Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2020 19:15 - Недоволството
Автор: eli23 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3044 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.03.2020 19:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Защо се вглеждаме в грешките и в пропуските, но не нашите, никога нашите, само и единствено в чуждите! Ибаси! Аман от мрънкалници! Сякаш дебнат да съзрат нечий пропуск и почват да занимават околните с това. И така усложняват случката, че наистина го правят огромен проблем. Занятие за нещастници е това, не е за всеки. Умеят да прехвърлят собственото си неудовлетворение от живота си върху околните. Те нямат визия за хубавото в живота, не, те се вторачват само в пошлото, в грозното, в мръсното...за това имат очи. И не, не поемат отговорност за собствените си потребности и мераци, не вярват че са способни да си ги осигурят, на тях ония другите са решили да им пречат, точно на тях. Колкото и да го отричат това се нарича осъждане. Да съдиш другите заради собствената си слабохарактерност. Те са чули някъде, че Съдникът е един, но замислят ли се дали на Него Му харесва да изземат функциите Му? М?
      Като искаш нещо търсиш начини и пътища и действаш. Действаш! Господ винаги ти посочва пътя, но изборът да поемеш по него си е твой. На Господ безделни и неуверени души не Му трябват.
      От друга страна недоволството ти означава, че за собствените си мераци поставяш условия на Господ. Той не обича условията, защото само Нему е известен най-добрия начин, а той може би не съвпада с твоята визия за начина. Знам, че веднага ще отречеш това за условията към Господ. Ти можеш само да определиш от какво се нуждаеш, но моля те не определяй начинът, по който да го получиш! Най-често срещаното условие е съсредоточаването му върху определено човешко същество. Но...потребностите на това точно човешко същество вероятно никак не се покриват с твоите. Искаш близост с точно определен човек, но той дали има нужда от близостта, на която ти си способен?!? Като имаш нужда от близост, поискай я от Господ, Той най-добре знае кого да ти прати. Но не поставяй условия кой да бъде това! Този същия човек знаеш ли за какво се моли и как се моли, той може би е осъзнал, че условията са пречка и се е изчистил от тях и като резултат молитвите му биват чути. Неговите, а твоите - не. Фактът, че си нещастен и недоволен означава да преразгледаш общението си с Него. Ходенето на църква и причащаването не ти гарантират успеха, ако продължаваш да се мешаш във функциите Му чрез условията, съдничеството и недоволството. Защото недоволството ти Той го приема като насочено към Него Самия. Недоволството ти към хората и събитията в живота ти Той го вижда като недоволство от това, което Той ти дава. И си е баш така. Защото всичко в твоя живот е с Неговата благословия. А постоянното ти недоволство едва ли ще Го направи по-благосклонен към теб. Напротив!  



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 678785
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031