Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2017 15:16 - Някакви си слова, но свързани на шега
Автор: dipsuchos Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2344 Коментари: 2 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

   Огромна част от творенията на хората биха били логично замислени, довършени, може би дори съвършени със задачата да променят света. Представям си на какво равнище в развитието си, би бил светът сега, ако се осъществяваше всеки план на човека или поне планът на всеки човек. Разбира се, не е рационално да смятам идеите за продуктивни, на всяка цена. Да си иновативен, означава да полагаш основите на нещо ново. Дали е останало неоткрито такова, обаче? Дали "ново" непременно означава положителна променлива?  
 
  Не знам дали бих нарекла идеен или креативен човек този, който с годините наред опити в реализирането на проект за връщането на човечеството назад във времето, действително го постига (и то остава там). Визуализирам си нещо подобно на сюжета в поредицата "Джурасик Парк". Освен, ако това не се прави с цел извличане на опит, подходящ за реализирането на футуристични планове, разбира се. Но каква е гаранцията, че са съобразени различните комбинации от последствия за индивида и за съвкупността им? 
  Не съм убедена, обаче, дали план за унищожение на човечеството с цел на негово място да се създаде "по-добро", е най-удачната опция.
Давам пример на киномани, които са пропуснали да попълнят филмотеката си с качествени продукции като: "Idiocracy"; "Kingsman". 

  Затова се е появил и подбора, дали той ще е естествен или не, той е там, за да стражува, докато Природата отблъсне онова, което и човешкият потенциал не е способен да приеме. Може би той носи познатото име "насилие" с негативния очерк.
  Какво е насилието по начало? Противно на волята, действие, което според приложението си вреди или помага за извършването на даден процес. Насилието вероятно не би трябвало да е самоцел, а да е средство за постигане на възложена задача. Значението му се е изменило, във връзка с различното тълкувание на всеки индивид. 
Насилие или принуда, натиск или влияние, всичко може да приемем като двигател на промяна. А дали е положителна или не, това е въпрос на личен избор. 

  Какъв щеше да бъде светът, ако всяка идея можеше да бъде разгледана с висока важност? Кой, как и защо получава популярност, преди реализирането на идеите си? Да продължавам ли да излагам мислите си на показ? 


  

 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mihailts - Заглавието...
11.05.2017 17:43
Заглавието е привлякло читатели , които не се интересуват от казаното в постинга . На мен то ми харесва .
цитирай
2. krumbelosvet - Предполагам
16.05.2017 14:40
Предполагам, че и Бог не знае отговорите на въпросите които си задавате. Затова провежда, може би, ЕКСПЕРИМАНТИТЕ на които сме продукт и мъничко субект.
А иновациите са дълга и широка тема, с която се занимавам вече 35 години, без да стигна до завършена теория. НЯМА такава теория и до днес, както няма и "Теория на прагматичния оспект на информацията". Желая ви успех и, по-важно, мир и любов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dipsuchos
Категория: Други
Прочетен: 65852
Постинги: 62
Коментари: 59
Гласове: 46
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031