Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.02.2010 09:55 - ЗАД КРИВОТО ОГЛЕДАЛО НА РЕАЛНОСТТА
Автор: chara Категория: Политика   
Прочетен: 46023 Коментари: 102 Гласове:
86

Последна промяна: 25.02.2010 13:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Образите в медийното огледало се сменят един след друг – критични, динамични и драматични. Като битието ни. Митични, мистични и до известна степен анонимни, представени на публиката с дозирана театралност.      След “Опасните” се появяват “Наглите”, после “Октопода”, следват “Факирите” и “Силоваците”. Анонсирани са “Совите” и “Наглите, търгуващи с лекарства”. В центъра на огледалото се разиграва полицейски екшън – убийството на Боби Цанков, къщи на “ужасите”, ареста на Алексей Петров, акции в Студентски град, “колегата Цветанов ходи с багер, копае и вади трупове”. По периферията, за допълване на картината – предявени обвинения за злоупотреби на ексминистри: Емилия Масларова, Николай Цонев, Валери Цветанов, както и на настоящи висши държавни чиновници от Държавна агенция за бежанците, Фонда за лечение на деца в чужбина. Насилие над дете. И още. И още… Заклинания за мобилизиране на около “70 хиляди прокурори, следователи, полицаи, разузнавачи и агенти на ДАНС” срещу 250-300 криминално проявени, тормозещи обществото и страната!!!      Зад кривото огледало на реалността събитията се движат от друга логика. Арестуваните се освобождават. Уликите не издържат в съда. Защитени свидетели се отказват от показанията си. Даже Маргините се оказаха “невинни” по делото за убийството на Боби Цанков. Виновни няма. Няма и осъдени. Ако има, то присъдите са символични.     Зад кривото огледало на реалността остават въпросите. Онези – истинските! За които отговор няма!     Ние полицейска държава ли сме? Ако не сме, защо новините в прайм тайма заприличват на полицейска сводка? Ако сме – кой ще бъде достатъчно смел и честен да ни го каже?!!      Акциите   на полицията кризисна  PR – кампания за кого са – за нас или за Брюксел? Защото ако са за нас, ние вече знаем сценариите. Видяхме “Комарите” на Богомил Бонев, акция “Респект” на Румен Петков. Ще изгледаме и новия репертоар. Въпросът е в ефективността и резултата. А той за сега е нулев. Осъдени фактически – няма. Ако кампанията е за Брюксел … кредитът на доверие сякаш изчерпва лимита си.      Зад кривото огледало на реалността остава  премълчаваната реална статистика за нивото на безработицата. За броя фалирали фирми. За реформата в пенсионната система и в здравеопазването. За сроковете за изплащане на задълженията на държавата към частни компании.      Зад кривото огледало на реалността остава темата за истинския “Октопод”. Онзи, Недосегаемия. Онзи, за който е немислимо да чуем в прайм тайма, но чието съществуване е малка срамна публична тайна.      Зад кривото огледало на реалността остава … животът ни. 

-------------------
Статията е публикувана в:

ПОЗИЦИИ. нет
http://pozicii.net/?p=80

АФЕРА.бг
http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=9530&Itemid=9#usercomments

КАФЕНЕ.нет
http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=10581622


Тагове:   данс,


Гласувай:
86



1. bowman - ...
24.02.2010 10:12
Не мога да коментирам . Мисля , че думите в случая са излишни . Каквато и причина да има за това тя е свързана с дефект и аномалия.
цитирай
2. emil60 - Съмнявам се само в тези данни:
24.02.2010 10:18
“70 хиляди прокурори, следователи, полицаи, разузнавачи и агенти на ДАНС” срещу 250-300 криминално проявени, тормозещи обществото и страната!!!

Някой наистина ли вярва, че криминално проявените са около 300? Аз познавам много повече....
цитирай
3. chara - emil60 И на мен ми звучат парадоксално, но ...
24.02.2010 10:24
това са думи на министъра на вътрешните работи!
Зад тях обаче остава въпроса - толкова ли са опасни и непобедими тези 250-300 криминално проявени, че структури със 70 000 състав да не могат да се справят с тях? Що за структури са това? Или може би просто ... не искат да се справят?
цитирай
4. boristodorov56 - И кой е истинският Октопод - " Онзи, Недосегаемия. Онзи, за който е немислимо да чуем в прайм тайма, но чието съществуване е малка срамна публична тайна.?&
24.02.2010 10:30
Кой е?

Този "кой е" - не носи ли вина?

Иначе - вярно - отвлича се вниманието с циркове и тъпа милиционерщина от истинските проблеми и престъпления.
цитирай
5. svoboda64 - Впечатленията ми от вчера,
24.02.2010 10:37
от пътуването и наученото в градския транспорт, е, че да - ние сме полицейска държава или поне сме се запътили натам.

Шофьорите, по признанието на този нещастен човек, върху когото се изливаше цялото насъбрало се недоволство по повод закъсненията, СА ПОДПИСАЛИ 4 СТР. УСТАВ СЪС ЗАДЪЛЖЕНИЯ, между които НАЙ-ВАЖНИ СА:
- нямат право на стачки
- нямат право да говорят за политика :)

И това е само едно от всичките предприятия в държавата. Междувпрочем, едно от най-бързо мобилизируемите :) Всъщност, точно синдикатите им ги демобилизират....

Друг коментар е излишен.
цитирай
6. haralanov - Кризисния PR
24.02.2010 10:41
Кризисния PR е и за нас и за пред Брюксел!В първия случай могат безконечно да го въртят,защото с него се задържат,дори за години време,истинските проблеми.Във вторият случай смисълът също е ясен:Ама нека още малко...Или както преди месец каза Борис Велчев:Дайте ни още една година!Сякаш от сега започват истинската борба с престъпността!Истината е,че ТЕ са част от нея!Животът ни,НАШИЯТ ЖИВОТ,е без значение за ТЯХ!
цитирай
7. edinman - Зад кривото огледало на реалността остава … животът ни.
24.02.2010 10:46
Тъжно chara много тъжно....и за съжаление май -непоправимо!
цитирай
8. chara - Борисе, когато ГЕРБ погледне с други очички на
24.02.2010 10:48
нефтената рафинерия и направи ПЪЛНА ревизия на вноса и преработката на горива, разследва кръга "Хелиос", а също и бизнеси на хора като Валентин Златев и Емил Димитров, прегледа съдебните решения на Ботевградсия РС, а също и разследванията на Ботевградската РП, в които фигурират имената на посочените ... тогава ще повярвам в искреността на намеренията на правителството. Това е един пример. Има и още.
цитирай
9. chara - Свобода, аз съм ... шокирана!
24.02.2010 10:50
Но ... не и изненадана!
Не знам как може да се дефинира това, в което живеем. Дали пък не е форма на ... мека диктатура?!!
Знам ли? Може и да греша!
цитирай
10. chara - haralanov така е - ТЕ са част от нея
24.02.2010 10:52
хора на двойно подчинение - към официалната, но бутафорна власт и към неофициалната, но реална такава!
Къде е решението?
цитирай
11. chara - edinman Искаше ми се да е по-оптимистично, но ...
24.02.2010 10:53
това е усещането ми за света днес!
:)
цитирай
12. svoboda64 - И още нещо...
24.02.2010 11:03
Най-големият и тровещ въпрос в момент е... безработицата и заплахата от нея.

Пак от вчера. Едно от сравнително големите частни предприятия в София... Предстоят съкращения, нищо не ги пази (по Кодекс - правата са на работодателя), но от друга страна - статистиката е, че всеки ден в това предприятие през "Личен състав" минават цифром и словом по 120 човека да търсят работа :(

Това няма да го прочетеш във въстниците, защото не е сензация, а ... всекидневие.
цитирай
13. cornflower - Животът ни
24.02.2010 11:15
остава неосъществена мечта.
Аз не мисля, че акциите на полицията са само показни. И не се страхувам, че ще се превърнем в полицейска държава, защото нашето е криворазбрана демокрация.
Проблемът е в съдебната система, която ББ не може да поправи!
цитирай
14. tit - Даже и полицейска държава не сме...
24.02.2010 11:18
Понеже и полицията действа избирателно!

И не криво огледало, а - стена! Стена, изрисувана с предизборни обещания, зад която дерибействат тарикати и продажници!
цитирай
15. universalnite000 - Точно така - показност, целяща да ...
24.02.2010 11:24
Точно така - показност, целяща да трасира мнението на хората в канала "Създаден проблем - предложено решение" . А специално за Борисов - най-голямата ирония е , че аз познаваХ ( държа на миналото време ) този човек и .... никога не съм си хранел илюзии какво представлява . Сега е в ролята на пионка за прокарването на нов световен ред. Миналата година преди изборите се скъсах да говоря на когото мога за него и какво се очаква - глас в пустиня . А с няколко думи характеристиката за него е - диктатор, успял да измами хората, че е взел присърце техните интереси ! Все пак искам да предложа една китайска мъдрост, която се отнася точно за хора като Борисов : можеш да се опиташ да забиеш пръчка в течението на буен планински поток и тя да се задържи за известно време, но после мощният, неспирен во веки веков поток я отнася. По същия начин се случва и неуки или порочни хора да правят опити за унищожение на обществото. Не е ли ясно, че подобни опити са обречени единствено на жалък и позорен провал ? Никога не губете вяра в това, за да не затриете вярата и в истинския си Аз !

цитирай
16. chara - Свобода, сега ще цитирам нещо:
24.02.2010 11:31
"Намаляване на безработицата - нови работни места и преквалификация"
Това е част от АКТИВНА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА от предизборния флаер на ГЕРБ.
Това е положението.
Що се отнася до вестниците информацията, която стига до публичните им страници ... силно съм резервирана, защото цензурата е ЖЕСТОКА!
цитирай
17. chara - tit Ама разбира се, че избирателно!
24.02.2010 11:34
Аз писах в коментар 8. на Борята Тодоров. Когато се посегне на "свещенните крави" от ранга на Златев, Гергов, Божков, Диневи и т.н. неупоменатите да се считат за изброени, тогава ще повярвам в искреността на намеренията на управляващите.
цитирай
18. chara - cornflower Дано не са само показни, но ...
24.02.2010 11:37
нормално ли е всички новини да започват с "отчет" за поредица от полицейски акции ...
На мен ми се струва странно ...
цитирай
19. chara - universalnite000 За Божествения или добро или ... нищо!
24.02.2010 11:39
Шегувам се!
А китайската мъдрост ми хареса!
:)
цитирай
20. анонимен - Абе,хора!
24.02.2010 11:44
Този цирк не ви ли омръзна вече?За 20 години непре-
къснато ни го "подават" и ние с настървена надежда
"го поемаме".И чакаме следващия цирк.Точно като
децата - чакаме цирка и вярваме в Дядо Коледа.
И все се гневим,че някой друг ни е виновен.
И НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ПРОГЛЕДНЕМ,ЧЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ
УРОДЛИВОСТ СИ Е НАШЕ СОБСТВЕНО ТВОРЕНИЕ!
А през това време,тихомълком съкращения,безра-
ботица,обедняване,убийствени лихви и по кредити
и по депозити,докато хората бъдат превърнати
окончателно в пожизнени придатъци на тези лихви
барабар с поколенията си.
Обаче ние все още си имаме по комат хляб и кофичка
кисело мляко.А някои(като нас),даже и компютър,
за да можем да благоговеем пред псочените ни "атрибути" и си чешем езиците.И чакаме поредният "Месия",за пореден път "да ни оправи".
НО НИКОЙ НЕ ИЗЛИЗА НА УЛИЦАТА ДА ПРЕДЯВИ
НЕ "ПРАВАТА СИ",А ИЗИСКВАНИЯТА СИ,ПРЕД ЧИНОВ-
НИЧЕСКАТА СГАН,СЪБРАНА В ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ,ВКЛЮЧИТЕЛНО И В "СВОБОДНО ИЗБИРАЕМИТЕ".
...Ох,ръката ми се схвана да държи кофичката с
мляко и заните части ме забиляха от това благого-
вейно "висене" пред екрана(ту на компютъра,
ту на телевизора...

цитирай
21. rakurs - коментарите са излишни
24.02.2010 11:54
На престъпниците се дава нова самоличност,а Дянков взриви икономиката.До изборите за президент ние сме в тяжест,колкото по-малко,толкова по-добре.
цитирай
22. lado - Здравей, Светле! Има нещо светло в ...
24.02.2010 11:55
Здравей, Светле! Има нещо светло в очертаващия се чат, и това е името ти.:))
Кога една държава е полицейска, няма да разяснявам, че всички знаят, а може пък аз да не знам.
Виждам симптоми,( но съм си и мнителен), че полицейската държава е нашата.
Арести, с цел събиране на доказателства, изявления на съдии, за първи път от много време насам ББ е на заден план, откъдето пък изненадан заявява : " Аз ,като полицай ..."
Първо - вярно е, че бивше ченге няма, но той даже не е бил полицай, а пожарникар. Назначението му беше политическо като ген. в полицията, а това може и цивилен да го върши - ако е кадърен.
Второ - сега е в друго качество - на премиер.
И си абсолютно права,че единствените действия са на крими фронта - всичко останало е замръзнало.
цитирай
23. bachym - :)
24.02.2010 11:57
http://www.youtube.com/watch?v=VAY7eg8kc90
цитирай
24. chara - rakurs ние сме в тяжест,колкото по-малко,толкова по-добре
24.02.2010 11:59
Мислиш ли?
цитирай
25. chara - Владо, то може и да не е замръзнало, но на повърхността,
24.02.2010 12:04
на преден план е само екшън!
Нон стоп!
Все едно друго не се случва в държавата!

А то се случва ...

На 13.02.2010 беше прието поправка в ГПК в чл. 519 и чл. 520 съгласно която, дори и да имаш изпълнителен лист срещу общини, НЯМАШ ПРАВО да пристъпиш към принудително събиране на вземането си! В същото време, ако общината или държавата се снабди с изпълнителен лист срещу гражданин или фирма - няма проблем за запориране на сметки!

Само че, затова НИКОЙ НИКЪДЕ не писа!!!
:(
цитирай
26. rakurs - 24
24.02.2010 12:07
Ние сме необходимото зло.
цитирай
27. chara - bachym ...
24.02.2010 12:11
Благодаря!
цитирай
28. chara - rakurs миманса, без който не може
24.02.2010 12:12
нещо такова, нали?!!
цитирай
29. mutiralibulgari - BOIAT nastana-tupat sartsa ni,
24.02.2010 12:39
eto gi blizo rodni dushmani...nii ne sme veche...RAIA POKORNA
цитирай
30. анонимен - Novinata e 4e kostov ako fane razstroistvo celi samoleti ste izaka
24.02.2010 12:52
Chara,

odi drpni edna rakie s e -rEkia. towa za koeto pises ne e problrmyt. poogledai se i ste vidis prestypnicite okolo Boreto. Boreto prai, ama zada prai sa mu nuzni ry4i4ki. i to ry4i4ki 4iiti prst4eta sa pipnali iakoto. ama taka pipnali 4e vlezli w edni papkiii.
pogledni za kakvo i srestu kakvo glasuvat Kostowite i Atakantite. tezi dvamata sa pri4inata. ako mu stypi Generalyt na trbuha Kostov cel samolet moje da izaka.
цитирай
31. chara - mutiralibulgari Това, което се случва във виртуалния свят,
24.02.2010 13:12
не е онова случване в реалния ...
:(
цитирай
32. анонимен - Публиката
24.02.2010 13:20
Това, което мен ме разстройва повече от медийната показност на политиците, е настървението на хората, жадуващи още и още прояви на силово ограничаване на права. Виновен/невинен - няма значение. Още кръв, още зрелища. Ако няма публика - театърът ще е безсмислен.
цитирай
33. анонимен - Въпросът има две страни...
24.02.2010 13:21
Като прикрия тези акции, ще кажат, че прикриваме действията на властите. А по принцип всяка власт осигурява зрелища, за да скрие зад тях нещо друго...
Затова, Чара, бъдете по-активни като слушателите. Звънете - 0 700 17 144!
цитирай
34. narodniprotesti - На крак вий партии,презрени...
24.02.2010 13:27
На крак,вий роби на...мизерията...
Потиснати и унижени,ставайте срещу....голиат.
цитирай
35. chara - angpiskova На кого ме съветвате да звъня?
24.02.2010 13:32
:)
цитирай
36. chara - анонимен 32. Така е. При гнетящото усещане за
24.02.2010 13:35
тотална липса на справедливост, ефектните полицейски акции са евтина "залъгалка" за сетивата!
За жалост, подобен PR не може да бъде "залъгалка" за ума!
цитирай
37. zahariada - Акция "Прочистване."
24.02.2010 14:10
Не е ли време ние, общиството, да направим нашата акция? Както и да я наречем. Най-добре без име, само действие. Поздрав!
цитирай
38. bowman - #Акция "Прочистване."
24.02.2010 14:18
Хубаво кого ше очистим най напред ; )
цитирай
39. reporter - :(
24.02.2010 14:36
Тъжна и жалка картинка! Разочарованието на хората се задълбочава, а това е най-страшното.
цитирай
40. rat - Напълно несъгласен съм. Това е н...
24.02.2010 14:37
Напълно несъгласен съм.
Това е най-добрият вътрешен министър, който сме имали след освобождението дори. Достатъчно е човек да се запознае и с биографията на настоящия главен секретар Калин Георгиев и ще разбере какво искам да кажа. За първи път истински репресивна машина, защото точно това е работата на МВР.
Емилия Масларова е с гаранция от 50 000 лева, дайте ми пример от миналото подобен.
Алексей Петров остана зад решетките. С него мисля остана и още един. От наглите петима са зад решетките. Хамстера излее срещу 20 000 гаранция. Изключително успешна операция срещу онзи общински съветник, който вче е с присъда и забележете предстои запор на 62 000 000 лева (пари и недвижимо имущество). Запор на над 120 000 000 лева при Ковачки. Маргините все още са зад решетките. Още трима министри ще с сдобият с обвинения. Не ми се рови да търся още примери. Пълан подкрепа на външни спец служби и разузнавания. МИ6 знаят неща за престъпния живот в БГ които нашите служби не могат и да си помислят, че съществуват. Бавното и мудно звено е съдебната система.
цитирай
41. bowman - ; \
24.02.2010 14:57
Съгласен съм с reporter "Разочарованието на хората се задълбочава, а това е най-страшното."
за коментара на rat не познавам никой в службите, но гаранция от 50' 000 за Масларова съдена за 11 милиона ?!
цитирай
42. rat - Съгласен съм с reporter "Р...
24.02.2010 15:11
bowman написа:
Съгласен съм с reporter "Разочарованието на хората се задълбочава, а това е най-страшното."
за коментара на rat не познавам никой в службите, но гаранция от 50' 000 за Масларова съдена за 11 милиона ?!

За Българския съд това е много голяма гаранция. Провери колко такива гаранции има.
Сравни го и с минималната работна заплата в страната или средната ако щеш.
цитирай
43. bowman - @rat
24.02.2010 15:45
Вярвам ти . Надявам се да има свестни хора .
цитирай
44. анонимен - Реалността, такава каквато я искаме ние избирателите
24.02.2010 15:54
Поздравления към : "Абе хора", защото съм една от тях. Само бих искала да кажа, че една съществена причина за лошото правораздаване е съдебната ни системаь по-точно разликата с тази в САЩ. :"Виновен" и "Невинен"пледират съдебните заседатели, а не като у нас съдийте ,на които все не им стигат доказателства за осъдителна присъда.Тук е заровено кучето и това може да се оправи.Трябва ние , които гласувахме да искаме поправките, а не да блеем по форумите.Иначе България ще я има и след нас.Поздрави!
цитирай
45. анонимен - инкарнация
24.02.2010 16:06
българина е склонен да заменя свобода срещу сигурност,понеже колчем се почувства свободен и веднага го обзема несигурност,плюс туй нивгаш не е изпитвал уважение към държавата,затуй бокой борисов ще пребъде.той е перфектния аватар
филма вервам повечето сте го гледали и изводите са ясни
цитирай
46. chara - до Анонимен 45 А който заменя свободата за сигурност
24.02.2010 16:15
накрая губи и двете!!!
Това ли е съдбата българска?!!
цитирай
47. анонимен - Трудно ще бъде
24.02.2010 16:37
една част от Октопода ("доброто" ченге") да се пребори с останалата ("лошата").
Все едно да се измъкнем като барон Мюнхаузен от блатото, дърпайки се за косите. Сами. ;)))
цитирай
48. pegas08 - Поздрав- Истината!
24.02.2010 16:45




Посвещавам на Chara, за гражданската смелост!
------------------------------------------------------------------------
Опит за отговор на Славейковия "казус "

Истината
--------------------

Тя ни прави извисени!
Неспирно движела света.
Истината е спасение.
Светъл лъч на любовта.


Да обичаш някого, наистина.
Без лъжи и без преструвки.
Трудно е, но постижимо.
Не са достатъчни целувки.


"Думи кухи, изрази банални."
Лицемери ще въстанат.
Ще кажат:"Няма идеални".
Пламъкът и ще угасят!

*****

"Аз съм Пътят, Истината и Животът!"
Бог изрече в Юдея.
За тези думи, той прости се.
С хората и умря за нея!


Бог е въскръснал, въскръсва и Тя!
Бог е един и Тя е една!
Да вярваш, обичаш, са светли неща.
Без тях сме само, двуноги стада!

****

Стадото чака, своят водител.
Сляпо и жалко, свело глава.
На шията дрънка, хлопатар, вестител.
За купони, тревица, такива неща!


Стадото хрупа, после преживя.
Полегнало кротко, пред шарен екран.
Секс- занимавки, после заспива.
Утре отново, същият "спам".


Понякога гръмко, на бой се повежда.
Врагът е различен, смъртта е една.
После разбират, че войната излишна.
"Грешка" някаква или пък лъжа!


Господин Премиер, комисията каза.
"Вие сте зъл, нечестен, лъжец!"
Този Блеър, усмихнат отвърна:
"На моето дело, аз сложих венец!"

***

Майките плачат, на Даунинг Стрийт.
Чакат за отговор:"Защо моят син?"
Портети носят, на убити момчета.
Правдата искат да победи!


цитирай
49. valsodar - Чара, какво очакваш от хора с осн...
24.02.2010 16:53
Чара, какво очакваш от хора с основно образование и мироглед на жител в къщата на Биг Брадър - рецепта за просперитет ли?
Толкоз им е акъла, толкоз и могат.
цитирай
50. haralanov - Къде е решението ли..?
24.02.2010 17:00
Честно казано незнам!Доста от решенията са трудни.А някои и направо болезнени.Защото опира до рязането на ,,живо месо,,.А ТЕ нито искат,нито могат да режат.Летище София струва ми се е добро решение...С еднопосочен билет...
цитирай
51. chara - pegas08 Благодаря за стиховете!
24.02.2010 17:24
Сърдечно!
:)
цитирай
52. rat - Честно казано незнам!Доста от р...
24.02.2010 17:24
haralanov написа:
Честно казано незнам!Доста от решенията са трудни.А някои и направо болезнени.Защото опира до рязането на ,,живо месо,,.А ТЕ нито искат,нито могат да режат.Летище София струва ми се е добро решение...С еднопосочен билет...

Прозвуча, като заплаха към някой. :)))))))))))
Давай, какво чакаш още.
цитирай
53. chara - parasol Слави, съгласна съм!
24.02.2010 17:25
:)
цитирай
54. chara - valsodar Дали ще те учудя ако кажа, че нищо не очаквам!
24.02.2010 17:26
Просто споделих усещането си за нещата!
:)))
цитирай
55. анонимен - ан45
24.02.2010 17:27
той кога ги е притежавал ,че да ги губи
само им вижда отраженията в огледалото,ма и то криво както отбеляза
цитирай
56. chara - haralanov Минчо, бягството е лесно решение!
24.02.2010 17:27
Ерго ... не е за нас!
цитирай
57. haralanov - )))))))
24.02.2010 18:04
За мен е добро!Вас не Ви знам...))))
цитирай
58. bowman - Свобода и Сигурност
24.02.2010 18:39
Защо когато трябва да търсиме правата си трябва да жертваме сигурността на себе си и близки ? Има хора които се грижат за семействата си, самия факт че в родината ни се налага да правиме жертви за елементарни права показва по добре къде живеем от всякакви думи
цитирай
59. pegas08 - На Кара, с възхищение!
24.02.2010 19:12
Сизиф
--------------
Сизифчо, щангите обичаше.
От малък беше шампион.
Тренираше, по писти тичаше.
Неуморно- тласкащ, тон след тон.


Победите не закъсняха.
Стоманената чета- медалист.
Очите насълзени, трикольор видяха.
Да се вее над пилон лъчист!


После, нещо се обърка.
Върхът, малко се отмести.
Сизифчо блъскаше,ще се побърка.
Но медали, вече не светят...


Върхът, стана илюзорен.
Ти го гониш, той ти бяга.
Следва допинг, най-позорен.
Четата ни взе да се излага.


Народът също, тежко вдига.
Тежести на прехода наричат.
Един вдига, друг задига.
Нещата много си приличат.


Накрая, всички ни наказват.
За днешна криза, плащай ти.
Напред, назад, като безумци.
Не питай, накъде вървиш!
цитирай
60. tomich - chara, аз предлагам да изгледаме и ...
24.02.2010 20:00
chara, аз предлагам да изгледаме и този "репертоар" на Вътрешното и тогава да го коментираме, но в РЕАЛНО ВРЕМЕ :))
Питам се защо и докога ще си чешем езиците с коментари върху събития минали-заминали, за които се сещаме, когато ни стегне чепика или когато някоя от "независимите" медии реши да си вдигне угасващия рейтинг точно с подобни събития.
Аз съм напълно съгласен с rat40. Има очевидни признаци на увеличаване на реалната активност(и ефективност) на службите в МВР и Правосъдието. Всичко което е направено в последно време са реални факти, няма обективни причини да ги очерняме.
цитирай
61. xfire - Поздраваления, толкова точно к...
24.02.2010 20:00
Поздраваления, толкова точно казано, че чак страшно.
цитирай
62. evrazol - Огледалото на реалността въобще не е криво.
24.02.2010 22:25
Криви са илюзиите на скрупольозната ни общественост и собственото ни двулично битуване.
Най-напред ние гражданите сме всеядни прасета. Четири години Цар плъх ни прави на будали. Още четири някакъв ..., някакви ..., /нямам думи/ пробваха нашата всеядност.
В нашето общество бъка от НЕДОСТОЙНИ.
Те гледат Доганови, Станишеви и Бойкови простотии, но отиват на работа на тругия ден. ТЕ РАБОТЯТ – пхфу, те гледат /в буквалния смисъл/ как животът им протича пред очите им, без кой знае какво тяхво участие. Понеже са НЕДОСТОЙНИ се нагаждат.
Е, защо да не ни пускат сериали като Опасните, Наглите или квито им хрумне. Нима отказваме да гледаме, каквото и да било.

Това е едната страна на медала, разбира се. – Липсва обществено мнение с което властта да се съобразява.
От друга страна, всичкия ни път и бъдеще са увиснали на тънкия косъм – „почтените намерения на Бойко”. Вариантите са два:
1. Той е почтен в намеренията си.
Съдебната система е ОНАЗИ НА ОНИЯ.
Средния и ниския ешалон в държавната администрация са ОНЕЗИ НА ОНИЯ
Това което наричаме престъпления на бившите де факто не са престъпления. Грамотни хора са подготвяли престъпленията законодателно, юридически, преди да ги извършат практически. Тъпанарите искат осъдителни присъди, но по кой закон, по какъв член от него - не знаят.
В напъните си Бойко ще търси под вол теле и не е ясно въобще дали ще намери и котка. Защото корупцията се е застраховала, както казах вече – законодателно.
2. Той е непочтен в намеренията си.
Ще вдига пушилка КАТО ОНИЯ
Ще вади аса от ръкава КАТО ОНИЯ
Ще прави каквото си иска, понеже срещу себе си има мижитурки на всички нива. От хамалина, през интелектуалеца до паламентариста.

Ние сме в ръцете Бойкови.
Ние сме в кортикално сензорна афазия. Ние сме амеби.

На бойко му липсва екипа от непочтенни стратези, които да му помогнат в начинанията, независимо от целта която има. И те трябва да са непочтени задължително. В състезание непочтеността ще печели винаги и може да се пребори само с непочтеност. Също като простотията. Така че националния въпрос в момента е въпроса за почтеността на Бойко. И ние не сме европейци, щом сме допуснали това да е националния въпрос. Щом сме го допуснали значи сме НЕДОСТОЙНИ. Ще ползваме квот ни дадат. По милост.

Двама трима приказвачи може да имат друго мнение, но мойте писаници в случая не касаят приказвачите.
цитирай
63. bovari - Думите ти са подкрепени от най-високо ниво:)
24.02.2010 22:31
ОЛАФ дойде на крак при българските управници, за да каже кратко и ясно -РЕЗУЛТАТИ.
Тъжното е, че не само моят живот се опитват да ограбят, но и този на децата ни- с мегаломанските/нескрито частни! финансови интереси/ със строежа на АЕЦ "Белене".
Това вече не се търпи!!!
Не зная дали септември ще бъде май, но със сигурност добро не ни чака, нито нас, нито управниците, трябва да го търсим, доброто, другаде- извън България. За съжаление.:(
Поздрави!
цитирай
64. chara - tomich - Къде припознаваш "очерняне" ... в текста?
24.02.2010 22:53
:)
цитирай
65. анонимен - 62evrazol
24.02.2010 22:54
И кой според тебе вариант е верен бре чадо божие?
цитирай
66. chara - xfire а, страшното тепърва предстои ...
24.02.2010 22:55
Дано греша!
цитирай
67. chara - evrazol Внимавай с ... Божествения ...
24.02.2010 23:03
иначе ОК относно дилемата почтен/непочтен.

А за това си безумно прав:
"В състезание непочтеността ще печели винаги и може да се пребори само с непочтеност."
И почтените, обикновено губят тези състезания!
Знам го от собствен опит.
А хуаво би било да е обратното!

цитирай
68. chara - bovari :)
24.02.2010 23:08
Много песимизъм има в думите ти ...
цитирай
69. evrazol - Кой е верния вариант???
24.02.2010 23:28
Малко подобрения, срещу много привилегия е верния вариант. Естествено оплюване след време независимо от варианта. Ти какво избираш чадо божие? - да осъдят Алексей, или да ти се размине някаква дребна далавера. Ама кво ти пука. Да не би заради извода да си загубиш съня???
цитирай
70. hatanasov - ДС
24.02.2010 23:42
Основната причина е ДС. Ние сме единствената страна от източния блок, която не разкри архивите си, под претекст, че е застрашена националната ни сигурност. А с какво пострадаха от това останалите страни. Не е нормално повече от половината от членовете на Конституционния съд да са агенти на ДС. А агентите са на всички властови позиции. Те са и водещите честни бизнесмени. Докато не ги пратим там, където им е мястото, само ще си губим времето в нета и в живота.
цитирай
71. ran - да отрича върховенството на закона
25.02.2010 01:03
rat написа:
Напълно несъгласен съм.
Това е най-добрият вътрешен министър, който сме имали след освобождението дори. Достатъчно е човек да се запознае и с биографията на настоящия главен секретар Калин Георгиев и ще разбере какво искам да кажа. За първи път истински репресивна машина, защото точно това е работата на МВР.


на думи може само милиционер или идиот.
(Калин Георгиев - руска филология и школа на ФБР - Господи, последния известен герой!)

Интересът на Бойко от президентските избори съвпада със страха му от европейските тайни служби. Затова е сравнително кротък. Когато обаче спечели Кунева-Пръмова, ще се изправят банда срещу банда и по улиците ще се лее кръв.
цитирай
72. анонимен - Кампанията е за 'спасилите се' в Европа, Северна Америка или Австралия
25.02.2010 04:55
За да им избиват от главите всякакви идеи за връщане ;)
цитирай
73. chara - andrei Прочетох текста ти сега.
25.02.2010 07:25
"кривото огледало на реалността" са медиите, поне за мен. А това, че в държавата България почти всичко е ерзац и че много хора го усещат с всичките си сетива и го вербализират по някакъв начин - не е учудващо, нито стресиращо!
Радвам се, че откривам подобно "усещане" на ситуацията!
:)
цитирай
74. chara - До 40. rat Rat, ти това сериозно ли го пишеш?
25.02.2010 07:38
Не те ли смущава шумната показност на полицейските екшъни и странно тихичкото отпадане на обвиненията и освобождаване на "подсъдимите"?
цитирай
75. gmihov - КОГАТО!!!
25.02.2010 09:14
Когато!
Когато престъпността е господар
няма честен смел пъдар.
Държавата е разграден двор.
Всичко се руши на произвол.
Наглите, гадните апаши
за ден два стават богаташи.
Престъпниците , мошеници,
рекетьори и нагли крадци
имане и авторитет придобиват,
дворци обширни си изграждат
с бардаци и отбор мадами,
което мъжко око мами.
А народът ограбен и измамен
на произвола на съдбата е оставен
в мизерия, нищета да потъва,
по света да се разпилява
за да може да оцелява.
Дерзай народе излъган, измамен
в заблуди и лъжи потопен
за правда и добро жаден,
от зло на колене поставен,
без вяра и надежда да се изправиш
и хала си сам да оправиш.
Ще дойде ден и за теб правда да настане.
Но! Какво от теб ще остане,
годно с престъпници да се справи
държавата ни да се оправи,
народа ни на крак да се изправи,
сам със собснвени сили оправи?





цитирай
76. zaw12929 - Тук има някакъв отговор за връзки на всякакво ниво
25.02.2010 10:25
ДАНС е дала на "Лев инс" достъп до секретни данни Последното разрешение е от новото ръководство през декември 2009 г.
цитирай
77. rat - Не те ли смущава шумната показност ...
25.02.2010 10:34
chara написа:
Не те ли смущава шумната показност на полицейските екшъни и странно тихичкото отпадане на обвиненията и освобождаване на "подсъдимите"?

Когато се прави полицейска акция, винаги задържаните лица са повече от "необходимото". Съдът след това е коректив и решава, кои наистина има оснавание да бъдат постоянно задържани, кои пуснати под гаранция за кои няма правни, подчертавам правни основания да бъдат задържани. Това е полиция. Точно от това имаме нужда "демонстрация на сила", при това груба и безкомпромистна. Живея близо до централния затвор. Преди там висяха само жигули с роми, които чакаха за свиждане. Сега сутрин там е като шоурум на луксозни автомобили. :)))))))))))) МВР наистина сега работи точно така както трябва да работи.
цитирай
78. анонимен - шара,
25.02.2010 10:40
забравих да поясня вчера - този телефон е телефонът на слушателя в "Хоризонт". Обикновено звънят едни и същи хора. Не че имам нещо против тях, но искам да се обаждат и други като теб, например.
Поздрави с днешна дата
цитирай
79. tomich - 64. chara
25.02.2010 14:10
Уважавам хората, които мислят и говорят това, което мислят, независимо дали то е черно, бяло или сиво.
Когато казвам "очерняне", имам предвид някои тенденциозни коментари тук. Не виждам в текста на постинга "очерняне", но пропознавам в него силен провокативен тон, което, разбира се, не е лошо по принцип. Първо те цитирам:

"Акциите на полицията кризисна PR – кампания за кого са – за нас или за Брюксел? Защото ако са за нас, ние вече знаем сценариите. Видяхме “Комарите” на Богомил Бонев, акция “Респект” на Румен Петков. Ще изгледаме и новия репертоар. Въпросът е в ефективността и резултата. А той за сега е НУЛЕВ. Осъдени фактически – няма. Ако кампанията е за Брюксел … кредитът на доверие СЯКАШ изчерпва лимита си".
Задаваш хубав въпрос, но защо веднага след него подсказваш или насочваш към един от възможните отговори? Едва ли някой тук в блога може да твърди с 100% сигурност, че това е единствения отговор. Нали никой от нас не може да претендира, че знае и тълкува точно всички закони, че "кухнята" и неините "рецепти" на МВр са му добре познати, че абсолютно вярва на това което чете предимно от пикантните жълти таблоиди, слуша и гледа от електронните медии. Мнозинството от читателите са достатъчно интелигентни за да си отговорят сами на въпроса и да изразят мнението и позицията си честно и отговорно, така както го мислят. Вярвам, че ме разбираш.
цитирай
80. chara - rat Да изчакаме решенията на съда!
25.02.2010 14:20
Пък ... ще видим!
:)
цитирай
81. chara - tomich Съгласна съм, че има тенденциозни, аз ги
25.02.2010 14:30
наричам - пристрастни коментари. Но страстта е част от нас. Ако са безпристрастни (коментарите) нямаше да са интересни. :)

Що се отнася до провокативния тон, аз непрекъснато провокирам себе си и непрекъснато се съмнявам ...

Въпросите, които задавам на себе си, понякога си позволявам да ги задавам публично и тук!
И да, съдейки по коментарите, наистина провокират ...

Но това лошо ли е?
:)


цитирай
82. chara - Препечатвам тук от КАФЕНЕ.нет, един коментар,
25.02.2010 15:31
към темата за "огледалото"

RE: Зад кривото огледало на реалността by bambuka on 25/02/2010 1:29 PM

КАКВА Я МИСЛЕХМЕ, КАКВО СТАНА



В страната настана шеш- беш, паника и панаир.



Ден през ден екшън, следва арест и после пускане.



Телевизии, медии и народ следят със затаен дъх епичната борба между народоизбраните институции. Всички са в борбата, всички са в кюпа. Само някой да си подаде главата навън и автоматически другите го дърпат обратно в казана. Къде бе мой човек си се засилил ? Тука ти е мястото. Не остана име, название, прякор неупоменат от световната световната литература, фауна и флора. Всички в гювеча.



Министъра излиза и посочва с обвинителен пръст арестувания представител на животинския вид - “Виновен до доказване на противното!”. Съдът обаче се дърпа и вика – “ Виновен – марули !”. В общия хот се намесва и адвоката – “Виновен – краставици. Тука искат на стар краставичар корнишони да продават ! Ади бе ”.



Народа от сурин до здрач се звери в телевизора и се чуди – бах мамамата. Кво става бре ?



Адвокатите се пеняват. Прибраха цвета на нацията. Никой свестен не остана на улицата. Посегнаха дори на най-невинните ни играчи, тези дето прибираха изоставените коли пред къщите на хората. Това вече е прекалено. Арестуваха всички. Само разни мишоци тук-таме се озъртат смутено питайки се – Ама и на нас ли ще посегнат ?



МВР-ето хвърчи из страната като четата на Бенковски и мята белезници из градове и паланки. Всички под ножа. Да им се чуди човек отгде толкова бензин. До вчера нямаха да отидат до местния пазар и да си купят домати, а днес бръмчат из цялата страна.



Съдът е виновен компетентно заявява министъра. Искам лиценз за износ на бандити зад граница.



Дрън-дрън опонират от съда. Ще получиш лиценз на марта в сряда. Ние за какво сме тука да си драпаме шишарките ли ?



Политиците и те се ошашавиха. Разни опулени човечета шетат из телевизиите и се дерат – Ние какво ви разправяхме. Всички тези преди и след нас са за затвора. Скапаха държавицата ни. Корумпираха народеца ни. Опоскаха всичко. Затова сме на тоя хал.



Само дядо Генчо си стои до печката в къщи и се подхилва под мустак. Тия младите вечно бързат. Споко бе деца. Светат не почва от вашето раждане. Дето е текло пак ще тече. Да ви имам кахърите. Вместо със секс да се занимават тръгнали държавата да оправят. После нацията се стопявала, деца нямало. Ще се стопява я, като няма кой да я уножда. Хвърлят си силиците да гонят михаля, после изнурени лягат до булките и пак бандити сънуват. Чалъм и акъл трябва, а не тичане.

цитирай
83. bowman - За @ ...тук от КАФЕНЕ.нет
25.02.2010 18:14
Дивенето, ми беше когато реших "ново време дойде , хора нови и различни ще има " .
Хората не вярват и това е най-лошото което можеше да се случи. Нови хора няма, има хора които не са научили уроците от миналото , но на това отдавна му е минал дневния ред да го мисля.
цитирай
84. tomich - Нееее, chara,
25.02.2010 18:56
Тенденциозни аз наричам добре обмислените целенасочени коментарии за злепоставяне (очерняне) институции и политици.Пристрастните коментари са повече спонтанен изблик на чувства на привързаност или омраза(явна или прикрита) към определена политическа сила или личност, отколкото съзнателно премислена и заявена позиция. Затова лично на мене са ми по-интересни тенденциозните коментари, подплатени с остроумен хумор и безобидна ирония. Като тези, например, които си цитирала в 7, 10 и 11-ти
абзаци :)

Не е лошо, разбира се, и аз казвам така. Но когато в провокативността прозира повече тенденциозност отколкото обективност, тя заприличва на манипулативност, говоря по принцип.
цитирай
85. анонимен - tomich,браво!
26.02.2010 11:15
Много прост народ,а!Очерня чистичките институции!
Тези,които от 20 години се мъчат да избелят физио-
номиите на народеца,така хубаво да ги избелят,
че съвсем да ги "очистят".Не разбира простият му народец,че той може да бъде само тор за "Инсти-
туциите"!
Браво,tomich!Браво институциална тор!
цитирай
86. анонимен - Човек..
26.02.2010 11:21
..е измислил ИНСТИТУЦИИТЕ,за да премахнат Човека
и оставят само "хомо ББО(белите блеещи овце)!
Бе-е-е...
цитирай
87. анонимен - Защо съм с чувството,
26.02.2010 20:54
че гледам всичко около мен не в огледало, а през дефектно стъкло, при което всичко видяно е грозно, разкривено и с размити образи и очертания ? Като в някакъв кошмарен филм на ужасите.
цитирай
88. tili - Не зная, нещо се затворих.
27.02.2010 10:16
Минах си в обичайното от младини състояние на вътрешна емиграция. Подкрепям идеите си само с гласуване. Избягвам да мисля за Градът на истината, да слушам хубавите песни. Като си представя колко наивни сме били, а те какво са правили зад гърба ни и сега всичко е наяве... Чувствам душата си омерзена!
цитирай
89. bowman - Има
27.02.2010 10:46
Има хора дето заслужават уважение и те са българи, в политиците не вярвам , чуството им за дълг незнам дали го има но за чест по принцип го пренебрегват на входа на политиката, надявам се да видя някой ден че бъркам дано да не е прекалено късно
цитирай
90. tomich - Браво, анонимко86!
27.02.2010 12:06
Заслужаваш поздравления за опита да бъдеш ироничен с пристрастния си коментар! Но иронията ти е много тъпа, за съжаление, защото не правиш разлика между институции и политици. Различието между тях е огромно. Ако беше малко по-интелигентен и любопитен, щеше да знаеш, че никоя държава не може да съществува без институции. Защо? Оставям те да намериш сам отговора, като прочетеш някоя и други елемeнтарни книжки. Тогава ще разбереш, че всеки народ ражда свои политици и...простаци... Сигурен съм, че изпитваш притеснение към кои ще те причисли твоят "прост народец", затова си безименен, но проблемът си е лично твой...
Иначе нищо лично към теб!
цитирай
91. анонимен - Въй, въй, въй, колко сърцеразди...
27.02.2010 15:33
Въй,въй,въй,колко сърцераздирателно!Разчувства ме chara!Два реда сълзи ми потекоха и три реда сополи,ахъъъхъъъ.
цитирай
92. анонимен - Мале мале мале...
27.02.2010 16:23
Пет реда са сополанко а не 3 хихихих !
цитирай
93. анонимен - Браво tomich 92!
27.02.2010 19:31
Понеже си много Ентелегентен и правиш разлика
между Институции и Политици и понеже си прочел
много Елементарни книжки,би ли могъл да ми посо-
чиш кой и с каква цел е създал Енституциите?
ПО възможност със страни,имена и дати.
Освен това за разлика от теб аз не се дистанцирам от моя прост народец,независимо дали това ми харесва или не.И макар,че се причислявам към него,за разлика от теб аз не се притеснявам от това.А от друга страна да не си въобразяваш,че
с изографисаната ти "идентификация" ти не си
по-малко неизвестен от мен.Аз поне не залъгвам
другите със своята неизвестност.
Иначе,нищо лично спрямо теб и твоята "известност".

цитирай
94. tomich - споко, бре, ано! :)
28.02.2010 17:21
Оти се косиш, са че ти мине...
Първо си изтрий сълзите, пардон 5- те реда сополи, както ги установи анонимен93. Виж сега, аз не съм справочно бюро, нито пък Гугъл, но се зарадвах все пак че си решил да си повишиш IQ. Но това може да стане, ако ти сам си намериш тези книжки. В нета може да намериш ако не книжки, стотици статии, мнения в различни форуми. Гугъла може да те ориентира. Ма както си я подкарал мързеливо и искаш всичко да ти се поднесе на тепсия, съмнявам се че интелигентността ти ще се повиши.
Второ, не знам къде ме видя че съм се дистанцирал от народа? Точно такива демагози-бъзльовци като тебе, които ги е страх да си покажат лицето пред него, цинично го наричат "простият народец", криейки се зад гърба му. Ти искаш да си известен, но умираш от страх, че няма с какво да се докажеш и затова избиваш комплекси зад собствената си неизвестност. Завист, злоба и безсилие да кажеш нещо свястно, умно направо струят от твоята анонимност. Опомни се бе човек, вземи се в ръце, размърдай си сивото вещество, за да има народа някаква полза и от теб!
Да, Ано, известността е преди всичко отговорност пред себе си, пред народа и Отечеството, ако щеш и тука, в блога. Отговорност за това какво казваш, пишеш и вършиш. Ако всички политиц чувстваха такава отговорност пред народа, нямаше да сме последните в Европа...
Приятно ми е да посещавам и коментирам в този интелигентен блог на Chara, затова мразя да влизам в безполезни и груби пререкания с неидентифицирани персони като твоята. Остани си със здраве, желая ти успехи!!
цитирай
95. breeze - И бог да дойде няма да е с нас
02.03.2010 15:11
Защото сме с капаци, на очите.:)
Толкова творения...за да се каже нещо, което и децата го знаят.
Вече се убеждавам, че българите не искат да работят, да се защитяват, да побеждават. Като циганите, но те поне вървят след музиката си, а българина "ни се води, ни се кара"

"мноого лошо.."
цитирай
96. bowman - Българинът
02.03.2010 16:06
С векове са му втълпявали и гонили да копира от "настоящите" силни на деня. Българинът още го има , но примерът , изконните български ценности ги подмениха в името на последната мода, дружба и каквото е на гневен ред . Още има хора които пазят традицията , цинизма на модерното , върлува само ако му позволиш.
цитирай
97. iliada - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК , СВЕТЛЕ!:)
03.03.2010 23:15
Българио, любима,
с необятна красота,
що страдала си, мила,
в тез тежки времена!

Поробителят народен
те измъчва с векове,
но ти успя да се пребориш
за свойте синове!

Синовете ти велики,
знайни и незнайни,
на Балкана кралевити
дадоха душа,
в името, родино,
на свободната земя!

И ето че успяха
да отхвърлят мюсюлманската съдба,
да прогонят смело турците
от твоите крила!

Звън камбанен
на християнска църква
огласява празничната нош,
нощ, която ще блещука във сърцата
на цял един народ! - 3 март
цитирай
98. bobsun123 - Твоята позиция съвпада с моята!
06.03.2010 12:44
С удоволствие те чета! Благодаря,че те има! :)
цитирай
99. mehmedbulgaristan - Благодаря Chara
11.03.2010 20:48
Хляб и зрелища - много хитро , но изтъркано , особено като вземеш хляба и оставиш само ''зрелището''
цитирай
100. chara - mehmedbulgaristan Нищо ново под слънцето, нали така!
12.03.2010 15:42
Всичко е отдавна измислено!
И ... представи си, все още действа!
:)
цитирай
101. анонимен - животът ни
11.07.2010 15:07
Политиците ни не са вносна стока.Те са еманация на това,което представлява българското общество.За съжаление,това общество не е в състояние да излъчи качествен елит.Просто лош човешки материал.
цитирай
102. chara - До Анонимен 101 Защо?!!
11.07.2010 22:22
"За съжаление,това общество не е в състояние да излъчи качествен елит"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: chara
Категория: Политика
Прочетен: 6424575
Постинги: 279
Коментари: 11520
Гласове: 89145
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031