Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.06.2011 09:08 - Борисов в лабиринта на зависимостите. Поглед с широко затворени очи
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 18332 Коментари: 71 Гласове:
127

Последна промяна: 06.06.2011 10:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     В точните науки две плюс две е  четири. Нито повече, нито по-малко. И резултатът не подлежи на обсъждане нито поражда съмнения.  В търговията, отговорът на простото математическо действие зависел - дали купуваш или продаваш. Според шеговития съвременен фолклор. В обществения живот, особено в днешната българска ситуация, едва ли ще се намерят мнозина, които смело да потвърдят валидността на математическото правило отнесено към  политиката. Въпреки това, гледайки с широко затворени очи към лабиринта от факти,  случвания и обрати, няма как да не забележим натрапващи се връзки и зависимости по вектора Енергетика - Бойко Борисов - Валентин Златев.   

     Първо. Една от първите публични заявки на специален интерес на правителството на Б. Борисов към енергийния сектор бе кандидатирането на Румяна Желева – тогава (2009 г) външен министър на България, за комисар по енергетика (като първо желание). Изключително амбициозната задача при демонстрираното  ниво на (не)компетентност на кандидата ни и създадения имидж на страната на Троянски кон на Русия в ЕС заради енергийните проекти, претърпя сякаш логично фиаско. Онова, което остана зад кулисите и което Р. Желева предпочита да подминава с мълчание в биографията си, са връзките й с Правец когато като директор на фирма “Езтур”,  стопанисва  правешката резиденция на Тодор Живков (към онзи момент собственост на Мирчо Спасов), придобита в последствие от фамилия Златеви.    

      Второ. Проектът АЕЦ Белене, който при идването на власт на ГЕРБ през 2009 г “заспа” като грозно пате, образно наречен “гьол”, се събуди внезапно през лятото на 2010 г като красив лебед и вече “структуро определящ за икономиката”. В истерията около преговорите с Русия и последните подписани договорености (тази година) се оказа, че не друг, а Валентин Златев, генерален директор на “ЛУКойл България” и приятел на Б. Борисов, консултира руската компания “Росатом”, присъствайки на разговорите в Москва, водени на високо правителствено ниво.

     Конфликтният Анекс 12, станал факт, благодарение на подписа на К. Първанов,  според външният ни министър Н. Младенов е пробив в националната сигурност. Министърът на икономиката и  енергетиката Т. Трайков го определи като  превишаване на  правомощията и уволни  шефа на НЕК. За  министъра на финансите С. Дянков и премиера Б. Борисов обаче нищо съществено не се бе случило. В това акапелно разногласие многозначително прозвуча соловата Ария на Подкрепа за проекта на руският посланик в София - Юрий Исаков, който  на 06.април 2011 г  заяви, че АЕЦ Белене отговаря 100% на интересите на България!

     На фона на тази (не)обяснима  дисхармония от очите на публиката остана скрит един  факт. Иван Юревич Исаков, син на посланика на Русия в България, от края на 2009 г е собственик на два апартамента у нас, върху които надлежно е учредил право на ползване на името на родителите си, надлежно вписано в публичния регистър. 

Дата от дв. вх. рег

23/12/2009 

Книга

ПРЕХВЪРЛЯНИЯ 

Тип Акт

Покупко-продажба на недвижим имот с н.а. 

Акт Том

Акт номер

133 

Година

2009 

Условие

№371  

№ от описна книга

1573 от 23/12/2009  

Свързани актове

 

Страни

Продавач - ЕИК / БУЛСТАТ 040902318 ТЕРА ТУР СЕРВИЗ ЕООД  

Купувач(Частна собственост) - Иван Юревич Исаков
Титуляр на правото(Право на ползване) - Людмила Генадиевна Исакова
Титуляр на правото(Право на ползване) - Юрий Николаевич Исаков  

Имот(вид, адрес)

Самостоятелен обект в сграда, предназначение - Жилище, апартамент, парцел - ІІ-за туристически комплекс, спорт и атракции, площ по док. - 54.760 кв. м., гр.Правец, с обща площ от 61.35 кв.м., МАЗЕ №2 от 3.05 кв.м., 25/420 ид.части от ГАРАЖ с маневрено хале, находящи се в Многофамилна жилищна сграда №3 с площ от 665.23 кв.м. и рзп от 3135 кв.м. , обл. СОФИЯ, общ. ПРАВЕЦ, гр.Правец, ет.ІV, ап.3 

Идентификатор

 

Имотна партида номер

6037 

Страни

Продавач - ЕИК / БУЛСТАТ 040902318 ТЕРА ТУР СЕРВИЗ ЕООД  

Купувач(Частна собственост) - Иван Юревич Исаков
Титуляр на правото(Право на ползване) - Юрий Николаевич Исаков
Титуляр на правото(Право на ползване) - Людмила Генадиевна Исакова  

Имот(вид, адрес)

Самостоятелен обект в сграда, предназначение - Жилище, апартамент, парцел - ІІ-за туристически комплекс, спорт и атракции, площ по док. - 57.070 кв. м., гр.Правец, с обща площ от 63.94 кв.м., МАЗЕ №3 от 3.05 кв.м., 25/420 ид.части от ГАРАЖ с маневрено хале, находящи се в Многофамилна жилищна сграда №3 с площ от 665.23 кв.м. и рзп от 3135 кв.м., обл. СОФИЯ, общ. ПРАВЕЦ, гр.Правец, ет.ІV, ап.4 

Идентификатор

 

Имотна партида номер

6039 

 Апартаментите са закупени от фирма  Тера Тур Сервиз ЕООД, чийто едноличен собственик е Васил Златев, пети по богатство за 2010 г в класацията на 100-те най-богати българи и баща на Валентин Златев. Компанията му е инвеститор в голф комплекс Правец, на чиято територия  се намират  въпросните апартаменти. Разбира се няма как да знаем кой на кого е платил в тази сделка - Исаков на Златев или … обратното. Безспорни са само участниците в нея и факта на връзка между тях. Покупката на недвижим имот обаче никак не е случаен акт. Предвид актуалната  позиция на Юрий Исаков и амбициите на руската държава в сферата на енергетиката, можем да допуснем, че това няма да е просто филм, а сериал с многобройни сезони.

     Трето. Проектът за нефтопровод  „Бургас-Александруполис”, който “изчезна” от светлините на публичния интерес и за който Б. Борисов категорично заяви  при посещението си в Техническия университет в София на 24.10.2010 г, че няма как екологичната му оценка да бъде положителна, изненадващо се оказа, че никак не е спрян. Напротив. Според съобщение на пресцентъра на Министерство на финансите от 09.02.2011 г премиерът многократно е заявявал, че "Бургас-Александруполис" ще бъде реализиран, ако има пълна гаранция, че няма да навреди на околната среда в района на Бургас. Преди гаранцията да стане факт, друго събитие обаче сякаш предопределя очакваната й поява.

     С Решение № 172 от 22 март 2011 г., правителството на ПП ГЕРБ  предоставя на концесия за 35 години на „Лукойл Нефтохим Бургас“ – АД пристанищен терминал Росенец, част от Пристанище за обществен транспорт с национално значение Бургас срещу правото и задължението на концесионера да поддържа обекта и извършва пристанищни услуги . Тихо, без публичен шум. И без алтернативни предложения. Нито правителството на С. Сакскобургготски, нито това на С. Станишев удовлетворяват молбата на руската компания, макар същата да е депозирана от септември 2004 г.

     Същият месец TBP (Транс Балкан Пайплайн) – проектната компания на нефтопровода „Бургас-Александруполис” внася в МОСВ доклад, удовлетворяващ, по мнението на министър Караджова,  изискванията на НАТУРА 2000. След по-малко от два месеца, на 19 май 2011 г е предоставена и преработената Оценка за въздействие върху околната и социалната среда (ОВОСС). Фирмата е ревизирала концепцията си от 2009 г, подкрепяща разтоварването на суровия нефт чрез ЕЗП (единични закотвени платформи – буйове), давайки приоритет на естакадно разтоварване, т.к “съоръженията ще бъдат разположени в близост до пристанище „Росенец” – индустриална зона, която ще даде възможност за връзка със съществуващата инфраструктура за транспортиране на нефт” (дефинирано на сайта на ТВР).

     Така казано, нещата си идват на мястото. Проектът за нефтопровод „Бургас-Александруполис”, популярен в руската преса и като “любимото дете на администрацията на Путин”, за чиято реализация от самото начало работи “ЛУКойл”, нищо чудно да се реализира. Поредното “грозно пате”, което ще се прероди пред очите ни в “красив лебед”. Обръщането на палачинката сякаш е предизвестено. И няма да е нещо, което  Б. Борисов не правил и преди.

     Четвърто. Още не са отшумели баталните сцени и истериите около високите цени на горивата, както и спомена за конфликта между българският министър на икономиката и енергетиката  Т. Трайков и директора на руската компания “ЛУКойл” -В. Златев. Времето не бе достатъчно да забравим и позицията на премиера в защита на частната фирма. Както и че “на тъмно” бе подписан някакъв меморандум между държавата и рафинерията, уж в защита интереса на потребителите.

     Днес вече е категорично ясно, че руската компания е не само монополист в производството на горива, но и във вноса им поради факта, че между 77% и 85% (за различните видове) от задължителните по закон акцизни складове  на територията на страната са нейна собственост. Също така е ясно, че “ЛУКойл” не е склонен да обяснява начина, по който ценообразува, нито да предоставя актуална информация за запасите си от петролни продукти. Както и че компанията е един от най-големите данъкоплатци, на които Борисов разчита за приходите в бюджета. Монополното положение на нефтената рафинерия, включването на В. Златев  в преговорния процес по проекта  АЕЦ Белене, предоставянето на концесия на пристанище Росенец на “ЛУКойл” и очакваните последици -  новиране на проекта “Бургас Александуполис”, персонифицират  руския интерес в личност, изключително близка до премиера, която някога е била и “работодател” на последния.

     Сериозно ли е да говорим, в тази ситуация, за диверсифициране на доставки? За енергийна сигурност и независимост? А за национална сигурност?

 

 





Гласувай:
130



1. gothic - Енергийна сигурност и независи...
06.06.2011 09:55
Енергийна сигурност и независимост? Какво ли пък беше това?
цитирай
2. chara - gothic Хахаха ...
06.06.2011 10:04
Тези въпроси на мейла на Премиера, моля!
цитирай
3. mt46 - Поздрав, Чара - същинска разследваща журналистка!...
06.06.2011 10:30
Тези "дребни подробности" едва ли ще достигнат до широката публика... Енергийната мафия разиграва огромни пари... Тук са замесени и ключови фигури от БСП... Е, и ГЕРБ са решили да се включат в далаверата... По основните въпроси /свързани с тупането на пари/ почти всички партии са единни... :))
цитирай
4. chara - Тук не става въпрос за "мутреси", а за връзка между посланика на Русия и клана Златеви!
06.06.2011 10:44
анонимен написа:
около фактическото блокиране на изграждане на фотоволтаични паркове - най-чистата енергия от Слънцето. След пускането на парка в Силистренско (на Цв.Бориславова), законът беше променен така че тя да остане без конкуренция. И сега разни корейци и германци със започнати проекти ще духат супата. Да не говорим за разни по-дребни местни инвеститори и наивници.Историята е крайно интересна!
И си мисля, че на мутресите им подаряват по-сериозни апартаменти. Какво е това - 60 кв.м? Евтиния:)

цитирай
5. chara - mt46 Тук са замесени чужди частни компании, чиито представители държат в
06.06.2011 10:46
публичното пространство като собственици на държавата България!
цитирай
6. chara - nikstan Знам!
06.06.2011 11:04
Ама ... това е положението!
Ще дойдат и по-добри времена!
:)))
цитирай
7. hamstera - публичното пространство като с...
06.06.2011 11:16
chara написа:
публичното пространство като собственици на държавата България!

Това изреченийце, наглед мъничко и просто обяснява цялата ситуация у нас! Защо се гонят други инвеститори: корейци, японци, щвейцарци, някои западни фирми и т.н. Целият проблем е, че има шепа фирми и то големи, на шепа мафиоти, обвързани с Русия, които се толерират от правителството, от там нататък всичко е просто маскарад. Това, че щяло да има американски инвестиции...Хахаххаха! Ми те Хамериканците явно още не са се опарили от нашите главорези....
цитирай
8. dmv - Аз това и казвам, за политика ми е ...
06.06.2011 11:16
Аз това и казвам,за политика ми е трудно да пиша,нямам нерви,дразнят ме безобразно..Ти обаче проявяваш стоицизъм,браво..Чудя се как успяваш..
Ако го срещна "премиера",бих го запитал,да ми обясни някой неща,примерно за Румяна Желева,как я номинираха и как не я бяха проверили и тнт..
А относно това,един път е "гьол" "Белене",друг път,"жизнено важно за икономиката перо"..Мога само да кажа,то наистина в това правителство,"дясната ръка не знае какво прави лявата",направо толкова много абсурдни изказвания..А корабчето ни потъва,вече не бавно,а доста бързо..Един познат ми обесняваше,че идването на ГЕРБ всичко било прекрасно..за него..Десет други на масата щяхме да го линчуваме..е оказа се така,понеже имал политически протекции от новата власт за получаване на обекти...поне чистосърдечно си призна накрая,че потъваме славно,ама не и той..Главният Шаман-министър на Републиката,може само на магистрали да "бае",другите неща да се разпадат,важното е транзитни коридори да имаме за ЕС към Турция..Мога доста да кажа,за "Новата власт" и строителството..симпатяги са..:(
цитирай
9. chavdar01 - СЪС СИГУРНОСТ СЕ РАБОТИ ПО ПРОЕКТА,
06.06.2011 11:25
БУРГАС-АЛЕКСАНДРУПОЛИС! ИМАМ УСТНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ТОЗИ ФАКТ.
цитирай
10. strannica - Мда...
06.06.2011 11:31
Русия никога не се отказва лесно от каквото и да било...Да не говорим пък за руската мафия...За нейно щастие винаги ще се намерят достатъчно продажни "русофили", по съвместителство и мафиофили.
Боже, пази България!

Поздравления за поредната силна статия!
цитирай
11. mt46 - ...
06.06.2011 11:31
Чуждите частни компании не могат да дойдат тук без БЛАГОСЛОВИЯТА /продажничеството/ на "нашите хора"...
Просто... родните мафиоти
ни направиха на идиоти...
цитирай
12. chara - hamstera Да, това изречение никак, ама никак не е случайно написано!
06.06.2011 11:38
:)
цитирай
13. chara - dmv Щом знаеш много неща, какъв е проблемът да ги кажеш?!!
06.06.2011 11:41
А за магистралите ...
И за спортните зали ...
И за стадионите ...
А най-вече за голф игрищата ...

Без коментар!
:)
цитирай
14. chara - chavdar01 Работи се, работи се! По Бургас - Александруполис!
06.06.2011 11:42
Вече ЛУКойл има интерес, значи - ще го бъде!
цитирай
15. chara - strannica Е то всичко е в нашите ръце!
06.06.2011 11:43
Господ Бог има и друга работа ...
:)
цитирай
16. mikino - А за магистралите. . . И за спортните ...
06.06.2011 12:12
chara написа:
А за магистралите ...
И за спортните зали ...
И за стадионите ...
А най-вече за голф игрищата ...

Без коментар!
:)

Поздрави за статията!
Ами защо не иска да ги напише... Ясно е, че или от страх, или от непукизъм, или заради участие в тия тъмни сделки. Не всеки може да знае тази информация. Тези които я знаят или са вътрешни хора, или някой, който случайно се е добрал до нея и от страх или овчедушие не я споделя.
Защо не кажат, с чий пари са построени хотелите по морето, голф-игрищата и всички подобни съоражения, където не може всеки да влезе?
Защо никой не потърси сметка, от къде взеха пари 90те години на си правят фирми?
Къде е "разследващата" журналистика у нас изобщо? След като МВР и съда не си вършат работата, има други начини, ама де толкоз смелост!?!
Защо не се извадят доказателствата за плетките на Бобо?
Защо не излязат на яве най-сетне фактите, кой е той всъщност?
Всички тия въпроси ми се въртят в главата и се изнервям, всеки път когато чета или слушам за пъклените им проекти, от които, само определени хора ще спечелят, но не и България! Който има смелост, да излезе и да каже фактите! Моля се, да дойде този ден!
цитирай
17. dmv - Към Микино!
06.06.2011 13:17
Да,най-вече защото съм вътре.Смея се...
Карам порше,ама поръчково,Панамера..
Ти представяш ли си,да съм вътре и да изляза да си призная,ти в кой свят живееш?!
Страх казваш..зависи,за какво,а да,и от кого..
Ти за каква,разследваща журналистика говориш в България,че не те разбрах,какво е това "животно" и ти виждала ли си го..
Я ми дефинирай "овчедушие"
Уважителното отношение е задължително!
С извинение към chara,но смятах имам право на отогвор..


цитирай
18. chara - mikino Понеже гражданите сме натикъни в ъгъла, давам си сметка за сериозността
06.06.2011 13:22
на това твърдение, и имаме малко възможности да реагираме при констатиране на нередности или при съмнения за злоупотреби ( с публични средства, например), си мисля, че едно от малкото неща, които можем да правим е, който знае нещо, да го споделя!
Защото едно е да те облъчват от сутрин до мрак електронните медии
- как България е добро място за живеене,
- как като построим магистралите ще дойдат инвеститори и дори ... забележете - емигрантите ще се върнат!!! (понеже те са емигрирали защото няма пътища, по които да си карат колите!) и т.н.,
а съвсем друго с факти да се показва цинизма на онова, което е зад завесата на публичния политически ПР!
:)
цитирай
19. chara - dmv Коментираме си просто!
06.06.2011 13:23
Всичко е ОК!
:)
цитирай
20. dmv - chara,
06.06.2011 13:43
Това,което е публична тайна,че една голяма фирма-строителна,най-голямата,останала от Соцвремената,печели търгове,с нарочно "изпипана" документация,точно като за нея.Това ,което ме дразни,че става прекалено явно,защото примерно е записано-"да има 3 милиона печалба от проектиране"?!
Аахаххахахах,ти преставяш ли си колко проекти за рекултивация,депониране,инфраструктура трябва да изпълниш,е аз имам идея-много,средно един обект,не много голям за проектиране,е около 100 000 лева..аритметиката оставям на другите..
Второ,в екоминистерството,печелят предимно консултантски фирми,те халхабер си нямат от проектиране на сметища,сепариращи инсталации и тнт,но печелят..има "публичен регистър",има изнесени и данни от търгове,всичко може да се провери,демек нали кои са....Но печелят!После им работим за някаква малка сума..,ако посмееш да направиш оспорване на даден такъв търг,следва обаждане и привикване за договорки,в добрия случай..и тнт
Не става въпрос за страх,говорим за друго..има начини други,всеки сам избира методите на борба срещу несправедливостите:)
Аз съм за корупцията,ама да се прави изискано като в "белите" страни!Рядко ги хващат,еле такива като "ЕОН-Рур-Гас",а тези са едни от най-,но нали са международен конгломерат..,а наште тука като невидели..Идеята е да се краде,както навсякъде,но да има нормални условия,а тук това засега е в необозримото бъдеще..
Последно,специално за еколкогичните обекти има отвратителна схема,но тя идва вече от Брюксел!НАзначават се западни фирми-консултанти и познай,35 % от парите за тях,дори не идват в България,остават под разни форми там,да не говорим,че всъщност после задължават бг-фирмите на консорциуми със същите тези западни фирми близки до Евро-централата..Смрад се носи,ама започва оттам,а не оттук:)
цитирай
21. chara - dmv Разбирам! Но то е същото и в общините! Слага се едно дискриминиращо условие като:
06.06.2011 13:58
"наличие на предишни отношения с общината" и ... иди пробивай във въпросната община!

Второ. Нещото, което сега се случва и за което непрекъснато тръбят са еврофондовете. Е, аз категорично твърдя, че част от парите на европейските данъкоплатци се използват за откровени глупости, без да може някой разумно да обясни ефекта от влагането на тези пари, както и че част от парите финансират изграждането на инфраструктури на ЧАСТНИ обекти!!!
И да кражбите са в огромни размери!

Първо има - нецелесъобразност!
Второ. Нагласени според парите оферти.
Трето. Дискриминиращи условия.
Четвърто. Обикновения човек скоро няма да почувства "изливането" на тези пари тук.
Пето. Паралелно със строителствата на инфраструктури се строят омайни частни палати все едно в тях ще живее султан с харем от приказките на Шехерезада.
Вярно, ненаситна е човешката порода!
Уви!
цитирай
22. chara - до анонимен 26. Да знам! И ...
06.06.2011 14:35
Ако МОСВ одобри проекта за т.нар. "естакадно" разтоварване на петрола, кое ще спре тази компания да ползва услугите на СЪЩЕСТВУВАЩАТА инфраструктура на пристанище Росенец, сега вече концесионирано от ЛУКойл?!!
Срещу съответното заплащане разбира се (което е вменено и с Решението на МС)?
цитирай
23. haralanov - Здравей!
06.06.2011 14:36
Знаеш,че съм политическо животно.Но и знаеш,че това правителство ме интересува точно толкова,колкото ставащото на Сатурновите пръстени.Тоест-никак!
цитирай
24. chara - до анонимен 28 А я го помислете и така. Защо до сега проекта на са случваше?!!
06.06.2011 14:41
Защото компанията, която работи за реализирането му от самото начало беше изтласкана. От "Фронтиер" например. Имаше един скандал с Р.Овчаров. После всичко затихна и спря.

Ще видим сега какво ще се случи след като Росенец е вече на "ЛУКойл" за 35 години!!!
Дали пък няма да тръгне и Бургас - Александруполис ...

Прочетете руските медии и ще видите удивително добро познаване на ситуацията, конфликтите, зависимостите и неслучванията на този проект.
А също и как изглежда България отстрани!

Не е само Уйкилийкс, който се опитва да изрови главите ни от пясъците, в които сме затънали!!!
цитирай
25. chara - haralanov Знам! Знам също и че не си единствен!
06.06.2011 14:44
То това правителство и представителството му в НС е обида за трезвомислещите хора. Колкото и малко да са останали.

Но пък има и такива, които си ги харесват!
Какво да правиш?!! Свят широк, хора всякакви!
цитирай
26. chara - до 31. аноним. Ще видим! Ще видим!
06.06.2011 14:45
Нали това казвам и аз!
Този проект е тест за зависимости! Нещо като лакмус!
цитирай
27. chara - stefbelchev Чела съм го. Нищо ново под слънцето. Но си мисля,
06.06.2011 14:47
дали пък не може да се поучим от историята и някои неща да ни се разминат, а не все на собствен опит да се осланяме.
цитирай
28. chara - до аноним. 35 то и за АЕЦ Белене Борисов поиска ТРИ месеца да се поогледа, пък
06.06.2011 14:52
вижте какво стана!
:)))

Пак казвам - ще видим!
Ако се окажа права обаче, нали си давате сметка за какво говорим - една компания монополен производител и вносител на горива, ангажирана в АЕЦ Белене и в Бургас-Александруполис. А също и с други вълчи апетити в енергетиката. И не само там!

Помните ли истеричното ултимативно поведение на директора й с министъра на енергетиката?

Да си спомняте за 20 години някой да си е позволявал подобно арогантно поведение?
цитирай
29. dmv - понеже тръгна разговора,ще ти кажа още нещо:)
06.06.2011 15:04
Така,по евро-фондове на БГ са отпуснати над 1 800 000 000 евро, тези пари са част от по-голяма сума,която засега не е ясно каква ще бъде в крайна сметка,..до 2013!Това е във връзка с водни обекти: корекции на реки,поддръжка на стени на язовири,канализации,пречиствателни станции,напоителни канали и тнт..До 2012 трябва да има готови проекти,иначе губим парите..Към днешна дата Министерството на околната и водите,няма яснота,и почти няма обекти одобрени,е не са ,защото точно от тези кинти няма как да краднат,така е измислено,че не става,затова сегашната екоструктура и Шаманът,не им се занимава....
Така,пречиствателна станция "Кубратово"-София,няма и да я коментирам..там погребаха пари,кмет-шаманизъм,ама не е виновен само той,а предишните тройни кретени..
Кой провали Софийския завод за преработка на ТБО,а познай,още докле беше кмет Шамана,се осукваха едни такива,странни работи..Аз да ще ти кажа..Не можаха да си разделят кой да лапне комисионна от едни 90 милиона лева,за компостираща инсталация,която,освен всичко останало,е напълно безмислена,защото намалява обема на боклука само 15%,тоест ще се изплати след 50 години...,а да и още при карането на боклук някъде другаде,се краде от бензин,курсове,плащат се комисионни на други общини и тнт...Шаман,ама пишман..:)

За всичко,което казваш ти,съм съгласен 100%,добре го казваш..хареми като в приказките на Шехеризада...
цитирай
30. chara - dmv И аз да ти кажа: Европарите за магистрала "Тракия" остават мираж
06.06.2011 15:09
5 месеца след като Брюксел одобри т.нар. апликационна форма за аутобана и на практика позволи строежът да става за сметка на ЕС. България не е усвоила нито едно евро и продължава да плаща на фирмите изпълнители на трасето единствено от националния бюджет, показва справка на Министерството на транспорта към края на май ...

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=9324&sectionid=3&id=0000601
цитирай
31. chara - Разбира се, че истината има много лица. Тя е една за ЛУКойл, друга за КТК,
06.06.2011 15:46
трета за Русия, четвърта за ГЕРБ (или поне за мислещите там).

За онези, които са "вътре" в нещата също е една, а за ползващите официална публично достъпна информация - друга.

Това не означава, че не бива да разсъждаваме по темата за зависимостите.
Те понякога са видими с просто око.
цитирай
32. dmv - chara,
06.06.2011 16:07
Последно,пак по темата с кражбите..Кратка история за един господин,заместник- председател на картофената асоциация в БГ и досега е такъв,името му се мъдри там..Човекът,взел около половин милион левчета субсидии,за строеж на еко ферма ,с цел да бъде развиван селски туризъм..отделно всяка година пише,че обработва над 2000 декара с картофи,и получава "суха пара" от фондовете за подпомагане на земеделски производители..реално не обработва повече от 100-все пак трябва да има проформа нещо..дотук добре,ама Шаманът се кле,че ще ги гонят такива,а този и досега опъва един S500 и то не стар..но не само не ги,ами сега в тази асоциация са наблъскани негови хора-на Шамана,барем хванат част от "тортата",малко е,какво е половин до милион лева,ама като него са стотици и хиляди,затова ЕС,сега ни бави парите за земеделие.Да не е като АЕЦ,или нефтопровод,но и малките кражби нанасят огромни вреди..Верно е обидно,поне на мен,никога не бих гласувал за политика на шаманизъм,където всичко е е обещания и прогнози..А беше ясно още 2009,нямам идея защо се подлъгаха хората...Явно писнало им беше..Айде сполай ти,че ако продължа да пиша ще ме издразнят съвсем!
цитирай
33. dedenze - Добре казано и вярно, но !?
06.06.2011 16:36
Продажбата на българските интереси е заложена още в Конституцията. Резултата е 400 партии в състезание за хранилката. Сега папа ГЕРБ, утре ...?, някой подобен. Бихте ли посочила поне една, некорумпирана и некомпроментирана партия, с идеална цел, истински загрижена за България !?
Следователно е грешен обществено - социалния, американски модел, които е наложен и следваме като овце. Трудно за решаване но има изход - Пряка демокрация без партии със съпътстващите ги величия и приятелски кръгове.
цитирай
34. smani - Статията е много яка, обаче от та...
06.06.2011 16:48
Статията е много яка, обаче от таблицата ме заболяха очите, при това съм с очила.

Добре...сега далаверката на Бойко с шефа на Лукойл чак да застрашава националната сигурност, едва ли. За каква нац. сигурност говорим изобщо... И той си отива - въпроса е през октомври или след 2 години.
цитирай
35. zaw12929 - Опасни сметки
06.06.2011 17:01
Опасни сметки
цитирай
36. otvorko - Ти само за Борисов
06.06.2011 17:27
ли можеш да пишеш? Нищо друго ли незнаеш? Напиши тема по следните въпрос "Защо кандидата на БСП г-н Кадиев" се продаде на турците? Защо БСП заигра с ДПС на президентските избори? Защо БСП подкрепя изграждането на втора джамия в София? Защо БСП иска да превърне София в средище на мюсюлмански туризъм". Стига си изпълнявала тесни политически поръчки. Свали си шапката и очилата, те ти размътват съзнанието. Ако не почни да учиш турски и да се обезкосмяваш. Запаси се с вазелин. Турците идват.
цитирай
37. pukamuli - Кучетата си лаят,кервана си върви!
06.06.2011 17:41
И си върви,вече двайсет и кусур години!А бе,що не обичате голф?
цитирай
38. chara - dmv Благодаря за коментарите!
06.06.2011 17:51
Беше ми интересно!
:)
цитирай
39. injir - Продажността не може да се определи ...
06.06.2011 17:55
Продажността не може да се определи като русофилска. Тя е антибългарска.
цитирай
40. chara - dalida Аз просто показах една възможност ...
06.06.2011 17:58
Валентин Стоянов ... не приемам мнение от депутат, който казва: "Б.Борисов ще вземе НАЙ-ПРАВИЛНОТО" решение!

А това, че Турция е съвсем различна от онази наша исторически негативно обременена представа го знам. И дори съм писала тук, т.к. имах възможност да присъствам на един форум, на който говори Месут Йълмаз (ЛАКМУСЪТ “ТУРЦИЯ”. МЕСУТ ЙЪЛМАЗ: “С НАС ИЛИ БЕЗ НАС - ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДА РЕШАТ КАК ИСКАТ ДА ПРОДЪЛЖАТ)
цитирай
41. chara - dedenze Пряка демокрация ...
06.06.2011 17:59
А статуквото ще го позволи ли?!!
цитирай
42. chara - smani Статията е публикувана на много места в нет-а
06.06.2011 18:01
Най-добре се чете таблицата в Афера.бг. Ето линк:

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=18065&Itemid=1
цитирай
43. chara - otvorko За статии по поръчка, а и ТВ предавания, можете смело да се обръщате
06.06.2011 18:04
към Маргарита Михнева, Валерия Велева и прочие "звезди" на журналистиката!
Те работят така, доколкото съм чувала!

Аз пиша само онова, което ме вълнува и за собствено удоволствие!
:)))
цитирай
44. chara - otvorko И не съм журналист!
06.06.2011 18:06
:)))
цитирай
45. chara - pukamuli А защо да не обичаме голф? То цяла национална стратегия има за развитие
06.06.2011 18:07
на този спорт ...

За други неща може да няма, но за голф - разбира се!
цитирай
46. dedenze - На пост 53
06.06.2011 18:29
Да ако стане така:
- 600000 подписа за референдум с няколко искания
- Забрана на политическите партии и промяна на Конституцията
- Мажоритарни избори на териториален принцип
- Нов избирателен закон
Референдум с над 70 % За- за промените - това сочат и социологическите изследвания. На хората им писна от грабежи и беззакония във всякакви цветове!
В историята ни има успешен, подобен пример през 1936 г. за съжаление в монархически условия.
цитирай
47. otvorko - Е може ли да бъдеш толкова
06.06.2011 19:23
chara написа:
към Маргарита Михнева, Валерия Велева и прочие "звезди" на журналистиката!
Те работят така, доколкото съм чувала!

Аз пиша само онова, което ме вълнува и за собствено удоволствие!
:)))

тесногръда и да не се интересуваш от основните проблеми в държавата. Кажи ми от БСП ли си?
цитирай
48. hatanasov - И никой до тук не спомена...
06.06.2011 19:30
че всички мафиоти са свързани с ДС и БКП?
цитирай
49. chara - otvorko Е и от БСП не съм! Не членувам в НИКАКВА политическа партия!
06.06.2011 19:53
Само съм съучредител на няколко граждански неправителствени организации.

Ако си направите труда да прочетете първите ми статии в това пространство, те са от края на 2007 г, ще видите, че и правителството на Светата Троица не съм оставила без внимание.

цитирай
50. otvorko - И ти си толкова
06.06.2011 20:05
независима колкото Кунева е независима.
цитирай
51. chara - otvorko Това, разбира се, е изключително аргументирана позиция!
06.06.2011 20:07
Само толкова ли можете?!!
цитирай
52. chara - hatanasov То това е условие по default!
06.06.2011 20:17
:)
цитирай
53. ok3223 - Малко изкуство
06.06.2011 20:20
и горчиви истини не са излишни, нали.

ПУМПАЛА...д-р Бойко Б
Началник на партия.

Върти се, и върти, върти,
ту наляво, ту на дясно,
ту от левите лъжи,
ту от десни му е тясно.

Кой камшика му държи?
Кой го кара, кой го бие?
Кой не знае ми кажи?
Знаем всички, всички ние.

Бесен пумпала кръжи,
пет на ляво, сто на дясно.
Днес, затрупан от лъжи,
Боко-Пумпала е...ясен!

цитирай
54. boristodorov56 - Друго си е като нещата се казват с истинските им имена!
06.06.2011 20:48
Браво!
цитирай
55. zabunova - Талантливо перо! И умно, и търсещо, ...
06.06.2011 21:12
Талантливо перо! И умно, и търсещо, и с позиция! Приветствам!!!
цитирай
56. bateto - Светле! :)))
06.06.2011 22:19
Точно за Енергийния сектор! :)))...
Тук, в Блог.бг - може! :Р
Не го пиши на друго място! В Афера или Клюки.бг също може! :D
Начи Бойко е Борисов! Демек: Нема как да е Първанов, Кобурготски, Станишев или Дал...па Доган Взел! :) Стига, че ше ядосате Премиера!

Поздрави, въпреки всичко! :)

Рядко влизам тук, освен когато получавам СМС, че в Блога се пишат нЕистини! :))) Смени темата за Боко Тиквата, напиши нещо за Кунева-Пръмова или Кречеталата на СтУлетницата - Кадиев, Пернишкия ГоУф Манолова, истерика Тони ПУтев... По-интересни Персонажи са! Бате вече стана "Пътища и съоръжения"ЕООД и праИ шосета - оставете го! :Р

\w/

цитирай
57. chara - bateto Гледай ти, кой се е появил!
06.06.2011 22:46
Да не повярва човек на очите си!

Има ви още значи ... енергетици такива!
:)))

При Шуши оцеляхте! И на Семерджиев няма да се дадете, като ви гледам!
Мдам
цитирай
58. chara - boristodorov56 Друго си е, я!
06.06.2011 22:46
:)))
цитирай
59. momchil - Браво Чара! Как ги изнамираш тези ...
07.06.2011 00:42
Браво Чара! Как ги изнамираш тези подробности. Ашколсун. Продължавай все така. Защо не помислиш за предаване по нета. В никакъв случай не отстъпваш на Ногорита Кихнева, а с този парцал Валерия Велева нямаш нищо общо.
цитирай
60. hristo27 - Как ти се вижда последният цирк:
07.06.2011 09:08
06.06. - "...повишението на всички пенсии минимум с 5 % ще бъде постоянно, а не само заради изборите..."

07.06. - "...в момента най-вероятният вариант е пенсиите да се повишат с по 10 лв. на човек на месец..., средствата за пенсии трудно могат да се осигурят..."

Игра за Първи клас - открий разликата между двете изречения.
цитирай
61. chara - Пояснение: Коментарите на анонимни потребители, направени вчера тук,
07.06.2011 09:15
не са изтрити от мен.
Предполагам, правят го администраторите или софтуера автоматично.

Коректно е да кажа, че от седмица статии в блога ми са спамвани от анонимни безсмислени съобщения на английски, които се опитвах да "почиствам" (не особено успешно).
Предполагам има някакъв пробив в системата и се надявам да бъде преодолян!
цитирай
62. chara - hristo27 И по-големи циркове сме виждали! В рамките на 8-часов работен ден!
07.06.2011 09:20
Помниш - около обяд уволнения, в края на деня - назначения. На едно и също лице.
Метаморфоза от "разпни го" до "осанна"!

Човек да не е наясно със себе си е разбираемо. Вредите, които може да нанесе на околните са що годе преодолими.
Когато обаче става въпрос за позиции в изпълнителната власт от високите нива ... пораженията са катастрофални. Защото са не само директни, а и индиректни. Тези вторите са трайни, неконтролируеми и особено опасни.
цитирай
63. chara - momchil Информацията, изнесена тук е публична от официални източници.
07.06.2011 13:27
Само трябва да знаеш къде да гледаш.
И какво.
:)
цитирай
64. анонимен - Има една стара поговорка :
07.06.2011 13:49
"Слънцето грее за всички", но днес колкото си "по-високо", по-силно те "огрява" !
Колкото до изводите - по принцип ги правя след като имам всички факти и резултати. Иначе ще приличам на "социолог преди избори" ...:)
Ще почакам още малко ....
цитирай
65. bven - Аз определено си мисля, че за да е на този пост,
11.06.2011 15:13
Премиерът положително има и благословията на онези от Новия ред и кукловодите-билдербергери, защото явно те са скрити зад българските завеси. Явно някой трябва сериозно да дръпне завесата!
цитирай
66. mitache - Много добър анализ. Поздравления
11.06.2011 17:04
Много добър анализ.Поздравления
цитирай
67. moliv67 - здравей, приятелко!
19.06.2011 23:10
аз съм против Белене. а подмолните им нещица.... Бог ще ги съди.
цитирай
68. bojo12345 - Какво е за ГЕРБ аеца:
25.06.2011 22:30
Там ще се разкриятнови хоризонти за така наречените "консултантски услуги"
Затова се правят на интересни.Бойко се прави на ощипана невеста.Да се посъ-
ветва с неговия Лъчезарчо?
цитирай
69. tomich - Привет, Чара
06.07.2011 11:08
Не става ясно ТВР дала ли е до момента пълна гаранция, че проектът "Бургас-Александруполис" няма да навреди на околната среда в района на Бургас.
Ако съдим по мнението на министър Караджова, докладът на ТВР дава такава гаранция, макар тя да не го заявява категорично. Не съм експерт и не мога да кажа дали ревизираната концепция на фирмата от 2009 г. с приоритет естакадно разтоварване на нефта в близост до пристанище "Росенец", удовлетворява изцяло екологичните изисквания на НАТУРА 2000. Ако тия изисквания засягат и проблема с пристанището, значи ПЪЛНА гаранция няма и тогава отговорността пада изцяло върху правителството на Борисов. Няма вече как палачинката да се обърне отново...:))
Всичко останало е въпрос на политически пристрастия и оценки...
цитирай
70. boristodorov56 - Всичко, каквото поиска Русия от България - д-р Б. Борисов ще изпълни!
14.07.2011 14:30
За това му е платено авансово.
Предложението, на което не е могло да се откаже е със силата на договор.
Не сте ли чували за мафия?

Я вижте съдбата и жалката кончина на А.Луканов и Илия Павлов.
Защо мислите ги убиха?
Заради същите предложения - естествено.

Д-р Б. Борисов нито е тъп, нито е луд - ще изпълни своята част от сделката.

Залагам 1 000:1.
цитирай
71. idealist - Поздравления!
04.08.2011 20:23
Ще се радвам да прочета коментарите на авторката и за новата сага Лукойл - Митници.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6424851
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031