Витлеемското магаре“:
„— А какво спасение донесе на нас, когато в първия ден на неговото раждане изядохме боя! Виж, големците дойдоха с подкупи и присвоиха спасителя за себе си.
— Да, да, да… — потвърди с рев магарето, което стоеше настрана и се мъчеше да ближе изтръпналите си от тоягата меса.“

Чудя се на електоралните магарета, „богати“,“ толерантни“, щастливи от „Пролетната измама“, ако употребя пак Елин Пелин.

цитирай
33. borsi - "Толерантни сме, или … овч...
27.09.2012 21:04
"Толерантни сме, или … овчедушни, бедни и нещастни...." - уви, зад толерастията в България се крие само овчи страх.
цитирай
34. анонимен - Хората биха протестирали, ако има ...
27.09.2012 21:13
Хората биха протестирали, ако има кой да ги поведе.
цитирай
35. анонимен - Времената се промениха. Гол, об...
27.09.2012 22:00
Времената се промениха. Гол, облечен, царят си е цар и хич не му дреме на х.я.
Сега се чудя на комунистите колко глупави са били едно време. Абе, пусни му на народа Биг Брадър и чалга и карай като знаеш. Хем никой не може да те обвини в недемократичност, хем всичко ще си е както е по план. Тя тая поговорка не е измислена случайно, че кучетата си лаят, а кервана си върви. Нашата демокрация я потвърждава ежедневно.
цитирай
36. анонимен - - 28. sparotok - промяна
27.09.2012 22:23
Откакто разбрах че сме от тракийски произход, се чувствам охолно и ми е по широко около врата.
Благодаря ви Master! Трябва само по често да ви четем.
цитирай
37. анонимен - - 28. sparotok - промяна
27.09.2012 22:35
Откакто разбрах че сме от тракийски произход се чувствам охолно и ми е по широко около врата.
Благодаря ви Master! Трябва само по често да ви четем.
цитирай
38. kostadin - Смяната на парадигмата не става ...
27.09.2012 22:48
Смяната на парадигмата не става автоматично с откриването на истината Трябва подържащите старата истина да си отидат.
Мисля ,че младите ще са много по радикално настроени срещу т.н. демокрация
цитирай
39. dolsineq - "Катастрофа" – биха ...
27.09.2012 23:16
"Катастрофа" – биха възкликнали на Запад, а българите си търпят, всъщност оскотяват – да се наядът, пък другото не е от значение и само звукът на камбаната ги стряска за момент и ги измъква от литаргичният им сън. Читавото и годното се измъква, а останалото е на изживяване... :(
цитирай
40. анонимен - - 41. dolsineq - "Катастрофа" – биха ...
27.09.2012 23:55
Само Ганьо с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум.
цитирай
41. borsi - Днес, в новините споменаха някакво ...
28.09.2012 01:32
Днес, в новините споменаха някакво момиченце на 10 което било блъснато от мотоциклетист. Някакво говедо в автомобил, коментираше - "Детето е виновно, то хукна да пресича...." - Ами, да! На тия на който децата и старците са им виновни, на тия които нямат мозък и колкото свиня да съобразят, че едно дете не може да има разсъдък и реакции на възрастен и напалм им е малко.
цитирай
42. marknatan - чара не се кахърате, посетете блога ...
28.09.2012 01:59
чара не се кахърате, посетете блога на сапъртъка и си вземете от Истинското щастие
цитирай
43. bojo12345 - Спорта стигна на най - високо селско ниво....
28.09.2012 03:05
Правителството полага особено топли грижи за развитието му.Ще ни класират на първо место в Гинес след като правителствения самолет вози за мач най-добрият селски отбор по футбол - този на Бистришките "тигри"! А националите ни сигурно ще пътуват за в бъдеще с космически кораб:))))))
цитирай
44. apostapostoloff - Е да де, ама
28.09.2012 04:28
българите имат депозити за около 35 МИЛИАРДА лева! С фирмените пари сумата нараства до 55 МИЛИАРДА!

За разлика от останалите европейци българите (с много малки изключения, наречени мангали) имат жилища, къщи вили и имоти на стойност от 209 МИЛИАРДА!

А неудачниците, некадърните простаци не спряха да мънкат, хленчат и иронизират...
цитирай
45. анонимен - Абе, Апостолофф, що не ми станеш ...
28.09.2012 07:37
Абе, Апостолофф, що не ми станеш един меценат. Аз ще пея рокбалади за щастливите българи, пък ти ще ми продуцираш албумите.

Джулай Сън агейн изгрява
над щастливата държава.
Криза няма в региона
Уи дъ Кингс сме на купона.

Припев:

Хайде, хайде, де бре де!
Мадър фака, копеле!(2)

Следва яка жица на "Фендъра" с национални мотиви.
цитирай
46. анонимен - kostadin - представи си ...
28.09.2012 07:50
вЕрвам ти, че "в твоята среда" и преди , и сега доста сте говорили и плямпали ...:)
Относно "6 месечните преговори" - досега много често сме били в ролята на "бързата кучка". Р.Овч. и котилото около него много бързо решаваха, а днес отново много бързат - интересно защо ?
цитирай
47. анонимен - blackpredator - млад си още
28.09.2012 08:11
и дълго ще има да се чудиш ! Понякога алегорията е недостъпна за възприятие от "електорални мулета", а нямам време за губене за персонална експликация на написаното.
Явно революционната обстановка в Испания, Гърция и ... възбуждат в теб не само литературни, но и магарешки "поанти" :))))))))))))))
цитирай
48. анонимен - вЕрвам ти, че "в твоята сре...
28.09.2012 11:01
andreshko написа:
вЕрвам ти, че "в твоята среда" и преди , и сега доста сте говорили и плямпали ...:)
Относно "6 месечните преговори" - досега много често сме били в ролята на "бързата кучка". Р.Овч. и котилото около него много бързо решаваха, а днес отново много бързат - интересно защо ?





Сега разбра ли ,че нещата опират до средата ,а не до строя

Костадин
цитирай
49. анонимен - Българите
28.09.2012 11:04
apostapostoloff написа:
българите имат депозити за около 35 МИЛИАРДА лева! С фирмените пари сумата нараства до 55 МИЛИАРДА!

За разлика от останалите европейци българите (с много малки изключения, наречени мангали) имат жилища, къщи вили и имоти на стойност от 209 МИЛИАРДА!

А неудачниците, некадърните простаци не спряха да мънкат, хленчат и иронизират...

Колко процента от българите имат въобще някакви спестявания?В колко процента от вложителите са влоговете примерно над 250 000 лева?Направете разбивка на депозитите.Жилищата и виличките в голямата си част са придобити по наследсво и ли построени преди промените от 1989 г.Защото голяма част от сегашните кооперации седят полупразни поради "забогатяването" на голяма част от българите.И не наричай хората благодарение на чиито почти безплатен труд олигархията демонсрира охолство и лукс,неудачници.Това е проява на лош вкус и липса на възпитание.Да припомня на теб и такива като теб,че човек гол се ражда и също така си отива от този свят.Имането никой не е занесъл на оня свят,там човек занася само името си,с добро или зло.
цитирай
50. анонимен - Според тебе 800.000 цигански, шарени и рухнали панелки се смятат за имот ли?
28.09.2012 12:12
apostapostoloff написа:
българите имат депозити за около 35 МИЛИАРДА лева! С фирмените пари сумата нараства до 55 МИЛИАРДА!

За разлика от останалите европейци българите (с много малки изключения, наречени мангали) имат жилища, къщи вили и имоти на стойност от 209 МИЛИАРДА!

А неудачниците, некадърните простаци не спряха да мънкат, хленчат и иронизират...

цитирай
51. анонимен - apostapostoloff - типичния пример за измамник, лъжец, манипулатор
28.09.2012 12:18

и гъзолизец на управляващите!

"българите имат депозити за около 35 МИЛИАРДА лева! С фирмените пари сумата нараства до 55 МИЛИАРДА!

За разлика от останалите европейци българите (с много малки изключения, наречени мангали) имат жилища, къщи вили и имоти на стойност от 209 МИЛИАРДА!

А неудачниците, некадърните простаци не спряха да мънкат, хленчат и иронизират..."

1. Огромната част от тези 35 мил. лв. не са на българския народ, а на гъзолизци и слуги лапачи на управляващите като въпросния apostapostoloff.
2.Веднага следва и втората измама, като пише че българите имали имоти.
Първо както и по-горе му пишат, че тези имоти (новите) и в огромната си част са пак на гъзолизци като него и шефовете им измамници. И второ, имотите на обикновените българи са стари апартаменти, намиращи се в панелни блокове на десетки години, или наследствени къщи, които също са стари!
3.И въпреки всичките тези долни отрепки, измамници, гъзолизци, които ограбват българския народ по най-просташки начин, тези същите не искат никой да коментира това!

apostapostoloff за финал само едно ще ти кажа!
Търпението на българския народ вече се изчерпа! Колкото и да му насаждате чувство на вина, че бил с робско мислене, че бил мързелив(въпреки точно обратните резултати), че бил лош материал, ВСИЧКО СИ ИМА ГРАНИЦИ!!!
А ти, такива като тебе и вашите господари боклуци преминахте всякакви граници!!! ЗАРАДИ КОЕТО ГОЛЯМ БОЙ ВИ ЧАКА, АМА ГОЛЯМ!!!

цитирай
52. анонимен - Когато "apostapostoloff" мастурбира, именно реакцията на родителите представлява най-голям риск за него!
28.09.2012 12:21
Внимавайте как реагирате. Когато детето мастурбира, именно реакцията на родителите представлява най-голям риск за него. Репресирането на мастурбацията чрез опити за дисциплиниране и дори просто чрез родителско неодобрение може да доведе до вредни последствия върху самочувствието на детето, отношението му към собственото тяло и развитието на сексуалната му идентичност. Ако му насадите усещането, че прави нещо мръсно или лошо, то може да започне да свързва сексуалните преживявания и дори чувството на удоволствие с вината и срама. Естествено, не е добра идея и да ръкопляскате или окуражавате излишно.
цитирай
53. mglena - Така е,
28.09.2012 13:01
Прекалено сме богати, щедри и толерантни. Затова ни докараха до тук, за да сме като другите народи.
Нямате си на представа как ни мразят и ни завиждат заради това, което бяхме и все още го имаме генетично в нас като лични качества.
Не знам какъв е пътят, но е необходимо да бъдем много отговорни към бъдещите поколения. Нали знаете африканската поговорка:"It takes a village to raise a child"? Всеки от нас е лично отговорен за това което става, проблемът донякъде е в представителната демокрация която е в България, ако имахме пряка демокрация, може би щеше да е различно!
цитирай
54. chavdar01 - ИСКА НИ СЕ ДА СМЕ ГОРДИ,БОГАТИ И ЩАСТЛИВИ.......!
28.09.2012 14:02
НО ЗАСЕГА СМЕ
-"овчедушни, бедни и нещастни".
ЗАЩОТО НЕ МОЖЕМ ДА ПРЕОДОЛЕЕМ СТРАХА!
И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ СЕ УМИРА ЕДИН ПЪТ,
А СЕ СТРАХУВА ЦЯЛ ЖИВОТ!
И ВСЕКИ ДЕН УМИРА,БАВНО-БАВНО!

СТРА-А-А-А-Х!
цитирай
55. анонимен - pensioner
28.09.2012 14:52
Има светлина във мрака,
с нови курви във бардака.
Политическата класа
-педофили,педераси,
да изпратиме в затвора
-може пък да станат хора?
цитирай
56. yotovava - То винаги е време,
28.09.2012 18:38
но няма кой.
цитирай
57. анонимен - Мафиот ли е Богомил Манчев или да
28.09.2012 19:51
http://www.blitz.bg/news/article/156742
цитирай
58. kostadin - Апостолов ви бъзика и после ви се ...
28.09.2012 21:06
Апостолов ви бъзика и после ви се радва .
Вярно е ,че българите имаме собственост и целта е да ни докарат до там ,че да си я продадем за жълти парици
цитирай
59. анонимен - Прост народ - слаба държава. Много ...
29.09.2012 11:35
Прост народ - слаба държава. Много прост народ - никаква държава.
цитирай
60. анонимен - Възродител
29.09.2012 11:53
Боже пази България от племето тракоавтохтонци на гуру-то ,ОТОМАН-ци на Юзеирови,Депешарите на Доган и турските сериали на Ердоган!

цитирай
61. анонимен - Прост народ - слаба държава. Много ...
29.09.2012 13:22
анонимен написа:
Прост народ - слаба държава. Много прост народ - никаква държава.

цитирай
62. lightsaber123 - Щастието
30.09.2012 14:01
почти няма нищо общо с материалното благосъстояние - има, но е малко. Щастието - когато го има извира от нас самите - по същият начин е и нещастието. Всичко друго е търсене на външни причини за нещо дълбоко вътрешно, което е глупаво. Човек би могъл да бъде щастлив беден, би могъл да бъде щастлив и богат. Вижте за пример индииците - те са бедни, но имат най-много щастливи хора на глава от населението, въпреки че голяма част от тях се раждат на улицата, живеят на улицата и умират пак на улицата.

Вярно е, че доста хора по улиците са намръщени - намирам обяснение в това, че постоянно се правят сравнения - западът-ние, развитите страни-ние, този е богат-аз беден, този е гад-аз съм добър. Точно тези сравнения са източник на най-големите неприятности и нещастие. Кога ще обърнем погледът си навътре - в самите нас, без да гледаме другите? Кога ще спре това его - вечно да се сравняваме? Може би тогава ще имаме повече щастливи хора.

Уви...
цитирай
63. lightsaber123 - Още нещо
30.09.2012 14:03
Погледнете коментарите - освен сравнение с нещо друго нищо друго не виждам.
цитирай
64. lightsaber123 - Това ме разплака от смях
30.09.2012 14:06
"Хората биха протестирали, ако има кой да ги поведе."

Овчарят може да ви поведе... :)))
цитирай
65. apostapostoloff - Все още маса идиоти
02.10.2012 04:58
говорят от името на целия народ. Свърши се вече с колективистичното бръщолевене! Всеки може и трябва да говори САМО за себе си. АЗ печеля много, защото съм много образован, много интелигентен и много трудолюбив. АЗ живея много добре, защото съм нещо изключително!

90 % от българите са по- тъпи и по- мързеливи от мен и разчитат само на жалките си заплатки и пенсийки. Това състояние на нещата страшно озлобява некадърните простаци срещу мен, ама на мен ми дреме на дедовия. Аз живея като петролен магнат и си карам кефа.

Що се отнася до "целокупния български народ", той НИКОГА не е бил по- добре. Никой за нищо не протестира. Защото на хората им е добре. Българите ядат, пият и се веселят. Стотици хиляди почиват в странство, заведенията и магазините са пълни с хора, икономическите ни показатели са най- добрите в ЕС!

Само неудачниците стоят отстрани и подсмърчат с празни джобове. И леят помия в блоговете си...

Хак им е. Така е и така ще бъде. Защото така трябва да бъде! Простаците да мизеруват! Това отдавна трябваше да се случи.

Вижте само какво е написал по- горе този кръгъл идиот Кушел! Това само един олигофрен може да напише. Тази отрепчица винаги ще бъде беден, защото е... олигофрен. Такава участ чака всички с неговия потенциал. Какво по- хубаво от това?...
цитирай
66. tera - Направо сме супер щастливи!
03.10.2012 17:54
В последния ми пост се лее щастие на потоци...
цитирай
67. lightsaber123 - Почти напълно съм съгласен с вас единствено с острият ви език не много
03.10.2012 18:04
Аз също съм доста богат, но чак пък като петролен магнат не съм :)

Има твърде много мрънкачи и кръшкачи в България. Или "световната конспирация" е виновна за състоянието на България или политиците, а понякой път турците или евреите. И как могат да очакват да забогатеят, когато имат ниска финансова интелигентност?! Вместо да се образоват - прибират се от работа и ракията и чалгата просто потичат. И на другия ден, хайде отново. Никой не си дава сметка, че за да се изкарат повече пари, човек трябва да се напъне - и умствено и физически. Да се научи примерно какво са пасивни доходи и как могат да си ги докарат, има обечителни курсове за игра на световните пазари, където не са нужни кой знае колко пари да ги развъртиш. Има обучителни курсове за какво ли не вече - но кой знае защото никой не поема по този път - може би е от страх?! Не знам.

Съгласен съм с теб на 99%
цитирай
68. lightsaber123 - E, ако не е
04.10.2012 18:45
"67. tera" То причината не е на друго място - а у теб.
цитирай
69. aculata - Браво, Чара,
08.10.2012 22:20
много добре! Хареса ми! Статията е страхотна, продължавай в същият дух!
цитирай
70. ivansimeonow - Поздравявам ви за чувството за х...
09.10.2012 16:05
Поздравявам ви за чувството за хумор! Ако и то ни напусне, загиваме !
Иначе състоянието на една страна е в правопропорционална зависимост от предаността на управниците й към нея. Най високият си връх съвременна България достига при и в резултат на действията на Стамболов- 1900 година седма икономическа сила в Европа. Стамболов, платил по най-жестокия начин грешките си , но в действията си подчинен изключително на любовта си към България. Та той, едва 19 годишен младеж убеждава не по-малко лудата глава Ботев, че Каравелов е съкровище за България. Това между другото, когато се появят подобни политици, дай боже ,нещата ще потръгнат!
цитирай
71. chara - ivansimeonow Благодаря!
09.10.2012 18:11
То ако и хуморът ни избяга ...
:)
цитирай
72. анонимен - магарешка мъдрост
14.10.2012 00:24
"За това,кой те възсяда,зависи не от него,а от теб."
...важи особено много за двукраки магарета...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6425983
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031