Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
01.02.2012 09:00 - ПРИСЪСТВИЕТО НА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ В ПУБЛИЧНОТО ПРОСТРАНСТВО Е ОБИДА
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 36258 Коментари: 90 Гласове:
133


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     За мен, като гражданин, е обидно присъствието на премиера Б. Борисов в публичното пространство, защото:

     Не приемам ентусиазма на министър председателя, с който той  въодушевено играе ролята на инспектор по строителството на магистрали, зали, мостове, отсечки на столичното метро. Нито ежедневното  натрапване на тези разходки, представяни като “инспекции”, по макадам, асфалт  или сред железобетон  през всички възможни медиини канали. Смятам, че това е ангажимент на професионалисти, компетентни в изграждането на съответните съоръжения и знам, че българската държава разполага с достатъчно институции, отговорни за строителството. В случай, че те не се справят, в правомощията на премиера е да освободи ръководствата им, а щом иска да следи отблизо различните етапи, достатъчно е периодично да изисква доклади. И да ги чете. Присъствието му на строежите по своята същност е имитация на работа, при това не тази, за която българските граждани са го оправомощили с вота си.

     Не приемам лековатото поведение на страдаща от липса на внимание ток шоу (talk show) звезда, включването на живо в сутрешни блокове на всички ефирни телевизии по всякакви проблеми, нито агресивната нападателна позиция спрямо журналисти, от момент, в който въпросите спрат да му допадат, няма готови отговори или засягат деликатни за него теми (напр. миналото му на охранител, приятелства с олигарси, двойните стандарти, лобирането, кадрова политика и прочие). Подобна медийна активност обезсмисля до голяма степен наличието на пресцентър на министерски съвет и провокира съмнения относно сериозността, с която премиера се отнася към ангажиментите си и към институцията на правителството.

     Не приемам намесата на министър председателя в работата на МВР. Той не е главен секретар на това министерство. И шест години са достатъчно дълъг срок, за да го е разбрал. Не е работа на премиера да коментира конкретни криминални случаи, още по-малко да прекосява държавата, за да надзирава работата на полицията по време на банков обир със заложници. Това е опасен прецедент, който може да рецидивира и всеки  психически лабилен или пък “весел” притежател на оръжие да “получи” премиера на страната, когато му хрумне.

    Не приемам липсата на последователност, увереност и предвидимост в действията на министър председателя. Примери много – от колебанията около ставките на ДДС, многократно променяната позиция за АЕЦ “Белене”, до внезапното увеличаване възрастовия праг за пенсиониране. Ако идните  дни станем свидетели на промяна в позицията за проучване залежите на шистов газ у нас,  учудените едва ли ще са много. Не приемам за сериозно и съответстващо на отговорностите на министър председател поведение, при  което на обяд се уволнява висш чиновник, а вечерта същият  се назначава отново, публичното обявяване на пристрастия, прокарващи разделителни линии, квалифициращи инвеститорите като добри и лоши, както и налагането на двоен стандарт по отношение на стопански субекти (пример:  лиценза за данъчен склад  на “Лукойл-Нефтохим”).

     За мен като гражданин е обидно поведение на страх и липса на национално достойнство, демонстрирани от най-високо държавно ниво. При експулсирането на наши сънародници от Франция, не чух нито дума от иначе словоохотливия ни премиер, в защита на правото им на свободно придвижване в рамките на ЕС,  представено ни като дипломатичност с цел избягване на евентуален скандал. Не чух и извинение от премиера за конфуза “Шенген”, а единствено оправдания с вътрешнополитическата обстановка в Холандия, абсурди за някаква постройка на границата, която трябвало да измажем и никакъв аргумент, който поне да намеква за несъстоятелност на претенциите относно организираната престъпност и корупцията по висшите етажи на властта.

     Не приемам “последователността” на премиера да налага на  висши постове  лица, избрани неясно по какви критерии. Този “метод” на подбор ни “подари” фиаското на Р. Желева пред ЕК, което надмина по унижение на нацията председателстването на 47-та сесия на Общото събрание на ООН от Стоян Ганев (станал известен с това, че  английският текст на доклада му бе изписан на кирилица).

     За мен е обиден хоризонт на развитие, ограничен в магистрали, зали и национален стадион, трасиран от примитивни  доктрини “овчар”, “картоф” и “дюнер”, фаворизиране на инвестициите в бетон и асфалт за сметка на инвестициите в хора  (компетентност и квалификация) и високи технологии (иновации), гаврата с професионални съсловия (лекари, учени, археолози) и противопоставяне “всеки срещу всеки”.

   Политически цинизъм е премиерът на страната с най-висока младежка безработица, да дава “рецепти” на останалите членки на ЕС за повишаване на заетостта, министър председателят на най-бедната държава, който избягва употребата на думи като “бедност” и “бедни”, от трибуната на ООН смело да декларира готовност за износ на експерти по справяне с бедността. Както и свенливо да премълчава за сметка на какво и кого е постигната “финансовата стабилност”, която развява като знаме на славата пред света. На фона на стряскаща нищета и екстремно социално неравенство, нареждащи ни до държави от Третия свят, качество на живот, далеч от това на кандидатки за членство в ЕС,  изявлението, че в България се живее добре е толкова арогантно, колкото и “съветите” към развитите европейски държави да следват нашия пример. Ако не беше трагична, тази самонадеяна неадекватност щеше да е комична. Но не е.

     Недопустимо и в разрез с всякакви морални и правни норми е присъствието в публичното пространство на премиер, който спира проверка на контролни органи в частна компания на производител на алкохол и склонява към нарушаване на закона  длъжностни лица, компрометирайки правомощията и усилията им. Още повече когато това е премиер на държава, водеща в рейтингите по корупция. След този случай министър председателят няма морално право, а ако България бе демократична страна с действащ всеобщ правов ред, вероятно нямаше да има и законно право да оглавява правителството, защото с действията си се  превърна в лице на корупцията. Не съм сигурна до каква степен той си дава сметка за това.          

     Обидно за мен е отношението на премиера към българските граждани, наричани “лош материал”, “квичащи прасета”, “кучета, които да бъдат държани изкъсо”, демонстрацията на неуважение и пренебрежително отношение към онези, чието доверие го сложи в креслото на изпълнителната власт. Декларацията “не желая да съм премиер на държава, в която народа се бунтува”, целяща внушаване на отказ от отстояване на права, буди най-малкото недоумение на фона на случващото се в Европа и света и поражда съмнения относно състоятелността на министър председателя на позицията, която заема.

     Недопустимо за мен е елиминирането на утвърдени демократични правила и екипни управленски практики, демонстрирано многократно от премиера в  АЗ-действия,  АЗ-разрешения, АЗ-нареждания, налагането на полицейщина - подслушване и следене на министри, зам. министри, директори на агенции и прочие като стил на работа, посягащ на правата на личността и внушаван ни за нещо нормално;   обругаването и неглижирането на институции – определяне на депутатите като безделници, високомерно и пренебрежително отношение към парламентарния контрол, отправяне на обвинения към работата на съда; номинацията и съпътстващите президентската кампания изявления.

     И това далеч не е всичко.

     Част от изброеното вероятно би се превърнало в повод за масови протести, а също и за оставки в други страни от Европа. Не и тук, където абсурдът се е разраснал неуправляемо до степен на начин на живот, а политическата нормалност е напуснала пределите на държавата. Възможно поведението и посланията на премиера да се харесват на част от българските граждани, а за  други той да е все още поносим компромис. За мен като гражданин, присъствието му в публичното политическо пространство е обидно.

 
Светла Василева





Гласувай:
133



1. andrei - Така е Светле...
01.02.2012 09:17
Обидно и срамно за образа на България в Европа и пред Света.Вече и тези,които ентусиазирано гласуваха за него си хапят задника!Навярно си забелязала,че и в малкото на брой репортажи от посещенията на Борисов в Европа-политиците го избягват и не желаят нито да говорят,нито да го доближат.Това нищожество е срам и позор за България.
цитирай
2. boristodorov56 - Боянският вол ще ни струва доста - има време да видим още. Хубавото предстои!
01.02.2012 09:17
Този надминава и най-силното въображение за допустимост.
Очаквам да почне да определя правилата за доста неща без да се съобразява със конституция, традиции и морал.

Доста точно си го изрисувала, но нали знаеш какво означава това?
Да не вземе нашата скъпа милицийка да те закопчее публично за назидание на разпасаните блогери тук, които си позволяват да говорят лошо за св.св. Бойко и Борисов?

Впрочем, ти знаеш, че това може да стане и по различен начин!
цитирай
3. desozz - Много точно казано!
01.02.2012 09:25
Но, за депутатите съм съгласен. Поне 190 от тях са такива. Сега остава и тихомълком да си одобрят безплатното паркиране из страната.
цитирай
4. bojo12345 - Напълно те подкрепям!!!
01.02.2012 09:26
Много голямо впечетление ми направи ,как с голямо пренебрежение стоя с плетената шапка през по голямото време на церемониала ,дори не я свали като се ръкува с новия президент.... прави си сметка за интелекта под шапката???
По физиономията му не личеше нищо друго освен една МУТРА!
По многото от въпросите ,които си посочила е аут от истината.
За здравната реформа -узаконила рекета на докторите да не говорим.
Само 1 000 000 000 лв. си присвоявят под масата - по БТВ го казаха в днешния сутришен блок- като честитка ( много гогчива ) за днешния Празник - Трифон зарезан. Нас с реформата отдавна са ни ЗАРЯЗАЛИ!!!

Светла ,поздрав за този пост- попадение в десетката !
цитирай
5. apostapostoloff - Сбъркал си е професията- трябвало е да стане
01.02.2012 09:30
рекламен агент, а не огнеборец, полицай и политик!
цитирай
6. mt46 - Поздрав, Светла!
01.02.2012 09:40
И аз съм обиден... Той е навсякъде - и прави пътища за никъде... Прави паради на Глупостта, с които се гордее, горкият... Бойковизмът е плъзнал като чума из страната... Май по-добре да бяха дошли танковете /през 1991 г./...
цитирай
7. anonymous1212 - Много точно казано!
01.02.2012 09:48
Преди всичко той е обида за самия себе си!
Обаче много се учудвам, че има такива които изпаднали в блажено неведение продължават да го гледат в захлас с полуотворена уста!
цитирай
8. idealist - Какво да говорим,
01.02.2012 09:55
Може ли да е сериозен политик човек, който за един ден понякога по два пъти си променя позицията по конкретен въпрос? Ако питате Б. Борисов - той го прави или защото не е бил разбран в началото, или - защото се е съобразил с мнението на народа. Което е лъжа, разбира се. Прави го по няколко причини:
1. Често първо говори, а после мисли. А пък мисленето не му е силната страна, както знаем.
2. Иска му се всички да го харесват и затова, усети ли съпротива на много хора, веднага сменя позицията си. Което означава само едно - не е в състояние да провежда сериозна и принципна политика.
3. Доверява се на тесен кръг хора. А те често го подвеждат - поради лични интереси или глупост. Много по-лесно би било преди да се говори, че е намерено решение на даден въпрос - той да се обсъди в обществото предварително.
цитирай
9. bigbro - Поздрав!
01.02.2012 10:03
Преди две години чух коментар "Ще се молим на БСП да ни отърве от ГЕРБ", сега вече си мисля, че който го е казал е бил много прозорлив..
цитирай
10. ka4ak - Public Relations, PR“лош материал”, “квичащи прасета”, “кучета, които да бъдат държани изкъсо”
01.02.2012 10:15
Пиар етиката,явно е съобразена с материала?!:(((
цитирай
11. gocho52 - Бай Бойко из Европа...
01.02.2012 10:16
Алекоооо...Пророк си!
цитирай
12. chara - Адам Михник ще се окаже прав, казвайки, че най-страшното на комунизма е онова,
01.02.2012 10:34
което идва след него!
цитирай
13. antikom - Адам Михник казва също така и:
01.02.2012 10:48
Ние сме копелетата на комунизма.
цитирай
14. gocho52 - Видях му жеста...на Михник.
01.02.2012 11:01
Мислил е за Бодигарда тогава.
цитирай
15. muerte - Е, и?
01.02.2012 11:46
Щом си недоволна, не гласуваш за него на следващите избори. Това е част от демокрацията. Ако не ти харесва - емигрираш или в западна държава (там също има избори и все някой е недоволен от нещо), или в С. Корея, където няма избори и всички са доволни. Избора е твой.

В правото има максима за допускане на противното - демек, щом си недоволна от сегашното управление, значи си била доволна от предишното. Е, ами доста хора пък не са доволни и не приемат С. С., Р. Овч., Ахм. Д. и мн. др. - като стил на управление, стилистика на изразяване, маниери на крадене и стремеж за перманентна правота и меродавност. И ги смениха.

Винаги ще има недоволни - това е част от демокрацията. Само в С. Корея всички са доволни и щастливи.

Единственото, което не разбрах от поста ти е - КАКВО предлагаш? Защото иначе какъв е смисъла да се критикува, заради самата критика ли?
цитирай
16. idealist - muerte
01.02.2012 12:23
А ти какво предлагаш, интересно? Да си налягаме парцалите и да не хулим премиера-слънце ли? :)
цитирай
17. valsodar - Статията на Светла Василева е пр...
01.02.2012 12:42
Статията на Светла Василева е пример за истинската публицистика, такава каквато трябва да е тя - пряма, обоснована и право в целта!
На фона ма медийните гарги, тя е просто една бяла лястовица, която ти вдъхва моментна надежда, че у нас все още има стойностни хора, заради които си заслужава да останеш и да се бориш за бъдещето на тази държава.

Благодаря за споделеното!
цитирай
18. dedenze - Алеко го е описал точно, нищо ново няма !
01.02.2012 12:46
И за мен е обидно, но народа си го харесва и оприличава със себе си явно ! Добре е, че има хора да показват и казват лошото и пошлото. Може един хубав ден и muerte да разбере за какво става дума и защо е нужно да се правят анализи и дават оценки ! Особено когато медиите са частни и обслужват лични интереси !
Поздрави !
цитирай
19. анонимен - поздравления
01.02.2012 13:19
Радвам се, че има и мислещи и възпитани хора като автора на блога!!! Но докато не излезем всички и не кажем -"стига", "не живеем в шоу" или не сме овце и сами не прекъснем това - няма как да се получи.
цитирай
20. анонимен - E, убуу де!
01.02.2012 13:35
Решението на проблема с присъствието в медиите е едно копче на дистанционното!
Аз така си решавам проблема с турските сериали. Вземи пример от мен.
Пък ако толкова искаш да има нещо по-инТЕЛЕгентно в медиите, ходи ти да се изявяваш. Ще те погледаме, обещавам!
цитирай
21. evrazol - При този национален манталитет, ...
01.02.2012 13:45
При този национален манталитет, утвърдени партиини клики, разпределен между мутри пазар и лобита, и нелоялна администрация, при такава компетентност - негова и на антуряжа,
той просто няма друг избор, освен да бъде такъв.
Компетентните са "бивши" всякакви, а лоялните се учат като Станишев на управление.

ИмА късмет, че опозицията ни се ояде, омързеливи и и е все тая.
Но няма друг избор, освен да прави това, което му се удаде да прави.
цитирай
22. malkiatprintz - По-точно едва ли може да бъде каз...
01.02.2012 13:50
По-точно едва ли може да бъде казано. Поздравления.
цитирай
23. анонимен - Божее
01.02.2012 13:55
този сайт е събрал цялата червена боя на света,много "манталитет",много "колтура"супер" компетентност",но сте си едни жалки кречетала по форумите.Шапката на ББ не ви кефи, но вероятно ви кефи жокейската шапка на пишещата.До шапката на ББ стигнахте, не забелязахте ли колко пъти пръдна и се почеса и с какви слипове е и ще си останете вечно обсъждащите :))))))
цитирай
24. анонимен - Rosen- С всички твои наблюдения и критики съм съгласен,но......
01.02.2012 14:10
...щеше да предизвикаш у мен по-голяма симпатия,ако също така коректно беше представила и положителните неща,които се случиха в държавата.Сигурен съм,че би ги представила също така почтено.Тъй-като свястните хора, на които аз и ти бихме се доверили да ни управляват не желаят, а други свястни бяха и биват изтласкани настрани,тогава какво?Никога по-вече Станишев, Доган- консултанта за милиони,Царя-с Тракия за братовчед си,нагли отвличания, показни разстрели и т.н. Докато не се появи някой свястен,който обаче да е и борбен за власт.Съмнявам се дали съществува такъв.Съгласен бих бил обаче да го търсим.Привет!
цитирай
25. анонимен - да бе икона,свещ да му запалиш
01.02.2012 14:40
Отивам в болница/малка общинска/ на свиждане при близък. Влизам в стая,която е сестрински кабинет,а и лекарски/май/.Първото,което ми се набива на очи е портретът МУ-поне 60/30 см.Гледа ни УМНО!И другаде съм го виждала-на обществени места,където и дума не може да става за власт.Пък и да става...Какво да им кажеш?Толкова им е акъла,това си правят!Да ги прости Господ,неспасяеми са.
И по отношение на темата-не дразнещо,то е отвратително ,това медийно натрапване на простака,докопал се до властта и незнаещ изобщо какво значи правила и демократизъм,нямаш представа как,по дяволите ,се управлява държава.Той даже на бандата си не е бил главатар.Когото отвсякъде отсвириха и натириха и го пратиха да си рие в кочината.А тук му целуват портрета идиотите.
цитирай
26. анонимен - и аз несъгласен
01.02.2012 14:42
Ти не си съгласна, но 1 650 000 души само преди три месеца бяха съгласни с факта това недоразумение Плевнелиев да стане президент на страната ни, като с това мощно подкрепиха този, с който ти не си съгласна.
Така, че хак да ни е на всички в тази страна, особенно на тези дето и не желаят да гласуват дори.
цитирай
27. анонимен - moge6 li da кage6 otkroveno za6to ne ...
01.02.2012 14:43
moge6 li da кage6 otkroveno za6to ne se obidi ot predi6nite pravitelstva? kogato se uni6togi selskoto stopanstvo, kogato se ograbiha bankite i kogato bez da ni davat mnogo zor zakrihme dva reaktora na aec, koeto ne napraviha 4ehite i pak ni izprevariha za ES. moge6 li po savest da otgovori6?
цитирай
28. анонимен - Поздрав!
01.02.2012 14:46
Прекарсен пост! Сякаш видях собствените си думи и възмущения! Радвам се,че има хора които също като мен се чувстват обидени.
цитирай
29. muerte - Къде съм казал такова нещо?
01.02.2012 15:22
idealist написа:
А ти какво предлагаш, интересно? Да си налягаме парцалите и да не хулим премиера-слънце ли? :)


Не, разбира се. Но изразяването на чисто субективна оценка, с претенции за меродавност, без предлагане на каквото и да било като алтернатива си е чист комунистически критикарски модел, който не понасям от години. Критика, заради самата критика.

А за хулите - хулете, но се аргументирайте. Защото иначе само си чешете клавиатурите.
Бил с шапка - е и?
Казал бил, че матряла не става! Ми наплюйте и Славейков бе! Той е казал "Не сме народ, не сме народ, а мърша,хора, дето нищо не щат да вършат."
Налагал лица - то щото той е открил шуробаджанащината!
...........

ТАКА се прави - като не съм съграсен с нещо, се мотивирам.
цитирай
30. idealist - Чара,
01.02.2012 15:23
Забелязваш ли колко от коментарите тук, които одобряват постинга ти са анонимни? Хората вече не смеят открито (макар и не с името, а с профила си тук) да кажат, че не искат повече да търпят глупостите на Б. Борисов и сие. Тъжна картинка... Страхът все повече превзема обществото ни, жалко.
цитирай
31. idealist - Не е ли ясно?
01.02.2012 15:25
muerte написа:
idealist написа:
А ти какво предлагаш, интересно? Да си налягаме парцалите и да не хулим премиера-слънце ли? :)


Не, разбира се. Но изразяването на чисто субективна оценка, с претенции за меродавност, без предлагане на каквото и да било като алтернатива си е чист комунистически критикарски модел, който не понасям от години. Критика, заради самата критика.

А за хулите - хулете, но се аргументирайте. Защото иначе само си чешете клавиатурите.
Бил с шапка - е и?
Казал бил, че матряла не става! Ми наплюйте и Славейков бе! Той е казал "Не сме народ, не сме народ, а мърша,хора, дето нищо не щат да вършат."
Налагал лица - то щото той е открил шуробаджанащината!
...........

ТАКА се прави - като не съм съграсен с нещо, се мотивирам.

Алтернативата на простащината не ти ли е ясна?
цитирай
32. vencivaleri1951 - Комплименти Светла.
01.02.2012 15:28
Чудесно си нанизала думите. Като куршуми в десятката.
Само дето прав е и онзи господин в опита си да ти опонира.
Какво предлагаш...или с кого предлагаш да го заменим...
Трудно ще те разбере страна "качила Евгени Минчев на Ягуар, аплодираща Бареков..."
Най много да попита:-Коя е тази Чара?
цитирай
33. muerte - Винаги ЗА анализа и обективизма.
01.02.2012 15:34
dedenze написа:
И за мен е обидно, но народа си го харесва и оприличава със себе си явно ! Добре е, че има хора да показват и казват лошото и пошлото. Може един хубав ден и muerte да разбере за какво става дума и защо е нужно да се правят анализи и дават оценки ! Особено когато медиите са частни и обслужват лични интереси !
Поздрави !


Анализ обаче означава разделяне на цялото на съставни части. Къде тук е цялото и къде са съставните му части? Обективизъм пък изобщо няма. Ето с това не съм съгласен - налагане на едно частно мнение за общовалидно.

А за медиите съм съгласен - те, в повечето случаи, обслужват нечии интереси. Да ги забраним ли тогава? Ми не - гледаме, слушаме и четем което ни отърва. Аз лично - VH1, Радио 1 и Пратчет.

А за какво става дума разбрах преди повече от 35 г., когато надраскахме стената на уч-щето ни и наказаха само мен, защото на Дидо баща му беше Човек в Партията. Мдааа.
цитирай
34. apostapostoloff - Алеко не е описал Него,
01.02.2012 15:37
Алеко е описал НАС!
цитирай
35. chara - Умишлено не коментирам, понеже онова, което исках да кажа, съм го казала в текста.
01.02.2012 15:47
Винаги може и повече, разбира се.
Мнението е лично и не ангажирам никого с него, единствено себе си.

За онези, които имат време и се интересуват как гледат на нашите политици в Европа, ето линк към интервю на Алекс Йорданов, дадено за сп. Тема:

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=668&aid=15369

цитирай
36. demonwind - Светле,
01.02.2012 15:56
така си е, обаче голяма част от стадото пак ще отиде пред урните срещу половинчасовата надница на зле платен еврочиновник. Половин час клатене на крака срещу цели четири години загробване... Ама ей на, май наистина такъв като Тиквич трябва да ни го нахлузи здраво, та ега се събудим...

Поздрави!
цитирай
37. анонимен - Защо коментиращите по-горе...
01.02.2012 16:04
Защо коментиращите по-горе ми навират в очите какво БЕШЕ ПРЕДИ. Ясно е какво беше. И никой не спори за това. Въпросът е, промени ли се нещо към по-добро? Отговорът е - категорично не! Тъкмо обратното: няма управление - има пушилки; не е намалена корупцията - увеличила се е; намаляват се компетенциите на държаваната, общинска власт, предприятия и институции - назначават се абсолютно неадекватни и корумпирани в повечето случаи хора; демокрация - отстъплението е стряскащо; начин на живот - все по-влошващ се за повечето хора. Питам се всъщност има ли поне едно нещо, в което любимия вожд и антуража му да успя.
Те не знаят колко малко дели "Осанна!" от "Разпни го!". Всичко ще се случи толкова бързо и неочаквано за мнозина...
цитирай
38. idealist - Интересно интервю, да
01.02.2012 16:12
chara написа:
Винаги може и повече, разбира се.
Мнението е лично и не ангажирам никого с него, единствено себе си.

За онези, които имат време и се интересуват как гледат на нашите политици в Европа, ето линк към интервю на Алекс Йорданов, дадено за сп. Тема:

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=668&aid=15369


Благодаря, че даде линк.
цитирай
39. muerte - Алтернативата на простащината не ...
01.02.2012 16:13
idealist написа:
Алтернативата на простащината не ти ли е ясна?


Простак е субективна категория. Ти така смяташ сигурно и за Славейков. Твоя си работа. Не съм съгласен с много от сегашното управление, но не бях съгласен и мин. пр-л да е С. С., услужливо наведен пред Доган. Президент - също. Затова и гласувам за хората, на които симпатизирам към настоящия момент. И избягвам лични обиди. Опитвам се да критикувам мнението, а не човека.

Колкото до алтернативата на простащината - наистина нямам идея какво намекваш. Аз се сещам само за "Убий простака с мълчание!"
цитирай
40. lateto - Бойко е обида
01.02.2012 16:13
За много българи Бойко е обида, не приемам наставническия му тон и...да не изброявам. Но какво е виновен той за медийните изяви?Ами да не го канят, бе! А те се надпреварват да го питат за всичко и той като най-умното момче от махалата се пъчи да се изказва, че после и да го цитират. Как пък един от неговото правителство не пропусна да се позове на " ...както каза и премиерът!"
цитирай
41. анонимен - Дядо каза
01.02.2012 16:14
Оплюването на народа ни / българите са такива и онакива/, на държавата ни, на висшите ни политици е приело характер на епидемия сред пишещите братя. За хубаво или лошо, но само сред пишещите, не и сред мислещите. Вярно е, че някои от поплювковците се разписват под добри суми, но какъв е кяра на другите. Дали се самозаблуждават, че така са се "извисили над тълпата? "О , неразумни и уроде...".
цитирай
42. анонимен - иван
01.02.2012 17:08
Червени" умници" вие сте унижение за нормалните българи, 90% от вас са учили в Москва, що не ходите там да си ръсите умнотийте. Народът ни не е никак глупав, дледаме ви сейра, но гласуваме за Бойко и ГЕРБ, защото са стъпили здраво на земята и работят честно за родината. Много е добре, че всеки ден някаде нещо се открива и народа има възможност да го види. Бойко знае, че червените се учеха от фашистката пропаганда, която казваше; повтори една лъжа 100 пъти и те вече е станала истина. Затова "събира" лентички.
цитирай
43. анонимен - Много е добре, че всеки ден някаде нещо се открива и народа има възможност да го види
01.02.2012 17:17
А възможност за народа да яде, предвижда ли се?
В тоя живот при Тиквоний Първи?
цитирай
44. bven - Той е достоен учител и достоен ученик, надминал учителя си - бай Тошо...
01.02.2012 17:36
За единия казваха "Кукла на конци" с телефон за връзка с Москва само със слушалка.
За другия се носят вицове, смешки и подигравки, но той си има цел - явно я постига. За съжаление целта на останалите българи не се знае каква е.
Стани, стани, юнак Балкански!!!
цитирай
45. анонимен - Лицемерие по византийски
01.02.2012 17:41
анонимен написа:
А възможност за народа да яде, предвижда ли се?
В тоя живот при Тиквоний Първи?


Най-плачат не гладните, а мързеливите. Имах желание за една пикантна , топла чорба. От близкия супермаркет купих патешки фенери, излязоха двата за 1,95лв. Купих и кисело мляко за 0,45лв. Запържих 2 лъжици брашно, малко червен пипер, добавих киселото мляко, а после бульона и очистеното , сварено месо от фенерите. Получиха се около 3,5 литра прекрасна чорба, от типа на шкембе чорбата. За обща сума под 3 лева. На закусвалните една такава чорба е 2,40 лв.
По този повод си спомних за случка, при която една циганка просеше на улицата, а после я видях да хапва купени от закусвалнята кебапчета. За толкова пари излизаше обяда на цялото ми семейство като се приготви у дома. Но къде по-лесно е да се хленчи и да се търси вина у другите...
цитирай
46. pukamuli - Уморени сме
01.02.2012 17:47
Ако перифразираме Яворов:
-Че пет,че десет,че двадесет,усилни,паметни години!
Обхвана ни апатия,умора и отвращение от партии и месии!Този е поредния!И понеже вече сме тотално опростачени,възприемаме го и му се радваме,както на чалга отварачките!
цитирай
47. july26 - Отлично казано, Светла!!!
01.02.2012 18:24
Както обикновено...:)
цитирай
48. planinitenabulgaria - За статияа Ти:
01.02.2012 18:56
Не към съгласен с всичко, но високо Те ценя! Мястото ти е:
Консултант на президента.
Ако аз бях президент, щах да Те поканя.
Коста
цитирай
49. анонимен - кУЙЧО
01.02.2012 19:04
Ей ревльовци, с вас или без вас може но на България и трябват мъже като Бат Бойко и Цецо - и те се появиха.Да са живи и здрави .
цитирай
50. dolsineq - Нищо добро за бъдещето, поне аз о...
01.02.2012 19:07
Нищо добро за бъдещето, поне аз останах с това впечатление от постинга, за най–голямо съжаление...Чара, ти нямаш вина, много са факторите, довели до тази патова ситуация...
цитирай
51. vencivaleri1951 - Идиот
01.02.2012 19:18
анонимен написа:
анонимен написа:
А възможност за народа да яде, предвижда ли се?
В тоя живот при Тиквоний Първи?


Най-плачат не гладните, а мързеливите. Имах желание за една пикантна , топла чорба. От близкия супермаркет купих патешки фенери, излязоха двата за 1,95лв. Купих и кисело мляко за 0,45лв. Запържих 2 лъжици брашно, малко червен пипер, добавих киселото мляко, а после бульона и очистеното , сварено месо от фенерите. Получиха се около 3,5 литра прекрасна чорба, от типа на шкембе чорбата. За обща сума под 3 лева. На закусвалните една такава чорба е 2,40 лв.
По този повод си спомних за случка, при която една циганка просеше на улицата, а после я видях да хапва купени от закусвалнята кебапчета. За толкова пари излизаше обяда на цялото ми семейство като се приготви у дома. Но къде по-лесно е да се хленчи и да се търси вина у другите...


но не по Фьодор Михайлович
цитирай
52. idealist - Да ти обяснявам ли разликата между Славейков и Б. Борисов? Наистина ли не я виждаш? :)
01.02.2012 19:45
muerte написа:
idealist написа:
Алтернативата на простащината не ти ли е ясна?


Простак е субективна категория. Ти така смяташ сигурно и за Славейков. Твоя си работа. Не съм съгласен с много от сегашното управление, но не бях съгласен и мин. пр-л да е С. С., услужливо наведен пред Доган. Президент - също. Затова и гласувам за хората, на които симпатизирам към настоящия момент. И избягвам лични обиди. Опитвам се да критикувам мнението, а не човека.

Колкото до алтернативата на простащината - наистина нямам идея какво намекваш. Аз се сещам само за "Убий простака с мълчание!"

Колкото до фразата "Убий простака с мълчание!"- аз също често я използвам и прилагам. Но не тя е алтернатива на простащината, а интелектът и доброто възпитание. Щом си харесваш Бойко - гласувай си пак за него. Всеки има право на избор. И на пържоли :) Само ще ти припомня и аз една популярна фраза: "Каквото човек сам си направи - никой не може да му го направи" :)
цитирай
53. анонимен - mace, avtorke, ako nesto iskam da dopalnia e:
01.02.2012 20:15
nedopuskai tova EGN da stane 4ast ot jivota ti,

spomniam si kak 4ehite svaliha Jakes prez 1989. po cial den vapreki komunisti4eskata milicia- koiato bese pone v 4oveski plan po-moralna ot tia padari ot MVR, i mojese da gi nalaga s toiagite, horata krotko i mirno se izrejdaha pred prozorcite na Milosh Jakesh i skandiraha- Palia4o, Palia4o, palia4o.


izberete si edna prosta lesna za skandirane i v studa i prez liatoto duma, koiato nai mnogo pod4ertava savkupnite ka4estva na bai Tikva i ot sutrin do sutrin, gi skandiraite pred lobnoto miasto na "zaginalite" lenti4ki otdali metrite si za slavata na tumora.
цитирай
54. metoovch - д-р Хайнц Брам dw-world
01.02.2012 20:23

"Удивително е, че някои хора виждат в него само прекрасно сложения мъж, а не дали има политически цели и дали може да ги изпълни. Досега не съм можел да установя, Б.Борисов да има цялостна, последователна програма. И като кмет той не успя да постигне нещо съществено. Улиците са пълни с боклук и не са в най-добро състояние. Обещанията му са обикновенно са по-големи, откколкото може да изпълни. Учудващо е обаче, че независимо от всичко това, за някои Бойко е спасител. Удивително е, че вярват, че... още изобщо може да постигне нещо, независимо от това, че като кмет той не можа да докаже качествата си. Това е наистина удивително, но очевидно е част от българската политическа култура, че не се гледа твърде много към програмите, а просто се свързват определени очаквания с определени личности. Така беше навремето със Симеон, така може би ще стане и сега." dw-world
цитирай
55. tili - Така е, но "народЪт"
01.02.2012 20:24
иска да е близо и да се чувства приобщен към простака-управник, Да си спомним байТошовото гърлено и снизходително хилене "Хахаха!" Избликваха сълзи от радост, че ги управлява "човекът с каскета". Какво очакваш?
Това е положението, това е! Кой го избра??? Народе!!!!
Прав е дядо Славейков:(
цитирай
56. haralanov - Няма да коментирам
01.02.2012 21:01
Знаеш мнението ми.То съвпада изцяло с твоето.
цитирай
57. blackpredator - :(
01.02.2012 21:10
Много коментари с каскет...:(
цитирай
58. анонимен - До 55-ти
01.02.2012 21:23
"Народът иска да е близо и да се чувства приобщен към простака-управник, Да си спомним байТошовото гърлено и снизходително хилене "Хахаха!" Избликваха сълзи от радост, че ги управлява "човекът с каскета". Аз се сещам за една "малка" разлика между бай Тошо и бат' Бойко....Т. Живков: "Ние българите сме талантлив народ.....нашето мило отечество.....нашата социалистическа родина.....нашата прекрасна България". Б. Борисов: "Българите са лош човешки материал....трябва да се държат здраво, като кучета.....да са ми благодарни, че поех държавата в тая криза." :)
цитирай
59. ivanbunin - Как указывает само слово, движение ...
01.02.2012 21:42
Как указывает само слово, движение принадлежит к царству живых феноменов, образов, истории, а не к царству понятой неорганической природы. Оно есть впечатление, обладающее непосредственно внутренней достоверностью чувства, а не физическое понятие, которое возможно исчерпывающе определить. Движение можно созерцать, таков был способ Гёте переживать чувством "живую природу"; именно этот способ привел к феноменам подвижного бытия, к физиогномике и остался совершенно чуждым области математики. Результатом этого явилось его изречение: "Природа не имеет системы, она обладает жизнью, она есть жизнь и следование из некоего неизвестного центра к непознаваемой границе". Для того же, кто не переживает, а познает природу, для того она имеет систему, она есть система, и .ничего более, а следовательно движение в ней есть противоречие. Она может прикрыть его искусственной формулировкой, но в основных понятиях противоречие продолжает жить.
цитирай
60. injir - , , Поносоми компромиси, , . . . Вече ...
01.02.2012 21:59
,,Поносоми компромиси,,... Вече толкоз години...
цитирай
61. ok3223 - ДА-ДА
01.02.2012 22:05
анонимен]Ей ревльовци, с вас или без вас може но на България и трябват мъже като Бат Бойко и Цецо - и те се появиха.Да са живи и здрави.

Аноними на дежурство в Службите на МВР,геройски със зъби бранят началниците си и бивши колеги,ББ(Лоената Топка)и ЦВЪЦКО ШЕСТАКА.
Нивото им е на нивото на техните идоли."Мъже" от калибъра на ББ и Цвъцко.
Единият орева БГ,как предишните му оставили за харчене само 3.5 милиарда,с които построил само 2 представителни зали за 400 милиона,и десетки магистрали и куп други обекти.Само от откриването на които за 2 год сложи в джоба си 2000 лентички.Като закри стотици болници,смачка БАН,здравеопазване и Образование, замрази заплати и пенсии,докара икономиката до колапс и народа до опросяване,а много хиляди до проблемно оцеляване.
ББ-ТО БЕШЕ 0 КАТО КМЕТ И ГЛАВ.СЕКРЕТАР НА МВР.СЕГА СЕ ОФОРМЯ С УПРАВЛЕНЧЕСКАТА СИ БЕЗПОМОЩНОСТ И СЛАБОУМИЕ,КАТО ПРЕСЕЧЕНА 0 И гробокопач на БЪЛГАРИЯ.
Такъв неподготвен,слабоволев и слабоумен министър председател българската история не познава.
ЦВЪЦКО ШЕСТАКА НЕ МУ ОТСТЪПВА с НИЩО.
Тези са лика прилика.Не случайно ЦВЪЦИ му е пръв помощник от години.
Започна в МВР с "Октоподи",с "Килъри" и какви ли не,като изпоарестува много стотици случайни и невинни ,с брутална и свирепа ярост малтретирани по арестите, които съдът още на другия ден пусна, поради липса на улики и доказателства за виновност.Каква беше и е целта на тези показни арести,които продължават и днес.
ДА НАПЛАШИ НАРОДА,ДА МУ СМРАЗИ КРЪВТА С ПОКАЗНИЯ БРУТАЛЕН АРЕСТ НА БИВШ МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА И НА СЪДИИ.Като му казва."Вижте как постъпваме с тези,та с вас ли ще се церемоним."
ДАЛИ УСПЯ ДА НИ НАПЛАШИ?
Какво мислите вие по този казус?
След като профукаха резерва и докараха с дружките икономиката до тотален колапс.ЗАПОЧВАТ С ЮПИТО Дянков ПОДГОТОВКА ЗА НОВА МАСОВА ПРИВАТИЗАЦИЯ (подаряване на спонсорите за стотинки) на всичко останало не приватизирано(не подарено)на олигарсите през последните 20 години.
ПОДГОТВЯТ нова ограбизация на БЪЛГАРИЯ!
цитирай
62. lisa19 - Поздрав и от мен Светла.
01.02.2012 22:21
Питам що за народ сме, но то е ясно. Тези, които имат ще имат повече и ще са доволни, тези, които нямат или ще си натискат парцалите, или... ще им писне. Някои вече си окачиха въжето на шията и с това се "ощастливиха", но наследството им остава на наследниците. Не издържат хората. Психиката им не издържа. До кога??? Пълен хаос.
цитирай
63. chara - Едно не мога да разбера. Аз имам резерви, елегантно казано, към премиера, които
01.02.2012 23:05
обявих публично, заставайки с името си зад всеки ред от написаното.
Във форума, част от коментарите са в защита на министър председателя. Обаче всички защитници са ... анонимни.
Защо? Не разбирам!
Нали защитавате някого, който в момента е на върха на изпълнителната власт. Какво ви притеснява тогава, та не го правите с имената си?
цитирай
64. penchoan - По-калпаво управление не е имало в ...
01.02.2012 23:18
По-калпаво управление не е имало в България, но хората вече се събуждат.
цитирай
65. анонимен - !!!!!!!!!!
02.02.2012 00:51
Браво!!!!!!!!!!!!!! Само че Тиквата не чете друго освен винету
цитирай
66. dvd - много добър пост
02.02.2012 01:16
поздравления :)
на зомбитата не са им нужни имена...
ние да сме живи и здрави, пък ББ за съжаление едва ли ще доживее до старини
цитирай
67. svilen75 - БРАВО за статията.
02.02.2012 01:30
Поздрави за статията, напълно съм съгласен с всичко написано в нея.
Но не е виновен Боко, той толкова си може момченцето, което още ходи да рита с намазана филия в ръка, но вече с нови маркови гуменки. Проблемът е в това кой гласува за него. Явно Боко е прав за едно - мат'риала е наистина лош, щом го избра самия него за премиер ... Има една народна мъдрост - всеки народ си заслужава царя. Е, ние си заслужаваме всички "царе" от последните двайсет (бих казал дори шейсет) години. А Боко е черешката на тортата.
П.С. За защитаващите Боко и изискващи алтернатива срещу критиката за Боко и Цецко - След Царя и Станишев си мислех, че по-зле управляващи "лидери" не може да има. Уви, Боко ме опроверга. Това, че критикуваме Боко не означава, че харесваме Станишев и компания. Но явно и вашия интелектуален капацитет не надвишава Боковия щом не можете да разберете това. Алтернатива? Искате алтернатива? А каква алтернатива е Боко??? А??? Извинявам се за следващите думи, но мисля, че са абсолютно вярни: едно г.вно не може да бъде алтернатива на друго г.вно.
цитирай
68. stefbelchev - For censorship-night It aims wanders We CAN NOT WE CAN read when you in Sofia's night ... barely went for 40 minutes PUSH FROM BULGARIAN...Inat ... God, king,
02.02.2012 04:58
For censorship-night It aims wanders We CAN NOT WE CAN read when you in Sofia's night ... barely went for 40 minutes PUSH FROM BULGARIAN...Inat ... God, king, people - Balkan Hero ... Z -Z-R-R-R ...
цитирай
69. анонимен - не прочетох всичко,
02.02.2012 05:01
но мога да кажа, че докато АМ "Люлин" се контролираше от професионални контрольори, тя беше стигнала до под кривата круша. След като започна да се проверява от Бойко, взе че се завърши в срок.

Бойко като активен и инициативен човек много бърка в очите на разни флегматични многознайковци и псевдо-интелектуалци.
цитирай
70. анонимен - Asen
02.02.2012 10:07
Така си е, но по-добър премиер не сме имали. Може би Костов само беше по-добре.
Много кофти политици излъчва народа ни:(
цитирай
71. kundalini - Изразявам пълно съгласие с позицият ати!
02.02.2012 14:01
Допълвам нещо, което ми прави впечатление. Наблюдавам какво влияние има нашият министър-председател върху негови довчерашни съперници и казвам "Много силно се привличат посредствените политически фигури". Което, лично за мен, е ...тревожно.:((
Но както тук се чува твоя глас, така има и развитие на друго равнище/което е за дебело подчертаване! "Асоциацията "Анна Политковская" осъди Бойко Борисов"!
http://www.cross.bg/1278565
Може би това е пътят, или част от него.

Поздрави!
цитирай
72. анонимен - ...
02.02.2012 15:37
Адмирации за поста. Но без да ми се обиждате, българската преса се препълни с критични за нашата гербовейска действителност коментари. Петър Волгин в предаването си "Деконструкция" ги соли всяка събота и нищо не става. Каквото и да се напише, зад каквито и думи да се застава, трябва да се излезе на протест срещу наглия октопод, който ни мачка.
Не зная колко хора са били репресирани от комунягите, но ще ви кажа едно. В момента полицаите бият журналисти и хора, които много питат, поговорете си с бъбреците и лявата ми ръка по този въпрос.
Изпратих едно доста по-солено от този постинг писмо на премиерския имейл на Бойо Тиквеника. Три седмици по-късно бях известен, че ми благодарят за проявения интерес.
Наистина хора с мислене като нас трябва да се съберат и да стачкуват. Нищо друго няма да помогне, защото всичко у нас е бутафорна проформа. Имаше протести за цената на бензина, година по-късно тя даже е по-висока, протестира се за шистовия газ, за не знам си какви глупости и един не излезе да каже "Протестирам срещу безхаберието на управлението на Борисов и не искаме двадесет и три години по-късно властта да е все още в БКП и ДС." Ето аз, Дилиян Манолов, на осемнадесет, актьор от 4 години, с четири роли, 67 излизания на сцена, среден годишен доход от свирене с банда по клубове и партита 5000 лева и желаещ да учи философия ви казвам. Готов съм за протест срещу Борисов и срещу цялата престъпна клика, чиято последна издънка е той. Предлагам държавата да се даде в ръцете на нас, младите с езиковите сертификати, завършените висши в престижни университети и липсата на свързаност с червената комета и двадесет и три годишната и червеникава опашка. Не зная какво трябва да се направи за организирането на голяма стачка пред Народното събрание, но ако ми кажете, ще го направя, защото е нечестно България да пропада повече. Ние сме отделна категория, защото бананова република и държава от третия свят не представят достатъчно богато цялата простотия на нашия живот.
цитирай
73. ok3223 - Боко,Лоената топка
02.02.2012 16:57
и Цвъцко били нямали алтернативи!Ни припяват политическите проститутки.
Хайде бе.
БСП,като самостоятелна управляваща сила е ясна и яка алтернатива на Боко и ГЕРБ,и на всички простотии на Дянков и комп.,случващи се напоследък у нас.
Другите политически джуджета,като СДС,ДСБ, АТАКА и пр.дребосък от минали "славни" времена,само замърсяват пейзажа в БГ.
Без да имат реална перспектива и политическо бъдеще.
Изчерпали са се и са на изкуствено дишане, някои живи трупове.
БСП,макар с мандат на ДПС(разпределението на полит.сили го наложи) и в малцинство в прословутата 3-на коалиция,(Симо Ментата и Турчина общо бяха болшинство и действуваха заедно),НАЛОЖИ ЕДНО,СРАВНИТЕЛНО МНОГО ПО-ДОБРО ОТ ДНЕШНОТО,НА БОКО И ГЕРБ УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ.
Симо гонеше далаверата и имотите,ТУРЧИНА ДАЛАВЕРАТА И МИЛИОННИТЕ КОМИСИОННИ КАТО "хидролог-експерт" и,ако се случваше нещо добро у нас, както се и случваше,заслугата бе на БСП и СТАНИШЕВ.
НА НИКОЙ ДРУГ!
НА МНОГО НЕ ПОНАСЯ ТАЗИ ИСТИНА, НО ЖЕЛЕЗНИ ФАКТИ Я ПОДКРЕПЯТ.
Икономиката беше във възход(цифрите го доказват),а кризата беше започнала в 2007-8год.
Безработицата бе сведена до 9%.
От преизпълненията се натрупаха милиардни излишъци.
Заплатите увеличавани няколко пъти.
Пенсиите увеличени са около 80%.
Инфлацията бе овладяна и ниска.
Здравеопазването и образованието на добро ниво.БАН на почит.
ИМАШЕ СТАБИЛНОСТ И ПРЕДСКАЗУЕМОСТ във всичко.
Не като днес.Държавата е като конник ...без глава.
ТУК и не само тук,интелигентно ни се посочват кусурите на ББ и ГЕРБ,колко са лоши и колко лошо ни управляват.Нещо,което е ясно на всеки в БГ,без да се сочат реални алтернативи на ГЕРБ и БОКО.Каквито има, и ВИНАГИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА НА ВСЯКО лошо управление у нас и по света,което е азбучна истина.
От заблудени и платени ПИСАЧИИ се насажда ЛЪЖАТА,МИТА,ЗА БЕЗАЛТЕРНАТИВНОСТТА НА ГЕРБ И БОКО.
НЯМАЛО БИЛО С КОЙ ДА ГИ ЗАМЕНИМ. Лъжи и смешки.
Аз посочих БСП,и хора способни да ги заменят.
ПРИКАНВАМ И ДРУГИ МИСЛЕЩИ ДА ПОСОЧАТ ВАРИАНТИ.
ИМА ТАКИВА, БОЛ,ИМАА...
цитирай
74. анонимен - ОК!
02.02.2012 18:24
Ти изрече нещо непростимо! Няма ли да се засрамиш?
Ей сега ще те нагрочат какъв комунист си. Най-смешното е, че ще го направят почитателчета на най-десарско-комунистическата партийка.
Но както и да е. Не съм съгласен само с едно, което казваш ти. БСП не е алтернатива, защото в България просто няма друга функционираща по съвременен модел партия. Те са единствени. Те имат управленски капацитет. Аз ги харесвам също, но съм разочарован, защото се оказаха нищожна опозиция. Иначе съм абсолютно съгласен с теб. Те са европейски политици и можещи държавници.
цитирай
75. tera - Писах за ББ, но не толкова сериозно
02.02.2012 22:15
Беше майтап, който се превърна в трагедия...

цитирай
76. анонимен - Дядо каза
03.02.2012 14:23
Идиот, ама всички покрай мен са сити. А покрай празнодумец като теб само вятър вее.

vencivaleri1951 написа:
анонимен написа:
анонимен написа:
А възможност за народа да яде, предвижда ли се?
В тоя живот при Тиквоний Първи?


Най-плачат не гладните, а мързеливите. Имах желание за една пикантна , топла чорба. От близкия супермаркет купих патешки фенери, излязоха двата за 1,95лв. Купих и кисело мляко за 0,45лв. Запържих 2 лъжици брашно, малко червен пипер, добавих киселото мляко, а после бульона и очистеното , сварено месо от фенерите. Получиха се около 3,5 литра прекрасна чорба, от типа на шкембе чорбата. За обща сума под 3 лева. На закусвалните една такава чорба е 2,40 лв.
По този повод си спомних за случка, при която една циганка просеше на улицата, а после я видях да хапва купени от закусвалнята кебапчета. За толкова пари излизаше обяда на цялото ми семейство като се приготви у дома. Но къде по-лесно е да се хленчи и да се търси вина у другите...


но не по Фьодор Михайлович

цитирай
77. venziko - Напълно си права
04.02.2012 11:57
Напълно си права. Поздрави за прекрасния постинг
цитирай
78. анонимен - много интересно писание, на госпожица недочакала белия принц
04.02.2012 17:45
Извинявам се но пост звучи като мърморене на незадоволена интелектуалка, която не знае какво иска.
Все искате някой да ви оправи - ама сте все недоволни - трябва да е хем силен, хем честен , хем умен, хем да говори като интелектуалец и да знае езици.... Не ви стига че Б.Б си заряза рахата за да ви отърве от крадците, разбоиниците, бандитите, корумпираната и лъжлива и прахосническа тройна ламя, но сега защо казал това така, защо не говорел умно, защо нямал готова велика концепция, говорел за МВР и т.н.. Ами защото на него дадохме доверие и защото медиите него питат и противниците него атакуват. Гледайте делата, а не думите - Да Б.Б. не е съвършен, но той имаше смелостта, силата, убедеността и куража да изгони тези, от които бяхме недоволни. И защото съвършените, умните, интелигентните, с готовите концепции се притаиха, беше ги страх от кризата и спрените еврофондове, и предпочитаха да са сеирджии или пък бяха натопили хоботи и сладко засмукваха далаверата. Някои трябва да модернизира тази държава за бъдещето на децата ни, а не да изсипваме пари за батко и братко, водно огледало, пенсии и т.н.
Нямал концепция - че коъ има концепция за тази криза, в която всички се сринаха.
Та така - писанията за интелигентските трепети на душата не ни помагат за нищо. Ако имате по-добри идеи - кажете ги, виждате че Б.Б. се вслушва в общественото мнение, или излезте на избори, но хленченето като прескрипани госпожици не помага.
И още нещо - който е безгрешен, нека пръв да хвърли камъка.
цитирай
79. ok3223 - Така...
04.02.2012 18:21
Чара по един интелигентен начин казва, какво не харесва в недоразумението ББ,Лоената топка,което по една нещастна НЕ СЛУЧАЙНОСТ Е ДНЕШНИЯТ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ.
Но това е половинката на проблема и не най - важната за момента. Повече от 90% от населението на България е наясно с проблема ЛОЕНАТА ТОПКА, какво представлява, накъде ни води и докъде ще ни докара.
ПРОБЛЕМА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, НА МАЛО И ГОЛЯМО В БЪЛГАРИЯ ДНЕС Е. КАКВО ДА СЕ НАПРАВИ И КАК ДА СЕ НАПРАВИ, И КОГА ДА СЕ НАПРАВИ.
Та да се променят нещата към по-добро.
Да се намери начин и път, как най-безболезнено и с най-малко загуби да излезем от тресавището, в което ни набутаха ГЕРБ и Лоената Топка.
Кой... и кои да поведат хорото, хората, народа по пътя към по-добър живот днес и утре, и в близкото и по-далечно бъдеще. За нас нашите деца и бъдещите поколения.
АЗ ПОСОЧИХ БСП КАТО ЕДИНСТВЕНАТА РЕАЛНА СИЛА, ПАРТИЯ в МОМЕНТА, КОЯТО ИМА СИЛАТА,ПОТЕНЦИАЛА, КАДРОВИ И ВОЛЕВИ РЕСУРС НА РЕДОВНИ (И НЕ) избори да свали ГЕРБ и БОКО от власт. Да поеме по-компетентно управлението на страната и я поведе към бръз изход от кризата, и по-смислен и добър живот.
За мен, това е най-добрия реален и възможен вариант в момента,днес...
Отлично съзнавам и разбирам, че това е само един от възможните реални варианти. Според мен и за мен най-добрият днес...
Много ми се иска, имам и молба и други МИСЛЕЩИ БЪЛГАРИ, загрижени за съдбата на България, да дадат други предложения и варианти за изход от днешното трагично положение,ДОКОЛКОТО НАМИРАТ И ПРИПОЗНАВАТ ТАКИВА.
Като, разбира се, мотивират подробно СВОИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, ВАРИАНТИ ЗА ИЗХОД ОТ СЕГАШНОТО ТЕЖКО ПОЛОЖЕНИЕ НА НАРОДА И СТРАНАТА, ПРЕДИЗВИКАНО ИЗКУСТВЕНО ОТ НЕКОМПЕТЕНТНОТО И КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ И БОКО Б.
Важно е да видим и чуем и други мотивирани варианти и предложения, каквито несъмнено има.
ЧАКАМ, ЧАКАМЕ И ДРУГИ МНЕНИЯ ПО ВЪПРОСА ЗА ВЪЗМОЖНИТЕ АЛТЕРНАТИВИ НА ГЕРБ В НАЙ-БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ.
цитирай
80. chara - До анонимен 79. И във Вашия ред на мисли, къде е мястото на Валентин Златев?!!
04.02.2012 19:26
"...Не ви стига че Б.Б си заряза рахата за да ви отърве от крадците, разбоиниците, бандитите ..."

Благодаря аз за такова "отърваване"!
Нагледах се и на "рахата" на Б.Б. Отблизо при това.
И как прикрива закононарушения на подчинените си и как "тичка" при Златев през глава ВИНАГИ, когато последния го пожелае. Досущ като онези преди него.
цитирай
81. fireball - Чудесно написано Chara! Присъе...
05.02.2012 12:34
Чудесно написано Chara! Присъединявам се и споделям. На анонимния 79-ти може само да кажем, че непонятните му брътвежи, дори не се вписват в някаква скромна претенция за интелигентност. Вече е повече от видно, че всеки опит да се разсъждава и мисли, изкарва от равновесие каскетите населили България и те бързат да го заклеймят. Очевидно неспособни и нежелаещо да има нищо различно извън любимият им Вожд. А Бойко заряза рахата си щото не му се работи. Къде, къде по-лесно е да даваш напътствия и режеш лентички.
цитирай
82. evrazol - България трудно ще изтрие от лицето си червеното родилно петно.
05.02.2012 17:43
Не го подложихме на хирургична операция, но колкото и да го "кремосваме", нашето "различие" ще си остане нелицеприятно.

Не Бойко, или демократите свалиха Тато, а комунистите. И го направиха, за да замажат провала си. Те планираха ограбването на "общественото" имущество и проведоха грабежа идеално. А изключително простия им електорат и днес не признава това. Както простите Бойкови привърженици, не дават прах да падне на идола им.
Така че в мисленето на електоратите няма абсолютно никаква разлика. Те са безмозъчни, като футболни фенове. Крещят си за нашите/техните и това си е.

При Бойко поне се забелязва някакъв сремеж да се търси изход. Колко е искрен, до каква степет има роля принудата от обстоятелствата и до колко е възможен изход през тъмните коридори на социалистическото наследство не знам. Но чувството, че живея сред безмозъчни фенове, за мен е много по-срамно от поведението на някакъв си премиер. Та кой от премиерите ни през годините на прехода бе достоен водач?

Пък и как ли се водят каскетоносци, мислещи с корема си, чиито идеал е далаверата? Представата ни за равноправие се свежда до равнопоставеност между годното и негодното - социалистическата мечта.

Защо се забравя че Бойко е комунист??
Еденствения му "грях" пред червения електорат е, че пречи на канонизираните му вождове да се вихрят. Или поне се опитва, или дава такъв вид, или е практически невъзможно това да стане толкова бързо колкото ни се ще.
Но точно в този смисъл няма алтернатива.
Така че не присъствието му е обида, обида е ценностната система на избирателите.
цитирай
83. анонимен - Язека
05.02.2012 18:51
Чудесно казано.Всички го мислим и знаем, но друго е когато видиш синтезирани своите мисли.За съжаление не Алеко уби своя Ганю а Ганю уби Алеко.Спиралата на развитието се развива .След Ганю идва Тато а след Тато Батю.И така ще бъде докато не вдигнем сопите и се освободим от тези селски гяволета.
цитирай
84. mrpavlov - ех
06.02.2012 01:19
Все недоволни бе, все недоволни... Някой може ли да ми обясни защо преди години се оплаквахте, че нямаме хубави пътища, а сега се оплаквате, че се строят магистрали? Къде е логиката на вашето разсъждение? Всичко тръгва от манталитета на българина - далеч на са ни виновни политиците!! Най - малкото защото ние си ги избираме. И все пак, вие които сте живели в комунизма.. някак си не виждате ли някаква разлика от онова време и сега?! За мен прехода започва не от 1989, а от 1997.. от тогава започва реалния преход. И оттогава са минали едва 15 години, а вече сме в НАТО, ЕС, на крачка от Шенген, със най - стабилна финансова система, а при това правителство нямаме нито 1 спрян еврофонд. Какво беше при Станишев? Или забравихте? Или управлението преди 3 години ви харесваше?!

Винаги можете да извадите кирливите ризи на някой, но така никога няма да забележете, че България се движи напред. И докато в другите страни младежите от Университетите се организират и мислят идеи как да се променят нещата и с какво да помогнат, нашите или са пред компютрите да оплюват тоз и оня или са в някой чалга клуб!!

Честно да ви кажа, като човек който учи право и икономика в чужбина, мога да видя нещата от друг ъгъл и ви казвам, че нямам търпение да се върна в България. Не казвам че сме добре, но няма да спра да твърдя, че сме хванали правия път - което мисля, че е изключително важно. Аз ще се върна, а ако вие смятате, че да печелиш 1000 евро заплата е най - важното сте свободни да отидете в друга страна. И ако повече хора направят така, вероятността да се сблъскам с мързели и мърморещи хора е по - малка..също както вероятността някой да ме блъсне на пешеходна пътека :)

Повярвайте ми, манталитета ни пречи да се развиваме повече отколкото който и да е политик! ;)
цитирай
85. plamo - Все недоволни бе, все недоволни. . . ...
06.02.2012 11:56
mrpavlov написа:
Все недоволни бе, все недоволни... преди години се оплаквахте, че нямаме хубави пътища, а сега се оплаквате, че се строят магистрали? ... За мен прехода започва не от 1989, а от 1997.. от тогава започва реалния преход. И оттогава са минали едва 15 години, а вече сме в НАТО, ЕС, на крачка от Шенген...

Винаги можете да извадите кирливите ризи на някой, но така никога няма да забележете, че България се движи напред. И докато в другите страни младежите от Университетите се организират и мислят идеи как да се променят нещата и с какво да помогнат, нашите или са пред компютрите да оплюват тоз и оня или са в някой чалга клуб!!

Честно да ви кажа, като човек който учи право и икономика в чужбина, мога да видя нещата от друг ъгъл и ви казвам, че нямам търпение да се върна в България. Не казвам че сме добре, но няма да спра да твърдя, че сме хванали правия път - което мисля, че е изключително важно. Аз ще се върна, а ако вие смятате, че да печелиш 1000 евро заплата е най - важното сте свободни да отидете в друга страна. И ако повече хора направят така, вероятността да се сблъскам с мързели и мърморещи хора е по - малка..също както вероятността някой да ме блъсне на пешеходна пътека :)

Повярвайте ми, манталитета ни пречи да се развиваме повече отколкото който и да е политик! ;)

Наистина може би така изглеждат нещата в България през погледа на "бедничкия"студент в Чужбина който "мизерства" с месечна издръжка (от честно спечелените пари на тати) равна или по-голяма от годишния доход на средностатистическия Българин.Е докато дойде времето да се върне в България по редното "юпи",може политиката на ББ и сродните му да е довела до изчистването на България от "лошия материал"(пенсионери,мрънкащи мързеливи безработни,цигани ,"кучета"и"квичащи прасета").И тогава О'небеса той ще покаже на затъпелите от стоенето пред компютрите и чалга клубовете "прости"младежи останали в България,"правия път ", а който не е съгласен "да хваща пътя"!
цитирай
86. bojo12345 - Да видим днес ...
06.02.2012 16:35
Какви ще ги приказва в с. Бисер ?
Жалко ако си прави пиар с трагедията на жертвите!
цитирай
87. mrpavlov - Наистина може би така изглеждат ...
06.02.2012 23:49
plamo написа:
Наистина може би така изглеждат нещата в България през погледа на "бедничкия"студент в Чужбина който "мизерства" с месечна издръжка (от честно спечелените пари на тати) равна или по-голяма от годишния доход на средностатистическия Българин.Е докато дойде времето да се върне в България по редното "юпи",може политиката на ББ и сродните му да е довела до изчистването на България от "лошия материал"(пенсионери,мрънкащи мързеливи безработни,цигани ,"кучета"и"квичащи прасета").И тогава О'небеса той ще покаже на затъпелите от стоенето пред компютрите и чалга клубовете "прости"младежи останали в България,"правия път ", а който не е съгласен "да хваща пътя"!


Разликата между мен и теб знаеш ли каква е? Че аз си позволявам да критикувам неща, които съм видял.. докато ти няма как да видиш как карам лекции от 09 до 19, а след това ходя да разнасям подноси в ресторант до 02 през ноща. Много бих искал "тати" да ми даде поне за кафе, защото от "огромната" заплата която получавам и за това нямам... обаче не дава.. щото се оправям сам!! Такива хора като теб ме отвращават - говорят без да знаят и се правят на голямата работа... Това е което ме спира да се върна в България.. не политиците!!
цитирай
88. roy - Чара, прочетох статията ти. Много ...
07.02.2012 01:08
Чара,прочетох статията ти.Много добре написана,но изключително манипулативна и тенденциозна,а това от своя страна я прави необективна.Може би трябва да се изясни на доста хора,че силните характери са по принцип дразнещи, особено за амбициозните слабаци.Аз лично мога да намеря кусур и на монахиня, но това не ме прави обективен и като цяло прав.Истината е ,че Бойко работи за България(по може би единствения възможен начин в условията на силно враждебна балканска среда) и това се харесва на хората и силно дразни засегнатите засенчени кариеристи и амбицирани псевдодържавници.
Питам се,дали си заблудена вследствие на задълбаването в битовизма на човешките черти вместо да се наблегне на правилното и полезното от стратегическа гледна точка за България?Или си поела по пътя на наемниците,които печелят добре от оптимално оползотворения от "работодателя" интелектуален заряд в ущърб на всички в стадото наречено общество ,включително и на себе си?
цитирай
89. ok3223 - Г-н, с извинение...roy
08.02.2012 14:54
Кое от написаното от госпожа Чара не е обективна истина.
Точка по точка тя изброява,какво не и харесва и счита за неправилно в симулативната "дейност"на д-р ББ.
Защо не се опитате да опровергаете поне едно нехаресване,които тя изброява ясно точка по точка.
Че с тази симулативна дейност в области,в които е пълен профан:като строителство на магистрали,мостове,отсечки на метрото и тн.,да стърчи по 24ч.на екрана на ТВ;когато обират банка да търчи да гледа;за ДДС и АЕЦ"Белене" днес да казва,едно, утре друго;да сравнява бълг.народ с прасета и кучета и го окачествява за лош матрял;да настоява археолозите да си съберат"керемидите" през май,като извършват проучванията на студа,като загряват земята с калорифери и пр.глупости;
С ТОВА МАНИАКАЛНО ПОВТАРЯНЕ ПО 100 ПЪТИ НА ДЕН на АЗ и АЗ,СЯКАШ ВСИЧКО В БГ се върши от него,само от него,и никой друг и т.н.
И това го повтаря човек,който:
е завършил пожарникарски факултет в школа на МВР(кандидатства за разузнавач към ДС,но го отхвърлят поради недостиг на КИ);
получава докторат по пожарникарско дело;
е активен член на БКП,ОТКАЗАЛ ДА Я НАПУСНЕ;
след това работи като охранител,бодигард,собств.на охран.фирма,бизнесмен-мафиот,полицай и глав.секр.на МВР,соф.кмет...
И ДНЕС МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ.СЛУЧАЕН ЧОВЕК НА НЕСЛУЧАЙНО МЯСТО.
Вместо да ръководи и наблюдава,да координира и насочва работата на мин.съвет търчи да си прави САМОРЕКЛАМА.
Вчера спомена,че цяла година министри съгласували въпроса за ЯЗОВИРНАТА СТЕНА НА ЯЗ"ИВАНОВО",за отстраняване на пукнатините по стената,кой да го извърши.След срутването на стената,
резултата от съгласуването е налице:с"Бисер" разрушено от стихията,удавени 10-на човека и много добитък, залети от водата и други села.Тотален хаос в собствеността,подръжката и експлоатацията на язовира,на язовирите в БГ.
Негова работа е било да вземе мерки това да не се случи.
Да подтикне спорещите министри да се споразумеят и ремонтират язов.стена на време.
И НЕЩАСТИЕТО С ЯЗОВИРА И С " БИСЕР" ПРЕДОТВАРАТЕНО...
цитирай
90. roy - ОК3223, Не разбирам твоят плам по ...
15.02.2012 20:41
ОК3223,Не разбирам твоят плам по отношение на оплюването на сегашното правителство и по-специално Бойко.Както и да е сигурно си имаш причини,но нека те попитам:Кое от правителствата от 1989г насам е по добро от сегашното и с какво?Ако искаш говори или си помисли и за всяко правителство за което се сещаш.
Според мен си заслепен от злоба,но аз не виждам причина.Не виждам и смисъл да те убеждавам в нещо което е очевидно и че последните избори го потвърдиха.Да Бойко е силен характер и затова е силен лидер.Ти дали предпочиташ някой послушко за премиер?Аз - не.
цитирай
91. tomich - Здравей, Чара
21.02.2012 15:00
Виждаш ли какъв "интелигентен дебат" се развихри благодарение на твоя интелигентен постинг?!Освен адска злоба, ганьовска просташка завист, облечена в още по-просташки епитети, пълна неспособност да се прави обективен безпристрастен анализ и оценка на причините, довели България до днешната политическа, икономическа и всякаква друга ситуация, призиви за някакви "стачки" пред Парламента, дигане на сопи, обмяна на ругатни и лични обиди, аз не видях смислени, трезви предложения за корекции в политиката на управляващите. Само протрити като цървули повтаряния на констатации, вече явно намирисващи на безпомощни червени протекции и дирижиране, с изключение на наистина умния обективен коментар на evrazol и още няколко други. Останалото ми прилича на едно звучно папагалско "бля-бля".
Вулгарните просташки нападки и обиди, отправяни към ръководни държавници и политици не са в състояние и не са начина да се поправят допусканите от тях неизбежни грешки и слабости. Безспорно такива има. Дори и най-образованите и компетентни хора ги допускат. Ми к`во да чиним тогаз? Дайте да ги оплюваме, да ги плашим със "стачки" пред Парламента, да трошим витрини, да разграбваме магазини и банки, да се превърнем в деструктивна, разноцветна анархична тълпа? Вярно, тълпата гледа на живота така, както той на нея.Но това ли е пътя, по който трябва да вървим? Едва ли! Анархията никога не е била творческа сила в човешката история. Тогава "какво да се прави?" Ами колкото да ни е неприятно и тежко - нищо или почти нищо. Изстъпленията на анархията и последващия всеобщ хаос нито са алтернатива на демокрацията, нито начин да подобрим живота си. Злото и доброто вървят заедно. За съжаление, живота показва, че злия дух на революцията ражда друго зло - примери колкото щете, да не ги изброявам. Изглежда, че сме принудени да избираме от две злини по-малката. Но рано или късно злото отстъпва, ако вървим по мирен път с разум, а не с неконтролируеми емоции.
Така мисля. Ако неволно съм обидил някого, моля да ме извини!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6425106
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031